Gość: Eva IP: *.pool.mediaWays.net 04.10.04, 11:25 szukanie glupiego trwa.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polaczek Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.szczecinek.net.pl / 217.98.62.* 04.10.04, 11:28 Polak to zawsze "MĄDRY PO SZKODZIE", nawet jeżeli mieszka tak długo w USA. Gdzie Brzeziński był przed napaścią na Irak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 11:41 "Die Welt" Zbigniew Brzeziński ocenił, że kanclerz Gerhard Schroeder słusznie skrytykował atak na Irak, jednak nie przedstawił żadnej innej propozycji ani gotowości do realizacji wspólnej strategii. ****************************** Coś słabo z pamięcia u Brzezińskiego. W krytycznym okresie wybór był następujący: albo z Bushem, albo przeciw. O żadnej trzeciej drodze strona amerykańska rozmawiać nie chciała. ******************* BBC z 07.03.2003: www.bbc.co.uk/polish/030307051817.shtml Prezydent USA dodał, że Waszyngton jest obecnie zaangażowany w ostatnie etapy dyplomacji i że będzie wzywał do głosowania nad drugą rezolucją ONZ niezależnie od liczby krajów w Radzie Bezpieczeństwa ONZ popierających takie rozwiązanie. ******************* Takich stwierdzeń można znaleźć więcej. Bush wykluczył jakiekolwiek inne, niż wojna, rozwiązanie, mimo sprzeciwu Francji i Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 23:00 > Coś słabo z pamięcia u Brzezińskiego. W krytycznym okresie wybór był > następujący: albo z Bushem, albo przeciw. O żadnej trzeciej drodze strona > amerykańska rozmawiać nie chciała. To raczej cos u Evy z Dojczlandu z pamiecia krucho. W krytycznym momencie Schroeder mowil, ze nigdy nie zgodzi sie na silowe rozwiazanie. Zatem sam wykluczyl trzecia droge. Wiec o czym chcial rozmawiac ? O waleniu kotka za pomoca mlotka !!! Wiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.pool.mediaWays.net 04.10.04, 11:50 Byl tam gdzie wszyscy pozostali, bushmeni sworzyli atmosfere niesamowitego patriotyzmu i zagrozenia i wszystkie umysly zastygly i stanely na bocznosc przy wodzu. A teraz Brzezinski gada calkiem jak Keery. Wojna w Iraku byla zla, to byl blad USA. Tak wiec teraz do kontynuacji tego bledu USA chca wciagnac Europe Zach. i muzulmanow. Sami zas beda na ich plecach probowac ratowac wlasne karki (redukowac ilosc zolnierzy. Obsadzenie pol naftowych wystarczy, wojne zas powinni inni prowadzic. Jesli Bush bedzie wybrany, to bardzo przydadza sie te wolne rece (uwolniony potencjal) do zrobienia nastepnych krucjat. Tyle jest zla na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:16 Problem w tym, ze wbrew co tobie podobni staraja sie wlaczac ludziom, "krucjaty" jak ty to nazywasz - sa potrzebne, masz slaba pamiec skoro uwazasz, ze Bush zrobil atmosfere zagrozenia - zrobila to AlKaida atakiem z 11 wrzesnia, Bali i kilku innych gdzie zabili bogu ducha winnych ludzi. Pojecie atakow prewencyjnych jest znane od dawna - w czasie II WŚ anglicy zatopili fracuska flote "tak na wszelki wypadek". Ja wiem, ze nie kazdy (ty) musi znac historie i czytac, ale wypadaloby sie zapoznac chocby z najwazniejszymi faktami chca sie o czyms wypowiadac. A nie tylko sciac lewacko-antyglobalistyczna propagande bo jest akurat "trendy", rzeczywistosc jest taka, ze USA nie musiala zdobywac szybow jak probujesz niudolnie sugerowac, vide Afganistan - gdzie po 5 latach dzieci idą do szkoly, Pytanie co EU i ONZ zrobilo aby uratowac ludzi w Srebrenicy ? Mozna powiedziec, ze zgineli dzieki takim jak wy ludziom z gleboko rozbudowanym relatiwizmem morlanym, gdzie plytkie hasla pseudo-lewackiej bandy brane sa jak dogmaty polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 12:29 Gość portalu: BW napisał(a): > Problem w tym, ze wbrew co tobie podobni staraja sie wlaczac ludziom, "krucjaty > " jak ty to nazywasz - sa potrzebne, masz slaba pamiec skoro uwazasz, ze Bush z > robil atmosfere zagrozenia - zrobila to AlKaida atakiem z 11 wrzesnia, Bali i > kilku innych gdzie zabili bogu ducha winnych ludzi. ************************ Więc dlaczego Bush nie zaatakował Al-Kaidy, tylko Irak? Bo udało mu się wykorzystać atmosferę zagrożenia 911. > Pojecie atakow prewencyjnych jest znane od dawna - w czasie II WŚ anglicy zatop > ili fracuska flote "tak na wszelki wypadek". Ja wiem, ze nie kazdy (ty) musi zn > ac historie i czytac, ale wypadaloby sie zapoznac chocby z najwazniejszymi fakt > ami chca sie o czyms wypowiadac. ***************************** A wiesz o czym piszesz? Wojna prewencyjna w czasie II Wojny Światowej? > A nie tylko sciac lewacko-antyglobalistyczna propagande bo jest akurat "trendy" ***************************** No to jesteśmy w domu. Trdycyjne "merytoryczne" oskarżenie o lewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 13:14 Gość portalu: maruda napisał(a): > Gość portalu: BW napisał(a): > > > Problem w tym, ze wbrew co tobie podobni staraja sie wlaczac ludziom, "kr > ucjaty > > " jak ty to nazywasz - sa potrzebne, masz slaba pamiec skoro uwazasz, ze > Bush z > > robil atmosfere zagrozenia - zrobila to AlKaida atakiem z 11 wrzesnia, Ba > li i > > kilku innych gdzie zabili bogu ducha winnych ludzi. > ************************ > > Więc dlaczego Bush nie zaatakował Al-Kaidy, tylko Irak? Bo udało mu się > wykorzystać atmosferę zagrożenia 911. Po to - jak widze nie jest to jasne - aby dac do zrozumienia innym bandyckim panstwom np. Syrii , ze popieranie terroyzmu sie nie oplaca - przy okazji usuna regionalnego satrape ktory nawet tacy jak ty chyba nie nazywaja ojcem narodu. > > Pojecie atakow prewencyjnych jest znane od dawna - w czasie II WŚ anglicy > zatop > > ili fracuska flote "tak na wszelki wypadek". Ja wiem, ze nie kazdy (ty) m > usi zn > > ac historie i czytac, ale wypadaloby sie zapoznac chocby z najwazniejszym > i fakt > > ami chca sie o czyms wypowiadac. > ***************************** > > A wiesz o czym piszesz? Wojna prewencyjna w czasie II Wojny Światowej? W przecienstwie do ciebie tak Pojcecie wojny prewenyjnej siega tego wydarzenia tak brytyjczycy uprawiedliwiali smierc 1300 marynarzy francuskich - proponuje poczytac ! > > > A nie tylko sciac lewacko-antyglobalistyczna propagande bo jest akurat "t > rendy" > ***************************** > > No to jesteśmy w domu. Trdycyjne "merytoryczne" oskarżenie o lewactwo. To raczej stwierdzenie faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A kto zaatakowal al-Kaide w AFGANISTANIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:56 niemal natychmiast po 9/11? Bush znal swoje priorytety i po amerykanskim ataku ani al-Kaida ani Taliban nie zdolaly odzyskac dawnych sil. Ale nic to, za 6-7y miesiecy zapomnisz o Iraku, bo bedziesz sie musial skoncentrowac na cieprpieniach bestialsko bombardowanego ludu KRL-D! :-))) P.S. Przy okazji gratuluje Evuni i tobie kolejnego ARABSKIEGO Nobla, w tym dla pierwszej kobiety ktora pociagnela nosem, uznala ze jej burka cuchnie i przeprowadzila odpowiednie badania, ktore wyjasnily przyczyny. :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.04, 12:30 Atak na Irak nie byl zadnym atakiem prewencyjnym, badzmy powazni. Gadka o BMR od poczatku byla podejrzana, podobnie jak oskarzenia o powiazania Iraku z Ladenem. Bush rozpoczynajac wojne chcial zapewne jednoczesnie ustanowic kontrole nad zrodlami energii, wspomoc Izrael i zemscic sie za starego Busha, ktory przez Irak przegral wybory. Al-Kaida, Bali itp. to zwykla sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 13:15 Gość portalu: michal napisał(a): > Atak na Irak nie byl zadnym atakiem prewencyjnym, badzmy powazni. Gadka o BMR > od poczatku byla podejrzana, podobnie jak oskarzenia o powiazania Iraku z > Ladenem. Bush rozpoczynajac wojne chcial zapewne jednoczesnie ustanowic > kontrole nad zrodlami energii, wspomoc Izrael i zemscic sie za starego Busha, Watpliwa teza ... > ktory przez Irak przegral wybory. Al-Kaida, Bali itp. to zwykla sciema. W tej "zwyklej sciemie" zginelo prawie 4000 ludzi !!! Mysle,ze jak na "scieme" to troche duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: 193.188.161.* 04.10.04, 12:32 Lzesz jak najety pies, buszolomie. Czego sie nauczyles od szefa Busha Nostra. Feldmarshal Rommel nie osiagnal dla Hitlera tego, co Biuromarshal Rumsfeld osiagnal dla wnuka bankiera Hitlera - opanowanie zrodel ropy naftowej. Widmo buszewizmu krazy po swiecie, a Hitler wiecznie zywy, nu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 13:19 Gość portalu: Tysprowda napisał(a): > Lzesz jak najety pies, buszolomie. I tu sie doczolgales pajacu to juz Onet ci nie wystarczy, Prosze nie odzywaj sie do mnie bo razi mnie twoja podlosc, kalectwo intelektualne i smrod zgnilizny moralnej - co saba reprezentujesz, na Onecie juz nie przechodza twoje wsciekle - histeryczne posty ... > > Czego sie nauczyles od szefa Busha Nostra. Zapomniales dodac, Zydow, Cyklistow i "Zawsze Dziewica" pajacu ! > > Feldmarshal Rommel nie osiagnal dla Hitlera tego, co Biuromarshal Rumsfeld > osiagnal dla wnuka bankiera Hitlera - opanowanie zrodel ropy naftowej. Polecam szpital Jednospecjalistyczny w Zurtawicy pod Przemyslem maja sukcesy w leczeniu paranoii, psychoz - powaznie mozesz jeszce sobie pomoc ! > Widmo buszewizmu krazy po swiecie, a Hitler wiecznie zywy, nu nie? j.w Nie pozdrawiam, zycze powrotu do zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 12:35 Gość portalu: BW napisał(a): Gość portalu: BW napisał(a): > Problem w tym, ze wbrew co tobie podobni staraja sie wlaczac ludziom, ???????????????? Wbrew co tobie wlaczac ludziom ?? Umiesz top przelozyc na jezyk polski "warszawka" ? , masz slaba pamiec skoro uwazasz, ze Bush z > robil atmosfere zagrozenia Masz slaba glowe uwazajac, ze "robisz tekst po polsku" Zapomnialem dodac "KLOCKU" Ja wiem, ze nie kazdy (ty) musi zn > ac historie i czytac, ale wypadaloby sie zapoznac chocby z najwazniejszymi fakt > ami chca sie o czyms wypowiadac. To sie chwali, ze jest cos co ty wiesz "chca sie wypowiadac" > A nie tylko sciac lewacko-antyglobalistyczna propagande bo jest akurat "trendy" "Sciac" jest "trendy" ?? Moze myslales "szczac" Jezeli tak to jestes bardzo trendy "warszawka" > , rzeczywistosc jest taka, ze USA nie musiala zdobywac szybow jak probujesz niudolnie sugerowac, vide Afganistan - gdzie po 5 latach dzieci idą do szkoly, To szyby niudolnie ida do szkoly czy jak "warszawka" ? Vide oczywiscie. A juz myslalem ze tego j-k nie mozna przelicytowac. Ty potrafisz "warszawka" PS To BW to od Bal Wan ? Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 13:24 gw_bush napisał: > Gość portalu: BW napisał(a): > > Gość portalu: BW napisał(a): > > > Problem w tym, ze wbrew co tobie podobni staraja sie wlaczac ludziom, > > > ???????????????? > Wbrew co tobie wlaczac ludziom ?? > > Umiesz top przelozyc na jezyk polski "warszawka" ? Przepraszam pisze szybko - zrobilem blad mialo byc "wtlaczac" ale nie rozumiem, czemu poswiecasz temu tyle uwago skoro nie jest to meritum tematu - brak argumentow, czy tez co charakterystycznie dla tobie podobnych - pieniactwo, oszolomstwo i obrazanie wszytkich co smieja myslec inaczej. > > , masz slaba pamiec skoro uwazasz, ze Bush z > > robil atmosfere zagrozenia > > > Masz slaba glowe uwazajac, ze "robisz tekst po polsku" > Zapomnialem dodac "KLOCKU" Typowe ja tez moge cie nazwac Klocku, bucu, idioto - wybierz to do ktorego sie przywyczailes . > > > > Ja wiem, ze nie kazdy (ty) musi zn > > ac historie i czytac, ale wypadaloby sie zapoznac chocby z najwazniejszym > i > fakt > > ami chca sie o czyms wypowiadac. > > > To sie chwali, ze jest cos co ty wiesz "chca sie wypowiadac" <...> Ble Ble ... W sumie koles nie napisal nic konstruktywanego troche poobrazal, troche sie sam ponakrecal i tyle, sztampowy Antyglobalista. Gratulacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 14:54 bw2004 napisał: > > Masz slaba glowe uwazajac, ze "robisz tekst po polsku" > > Zapomnialem dodac "KLOCKU" > > Typowe ja tez moge cie nazwac Klocku, .............. Nawet nie wiesz matole co sam piszesz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16371603&a=16373064 > Ble Ble ... > W sumie koles nie napisal nic konstruktywanego troche poobrazal, troche sie sam > ponakrecal i tyle, sztampowy Antyglobalista. Nie jestem i nigdy nie bede kolesiem takie glaba jak ty a rozmawiac rzeczowo mozna tylko z takimi, ktorzy maja minimum oleju w glowie. Ty sie do nich nie zaliczasz, sieroto. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak 04.10.04, 14:57 schlagbaum napisał: > Nie jestem i nigdy nie bede kolesiem takie glaba jak ty a rozmawiac rzeczowo > mozna tylko z takimi, ktorzy maja minimum oleju w glowie. > Ty sie do nich nie zaliczasz, sieroto. Prezydent wszystkich najmadrzejszych. gw b Odpowiedz Link Zgłoś
j-k caly czas wlasnie o tych intencjach 04.10.04, 12:58 USA pisze (gdy bedzie Kerry, bedzie i tak podobnie). Nie wierze Evuniu, ze dopiero teraz je zrozumialas... zgadza sie: tyle jest zla na Swiecie... sa dobre bomby atomowe i te zle. te zle musza byc usuniete. Cieszy mnie, ze wreszcie sie rozumiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slusznie 04.10.04, 11:41 Oj, Evuniu, Brzezinski reprezentuje caly czas swoja koncepcje polityczna zakladajaca swiatowa supremacje USA, ale dzialanie nie samodzielne, tylko poprzez NATO i we wspolpracy z Europa. Niestety obskurantyzm Francuzow to po czesci uniemozliwial. Naturalnie, ze Amerykanie popelnili pewne bledy nie przygotowujac dobrych, ALTERNATYWNYCH, planow rozwoju sytuacji w Iraku. Generalnie jednak, wiesz dobrze, jaki i ja, ze podstawowe cele USA wobec Iraku zostaly osiagniete. Zmienilem natomiast ostatnio nastawienie wobec polityki niemieckiej. Istotnie Niemcy odmowili Amerykanom pomocy w Iraku, ale przeciez w sile kilkutysiecznego kontyngentu, czynia to w Afganistanie, w trudniejszych warunkach logistycznych. Amerykanie b. wysoko oceniaja efektywnosc Niemcow w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_bush Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu 04.10.04, 11:56 j-k napisał: > Oj, Evuniu, Brzezinski reprezentuje caly czas swoja koncepcje polityczna > zakladajaca swiatowa supremacje USA, ale dzialanie nie samodzielne, tylko > poprzez NATO i we wspolpracy z Europa. ??????????????? > Niestety obskurantyzm Francuzow to po czesci uniemozliwial. ??????????? > > Naturalnie, ze Amerykanie popelnili pewne bledy nie przygotowujac dobrych, > ALTERNATYWNYCH, planow rozwoju sytuacji w Iraku. Heeeeeeeeeeeeee ?? > Generalnie jednak, wiesz dobrze, jaki i ja, ze podstawowe cele USA wobec > Iraku zostaly osiagniete. OOOOOOOOOOOOOO BOOOOOOOOOOOOZE !!! Ale belkot ! Co ty czlowieku bierzesz ? To sie wstrzykuje czy inhaluje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 12:03 Januszek po prostu taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Drobna uwaga, Evuniu 04.10.04, 12:43 Milo, ze sie odezwalas, Evuniu, przypomnialo mi sie cos... Nie nazwalem Cie nigdy idealistka... Idealistka, Evuniu, to ktos, widzacy pozytywny (we wlasnym mniemaniu) rozwoj Swiata, wychodzac z REALNEJ rzeczywistosci. Gdy oceniasz i krytkujesz rozwoj wydarzen na Swiecie, czynisz to zazwyczaj prawidlowo - ale z jednym wyjatkiem. Ilekroc opisujesz polityke Administracji Amerykanskiej, porzucasz sfere racjonalizmu i zanurzasz sie w oblokach marzen... Tymczasem STANY ZJEDNOCZONE, to jedyne wielkie mocarstwo tego Swiata, z calkiem realnymi interesami, ktorych zanegowac, ani zaprzeczyc im nie sposob.... Wobec USA reprezentujesz nie idealizm, ale "polityczne chciejstwo" (nie chcialbym Skarbie, uzyc slowa naiwniactwo...) pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:17 A cos innego juz potrafisz napisac ? Czy jeszce za wczesnie ... Argumenty na poziomie mojej pralki automatycznej klocku ! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k stek bzdur , nie wart komentarza 04.10.04, 12:46 tylko jedna uwaga: tworzy sie nowy, ulegly Amerykanom rzad Iracki? - tak, czy nie? za okolo rok czasu Amerykanie pozostana w Iraku tylko w kilkunastu duzych bazach (nie do zaatakowania!) i beda pilnowac ropy i rurociagow. Irakijczycy zas beda sie dalej tluc juz miedzy soba... A jak Arab zabija Araba, to wiesz kogo to na Swiecie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 12:15 Och Januszku Ty zyjesz w swiecie, ktory sam w sobie jest bytem zamknietym.. W naszym swiecie zwyklych, prostych ludzi bylo tak: Nie Brzezinski wojne prowadzil lecz Bush a ten z nikim dyskutowac nie chcial i alternatyw nie widzial. > Generalnie jednak, wiesz dobrze, jaki i ja, ze podstawowe cele USA wobec > Iraku zostaly osiagniete. W realnym swiecie niestety nie. Ani ropa nie plynie tak wartko jak powinna, ani Izrael nie czuje sie bezpieczniejszy, ani (jesli wolno jeszcze o tym wspominac) sladu demokratyzacji na Bl.Wsch., ani Iran sie nie wystraszyl itd., itd.. Zmieniles zdanie o Niemczech, bo jak uzasadniasz: > Amerykanie b. wysoko oceniaja efektywnosc Niemcow w Iraku. Och, gdyby wszyscy w Europie Zach. tak karnie reagowali na glos z Ameryki, swiat bylby piekny. Dla USA. Nie dziwi mnie, ze "gw_bush" po prostu zatkalo, gdy przeczytal Twoj post. Widac Cie nie zna, jest nowy na forum. Dopiero gdy sie zrozumie, ze Twoj umysl kieruje sie wlasna logika mozna czytac Cie bez rozdziawiania budzi ze zdziwienia. P.S. zglosze sie pozniej, teraz musze dla odmiany wziac sie bardziej serio za prace, probowalm wejsc do Twojej skrzynki ale mnie wyrzucalo. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Evuniu, tez musze uciekac... 04.10.04, 12:52 1. Co "GW Busha" (ktory tu nie jest nowy) zatkalo, to wybacz nie moj problem. 2. Nikt ze specjalistow (pomijam propagandowe wypowiedzi politykow) nie zakladal, ze ropa po inwazji na Irak stanieje. Ostrozne prognozy zakladaly, ze na przejsciowy okres 2 -3 lata, wlasnie zdrozeje, az do uspokojenia tam sytuacji. 3. Po zaatakowaniu (lotniczym) Iranu, co w przyszlym roku moze sie stac, ropa przeciez ponownie zdrozeje - nieprawdaz? A jednak Amerykanie maja INNE dobre powody (vide: iranski program atomowy), aby to uczynic... czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Evuniu, tez musze uciekac... 04.10.04, 21:47 co bedzie za rok trudno powiedziec. jak bedzie wyglaqdal Isreal po ataku na Iran tezt trudno powiedziec. mozna natomias poczytac jeszcze nie pozolkle szpalty gazet z opisami jak mialo byc a nie jest. stare gazety sa papierkiem lakmusowym ktory pokazuje do jakiego stopnia bije sie nam piane z mozgu kazdy moze szukac otuchy gdze chce podaje jeden z wielu linkow joevialls.altermedia.info/iraq/surrender.html Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski PS 04.10.04, 21:51 www.thirdworldtraveler.com/Herman%20/Manufac_Consent_Prop_Model.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu IP: *.arcor-ip.net 04.10.04, 12:28 j-k napisał: > Oj, Evuniu, Brzezinski reprezentuje caly czas swoja koncepcje polityczna > zakladajaca swiatowa supremacje USA, ale dzialanie nie samodzielne, tylko > poprzez NATO i we wspolpracy z Europa. > Niestety obskurantyzm Francuzow to po czesci uniemozliwial. > > Naturalnie, ze Amerykanie popelnili pewne bledy nie przygotowujac dobrych, > ALTERNATYWNYCH, planow rozwoju sytuacji w Iraku. > Generalnie jednak, wiesz dobrze, jaki i ja, ze podstawowe cele USA wobec > Iraku zostaly osiagniete. A poza tym cos jeszcze dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak slu IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 04.10.04, 18:12 > Oj, Evuniu, Brzezinski reprezentuje caly czas swoja koncepcje polityczna > zakladajaca swiatowa supremacje USA, ale dzialanie nie samodzielne, tylko > poprzez NATO i we wspolpracy z Europa. > Niestety obskurantyzm Francuzow to po czesci uniemozliwial. Zdaje sie, ze istnienie paktu zaklada, iz ma on dzialac na korzysc wszystkich czlonkow, a nie sluzyc do wykorzystywania go przez jednego. Poza tym, zeby nie wiem jak patrzec, do tej wojny karty NATO sie nie przylozy. Od kiedy to dbanie o swoj interes i sprzeciwianie sie nieslusznej wojnie jest obskurantyzmem? To jest zarzut ktory mozna postawic abslutnie wszystkim. Moze za wyjatkiem spolegliwych komunistow w Polsce. > Naturalnie, ze Amerykanie popelnili pewne bledy nie przygotowujac dobrych, > ALTERNATYWNYCH, planow rozwoju sytuacji w Iraku. Nie, popelnili blad nie przygotowujac ZADNEGO planu rozwoju sytuacji w Iraku. > Generalnie jednak, wiesz dobrze, jaki i ja, ze podstawowe cele USA wobec > Iraku zostaly osiagniete. Powiedz jeszcze, ze w styczniu beda wolne wybory, a za pol roku porzadek zaprowadzi armia i policja iracka i USA sie wycofa, a wtedy bedziemy mieli komplet bzdur. Jakiego koloru jest niebo w twoim swiecie? > Zmienilem natomiast ostatnio nastawienie wobec polityki niemieckiej. > Istotnie Niemcy odmowili Amerykanom pomocy w Iraku, ale przeciez w sile > kilkutysiecznego kontyngentu, czynia to w Afganistanie, w trudniejszych > warunkach logistycznych. Akurat to robia od dawna - to nie byla tajna informacja - o ile sie na nia nie zamykalo umyslu. > Amerykanie b. wysoko oceniaja efektywnosc Niemcow w Iraku. Nie moze byc? Tych lewakow i socjalistow??? Musi, jakas pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: oto jest teatr zycia nie klamany niczym IP: *.pool.mediaWays.net 04.10.04, 23:10 przeciez to jest jedna wielka komedia omylek oraz teatr absurdu i na tym polega jego wdziek i urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:03 Ciebie juz znlezli co dalej ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: USA już przetestowały broń! IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:20 Zrobily to w Afganistanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: USA już przetestowały nowe strategie! IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:21 Zrobily to w Afganistanie i Bosni ratujac ludzi przez kolejna "Srebrenica" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: USA chciałyby tylko baz w Iraku! IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:22 Bo oczywiscie Ty wisz najlepiej Antyglobalizm zerzarl ci mozg cipciaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Swinia ktorej nikt nie powinien sluchac IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 12:21 Jeszcze raz Brzeziński udowodnił, ze jest świnią. Raz, bo krytykuje wojnę w Iraku, gdy ta kwestia jest już przesadzona i debli to widzi po ostatniej debacie Kerrego i Busha. Dwa, bo próbuje wciągnąć Europę w dialog z USA w momencie, gdy mafia amerykańska jest przyparta do muru. Z mafia nie prowadzi się dialogu, z nią się walczy, niszczy ją, o czym ta świnia przekona się niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Swinia ktorej nikt nie powinien sluchac IP: 193.110.121.* 04.10.04, 12:24 Proponuje walczyc z "Mafia amerykanska" u moka Al Zerkawiego ... jak sie nie sprawdzisz to jako nie wierny "stracisz glowe" - jak takie buce jak ty moga zyc w tym samym kraju co ja - Jek nie wiesz co to jest Taliban to emigruj do iranu - dzieki tej mafii masz internet i mozliwosc gloszenia kazdych debilizmow bez strachu o swoje smierdzace dupsko - fajnie co nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Swinia ktorej nikt nie powinien sluchac IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 12:31 widze, ze wiesz o jakiej mafii mowie. to dobry znak - dla innych oczywiscie :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Panie BW, kazdy na swoim podworku! IP: *.arcor-ip.net 04.10.04, 12:33 Gość portalu: BW napisał(a): > Proponuje walczyc z "Mafia amerykanska" u moka Al Zerkawiego ... Mafie amerykanska zwalczamy rowniez na wlasnym podworku. Inaczej moglaby sie do nas przeniesc z nieprzychylnego Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Panie BW, kazdy na swoim podworku! 04.10.04, 13:27 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: BW napisał(a): > > > Proponuje walczyc z "Mafia amerykanska" u moka Al Zerkawiego ... > > Mafie amerykanska zwalczamy rowniez na wlasnym podworku. Inaczej moglaby sie do > > nas przeniesc z nieprzychylnego Iraku. Gratulacje Towarzyszu tak trzymajcie a daleko zajdziecie kiedy nastepne G8 kiedy to mkozna ze szmata na twarzy pare sklepow zdemolowac i sie pona-ac z policja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Swinia ktorej nikt nie powinien sluchac IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 12:34 Gość portalu: BW napisał(a): > Proponuje walczyc z "Mafia amerykanska" u moka Al Zerkawiego ... jak sie nie sp > rawdzisz to jako nie wierny "stracisz glowe" - jak takie buce jak ty moga zyc w > tym samym kraju co ja - Jek nie wiesz co to jest Taliban to emigruj do iranu - > dzieki tej mafii masz internet i mozliwosc gloszenia kazdych debilizmow bez st > rachu o swoje smierdzace dupsko - fajnie co nie ... ************************ mafia, internet, błędy ortograficzne, inwektywy Odpowiedz Link Zgłoś
bw2004 Re: Swinia ktorej nikt nie powinien sluchac 04.10.04, 13:28 Gość portalu: maruda napisał(a): <....> > ************************ > > mafia, internet, błędy ortograficzne, inwektywy Ale prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Krecicie Brzeziński, zeby wybielac Busha IP: *.arcor-ip.net 04.10.04, 12:25 "W wywiadzie dla niemieckiego dziennika "Die Welt" Zbigniew Brzeziński ocenił, że kanclerz Gerhard Schroeder słusznie skrytykował atak na Irak, jednak nie przedstawił żadnej innej propozycji ani gotowości do realizacji wspólnej strategii." Pan Brzezinski przeoczyl, ze nie zachodzila zadna pilna potrzeba przedstawiania jakichkolwiek propozycji, gdy dotychczasowa strategia kontroli przez ONZ sie sprawdzala - Irak nie posiadal broni masowego razenia, ani innych zakazanych mu rzeczy. Wszelki pospiech wynikal jedynie ze stanu zapalnego w dupie Busha, ale to nalezy leczyc a nie skakac razem z chorym, panie Brzezinski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva to raczej szykowanie pola dla Kerryego IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 13:04 Brzezinski probuje urabiac Europe Zach. raczej na wypadek gdyby Kerry zostal wybrany. Ten bowiem naopowiadal narodowi bajek, ze zmontuje koalicje miedzynarodowa gotowa zastapi USA w Iraku w nadstawianiu karku. Koalicja taka sama sfinasuje swoje wystawienie sie na zabijanie i nie bedzie wyciagac lap po amerykansja rope. Nie wiem czemu niektorzy dziwia sie wypowiedziom j-k. A Kerry czy Brzezinskim to pies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutu Re: to raczej szykowanie pola dla Kerryego IP: 151.157.129.* 04.10.04, 14:44 A jeszcze lepiej ustawia sie na wypadek przegrania wyborow Szmajdzinski. Przegrana ma (SLD) w kieszeni, zatem wygodnie jest wpuscic przyszly rzad w pole zobowiazaniem o bezwarunkowym wycofaniu sie do konca 2005. Towarzysze stroja sie dzisiaj w golebie piorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Polityka trudna do zrozumienia. IP: *.ri.ri.cox.net 04.10.04, 15:33 Pani Ewo ma Pani racje. USA beda urabialy - (czytaj handlowaly) poparcie dla swojej polityki. Jezeli EU bedzie sie to oplacalo to beda razem z USA jezeli nie to beda przeciw. Bilans handlowy EU z USA za 2002 byl o 60 miliardow $ na plus dla EU. Zdawalo by sie ze to tragiedia dla USA. Tak poniekad jest - patrz jeszcze wiekszy deficyt handlowy z Chinami. Z drugiej strony USA ma niesamowity argument przetargowy. Przyhamowujac zakupy z EU czy Chin - podcina sie te gospodarki ekonomicznie. Zadanie zrownowazenia handlu na zero nie bedzie chyba brane jako restrykcje. Jednak te nadwyzki handlowe to miliony miejsc pracy i ekonomiczne wsparcie gospodarki danego kraju. Dziwi tutaj beztroska ekonomistow z EU. Wprowadza sie coraz nowe ograniczenia dla biznesow - tak ze kapital zaczyna sie miotac pomiedzy inwestowaniem niemal nieoplacalnym w Europie a inwestowaniem poza granicami EU - bo tu tez czekaja na inwestorow restrykcje ich wlasnych krajow. Polityka zawsze jest przygrywka do ekonomi i ekpansji finansowej. Nie wierze ze Francja i Niemcy powodowani wznioslymi intencjami nie przylaczyly sie do wojny w Iraku. Uwazam ze w przetargu za malo zyskiwali a za duzo tracili. Sentymenty w polityce nie istnieja!!! Nasze za i przeciw na tym forum jest tylko zabawa i niczym wiecej. Europa aby liczyc sie bardziej w swiecie musi miec sile militarna i gospodarcza - a w obu przypadkach oddaje coraz wiecej pola USA. W UE ludziom zyje sie naprawde dobrze (opieka socjalna mocno rozbudowana) ale to nie wszystko. Nie mozna dopuszczac do takiej sytuacji ze (ekonomisci z EU) mowia: jak USA przyspieszy to i nasze gospodarki rusza szybciej. Tym samym UE uzaleznia sie coraz bardziej od USA. Zauwazcie ze USA miliardy dolarow pompuja obecnie w gospodarke Indii - to tez jest manewr gospodarczy. Chiny przestana byc takie pewne swojego eksportu. Tak wiec w polityce jezeli masz pieniadze to TY dzielisz i rzadzisz, jezeli ich nie masz to niewiele mozesz. Zabawnym jest przezywanie Busha, a to ze rozpoczal nielegalna wojne i jest be, a to ze gina irakijczycy, czy tez z innych powodow. W polityce i ekonomi wszyscy sa powiazani ze wszystkimi. Widze ze USA uwaza Bliski Wschod za wazny dla siebie region i z tego nie zrezygnuje a stanowisko Francji i Niemiec niewiele na to wplynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Co nowego powiedzial Brzezinski IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 14:57 "Potrzebujemy wspólnej amerykańsko-europejskiej strategii dla Iraku, konfliktu izraelsko-palestyńskiego i dla Iranu " - dodał profesor. Nowoscia w wypowiedzi Brzezinskiego jest wymienienie konfliktu izraelsko- palestynskiego na rowni z Irakiem i Iranem. Brzezinski ma oczywiscie racje tyle tylko, ze zarowno Bush jak i Kerry szantazowani przez lobby izraelskie temat Izraela calkowicie pomijaja. Jak wiadomo Zydzi nie akceptuja zadnych rozwiazan, ktore moglyby oznaczac ustepstwa terytorialne Izraela (nawet za cene pokoju z Arabami). Bez rozwiazania problemu izraelskiego nie mozna nawet marzyc o pokoju w tym rejonie swiata. Szkoda, ze Brzezinski nie zaoferowal konkretnych rozwiazan dla "matki wszystkich problemow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek z Kanady Re: Co nowego powiedzial Brzezinski IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 17:08 Czytajac powyzsze wypowiedzi, sadze ze w wiekszosci dyskutanci gadaja bez zadnego zastanowienia sie oraz bez podstawowej wiedzy nieznajac dociekan prof. Brzezinskiego. Widzialem profesora duzo dobrych wywiadow i dyskusii w TV z profesorem "na zywo" oraz ja osobiscie mialem zaszczyt slyszec jego prelekcje na roznych amerykanskich uniwersytetach; co on mowil a co b.czesto prasa podaje jest duza roznica, to jest inna sprawa. Brzezinskiego opinia na ten temat jest bardzo dojrzala i nieustannie modyfikowana do ostatnich sytuacji polityczno- ekonomicznych na calym Swiecie. Czyli on dobrze rozumie i zna sytuacje - On WIE co mowi lub pisze; "tak jak jest" a nie aby przypodobac sie tym czy tamtym tak jak to robi "slynny Hennio". P. Arczyslaw napisał: "Potrzebujemy wspólnej amerykańsko-europejskiej strategii dla Iraku, konfliktu izraelsko- palestyńskiego i dla Iranu " - dodał profesor. TAK p.Arczyslaw, (juz) tak podobnie p. Brzezinski mowil ponad 12 lat temu kiedy "duza koalicja" poszla "bronic" Kuwaitu ale ktos nie pozwolil Bush-owi (Starszemu) dokonczyc roboty, za niedokonczona robote Brzezinski krytykowal USA i Europe. Mowil: "zmarnowana szansa - za ktora kiedys zaplacimy". Brzezinski zna bardzo dobrze filozofie i psychologie zydostwa, islamu i Chrzescijanstwa oraz ich historie/polityke. Nowoscia w wypowiedzi Brzezinskiego jest wymienienie konfliktu izraelsko-palestynskiego na rowni z Irakiem i Iranem. Brzezinski ma oczywiscie racje tyle tylko, ze zarowno Bush jak i Kerry szantazowani przez lobby izraelskie temat Izraela calkowicie pomijaja. Jak wiadomo Zydzi nie akceptuja zadnych rozwiazan, ktore moglyby oznaczac ustepstwa terytorialne Izraela (nawet za cene pokoju z Arabami). Bez rozwiazania problemu izraelskiego nie mozna nawet marzyc o pokoju w tym rejonie swiata. Prof. BRZEZINSKI WIELOKROTNIE BYL ZA TO KRYTYKOWANYM PRZEZ TV i PRASE nawet NIEKTORZY NAZWALI GO PRZYJACIELEM ARABOW. Szkoda, ze Brzezinski nie zaoferowal konkretnych rozwiazan dla "matki wszystkich problemow". BRZEZINSKIEGO SLOWA (moze nawet "matka wszystkich problemow") NIE PADLY NA DOBRY GRUNT nawet Z JAKIEJS ZAZDROSCI lub BOJAZNI DOBRA GLEBA ODMAWIALA mu RACJI ale jego teorie PODDALA KRYTYCE I ATAKOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Re: Co nowego powiedzial Brzezinski IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 17:36 Ciekawe uwagi. Przewaga Brzezinskiego nad "aktywnymi" politykami amerykanskimi jest taka, ze on juz jest "wolny i niezalezny" i nie musi wyglaszac przemowien pisanych lub cenzurowanych przez AIPAC. Nie on jeden zreszta. Tak sie dziwnie sklada, ze juz po zlozeniu urzedu wielu politykow wystepuje z krytyka polityki USA na Bliskim Wschodzie (jednostronnie popierajacej Izrael). Np. gen. Zinni (byly doradca Busha od spraw blisko-wschodnich) uznal rozwiazanie konfliktu izraelskiego za warunek wstepny do ogranicznia wplywow "fundamentalistow" w swiecie islamskim i wygrania wojny z terrorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Brzezinski rozumie IP: *.tkg.bc.tac.net 04.10.04, 18:59 Tak, Brzezinski wielokrotnie wyrazal przekonanie, ze konflikt palestynsko- izraelski jest pra-przyczyna wszystkich problemow z terroryzmem muzulmanskim i pochodnymi. Jest za dwoma panstwami i ustanowieniem grancy mniej wiecej z 67 roku. Powiedzial, ze jest za tym wiekszosc amerykanow i mozliwe bylo to i jest do zalatwienia przez kazdego z prezydentow USA. Ale jakosc do tego nie dochodzi. Dlaczego? Mozna sobie dopowiedziec......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Zawsze bylem najlepszego zdania o Brzezinskim. IP: *.arcor-ip.net 04.10.04, 23:32 w przeciwienstwie do EVUNI. Brzezinski zawsze byl za supremacja Ameryki, jednoczesnie zawsze przestrzegal przed Amerykanskimi samodzielnymi decyzjami bez liczenia sie z opinia Europy. Nic tu sie nie zmienilo. Ameryka jest w stanie wygrac kazda wojne, ale bez Europy nie jest w stanie utrzymac pokoju. Nadmieniam, ze jestem tu tylko jutro i znikam na dluzszy czas... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zawsze bylem najlepszego zdania o Brzezinskim 04.10.04, 23:56 alez ja lubie Brzezinskiego. Ameryka, supremacja, dywagacja i wariacja. Trzymasz sie tych Stanow jak pijany plotu, i tak to zyjesz w swoim swiecie, co poniekad urocze, bo zabawnie piszesz. Co do reszty: aluzje pojelam, mam nadzieje, ze nie znikasz na zawsze, probowalam wyslac ci info., sprawdz, czy doszlo i daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek z Kanady Re: Zawsze bylem najlepszego zdania o Brzezinskim IP: *.cogeco.net 06.10.04, 02:45 "Die Welt" wywiad z Brzezińskim Profesor Zbigniew Brzeziński, były doradca prezydenta Stanów Zjednoczonych Jimmy Cartera do spraw bezpieczeństwa, negatywnie ocenił politykę wobec Iraku zarówno swego kraju, jak i Europejczyków, w tym Niemców. W wywiadzie dla niemieckiego dziennika "Die Welt" Zbigniew Brzeziński ocenił, że kanclerz Gerhard Schroeder słusznie skrytykował atak na Irak, jednak nie przedstawił żadnej innej propozycji ani gotowości do realizacji wspólnej strategii. " Europejczycy pragną uczestniczyć w decyzjach, lecz cały ciężar spychać na Amerykanów - ocenił Brzeziński. "Potrzebujemy wspólnej amerykańsko- europejskiej strategii dla Iraku, konfliktu izraelsko-palestyńskiego i dla Iranu " - dodał profesor. Jego zdaniem, amerykańską okupację w Iraku trzeba przekształcić w pewnego rodzaju międzynarodową obecność wojskową z udziałem Europejczyków i umiarkowanych państw muzułmańskich, na przykład Pakistanu i Maroka. Zbigniew Brzeziński uważa, że problemy Stanów Zjednoczonych dotrą też do Europy, dlatego Ameryka powinna porzucić jednostronność w działaniu, a Europa postawę "beze mnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusofil Re: Brzeziński//O, znowu EVA, ta Mata Hari z Łubia IP: 194.181.190.* 04.10.04, 16:52 -nki via Mannheim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Brzeziński//O, znowu EVA, ta Mata Hari z Łubi IP: *.pool.mediaWays.net 04.10.04, 23:12 przeniesli mnie sluzbowo, nadaje z matecznika wroga, a wrog jak wiadomo czai sie wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araha TO ON JESZCZE ZYJE? polowanie na czarownice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 16:54 rozpoczete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Brzeziński? Wiekszosc Amerykanow ma gdzies IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 16:59 tego typowego liberala z uniwersytetu. Nic nigdy nie przewidzial. Solidarnosc karcil za zbytnia odwage. Reagana, za zbytnie draznienie Sowiecji w Afganistanie. Gorbaczowa za probe oszukania demokratow zachodnich. Atakowal nawet Clintona za akcje przeciw islamowi. Profesorek, ktorego Polacy lubia bo mowi po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat "Jak to witez Zbig zakladnikow w Iranie uratowal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:00 Najwieksze fiasko i wstyd: Operacja ratowania zakladnikow amerykanskich w Iranie, ktora spalila na panewce, bo byla glupio zaplanowana i nieudolnie przeprowadzona. Kto ja za zyczenie orzeszkowego farmera przygotowal? Alez ZBIG, oczywiscie, nasz ZBYSZKO! :-)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: "Jak to witez Zbig zakladnikow w Iranie urato IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 19:58 Ale nie sprzedawal broni dla Arabow "bron za zkladnikow", ta akcja malo nie zniszczyla prez. Regana. Kto pomagal Norton Palmer w tym geszefcie? Tylko Norton poszedl do pierdla. Czy ktos was jeszcze pamieta ze za Cartera ponad 11 USA zakladnikow zostalo przeszmuglowanych z Iranu do Polski - na Polskich paszportach? O tym sie nie mowi, nie kreci sie filmow. Dlaczego? Bo nie jestesmy "narodem uprzywilejowanym". Na nasz NAROD i Kraj (tylko) mozna nawet BEZPRAWNIE pluc, oczerniac i OKRADAC bo i tak PRZEBACZYMY. Jesli im nie przebaczymy "na ciemno" to "oni" nas osadza o dyskryminacje oraz ze nie jestesmy prawdziwymi KATOLIKAMI mimo tego ze oni i tak w Boga tROJJEDYNEGO nie wierza - ale KPIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.zeelandnet.nl 04.10.04, 21:01 Najwyzszy czas aby pan Brzezinski, doradca najgorszego prezydenta USA w historii tego kraju, Cartera ( i wspolodpowiedzialny za inwazje ruskich na Afganistan w 1979 roku i "rewolucje ajatollachow" w Iranie w 1978 roku ) zajal sie wreszcie tym na czym sie MOZE nieco zna, czyli na pisaniu bajek dla dzieci. Bo wszystkie jego wypowiedzi i " madre osady " to zwykle bzdury. Mam na polce przed soba kilka jego "madrosci", miedzy innymi z dziedziny stosunkow USA i Zachodu z "Kochanym Zwiazkiem Radzieckim" i wszystkie sa na poziomie z pogranicza " Harego Pottera" lub " Wladcy pierscieni ". Zaklinac weze to ten facet potrafi, ale cos z sensem napisac, to juz niebywaly problem. Najwyzszy czas aby "zamknal za soba drzwi". Swiatlo po nim moze zgasic Kerry...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Brzeziński krytykuje USA i Europę za Irak IP: *.nyc.rr.com 06.10.04, 02:58 Jemmacarter byl najgorszym amerykanskim prezydentem drugiej polowt XX wieku. Zbig byl jego doradca do spraw bezpieczenstwa. Byl taka Condoleeza Rice czy jak kto woli Samuelem "Sandy" Bergerem. Zbig wraz ze swoim bossem, pograzeni we snie przegapili zmiane regime w Iranie, przegapili inwazje sowiecka na Afganistan. Przegapili Yemen i wiele innych rzeczy. Brzezinski mowi w Niemczech gdyz w Stanach utracil wiarygodnosc przed z gora 20 laty i nikt go juz nie slucha. Jemmacarter zasluzyl sie USA 18% inflacja, 20% stppami od pozyczek, 12% bezrobociem. Byl rowniez przeciwny budowie atomowych lotniskowcow i z tego powodu mamy jeden nieatomowy za ktorym plywa flota tankowcow a za flota tankowcow plywaja fregaty. Jemmacarter powiedzial o Causescu: "Nasze cele sa identyczne, sprawiedliwy system spoleczny i gospodarczy. Obaj wierzymy w rozszerzenie praw obywateli." O Josipie Broz Tito: "Czlowiek, ktory wierzy w prawa obywatelskie". Odpowiedz Link Zgłoś