Dodaj do ulubionych

Smutna wiadomość :-(

26.01.16, 17:20
Passport-free travel in Europe could be suspended for two years as migrant crisis grows
UE wstrzyma ruch bez kontroli w strefie Schengen na dwa lata?
Ministrowie spraw wewnętrznych postanowił przywrócić granice w Europie z powodu napływu uchodźców.
Obserwuj wątek
    • 3.ndd Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 17:31
      .... i terroru islamskiego
      • banderom_nie Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 17:37
        3.ndd napisał:

> .... i terroru islamskiego

A wiesz,3.ndd,ze Izrael ma swój udział w tym wszystkim?
        • tojabogdan udział? czy też chodzi o etiologię 26.01.16, 19:15
          terroryzmu? Jako państwo okupacyjnego terroru, od ponad sześćdziesięciu lat, ma pewnie doświadczenie
          • banderom_nie Tak,o udział 26.01.16, 19:34
            tojabogdan napisał:

>udział? czy też chodzi o etiologię
            > terroryzmu? Jako państwo okupacyjnego terroru, od ponad sześćdziesięciu lat, ma
            > pewnie doświadczenie

Izrael ma duży udział w tym,ze islam radykalizował się.
    • kylax1 Niemcy chcą zrzucić winę na Grecję. 26.01.16, 19:20
      Merkel otworzyła Europę, a teraz winią za to Grecję.
      • tojabogdan USA zburzyło pokój na całym Bliskim Wschodzie 26.01.16, 19:34
        z niewielką pomocą wasali, m.in. naszą,
        a owoce tego zbiera Europa
        • banderom_nie Re: USA zburzyło pokój na całym Bliskim Wschodzie 26.01.16, 19:41
          tojabogdan napisał:

> z niewielką pomocą wasali, m.in. naszą,
          > a owoce tego zbiera Europa

Europa tez nie bez winy.Nie musiała, wbrew własnym interesom, wykonywać polecenia Waszyngtona.
    • czuk1 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 19:44
      Ta wiadomość jest dobra bo oznacza, że liczba imigrantów kilkakrotnie zmaleje. Faktycznie. Smutna to jest wiadomość dla Rosji , bo oznacza , że zamiar podtrzymywania exodusu Syryjczyków do Europy (poprzez udział Rosji w wojnie w Syrii) nie uda się.
      • kaszebe12 Znowu klamiesz i mataczysz , czuku... 26.01.16, 19:51
        -Exodus zaczal sie w czasie agresji i zniszczenia suwerennej Libii a Syryjczycy stanowia znikoma ilosc w masie amatorow uszczesliwiania zachodu...-Glownym promotorem exodusu jest teraz przyjaciel i wierny sojusznik Imperium Dobra - Turcja.
      • tojabogdan bzedy czuka 26.01.16, 20:05
        wojna w Syrii trwa od pięciu lat i to nie Rosja ją wywołała. Prawie pięć milionów Syryjczyków uciekło przed tą wojną z kraju, a 12 milionów wewnątrz kraju. Zajrzyj do obiektywnych, np. ONZ źródeł, się dowiesz, co spowodowało ich częściową (bo tylko 20% uchodźców) dalszą migrację, głównie z natowskiej Turcji.
        Twoje bzdety degradują cię do poziomu wysrywacza kłamst i jemu podobnych.
        • czuk1 Re: bzedy czuka 28.01.16, 16:23
          Nie dziękuję Ci trollu - Bogdanie , za tak negatywne ocenianie mojej osoby. Postępowanie Twoje nie jest zgodne z zasadami współżycia społecznego (też) na tym forum. Przypominam. Oceniamy treść wpisu.

Jeszcze raz. Pomijam rozliczenie/historię za 5 lat. Bazuję na stanie obecnym, tym co jest.
          W Syrii prowadzona jest wojna, bombardowania, zagrożenie życia Syryjczyków nie spada, bo nadal są ofiary w ludności cywilnej, ucieczka z terenów zagrożonych (poza granice Syrii) trwa/nasila się wraz z nasileniem bombardowań/walk. Miało być przerwanie wojny domowej, negocjacje nt. odejścia Asada, zakończenia wojny a więc udręki narodu syryjskiego. Czas powrotów do własnych domów. Nie ma tego. Mamy świadomą eskalację wojny w Syrii z udziałem Rosji. A więc - wg mnie - Rosja nadal forsuje misję rozwalania UE, przez wywoływanie dalszych fal imigracji z BW i Afryki. Ofiary wojny , uciekinierzy z Syrii są lokomotywami całego exodusu. Pod pretekstem zagrożenia życia imigrantów z BW i Południa odbywa się ten wielki, ekonomiczny głownie, exodus do Europy. W jego podtrzymywaniu Rosja ma swój niechlubny udział.
      • brat_kryzysa Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 20:13
        czuk, przyznaj sie ile ci palca ze te durnowate i nieudolne intelektualnie posty?
        • czuk1 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 21:42
          Mam "nieprzyjaciela" , zbanowanego " anyzyda" któremu nie mogę/nie chcę odpowiadzieć . Przy jego wpisie nie ma nawet narzędzia systemowego - "odpowiedź" . Stąd napiszę w "drzewku" wpisu igora (brata-kryzysa).
          Wiem kiedy rozpoczął się exodus i skąd idą imigranci do Europy .
          Ja jednak odnoszę się wyłącznie do tematu wątku ,do tej jakoby smuty Europy z powodu przejściowego zamknięcia granicy Schengen. Ja uważam, że w nowej sytuacji , smutek taki może mieć głownie Rosja która nie będzie teraz w stanie dalej (przy zamkniętych granicach UE) wywoływać dalszego exodusu z Syrii do Europy, nawet kiedy nasili bombardowania ludności cywilnej w Syrii.
          A tu pouczają 3 trolli mnie ośmiesza, ogłupia. Nie czytając uważnie co piszę.

• brat_kryzysa Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 22:12
            Gdybysbys mial ludzkie odruchy to bys tych glupot nie pisal, trzeba sie zlapac reka za reke i podjac ogromne wyzwania wobec ktorych "We People" sie znalezlismy.Narazie stoisz po stronie bogatych finansistow i ich porzadku swiata, ale on doprowadza i dowporwadzi do smierci twojej matki, zony, kuzyna...oj czuk przejzyj na oczy
            • czuk1 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 22:32
              Od początku, kiedy fala imigrantów runęła , piszę o zamknięciu granic państw (czy UE), o likwidacji przywilejów socjalnych w całej Europie dla imigrantów ekonomicznych , o lokowaniu tych nieszczęśników bądź racjonalnie myślących w pobliżu państw miejsca zamieszkania, o przeniesieniu pomocy bezpośredniej i finansowej dla tych uciekinierów do państw ościennych (graniczących z miejscami głodu, wojny), o zaprzestaniu narzucania/ limitowania przyjęć uchodźców w UE.
              Cieszę się, że zaczyna się takie działania podejmować. Lepiej późno niż wcale.
              Świat, mocarstwa, ludzkość nie jest przygotowana do tak masowej wędrówki ludów. Grozi ona
              wojnami i cofnięciem się cywilizacji . Exodus taki - chaotyczny , groźny - trzeba zatrzymać. Trzeba natychmiast zapewnić pomoc materialną ludziom w obozach przejściowych (ubranie, ogrzewanie, wyżywienie) i stopniowo rozwiązywać problem - organizować powroty albo zasiedlania. A najbliższe
              lata intensywnie wykorzystać na rozwiązywanie logistyczne i materialnie problemów przemieszczeń ludnośći .... przy udziale ONZ,....
              • czuk1 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 22:39
                Mówi się o zamknięciu granic, pogorszeniu dotychczasowych warunków przyjęcia imigrantów w UE,
                udzielaniu pomocy finansowej i organizowaniu obozów poza granicami Europy, o zawracaniu łodzi na Morzu Śródziemnym, o pomocy światowej społeczności państwom z których ludzie wyjeżdżają.

Wmawia się mi - ruch bezdewizowy, utrzymanie stanu obecnego, zaniechanie pomocy uchodźcom ??? Jak można tak kłamać.
                • banderom_nie czuk,przestań ośmieszać się,miej szacunek do siebi 26.01.16, 23:06
                  czuk1 napisał:

> Wmawia się mi - ruch bezdewizowy, utrzymanie stanu obecnego, zaniechanie pomocy
                  > uchodźcom ??? Jak można tak kłamać.

Czy wiesz czym różnią się dewizy od wiz?
                  • czuk1 Re: czuk,przestań ośmieszać się,miej szacunek do 26.01.16, 23:34
                    Pomyliłem się....... nie zauważyłem. Oczywiście winno być - bezwizowy.

(pisałem wcześniej i gdzie indziej na o kredytach ....)
      • banderom_nie czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 20:33
        To w żaden sposób nie wpłynie na liczbę emigrantów,ponieważ oni i do dziś nie korzystali z ruchu bezwizowego,a tylko nie legalnie przedostawali się na terytorium UE.To wpłynie na twoje i moje życie,ponieważ będziemy musieli stać w kolejkach na granice,czekając na odprawę.
        Jesteś bardzo głupim człowiekiem,jak każdy rusofob.
        • monalisa2016 Re: czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 21:16
          @banderom_nie
          jestem za kontrola na granicach, za przejrzystością wpuszczanych ludzi do kraju jak i za obowiązkiem ich meldunku, może w ten sposób uniknie się tego co się w niektórych krajach dzieje.
          Były kontrole na granicach, państwa istniały, funkcjonowały a ludzie mimo tego podróżowali.
          Teraz uzmysławia i wmawia się na siłę ludziom ze jak wprowadzi się kontrole na granicach gospodarka runie albo ze państwo nie jest w stanie kontrolować swoich granic, za kogo oni nas maja za durni takich jakimi są oni sami?
          • banderom_nie Re: czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 21:27
            monalisa2016 napisał(a):

> @banderom_nie
            > jestem za kontrola na granicach,

Kontrola ma odbywać się na granicach UE,a nie wewnątrz jej.
            • monalisa2016 Re: czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 21:46
              Miedzy cywilizowanymi i równymi sobie gospodarką krajami tak jak było kiedyś, ruch graniczny był otwarty miedzy: Szwajcarią, Austrią, Włochami, Francją, Luksemburgiem, Belgią, Holandią, Anglią i Niemcami.
            • brat_kryzysa Re: czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 22:14
              I tu jest caly pseudoparadoks tej Unii, tabuny ciapatych beda dalej wchodzic jak w maslo jak zapowiedzieli ta robia i wydala 90 %Ukraincow , wporwadza wizy dla Polakow.....obled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • monalisa2016 Re: czuk,jestes tylko pajacem 26.01.16, 22:21
                Umiesz sobie wyobrazić co będzie jak wprowadza ruch bezwizowy z Turcja, Ukraina?
              • banderom_nie Re: czuk,jestes tylko pajacem 27.01.16, 10:15
                brat_kryzysa napisał:

> I tu jest caly pseudoparadoks tej Unii, tabuny ciapatych beda dalej wchodzic ja
                > k w maslo jak zapowiedzieli ta robia i wydala 90 %Ukraincow , wporwadza wizy dl
                > a Polakow.....obled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I o to mnie chodziło,gdy zakładałem ten watek.Wprowadzenie kontroli na granicach nie zmieni nic,bo nielegalni emigranci i tak przedostaną się do każdego kraju UE,nie patrząc na granicy,ale my wszyscy będziemy tracić mnóstwo czasu,podróżując po Unii.
                • czuk1 Szukacie głupich jeleni ? 27.01.16, 13:45
                  Zaszczycają mnie - goście, rosyjscy - różnymi obelgami. Czym ja już nie byłem .... dla tych chamskich trolli. ;) . Prawdę chcą tym zakrzyczeć.

Jeszcze raz (do tytułu wątku) dodam swoje zdanie. Wygaszaniu exodusu do Europy służyć ma m.in. okresowe zamknięcie granic państw europejskich. Decyzje te są nadzieją a nie smutkiem (jak pisze autor wątku). Smutkiem jedynie dla Rosji może być ta decyzja UE, na temat zamknięcia okresowego granic w UE. Maleje bowiem nadzieja Rosji na dalsze rozwalanie UE , przy pomocy milionów imigrantów .

I to moje - osobiste zdanie - tak rozwściekliło rosyjskich trolli. Oni wmawiają tu Polakom, że
                  Rosja u boku Asada zabijając Syryjczyków , ratuje Syryjczyków i wstrzymuje ich od ucieczki.
                  Ile obłudy i fałszu jest w tym twierdzeniu ???!!!

Przecież dużą część uciekinierów przygoniła do Europy wojna Asada (z udziałem sił zbrojnych Rosji) , wojna ze jego narodem i zbrodnie na syryjskiej ludności cywilnej. . Setki tysięcy Syryjczyków uciekały i uciekają z Syrii przez śmiercią. Tylko o tych piszę , choć wiadomo - większość przybywających do Europy to imigranci ekonomiczni (i tego nie kwestionuję).
                  Problem powstał więc nie z winy Unii. Ale UE musi go sama rozwiązać, już bez udziału Rosji. I wbrew intencjom Rosji. Rosja jest po stronie tych co exodus wywołują . Im więcej ludzi ginie w Syrii , tym więcej ucieka do Europy. Czy to tak trudno zrozumieć ?. Zamknięcie granic dla imigrantów będzie służyć nie tylko Europie ale i wymuszać przyspieszenie pokojowego rozwiązania problemu syryjskiego.
                  A granice zamyka się po to , by nie przechodzili nieproszeni goście. Ty , nie musisz podróżować po Unii .
                  • banderom_nie Nie musimy,czuk 27.01.16, 14:34
                    Przecież ty sam zgłosiłeś się na ta role.
                    • czuk1 Smutna wiadomość 27.01.16, 17:39
                      Tytuł wątku jest aktualny, choć - stawiam inny przedmiot smutku .... ważniejszy niż okresowe granice w UE.
                      Kontynuując rolę uczestnika polemik na forum, obiektywnie (wg mnie) patrzącego na poruszane tematy, dzielę się smutną dla Rosji i jej sąsiadów wizją państwa rosyjskiego. Tym razem alarmistyczne (udokumentowane) spojrzenie na Rosję za kilkanaście , kilkadziesiąt lat prezentuje nam światły blogowicz - pl.danielpipes.org/13598/muzulmanska-rosja.

Dziwi mnie, że Rosja - państwo ongiś planowane centralnie, strategicznie i na odległą perspektywę, nie zauważa i nie przeciwdziała marginalizacji Rosjan w swoim państwie. Za kilkanaście/kilkadziesiąt lat partie islamistów /Muzułmanów - którzy będą w Rosji w większości - przejmą władzę.
                      Podobna nieco sytuacja grozi Polsce po wejściu azjatyckiego kapitału a z nim Chińczyków, Hindusów,...
      • monalisa2016 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 21:05
        czuk1 napisał:

> Ta wiadomość jest dobra bo oznacza, że liczba imigrantów kilkakrotnie zmaleje.
        > Faktycznie. Smutna to jest wiadomość dla Rosji , bo oznacza , że zamiar podtrz
        > ymywania exodusu Syryjczyków do Europy (poprzez udział Rosji w wojnie w Syrii)
        > nie uda się.
        ----------------------
        Widzi się od razu że czuk1 zatrzymał się w czasie. ten exodus trwa już parę lat był dotychczas ukrywany przez polityków i media.
        • czuk1 Re: Smutna wiadomość :-( 26.01.16, 22:08
          Pisałem w czasie przyszłym, niedokonanym. O tym co może być. Wyrazilem tylko pogląd , że zamiar Rosji (ukartowany poprzez jej rosnący udział w pożodze domowej w Syrii) by szkodzić UE generowaniem do Turcji i dalej do Europy uciekinierów z Syrii zostanie przystopowany. Otwarte dotąd drogi do Europy będą zamknięte. A więc nastąpi faktyczne zablokowanie exodusu do Europy. Jest to swoisty smutek dla Turcji i Rosji , może i Asada..

PS. Coś nie-tak wymyśliła dama forumowa oskarżając mnie, że jakoby ...."zatrzymałem się w czasie. ten exodus trwa już parę lat był dotychczas ukrywany przez polityków i media."
          Jeśli coś trwa w określonej skali a potem ktoś zwiększa lub zamierza zwiększyć skalę zjawiska (albo te zamiary ma zablokowane) .... to mam nie zauważać. Tylko dlatego, że nie pasuje komuś innemu do kłamliwej układanki albo potrzebne jest by mnie starać się ogłupić. ?
        • walter622 facio z tupecikiem 26.01.16, 22:38
          monalisa2016 napisał(a):

> Widzi się od razu że czuk1 zatrzymał się w czasie.

Facio z dużym tupetem i wyjątkowo mizerną wiedzą. To co swego czasu wypisywał na temat syryjskich Kurdów było wyjątkowo żałosne - kompletna ignorancja. Co wcale nie przeszkadzało i nie przeszkadza nadal wypowiadać się na temat wojny w Syrii w "eksperckim" tonie . Wzbudza co najwyżej litość .

www.youtube.com/watch?v=7idhjcm4u34

• monalisa2016 Re: facio z tupecikiem 26.01.16, 22:47
            walter622 napisał:
            Wzbudza co najwyżej litość .
            ....................
            na litość?
            Ratunku Walter, jak można podarować mu jeszcze litość?
            Na litość zasługują ci którzy nie maja dostępu do wiedzy, ten osobnik ma pełny dostęp do wiedzy i mimo tego pisze jak zawsze byle co.
            • walter622 Re: facio z tupecikiem 26.01.16, 23:29
              monalisa2016 napisał(a):

> na litość?

Debilizm jest kalectwem. Tak więc można jemu co najwyżej współczuć - on nie jest w stanie (i nawet nie ma takiego zamiaru) pojąć co tam się dzieje. Klepie bezmyślnie te swoje kretynizmy.

www.youtube.com/watch?v=VuD-GyV4gkc
              Herne pêş, herne pêş dewr û dem ya me ye
              Welat çav li rê bendewarê me ye !

• banderom_nie To nie tupecik,Walter :-) 27.01.16, 10:12
            czuk jest po prostu głupi i jak każdy głupi nie zdaje sobie z tego sprawy.
    • brat_kryzysa u banderowcow znow placz 26.01.16, 20:25
      Amerykanie ich nazwali terrorystami
      banderivets.org.ua/novitni-amerykanski-serialy-navyazuyut-obraz-ukrayinskyh-natsionalistiv-terorystiv.html
      • banderom_nie Re: u banderowcow znow placz 26.01.16, 20:52
        Oni są w panice.Wśród nich rośnie przekonanie,ze Rosja z USA dogadali się co do podziału Ukrainy.
    • wasyl_szuja Trzeba uchodźcom powiedzieć: 28.01.16, 16:30
      Tu w Europie nie macie czego szukać, ale jest ogromna Rosja, bez granic wewnętrznych, gdzie ziemi pod dostatkiem i islam rośnie w siłę ;)
      • banderom_nie Re: Trzeba uchodźcom powiedzieć: 28.01.16, 20:26
        wasyl_szuja napisał:

> Tu w Europie nie macie czego szukać, ale jest ogromna Rosja, bez granic wewnętr
        > znych, gdzie ziemi pod dostatkiem i islam rośnie w siłę ;)

Wasylko,Rosja jest Wielka,każdemu miejsce znajdzie się,ale pod warunkiem,ze sam zarobi sobie na chleb.
        • amunicyjny1 Re: Trzeba uchodźcom powiedzieć: 28.01.16, 20:58
          Trollu czuk1
          Moze zanim zaczniesz wygłaszać prawdy objawione, czego próbkę zamieszczam poniżej, przeczytaj coś! Nawet vici np; tutaj en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis . Moze [choć szczerze w to wątpię] coś zrozumiesz, a przynajmniej doczytasz kiedy ten ''kryzys imigracyjny'' się zaczął

Mamy świadomą eskalację wojny w Syrii z udziałem Rosji. A więc - wg mnie - Rosja nadal forsuje misję rozwalania UE, przez wywoływanie dalszych fal imigracji z BW i Afryki. Ofiary wojny , uciekinierzy z Syrii są lokomotywami całego exodusu. Pod pretekstem zagrożenia życia imigrantów z BW i Południa odbywa się ten wielki, ekonomiczny głownie, exodus do Europy. W jego podtrzymywaniu Rosja ma swój niechlubny udział.
          • czuk1 Mniej uchodźców do UE... smutek na Kremlu 28.01.16, 22:03
            To Ty amunicyjny nie rozumiesz, że ja tylko obalam pogląd autora wątku ?
            Powiadam:
            Mniej uchodźców w UE mniejszy problem w UE a więc pociecha,
            a smutek na Kremlu jest zawsze , kiedy UE notuje rozwój, postęp i nie ma problemów.

Amunicyjny tylko kulki sprawnie nosisz . Strzelasz zaś niecelnie.
            - nie głoszę prawd objawionych .... tylko swoje poglądy/opinie/zdania/informacje.
            - o kryzysie migracyjnym wiem tyle co potrzeba, do wyrażenia swojego zdania.
            - wątek jest o zamiarze zamknięcia granic UE ....i to przed nami.
            - zamkniecie granic (zasieki, zawracanie łodzi) będzie od strony BW i Afryki.
            - łącznie z innymi działaniami, pozwoli to na zahamowanie liczby imigrantów do Europy ... pisałem i powtarzam - to może Europę tylko cieszyć a nie smucić ... jak w tyt. wątku.
            - na użytek i dla treści mojego wpisu nie jest potrzebna geneza, historia i analiza tej całej
            fali ludzi na Europę (a więc : od kiedy, dlaczego, skąd przychodzą) ... i proszę mnie
            nie odsyłać do szkoły, tu do Wikipedii).
            - dla mnie ważne są takie elementy : co trzeci imigrant to Syryjczyk, wojna w Syrii trwa i
            nasila się, ucieczka stamtąd do Europy też nasila się.... a więc UE ma z tym ogromny
            problem..... z tego cieszy się Rosja, współorganizator tej imigracji (z Syrii)
            - kiedy granice będą zamknięte, a większość uciekinierów z Syrii zostanie w ościennych
            państwach ( z powodu zamknięcia granic, cofania z granicy imigrantów ekonomicznych,
            zabrania przybyszom socjału,...) .... zamiar Rosji rozbijania UE nie będzie
            realizowany
            .
            Kryzys migracyjny zaczął się 5-6 lat temu, powodowany jest głownie imigrantami z Afryki
            I co z tej informacji ? Wielkim i trwałym impulsem (skorelowanym ściśle z wojną w Syrii), lokomotywą/pretekstem/ poważnym uzasadnieniem dla istnienia całego tego "niby uchodźstwa" jest ucieczka Syryjczyków .
            • czuk1 Re: Mniej uchodźców do UE... smutek na Kremlu 29.01.16, 09:15
              Do moich tu poglądów nawiązał przemawiający teraz w Sejmie Minister SZ Witold Waszczykowski, mówiąc , m.in:
              . ...." Europa osaczona jest przez wojny toczące się za jej progiem.... "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka