Dodaj do ulubionych

Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów

31.01.17, 14:05
Siły terrorystyczne z Rosji ostrzeliwują z czołgów, ciężkiej artylerii oraz wyrzutni Grad miasteczko Awdiejewka we wschodniej Ukrainie.
25 tysięcy ludzi zostało w środku zimy pozbawione prądu, wody i ciepła a wszystko ku chwale Putina.
Od dwóch lat Rosja okupuje i zaognia sytuację w Donbasie.

Już trzeci dzień trwają wzmożone działania zbrojne w mieście Awdijiwka pod Donieckiem. Prorosyjscy separatyści prowadzą ostrzał rakietowy i artyleryjski. Panuje mróz, a cywile nie mają bieżącej wody i prądu. Władze rozważają ewakuację.
Obserwuj wątek
    • j-k Niech chacholy oddadza ten Donbass 31.01.17, 16:43
      ROSYJSKOJEZYCZNY

i bedzie w koncu spokoj.

PS. Jestem za niepodlegla Ukraina.
      ale bez obszarow rosyjsko-jezycznych - ktore ciagna do Rosji
      od lat Igorowi to pisze.
      woofla.pl/wp-content/uploads/2014/11/Nativelanguage2001ua.png
    • xystos Re: Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 31.01.17, 20:16
      ile ci zaplacono za rozprzestrzenianie tego klamstwa ?
      • enter2016 Nie sądź innych według siebie Rosjaninie 01.02.17, 09:27
        To, że wam płacą za pisanie na forum nie oznacza, że inni muszą robić to samo.
        Pieniądze to nie wszystko.
        • j-k no popacz hllopcze: 01.02.17, 10:47
          enter2016 napisał(a):
          > To, że wam płacą za pisanie na forum nie oznacza, że inni muszą robić to samo.

no popacz hllopcze:
          a ja tam zwalczam chacholska dzic harytatywnie...
          mialem w koncu krewnych na Wolyniu w 1943...
          www.newsweek.pl/polska/wolyn-1943--jak-wygladala-rzez-polakow-,106156,1,1.html
          • przechrztaimason Re: no popacz hllopcze: 02.02.17, 14:47
            Ja też, ale nie zgłupiałem od tego.
      • enter2016 No właśnie ile dostajesz rubli? 27.02.17, 11:30
        I dlaczego jesteś kolejnym rusofilem, który uciekł z Rosji?
        Dlaczego na form nie ma żadnego rusofila, który pisze z Rosji?
    • szwampuch58 Re: Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 01.02.17, 11:00
      Pierwsza akcja za Trumpa przeciwko Al-Kaidzie. Reuters: Zastrzelono 8-letnią dziewczynkę w Jemenie
      • enter2016 Szkoda, że przejmujesz się poj.ofiarami Amerykanów 01.02.17, 11:36
        a zupełnie nic nie obchodzą ciebie masowa eksterminacja ludności Syrii czy Ukrainy dokonywana przez rosyjskich terrorystów.
        • j-k Martwi cie eksterminacja islamuskow z ISIS ? 01.02.17, 11:51
          przez Russkich ?

Bo mnie wcale.

PS. bylem w Syrii w 1986.
          I wole rezim swiecki od religijnego.
          • enter2016 Jak przyjdzie kolej na rozmowę z tobą 01.02.17, 12:06
            to dam ci znać, teraz musisz grzecznie poczekać.
            • j-k Nie walnujsa, maladjec... 01.02.17, 12:55
              enter2016 napisał(a):
              > to dam ci znać, teraz musisz grzecznie poczekać.

Nie walnujsa, maladjec...
              ja na tym foro (i nie tylko na tym) z nikim nie rozmawiam - tylko NAUCZAM.
              przyjmij do wiadomosci, co zapodaje i Odmarsz.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • enter2016 Jeszcze ciebie nie wzywałem chłopcze 01.02.17, 13:15
                więc nadal grzecznie czekaj na swoją kolej.
        • szwampuch58 Re: Szkoda, że nie przejmujesz się tym 01.02.17, 12:10
          enter2016 napisał(a):

rosyjskich terrorystów masz tez w lodowce oraz w szafie.....i nic z tym nie robisz
          • enter2016 O mnie się nie martw 01.02.17, 12:18
            jak na razie z rosyjskimi terrorystami radzę sobie nieźle.
            Nadal nie odpowiedziałeś dlaczego każdą domniemaną ofiarę Amerykanów zaraz obwieszczasz nam tu na forum a w sprawie rosyjskich ofiar nie tylko nie obwieszczasz nam swojego oburzenia to jeszcze je dyskredytujesz?
            Jaki masz w tym interes?
            • green-balon Re: O mnie się nie martw 01.02.17, 12:20
              enter2016 napisał(a):

> Jaki masz w tym interes?

Pewnie taki sam jak ty.
              • enter2016 felixie o moim celu mówiłem jasno już rok temu 01.02.17, 12:28
                Może ty mi odpowiesz dlaczego Rosjanie na forum nie chcą przyjąć do wiadomości, że ich naród dokonuje zbrodni przeciw ludzkości w Syrii i na Ukrainie?
                Dlaczego zaraz po rozmowie telefonicznej Trump- Putin, ten drugi wydaje rozkaz, by wznowić działania wojenne na Ukrainie?
                • green-balon Re: felixie o moim celu mówiłem jasno już rok tem 01.02.17, 12:36
                  enter2016 napisał(a):

> Dlaczego zaraz po rozmowie telefonicznej Trump- Putin, ten drugi wydaje rozkaz,
                  > by wznowić działania wojenne na Ukrainie?

To było tylko polecenie Trampka. USA z Rosją normalnie dzielą się łupami.
                  • enter2016 Sugerujesz, że Putin jest takim pieskiem, który 01.02.17, 12:44
                    wykonuje polecenia swojego pana?
                    To ciekawa opinia, nie wiem jednak czy znajdzie ona aprobatę wśród innych rosyjskich pracowników na forum.
      • green-balon Re: Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 01.02.17, 12:19
        szwampuch58 napisał:

> Pierwsza akcja za Trumpa przeciwko Al-Kaidzie. Reuters: Zastrzelono 8-letnią dz
        > iewczynkę w Jemenie
        >

Za taki sam tekst + 5-latek w kajdankach dostałem komunikat że mam przeczytać netykietę.
        • szwampuch58 Re: Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 01.02.17, 12:22
          tja ,znam go na pamiec
          • enter2016 Czyli innymi słowy obaj jesteście trollami 01.02.17, 12:41
            którzy nie nagminnie naruszają regulamin i netykietę. Może zgodnie z sugestiami moderacji zamiast trwonić czas na pisanie bezsensownych postów zająć się lekturą Regulaminu i Netykiety?
            • szwampuch58 Re: Czyli innymi słowy obaj jesteście trollami 01.02.17, 13:10
              Moderatorzy nie znaja Regulaminu i Netykiety, ja znam,napisz do tych baranow moze
              • enter2016 A ja mówię sprawdzam! 01.02.17, 13:24
                i biorę na warsztat twoją "znajomość" etykiety.
                Zacznijmy od punktu pierwszego:
                Pisz zwięźle i na temat. jak to wygląda u ciebie?
                Wątek jest o ostrzale przez Rosjan miasta Awdiejewka na Ukrainie, a ty piszesz o akcji Trumpa przeciw Al-Kaidzie w Jemenie.
                Albo masz problemy z geografią albo najzwyczajniej w świecie nie znasz Netykiety, czyli zwykły trolling uprawiasz.
                • j-k idiotyczny i niewazny regulamin GW 01.02.17, 13:30
                  enter2016 napisał(a):
                  > i biorę na warsztat twoją "znajomość" etykiety.
                  > Zacznijmy od punktu pierwszego:
                  > [i]Pisz zwięźle i na temat.

idiotyczny i z mocy Prawa niewazny regulamin GW
                  przez kazdy Sad moze byc z latwoscia podwazony.

kazdy ma prawo do glupoty i abstrakcji i pisania "out of thema".

oczywiscie GW - jako wlasciciel foro moze takie wpisy kasowac
                  - ale nie moze ich ludziom prawnie zabronic.
                  • enter2016 Czy doktora nie uczyli czytać? 01.02.17, 13:33
                    Przecież pisałem, że jeszcze nie twoja kolej.
                    • j-k Nie walnujsa, maladjec... 02.02.17, 15:20
                      kolejnosc ustalam ja.
                      pa uwazaniju.
                      • enter2016 Oczywiście, że tak doktorku 06.02.17, 14:27
                        ustawianie kolejności kieliszków to twoja specjalność.

Mam dla ciebie kilka minut, więc teraz możesz się wywnętrznić.
    • j-k A kogo k... maja ostrzeliwac ? 01.02.17, 12:59
      dzieci i kobiety ?
    • szwampuch58 Re: Ostroznie z moderatorem enter 2016 01.02.17, 18:24
      dyskusja z tym kretynem konczy sie banem....narazie godzinowym,po tym wpisie licze ze palant zbanuje mnie na stale,hehehe! Moderacjo czytaj regulamin albo mysl jak czlowiek XXi wieku
    • marklen Re: Terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 02.02.17, 13:28
      ? Przebrani za banderowców ?
    • kylax1 Pogodzę Was wszystkich. 02.02.17, 14:56
      I Rosja i USA to zbrodniarze wojenni przez ostatnie 100 lat.
    • j-k To to rosyjskie czolgi maja niezly zasieg... 06.02.17, 14:59
      sprawdzilem na mapie - ta Awdiejewka lezy kilkadziesiat km od granicy Rosji...

to jak Siły terrorystyczne z Rosji ja ostrzeliwują - To to rosyjskie czolgi maja niezly zasieg...
      • enter2016 Błysnąłeś doktorku jak zwykle 06.02.17, 15:05
        warto jednak poczytać trochę więcej niż etykiety z butelek wódki.
        • j-k nawet mi sie nie sni... 28.02.17, 10:50
          enter2016 napisał(a):
          > warto jednak poczytać trochę więcej niż etykiety z butelek wódki.

nawet mi sie nie sni.
          od lat tu pisze, ze Donbass jest dla Ukrainy stracony.
          podobnie jak dla Rosji jest stracona pozostala Ukraina.

- podzielic sie i dac sobie spokoj.
          • przechrztaimason Re: nawet mi sie nie sni... 28.02.17, 15:14
            Musiałaby Rosja Donbas naprawdę chcieć. A nic na to nie wskazuje, za to bardzo wiele na to, że Donbasu na kark brać nie chce, zważywszy na to, że to co w Donbasie najcenniejsze to Charków i Dnipro. Oba miasta w tej chwili absolutnie poza rosyjskim zasięgiem. Inaczej po co utrzymuje bardzo ścisła kontrolę (ściślejszą niż za ukraińskich czasów) nad granicą? Po co bardzo skrupulatnie przestrzega tego, by Donbas gospodarczo i finansowo nie integrował się z Rosją? Kreml chętnie by się garba pozbył, tyle, że absolutnie nie może to wyglądać na rejteradę Rosji.
    • enter2016 Cały czas terroryści z Rosji ostrzeliwują cywilów 17.02.17, 09:37
      Separatyści ostrzelali Awdijiwkę z czołgów. Pociski trafiły w bloki mieszkalne. Jeden z pocisków trafił też w osiedlowy sklep spożywczy. W wyniku ostrzału jeden mieszkaniec Awdijiwki został zabity. Kilka osób zostało rannych. Zniszczeniu uległy dwa cywilne budynki mieszkalne
      Wcześniej, w wyniku ostrzałów z początku miesiąca życie straciło 3 cywilnych mieszkańców Awdijiwki, a kilkudziesięciu zostało rannych. Uszkodzeniu uległo też około 150 budynków, a w mieście przez kilka dni nie było prądu, wody i ogrzewania.

Ostatnio rosyjski Pieskow chwalił się ile to czołgów udało im się przetransportować do Donbasu. Terroryści mają tam więcej czołgów niż Niemcy w swojej armii.
    • enter2016 Terroryści z Rosji nadal ostrzeliwują osiedla 24.02.17, 12:45
      W ciągu ostatniej doby separatyści ostrzelali pozycje wojsk ukraińskich 83 razy. Celem ataków była także 25-tysięczna Awdijiwka. Pociski trafiły w stację filtrującą wodę. Sztab operacji antyterrorystycznej w Donbasie (ATO) przekazał w piątkowym komunikacie, że pozycje wojsk ukraińskich zostały ostrzelane na trzech odcinkach: donieckim, mariupolskim i ługańskim. Nie ma rozejmu w Donbasie. Separatyści użyli do ataków granatników, moździerzy, ciężkich karabinów maszynowych i czołgów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka