Dodaj do ulubionych

Francuzi oszaleli !

11.04.16, 10:20
U nas króluje Smoleńsk a w Paryżu demonstracje.
Szukam na gazeta.pl na Wyborczej- CISZA!
Francuzi po 35 godzinach pracy w tygodniu wymyślili sobie 50 godzinny tydzień pracy !.
Szczerze mówiąc sądziłem ze Europa pójdzie w kierunku 35 a tu nagle 50!
Skąd taki pomysł w ogóle?
Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Francuzi oszaleli ! 11.04.16, 10:54
      Ktoś na kolorowych musi zarobić bo kolorowy do roboty nie pójdzie.
      • el.commendante Re: Francuzi oszaleli ! 11.04.16, 14:19
        Mają polaczków-niewolników w montowniach na terenie Polski.
      • gloubiboulgomm Pytanie dla der-chef'a: widziales film "Niewinne"? 13.04.16, 14:24
        Dowiedziales sie czegos przy swojej 60-e?
    • der-chef Re: Francuzi oszaleli ! 11.04.16, 10:57
      Imigrant na ulicy zaczepia ludzi i mówi, chciałem podziękować wam Niemcom za to że mnie przygarnęliście, przechodzień odpowiada, ja też jestem imigrantem. Po wielu takich rozmowach pyta w końcu kolejnego imigranta, to gdzie są Niemcy, odpowiedź w pracy.
    • el.commendante Re: Francuzi oszaleli ! 11.04.16, 14:18
      Nie Francuzi tylko banda neoliberalnych gnojków podszywających się pod socjalistów. Francuzi w przygniatającej większości są przeciw.
    • kylax1 Propozycja przewiduje nawet 60 godzinny tydzień 11.04.16, 15:16
      pracy w "wyjątkowych okolicznościach", cokolwiek to sformułowanie ma znaczyć, a znaczyć będzie bardzo dużo.
      • drzejms-buond Re: Propozycja przewiduje nawet 60 godzinny tydzi 13.04.16, 15:41
        Gdzieś znalazłem info ze to przez TTiP, a skoro tak, to do nas ten pomysł też dotrze.
        • kylax1 TTIP to tylko pretekst. 13.04.16, 16:17
          Przecież żadne porozumienie o wolnym handlu nie zmusza nikogo do wydłużania czasu pracy. Po prostu francuski biznes boi się, że bez wydłużenia czasu pracy, nie sprosta amerykańskiej konkurencji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka