Dodaj do ulubionych

Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńczykom.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:43
Obserwuj wątek
    • Gość: totyle [...] IP: *.176.6.105.Dial1.Phoenix1.Level3.net 28.09.04, 03:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: PP Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 207.7.202.* 28.09.04, 04:00
      Oby zyla wiecznie.
      Stranger,dorzuc cos na ten temat. Jakis prasowy artukul,link...
      pasjami czytam takie wiesci. Dzialaja, jak odtrutka na arikbaby..
      • wqrwiony2 Podam link za niego - to z Polityki: 28.09.04, 16:09
        http://polityka.onet.pl/162,1188448,1,0,2470-2004-38,artykul.html

Zagadka Tali Fahimy

Dlaczego młoda Żydówka stanęła po stronie Palestyńczyków

Przez wiele miesięcy młoda Żydówka z Tel Awiwu chodziła krok w krok z uzbrojonym
        Zacharią Zubejdim, poszukiwanym przez władze terrorystą palestyńskim, służąc mu
        jako żywa tarcza ochronna przed kulami izraelskich komandosów. Co spowodowało,
        że stanęła po drugiej stronie barykady?

ROMAN FRISTER

Tali Fahima, młoda urzędniczka z Tel Awiwu, ogląda świat oczami krótkowidza,
        ukrytymi za grubymi szkłami w rogowej oprawie. Kruczoczarne włosy, gładko
        uczesane do tyłu, spięła ciemną wstążką. W dłoni ściska niedłączną paczkę
        długich Marlboro, mimo iż ręce ma skute kajdankami. Przed chwilą odczytano jej
        kolejny nakaz aresztowania, tym razem wydany w trybie administracyjnym za
        osobistą zgodą ministra obrony Szaula Mofaza. Jeśli odrzucona zostanie apelacja
        do prezesa sądu okręgowego w Tel Awiwie, najbliższe cztery miesiące spędzi w
        celi więziennej, przesłuchiwana przez służby specjalne Szin Bet.

Tel Awiw, aresztowanie lewicowej demonstrantki protestującej przeciwko represjom
        wobec Palestyńczyków (fot. AFP)

Władze bezpieczeństwa zarzucają jej współpracę z Zacharią Zubejdim, dowódcą
        terrorystycznych brygad Męczenników Al Aksa w Dżeninie na Zachodnim Brzegu.
        Prawo umożliwia zastosowanie aresztu prewencyjnego w przypadku, gdy podejrzana
        osoba stanowi bezpośrednie zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju (POLITYKA 36).
        Nakaz takiego aresztu może być wielokrotnie przedłużany o dalszych sześć
        miesięcy. Czy ta dziewczyna rzeczywiście jest tak niebezpieczna, że trzeba ją
        trzymać za kratkami bez wyroku sądu? Na razie nie ma bezstronnej odpowiedzi na
        to trudne pytanie.

http://polityka.onet.pl/162,1188448,1,0,2470-2004-38,artykul.html

Tali ma dwadzieścia dziewięć lat, Zacharia trzydzieści. Jej obrończyni Smadar
        Ben Natan kategorycznie odrzuca plotki o romansie młodej Żydówki i młodego
        Palestyńczyka. – To bezpodstawne insynuacje Szin Betu. Wątek miłosny, wpleciony
        w oskarżenie o zbrodniczą współpracę, ma jeszcze bardziej zdyskredytować
        aresztowaną w oczach społeczeństwa, a o to im przecież chodzi – powiada pani
        adwokat.

Dotychczas jedynie sędziowie, którzy w ciągu minionych dwóch miesięcy
        przedłużali nakaz aresztowania, każdorazowo o kilka dni, mieli wgląd w akta
        zawierające sprawozdania tajnych agentów działających w Dżeninie. Obrona mogła
        patrzeć jedynie na kartonowe okładki teczek. Ich zawartość pozostaje ściśle
        tajna. Publiczne ujawnienie treści agenturalnych doniesień równałoby się
        zdemaskowaniu sieci i zagrażałoby życiu izraelskich funkcjonariuszy i ich
        palestyńskich współpracowników. Tak w każdym razie twierdzą władze bezpieczeństwa.

Ale i bez miłosnej afery trudno powiedzieć, aby Tali Fahima cieszyła się
        społecznym uznaniem. Zubejdi od pięciu lat figuruje na liście terrorystów
        odpowiedzialnych za śmierć izraelskich obywateli. Dwukrotnie zamachy na jego
        życie spaliły na panewce. Po likwidacji szejka Ahmeda Jasina, duchowego
        przywódcy Hamasu, oraz Abd el Aziza Rantisiego, wojskowego przywódcy tej
        organizacji, Zubejdi oświadczył dziennikarzom, że czuje się jak trup, który
        jeszcze oddycha. Być może właśnie to spowodowało, że na początku roku Tali
        Fahima po raz pierwszy przekradła się do Dżeninu, aby, jak oświadczyła w
        wywiadzie telewizyjnym, stać się żywą tarczą ochronną człowieka na celowniku.

Dwaj bracia Zubejdiego siedzą w izraelskich więzieniach; trzeci brat i matka
        zginęli podczas walk z izraelskimi żołnierzami. Ojciec brał czynny udział w
        pierwszej intifadzie w latach osiemdziesiątych. Zacharia opowiada każdemu, kto
        skłonny jest słuchać, że przed czterema laty z dumą zaciągnął się w szeregi
        walczących Palestyńczyków. Tylko krąg najbliższych podwładnych, no i oczywiście
        Tali Fahima, znają miejsce jego pobytu. Wydaje się, że Szin Bet ma nadzieję
        wydrzeć jej tę tajemnicę.

Administracyjne pozbawienie wolności, sprzeczne z zasadami demokratycznego
        sądownictwa, nie wywołało powszechnego oburzenia. Kolejny atak terrorystów na
        dwa autobusy w Beer Szewie (dwunastu zabitych i ponad stu rannych) spotęgował
        przekonanie wśród Izraelczyków, że w walce z terroryzmem dopuszczalne są
        wszelkie środki. Często przypomina się, że po 11 września Stany Zjednoczone
        wprowadziły niemal identyczną procedurę prawną.

Skrajnie lewicowe ugrupowania, takie jak izraelski Gusz Szalom (Blok Pokoju),
        próbują, z niewielkim zresztą powodzeniem, zbić polityczny kapitał, wioząc się
        na plecach aresztowanej, publikując pamflety na jej cześć, organizując
        demonstracje przed budynkiem sądu i zbierając fundusze na opłacenie obrony. Nie
        przeszkadza im fakt, że jeszcze do niedawna Tali Fahima popierała prawicę, a w
        ostatnich wyborach głosowała na partię Likud, a więc na politykę premiera Ariela
        Szarona.

Ideowa metamorfoza urodzonej w miasteczku Kiriat Gat córki ubogich imigrantów z
        Maroka stanowi zagadkę. Jej rozwiedziona matka Sara nabrała wody w usta. Ojciec
        potępił ją, ale nie potrafił niczego wyjaśnić. Przyjaciół nie miała; a nawet
        jeśli ich miała, wolą pozostać w cieniu anonimowości.

Na początku maja Tali Fahima została po raz pierwszy zatrzymana w punkcie
        kontrolnym na szosie z Tel Awiwu do Dżeninu. Obowiązujące przepisy zabraniają
        Izraelczykom wjazdu na tereny oficjalnie administrowane przez Arafata. Łamanie
        tego przepisu traktuje się jako drobne wykroczenie karane zazwyczaj grzywną.
        Tali Fahimę osadzono jednak w areszcie śledczym Szin Betu. Po pięciodniowym
        przesłuchaniu została zwolniona. Tali nie ukrywała swoich propalestyńskich
        fascynacji. Została zwolniona z pracy w telawiwskiej kancelarii adwokackiej.
        Dziewczyna znalazła się niemal bez środków do życia. W kilka dni potem
        funkcjonariusz Szin Betu skontaktował się telefonicznie z Sarą Fahima w Kiriat
        Gad i nawiązując do trudnej sytuacji materialnej córki wspomniał o możliwości
        udzielenia pomocy materialnej. Tali dostrzegła w tym próbę zwerbowania jej do
        sieci agentów.

Po pierwszym zatrzymaniu nastąpiły następne. Tali Fahima twierdzi, że trzymano
        ją w brudnych celach, z rękami skutymi na plecach i zawiązanymi oczami, często
        przywiązaną do krzesła. Próbowano, bezskutecznie zresztą, przypisać jej udział w
        zamachu terrorystycznym na posterunek wojskowy w Kalandii, w którym to zraniono
        sześciu żołnierzy izraelskiej straży granicznej. Wszystko to nie zniechęciło jej
        do kontynuowania kontaktów z Zacharią Zubejdim i jego otoczeniem. Za każdym
        razem, gdy tylko wychodziła z aresztu, znów pojawiała się w Dżeninie.

Pierwszy kontakt z dowódcą Brygad Męczenników Al Aksa Tali Fahima nawiązała
        kilka miesięcy temu. Numer telefonu komórkowego dostała od zagranicznego
        korespondenta, który prosił, by nie ujawniać jego nazwiska. – Zacharia
        opowiedział mi rzeczy, które władze izraelskie starannie ukrywają przed
        izraelską opinią publiczną – powiada Tali. – Zaczęłam rozumieć sens życia pod
        okupacją. Zrozumiałam także, że to, co zwykliśmy nazywać terrorem, jest po
        prostu walką o wolność. Nie brałam czynnego udziału w tej walce, ale duchem
        jestem po stronie Palestyńczyków. W rozmowie z dziennikarzami twierdziła, że
        ostatnio zajmowała się remontem szkoły w Dżeninie – za pieniądze zebrane od
        izraelskich sympatyków.

Adwokat Smadar Ben Natan wychodzi z założenia, iż kampania prowadzona przez
        władze przeciw jej klientce ma od pierwszej chwili podłoże czysto polityczne.
        Oto pojawia się młoda kobieta, inteligentna i charyzmatyczna, a w dodatku nie
        związana z obozem lewicy, i zaczyna głosić swoją wewnętrzną prawdę: nie tylko
        Izraelczycy – również naród palestyński pod okupacją ma prawo do walki o swoje
        prawa. Tali nie zawahała się ogłosić publicznie, że Zubejdi nie jest terrorystą,
        lecz bojownikiem w walce o słuszną sprawę. – W kraju nękanym terroryzmem trzeba
        wielkiej odwagi cywilnej, aby złożyć takie oświ
    • Gość: Perry Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.dyn.optonline.net 28.09.04, 04:49
      Parszywi zydoscy neofaszysci trzymaja ja w wiezieniu!

www.marxist.com/MiddleEast/free_tali_fahima.html
      www.indymedia.org.uk/en/2004/08/296677.html
      • Gość: PP Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 207.7.200.* 28.09.04, 05:05
        Po przeczytaniu postu PP pada na pysk przed panem Perry.

Wszystko z dzwiecznosci.

dzieki, Perry.

Ciekaw jestem,za kogo uwaza Tali Fahime Moskovit. Czy to zdrajczyni, czy ktos do
        noszenia na rekach?
        • Gość: Perry Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.dyn.optonline.net 28.09.04, 06:10
          napewno uwaza ja za tego kim ona jest.
          A kim ona jest, chyba jasno wynika z zalaczonych przeze mnie linkow, nie?
          • Gość: PP Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 207.7.200.* 28.09.04, 06:15
            Tak.
        • moskowit Re: PiPiczku dorogoj 28.09.04, 20:29
          Nu, ja nawet zarumienilem sie, jak zobaczylem, ze Ty chcesz uslyszec moje
          zdanie;))))

Widzisz, ja zjadlem dobry obiadek, co mi moja jedyna i calkiem wlasna dzisiaj
          ugotowala i bez mojej pomocy nawet sie obeszlo, potem na storonkie pogaworzyl z
          moim drugom. Wiec sam ponimajesz, ze w dobrym nastroju ja jestem;))))

Nu, co ja Ci moge powiedziec? Wiesz, ja Cie moze zapytam o cos, czego Ty
          druzok, nie pamietasz, ale poczytaj gdies o tym.....
          Ja chce Cie zapytac, czy jej, nu tej tam.... obcieli wlosy? Nu, tak jak to
          flancuzy, czort by ich wzial.... po IIWW robili? Ty, drug, wiesz w ogole o czym
          ja tu gadam?
          Nu?
    • Gość: stranger Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:34
      Zagadka Tali Fahimy

Dlaczego młoda Żydówka stanęła po stronie Palestyńczyków

Przez wiele miesięcy młoda Żydówka z Tel Awiwu chodziła krok w krok z Zacharią
      Zubejdim, poszukiwanym przez władze Palestyńczykiem, służąc mu jako żywa tarcza
      ochronna przed kulami izraelskich komandosów. Co spowodowało, że stanęła po
      drugiej stronie barykady?
      Niedawno odczytano jej kolejny nakaz aresztowania, tym razem wydany w trybie
      administracyjnym za osobistą zgodą ministra obrony Szaula Mofaza. Jeśli
      odrzucona zostanie apelacja do prezesa sądu okręgowego w Tel Awiwie, najbliższe
      cztery miesiące spędzi w celi więziennej, przesłuchiwana przez służby specjalne
      Szin Bet.
      Władze bezpieczeństwa zarzucają jej współpracę z Zacharią Zubejdim, dowódcą
      brygad Męczenników Al Aksa w Dżeninie na Zachodnim Brzegu. Prawo w Izraelu
      umożliwia zastosowanie aresztu prewencyjnego w przypadku, gdy podejrzana osoba
      stanowi bezpośrednie zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju. Nakaz takiego aresztu
      może być wielokrotnie przedłużany o dalszych sześć miesięcy. Czy ta dziewczyna
      rzeczywiście jest tak niebezpieczna, że trzeba ją trzymać za kratkami bez
      wyroku sądu?
      • Gość: dana33 Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.broadband.actcom.net.il 28.09.04, 15:58
        alez skad! ona niewinitko in persona.
        nie pamietam wszystkich nazwisk tych terrorystycznych bydlakow, ale zdaje mi
        sie, ze kochanka fahimi juz zlikwidowalismy. bedzie musiala znalezc sobie
        nowego. ale to byla gratka dla generalissmo, nie? jeden z najbardziej znanych
        terrorystow ma zydowke za kochanke... tak samo strzeze on jak oka w glowie
        znane drugie niewiniatko amire haas, jeszcze jedna co wszystko wie....
        • Gość: Perry Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 160.79.164.* 28.09.04, 16:03
          Nu. Swiatowej slawy amerykanski naukowiec Noam Chomsky uwaza ja za
          niewiniatko. Nie potrzebuje wiekszego autorytetu!
          • Gość: dana33 Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.broadband.actcom.net.il 28.09.04, 16:06
            nas jest tak malo, to kazdy idiota liczy sie podwojnie... :)
        • wqrwiony2 Nieładnie się starzejesz, Danuś - pamiętam, jak 28.09.04, 16:11
          jakiś brytyjski polityk powiedział kiedyś, że każdy, kto w młodości nie jest
          konserwatystą, jest durniem; ten zaś, kto na starość nie staje się liberałem,
          nie ma serca...
          • Gość: Oozie Wy...ony parafrazować to trzeba umieć IP: *.handelsbanken.se 30.09.04, 09:36
            wqrwiony2 napisał:

> jakiś brytyjski polityk powiedział kiedyś, że każdy, kto w młodości nie jest
            > konserwatystą, jest durniem; ten zaś, kto na starość nie staje się liberałem,
            > nie ma serca...

Bowiem chodziło o socjalistów w młodości tudzież bycie durniem na starość.
        • Gość: stranger Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:13
          Tali ma dwadzieścia dziewięć lat, Zacharia trzydzieści. Jej obrończyni Smadar
          Ben Natan kategorycznie odrzuca plotki o romansie młodej Żydówki i młodego
          Palestyńczyka. – To bezpodstawne insynuacje Szin Betu. Wątek miłosny, wpleciony
          w oskarżenie o zbrodniczą współpracę, ma jeszcze bardziej zdyskredytować
          aresztowaną w oczach społeczeństwa, a o to im przecież chodzi.
          • Gość: dana33 Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.broadband.actcom.net.il 28.09.04, 18:29
            alez stranger, ty naprawde myslisz, ze w naszych oczach watek milosny moze ja
            jeszcze bardziej zdyskredytowac? jeszcze bardziej? zlotko. tej zdrajczyni nic
            nie moze juz wiecej zdyskredytowac. jej sprawy milosne nikogo nie obchodza.
            natomiast obchodzi nas, ze pomagala komus, kto nas mordowal.
            • peryzbojnik Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz 28.09.04, 18:39
              nu, prosze tylko zauwazyc ze trudno nazwac mordem zabijanie okupantow!
              Wiem ze kazdy uczciwy czlowiek z rachelka na czele mnie poprze!
        • Gość: stranger Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:18
          Ale i bez miłosnej afery trudno powiedzieć, aby Tali Fahima cieszyła się
          społecznym uznaniem. Zubejdi od pięciu lat figuruje na liście terrorystów
          odpowiedzialnych za śmierć izraelskich obywateli. Dwukrotnie zamachy na jego
          życie spaliły na panewce. Po likwidacji szejka Ahmeda Jasina, duchowego
          przywódcy Hamasu, oraz Abd el Aziza Rantisiego, wojskowego przywódcy tej
          organizacji, Zubejdi oświadczył dziennikarzom, że czuje się jak trup, który
          jeszcze oddycha. Być może właśnie to spowodowało, że na początku roku Tali
          Fahima po raz pierwszy przekradła się do Dżeninu, aby, jak oświadczyła w
          wywiadzie telewizyjnym, stać się żywą tarczą ochronną człowieka na celowniku.

Dwaj bracia Zubejdiego siedzą w izraelskich więzieniach; trzeci brat i matka
          zginęli podczas walk z izraelskimi żołnierzami. Ojciec brał czynny udział w
          pierwszej intifadzie w latach osiemdziesiątych. Zacharia opowiada każdemu, kto
          skłonny jest słuchać, że przed czterema laty z dumą zaciągnął się w szeregi
          walczących Palestyńczyków. Tylko krąg najbliższych podwładnych, no i oczywiście
          Tali Fahima, znają miejsce jego pobytu. Wydaje się, że Szin Bet ma nadzieję
          wydrzeć jej tę tajemnicę.
          • peryzbojnik Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz 28.09.04, 18:41
            Wlasnie!
            bo on sie stale ukrywa w tym samym miejscu! Boi sie glowe stamtad wysunac!!
            • Gość: papa czwarta tajemnica fatimska IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.04, 19:37
              • Gość: PP fahima IP: 207.7.204.* 28.09.04, 19:45
                " ....pomagala temu,kto nas mordowal."

Pomagala temu, ktory mordowal tych, ktorzy mordowali jego ludzi.
                • Gość: dana33 Re: fahima IP: *.broadband.actcom.net.il 28.09.04, 19:54
                  pipku, oni zaczeli, oni zaczeli, wiec przestan z ta siusiuwata demagogia.
                  • Gość: OSKAR Re: DO DANY IP: *.cablep.bezeqint.net 29.09.04, 01:26
                    JAK ONI LIZA PALCE GDY SIE POJAWIA NOWY ZYDOWSKI ODSZCZEPIENIEC. A TU TO
                    JESZCZE WIEKSZA MECYJA. TO NIE TYLKO KOCHANKA JEDNEGO Z NAJWSCIEKLEJSZYCH
                    TERRORYSTOW; TO ONA SIE ZGLOSILA DOBROWOLNIE W SLUZBE ARABSKIEGO TERRORU. SAMA
                    SIE WYPOWIEDZIALA, ZE TO WLASCIWA DROGA DO WALKI Z OKUPANTEM. WIDAC, ZE W JEJ
                    POJECIU KOBIETY I DZIECI W AUTOBUSACH SA TYMI OKUPANTAMI. GDY JEJ UKOCHANY
                    STANIE SIE SHAHIDEM, ONA PRZEJDZIE W RECE VAANUNU. ON JA CHETNIE WEZMIE POD
                    SWOJE SKRZYDLA...

POZDROWIENIA
                    • Gość: zbalansowany Re: DO DANY IP: *.mel.dialup.connect.net.au 29.09.04, 03:49

Ale konkretnie na czym ta pomoc polegala?
                      O co sie ja konkretnie oskarza?
                      Bo oprocz wscieklosci towazydostwa iz Zydowka sypia z tzw "terrorysta" i smiala
                      odmowic wspolpracy z wywiadem ja nic konkretnego przeciw niej nie slyszalem?
                      Hej forumowi propagandysci o co tu chodzi, prosze o konkrety.
                      • Gość: PP Re: DO DANY IP: 207.7.206.* 29.09.04, 04:15
                        Zbalansowany. Nie znam Twojego wieku, ale byl taki czas, ze gosc szedl na Sybir
                        albo do laboratoriow kuby b., bo "patrzac na Wschod ironicznie sie usmiechal."

Tali jest obrabiana przez przedstawicieli tmtego gatunku. Oni zwyklle nie
                        potrzebuja powodow. O, moze tylko w wypadku wiekszej skali aferach jak np: coby
                        tu zrobic, zeby uniecztozyc palestynczykow i zachowac status meczennika. W tym
                        celu wrzeszcza, ze sie boja,ze sie czesom ze strachu, ze wokol nich som same
                        terrorysty.

* Icek, nu czego ty sie czesiesz?
                        # Bo sie boje. Popacz na tyn Syrian, na tyn Iraki
                        * Ale un ciebie nic zlego nie robi
                        # Nu to co? Ale ja sie bojem...
                        • islamista.jeden Re: DO DANY 29.09.04, 04:24
                          Gość portalu: PP napisał(a):

> * Icek, nu czego ty sie czesiesz?
                          > # Bo sie boje. Popacz na tyn Syrian, na tyn Iraki
                          > * Ale un ciebie nic zlego nie robi
                          > # Nu to co? Ale ja sie bojem...

1948 Irak i Syria wysylaja wojska ropieprzyc nowopowstaly Izrael raz i na zawsze
                          1956 Syria (wraz z Egiptem albo jako czesc Zjednoczonej Republiki Arabskiej)
                          napada na Izrael
                          1967 Syria wraz z Jordania i Egiptem napadaja na Izrael
                          1973 Syria wraz z Egiptem napadaja na Izrael
                          1991 Irak posyla Scudy na Izrael w odwet za to ze Bush Sr dalim w dupe w
                          Kuwejcie
                          2004 Syria wraz z Iranem uzbraja Hezbole w Libanie

ale Syria i Irak niczego zlego nie robia bo zydkow nalezy zniesc do morza

Niech zyja odwazni bojownicy i meczenicy arabscy! (na tamtym swiecie!! (z
                          dziewicami))
                        • Gość: zbalansowany Re: DO PP IP: *.mel.dialup.connect.net.au 29.09.04, 04:35
                          Jak widac PP w niektorych zakatkach swiata dalej mozna trafic za kratki za
                          bezbozne poglady.
                          • perry.perry Re: DO PP 29.09.04, 05:44
                            Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> Jak widac PP w niektorych zakatkach swiata dalej mozna trafic za kratki za
                            > bezbozne poglady.

Ano tak. Szczegolnie w Izraelu. W odroznieniu od postepowych panstw
                            islamskich!
                            • Gość: zbalansowany Re: DO PerryPerry IP: *.mel.dialup.connect.net.au 29.09.04, 06:27
                              Perry,perry

Tylko ze te islamskie kraje do miana demokratycznych nie pretenduja, natomiast
                              Hutzpaland to "jedyna demokracja (pozal sie Boze) na BW".

Rownaj w gore a nie w dol.
                          • Gość: OSKAR Re: DO PP IP: *.cablep.bezeqint.net 30.09.04, 01:07
                            TO ALUZJA DO IZRAELSKIEGO WIEZIENIA?

POWIEDZ MI DLACZEGO NAZYWASZ SIE NA FORUM ZBALANSOWANY? TY ZAWSZE TRZYMASZ
                            BALANS?...
                            • Gość: zbalansowany Re: DO Oskara IP: *.mel.dialup.connect.net.au 30.09.04, 02:09
    • Gość: totyle Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.176.168.86.Dial1.Phoenix1.Level3.net 30.09.04, 01:44
      I tak.bylem pierweszy aby sie tu wpisac,nie bylo mnie pare dni na forum a juz
      kropka mnie wykosila.No coz nie dobre czasy nadchodza dla kropek ale niech sie
      modli ile moze bo maga jeszcze przyjsc gorsze i moze za cenzurowaniem nie
      nadazyc.O Stalinie trzeba sobie poczytac jak to na samym koncu kata generalnego
      zakatowal.A mloda zydowka?No coz ja tam napisalem ze to musi byc bujda na
      resorach a napewno nie prawda jakoze w Izraelu zylby jeszcze ktos zdrowy na
      umysle?
      • Gość: OSKAR Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.cablep.bezeqint.net 30.09.04, 09:28
        TOTYLE CO MIALES POWIEDZIEC?...
        • Gość: zbalansowany Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 61.68.133.* 30.09.04, 09:43
          A co chcialbys uslyszec?
          • Gość: dana33 Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 10:06
            od ciebie i od totyle to najlepiej nic nie slyszec. nic ciekawego a juz napewno
            nic nowego do powiedzenia nie macie.
    • Gość: !!! Re: Tali Fahima - młoda Żydówka pomaga Palestyńcz IP: 195.152.54.* 30.09.04, 15:53
      antysemitka, zdecydowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka