Dodaj do ulubionych

Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacji

10.03.17, 12:38
www.reuters.com/article/us-usa-lgbt-poll-idUSKBN16H1A4
Większość Amerykanów popiera prawa osób trans do korzystania z łazienek w szkołach i miejscach publicznych, zgodnych z płcią, z którą się identyfikują.

Nawet republikanie to popierają (przynajmniej ci poniżej 50 roku życia).

Innymi słowy, dyskryminacji osób LGBT w USA pragną tylko republikańskie, białe, stare dziady z południa USA.

Aż dziw bierze, dlaczego w Texasie i innych republikańskich stanach chcą zmusić ludzi trans do korzystania z toalet wg "płci na akcie urodzenia", skoro większość ludzi jest zwolennikami praw osób trans.

Od dawna piszę, że wierchuszka republikanów to bogate, białe, stare dziady totalnie oderwane od reszty społeczeństwa.

Jak Wy myślicie (forumowicze mieszkający w USA), że oni się Wami przejmują......to polecam wizytę u psychiatry. Oni dbają tylko i wyłącznie o swoje wielkie biznesy i biznesy swoich donatorów.
Obserwuj wątek
    • bywszy2 Re: ciekawie+ 10.03.17, 13:11
      czy w Polsce wdo szkol chadzaja jacys "zboczency".
      A jak to sie odbywa w miejscach publicznych.
      Np. w lazniach,wojsku i tp.
      • kylax4 W Polsce jest ekstremalna dyskryminacja osób 10.03.17, 13:16
        LGBT. Ostatnio nawet nie chcą wydawać aktów urodzenia, jak ktoś chce dokonać ślubu za granicą. O takich prostych sprawach jak spadki, czy wizyty szpitalne, to już nie wspominam nawet.

A równość małżeńska i adopcyjna, to w faszyzującej Polsce science fiction, jak w kacapii.
    • j-k Co prawda jestem Bialym Rasista... ale... 10.03.17, 13:36
      nie mam nic przeciw wspolnym prysznicom damsko-meskim...

- a nawet wprost przeciwnie...

Bo to najlepsze miejsce na rzetelna ocene "TOWARU" i ew. umowienie sie
      na Randke tete-a-tete...
    • xan_kriegor Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 14:31
      demokracji mają więcej kasy niż republikanie.. cała Silicon Valley, ogromne korporacje, wall street spierali Clinton

tak.. republikanie potrzebują leczenie psychiatryczne :D jeśli ktoś myśli że jest bogiem i możesz przesyłać ludziom myśli to też przyda się konsultacja.. tak samo z osobą która myśli że jest ptakiem (nie popiera się te myśli, oferując im przyczepienie skrzydeł) . ale kiedy 9-cio letni chłopiec nagle mówi że jest dziewczynką, to jesteś paskudnym bigotem jeżeli to nie przyjmiesz jako rzeczywistość i usuniesz mu penisa

makes sense :D
      • kylax4 Kiedy Polak mówi nagle, że jest człowiek, a nie 11.03.17, 14:35
        untermensch, którego miejsce jest w komorze gazowej, to jesteś paskudnym bigotem, jeżeli to nie przyjmiesz jako rzeczywistość i pozwolisz mu żyć.
        • xan_kriegor Re: Kiedy Polak mówi nagle, że jest człowiek, a n 13.03.17, 12:44
          Zupełna inna sytuacja.. Lewica używają swoje dziecie do "Social signalling" swoich liberalnych poglądów, czyli dostać jak najwięcej polubien na facebooku..

Wbrew temu, co myslisz, twoje opinie nie są orginalne i nie jesteś jakimś rebeljantem kiedy je wyrażasz. Dlatego nie są cenzorowane w mediach i społeczeństwie, wręcz przeciwne. Możesz nawet powiedzieć że biali ludzie już mieli swój czas na tym świecie i powinni wykitować i będziesz bohaterem. Albo dołączyć do AntiFa i napadać na rasiści i Soros jeszcze ci zapłaci:p Ale powiec coś o lgbt, kolorowych, itd na zachodzie i masz przesrane..
          • kylax4 Bredzisz, aż głowa boli. 13.03.17, 14:54
            Biali są tak "dyskryminowani", że kontrolują 70% kapitału na świecie i większość międzynarodowych korporacji, oraz 70% światowych wydatków zbrojeniowych.

• xan_kriegor Re: Bredzisz, aż głowa boli. 13.03.17, 18:30
              i mimo to że kontrolują tyle kapitału, nic nie wolną im powiedzieć na swoją obronę :P

www.campusreform.org/?ID=8845
              >.St. John’s College in Santa Fe recently promoted a new “study group” for “those who most often exhibit racist and sexist behavior—white males.”
              >An email sent to all SJC students and faculty explained that the monthly sessions would explore ways of dealing with "the depravity of whiteness" and "the brutality of masculinity."

www.dailymail.co.uk/news/article-4245344/Race-hate-attacker-SPAT-nine-month-old-BABY-S-face.html
              >Race-hate attacker who SPAT into a nine-month-old BABY'S face and shouted 'white people shouldn't breed' at her mother walks free
              >Rezzas Abdulla has previous convictions for race-hate attacks on white women
              >He approached mother pushing her baby in a pram and spat at her daughter
              >Despite previous crimes, attacker avoids jail term on a suspended sentence
              >Mother says punishment may have been different if she had abused him

i to w krajach gdzie biali są większością .. ciekawa co by się stało jeśli by byli mniejszością
              o czekaj..
              dailycaller.com/2017/03/04/south-african-president-calls-for-confiscating-white-owned-land/
              >South African president Jacob Zuma this week called for the confiscation of land owned by white people in his country — without any restitution made to the Caucasian property owners.

>South Africa’s neighbor Zimbabwe has enacted similar legislation that has allowed the government to seize white-owned land without compensation. Malema has praised Zimbabwe’s action numerous times, but the move cost the country billions of dollars in lost production and led to a wide-scale agricultural collapse.

:D

• kylax4 Rezzas Abdulla też jest biały. 13.03.17, 18:35
                Arabowie, Turcy, Persowie, Afgańczycy, Pakistańczycy, Hindusi z północy Indii, to też biali. To tak na marginesie. Islam to nie rasa. Fakt, że biały wyznawca islamu opluł białe dziecko chrześcijańskie/ateistyczne. Ale to nie ma nic wspólnego z rasą.

Co do RPA to 8% białych kontroluje tam przygniatającą większość gospodarki.
                • j-k bzdury. ale tylko genetycznie. 13.03.17, 20:57
                  kylax4 napisał(a):

> Arabowie, Turcy, Persowie, Afgańczycy, Pakistańczycy, Hindusi z północy Indii,
                  > to też biali. To tak na marginesie. Islam to nie rasa. Fakt, że biały wyznawca
                  > islamu opluł białe dziecko chrześcijańskie/ateistyczne. Ale to nie ma nic wspól
                  > nego z rasą.

bzdury.

Rasa - to genetyka + kultura.

Afganczycy Biali nie sa.

• xan_kriegor Re: Rezzas Abdulla też jest biały. 13.03.17, 21:36
                  Arabowie i Hindusi itd to nie "biali". Mieszasz pojecie rasy "Caucasoid" które jest rzeczywiście bardzo szerokie i obejmuje np. ludzi i Etiopii, Europy, i północnej Afryki.
                  en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_race
                  ale wszyscy rozumieją stwierdzenie "biały" jako dotyczące ludzi o Europejskim pochodzeniu (Polska wersja językowa tego artykułu własnie tyko przedstawia tą definicje, a nie przestarzałe "Caucasoid/Mongoloid/Negroid"

>Fakt, że biały wyznawca islamu opluł białe dziecko chrześcijańskie/ateistyczne. Ale to nie ma nic wspólnego z rasą.

czego nie rozumiałeś?
                  "SPAT into a nine-month-old BABY'S face and shouted '*******white******** people shouldn't breed' at her mother walks free "

Nie wiem skąd bierzesz swoje statystyki o RPA, może masz racje, ale faktem też ze morderstwa przyrosły ok. 150% odkąd biali oficjalnie oddali władze :O I kiedy Mugabe zabrał białym rolnikom ziemie w Zimbabwe, to się skończyło katastrofą ekonomiczną i humanitarną, i w 2015r w końcu musiał zaprosić ich z powrotem :P
                  • kylax4 Bzdura. 14.03.17, 15:30
                    Są trzy rasy ludzkie: biała, czarna i żółta + mieszkanki wszystkich trzech.

Arabowie, Hindusi, Afgańczycy są biali, bo nie mogą być czarni, ani żółci.

Reszta Twojego wywodu to typowy, europejski rasizm.
                    • xan_kriegor Re: Bzdura. 14.03.17, 23:49
                      nie... drógi raz mówie, że to termin historyczny, i definicja zależała od danego filozofa lub antropologa. np

>Meiners' treatise was widely read in the German intellectual circles of its day, despite muted criticism of its scholarship. Meiners proposed a taxonomy of human beings based on two races (Rassen): Caucasians and Mongolians. He considered Caucasians to be more physically attractive than Mongolians, notably because they had paler skin; he claimed that Caucasians were also more sensitive and more morally virtuous than Mongolians. Later he would make similar distinctions within the Caucasian group, concluding that the Germans were the most attractive and virtuous people on earth.

czyli, w pierwszym przypadku tego pojęcia, była tylko rasa "Caucasian" i "mongoloid" i Caucasoidy byli bardziej atrakcyjni i bardziej moralni niż mongołowie . jesteś pewny że chce się w to bawić?

i na zapominaj, że według progresywnej lewicy (która przejęła całą naukę społeczną na zachodzie, i ustala co jest i co nie jest dozwolone w dyskursie publicznym ), to nawet twoje bardzo szerokie definicje o rasy ludzkie to rasizm i nazizm według ich, bo "rasa to konstrukt społeczny" i W OGÓLE (!) nie ma żadnej biologicznej podstawy.
                    • xan_kriegor Re: Bzdura. 15.03.17, 00:05
                      o i jeśli spojrzeż jeszcze raz na ten artikyuł
                      en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_race

w 19 wieku (najnowsze pojęcie tego systemu klasyfikacji) Caucasoidy (twoje "biali") są podzieleni na Aryan + Semites (twoje Araby) + Hamites. Hindusi z południowej Indii to w ogóle zupełnie inna rasa: "Dravida"
                    • engine8 Re: Bzdura. 15.03.17, 00:36
                      Znam wielu hindusow czrniejszych od murzynow...czy to znaczy ze czarny hindus to ciagle rasa biala a murzyn czarna?
                      • xan_kriegor Re: Bzdura. 15.03.17, 13:58
                        Te ciemniejsze Hindusi to chyba pochodzą z południa kraju i sa z innej grupy etnicznej niż ci z północy

Chodzi o to że ok. 6000 lat temu pojawili się tzw. Indo-Europejczycy na stepie pontyjskiej (tam gdzie jest dzisiaj ukraina/Krym) i zaczeli migrować w różne kierunki: do Europy, Turcji, Iranu, północnej Indii itd.
                        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/IE_expansion.png

Oczywiście za kazdym razem kiedy grupa ludzkości oddziela sie od większego plemia to biorą ze sobą inne geny. Ale teoretycznie biały człowiek w Niemczech i brązowy w Pakistanie mogli by mieć wspólnego przodka. .. i ludzi sie później zmieszali z rdzenna populacją w zależności od rejonu (np przed Indo-Europejczykami w Europie mieszkali inni ludzie z poprzedniej fali migracyjnej)

i co dodaję do nieporozumienia to ze słowo "Aryan" to pochodzi z starożytnego Sanskritu , znaczące "szlaczetny" :P
                        • kylax4 Nie teoretycznie, ale faktycznie. 15.03.17, 14:07
                          Wszyscy ludzie na świecie mają wspólnych przodków pochodzących z Afryki.

Więc tak, w zasadzie można by rzec, że rasa to koncept kulturowy.
                          • xan_kriegor Re: Nie teoretycznie, ale faktycznie. 15.03.17, 14:41
                            ok, i wszystkie psy domowe maja wspólne przodki (wilki) ale jednak są inne rasy i nie pomylisz labradora z pitbullem, ani po wyglądzie ani po zachowaniu :P
                      • kylax4 To są ludy drawidyjskie z południa Indii. 15.03.17, 14:06
                        A biali są Hindusi z północy i centrum, czyli ludy indoaryjskie.
                        • xan_kriegor Re: To są ludy drawidyjskie z południa Indii. 15.03.17, 15:04
                          nie, ludy indoaryjskie nie mają nic spólnego z białymi ludźmi
                          pl.wikipedia.org/wiki/Indoariowie

to zupełnie inna gałąź Indo-Europeyjczyków. Biali ludzie to są wszystkie grupy etno-językowe znajdujące się w Europie - np Niemcy, Słowianie, itd. Tak samo jak indoariowie można podzielić na Syngalezi, Bengalczycy, Romowie (cyganie), itd. przestań kombinować :P
    • xan_kriegor Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 14:47
      każdy biały człowiek z nienawiścią do siebie i swojej rasy powinien kupić sobie bilet w jedną stronę do Demokratycznej Republiki Kongo ... tam nie ma starych białych konserwatywnych dziadów i będziesz się mógł czuć bezpiecznie :)
      • 5magna Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 15:44
        Kilax ma tak jak swinia ryj, wykopie wszystko....
    • felusiak1 Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 17:33
      kajlaks napisało: Innymi słowy, dyskryminacji osób LGBT w USA pragną tylko republikańskie, białe, stare dziady z południa USA.

Nie wiem w jaki sposób twoj móżdżek dochodzi do takich konkluzji. Według tego sondażu 60% republikanów jest przeciwko dyskryminacji dewiantów. Interesujące dla ciebie bedzie, ze 21% demokratów jest za dyskryminacją. 30% demokratów jest za ubikacjami według aktu urodzenia
      Interesujace jest też że w USA murzyni-protestanci sa zdania, że seks pozamałżeński jest niemoralny 63:33.
      • kylax4 Zatem dlaczego elita partii jest bardziej faszysto 11.03.17, 14:38
        wska od samych republikańskich wyborców?
        • felusiak1 Re: Zatem dlaczego elita partii jest bardziej fas 14.03.17, 00:26
          Czy możesz zdefiniować faszyzm?
    • wojciech.2349 Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 17:36
      Kylax,
      Ty jesteś chłopczyk, czy dziewczynka?

A może jesteś Kosmitą?
      • kylax4 Poszukaj odpowiedzi na republice... 13.03.17, 14:55
        .
    • engine8 Re: Tylko stare, białe dziady pragną dyskryminacj 10.03.17, 23:33
      No i nich nikt mi nie mowi ze Te LGBT nie maja popieprzone i nie powinni sie leczyc?

A co im wlasciwie chodzi?

Wygladasz jak baba i ubrany jestes jak baba to idziesz do babskiego kibla i masz kabine - tam nikt nie zauwazy czy masz fiutka czy nie - Twoja sprawa..
      Wygladasz jak chlop i ubrany jestes jak chlop to idziesz do meskiej i idziesz tez do kabiny jak nie masz fiutka i nikt sie nie zdziwi,,, a jak masz to idziesz do pisuaru...

Ale jak wygladasz jak baba i ubrany jak baba ale dzisiaj wlasnie czujesz sie mezczyzna i chcesz isc do meskiego to bedziesz miec klopoty.. bo jestes chory na umysle..

Te K.. zboczence sami nie wiedza czego chca - lataja i skamla "a ja dzis jestem baba i chce do damskiej ale sie boje ze mie zgwalaca" Byc sobie K kim chcesz i idz do tej do ktorej powinienes wg tego jak wygladasz i jak jestes ubrany/ubrana i nikt nawet nie zauwazy... nikt tobie nie bedzie sprawdzal aktu urodzenia ani przyrodzenia..
      A jak jestes baba i czujesz sie chlopem i pojdziesz do meskiej a tam zdejmiesz majtki i bedziesz chiala sikac do pisuaru to sie nie dziw ze ci d D nakopia za sikanie po podlodze albo innym po nogach....
      • kylax4 I znowu ruski bełkot. 11.03.17, 14:37
        Mnie zawsze dziwi, dlaczego Polacy w USA mentalnie są bliżej kacapii, niż Ameryki, w której od late mieszkają?

Popieprzone we łbach to mają konserwatywne oszołomy, których sensem życia jest niszczenie i dyskryminacja innych ludzi.
        • engine8 Re: I znowu ruski bełkot. 11.03.17, 19:54
          Gdzie tu widzisz dyskryminacje? Jak mi lekarz wytnie pol watroby poniewaz sie tam umiejscowil rak to reszta organizmu powinna protestowac ze to dyskryminacja i dlaczego tylko watrobe wycinam? Powinienem temu rakowi nie przeszkadzac albo wyciac i inne ograny zeby bylo po sprawiedliwosci?
          Ja nie widze zeby ktokolwiek LGBT dyskryminowal - oni sami to robia i krzycza ze chca wiecej praw kosztem reszty.
          Znam wielu ktorzy sobie zyja spokojnie, oni nie lataja z fajfusami krzyczac ze on jest gay i w zwiazku z tym sasiedzi maja mu np pozwolic na party do 5 rano a nie jak wszystkim innym do 22...
          Sa traktowani jak kazdy inny, zyja jak kazdy inny... Nawet dzieci maja adoptowane - czego ja nie popieram (poniewaz dzieci wychowuja sie w nienaturalnych warunkach a oni odebrali tym dzieciom szanse bycia adoptowanymi przez hetero rodzine tylko dlatego ze maja wiecej pieniedzy) ale szanuje bo widze ze o nie dbaja i mam z nimi takei same uklady jak z innym sasiadami poniewaz mnie nie interesuje kto z kim spi. Oni nie wywieszaja na swieta flagi teczowej a amerykanska - ja podobnie.
          Tak ze przestan skamlec - zachowuj sie jak inni to bedziesz tak samo traktowany.
          • kylax4 No to skoro Cię to nie obchodzi, to czemu 13.03.17, 14:57
            protestujesz przeciw wyborze toalet przez osoby trans, takich jakie chcą?

A ja np. popieram adopcję dzieci przez osoby LGBT. Ale nie piszę, że w związku z tym nie popieram adopcji przez osoby heteroseksualne.
            • engine8 Re: No to skoro Cię to nie obchodzi, to czemu 13.03.17, 17:41
              Tzn jak sa trans to znaczy ze np mezczyzna stal sie baba i wyglada oraz zachowuje sie jak baba -niby skad baby w damskiej ubikacji beda wiedziec ze ona byla chlopem?
              • kylax4 Toalety powinny być unisex. I nie byłoby żadnego 13.03.17, 18:37
                problemu.
                • kylax4 Tak jest w samolotach, czy pociągach i nic się nie 13.03.17, 18:37
                  dzieje. To nie wiem, czemu w budynkach nie może być tak samo...
                  • felusiak1 Re: Tak jest w samolotach, czy pociągach i nic si 14.03.17, 00:30
                    znowu piździsz kajlaks. nie mówimy tu o prywatnych toaletach gdzie wchodzi tylko jedna osoba lecz o toaletach publicznych takich jak na lotniskach. dewianci odrzucaja toalety prywatne i koniecznie chcą z fiutem do dziewczynek.
                    • kylax4 Feluś, sam jesteś dewiantem, jak zresztą połowa 14.03.17, 15:28
                      republikanów. Czym jak nie dewiacją, jest popieranie dzikiego kapitalizmu?
        • j-k I znowu LGBT bełkot... 11.03.17, 20:05
          przecie napisalem, ze jestem za wspolnymi prysznicami mezczyzn z kobietami

- gdzie masz z tym problem ?
          • 5magna Re: I znowu LGBT bełkot... 11.03.17, 20:15
            Przynajmiej bedziesz sie mogl j-k przychylic jak ci wypadnie mydlo z rak.....
            PS. Ja kocham murzynow w Afryce I zupelnie nie mam zamiaru tam jechac I prosic o pobyt. Niech sie ciesza z wielkiego kontynentu jakim ich Bog poblogoslawil...
            • j-k magma. ja jako Bialy Rasista... 11.03.17, 20:19
              jestem za wspolnymi kapielami Bialych Mezczyzn z kolorowymi kobietami...

miejsce czarnych (mezczyzn) jest na plantacjach, lub w Afryce...

- tobie to musze tlumaczyc ?
              • kylax4 Jasiu, ale zdajesz sobie sprawę, że jako Polak 13.03.17, 14:58
                to Ty jesteś brudny untermensch, a nie żaden biały?
                • j-k nie wiem, hloopcze 13.03.17, 17:49
                  bo na czole nie mam napisane, ze jestem Polakiem
                  - natomiast jako zywo widac, ze jestem Bialy
                  a jak sie przeczyta moje posty to i widac i to, ze jestem Bialym Rasista.

ale kolorowe Panienki uwielbiam.
                  - pod prysznicem i w loziu...
                  jak widac - moj rasizm ma wybiorczy charakter :)
    • bogumilka To ja byłabym dyskryminowana, gdybym 18.03.17, 07:23
      musiała dzielić toaletę z facetami, twierdzącymi, że czuja się kobietami.
      To juz lepiej od razu zrobić całkowitą koedukację w toaletach, umywalniach, łazienkach..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka