Dodaj do ulubionych

Czy USA nadal kontrolują MFW?

01.12.15, 14:34
Wczoraj zderzyło się coś,co zmusza mnie wyrazić wątpliwości odnośnie całkowitej kontroli Amerykanów nad MFW.Ale po kolei:

- MFW,wbrew niesamowitym wysiłkom USA,postanowił włączyć chiński juan do koszyka walut rezerwowych (SDR).
- MFW,wbrew niesamowitym wysiłkom USA,postanowił nie zmieniać własny statut ze względu na banderowców.
- MFW,wbrew niesamowitym wysiłkom USA,uprzedził banderowców,że kolejnej transzy kredytu oni w najbliższym czasie nie zobaczą (wszystko zależy od Rosji).Jako skutek -przedstawiciele kijowskiego reżimu byli zmuszeni publicznie przyznać, że do końca roku już nie będą mieli żadnych transzy kredytów z MFW.

Christine Lagarde, jako doświadczony finansista, nie mogła nie rozumieć, że "zalecenia" USA,próbujących poprzez MFW rozwiązywać własne problemy, prowadzą fundusz do bankructwa.Oprócz tego, pojawienie się bezpośredniego konkurenta,w postaci AIIB,dało do zrozumienia, że jeśli MFW nie zmieni w trybie pilnym swoją politykę w stosunku do juana, w najbliższej perspektywie znacznie straci wpływy w tym regionie.Dlatego Pani Christine podjęła jedyną słuszną, w tej sytuacji, decyzję - ratować MFW: dostosować się do Chin i nie spełniać śmiertelnie niebezpiecznych,dla MFW, wymagań USA.

Mam nadzieje, że Pani Lagarde dobrze przygotowała się do tego kroku,i nie da się jej do łózka podrzucić jakiegoś murzyna-pokojówkę(he,he), jak to zrobili z Dominique Strauss-Kahn, który również wcześniej próbował zmienić politykę MFW. Możliwe, że USA nadal będą próbowali wywierać nacisk na Christine Lagarde, ale to już stało się - MFW wywiesił rewolucyjny sztandar :-)
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 14:58
      Warto by znać te niesamowite wysiłki USA ;)
      • banderom.nie Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 15:01
        czuk1 napisał:

> Warto by znać te niesamowite wysiłki USA ;)

Ty na razie jesteś na poziomie poszukiwania Kałasznikowa w roku 1944.
        Jak zmądrzejesz,to być możne pogadamy o tym,czym jest MFW. I tak po wole dojdziemy do niesamowitych wysiłków USA.
        • czuk1 Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 15:20
          Jeśli chcesz dojść po wole do MFW to znaczy , że jesteś chory na tarczycę.
          Wole - na szyi , to zewnętrzny objaw nadczynności tarczycy.
          Zwrot - dążyć/ iść "po wole" - w języku polskim jest niezrozumiały.
          Tak słabo znając rosyjski , wstydziłbym się pisać na rosyjskim forum.
          A tu treści wpisów, bezczelność i niechlujstwo są żenujące. I dziwi się taki, że
          cytuję Cimoszewicza.
          PS. To ja sprawdzam wiedzę Twoją o MFW . Ty nie musisz mnie rozliczać.
          jestem przekonany, że moja wiedza przerasta Twoją.
          • banderom.nie Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 15:23
            czuk1 napisał:

> PS. To ja sprawdzam wiedzę Twoją o MFW . Ty nie musisz mnie rozliczać.
            > jestem przekonany, że moja wiedza przerasta Twoją.

Jesteś bardziej głupi,niż wydawało się.Ale jako użyteczny idiota,który nadaje się do podbicia wątków,jesteś super.I tego trzymaj się.
            • czuk1 Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 15:41
              Moim celem jest pokazanie durnowatych wpisów. Oceny osobowe moje mają miejsce bardzo rzadko i zawsze są odpowiedzią na obelgi skierowane do mnie/na mnie.
              • banderom.nie Re: Czy USA nadal kontrolują MFW? 01.12.15, 15:44
                czuk1 napisał:

> Moim celem jest pokazanie durnowatych wpisów.

A pokazałeś własną durnowatość.
      • pijatyka Mimo niesamowitych wysiłków... 01.12.15, 16:30

...kacapi wRUbelek jak był śmieciową walutą tak dalej nią jest ;->
    • brat_kryzysa Bardzo ciekawy watek 01.12.15, 15:28
      Im predzej Stany zaakaceptuja nowy porzadek swiatowy tym lepiej, USA powinni zaczac szukac sobie nowego miejsca w swiecie tak jak zrobila to ROsja
      Wlasciwie twoj watek jest wyczerpujacy :)
      • banderom.nie Re: Bardzo ciekawy watek 01.12.15, 15:43
        brat_kryzysa napisał:
        >Bardzo ciekawy watek

Przede wszystkim w zamiarze miał być merytorycznym.

> Im predzej Stany zaakaceptuja nowy porzadek swiatowy tym lepiej, USA powinni za
        > czac szukac sobie nowego miejsca w swiecie tak jak zrobila to ROsja

Stany muszą najpierw upaść.Później będą szukać właściwego dla siebie miejsca.

> Wlasciwie twoj watek jest wyczerpujacy :)

Zawsze możemy podyskutować o rożnych sprawach,chociażby o tym,jak wpłynie na dalsze losy Ukrainy niespłacenie Rosji 3 mld kredytu w tym miesiącu.

• brat_kryzysa Wczesniejszy lub pozniejszy wariant 01.12.15, 17:22
          rozwoju sytuacji na Ukrainie, oba skoncza sie tragicznie dla banderowcow
          Wczesniejszy, brak kredytu moze doprowadzic do aktu wlasciwie desperackiego, a na to sie zanosi czyli ponownego ataku junty na Donbas.Bez Donbasu i jego wegla,Ukranska ekonomia ma bardzo male szanse na przetrwanie
          Konsekwencje
          Wojska Nowrosji pokonuja oddzialy junty, Kijow zostaje zajety, w miedzyczasie kraj oglasza upadek, bankructwo, junta i resztki oligarchow zostaje przykladnie rozliczona przed spoleczenstwem, zostaja przeprowadzone reformy kraju(federalizacja lub podzial, zdecyduja ludzie w referendum)nastepuje otwarcie na wektor wschodni, nastepnie ide kredyty z BA, nastepuje odbudowa potencjalu...

Wariant pozniejszy, z kredytem lub bez, narastaja wewnetrzne konflikty miedzy oligarchami, brak reform, stopniowe pograznie sie gospodarki, ubozenie spoleczenstwa, nastepnie tzw miekka cicha rewolucja, sile przejmuja krok po kroku sily tzw"prorosyjskie", zmiana wektoru na wschodni...i patrz punkt pierwszy :)
          • brat_kryzysa mozliwa "somalizacja Ukrainy" 01.12.15, 17:42
            "Зaгaлoм, нa йoгo дyмкy, в тaкoмy випaдкy бyде війнa «вcіх прoти вcіх». Крaїнa фрaгментyєтьcя нa кількa шмaтків, які перебyвaтимyть під кoнтрoлем oлігaрхів і пoльoвих кoмaндирів. Укрaїнa перетвoритьcя нa Сoмaлі Східнoї Єврoпи, чия пoдaльшa дoля бyде вирішенa зoвнішніми грaвцями, які зaймyтьcя нею як тільки вирішaть прoтиріччя між coбoю. Дaлі Укрaїнy рoзділять нa кількa чacтин, які бyдyть пoв’язaні з тим чи іншим геoпoлітичним пaтрoнoм, aбo ж вoнa мaтиме квaзі-держaвніcть y фoрмі кoнфедерaції a-ля Бocнія і Герцегoвинa, де регіoни бyдyть прoвoдити caмocтійнy пoлітикц. «Дo речі, caме прo тaкy мoдель гoвoрить «глaвa» «ДНР» Олекcaндр Зaхaрченкo. Ніяких перcпектив ця держaвa не мaтиме. Це бyде прocтo фoрмa дoгнивaння Дрyгий Укрaїнcькoї Реcпyбліки, її yтилізaція в приємнoмy і безпечнoмy для Рocії і Зaхoдy фoрмaті», – перекoнaний Рoмaненкo."
            zik.ua/ua/news/2015/11/30/novyy_bunt_proty_vlady_mozhlyvyy_ale_todi_ukraina_peretvorytsya_na_somali__politolog_647867
            Jednakze taki scenariusz jest niekorzystny, rozerwana Ukraina gdzie kazdy region bedzie pod patronem jednego oligarchy to zly scenariusz, uniemozliwiajacy odbudowanie regionu, konieczne jest przejecie kontroli nad Kijowem i oglosznie referendum(zakladam ze Galicji przejdzie wowczas ochota na calkowita niezaleznosc)
      • czuk1 Re: Bardzo ciekawy watek 01.12.15, 15:54
        Choć oceniasz wysoko wątek i rozkazałeś dyplomatycznie by autor go przestał miedlić; mam inne zdanie. Sam autor wątku nie odkrył Ameryki. Swojego zdania (jak zwykle) nie udokumentował. Dla niego ważniejsze (lepiej mu to wychodzi) wikłanie się
        w starcia osobiste z uczestnikami forum.
        A co do twojego wpisu Igorze x,bracie rosyjskiego kryzysu.

Im predzej Stany zaakaceptuja nowy porzadek swiatowy tym lepiej, - USA nadal biora udział w kształtowaniu (też nowego) porządku światowego. Nie ma podstaw do obniżania roli USA.

USA powinny zacząc szukac sobie nowego miejsca w swiecie, tak jak zrobila to ROsja

Niewątpliwie. Sądzę, że USA dadzą sobie radę z tym radę , dużemu, bogatemu i silnemu łatwiej.
        Rosja zaś jest na początku drogi w poszukiwaniu drogi do dobrego miejsca w swiecie. Nie ma
        podstaw by twierdzić , że juz to miejsce znalazła. Musiała by zaniechać "polityki podbojów."
        • banderom.nie Re: Bardzo ciekawy watek 01.12.15, 16:05
          czuk1 napisał znów dużo i znów same głupotę.
        • boavista4 Re: Gdyby siedziba MFW byla poza USA 01.12.15, 16:09
          To uwierzylbym. Anglosasi byli i sa najwiekszymi manipulatorami swiata. Oczywiscie Zydzi nimi kieruja . Podbijam watek , bo sie nie znam na detalach.
          • banderom.nie Re: Gdyby siedziba MFW byla poza USA 01.12.15, 16:15
            boavista4 napisał(a):

> To uwierzylbym.

Ja tylko podałem znane powszechnie fakty.

>Anglosasi byli i sa najwiekszymi manipulatorami swiata. Oczywis
            > cie Zydzi nimi kieruja .

Takimi oni i są,ale nie są głupi i wiedza dobrze gdzie mogą stracić,a gdzie zyskać.

>Podbijam watek , bo sie nie znam na detalach.

Dziękuje :-)
            • 5magna Re: Gdyby siedziba MFW byla poza USA 01.12.15, 16:20
              MFW to bankrupt. Gadaja z chinami bo tylko oni jeszcze maja pieniadze...
              • banderom.nie Re: Gdyby siedziba MFW byla poza USA 01.12.15, 16:44
                5magna napisał(a):

> MFW to bankrupt.

MFW nie może być bankrutem,ponieważ to międzynarodowa organizacja, działająca ze składek jej członków.I dopóki oni są gotowe finansować,to MFW będzie działać.
                • 5magna Re: Gdyby siedziba MFW byla poza USA 01.12.15, 16:57
                  Coraz mniej chetnych I mogacych do tego finansowania. Moze to nie zdechnie ale sie dobrze zmodyfikuje...
    • felusiak1 kontroler kontrolowania kontrolera 01.12.15, 16:32
      nu sorokin, dobry wątek. nie ważne, że same idiotyzmy ale liczy się wola zamulania.
      teraz chiny mają ogromny problem a jaki? to nie na twoją głowę akademika czekisty.
      najpierw musisz wyzwolić się z atawistycznego antyamerykanizmu aby zrozumieć a to wydaje się być nieosiagalne bo musiałbyś przestać być czekistą. to z czego bedziesz żył?
      • banderom.nie Re: kontroler kontrolowania kontrolera 01.12.15, 16:40
        felusiak1 napisał:

> nu sorokin, dobry wątek. nie ważne, że same idiotyzmy ale liczy się wola zamula
        > nia.

Wiedziałem,że ty będziesz musiał zabrać w nim głos.Przy tym nie napiszesz nic mądrego,a tylko postarasz się,jak zwykle,na$rac.

> teraz chiny mają ogromny problem a jaki? to nie na twoją głowę akademika czekis
        > ty.

O problemach Chin zakładałem nie jeden watek,ale to akurat nie ma nic do tego,ze MFW wniósł juana do koszyka walut rezerwowych - czyli znów $rasz.

> najpierw musisz wyzwolić się z atawistycznego antyamerykanizmu aby zrozumieć a
        > to wydaje się być nieosiagalne bo musiałbyś przestać być czekistą. to z czego b
        > edziesz żył?

Nie mam nic do Ameryki,ciągle pisze o tym,że życzę jej,jak najlepiej.Ale jesteś zbyt prymitywny,żeby to zrozumieć.
        • 5magna Re: kontroler kontrolowania kontrolera 01.12.15, 16:50
          Felus sie przygotowuje do krachu, zamula ale juz 300 butelek "zawekowal". Z nikim sie nie podzieli moze tylko J_K podesle jednego takiego "koshera".
      • 5magna Re: kontroler kontrolowania kontrolera 01.12.15, 16:41
        No to Chiny noge juz wstawily. Teraz jak oglosza I udowodnia ile maja zlota a USA "udowodni". Jakas nie moze udowodnic od 50 lat ze zlota nie maja to okaze sie ze dolar juz nie opiera sie nawet na zaufaniu ale na papierze....

www.reuters.com/article/2015/12/01/us-imf-china-idUSKBN0TJ24Q20151201#g2clYAmQB96vIJmS.97
        • banderom.nie Re: kontroler kontrolowania kontrolera 01.12.15, 16:47
          5magna napisał(a):

> No to Chiny noge juz wstawily. Teraz jak oglosza I udowodnia ile maja zlota a U
          > SA "udowodni". Jakas nie moze udowodnic od 50 lat ze zlota nie maja to okaze si
          > e ze dolar juz nie opiera sie nawet na zaufaniu ale na papierze....
          >
          > rel="nofollow">www.reuters.com/article/2015/12/01/us-imf-china-idUSKBN0TJ24Q20151201#g2clYAmQB96vIJmS.97

felusiak1 o tym wszystkim nic nie wie.On o wszystkim,co dzieje się na świecie,dowiaduje się z naszych postów.Za chwile przeczyta ten artykuł i znów zacznie $ra do butelki :-)
    • kylax1 USA już od pewnego czasu nie kontrolują IMF 01.12.15, 16:43
      Mają znaczący wpływ, to fakt, ale już dość dawno skończyły się czasy amerykańskiej dominacji nad tą instytucją. Teraz rządzi tam wiele silnych gospodarczo państw. A wczoraj dołączyły Chiny.
    • gobo2 Czy USA nadal kontrolują cokolwiek...? 01.12.15, 16:50

banderom.nie napisał(a):

> Wczoraj zderzyło się coś,co zmusza mnie wyrazić wątpliwości odnośnie całkowitej
      > kontroli Amerykanów nad MFW.(....)
      • 5magna Re: Czy USA nadal kontrolują cokolwiek...? 01.12.15, 16:55
        Glowice atomowe I troche uzbrojenia. Armie tez ale ona mala I do kitu. Zbudowali I odrestaurowali 800 obozow zatrzyman na terenie USA tak ze szykuja sie do kontrolowania wlasnych obywateli....
        • gobo2 welcome to hunger games 01.12.15, 17:07
          czasami, film usa fabryka, wie lepiej...!
          5magna napisał(a):

> Glowice atomowe I troche uzbrojenia. Armie tez ale ona mala I do kitu. Zbudowal
          > i I odrestaurowali 800 obozow zatrzyman na terenie USA tak ze szykuja sie do ko
          > ntrolowania wlasnych obywateli....
          • 5magna Re: welcome to hunger games 01.12.15, 19:11
            pro.oxfordclub.com/OPEC3RD49BRKCAPESDBNIUPS4/LORERB12/?h=true
    • felusiak1 hej domorosli eksperci od ekonomii i chin 01.12.15, 19:12
      i uczycy wcale się tak bardzo nie ciesząpadku dolara i innych bzdur.
      Co oznacza włączenie yuana do koszyka IMF?
      Jak myslicie, czy Chiny bedą nadal mogły sztucznie utrzymywać kurs swojej waluty na drodze administracyjnej?
      Jeśli yuan jest teraz rezerwowy to wszyscy muszą mieć zaufanie do waluty aby lokować w niej rezerwy. Czy mozna mieć zaufanie do waluty całkowicie podległej kaprysom biura politycznego?
      No to się zastanówcie dlaczego biuro polityczne nie raduje się razem z wami.

Wprowadzeniu yuana do koszyka jest zmuszeniem Chin do reform w sektorze finansowym
      i otwarciem tegoż dla inwestorów zagranicznych.
      Jesli wydaje się wam, ze amerykanie nie maczali w tym swoich paluchów to czeka was gorzkie przebudzenie a szczególnie gorzkiego doświadczy czekista akademik sorokin igor działajacy pod pseudonimem bander-o-mnie.
      • banderom.nie Re: hej domorosli eksperci od ekonomii i chin 01.12.15, 19:23
        felusiak1 napisał:

> i uczycy wcale się tak bardzo nie ciesząpadku dolara i innych bzdur.
        > Co oznacza włączenie yuana do koszyka IMF?

To,że MFW włączył juana do koszyka walut rezerwowych.

> Jak myslicie, czy Chiny bedą nadal mogły sztucznie utrzymywać kurs swojej walut
        > y na drodze administracyjnej?

Jak najbardziej,to była decyzja MFW,a nie Centralnego Banku Chin.

> Jeśli yuan jest teraz rezerwowy to wszyscy muszą mieć zaufanie do waluty aby lo
        > kować w niej rezerwy. Czy mozna mieć zaufanie do waluty całkowicie podległej ka
        > prysom biura politycznego?

Oczywiście,bo zaufanie do waluty kształtuje się przez rożne czynniki,między innym i zdolności państwa obronić kurs własnej waluty.USA,na przykład,potrafią dla tego użyć i siły militarnej.

> No to się zastanówcie dlaczego biuro polityczne nie raduje się razem z wami.

Ależ raduje się,bo w ten sposób poczuło się docenione.

> Wprowadzeniu yuana do koszyka jest zmuszeniem Chin do reform w sektorze finanso
        > wym
        > i otwarciem tegoż dla inwestorów zagranicznych.

Nic bardziej mylnego,wprowadzenie juana do koszyka walut rezerwowych jest uznaniem przez MFW skuteczność tych kroków,które podjęło biuro polityczne.Ty,felus,mylisz skutek z przyczynom.Najpierw Chiny przeprowadzili reformy,jakie uznali za stosowne,a dopiero później MFW włączył juana do koszyka walut rezerwowych.Rozczarowałeś mnie swoja niewiedza.Jednak uważałem,ze trochę na tym się znasz.A jesteś kompletnym laikiem.

> Jesli wydaje się wam, ze amerykanie nie maczali w tym swoich paluchów to czeka
        > was gorzkie przebudzenie a szczególnie gorzkiego doświadczy czekista akademik s
        > orokin igor działajacy pod pseudonimem bander-o-mnie.

Po tym co napisałeś wyżej,to na to w ogóle nie warto zwracać uwagę.
        Ty,fellusiak1,jesteś idiota do potęgi drugiej.Szkoda na ciebie czasu.
        • felusiak1 Re: hej domorosli eksperci od ekonomii i chin 02.12.15, 01:13
          sorokin, tobie drwa rabać a nie udzielać się w tematach o których nie masz nawet mglistego pojęca. nu to paszoł do drewutni.
      • 5magna Re: hej domorosli eksperci od ekonomii i chin 01.12.15, 19:24
        www.caseyresearch.com/cm/surviving-real-currency-collapse-presentation
      • gobo2 hej, domorosly eksperce i od ekonomii i chin 03.12.15, 15:54
        wprowadzenie yuana do koszyka jest zmuszeniem USA do reform w sektorze finansowym i otwarciem tegoż dla chinskich inwestorów , niezeleznie od politycznych restrykcji....!

felusiak1 napisał:
        >
        > Wprowadzeniu yuana do koszyka jest zmuszeniem Chin do reform w sektorze finanso
        > wym i otwarciem tegoż dla inwestorów zagranicznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka