Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksandrowa

20.11.15, 15:36
Informuje niezalezna.pl
„Propaganda zabija !” - transparent o takiej treści pojawił się wczoraj przed pierwszym w Polsce koncertem Chóru Armii Czerwonej na warszawskim Torwarze. Przeciwko trasie chóru poświęconej „70 rocznicy sowieckiego zwycięstwa w Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej” protestowali wcześniej także Czesi.

Protestuję także. Chór słuchany ten na yuotube daje mi atmosferę dawnych lat. Nie ma dawnego Sojuza i przyjaznych nam ludzi. Atmosferę wresna dla Polaków widzimy choćby na tym opanowanym przez ruskich trolli forum. . Dzisiejsza Rosja kojarzy mi się z hitlerowskimi Niemcami. Chamskie słowa i mordy w sieci, kłamstwa, zbrodnicze napaści na ościenne państwa, cenzura i mordy politycznych oponentów, totalna kłamliwa propaganda ...... wyklucza możliwość wysłuchania bezpośredniego tego "chóru ..." Nie zachęca też cena biletu .... najwyższa z dotychczasowych na rynku lokalnym , dla imprez kulturalnych (100 zł)
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 15:39
      A jak tam twoj Hor Wuji ?
    • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 17:35
      > zbrodnicze napaści na ościenne państwa,
      Na ile ościennych państwa napadła dzisiejsza Rosja?

---------------
      • klerjeser Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 19:26
        Ukrainę, Gruzję, Mołdawię, obecnie bombarduje Syrię

nie wspominając o eksterminacji własnych obywateli w Czeczenii

wystarczy, ciapusiu?
        • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 20:29
          klerjeser napisał(a):

> Ukrainę, Gruzję, Mołdawię, obecnie bombarduje Syrię
          To źle. Ale jak Syrię bombardują USA to dobrze? Bez bojkotu z naszej strony?
          > nie wspominając o eksterminacji własnych obywateli w Czeczenii
          To właśnie robi Ukraina w Donbasie. I znowu bez bojkotu?
          > wystarczy, ciapusiu?
          Dusery zostaw dla swojej Anastasiji.
          • klerjeser Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 20:33
            zadałeś pytanie, dostałeś odpowiedź ciapusiu

a teraz swoim zwyczajem rozpłacz się i obraź :))))
            • 5magna Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 20:52
              Zes nie odpowiedzial tylko nasral.....
            • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 20:52
              klerjeser napisał(a):

> zadałeś pytanie, dostałeś odpowiedź ciapusiu
              Dziękuję. Zadałem Ci trzy pytania, nie dostałem odpowiedzi.
              > a teraz swoim zwyczajem rozpłacz się i obraź :))))
              Nie bądź infantylny.

-------------------------
              • antyk-acap2.0 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 21:11
                Masz odpowiedź. Czego jeszcze chcesz?
                • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 21:18
                  antyk-acap2.0 napisał(a):

> Masz odpowiedź. Czego jeszcze chcesz?
                  Odpowiedzi na zadane pytania.
                  btw - występujesz w jego imieniu, pełnomocnik?

------------------
        • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 22:20
          Byłem nieobecny. Dziękuję Klejeser za odpowiedź , taką jak ja bym dał temu trollowi:

klerjeser 20.11.15, 19:26 Odpowiedz
          Ukrainę, Gruzję, Mołdawię, obecnie bombarduje Syrię nie wspominając o eksterminacji własnych obywateli w Czeczenii wystarczy, ciapusiu?

PS. A w ogóle co za głupie pytanie . !!!
          • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 09:08
            > PS. A w ogóle co za głupie pytanie . !!!
            Dostosowane do poziomu postu otwarcia.
            btw - trolem możesz nazywać swojego wnuczka - jeżeli się zgodzi.
            ------------------------------
            • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 09:55
              Uu1 zaleca - trolem możesz nazywać swojego wnuczka - jeżeli się zgodzi.
              Nie mogę bo oni/one nie trollują.
              Ponieważ nie za zauważasz w otoczeniu (lub u siebie) cech trolla , to przypomnę.
              za Wikipedią :
              Symptomami trollowania mogą być poniższe sposoby zachowania w dyskusjach:

bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei (np. Ten system operacyjny jest najlepszy!) i bronienie jej do końca (często wbrew rzeczywistości) – jest to kryterium kontrowersyjne, ponieważ samo fanatyczne przywiązanie do określonej idei nie oznacza trollowania;
              prosta do zauważenia sztuczna nieznajomość podstaw tematu danego forum (np. na forum o zaletach systemów komputerowych, troll zapyta, czym jest system komputerowy.);
              częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona – celem trolla jest w tym przypadku zapętlenie dyskusji i wprowadzenie dodatkowego zamieszania;
              celowe wyrażanie zdania różnego od grupy, w której owo zdanie wyraża, nawet jeśli jest takie same jak jego, co z kolei prowadzi do dyskusji, z której „wyciąga” się osoby niepotrafiące uargumentować własnego zdania (daje to im satysfakcje z poczucia wyższości nad innymi);
              brak konsekwencji podczas prowadzenia dyskusji i zaprzeczanie własnym tezom i opiniom;
              chętne używanie argumentów ad personam – atakujących osoby lub ich cechy szczególne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez związku z tematem dyskusji, a często przy użyciu słów wytrychów, w niektórych przypadkach troll posuwa się do wyzwisk i gróźb[2];
              skrajny stosunek do netykiety (wybrane zasady) lub ortografii – albo atakowanie wszystkich za najdrobniejsze literówki, albo demonstracyjne łamanie zasad;
              skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych osób – jest to bardzo charakterystyczna cecha trolli, która prowadzi prędzej czy później do ich wyobcowania, bo nawet osoby pierwotnie sympatyzujące z trollem lub odnoszące się doń neutralnie zrażają się do niego z powodu takich zachowań przejawianych wobec nich;
              częste nazywanie innych dyskutantów trollami internetowymi;
              wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów, współdyskutantów etc.), także w sytuacjach niezwiązanych z danym forum
              konfabulacja np. na temat swego wykształcenia, pracy, pozycji społecznej bądź doświadczeń życiowych – celem trolla jest tutaj nadanie większego znaczenia swoim wypowiedziom, jako pochodzącym od specjalisty, osoby, która coś zna z autopsji etc.;
              próby utrudniania innym wypowiedzi w dyskusji poprzez środki techniczne dostępne w danym forum (np. w Usenecie może dochodzić do prób zmieniania lub usuwania wypowiedzi współdyskutantów, ponieważ protokół nie pozwala na sprawdzenie, czy post z żądaniem usunięcia innego posta pochodzi od autora usuwanego posta) – działania takie jednak są rzadkie, ponieważ zazwyczaj wiążą się z naruszeniem regulaminu danego forum i tym powodują zdecydowaną reakcję administratorów, więc troll często ich unika, żeby nie utracić dostępu do danego forum;
              za każdym razem rozpoczynanie wypowiedzi od tego samego zwrotu – powitania, często obraźliwego, prowokacyjnego];
              ceremonialne używanie filtrów (np. killfile’a) – troll uroczyście obwieszcza, że jego oponent ma znaleźć się w filtrze trolla, przy czym bardzo często i tak tego nie robi i dalej czyta wypowiedzi oponenta (czasem tylko próbuje udawać, że je filtruje);
              regularne ogłaszanie swojego definitywnego odejścia z forum lub grupy dyskusyjnej i za każdym razem, po jakimś czasie, powracanie – troll tłumaczy się tutaj różnego rodzaju obowiązkiem, otrzymaniem kilkuset maili zachęcających do powrotu etc.;
              zmienianie własnych danych, które może polegać albo na drobnych zmianach tych danych (np. Troll może zmienić się w Troola lub Trrola etc.), albo na poważnych zmianach takich danych (np. Troll staje się „Uczestnikiem”) – celem trolla jest spowodowanie, aby inni uczestnicy forum nie mogli filtrować wypowiedzi trolla lub ich ignorować bez czytania;
              tworzenie klonów bądź pacynek (np. Troll może także występować w tym samym okresie także jako Uczestnik1 i Uczestnik2), których wypowiedzi składają się z wyrazów poparcia wypowiedzi trolla występującego pod własnymi danymi oraz ataków na oponentów tego trolla – troll w ten sposób próbuje wykazać, że nie jest izolowany i cieszy się poparciem na danym forum.

Najskuteczniejszą obroną przed trollowaniem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla.

PS. Wiem o tym ale daję się prowokować. Na na obelgi trolli , ich metody erystyczne i niezgodne z regulaminem ..... odpowiadam podobnie; sam stając się trollem.

odpowiadam
              • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 10:08
                Doceniam trud jaki sobie zadałeś. Czy mógłbyś własnymi słowami napisać co masz przeciwko poniższemu "dialogowi"?
                > Ukrainę, Gruzję, Mołdawię, obecnie bombarduje Syrię
                To źle. Ale jak Syrię bombardują USA to dobrze? Bez bojkotu z naszej strony?
                > nie wspominając o eksterminacji własnych obywateli w Czeczenii
                To właśnie robi Ukraina w Donbasie. I znowu bez bojkotu?
                > wystarczy, ciapusiu?
                Dusery zostaw dla swojej Anastasiji.

---------------------
                • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 11:31
                  uu1. Zawsze piszę własnymi słowami a kopiuje przy pomocy programu operacyjnego PC.

Nie mam nic przeciwko takiemu dialogowi. Podpisałem pod treścią zdania odpowiadającego
                  na twoje pytanie. Ponieważ odpowiedź jest powszechnie znana, pytanie to uznałem za głupie.

Teraz dodam.... pytanie jest zadane przez człowieka który uznaje za normalne kiedy Rosja (niby w obronie Rosjan w innym wielonarodowym państwie - Mołdawii, Ukrainie, Czeczenii, Gruzji, Abchazji,) wprowadza swoje wojsko, wprowadza swoich do rządzenia państwem.....itd,itp.
                  Ponieważ to nie jest normalne - zadający pytanie i takie postępowanie Rosji .... pytanie
                  uznałem jako głupie.

• uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 12:00
                    > Nie mam nic przeciwko takiemu dialogowi.
                    Czyli nie jest to trolowanie?
                    > Ponieważ odpowiedź jest powszechnie znana, pytanie to uznałem za głupie.
                    Szkoda, że nie zastanowiłeś się dlaczego posłużyłem się takim "głupim" pytaniem.
                    > Teraz dodam.... pytanie jest zadane przez człowieka który uznaje za normalne ki
                    > edy Rosja (niby w obronie Rosjan w innym wielonarodowym państwie - Mołdawii, Uk
                    > rainie, Czeczenii, Gruzji, Abchazji,) wprowadza swoje wojsko, wprowadza swoic
                    > h do rządzenia państwem.....itd,itp.
                    I tu właśnie manipulujesz. Pokaż jedno moje słowo, które potwierdzi to co napisałeś. Moje pytanie brzmiało/brzmi - dlaczego bombardowanie Syrii prze USA jest cacy, a przez Rosję be?
                    Dlaczego działanie Rosji w Czeczeni jest złe (a jest) a wojna wypowiedziana przez rząd ukraiński własnemu narodowi jest dobra? Po prostu próbuję znaleźć w ocenach złoty środek, o ile tak naprawdę istnieje.
                    • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 12:44
                      Uu1.
                      O trollowaniu pisząc miałem na myśli to forum i generalnie to co dzieje się na forum.....a nie
                      konkretną polemikę na tym wątku.
                      Odpowiedzi (w tym moja) dotyczyły Twojego pytania:
                      Na ile ościennych państwa napadła dzisiejsza Rosja?

Teraz dopiero zadajesz nowe jakieś inne pytania, jakby rozwijające to pierwsze :
                      1. Dlaczego bombardowanie Syrii prze USA jest cacy, a przez Rosję be?
                      2. Dlaczego działanie Rosji w Czeczeni jest złe (a jest) a wojna wypowiedziana przez rząd
                      ukraiński własnemu narodowi jest dobra?
                      Mogę odpowiadać , jak ja widzę tę sytuację:
                      ad1. Bombardowanie Syrii przez USA jest bezprawne, wręcz zbrodnicze .... bo bez zgody
                      władz Syrii. Bombardowanie w Syrii ISIS przez Rosję, formalnie zgodne jest z
                      prawem międzynarodowym. Szkoda jednak, że rosyjskie naloty koncentrują się na
                      likwidacji walczącej z Asadem wewnętrznej jego opozycji, zamiast na próbach pokojowego
                      zakończenia wojny domowej w Syrii i koncentracji sił światowych na likwidacji ISIS Syrii i
                      Iraku.
                      ad 2. Piszemy o Rosji a nie o Ukrainie .W sprawie Czeczeni zgadzamy się. Na Ukrainie kolejność wydarzeń była inna . Naród na Majdanie powstał i walczył przeciwko prorosyjskiemu Prezydentowi. Nowe praworządnie wybrane reformatorskie, prozachodnie władze Ukrainy zostały zaskoczone (były bezbronne, za słabe) by przeciwstawić się rosyjskiej agresji na Krym/zaborowi Krymu i organizacji secesji Donbasu przy pomocy najemników rosyjskich i rosyjskiego uzbrojenia rebeliantów. To ich zbrojne działania przeciwko władzom cywilnym i wojskowym Ukrainy, ich wypowiedzenie posłuszeństwa władzom ukraińskim spowodowało / musiało wywołać , ze strony władz Ukrainy, rutynowe działania mające na celu przywrócenie suwerenności Ukrainy i przywrócenie porządku prawnego, umożliwienie funkcjonowanie państwa ukraińskiego w Donbasie. Rząd ukraiński nie wypowiedział wojny narodowi ukraińskiemu.
                      Twoja ( uu1) próba znalezienia w ocenach złotego środka chyba nie jest możliwa. Zbyt duża jest
                      przepaść w spojrzeniu Rosjan i Ukraińców (też ich państw) na rozumienie suwerenności Ukrainy, obecnego statusu Donbasu, sposobów trwałego rozwiązania problemu próby dokonania zbrojnego oderwania Donbasu od Ukrainy.
                      • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 14:22

> O trollowaniu pisząc miałem na myśli to forum i generalnie to co dzieje się na
                        > forum.....a nie konkretną polemikę na tym wątku.
                        Byłem nieobecny. Dziękuję Klejeser za odpowiedź , taką jak ja bym dał temu trollowi:
                        To pewnie tekst z innego wątku i skierowany do kogo innego.
                        > ad1. Bombardowanie Syrii przez USA jest bezprawne, wręcz zbrodnicze .... bo bez zgody
                        > władz Syrii.
                        Czy ktoś na Forum Świat potępił za to USA?
                        > Naród na Majdanie powstał i walczył przeciwko prorosyjskiemu Prezydentowi.
                        Naród pod kierownictwem CIA i za amerykańskie pieniądze. Od 1991 r. USA przeznaczyły na "umacnianie demokracji na Ukrainie" 5.000.000.000 USD. Ale skoro już tak się stało, należało usiąść z "separatystami" do stołu i szukać rozwiązania. Ci Rosjanie o których piszesz są obywatelami Ukrainy". Dlaczego Ukraina nie może być państwem federacyjnym?
                        -------------------
                        • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 16:16

uu1 pisze
                          : Ci Rosjanie o których piszesz są obywatelami Ukrainy". Dlaczego Ukraina nie może być państwem federacyjnym?
                          Przecież Krym Ukraiński miał autonomię a został wchłonięty do Rosji. Referendum było przeprowadzone przy pomocy rosyjskich żołdaków "chroniących" lokale wyborcze. A Donbasie
                          od początku do dziś Rosja ma swoich ludzi, wyposaża w uzbrojenie, pomaga w logistyce, manipuluje wyborami,...
                          Były wielokrotne ale nieskuteczne próby negocjacji władz ukraińskich z buntownikami. Nie było zgody bo przecież dowódcy na zajętych / zbuntowanych terenach Donbasu są jedynie
                          wykonawcami poleceń z Kremla a władzy Rosji nie mogą oficjalnie wystąpić jako strona walki.
                          Państwo Ukraińskie samo było i jest w stanie zapewnić Donbasowi autonomię. Było by to możliwe do przeprowadzenia gdyby nie bezpośredni udział i kierowanie tą rebelią przez Rosję.Ale przecież Rosja na to nie zgodzi się. Bo co innego autonomia a co innego samodzielna nowo rosyjska republika. Dla nowego państwa przygotowana jest nawet, wypowiedziana przez Putina "historyczna", rozpowszechniona nazwa - Noworosjia .
                          Piszesz też : Czy ktoś na Forum Świat (za naloty - przypomnienie moje) potępił za to USA? Jak to - wszyscy muszą zgodzić , ze Rosja na prośbę Asada (nie usuniętego, wybranego niedawno- prezydenta) prowadzi naloty na pozycje powstańców i od czasu do czasu (a ostatnio ciągle) także na ISIS, transporty ropy, ... USA nie mają takiego zaproszenia.... a więc
                          naruszają nielegalnie przestrzeń Syrii . Pisałem też, że Asad nie przegania lotnictwa amerykańskiego bo niszczy ono ISIS, Asada wrogów.
                          • uu1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 16:32
                            Bez obrazy ale zawsze mogę obejrzeć TVN czy przeczytać GW.
                            btw - od zakończenia II WŚ, miłujące demokrację USA zbombardowały > 30 krajów. Al Kaida i ISIL to jej dzieci. Co tu jeszcze jest do dodania?
                            Jedno co mnie interesuje. Niech wszyscy - Rosja i Ameryka - o ... się od mojego kraju. Forever i na wsiegda.
                            ------------------
        • jankowski1960 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 11:47
          klamstwa, a to Gruzja napadla na wlasnych ob. i Rosja przypomniala jej, jakie sa warunki pokoju...byly prezydent jest poszukiwany listem gonczym...
          Jak lubisz PI, to idz i walcz z Rosja::)idioto...
    • lubat Re: Popieram całkowicie 20.11.15, 17:41
      Zakazać nie tylko Aleksandrowa! Zabronić Czajkowskiego i Prokofiewa! Przepędzić Dostojewskiego, bo zdecydowanie antypolski wielkorus - "Idiota" to wyraźna aluzja do prawdziwych Polaków.
      Ja to bym nawet Mendelejewa zakazał, bo on nawet zza grobu maltretuje naszą polską dziatwę, która przez niego nie może się skupić na różańcu, tylko musi myśleć o (fui!) okresach:)
      • nie-tak Re: Popieram całkowicie 20.11.15, 19:44
        www.youtube.com/watch?v=-F832ZZNRV0
        Co wy chcecie od chorych z nienawiści ludzi wymagać?
      • pijatyka Co kacapie armijne zapiewajły mają wspólnego... 20.11.15, 19:50

...z Czajkowskim i Prokofiewem - orientuje sie ktoś może?...
        • nie-tak Re: Co kacapie armijne zapiewajły mają wspólnego. 20.11.15, 19:59
          Durny jesteś, w d*upie byleś g*ówno widziałeś ale mo*rde wydzierasz.
          Jakie masz pojecie o churach?
          Czy zajmują się chury tylko muzyka klasyczna?

www.youtube.com/watch?v=VeylYTczphs&index=4&list=RD-F832ZZNRV0
          • nie-tak Korrekta 20.11.15, 20:00
            nie-tak napisała:

> Durny jesteś, w d*upie byleś g*ówno widziałeś ale mo*rde wydzierasz.
            > Jakie masz pojecie o chórach?
            > Czy zajmują się chóry tylko muzyka klasyczna?
            www.youtube.com/watch?v=VeylYTczphs&index=4&list=RD-F832ZZNRV0
          • pijatyka I chur z tobą, amebo. Amen. 20.11.15, 21:29

• walter622 Zakazać !!! 20.11.15, 20:58
        lubat napisał:

> Zakazać nie tylko Aleksandrowa! Zabronić Czajkowskiego i Prokofiewa!

Lubat, robisz sobie kwadratowe jaja z przygłupów. Lecz wyobraź sobie,
        że występy Gorana Bregovicza w Polsce są zakazane.
        Prawdopodobnie za reklamę Kalashnikowa -:)))

www.youtube.com/watch?v=KtX-V4OE50Y
        Caje, suje, ajde, hopaaaaa !
        • nie-tak Re: Zakazać !!! 20.11.15, 21:11
          walter622 napisał:

> lubat napisał:
          >
          > > Zakazać nie tylko Aleksandrowa! Zabronić Czajkowskiego i Prokofiewa!
          >
          > Lubat, robisz sobie kwadratowe jaja z przygłupów. Lecz wyobraź sobie,
          > że występy Gorana Bregovicza w Polsce są zakazane.
          > Prawdopodobnie za reklamę Kalashnikowa -:)))
          --------------------
          Na chorej Ukrainie tez, chyba ta zaraza przeniosła się z banderowców na lachów.
          ............................................................
          lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
          www.nachdenkseiten.de/?p=28670
          www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
          • walter622 Re: Zakazać !!! 21.11.15, 09:39
            nie-tak napisała:
            > Na chorej Ukrainie tez, chyba ta zaraza przeniosła się z banderowców na lachów.

Przypuszczam, że spisy osób, których występy są w Polsce zakazane, sporządzali banderowcy. Z tego co wiem na tej liście są między innymi A. Netrebko i zespół
            Teatru Baletu B.Ejfmana - kompletna paranoja.

www.youtube.com/watch?v=9u4PTNJ6fxs
            • malkontent6 Re: Zakazać !!! 21.11.15, 17:37
              walter622 napisał:

> Przypuszczam, że spisy osób, których występy są w Polsce zakazane, sporządzali
              > banderowcy.

Banderowcy a nie Żydzi?

Wołodia, wróciłeś na forum po dość długiej nieobecności. Szczerze mówiąc brakowało mi twoich wpisów. Marzę jeszcze o powrocie kolesia o ksywce człowiek_książka. Dzięki ludziom takim jak wy na forum jest wesoło.
        • malkontent6 Re: Zakazać !!! 20.11.15, 21:45
          walter622 napisał:

> występy Gorana Bregovicza w Polsce są zakazane.

Wołodia, co to znaczy "zakazane"? O ile wiem jeden koncert został odwołany przez organizatorów.
      • czuk1 Re: Popieram całkowicie 20.11.15, 22:14
        Przecież ten chór nie jest autentycznym Chórem Aleksandrowa. Z dawnego Chóru zostały
        czapki i nazwa. To jest jakaś podróbka, mała grupka facetów śpiewających. Gdzie im do Wielkiego i pięknie brzmiącego Chóru.
        Można to zauważyć oglądając / słuchając Chóru w yuotube.
      • xystos Re: Popieram całkowicie 21.11.15, 12:12
        "Zakazać nie tylko Aleksandrowa! Zabronić Czajkowskiego i Prokofiewa! Przepędzić Dostojewskiego, bo zdecydowanie antypolski wielkorus - "Idiota" to wyraźna aluzja do prawdziwych Polaków.
        Ja to bym nawet Mendelejewa zakazał, bo on nawet zza grobu maltretuje naszą polską dziatwę, która przez niego nie może się skupić na różańcu, tylko musi myśleć o (fui!) okresachsmile"

Dobry tekst-"spodoba" sie Jewrejom i mojemu Spowiednikowi tez
        Gratuluje Lubat

Pzdr.

ZEN
    • wasyl_szuja Tak jakoś śmiesznie... 20.11.15, 18:29
      ...gdy mowa o wymianie kulturalnej Polska-Rosja, to słychać tylko o tym chórze, czyli sołdatów śpiewających "Kalinkę".
      Nie mają nic więcej do zaoferowania? A coś z popkultury?

Pokazuje to stopień zacofania rosyjskiej kultury, ale też militaryzację społeczeństwa rosyjskiego. Wszak poza grzebaniem w ziemi, znani są z produkcji broni i napaści na słabsze państwa.
      • nie-tak Re: Tak jakoś śmiesznie... 20.11.15, 20:06
        wasyl_szuja napisał:

> ...gdy mowa o wymianie kulturalnej Polska-Rosja, to słychać tylko o tym chórze,
        > czyli sołdatów śpiewających "Kalinkę".
        > Nie mają nic więcej do zaoferowania? A coś z popkultury?
        >
        > Pokazuje to stopień zacofania rosyjskiej kultury, ale też militaryzację społecz
        > eństwa rosyjskiego. Wszak poza grzebaniem w ziemi, znani są z produkcji broni i
        > napaści na słabsze państwa.
        -------------------------
        co za ćwoki, nosa z zagrody nie wysadzili.
    • gobo2 czuk1 protestuje, bo mu sie kojarzy 20.11.15, 19:11
      czuk1 napisał:
      >
      > Protestuję także. . Dzisiejsza
      > Rosja kojarzy mi się z hitlerowskimi Niemcami. Chamskie słowa i mordy w sieci,
      > kłamstwa, zbrodnicze napaści na ościenne państwa, cenzura i mordy politycznych
      > oponentów, totalna kłamliwa propaganda . wyklucza możliwość wysłuc
      > hania bezpośredniego tego "chóru ..."
    • gosc_ze_smolenska Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 19:32
      Wasyl , to pokazuje nie stopien zacofania rosyjskiej kultury tylko niestety stopien Twojego zacofania osobidtego. Chor na pewno przyjezdza na zaproszenie polskich organizatorow koncertowych. Dlaczego akurat Chor Aleksandrowa? Bo to jest taki znak towsrowy , znany w calym swiecie kultury , zapewniajacy bardzo wysoki poziom artystyczny. Nie kazdy musi to lubic. Szczerze mowiac jabym na taki koncert nie poszedl. Ale jestem prwny tego , ze bardzo duzo Polakow na koncert pojda , i na pewno nie beda rozczarowani. Niektorzy pojda , bo lubia spiew choralny tym bardziej ze w wykonsniz znakomitych artystow , niektorzy pojda , bo lubia Rosje i beda chcieli to zamanifestowac.
      • tojabogdan gościu ze smoleńska, chyba nie łudzisz się, iż 20.11.15, 20:41
        założycielowi wątku i szczekającym tu patologicznym rusofobom chodzi o muzykę?
        Gdyby wykazali choć odrobinę obiektywizmu, wiedzieliby, że prócz muzyki ludowej, prezentują oni też muzykę sakralną, też operową i współczesną.
        Dla najbardziej zapyziałych byszczaków będzie zgrzytem, że śpiewali też tzw. polskiemu papieżowi w watykanie.
        Ale rusofobia może się pod egidą jarosława ponurego kaczeńca jedynie pogłębić. I wydaje się, że wkrótce zakazana zastanie w Polsce cała literatura i muzyka rosyjska i radziecka.
        A IPN ujawni, że nasz największy wieszcz urodził się na Białorusi (faktycznie!) i mówił: "Litwo, ojczyzno moja". Czyli też zostanie skreślony.

• 5magna Re: gościu ze smoleńska, chyba nie łudzisz się, i 20.11.15, 21:08
          Wasylowi szuja trzeba zagrac symfonie z ...........Przyklaskujac jajami......
        • nie-tak Re: gościu ze smoleńska, chyba nie łudzisz się, i 20.11.15, 21:08
          byłam na występie tego chóru Red Army, wideo jest niczym trzeba widzieć ich występ na dużej scenie to ma się Ohren- und Augenschmaus (libacja /uczta dla oczu i uszu).
          Rosyjskie chóry są najlepsze w świecie ale co to dla chorych z nienawiści bystrzaków.

Don-Kosaken dali kiedyś krótki występ w moim mieście na najbardziej uczęszczanej ulicy dla reklamy ich koncertu, zebrały się wielkie tłumy ludzi, ludzie nie mieli dość tej muzyki bili ciągle brawo. Ich koncerty były wysprzedane do ostatniego miejsca.

A tu przyjadą na polskie zadupie i jeszcze są konfrontowani z chorymi protestami rusofobów, to mówi samo o sobie ze z tym chorym narodem coś nie tak.
          • walter622 Koncert na ślizgawce 20.11.15, 21:55
            nie-tak napisała:
            > Ich koncerty były wysprzedane do ostatniego miejsca.

Dowcip polega na tym, że w Warszawie nie ma sali koncertowej - koncerty organizowane są faktycznie na ślizgawce (Torwar). Brak sali koncertowej w stolicy kraju , jakby nie było europejskiego, jest bardzo znamienny - po prostu nie istnieje taka potrzeba, społeczeństwo jest w zakresie muzyki kompletnie głuche (chyba w szkołach nawet zlikwidowano edukację muzyczną, podobnie jak plastyczną). Tak więc czegoś takiego jak brytyjskie koncerty Proms w Polsce nie uświadczysz (co najwyżej pijackie wycie o góralu) - koncerty, wystawy, występy zespołów teatralnych są li tylko pretekstem dla tubylców do przejawienia swoich fobii, ale nie wydarzeniem kulturalnym.

www.youtube.com/watch?v=lOFHVXE6yWs
            • kylax1 Jak to w W-wie nie ma sali koncertowej? 20.11.15, 21:58
              Choćby Filharmonia Narodowa, pierwsza z brzegu. Nie kłam.
              • wasyl_szuja Re: Jak to w W-wie nie ma sali koncertowej? 20.11.15, 22:00
                A niech i grają w Sali Koncertowej w PKiN dla starych komuchów ;) Taki retro klimat ;)
              • walter622 Re: Jak to w W-wie nie ma sali koncertowej? 20.11.15, 22:13

kylax1 napisał:

> Choćby Filharmonia Narodowa, pierwsza z brzegu

Czy ty choć raz byłeś w Filharmonii ? Jeżeli tak, to niewątpliwie wiesz jaka tam jest
                (lub jej nie ma) akustyka. Przy takiej akustyce to co najwyżej można urządzać koncerty
                górniczych amatorskich orkiestr dętych - grają głośno to w tych warunkach ujdzie.
                Podobnie jest z akustyką w TW. O sali kongresowej nie wspominam - banalna katastrofa.
                • wasyl_szuja Re: Jak to w W-wie nie ma sali koncertowej? 20.11.15, 22:16
                  Kiepskiej baletnicy rąbek u spódnicy ;)
                  Masz rację, dla takich tylko ślizgawka.
            • wasyl_szuja Re: Koncert na ślizgawce 20.11.15, 21:59
              Ba chłopie, w Warszawie jest sporo imprez kulturalnych i miejsc gdzie można występować, ale skąd to mogą wiedzieć takie elementy, których "gwiazdy" grają po koszarach ;)
        • czuk1 Re: gościu ze smoleńska, chyba nie łudzisz się, i 20.11.15, 23:54
          tojabogdan Pisze m.in:
          Założycielowi wątku i szczekającym tu patologicznym rusofobom chodzi o muzykę?
          [i]Tak chodzi mi o muzykę ale też o porównania i wspomnienia muzyczne z Moskwy i dawnego Leningradu. Mam subiektywne, nieco sentymentalne , spojrzenie na wykonawców muzyki, tym bardziej kiedy porównanie wykonywanej przez nich muzyki wychodzi na niekorzyść tej którą słyszałem, przed laty. Chór nie taki - gorszy , program pod publiczkę - światowy, soliści - zawodowi ubrani w żołnierskie czapki (profanacja armii), wykonania ? - słabe covery,. jeżdżą prawie po jarmarkach - zeszmacają się (w złych warunkach akustycznych),a chcą za to chałturzenie wielkie pieniądze . ;) .
          Słyszałem w Moskwie, w latach 80-tych ten Chór Aleksandrowa (ciarki szły po plecach), oglądałem balet Jezioro Łabędzie w Teatrze Bolszoj ( Odettę odtwarzała Maja Plisiecka)
          . No i chóry męskie (chyba) zakonników w Soborze Św. Trójcy w Zagorsku - rewelacja [i]

Dla najbardziej zapyziałych byszczaków będzie zgrzytem, że śpiewali też tzw. polskiemu papieżowi w watykanie.
          To już dawno było, zobacz jaki chór jeździ teraz i dlaczego
          jeździ po zadupiach .

Ale rusofobia może się pod egidą jarosława ponurego kaczeńca jedynie pogłębić. Może. Faktycznie, jeśli nadal będziecie nas traktować Polskę jak swoją , należną wam prowincję. Nie martwcie się. Wielcy rosyjscy artyści, pisarze, kompozytorzy, poeci przez Polaków są lubiani, doceniani, hołubieni. Żaden "ponury" ich z serc Polaków nie bedzie wyrzucał, bo nie miał by szans.
          Na dowód tego, po 60 latach pamiętam - nie przypominałem go, nie deklamowałem dotąd - wiersz -Zimnij wieczer. (nie jestem pewny czy wiesz kto go napisał ?).

Był zimnij wieczer i silnyj maroz
          Gliażu , padnimajetsia miedlenno w goru
          Łaszadka wiezuszczaja chwarostu woz
          I szestwuja ważna, spakojna i czynno,
          łaszadku pad uzdcy, wiediot mużiczok.
          W balszich sapagach, w balszich rukawicach,
          W pałuszubkie owczinnoj.... a sam s nagatok.

"Zdarowo parniszcze". ...
          "Stupaj siebia mima".!
          "Ad kuda drawiszki ? .... " i s lesa wiesto".
          Atec słyszysz rubit a ja atważu"
          "No wot ano czto .... a kak zwać tiebia ? "
          "Własom". A koj tiebia godik ? "
          "Szestoj minawał."

Nu , miortwaja.... kriknuł maliutoczka basom,
          rwanuł pad uzdcy ...
          i ... bystriej zaszagał.

(pamięć o normalnej, nie tak wrogiej Polsce Rosji i o wielkich ludziach Rosji... nie zaniknie)

• czuk1 Re: gościu ze smoleńska, chyba nie łudzisz się, i 20.11.15, 23:56

W jednym miejscu opuściłem chyba zdanie :

S liesa radawałsia tapor drawasieka...
            • tojabogdan oj, kręcisz, czuk, kręcisz, sam sobie przeczysz 21.11.15, 11:48
              chodzi o muzykę (i wspomnienia?) czy nie chodzi? Pewnie, że nie chodzi. Tylko o stosunek do Rosji i wszystkiego, co się z tym wiąże.
              Rosja, co ciekawe, wcale nie "traktuje" Polski i Polaków, natomiast Polska i Polacy, owszem, "traktują" Rosję i wszystko, co się z tym wiąże. Co widać też i tutaj, na tym forum.
              Toczy się po prostu wojenka PR-owska, niektórzy są "cacy", a inni "be". I takie role się wyznacza. A maluczcy się na to łapią.
              I też dlatego prawdziwie drańskie państwa (stosując zbliżone kryteria moralne, o ile w ocenach politycznych jest coś takiego jak moralność), a jest takich ze dwa tuziny, mają "dobrą prasę".
              • czuk1 Re: oj, kręcisz, czuk, kręcisz, sam sobie przeczy 21.11.15, 12:04
                Wniosek z Twojego, tojabogdanie, posta jest jeden. Mamy na forum dwie grupy - polonofobów -propagandzistów rosyjskich i rusofobów - obnażających działania Rosji wrogie Polsce i Polakom. Polonofobi są (podejrzewam) płatnymi zawodowymi zielonymi ludzikami a rusofobi patriotami polskim którzy nie mogą być cicho kiedy widzą antypolskie , kłamliwe wpisy na polskojęzycznym forum.
                • tojabogdan Re: oj, kręcisz, czuk, kręcisz, sam sobie przeczy 21.11.15, 12:12
                  wniosek jest taki, że jesteś patologicznym rusofobem, a to zaćmiewa umysł. Jak każda fobia.
              • xystos Re: oj, kręcisz, czuk, kręcisz, sam sobie przeczy 21.11.15, 12:21
                Panowie ( i Panie tyz )

Kultury i Sportu nienalezy mieszac
                z Polityka.

Jako Slazak nielubie niemcow lecz kocham niemiecka kulture (Telemann i caly baroque)
                ,Jak rowniez romantykow Schubert'a ,v.Gethe uva
                rowniez misyrzow rosyjskich lubie
                tak samojak polskich,trudna historia polski sprawila ze niemamy zbyt wielu kompozytorow i poetow swiatowegp formatu,ale podobnie maja Bracia Czesi lecz oni w wlas e gniazdo niebrudza.

ZEN
      • yurek11111 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 21:15
        Poszli na pierwszy koncert....z transparentem ,z ciekawoscia czekam z czym pojda na nastepne,i wcale mnie nie dziwi reakcja Polakow, bo "kto sieje wiatr, ten zbiera burze..."...

gosc_ze_smolenska:
        Ale jestem prwny tego , ze bardzo duzo Polakow na koncert pojda
      • wasyl_szuja Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 21:39
        gosc_ze_smolenska napisał:

>, niektorzy pojda , bo lubia
        > Rosje i beda chcieli to zamanifestowac.

Powaga? ;)
        W takim razie z całej Polski będą tych ulubieńców ściągać, bo w Warszawie nie znajdą quorum ;)
    • wasyl_szuja A przecież...;) 20.11.15, 21:49
      Mogliby przyjechać i oni:
      www.youtube.com/watch?v=m4LeqIjUiKA
      Może nawet wspólny koncert z ch. Aleksandrowa? Może ich support? ;)
      • kylax1 :) 20.11.15, 22:04
        To są "zdrajcy matuszki", paskudne karły reakcji. :)
        • wasyl_szuja Re: :) 20.11.15, 22:14
          Być może zdradzili "kalinkę" i pieśni "wielkiej wojny ojczyźnianej", na rzecz zachodnich rytmów ;)
          Nazywani są ruskim "Die Antwoord".
          • pijatyka Re: Być może zdradzili "kalinkę" 20.11.15, 22:18

Elastyczni są - "wszystkim wszystko wyśpiewają"; tępej wacie - pieśń o "zielonych ludzikach", przygłupim polaczkom - "Czerwone maki". Klijentnaśpan.
            • wasyl_szuja Re: Być może zdradzili "kalinkę" 20.11.15, 22:28
              Handełes, handełes ;)
              • pijatyka Brakuje jeszcze "churu" Wehrmachtu z "I brygadą" 20.11.15, 22:31

• wasyl_szuja Re: Brakuje jeszcze "churu" Wehrmachtu z "I bryga 20.11.15, 22:50
                  W tle mógłby polecieć jakiś antypolski film radziecki ;)
                  www.youtube.com/watch?v=ZxDjVMPPGzo
      • wasyl_szuja Jeśli chodzi o Kalinkę... 20.11.15, 22:38
        ...to jednak i tu nie mogło jej zabraknąć ;)
        www.youtube.com/watch?v=j4IgNPmaKkw
    • czuk1 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 20.11.15, 22:24
      Recenzje nie najlepsze.
      Pierwsza z brzegu ; A great performance ruined by the cuts back to the presenters & their idiotic behaviour. One expects more from Russia.
    • eva15 Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. książek? 20.11.15, 23:11
      No to teraz można tylko zapytać, kiedy zacznie się publiczne palenie rosyjskich książke- arcydzieł literatury?

Ech, że też Goebbels tego nie dożył....
      • nie-tak Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 20.11.15, 23:37
        W Polsce rodzi się faszyzm.

Info nie na temat ale dla ciebie.
        german.irib.ir/nachrichten/politik/item/293597-russland-fordert-errichtung-eines-internationalen-gerichthofs-gegen-terrorismus
        Kto z Polski powinien usiąść na lawie oskarżonych z uwagi na Majdan?
        Rosja powinna to przeforsować.
        • eva15 Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 20.11.15, 23:46
          To wygląda na wredną ruską prowokację:-))).

Do ustanowienia takiego sądu międzynarodowego Zachód w życiu nie dopuści...
          • nie-tak Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 21.11.15, 00:06
            Bo za dużo polityków wylądowałoby na lawach oskarżonych.
            Ale, ale o ile sobie przypominam dzieje się coś w Anglii w tym kierunku, dlatego Blair z strachu pokazał publiczna "skruchę" gdyż mądra inaczej Hillaria opublikowała za dużo E-Mail'ów oskarżających wykorzystanego do cna przyjaciela z wysp.

• czuk1 Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 21.11.15, 07:15
          Prowokacyjny wpis, podbudowany informacją z Rosji, że Rosja wniesie o powołanie międzynarodowego trybunału sądzącego za zbrodnie terroryzmu.
          Wg mnie dobry to pomysł
          , tylko nie rosyjskich zasadach,takich jak komisja "MIĘDZYNARODOWA" do badania wypadków lotniczych na czele z gen.Anodiną, w składzie rosyjskich ekspertów. A więc autorka prowokuje - bełkocze , że przed takim Trybunałem stanąć powinni Polacy odpowiedzialni za organizację Majdanu.
          To dopiero jest polonofobia, kłamstwo przechodzące w agresję do Polski i Polaków. !!!

• malkontent6 Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 21.11.15, 00:42
        Ewciu, gdybym był w stosunku do Rosjan tak złosliwy jak ty stosunku do Polaków, to napisałbym, że rosyjskimi książkami będziemy się podcierać.
        • wasyl_szuja Ha ha ha XD 21.11.15, 01:00
          I rosyjskim zwyczajem, będziemy wyrzucać zużyte kartki do kosza. To tak w ramach docenienia "kultury" ze wschodu ;)
          • malkontent6 Re: Ha ha ha XD 21.11.15, 01:15
            wasyl_szuja napisał:

> rosyjskim zwyczajem, będziemy wyrzucać zużyte kartki do kosza.

Czy to jest rzeczywiście prawda? Słyszałem te opowieści ale sam niestety nie byłem nigdy w Rosji więc nie jestem w stanie potwierdzić ani zaprzeczyć.
            • wasyl_szuja Re: Ha ha ha XD 21.11.15, 01:34
              Oczywiście.
              Natomiast na Ukrainie można kupić interesujący papier toaletowy:
              i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/12/03/23B20AFA00000578-2858807-Printed_toilet_rolls_allow_the_residents_of_Lviv_to_wipe_their_b-a-4_1417623574992.jpg
        • eva15 Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 21.11.15, 12:35
          nie dziwi mnie twoje rozumowanie. Malpa tez by uzyla ksiazek tylko co najwyzej do podtarcia sie.
          • malkontent6 Re: Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. ksią 21.11.15, 17:45
            eva15 napisała:

> Malpa tez by uzyla ksiazek tylko co najwyzej do podtarcia sie.

Jak zwykle masz rację, Ewciu. Dość nieudolnie zmieniasz temat rozmowy.
          • pijatyka Już się zaczęło, ruro - tylko to kacapy palą 21.11.15, 17:59

wyborcza.pl/1,76842,16811576,Na_Krymie_pala_ukrainskie_podreczniki__Juz_tylko_pojedyncze.html
      • walter622 Odessa 21.11.15, 09:44

eva15 napisała:
        > Kiedy zacznie się publiczne palenie ros. książek

Po co palić książki, jeżeli można całkowicie bezkarnie palić żywcem ludzi -
        vide Odessa ? Zresztą w tym mieście za posiadanie książek w j. rosyjskim
        grozi eksmisja z mieszkania i przejęcie mienia na rzecz prawego sektora.
        • eva15 Re: Odessa 21.11.15, 12:37
          To prawda, banderowcy sa juz dalej, po co palic ksiazki, skoro mozna spalic potencjalnych czytelnikow.
    • czizus Może i faktycznie słuszny ten protest. 21.11.15, 00:07
      Wcześniej myślałem inaczej, ale nawet patrząc na tę wyjątkowo bezczelną i zakłamaną propagandę kremlowską na forum świat, na tę agresję rosyjską na tym forum łatwo sobie jest wyobrazić całą politykę Kremla wobec Polski. Politykę wobec niepodległości Polski. Dla Kremla ta niepodległość to śmiertelny wróg jak widać. Więc musimy walczyć na wszystkie sposoby. Również sabotując bolszewicką kulturę! Ale efekty juz są - młodzi Polacy świetnie mówią w j. angielskim ale w ogóle nie uczą się j. rosyjskiego. Chyba słusznie, jeżeli Rosjanie chcą mieć kontakty z Polakami to muszą uczyć się j. polskiego.
      • czuk1 Re: Może i faktycznie słuszny ten protest. 21.11.15, 07:35
        Moje wkręcenia do świetnego tekstu czizusa, ciemniejszym drukiem:
        ....". Dla Kremla ta niepodległość (Polski) to śmiertelny wróg jak widać. Więc musimy walczyć na wszystkie sposoby (i nie walczymy tak). Również sabotując bolszewicką kulturę! (zgoda, sabotują pojedynczy Polacy i konkretne rosyjskie oferty w kulturze. Państwo nie blokuje występów Rosjan w Polsce) Ale efekty już są - młodzi Polacy świetnie mówią w j. angielskim ale w ogóle nie uczą się j. rosyjskiego. (działania są spontaniczne i racjonalne. Ja też /w latach 50.60tych/ niechętnie uczyłem się niemieckiego - bo języka wrogów) Chyba słusznie, jeżeli Rosjanie chcą mieć kontakty z Polakami to muszą uczyć się j. polskiego. " (warto znać rosyjski /dodatkowo/ poza angielskim by móc łatwiej korzystać z rosyjskiego dorobku kultury. Do pisania na forum Świat zaś, by móc wiedzieć o co chodzi rosyjskim trollom potrzebna jest jedynie znajomość angielskiego i niemieckiego. Takimi językami szpanują w Polsce a na Zachodzie w tych językach piszą rosyjskojęzyczni propagandziści i prorosyjskie media.)
    • borrka Bylem kiedys i bylo wrecz sympatycznie. 21.11.15, 10:46
      To przesada, odrzucac wszelkie formy (wielkiej) kultury, bo nam się Putin nie podoba.
      Wystep dobry, bardzo profesjonaly i oczywiście "na amatora" - nie każdy lubi piosenke wojskowa.
      Artysci zachowywali się wiecej, niż poprawnie i starali się o "polskie" wtręty.
      Nie mieszajmy do tego polityki - Putin odejdzie, a Ruskie zostaną:)
      • karbat Re: Bylem kiedys i bylo wrecz sympatycznie. 21.11.15, 11:23
        czuk1 napisał:
        > „Propaganda zabija !” - transparent o takiej treści pojawił się wczoraj przed pierwszym
        >w Polsce koncertem Chóru Armii Czerwonej na warszawskim Torwarze. Przeciwko trasie >chóru poświęconej „70 rocznicy sowieckiego zwycięstwa w Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej”

paru idiotow wywiesilo sobie kawalek szmaty . jestem pod wrazeniem , hehehe

>protestowali wcześniej także Czesi.

Czesi protestowali ... caly narod Czeski protestowal ...
        no , idiotow nigdzie nie brakuje . to fakt . niezaprzeczalny .

>" Nie zachęca też cena biletu .... najwyższa z dotychczasowych na rynku lokalnym ,
        > dla imprez kulturalnych (100 zł)

a co chcialbys wejsc tam na ... krzywy ryj ..
        chcialbys sobie posluchac choru za cene kilograma japek .
        to impreza nie dla bidokow , jakosc kosztuje .

jak cie nie stac, zawsze mozesz sobie posluchac choru parafialnego .
        parafianin , - wg. slown. - ograniczony, prymityw , prostak , ciemniak .
        nie wiedziales tego , to teraz juz wiesz , nie musisz dziekowac .
    • jankowski1960 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 11:44
      czuka, czy jak go tak teraz, zupenie pojebalo...
      • walter622 Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 15:49

Czubek, niewątpliwie należy do grona tych, dla których kulturalnym wydarzeniem roku
        jest sezonowa wyprzedaż w sieci sklepów "biedronka" - kaszanka za 2 złote za kilogram
        i 90 groszy za puszkę piwa - to dopiero "pełna kultura". A tak na poważnie - z przeprowadzonych bodajże w 2012 r. badań wynikało, że ponad 40% Polaków w ciągu roku nie przeczytało żadnej książki - przypuszczam, że wielu z tych analfabetów produkuje się na tym forum - w tym również ten czubek-:)
    • xystos Re: Protest przeciwko rosyjskiemu Chórowi Aleksan 21.11.15, 12:06
      Slowianska ludnosc.Slowianskich panstw
      widzi wyrazna roznice miedzy Hitleryzmem
      a Stalinizmem.

Gwoli prawdy i pamieci pomordowanych
      nienalezy zapominac.ze Gruzin Stalin i jego Zydowscy siepacze Berja i Molotow zamordowali okolo 20 miljonow Rosjan co jest
      wieksza strata niz ofiary II WS w calej Europie

Jestes Zydem i bronisz obecnego status qvo
      lecz zapuzno ..proponuje nieodslaniaj sie wiecej-zmien nickname i pisz na " My Little Pony"

ZEN
    • piter_rom_rus Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 14:56
      czuk1 napisał:
      >Protestuję także.

Kiepsko z wami, jesli od samej naszej muzyki walicie w portki:-)

A Finnowie nie wala:-)
      www.youtube.com/watch?v=NhIMEMDYxZE
      • nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 15:01
        Romrus, człowiek o nieczystym sumieniu z zabarwieniem faszystowskim boi się wszystkiego nawet własnego cienia, co tu więcej dyskutować?
        Forum jest najdobitniejszym tego przykładem!
      • karbat Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 16:02
        piter_rom_rus napisał(a):
        > czuk1 napisał:
        > >Protestuję także

> Kiepsko z wami, jesli od samej naszej muzyki walicie w portki:-)

> A Finnowie nie wala:-)
        > www.youtube.com/watch?v=NhIMEMDYxZE

dzieki za link . ale ludziska , Finowie sie ciesza .
        Armia Czerwona zrobil im niezla frajde .

• nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 16:07
        To jest muzyka pur dla ucha a nie z playback'a.
        • nie-tak Red Russian Army Choir byli tez w Niemczech 21.11.15, 16:20
          Red Russian Army Choir byli tez w Niemczech byłam na koncercie, libacja dla ucha i oczu.

Skyfall trzeba widzieć i słyszeć w sali koncertowej, wideo jest niczym.

www.youtube.com/watch?v=-F832ZZNRV0
          Występ Russian Army Choir w niemieckiej TV z Helene Fischer
          www.youtube.com/watch?v=VpTw_VwstyU
          www.youtube.com/watch?v=rf0fypClans
          • 3.ndd Re: Red Russian Army Choir byli tez w Niemczech 21.11.15, 16:29
            nie-tak napisała:

> Red Russian Army Choir byli tez w Niemczech byłam na koncercie, libacja dla uch
            > a i oczu.
            >
            > Skyfall trzeba widzieć i słyszeć w sali koncertowej, wideo jest niczym.
            >
            > www.youtube.com/watch?v=-F832ZZNRV0
            > Występ Russian Army Choir w niemieckiej TV z Helene Fischer
            > www.youtube.com/watch?v=VpTw_VwstyU
            > www.youtube.com/watch?v=rf0fypClans
            >

Helene Fischer, Riverdance & Red Army Choir - Russisches Medley 2014
            Wszystko co lubie
      • czuk1 Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 16:25
        www.youtube.com/watch?v=NhIMEMDYxZE
        I to jest Chór Aleksandrowa ? Śpiewają wszystko, jak leci, co lekkie, łatwe i przyjemne.
        Dla nich kontynuacja tradycji rosyjskiej pieśni , piosenek wojskowych .... nie ma żadnego
        znaczenia. Chałtura .... z wykorzystaniem rosyjskich wielkich czap.
        • czuk1 Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 16:42
          To śpiewanie przez chórzystów światowych utworów z całego świata, pełnienie dla tych solistów roli chórku , oprawy reklamowej w formie nazwy - Chór Aleksandrowa..... jest profanacją narodowego diamentu rosyjskiej kultury.
          Chór ten niech sobie jeździ po świecie, nie członkowie chóru śpiewają i zarabiają ale niech nie używają nazwy reprezentacyjnego rosyjskiego ,wojskowego, centralnego, historycznego chóru ?! ... takie jest moje zdanie ....
          Ja słucham Wysockiego, Okudżawy i oglądam codziennie program Shanson.
          Dedykuję - www.youtube.com/watch?v=TWx5mo7myUI
        • piter_rom_rus Oj durny, wy, durnu:-) 21.11.15, 16:42
          czuk1 napisał:
          > www.youtube.com/watch?v=NhIMEMDYxZE
          > I to jest Chór Aleksandrowa ? Śpiewają wszystko, jak leci, co lekkie, łatwe i przyjemne.
          > Dla nich kontynuacja tradycji rosyjskiej pieśni , piosenek wojskowych .... nie ma żadnego znaczenia. Chałtura .... z wykorzystaniem rosyjskich wielkich czap.

Bo tak zadecydowal anonimowy rusofob ksywa czuk z michnikowskiego forum:-)

www.youtube.com/watch?v=Mowe4ojo_iY
          • czuk1 Re: Oj durny, wy, durnu:-) 21.11.15, 16:58
            Czuk z forum Agory napisał wyczuwając, że nienormalny, emerytowany kgb-owiec pokaże nam , że:
            - nie odróżnia decyzji od zdania,
            - nie pozwala mieć tu ludziom mieć swojego zdania,
            - nie rozumie tego, że forum jest miejscem wymiany poglądów (dlatego nie dokonuje takiej
            wymiany, nie ujawnia i nie uzasadnia swojego, innego zdania).... potrafi jedynie....
            - dawać ludziom negatywne przydomki, ksywy.

.... to "wartościowy" dla Rosji forumowicz, a tak po ludzku prezentuje się prywatnie.... jako Roman........ co z tych ludzi robi płatna (chyba) przynależność do jedynie słusznej rosyjskiej nacji..... potrafią mieć zwierzęcy, drapieżny stosunek do drugiego człowieka .... nie znają co znaczy - tolerancja, kultura, zasady współżycia społecznego,prawo własnego i obcego państwa.

• piter_rom_rus Daleko mi jeszcze do emerytury, Czuku:-) 21.11.15, 17:04
              czuk1 napisał:
              > nienormalny, emerytowany kgb-owiec ... a tak po ludzku prezentuje się prywatnie.... jako Roman........

Let my people go - NKVD Choir:-)
              www.youtube.com/watch?v=LWO3JTC_U9o
              • czuk1 Re: Daleko mi jeszcze do emerytury, Czuku:-) 21.11.15, 17:18
                Przepraszam za tego emeryta i wszystko co nie jest prawdą. Opisałem jak prezentujesz się, w moich oczach. Jako rewanż za oceny mojej osoby. Mogę się mylić.
                PS. Oczywistym jest, że Chóru Aleksandrowa słucham jednak z Yuotube ale tylko wykonującego pieśni wojskowe, rosyjskie.
                Takie jak te:
                www.youtube.com/watch?v=uazwUQayG0w
                www.youtube.com/watch?v=UlEfnIa6ONg
                ale nie takie koncerty (poniżające historyczny Chór rosyjskiej armii) , jak wskazane na tym wątku. Albo takie jak odbył się w naszym mieście.
        • karbat Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 16:43
          3.ndd napisał:

> nie-tak napisała:
          > > Red Russian Army Choir byli tez w Niemczech byłam na koncercie, libacja d
          > la uch a i oczu.
          > > Skyfall trzeba widzieć i słyszeć w sali koncertowej, wideo jest niczym.

> Helene Fischer, Riverdance & Red Army Choir - Russisches Medley 2014

rzecz gustu , gdyz osobiscie nie za bardzo lubie Helene Fischer ,
          to, ze za ta atrakcyjna Rosjanka szaleja Niemcy ... ich problem .

Helene Fischer jak dla mnie to za duzo kiczu .
          w wielu wypadkach to tragedia , ... zenada .
          dlaczego ona daje z siebie robic affe , dla kasy ... pod niemiecki gust

slyszalem ja jak ona spiewala po rosyjsku , rosyjskie ojczyznianie kawalki
          i ... ona sie nie umywa do Rosjanek , artystek z Rosji . roznica klasy .
          jak one interpretuja typowe rosyjskie piosenki z " dusza " .

nie musicie sie ze mna zgadzac , wszystko rzecz gustu .
          • nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 17:23
            karbat masz niezwykły dzień dziś, zapominasz po prostu kim jesteś, a to jest już totalny blamaż?
            Dużo niepotrzebnych słów typu bla, bla ale mało konsensu.
            :-)))))))))))
      • malkontent6 Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 17:53

> Kiepsko z wami, jesli od samej naszej muzyki walicie w portki:-)

Jako Rosjanin nie rozumiesz tego, że w Polsce ludzie mają prawo czegoś nie lubić o otwarcie o tym mówić.

Ja się tymi "protestantami" nie zgadzam, bo moim zdaniem trzeba odzielić sztukę od polityki. Tacy jak ja są w Polsce większością więc nie ma powodu do zmartwień.
        • nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 18:01
          malkontent6 napisał:
          Tacy jak ja są w Polsce większością więc nie ma powodu do zmartw
          > ień.
          ---------------------
          Jestem całkiem innego zdania, polskie forum czytają ludzie nie tylko z Polski i tu maja obraz Polaka o zabarwieniu faszystowskim.
          Jak myślisz jest to dobra reklama jak i wizytówka dla Polski i Polaka?
          Rozumie się konstruktywna krytykę, ta jest jak najbardziej pożądana ale wylew pomyj durniów o zabarwieniu nacjonalistycznym tego akceptować nie wolno.
        • nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 18:04
          malkontent6 napisał:
          bo moim zdaniem trzeba odzielić sztukę
          > od polityki.
          ---------------------------
          jestem tego samego zdania, nie tylko muzykę ale przede wszystkim zwalczyć nienawiść miedzy narodami.
        • piter_rom_rus Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 18:04
          malkontent6 napisał:
          > Jako Rosjanin nie rozumiesz tego, że w Polsce ludzie mają prawo czegoś nie lubić o otwarcie o tym mówić.

Kto nie lubi, nich nie kupuje bilety, ale przefarbowany komuchy, ktory rzadza UE i Polska potrafia tylko zakazac, zbanowac, wylaczyc komentarzy, czemu przykladem sluzy GW.
          • nie-tak Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 18:06
            Brawo Romrus ale tego nacjonalistyczne durnie nie rozumieją.

> Kto nie lubi, nich nie kupuje bilety, ale przefarbowany komuchy, ktory rzadza U
            > E i Polska potrafia tylko zakazac, zbanowac, wylaczyc komentarzy, czemu przykla
            > dem sluzy GW.
          • czuk1 Re: Red Russian Army Choir & Leningrad Cowboys:-) 21.11.15, 18:18
            Romanie.
            Dowiaduję się, że Rosji nie zakazują, nie banują na forach , nie wycinają komentarzy i wolność w sieci jest powszechna.
            Chyba mam mały kontakt z Europą, w tym Niemcami, Francją, .... bo dowiaduję się dopiero teraz, że blisko 80-letnie komuchy (najmłodsze z możliwych) przefarbowały się i rządzą UE.
            • piter_rom_rus A ty poszukaj:-) 21.11.15, 19:50
              czuk1 napisał:
              > Chyba mam mały kontakt z Europą, w tym Niemcami, Francją, .... bo dowiaduję się dopiero teraz, że blisko 80-letnie komuchy (najmłodsze z możliwych) przefarbowały się i rządzą UE.

Barroso:
              -Był członkiem maoistowskiego Rewolucyjnego Ruchu Portugalskiego Proletariatu
              Merkel:
              -In ihrer Schulzeit war sie Mitglied der Pionierorganisation Ernst Thälmann und später der Freien Deutschen Jugend (FDJ).[8]
              Gribauskajte:
              -W 1983 ukończyła studia ekonomiczne na Uniwersytecie Leningradzkim, a w 1988 uzyskała stopień kandydata nauk ekonomicznych (odpowiednik stopnia doktora) w Akademii Nauk Społecznych przy KC KPZR w Moskwie.

Ze o Michnike z jego rodzina komuszych katow nie wspominam.
              • karbat Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 20:17
                nie-tak napisała:

> karbat masz niezwykły dzień dziś, zapominasz po prostu kim jesteś, a to jest ju
                > ż totalny blamaż?
                > Dużo niepotrzebnych słów typu bla, bla ale mało konsensu.

dziewczyno , jakie masz problemy ....

napisalem , ze ta atrakcyjna rosjanka , pioesenkarka Helene Fischer mi sie nie podoba .
                Nie podoba mi sie jej muzyka i ten cyrk co robi nierzadko na scenie .
                dla mnie to jest Kicz . do trzeciej potegi .

texty jej piosenek sa nierzadko tak kretynskie , ze az glowa boli .
                czeste sluchanie jej piosenek , no , ... chyba za kare .

podoba ci sie wies tanczy i spiewa , twoj problem ,
                swiadczacy o twoim guscie muzycznym i NIC wiecej .
                • malkontent6 Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 20:42
                  karbat napisał:

> napisalem , ze ta atrakcyjna rosjanka , pioesenkarka Helene Fischer mi sie nie podoba .
                  > Nie podoba mi sie jej muzyka i ten cyrk co robi nierzadko na scenie .
                  > dla mnie to jest Kicz . do trzeciej potegi .

Za te słowa forumowi komuniści wyślą cię do piekła.
                  • nie-tak Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 20:58
                    malkontent6 napisał:

> karbat napisał:
                    >
                    > > napisalem , ze ta atrakcyjna rosjanka , pioesenkarka Helene Fischer mi si
                    > e nie podoba .
                    > > Nie podoba mi sie jej muzyka i ten cyrk co robi nierzadko na scenie .
                    > > dla mnie to jest Kicz . do trzeciej potegi .
                    >
                    > Za te słowa forumowi komuniści wyślą cię do piekła.
                    -------------------------------------
                    nie o to chodzi, karbat pisze dużo ale nie na temat, żadnego konsensu tylko bla, bla, bla.

O czym albo o kim dyskutujemy o Helene Fischer czy o rosyjskich chórach szczególnie o chórze Alesandrowa?

Kogo to obchodzi w tym momencie czy Helene Fischer mu się podoba czy nie?

Podanie linku do rosyjskiego chóru z dowodem występu w niemieckiej TV nie upoważnia go do zmiany tematu jak i podnoszenie ubocznego tematu (Helene Fischer) do podmiotu (rosyjski chór) dyskusji.

Karbat ma dziś zły dzień.
                    :-))))))))))))))))
                  • karbat Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 20:59
                    malkontent6 napisał:
                    > karbat napisał:

> > napisalem , ze ta atrakcyjna rosjanka , pioesenkarka Helene Fischer mi si
                    > e nie podoba .
                    > > Nie podoba mi sie jej muzyka i ten cyrk co robi nierzadko na scenie .
                    > > dla mnie to jest Kicz . do trzeciej potegi .

> Za te słowa forumowi komuniści wyślą cię do piekła.

b . atrakcyjna rosjanka , kobieta .
                    trzepie niesamowita kase na Niemcach .
                    to , ze zadala sie z niemieckim ... blaznem .
                    Nawet Niemcy sie dziwia , ale to wylacznie jej sprawa , problem .

raz mozna posluchac , tego co spiewa , -
                    ale byc skazanym na jej muzyke , wystepy , nigdy . - mowie o sobie .

na chor Armii Czerownej , w wersji niekomercyjnej
                    chetnie wydal bym kase , na Fischer , ani grosza .
                    • malkontent6 Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 21:08
                      Ale ładna jest:

www.youtube.com/watch?v=KCNgQUVPqdk
                    • czuk1 Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 22:07
                      Karbacie.
                      • karbat Re: A ty poszukaj:-) 21.11.15, 22:22
                        czuk1 napisał:

> Karbacie.

czuk1 . , - chor armii Czerwojej . jego mozliwosci to jedna sprawa .
                        to co on robi komercyjnie , dla kasy , pod publike ( chce to slyszec ) to inna sprawa .

mozesz sobie gembowac na ruskich . ile chcesz .
                        w penych dziedzinych , sa oni na swiecie rozpoznawalni !
                        zakladaja poprzeczke . czy ci sie to podoba czy nie .

ruska kultura , literaturta , balet , itd pene dziedziny nauki , techniki
                        to sa dla swiata pojecia. kolo ktorych nie mozna przejsc obojetnie .

wiem wiem masz wiele ruskich kompleksow . ale to , daje sie leczyc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka