Dodaj do ulubionych

Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-)

23.06.15, 13:52
Janukowicz udzielil wywiadu BBC.

Angielska wersia BBC:
"Mr Yanukovych told the BBC that the war was a "nightmare" that had become a reality.
Russia's annexation of Crimea was a "tragedy", which would not have happened on his watch, he said.
"What happened there was very bad. And we need, today, to find a way out of this situation... Now there is war. They talk about getting Crimea back. How? By war? Do we need another war?"

Tragedia-bla-bla-bla-wojna-bla-bla-bla.

A to co on powiedzial w rzeczywistosci jest zamieszczono w rosyjskiej wersji "BBC Russian":
"Он нaзвaл вoйнy нa вocтoке cтрaны кoшмaрoм, кoтoрый cтaл реaльнocтью. Аннекcия Крымa Рoccией cтaлa, пo егo cлoвaм, трaгедией, кoтoрoй бы не прoизoшлo, бyдь oн президентoм.
Он cчитaет перcпективy вoзврaщения Крымa Укрaине не cлишкoм реaлиcтичнoй. "И люди, глaвнoе, крымcкий нaрoд, 90% нacеления Крымa прoгoлocoвaлo зa выхoд из Укрaины. Я cчитaю, чтo этo oчень плoхo. Нo этo cледcтвие тoгo, чтo cделaл Мaйдaн. Этo cледcтвие тoгo рaдикaльнoгo нaциoнaлиcтичеcкoгo движения, кoтoрoе нaпyгaлo нacеление Крымa, кoтoрoе трaдициoннo былo прoрoccийcким".

"Nazwał wojnę na wschodzie kraju koszmarem, który stał się rzeczywistością. Aneksja Krymu przez Rosję była, jego zdaniem, tragedią, której by się nie stało, gdyby był prezydentem.

Uważa perspektywę powrotu Krymu Ukrainie nie zbyt realistyczna.

"I ludzie, co najważniejsze, krymskie ludzie, 90% ludności Krymu głosowało za wyjście z Ukrainy. Uważam, że to bardzo źle. Ale to jest konsekwencją tego, co zrobił Majdan. Jest to konsekwencją tego radykalnego ruchu nacjonalistycznego, któr przeraził ludność Krymu, która tradycyjnie była prorosyjska".

Tak sie robi wode z mozgu i kazdy jest w stanie to sprawdzic:
BBC News:
www.bbc.com/news/world-europe-33224138
BBC Russian:
www.bbc.com/russian/international/2015/06/150622_yanukovich_interview
Obserwuj wątek
    • free-sound Z Krymem można było załatwić na zasadzie 23.06.15, 14:12
      porozumienia międzypaństwowego a nie w sposób bandycki.
      • pijatyka Na Krymie - poza wypieprzeniem kacapskich baz... 23.06.15, 14:19

...nie było nic do załatwiania.
      • kaszebe12 Szalom , free-sound... 23.06.15, 14:21
        - Sporo juz tych "miedzypanstwowych porozumien"...Serbia , Bosnia , "Kosowo" , Yemen , Libia ,Egipt , Irak , Afganistan , Syria , Kongo, itd , itd , itd...
    • wojciech.2349 Krym trzeba oddać i 23.06.15, 14:19
      zapłacić odszkodowanie Ukrainie.
      Tak to widzę.

Reszta to bla, bla, bla.
      • scibor3 Re: Krym trzeba oddać i 23.06.15, 18:53
        "Krym trzeba oddać"

Już oddany.

"i zapłacić odszkodowanie"

Rosjanie nie są tacy podli aby jeszcze odszkodowania żądać.
    • mariner4 To smieszne, że członek narodu 23.06.15, 14:26
      niewolników od z górą 1000 lat, uczy Europejczyków demokracji.
      Za mało was widzę w d... lali.
      M.
      • frompiter Ahahaha:-) 23.06.15, 14:35
        mariner4 napisał:
        To smieszne, że członek narodu
        > niewolników od z górą 1000 lat, uczy Europejczyków demokracji.

A jak sie zylo pod butem narodu niewolnikow?
        Byc niewolnikem niewolnika to chyba w ogole przerabane:-)

> Za mało was widzę w d... lali.

Lapki macie za krotki i oni wam staja sie co raz krotszy.
        • mariner4 Pewnie, że źle 23.06.15, 15:02
          I dlatego mamy was dosyć na zawsze.
          M.
      • kaszebe12 Re: To smieszne, że członek narodu 23.06.15, 15:15
        ...cale szczescie , ze teraz ucza nas "demokracji" twoi bracia , potomku "detektywow" Stalina.
        • mariner4 Teks niezrozumiały. 23.06.15, 15:18
          To jest bełkot rusku.
          M.
    • frompiter Z Krymem można było załatwić 23.06.15, 14:40
      Owszem, mozna bylo.

Francuzki dyplomata oskarza Washington:
      "To nie bylo trudne...trzeba bylo oddac Rosji Sebastopol i zagwarantowac status jezyka rosyjskiego na Krymie....Krym nigdy nie nalerzal do Ukrainy i zawsze byl rosyjskim".

«Ce n'était pas compliqué», dit-il: «il fallait notamment donner Sébastopol à la Russie et garantir le statut de la langue russe en Crimée». Et l'avis de Kiev dans tout cela? «Mais la Crimée n'a jamais appartenu à l'Ukraine, elle a toujours été russe», s'emporte Jean de Gliniasty, négligeant le fait que la péninsule a été offerte en cadeau par Nikita Khrouchtchev à l'Ukraine en 1954".
      www.lefigaro.fr/international/2015/06/21/01003-20150621ARTFIG00162-un-ex-diplomate-francais-accuse-washington-d-etre-a-l-origine-de-la-crise-ukrainienne.php
    • frompiter Przeczytajcie uwaznie, trolle 23.06.15, 14:42
      Watek nie jest o problemie Krymu.

Watek jest o klamliwej zachodniej prasie.

• darekvtb Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 14:51
      Czesc!
      No to Twoj watek znow zagadali :-))
      Ale nie miej im to za zle - zeby porownac wypowiedz Januka z obu linkow i przekonac sie o klamliwej BBC trzeba znac angielski i rosyjski. A forumowy Wojtus nie zna ani jednego, ani drugiego. On ma poglady urobione przez polska tiwi i "gazecianych wackow".
      Tak wiec na forum jest malo osob o dostatecznych kwalifikacjach zeby ocenic Twoje linki.
      Jak to mawiaja Rosjanie: "Не в кoня кoрм!". Niestety..
      • kaszebe12 Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 15:19
        -Wczoraj w Radiu Culture-fr pewna francuskoukrainska panienka tlumaczyla mnie przez bita godzine , ze zakaz uzywania jezyka rosyjskiego byl tylko sugerowany przez drobniutka grupke skrajnych aktywistow Majdanu , ze na "wolnej" Ukrainie bardzo sie szanuje narodowe mniejszosci , ich kulture i jezyki...
    • malkontent6 Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 15:47
      frompiter napisał(a):

> Tak sie robi wode z mozgu i kazdy jest w stanie to sprawdzic:

Mądra wypowiedź. Każdy jest w stanie to sprawdzić. Tak właśnie wygląda wolność słowa, każdy ma nieograniczony dostęp do różnych źródeł informacji.

W czasach komunizmu w Polsce bez problemu mogliśmy korzystać z oficjalnych mediów. Aby uzyskać więcej informacji musieliśmy słuchać "dywersyjnych rozgłośni radiowych".
      • frompiter Wasnie na tym polega wasz problem 23.06.15, 16:35
        malkontent6 napisał:
        > Mądra wypowiedź. Każdy jest w stanie to sprawdzić. Tak właśnie wygląda wolność słowa, każdy ma nieograniczony dostęp do różnych źródeł informacji.
        >
        > W czasach komunizmu w Polsce bez problemu mogliśmy korzystać z oficjalnych mediów. Aby uzyskać więcej informacji musieliśmy słuchać "dywersyjnych rozgłośni radiowych".

I od tam tego czasu zyjecie w przekonaniu, ze "zachodni rozglosni" nie klamali wtedy i nie klamia teraz.

A to nieprawda.

Rosjanie po latach komuszej propagandy wyciagneli wnioski i nie wierza niczemu, oprocz tego co widza na wlasny oczy, a wy nadal zrecie medialna papke, tyle ze w innym opakowaniu.
        • malkontent6 Re: Wasnie na tym polega wasz problem 23.06.15, 17:27
          frompiter napisał(a):

>
          > zyjecie w przekonaniu, ze "zachodni rozglosni" nie klamali wtedy i nie klamia teraz.

> nadal zrecie medialna papke, tyle ze w innym opakowaniu.

Jak myślisz, dlaczego ja czytam GW, Niezależną, CNN, MSNBC, BBC i RT?
          • frompiter To akurat proste:-) 23.06.15, 17:50
            malkontent6 napisał:
            > Jak myślisz, dlaczego ja czytam GW, Niezależną, CNN, MSNBC, BBC i RT?

Zeby upewnic sie w przekonaniu, ze RT klamie:-)

>CNN, MSNBC, BBC

BBC zmanipolowalo wywiad Janukowicza.

Dalej to poszlo w Swiat.

Wersja niemiecka i wersja francuzka sa oparty na manipulacji BBC - a ni slowa o tym, ze w/g Januka wystraszeni nacjonalistycznym majdanem mieszkancy Krymu w 90% zaglosowali za dolaczenie do Rosji. A ni slowa, bo nie wolno to napisac.

"Interrogé ensuite sur l'annexion de la Crimée par la Russie, l'ancien président ukrainien estime qu'il s'agit là d'une «tragédie» qui n'aurait pas pu avoir lieu s'il dirigeait encore l'Ukraine: «Ce qui s'est passé est une très mauvaise chose. Désormais il est essentiel de trouver une solution pour sortir de cette situation… Actuellement, il y a une guerre. Ils disent vouloir récupérer la Crimée. Comment? Par la guerre? Avons-nous besoin d'une nouvelle guerre?».
            www.lefigaro.fr/international/2015/06/23/01003-20150623ARTFIG00118-viktor-ianoukovitch-sort-de-son-silence.php

"Nach seinem Sturz war Janukowitsch nach Russland geflohen. Den Verlust der Halbinsel Krim bezeichnete er als "Tragödie" und den blutigen Krieg zwischen Regierungstruppen und moskautreuen Separatisten in der Ostukraine als "Alptraum". Über die Zukunft äußerte sich Janukowitsch zurückhaltend. "Wir müssen einen Weg aus dieser Situation hinaus finden. Sie sprechen davon, die Krim zurückzubekommen. Wie? Mit Krieg? Brauchen wir noch einen Krieg?"
            www.n-tv.de/politik/Janukowitsch-raeumt-Mitschuld-ein-article15357981.html
            • malkontent6 Re: To akurat proste:-) 23.06.15, 18:34
              frompiter napisał(a):

> Zeby upewnic sie w przekonaniu, ze RT klamie:-)

Tak.

> BBC zmanipolowalo wywiad Janukowicza.

Sam widzisz, że legalnie masz dostęp do mediów innych niż BBC. Tego nie było w komuniźmie.
              • malkontent6 Re: To akurat proste:-) 23.06.15, 18:36
                Po słowie Tak zapomniałem dodać :))
    • szwampuch58 Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 16:41
      wersja niemiecka:
      www.n-tv.de/politik/Janukowitsch-raeumt-Mitschuld-ein-article15357981.html
      • nie-tak Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 19:08
        N-TV jest to niemieckojezyczny a nie niemiecki przekaznik TV.
        • nie-tak Re: Wolnosc slowa w wydaniu europejskim:-) 23.06.15, 19:10
          Cytat z wiki.
          Bereits im Dezember 1994 stieg der US-Nachrichtenkanal CNN bei n-tv ein. Der Sender aus Atlanta hielt zunächst 27,5 Prozent an n-tv, später 50 Prozent.
    • frompiter Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 20:15
      ...Olega Gazmanowa, znanego ze swojej patriotycznej pozycji.

Za ten klip:
      www.youtube.com/watch?v=jAvtSANtlao

Zachod wali w portki, boja sie juz nawet piosenek:-)
      • malkontent6 Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 20:27
        frompiter napisał(a):

> ...Olega Gazmanowa, znanego ze swojej patriotycznej pozycji.

To raczej Rosja blokuje. U mnie w Hameryce ten link się otwiera "W pieriod, Rossija..."
        • nie-tak Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 20:50
          malkontent6 napisał:
          >
          > To raczej Rosja blokuje. U mnie w Hameryce ten link się otwiera "W pieriod, Ro
          > ssija..."
          ------------------------
          Klitus bajdus, takie bajki moze popowiadac sobie rownym Hameryce i bystrzakom, moze w to uwierza.
          • malkontent6 Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 21:35
            Pomyśl, jeśli potrafisz.

Frompiter podał tylko link to piosenki na YouTube, bez szczegółów. A ja mu odpisałem z podanie tytułu piosenki "Wpieriod, Rossija". Skąd wiedziałbym jaka to piosenka gdybym nie posłuchał jej na YouTube?
            • nie-tak Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 21:41
              ja tez moglam ja posluchac i co? Oznacza to ze Rosja blokuje ja na swoim terenie jak ty twierdzisz? Komu taka ciemnote wciskasz, wstydz sie, nawet nie zauwazasz co piszesz bez odrobiny krytycznej mysli.

Nieuka i durnoty sie nie uczy.
              • malkontent6 Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 21:58
                Oj, ty rzeczywiście masz problemy z głową. Ja sobie zażartowałem z tą Rosją.

Chodziło mi o to, że wbrew temu co pisze frompiter, Zachód nie blokuje tej piosenki na Youtube.
        • frompiter Malky, naucz sie w koncu czytac 23.06.15, 22:05
          malkontent6 napisał:
          > To raczej Rosja blokuje. U mnie w Hameryce ten link się otwiera "W pieriod, Rossija..."

W twoim wieku najwyzszy czas to zrobic.

Napisalem wyraznie "zablokowano KANAL Olega Gazmanowa", a nie "zablokowano piosenke "W pieriod, Rossija...".

Klip z piosenka zgodnie z prosba Gazmanowa juz jest przeladowany setki razy przez roznych uzytkownikow.

Zamiast pierdzielic swoi bezsensowny teksty, czytaj uwaznie.
          • malkontent6 Re: Malky, naucz sie w koncu czytac 23.06.15, 22:18
            Kto mu zablokował kanał i dlaczego? Masz jakiś link na ten temat?
            • frompiter Mam, Malky, mam:-) 24.06.15, 12:28
              malkontent6 napisał:
              > Kto mu zablokował kanał i dlaczego? Masz jakiś link na ten temat?

Ale watpie, ze do ciebie dotrze to, co mowi wlascicel kanalu:-)
              www.youtube.com/watch?v=WwYYsDt_T7Q
              www.youtube.com/watch?v=005rNBrTiUM

No i klip jeszcze raz, tym razem z mojego kanalu:-)
              www.youtube.com/watch?v=ptjj53DCdw8
              • malkontent6 Re: Mam, Malky, mam:-) 24.06.15, 14:04
                A ja znalazłem cos takiego i nadal nie wiem co o tym mysleć. Wszystko opiera się opinii Gazmanova. Hackerzy też namieszali.

secretentertainmenttoday.blogspot.com/2015/06/youtube-has-blocked-passage-of-oleg.html
                • frompiter Re: Mam, Malky, mam:-) 24.06.15, 14:24
                  malkontent6 napisał:
                  > A ja znalazłem cos takiego i nadal nie wiem co o tym mysleć. Wszystko opiera s
                  > ię opinii Gazmanova. Hackerzy też namieszali.
                  > secretentertainmenttoday.blogspot.com/2015/06/youtube-has-blocked-passage-of-oleg.html

Secret Entertainment Today

Ja p...dole, ale smietnik:-)

bla-bla-bla, according to the website of the artist
                  According to Oleg Gazmanov, bla-bla-bla

Po co ty zamieszczasz jakis smietnik, ktory cytuje Gazmanowa, jesli ja dalem link do besposrednich wypowiedzi Gazmanowa?

To taka wasz hamerikanska metoda zawracania doopy?
                  • malkontent6 Re: Mam, Malky, mam:-) 24.06.15, 15:48
                    frompiter napisał(a):

> Po co ty zamieszczasz jakis smietnik, ktory cytuje Gazmanowa, jesli ja dalem li
                    > nk do besposrednich wypowiedzi Gazmanowa?

Bo ja mu do końca nie wierzę. Kiedyś narzekaliście, że Amerykanie blokuja RT a to się okazało bzdurą.
                    • frompiter Ahahaha:-) 24.06.15, 17:27
                      malkontent6 napisał:

> frompiter napisał(a):
                      > > Po co ty zamieszczasz jakis smietnik, ktory cytuje Gazmanowa, jesli ja dalem link do besposrednich wypowiedzi Gazmanowa?

> Bo ja mu do końca nie wierzę. Kiedyś narzekaliście, że Amerykanie blokuja RT a to się okazało bzdurą.

Jemu nie wierzysz, a szmatlawcu, ktory go cytuje i nie podaje zadnej innej informacji, oprocz slow Gazmanowa wierzysz.

Koniec diskusji, z debilami sie nie diskutuje:-)
                      >
                      >
                      • malkontent6 Re: Ahahaha:-) 24.06.15, 17:31
                        frompiter napisał(a):

> Jemu nie wierzysz, a szmatlawcu, ktory go cytuje i nie podaje zadnej innej info
                        > rmacji, oprocz slow Gazmanowa wierzysz.

A gdzie ja napisałem, że im wierzę?

> Koniec diskusji, z debilami sie nie diskutuje:-)

Nie będziesz już ze sobą rozmawiał? :)
      • lubat Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 20:36
        "Вперёд, Рoccия!" rzeczywiście robi wrażenie. Do tej pory wydawało mi się, że Gazmanow najbardziej podpadł piosenką «Сделaн в СССР», której tekst jest chyba bardziej "imperialny", ale "Вперёд, Рoccия!" ma lepsze "efekty specjalne". Zresztą to jest kwestia gustu.
        • eva15 Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 20:51
          lubat napisał:

> "Вперёд, Рoccия!" rzeczywiście robi wrażenie.
          Ano robi wrażenie.... Temu Zachód może tylko przeciwstawić tęczowe marsze kochających inaczej:-))).
          • malkontent6 Re: Youtube zablokowal kanal piosenkarza... 23.06.15, 21:36
            To jak to jest? Blokują tę piosenkę na Zachodzie czy nie? W Hameryce nie ma z tym problemu.
            • frompiter Malky,... 23.06.15, 22:07
              malkontent6 napisał:
              > To jak to jest? Blokują tę piosenkę na Zachodzie czy nie? W Hameryce nie ma z
              > tym problemu.

...yebni sie czyms w swoj pusty leb.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158007751,158013414,Malky_naucz_sie_w_koncu_czytac.html
              • malkontent6 Re: Malky,... 23.06.15, 22:13
                Zablokowali kanał ale piosenki są dostępne nawet w USA. Ciekawe.

Kto ci powiedział, że zablokowali?
                • frompiter Re: Malky,... 23.06.15, 23:54
                  malkontent6 napisał:
                  > Zablokowali kanał ale piosenki są dostępne nawet w USA. Ciekawe.
                  > Kto ci powiedział, że zablokowali?

Zdziwisz sie.
                  Powiedzial wlascicel kanalu Gazmanow, ktory zada od Youtube wyjasnen.
                  Na razie bez skutku i to trwa juz 2 tygodni.
                  W ciagu 2 dni klip nabral 150000, a potem kanal zostal zablokowany.
                  Jako protest Gazmanow poprosil innych uzytkownikow przeladowac piosenkei na swoi kanaly.
                  Jest juz przeladowana dzisiatki razy:
                  www.youtube.com/results?search_query=%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%B3+%D0%93%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%92%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%91%D0%B4+%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%21&page=1
                  • malkontent6 Re: Malky,... 24.06.15, 02:53
                    frompiter napisał(a):

> Powiedzial wlascicel kanalu Gazmanow, ktory zada od Youtube wyjasnen.

W takim razie poczekajmy na wyjaśnienia YouTube, bo ja panu Gazmanowi nie bardzo wierzę. Kiedyś była na forum panika, bo "Amerykanie zaczęli blokować RT.co". To oczywiście była bzdura, dostęp do RT jest bez problemu. Ale forumowi Rosjanie i komsomolcy mogli sobie ponarzekać. Wy chyba lubicie mieć problemy. Jeśli ich nie macie to je sobie stworzycie.
    • brat_kryzysa Jak ja was ku... nienawidze 24.06.15, 13:22
      youtu.be/TTHhTgFnZAY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka