Gość: pacyfista IP: *.154.77.83.cust.bluewin.ch 20.09.04, 18:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: serio Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Ameryce IP: *.jerozolimskie.pl 20.09.04, 18:20 Ciekawe, jak sie to zakonczy?Wyglada na to, ze amerykanscy intelektualisci jeszcze nie zalapali sie na wojne z terroryzmem. W Europie pod tym wzgledem ludzie sa bardziej przytomni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Uniwersytety w USA to gniazdo islamcow i komuchow IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 18:27 I niestety to prawda. W berkely np. robiono demonstracja popoeirajace Osama Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka_jest_prawda Re: Uniwersytety w USA to gniazdo syjonizmu i komu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek I pewnie dlatego Polaków tam ani na lekarstwo IP: 198.170.174.* 20.09.04, 19:09 Lepiej spędzać dni usuwając azbest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mountain vole Re: Uniwersytety w USA to gniazdo islamcow i komu IP: *.dn184.umontana.edu 20.09.04, 22:18 Chyba ciebie pochrzanilo, igor. Skad wziales ten pomysl? Czy ty cos palisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmark Amerykanie mądrzeją ... stopniowo IP: 195.205.16.* 20.09.04, 18:21 Nareszcie Amerykanie mądrzeją. Prędzej krowy nauczą się latać niż islamiści nauczą się i będą PRZESTRZEGAĆ zasad i praw demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasizm_w_USA? Re: Amerykanie mądrzeją ... bardzo powoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:43 Nareszcie Amerykanie mądrzeją. Prędzej krowy nauczą się latać niż Żydzi amerykańscy nauczą się współżyć z innymi narodami i będą PRZESTRZEGAĆ zasad i praw demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Zydzi? Przeciez tu muzulmanin i katolicka uczelnia IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas BRAWO.WYTĘPIĆ TO SKU*WYSYŃSTWO Z POW.ZIEMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:26 ISLAM=TERROR,ISLAM=ZŁO. islaska ulica jakoś wcale nie protestuje przeciwko mordom dokonywanym przez terrorystów,wiec należy wrzucić te szmaty do jednego wiadra.Zapokować i wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakała_urzędów_USA Re: NAJPIERW WYTĘPIĆ TO ŻYDOWSTWO Z POW. USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:38 Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: NAJPIERW WYTĘPIĆ TO ŻYDOWSTWO Z POW. USA 21.09.04, 00:04 polaczek pomarzyl. w brudzie i tepocie zyje i maezy o tym by byc kims. a zyciego kopie jak chce, kiedy chce. co za petaczyna. Dzieci "sprzątające świat" wystawione do wiatru Fot. Bartłomiej Serafiński / AG Tomasz Michałowicz, Łódź 20-09-2004, ostatnia aktualizacja 20-09-2004 20:51 czytaj dalej » r e k l a m a Doroczna akcja oczyszczania ulic ze śmieci zakończyła się w Łodzi skandalem. Worki z zebranymi przez uczniów śmieciami stoją od piątku prawie przed każdą łódzką szkołą. Zbieracze złomu i butelek uznali, że to doskonała okazja, by się obłowić. Rozrywają foliowe torby w poszukiwaniu cennych surowców. Efekt - po chodnikach walają się sterty odpadków. - To niewychowawcze! Najpierw dzieci zbierały śmieci, a teraz muszą patrzeć, jak walają się po ulicy - denerwuje się Marek Woźniak, dyrektor jednej ze szkół. Zapewnia, że wielokrotnie prosił o wskazanie terminu wywózki. Jednym z koordynatorów akcji był urząd miasta. To właśnie urzędnicy byli odpowiedzialni za zebranie worków sprzed szkół. - Dwie firmy wywożące, które z nami współpracują, nie były w stanie zabrać wszystkiego od razu - tłumaczy Anna Jarczewska z łódzkiego magistratu. Obiecuje, że do dzisiejszego wieczora śmieci znikną z ulic. Dzieci "sprzątające świat" wystawione do wiatru Fot. Bartłomiej Serafiński / AG Tomasz Michałowicz, Łódź 20-09-2004, ostatnia aktualizacja 20-09-2004 20:51 czytaj dalej » r e k l a m a Doroczna akcja oczyszczania ulic ze śmieci zakończyła się w Łodzi skandalem. Worki z zebranymi przez uczniów śmieciami stoją od piątku prawie przed każdą łódzką szkołą. Zbieracze złomu i butelek uznali, że to doskonała okazja, by się obłowić. Rozrywają foliowe torby w poszukiwaniu cennych surowców. Efekt - po chodnikach walają się sterty odpadków. - To niewychowawcze! Najpierw dzieci zbierały śmieci, a teraz muszą patrzeć, jak walają się po ulicy - denerwuje się Marek Woźniak, dyrektor jednej ze szkół. Zapewnia, że wielokrotnie prosił o wskazanie terminu wywózki. Jednym z koordynatorów akcji był urząd miasta. To właśnie urzędnicy byli odpowiedzialni za zebranie worków sprzed szkół. - Dwie firmy wywożące, które z nami współpracują, nie były w stanie zabrać wszystkiego od razu - tłumaczy Anna Jarczewska z łódzkiego magistratu. Obiecuje, że do dzisiejszego wieczora śmieci znikną z ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viscon Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Ameryce IP: *.toya.net.pl 20.09.04, 18:29 I w ten to sposob Ameryka zmierza w strone systemu, ktory kiedys nazwano "stalinizmem". Juz niedlugo kazda krytyka wladz USA bedzie zagrozeniem "bezpieczenstwa narodowego". Buszewicy lamia nie tylko prawa czlowieka usankcjonowane przez cywilizowana czesc swiata, oni rowniez lamia amerykanska konstytucje. I co na to sami Amerykanie? Wiekszosc wciaz chce glosowac na Busha, niebezpiecznego imbecyla, ktory otacza sie takimi podejrzanymi typami jak Cheney i Rumsfeld. Przypomne tylko, ze ten ostatni sprawowal juz te sama funkcje w administracji Nixona. A pamietamy chyba jak Nixon sie skompromitowal i skonczyl haniebnie. Mam nadzieje, ze Bush wkrotce dolaczy do tego grona, bo hanbi Ameryke jak malo ktory prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Glupi jestes to nie Stalinizm to demokracja. Nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 00:00 masz prawa uczyc, jak Cie niechca. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_kasztelan Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer 21.09.04, 16:04 Wolnosc slowa w tym wypadku jest tylko przykrywka, pomyslales chociaz potem nad konsekwencjami. W jaki sposob zbrodniarze tego swiata zdobyli wladze? Zeby najpierw zdobyc wplywy musieli niezle nabajerowac i byc poprostu dobrymi w gadce, potem jak juz zdobyli wplywy to bez problemu usuwali ludzi ktorzy stali im na drodze do szczytu a majac pelna wladze to dalej opozocjonisci mogli im naskoczyc. Oczywiscie w tym przypadku jest to nie mozliwe zeby jakis arab- naukowiec zdobyl wladze, ale zawsze moze niezle namieszac i skutki tego potem moga byc rozne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.09.04, 18:30 i bardzo dobrze!, niech sie zajmie wolnoscia u siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_Żydzi_do_Israela Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:48 i bardzo dobrze!, niech sie zajmie wolnoscia u siebie, a israelski naukowiec niech wypieprza do Israela i tam naucza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 00:02 A to w Szwajcarii nie ma wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Ale zawsze moze przyjechac do berlina 21.09.04, 06:47 na zjazd islamistow. Jak go peddzio-burmistrz wpusci. Bo cos z ta demokracja w Niemczech ostatnio krucho, nie kochaniutka. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-jude Bo do KBH nie bardzo im sie podoba. 21.09.04, 13:18 Chyba wczoraj na ich islamskiej konferencji - Sladami Tariga ( dla tych co to nie wiedza, a takich jest duzo, byl to wodz Arabski, ktory w roku 712 zaatakowal Visygocka Hiszpanie i po drodze mordujac doszedl do Narbony, aby w roku 732 jego generalowie, mordujac, grabiac i gwalcac( wedlug kronikarzy, w opuszczonym obozie arabskim znaleziono okolo 43 wozy pelne zlotem i innymi wartosciami, uwolniono 3200 kobiet itd- zadnych tam ksieg nie znaleziono) od walecznych Frankow po tylko dostali, Araby odmowili wstepu dziennikarza BT - w znak protestu cala dunska prassa opuscila konferecje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Ale zawsze moze przyjechac do berlina IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 13:23 Jak zwykle marnie sie orientujesz a duzo wypisujesz o musztardzie po obiedzie. Ze konferencji nie bedzie wiadomo od dwoch dni. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Ale dlaczego nie bedzie !!! 21.09.04, 17:16 I nie odpowiedzialas mi dlaczego w panstwie demokratycznym jakim podobno sa Niemcy zabrania sie ludziom organizowac zjazdy ? Przeciez wlasnie z takimoburzeniem wypisujesz tyrady na USA bo tam nie wpuszczono wlasnie jednego z tych islamskich ortodoksow. Niemcy za jednym zamachem nie wpuszczaja ich tysiace. Czy twoje oburzenie jest po tysiackroc wieksze ??? Nie sadze. Ty masz inny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Ale dlaczego nie bedzie !!! IP: *.d.pppool.de 21.09.04, 17:51 Mieszasz wszystko biedaku. Ja nie mam problemu, bo rozumiem mechanizm funkcjonowania demokracji. A w niej jest tak, ze jesli istnieja dwa dobra bedace w kontrpozycji to nalezy sie zdecydowac na tzw. dobro wyzsze. A co jest dobrem wyzszym okresla konstytucja. Niemiecka konstytucja stawia godnosc czlowieka i zakaz atakow na tle rasistowskim wyzej, niz wolnosc wypowiedzi. Do tego dochodzi oczywiscie wyjatkowo delikatne stosunki Niemcy-Izrael, oraz napiete stosunki z USA. Wiec koniec kropka z tego przepisu skwapliwie skorzystano, zwlaszcza, ze z wypowiedzi islamistow wynikalo, ze beda nawolywac do wojny przeciw USA i Izaelowi. Ramadan natomiast WCALE nie nawoluje do walki zbrojnej, wrecz przeciwnie. On nawoluje Arabow/Muzulmanow do posluszenstwa strukturom demokratycznym w kraju zamieszkania. On nie jest prymitywem z kalachem w reku i nozem w zebach, lecz intelektualistom, ktory stwarza podwaliny ideologiczne. Trzeba wiec zwalczac go jego wlasna bronia, czyli ROZUMEM a nie glupimi zakazami. Na koniec ci co zakazuja wygladaja na zakompleksionych i wystraszonych niedoukow, ktorzy nie ufaja w moc intelektu wlasnych elit oraz w sile i atrakcyjnosc wlasnej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Ale dlaczego nie bedzie !!! 22.09.04, 06:40 Wiesz co. Zastanawiam sie tylko dlatego w Berlinie nie wybrano tej metody "intelektualnej'zwalczania islamistow ROZUMEM ??? Ale hola, hola co ja sie bede tu produkowal o zakazie zjazdu islamistow w Berlinie skoro moge zacytowac twoje piekne slowa ... "Na koniec ci co zakazuja wygladaja na zakompleksionych i wystraszonych niedoukow, ktorzy nie ufaja w moc intelektu wlasnych elit oraz w sile i atrakcyjnosc wlasnej demokracji." Gdybys miala ochote jeszcze cos pieknego dopisac to chetnie zachowam do dyskusji z toba. Bo zadne slowa nie sa tak dosadne jak wlasne slowa Evy z Niemiec do rozmow z nia sama. Gość portalu: Eva napisał(a): > Mieszasz wszystko biedaku. > > Ja nie mam problemu, bo rozumiem mechanizm funkcjonowania demokracji. A w niej > jest tak, ze jesli istnieja dwa dobra bedace w kontrpozycji to nalezy sie > zdecydowac na tzw. dobro wyzsze. A co jest dobrem wyzszym okresla konstytucja. > Niemiecka konstytucja stawia godnosc czlowieka i zakaz atakow na tle > rasistowskim wyzej, niz wolnosc wypowiedzi. Do tego dochodzi oczywiscie > wyjatkowo delikatne stosunki Niemcy-Izrael, oraz napiete stosunki z USA. Wiec > koniec kropka z tego przepisu skwapliwie skorzystano, zwlaszcza, ze z wypowiedz > i > islamistow wynikalo, ze beda nawolywac do wojny przeciw USA i Izaelowi. > > Ramadan natomiast WCALE nie nawoluje do walki zbrojnej, wrecz przeciwnie. On > nawoluje Arabow/Muzulmanow do posluszenstwa strukturom demokratycznym w kraju > zamieszkania. On nie jest prymitywem z kalachem w reku i nozem w zebach, lecz > intelektualistom, ktory stwarza podwaliny ideologiczne. Trzeba wiec zwalczac go > jego wlasna bronia, czyli ROZUMEM a nie glupimi zakazami. Na koniec ci co > zakazuja wygladaja na zakompleksionych i wystraszonych niedoukow, ktorzy nie > ufaja w moc intelektu wlasnych elit oraz w sile i atrakcyjnosc wlasnej demokrac > ji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Ale dlaczego nie bedzie !!! IP: *.ifm.uni-mannheim.de 22.09.04, 17:31 Ile razy trzeba pisac to samo, abys pojal. przeciez mowilam, ze islamisci planujacy zlot w Bberlinie nawolywali do WOJNY z USA i Izraelem, a nie do dyskusji. Przeczytaj sobie jeszcze raz moj poprzedni post. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Ale dlaczego nie bedzie !!! 23.09.04, 07:47 To mial byc zjazd tysiecy ludzi. Jedni nawolywali (tych trzeba bylo nie wpuscic) a ani nie (tym trzeba bylo pozwolic na ten zjazd przyjechac). Idac twoja logika nalezaloby zakazywac w demokracjach kazdej demonstracji, zlotu, zjazdu itd bo zawsze znajdzie sie ktos "nawoluje", rzuca kamieniami lub petardami, prezentuje obrazliwe plakaty, hasla itd. Ale widac Niemcy woleli zachowac sie obludnie. Krytykuja USA za cos co sami zwalczaja. Nihil novi. Tacy sa Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluszek A jak fajnie jest w Iranie IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 20.09.04, 18:30 Izraelski naukowiec przybywa do Teheranu. Profesor Icek Goldblum, znany krytyk polityki rządu Iranu przybył na Uniwersytet Teherański, gdzie przez rok będzie prowadził wykłady nt. historii najazdu Arabów na tereny Bliskiego Wschodu w VII i VIII wieku i zagadnienia teorii syjonizmu. Prof. Goldblum jest znany z propagowania współudziału żydów w rządach krajów muzułmańskich. Uważa, że nie ma sprzeczności między syjonizmem a fundamentalizmem islamskim. Odpowiedni grant został przyznany przez państwową Islamską Radę Ekumeniczną. Taka jest demokracja i toleracja w islamie, nie to co w faszystowskich Stanach. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor maluszek to Ty jestes. Iranczycy nienawidza Arabow IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 18:51 Po pierwsze sa szyitami gdy Arabowie to w 90% sunnici. Wojny persko-arabskie to staly element historii tego kraju. Ostatnio to 10 lat wojny jak Arabowie z Iraku zatlukli 1 milion Iranczykow (przewazni Farsi czyli etniczni Persowie). Po drugie, nie ma ani jednego Zyda w rzadzie Iranu co znakomicie potwierdza tezy Goldbluma. Po trzecie Goldblum przypomni Persom o olbrzymich stratach jakie poniesli z rak Arabow w VII i VIII wiekach. Zawsze jak spolecenstwo bylo pod stresem elity rzadzace wolaly o patriotyzm. Stalin chocby wolal o milosci do matiuszki Rasiji w II Wojnie Sw. Ajatolahy chca uztc Goldbluma do tego samego celu. kryzys gospodarki Iranu i wolania o reformy zagraza chlopakom z Gwardii Republikanskiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Tak, czy owak... 20.09.04, 19:53 Gość portalu: igor napisał(a): > Po pierwsze sa szyitami gdy Arabowie to w 90% sunnici [...] ...Islam dopuszcza demokrację i tolerancję - czego Bushyzm nie jest w stanie pojąć. Ale czego się spodziewać od gorejącego Krzaka. Czyżby w Stanach zaczęło się polowanie na "zielone czarownice"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . KTO ZNA BRYTYJSKI TYGODNIK "TIME" ? Bo ja IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 05:11 Anglik znam, ale AMERYKANSKI; brytyjski jest dziennik "The Times", z niedzielnym wydaniem "The Sunday Times". Jesli i reszta info o Ramadanie rownie dokladna , jak ten BRYTYJSKI TIME, to GW moze nas wszystkich pocalowac w pupe. Co za brak kompetencji, co za podkopywanie wlasnej wiarygodnosci: czy ten BRYTYJSKLI "Time" wogole cokolwiek o Ramadanie pisal, skoro tego pisma NIE MA? >...brytyjski tygodnik "Time" zaliczył go do stu najbardziej wpływowych intelektualistów na świecie.< serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2295006.html Hahahaha...GW tworzy byty a czytelnicy sie tym rajcuja. A skad pewnosc, ze Ramadan istnieje? Przeciez i nazwisko podejrzane: wskazcie mi uczonego, co sie zowie prof.Wielkipost... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: KTO ZNA BRYTYJSKI TYGODNIK "TIME" ? Bo ja IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 14:23 Gość portalu: . napisał(a): > Anglik znam, Nie "Anglik znam", tylko "Anglikow znam" z widzenia zreszta - powinienes napisac. Tak sie gluptasku zapedzasz w udawanie Anglika, ze wieszasz sie bez sensu ubocznego problemu. Nie 1. to raz, ze GW przekrecila jakas nazwe, i nie ostatni. Widac im bardziej spada poziom, tym wiecej dziennikarzy z lapanki. Ale twoje wyciaganie z tego wniosku, ze Tarik Ramadan nie istnieje, zmusza mnie do wyciagniecia wniosku, ze ty nie wiesz, co sie wokol ciebie dzieje. Piszesz czesto o sprawach arabskich a nie masz jak sam pokazujesz zielonego o tym pojecia. Ramadan jest dla dzisiejszych Arabow (szczegiolnie francuskojezycznych)b. wazna postacia. Wiecej czytaj, mniej pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. ANka ty lepiej uwazaj,bo Gabryska ci oczy wydrapie IP: *.utc.com 21.09.04, 15:02 ..:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. a swoja droga:co ty tak ostatnio lewicujesz?..:-) IP: *.utc.com 21.09.04, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To nie jest ANka, ANka to biedronka24. A ja nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 17:01 jestem kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: ANka ty lepiej uwazaj,bo Gabryska ci oczy wyd IP: *.d.pppool.de 21.09.04, 17:02 myslisz, ze ten pseudo angielski kropek to zwykla przechrzta z niejakiej Gabrieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. jak przeczytasz kiedys jej (jego) wyklad... IP: *.utc.com 21.09.04, 18:05 ..o wahabitach to bedziesz wiedziala.:-)) Gabrysce zawsze zarzucano niestabilna osobowosc i..plec.Pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Widzisz, islamistyka arabska g. mnie obchodzi. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 17:00 Niestety, bo to moj interes, obchodzi mnie zaarabienie mojego swiata i mojej kultury. Jesli Ramadan wazny dla Arabow, to niech w Arabii zostaje. Niestety Arabowi "dularow" sie zachcialo. I stad caly problem. Europa i Ameryka doskonale sie obedzie bez Araba, a Arab - jak widac - bez Ameryki obejsc sie nie moze. I tyle. Anglika nie udaje, a brednie GW na temat miejsca tegoz Araba w rankigu w NIEISTNIEJACEJ gazecie nie sa problemem ubocznym: oceniamy tu newsa, nie zas Araba. Nb. a skad tys sie taka specjalistka od Arabow zrobila? Turecki burdel w Reichu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re:polski balagan "Anglika" IP: *.d.pppool.de 21.09.04, 17:10 Suponujesz na tym forum znajomosc problemow arabskich,mimo, iz nie znasz nawet ich najwazniejszych przywodcow. Suponujesz bycie Anglikiem mimo, ze jestes polski az do bolu. Suponujesz, ze Ramadan jest z jakiejs Arabii, podczas gdy on jest rodowitym Szwajcarem. Ze zwyklej literowki GW robisz ogromny raban, a z Turkow robisz Arabow. Trudno sie dziwic, burdel jest slowem, ktore samo ci sie nasuwa. Ja jednak powiedzialabym, ze masz balagan myslowy, tak jest grzeczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Z calego Arabstwa suponuje tylko jego flirt z NAZI IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 19:48 Bo mnie akurat ciekawi historia II WW. i jej aftermath - vide: flirt terrorystow islamskich z neo-nazi. Anglikiem jestem o wiele bardziej niz ty niemiecka islamistka i nic tu suponowac nie musze: jak sie odwazysz pozostawic w mej skrzynce w GW swoj adres, to ci pare moich tekstow o Polakach, w ktorych i siebie odnajdziesz wysle - publikowane w tutejszych mediach. A wskaz mi, gdzie z Turkow robie Arabow? Ja z nich robie wylacznie islamistow, nosicieli - mimo Ataturka, niestety - kultury Koranu. A Europa to krag kultury Biblii - i wole widziec w EU Rosje,nizli Turcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Swiat wg. maluszka IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 00:07 Chodzi niby o konflikt miedzy islamskim wykladowca a amerykanskimi wladzami. Czemu wiec jako kontrprzyklad podajesz perypetie Izraelity Icka w Teheranie. Skoro Icek mogby klopoty w Iarnie, to USA nie powinny wpuszczac do siebie Ramadana? Czy dla ciebie interes USA i Izraela to juz zupelnie jedno i to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_leje A z glowa, to tak... nie tego? 20.09.04, 19:08 Mozna wiedziec na czy to podobienstwo USA do hitlerowskich Niemiec polega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Muzułmański 'naukowiec' ? Lepper lepszy ! IP: 207.181.167.* 20.09.04, 19:10 Taaa, 'naukowiec' :) tam jest sie naukowcem jak sie umie czytac i pisac ! Nie powinien byl przyjezdzac do Hameryki wogole ! Jak mu sie tam nie podoba to won, psie !!! Nieograniczona wolnosc wypowiedzi przysluguje OBYWATELOM USA, a to arabskie scierwo obywatelem nie bylo, bylo gosciem ! A jak gosc nie umie sie zachowac, to sie mu pokazuje drzwi ! Cale szczescie ze Amerykanie nie zglupieli do reszty z politycznej poprawnosci ! Takim 'inelektualista' jak to bydle to pewnie jest i Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" Cos IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 19:13 mi tu nie gra. Przeciez tak okresla sie al-Sadra. Zna sie na Koranie i to wystarczy, zeby byc naukowcem w Islamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 00:11 Wyobraz sobie, ze sa muzulmanscy naukowcy w tym nawet laureaci nagrody Nobla, co wcale nie trudno sprawdzic, sama to zrobilam reagujac na propagande Meerkata. Ale: ogromnie przystojny Raman, ktory niestety chyba rzueczywiscie ma lekki przechyl ortodoksyjny, jest rodowitym Szwajcarem pochodzenia egipskiego i ma skonczone kilka fakutetow w Szwajcari. Wystarczy troche poczytac zanim sie zabierze glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" IP: *.bchsia.telus.net 21.09.04, 05:24 Skoro jest Egipcjaninem -to nie moze byc rodowitym Szwajcarem.Cos tu nie gra...chyba geny,prawda? Wychwalanie/przystojnych/ islamistow to jak powieszenie zlotego kolczyka na ryju swini. Ludzie przejrzyjcie na oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 12:23 oczywiscie , ze moze byc rodowitym Szwajcarem, bo tam sie urodzil i wychowal. Nigdy nie zyl w Egipcie, skad pochodzili jego rodzice. Nie przepadam za pogladami Ramadana, ale nazywanie ludzi swinmi nie wzmacnia sily argumentacji, lecz dyskwalifikuje dyskutanta. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" 21.09.04, 06:49 Skonczone fakultety jeszcze niczego nie dowodza. A slowo ORTODOKSYJNY ma sie nijak do okreslenia NAUKOWIEC. Gość portalu: Eva napisał(a): > Wyobraz sobie, ze sa muzulmanscy naukowcy w tym nawet laureaci nagrody Nobla, c > o > wcale nie trudno sprawdzic, sama to zrobilam reagujac na propagande Meerkata. > Ale: ogromnie przystojny Raman, ktory niestety chyba rzueczywiscie ma lekki > przechyl ortodoksyjny, jest rodowitym Szwajcarem pochodzenia egipskiego i ma > skonczone kilka fakutetow w Szwajcari. Wystarczy troche poczytac zanim sie > zabierze glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: CYFRY ARABSKIE żydowstwo używa, czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus I nie tylko, ale tez uzywamy arabska jerosolime, IP: *.fastres.net 21.09.04, 16:40 ha,ha,ha, -cyfry arabskie, to jak laznia turka....czyzby Rzymianie do lazni nie chodzili, moze ja tez turecka nazywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Samo zestawienie : "muzulmanski", "naukowiec" IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 14:31 galaxy2099 napisał: > Skonczone fakultety jeszcze niczego nie dowodza. > A slowo ORTODOKSYJNY ma sie nijak do okreslenia NAUKOWIEC. Naprawde? To cos nowego. Od kiedy intensywnosc wyznania wiary przekresla kogos jako naukowca. Czy przez to, ze Niesiolowski jest nawiedzonym religijnie dzialaczem ZCHN, nie zna sie jako profesor na swoich muchomorach, czy innych motylach? Jesli tak to spory procent polskich uczonych powinien zostac wywalony z uczelni, tak zreszta jak i zydowskich w Izraelu, czy amerykanskich w Stanach. Wracamy do czasow ZSRR - tam uczonym zagladano do duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 islam a muchomory 21.09.04, 17:12 A ty jak zwykle nic nie rozumiesz. Na muchomorach ortodoksyjny islamista to przy odpowiednio zglebionych studiach to mialby sie szanse znac. Tylko tez ten islamski "naukowiec" nie jechal do USA wykladac o muchomorach tylko o ISLAMIE. Wybacz Niemko ale rzetelnosc naukowa takich wykladow prowadzonych przez ortodoksa muzulmanskiego jest zadna. Niech sprobuje o muchomorach, bedzie bardziej wiarygodny. Ale jestem w stanie zrozumiec twoj sentyment bo ponoc przystojny, czyz nie tak pisalas. Z tym argumentem dyskutowal nie beda. Ale co on ma wspolnego z NAUKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: islam a muchomory IP: *.d.pppool.de 21.09.04, 17:22 nurt otodoksyjny jest jednym z nurtow w KAZDEJ religii. Zeby wiedziec o co jego islamskim wyznawcom chodzi i moc z nimi dyskutowac, badz odpierac ich ataki trzeba ich zbadac od wewnatrz. Innymi slowy: zeby z czyms walczyc, trzeba to najpierw POZNAC. Trudno zeby np. prof. od muchomorow wykladal ortodoksyjny islam. Do tego JEST potrzebny ortodoksyjny islamista, czy ci sie to podoba, czy nie. Uczelnia katolicka miala swieta racje, gdy chciala wziac wazny mozg tego ruchu, czyli tego pana pod lupe. Po raz setny powtarzam, ze poglady Ramadana sa niestrawne. W niczym nie zmienia to faktu, ze jest wybitnie przystojny i czarujacy. Niewielu innych z ktorych pogladami sie nie zgadzam, moze to o sobie powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: islam a muchomory 22.09.04, 06:55 Wybacz ale nurt ortodoksyjny islamu jest we wspolczesnym swiecie doskonale znany. Ba, nie ma drugiej tak "popularnej" dziedziny zycia obecnie jak islam i jego "wyczyny". Jednym z pozytywnych efektow tej tej popularnosci islamu w swiecie Zachodu jest fakt, ze obecnie juz zaden polityk nie uzywa slow "ISALM NAJBARDZIEJ POKOJOWA RELIGIA SWIATA". Jeszcze po 9/11 gdy Bush przemawial do narodu to uzywal tego sformulowania. Dzisiaj nawet wielki przyjaciel muzlmanow Chirac tak nie mowi. To efekt dobrego poznania prawdziwej twarzy islamu. Wyklady siejacego nienawisc prof. islamisty w sali wykladowej niczego nie zmienia i nikomu sa nie potrzebne. przecietny czlowiek poznaje islam kazdego dnia z mediow, nawet tych ponoc niezaleznych, arabskich. Wsrod muzulmanow potrzebny jest przelom. Potrzebny jest ktos kto otworzy wrota OSWIECENIA do ich morcznych sredniowiecznych domow a nie kolejny inkwizytor nawet jesli ma tytul profesora. Czas aby znalazl sie wsrod nich ktos kto uderzy sie w piersi a nie tysiac pierwszy ktory bedzie usprawiedliwaial ich faszystowskie zbrodnie. Ten islamista nie pozostanie sobie u was w Europie. A co do jego urody. Moze i jest przystojny dla ciebie ale znajac ciebie to jest on dla ciebie przystojny bo jest muzulmaninem. A twoj stosunek do islamistow jest na tym forum powszechnie znany. Poza tym Arabowie generalnie sa mili na pierwszy, powierzchowny kontakt, poznanie ich blizej diametralnie zmienia ocene. A poznanie ich w ich "naturalnym" srodowisku, w ich rodzinnym kraju wsrod rodziny to koszmar w 90% przypadkow. Gość portalu: Eva napisał(a): > nurt otodoksyjny jest jednym z nurtow w KAZDEJ religii. Zeby wiedziec o co jego > islamskim wyznawcom chodzi i moc z nimi dyskutowac, badz odpierac ich ataki > trzeba ich zbadac od wewnatrz. Innymi slowy: zeby z czyms walczyc, trzeba to > najpierw POZNAC. Trudno zeby np. prof. od muchomorow wykladal ortodoksyjny > islam. Do tego JEST potrzebny ortodoksyjny islamista, czy ci sie to podoba, czy > nie. Uczelnia katolicka miala swieta racje, gdy chciala wziac wazny mozg tego > ruchu, czyli tego pana pod lupe. > > > > Po raz setny powtarzam, ze poglady Ramadana sa niestrawne. W niczym nie zmienia > to faktu, ze jest wybitnie przystojny i czarujacy. Niewielu innych z ktorych > pogladami sie nie zgadzam, moze to o sobie powiedziec. > Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mydło... 20.09.04, 20:04 Gość portalu: Łysy napisał(a): > Taaa, 'naukowiec' :) tam jest sie naukowcem jak sie umie czytac i pisac ! > Nie powinien byl przyjezdzac do Hameryki wogole ! Jak mu sie tam nie podoba to > won, psie !!! Z braku wiedzy co to jest mydło pewnie walisz jak Ludwiki po kontach wodn.lublin.pl/publik/Mydlo.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. dziwil bym sie gdyby taka wize dostal... IP: *.utc.com 20.09.04, 19:23 ..To tak jak podcinanie galezi na ktorej sie siedzi.Ciesze sie,ze rozsadek przemawia i islamska zaraza nie bedzie importowana do USA w majestacie poprawnosci politycznej.BRAVO ADMINISTRACJA BUSHA!!!!!No chyba,ze islamisci daja takie wizy naszym zacnym teologom ktorzy wykladaja na ich uniwersytetach.. Dziwie sie,ze Notre Dame (uniwersytet katolicki) chce zatrudnic taka "bombe".. Kto za tym stoi???Lewacka V kolumna?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Watykan prowadzi teraz polityke samolikwidacji. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 19:29 Teksty papieza o braterstwie z islamcami jako wiernymi w tego samego Kreatora odbieraja sens obrony chrzescijanstwa. Trzeba bronic demokracji i wolnosci wyboru. Rekigie koncza sie jako pozytywny aspekt kultury. Moze jeszcze mormoni cos maja do zaoferowania na Zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Watykan prowadzi teraz polityke samolikwidacj IP: *.utc.com 20.09.04, 19:53 Papa chce byc zbyt doslowny z naukami Chrystusa.Nadstawia policzek ("Kochajcie wrogow swoich")na lewo i prawo i nie widzi za bramami Watykanu tego,ze islam leje chrzescijan po pysku ile wejdzie. Kultura zachodu ktora wyrosla na gruncie judo-chrzescianizmu jest religia ktora podolala (w wiekszosci)nowoczesnej demokracji a ta z kolei postrzegana jest przez islam jako zlo do wyniszczenia.Nie ma sie co ludzic, ze przy niereformowalnosci islamu dojdzie z nimi kiedykolwiek do dialogu.Nie rozumie dlaczego Europa wzbrania sie wprowadzic do kostytucji stwierdzenia o judo-chrzescijanskim pochodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: dziwil bym sie gdyby taka wize dostal... IP: 207.7.198.* 21.09.04, 05:41 Jak dotad, galezie na drzewie ameryka ( zobacta,jak une nienawidza te dziewa.W Palestynie to juz chyba wszystkie olywki wyciely)podcinaja rabiny.jeden - wabi sie dov - wsliznal sie do pentagonu , zalapal sie na gl.ksiegowego i dzisiaj niemozna doliczyc sie 180 miliardow. Tyn Dov,ze rebe, ma takze ogromne zaslugi na polu demolki kontrolowanej wtc. I to byloby na tyla,co chodzi o podcinanie galezi Tarik powinien przykleic sobie pejsy i nie mialby problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Pacyfie, mylisz elementarne pojęcia 20.09.04, 19:43 Wiza amerykańska, a szczególnie wiza z pozwoleniem na wykłady, jest przywilejem a nie prawem. W momencie kiedy masz w ręku wizę do naszego pięknego i wielkiego kraju, to znaczy nic więcej jak to, że doświadczyłeś wielkiego przywileju odwiedzenia naszej unikalnej krainy. Że nasz kraj wyświadczył ci ogromną łaskę i ty powinieneś się z tej łaski tylko cieszyć. A każdy kraj ma pełne moralne prawo decydowania kto takiej łaski może doświadczyć. Jeżeli z jakiegokolwiek względu uważamy że osobnik jest nam nieprzychylny, mamy pełne moralne prawo niezapraszania takiego osobnika do naszego wspaniałego domu. Czy jak jak w zabłoconych butach i mordą pełną nieukrywanej wrogości do ciebie będę usiłował wtrargnąć do twojego domu, to czy mi otworzysz drzwi na oścież? I czy będę ciebie oskarżał o faszyzm jeżeli mi te drzwi zatrzaśniesz przed nosem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony2 Bardzo dobrze!!!! Precz z islamem!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:55 Bardzo dobrze!!!! Precz z islamem!!!!! Nie wpuszczac parchów do cywilizowanych krajów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. merrkat cholero-juz pmyslalem,ze w...ony2 byl... IP: *.utc.com 20.09.04, 20:11 ..u spowiedzi.:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer IP: 80.51.229.* 20.09.04, 20:00 a dlaczego walesa jezdzi,to wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Jak syjonisci szerza swa propagande to jest OK IP: *.tkg.bc.tac.net 20.09.04, 20:39 Im nikt nie przeszkadza. Czasem tylko, jak na uniwerytecie kanadyjskim, studenci przegonili bylego premiera israela, Netaniahu, ktory przybyl tam z "wykladem"....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Katechizmu nie pamieta i dlatego! IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.09.04, 20:49 Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Wielu komunistow tez nie wpuszczano do USA. 21.09.04, 00:01 i te wojne TEZ WYGRAMY! Gość portalu: pacyfista napisał(a): > to faszyzm i polowanie na czarownice. Zaczynaja sie przypominac lata 30-te z > hitlerowskich Niemiec.. Oboz koncentracyjny w Guantanamo tez juz > wybudowali..www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard pacyfista tak? Za Saddamem, teraz za islamcem! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 01:41 Z Ciebie nie pacyfista a bisurman czyli syn wielbladzicy i dzina piaskowego. Czemu nie otwierasz watkow o mordowaniu w Sudanie, gnojku islamski, jak Ci zalezy na pokoju? Czemu nie krytykujesz terrorystow za ucinanie glow, jak Ci zalezy na ludziach? Pacyfista tak! Przejrzalem twoje watki i twoje posty. Jestes pacyfista do krytykowania USA i demokracji, parszywcu modlacy sie do kamienia, ksiezyca i sutenera. Zeby Ci ucielo fiuta przed smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: pacyfista tak? Za Saddamem, teraz za islamcem IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 21.09.04, 01:47 Juz myslalam ze to naukowiec od nauk scislych a tymczasem mial uczyc... ISLAMU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Osama i Sadr tez sa naukowcami muzulmanskimi IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 02:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Amerykanska dyskryminacja IP: *.sympatico.ca 21.09.04, 04:45 Najpierw Izrael odmawial przez dluzszy czas wiz "katolickim duchownym", a teraz USA odmawia wizy "muzulmanskiemu naukowcowi". "GW" nie wyjasnila na jakim paszporcie podrozuje "muzulmanski naukowiec". Jezeli na szwajcarskim, jak to wynikaloby z postu Ewy, to znaczy, ze USA odmowilo wizy obywatelowi Szwajcari dyskryminujac go za przekonania religijne ("muzulmanski")oraz poglady gloszone w ramach wykonywanego zawodu ("naukowiec"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ten Arab NIE MOGL byc na paszporcie szwajcarskim IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 04:58 bo by nie potrzebowal wizy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: potrzebowalby wize IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 13:16 oczywiscie, ze by potrzebowal. Wjazdy bezwizowe sa wjazdami na max. 3 miesiace. Pobyt staly wymaga wizy pobytowej, tak od Szwajcara jak od Niemca, Francuza, Wlocha itd..(wiekszosci EU). Ramadan mial zostac na dluzej ze wzgl. na profesure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pobyt staly? No, to ja sie amerykanskiej odmowie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 17:03 nie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Amerykanska dyskryminacja IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 14:03 Ramadan ma, jak sadze, szwajcarskie obywatelstwo, ulatwia to bowiem sieganie po panstwowe urzedy. W Niemczech jest to konieczne aby np. moc byc nauczycielem w panstwowej szkole. Ramadan jest/byl wykladowca m.in. w liceum, wiec jest to prawdopodobne. Ramadan jest ortodoksyjnym islamista, swoja wlasna swajcarska zreszta zone wcisnal w chuste. Jego dziadek i ojciec byli zalozycielami bractwa islamskiego, ktore mialo ogromne wplywy na calym swiecie, m.in. w USA na Malcoma X. Ramadan uznaje sprytnie prawo Izraela do istnienia ale uznaje tez wyzszosc moralna Islamu nad aktualnym stanem demokracji zach. i probuje obudzic w Arabach poczucie wlasnej wartosci. Jest bohaterem paryskich arabskich przedmiesc bardziej niz jakikolwiek aktor czy piosenkarz. Ramadan jest zaprzeczeniem obiegowych pogladow odnosnie Arabow. Jest bardzo bystry, doskonale wyksztalcony (jest m.in. wykladowca literatury francuskiej), blyskotliwy w wypowiedziach i do tego niezwykle medialny, tj. ma duzo czaru, jest mlody i naprawde wybitnie przystojny. Wszystko to ulatwia mu kariere, poszerza krag jego "wyznawcow" oraz utrudnia krytyke jego osoby. Krytyka ta dopiero od niedawna zaczela sie pojawiac w europejskich mediach. Z tego co wiem, to uczelnia we Fryburgu zwolnila go z obowiazkow wykladowcy, a telewizja szwajcarska zakazala dosc niedawno emisji filmu na jego temat. Mysle jednak, ze katolicka uczelnia w USA dobrze zrobila chcac go zaprosic. Kontrargumenty mozna gromadzic dopiero wtedy, gdy wiadomo o co chodzi oponentowi. A Ramadan jest naprawde groznym , bo liczacym sie oponentenem, i wiele jeszcze przed nim, rowniez ze wzgl. na wiek (34 l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . FAJNIE. A CZY WIECIE W CZYM SIE SPECJALIZUJE IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 04:53 TEN ARAB, ZE NIE JEST DO ZASTAPIENIA PRZEZ AMERYKANINA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: FAJNIE. A CZY WIECIE W CZYM SIE SPECJALIZUJE IP: *.pool.mediaWays.net 21.09.04, 13:20 Amerykanina o odpowiednim kregoslupie i nastawieniu do Arabow prawda? Oraz o takiej znajomosci arabskiego jak znajomosc Rice, tej wybitnej specjalistki od Rosji, jezyka rosyjskiego. Dzieki takim specjalistom amerykanskie rozumienie swiata i innych kultur wyglada tak, jak wyglada. Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gdyby Araba zaproszono na wyklady do CIA to IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 19:52 widzialbym w tym jakis pozytek, ale nie widze absolwentow katolickiego uniwersytetu w USA (a wiec uczelni o zadnym prestizu) obejmujacych znaczace funkcje panstwowe. I dlatego...pies Araba tracal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezyderiusz muzulmanski nazista IP: 67.111.137.* 21.09.04, 05:50 Czy doktor Mengele powinien wykladac medycyne w Notre Dame? Tariq Ramadan to bardzo ciekawa postac z powiazaniami z Zarkawim i Zawahirim. www.warriorsfortruth.com/al-queda-terrorists-nazi-connection.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Swietny link. Czyzby kontynuacja tradycji unii IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.04, 19:55 islamsko-nazistowskiej? www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt K. Bo islamscy "wykladowcy" obcinaja dzieciom uszy... IP: *.gv.shawcable.net 21.09.04, 06:48 ... nozyczkami - wejdz na: in.news.yahoo.com//040916/43/2g3ms.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el pacyf do Guantanamo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 08:14 arabie,jak ciebie dorwą to zobaczysz co to obóz koncentracyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda mccarthyzm wraca IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.04, 08:21 Mccarthyzm wraca. Czyli amerykańska wersja bolszewizmu. Trudno w jakikolwiek sposób w XXI w. skomentować państwowy ostracyzm za przekonania polityczne. Może tylko w taki sposób, że do nazizmu już tylko jeden krok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Wole McCarthy'zm niz Islamism. Ty widocznie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 21.09.04, 15:07 bisurman to sa islamcem. Normalne, swoj za swoim. Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda gratuluję bolszewizmu IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.04, 19:36 Gość portalu: igor napisał(a): > bisurman to sa islamcem. Normalne, swoj za swoim. Rozumiem. ********************* Jeżeli tak, to oznacza, że jesteś bolszewikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk GW streściła jego poglądy dosyć hm.. pobieżnie 21.09.04, 08:22 facet jest błyskotliwy i elokwentny,nie zmienia to faktu, że jest islamistą. Przynajmniej według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:13 Trochę na marginesie sprawy muzułmańskiego naukowca kamyczek do ogródka polityki imigracyjnej Stanów Zjednoczonych: ostatnio urzędnicy imigracyjni zaczęli robić trudności również polskim naukowcom od lat współpracujacym z ich laboratoriami i jadącymi tam na osobiste zaproszenia. Albo fundują im niespodzianki typu wiza turystyczna zamiast pracowniczej... ;D Jak nikogo nie wpuszczą, to kto będzie u nich wykładał i za nich myślał..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Muzułmański naukowiec nie będzie uczył w Amer IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.04, 11:03 Gość portalu: efka_2 napisał(a): > Trochę na marginesie sprawy muzułmańskiego naukowca kamyczek do ogródka > polityki imigracyjnej Stanów Zjednoczonych: ostatnio urzędnicy imigracyjni > zaczęli robić trudności również polskim naukowcom od lat współpracujacym z ich > laboratoriami i jadącymi tam na osobiste zaproszenia. Albo fundują im > niespodzianki typu wiza turystyczna zamiast pracowniczej... ;D > Jak nikogo nie wpuszczą, to kto będzie u nich wykładał i za nich myślał..?? ************************ Podobnoż nie tylko polscy naukowcy mają ten problem. To efekt podwyższenia możliwości podejmowania decyzji przez szeregowych urzędników, którzy wreszcie potrafią udowodnić jajogłowym, że to pieczątka i parafa jest najważniejszą rzeczą pod słońcem. Nic nie niszczy demokracji tak szybko, jak władza w rękach referentów i sekretarek. Odpowiedz Link Zgłoś