Gość: komentator IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:57 Interesujący tekst. Szkoda, że GW nie podała źródła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starymason Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 18:29 to tak jak w korczowej na przejsciu polsko-ukrainskim.Tak samo ukraincy postepuja tez jak im sie podoba to kogos przepuszcza a jak nie to stoi 3 dni, moga kogos zaaresztowac na kilka dni bez podania przyczyn, podobno na przejsciach bialoruskich jest jeszcze gorzej bo moga aresztowac bez podania przyczyn.Po polsku tez nie wolno rozmawiac. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo http://viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=fe IP: *.rozanka.wroc.pl 06.10.04, 01:01 viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000113.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Kabyr Zwyciestwo pieknej Izraelki IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 18:33 Zamiast ciagle krytykowac Izrael za wszystko zle co sie przytrafia tym wstretnym "arabusom", "GW" moglaby dostarczyc pozytywnych wiadomosci na temat sukcesow jakie Izraelczycy odnosza na calym swiecie. Np. o wygraniu tytulu "Miss Wiezienia" przez 20 letnia Izraelke zatrzymana za szmuglowanie narkotykow w Peru. "Israeli wins prison beauty contest An Israeli awaiting sentencing on drug charges won a beauty contest at a Peruvian prison. Lee Hefgetz, 20, and the other contestants in the Sept. 28 contest were judged on looks, artistic ability, personality and poise. The contest was the 10th annual one held at the Santa Monica Women’s Prison in Lima". Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 18:33 my chcemy ich traktowac jak amerkanini w Faludzie codzienie 100 arabow zabytch zdy cackaja sie arabami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Prawda, niesamowite?! IP: *.tkg.bc.tac.net 04.10.04, 18:36 Co za "wstrzasajacy" artykul. Michnikowka uchyla rabka tajemnicy........ A to jest naprawde nic! To jest tylko wierzcholek gory, jak gnoja i ponizaja Palestynczykow. No, ale czego mozna sie spodziewac pod okupacja i apartheidem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: "kodeksy" izraelitow??? IP: 129.81.192.* 04.10.04, 19:23 Od kilku dni (ponownie) izraelczycy operuja i morduja w strefie Gazy... Jakie to 'kodeksy' ich obowiazuja? Przecie oni od dawna smieja sie w zywe oczy z calej reszty swiata (poza USA oczywiscie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:21 Na DocReview oglądałam izraelski dokument o tych posterunkach. Jeden z żołnierzy wypowiedział się w nim o Palestyńczykach następująco: To jest zoo, to są małpy, a my ich pilnujemy. My jesteśmy ludźmi. Niezłe, co? Dobrze tylko, że młodzi izralelscy artyści (keret jest świetnym pisarzem) też to widzą i o tym piszą - nikt ich nie skasuje tekścikiem o antysemityzmie. Jak by coś takiego napisał o tych posterunkach Polak to by go Wybiórcza zajeb*ła... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 05.10.04, 22:28 na forum wypowiedzi w tym stylu znajdziesz na peczki.Ich autorzy nie zdaja sobie sprawy ,ze to oni ustawiaja sie w roli zoologicznej menazerii.Mozna sobie popatrzyc za darmo z ciekawoscia i wstretem jak na malpy o czerwonych tylkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:36 Jeśli możesz, to postaraj się rozwinąć myśl, bo nie bardzo wiem, o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 05.10.04, 22:42 jeszcze raz.Na tym forum jest wielu autorow traktujacych palestynczykow czy arabow jak zwierzeta. Czytajac jednak ich posty ma sie wrazenie,ze to ich autorzy zatracili wszelkie ludzkie atrybuty. Dla mnie stanowia wlasnie menazerie,budzaca ciekawosc i wstret jak niektore okazy w zoo czy teraz clear? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 23:36 Jeśli tak myślisz, to zgoda. Przyznam, że to forum jest troszę dziwaczne i trudno mi się zoerientować kto, co myśli bądź w którym miejscu ironizuje (albo wydaje się, że ironizuje). Chyba nie tylko ja jestem zaskoczona artukułem w Wybiórczej, tak dalekim od usprawiedliwiania za wszelką cenę zbrodniczej (co by nie myśleć) polityki Szarona - pewna konsternacja odbija się na tym forum. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 06.10.04, 00:02 to nie pierwsze moje zdziwienie-Polityka tez mnie pewnego dnia zaskoczyla takim tekstem Terrorysci wasi i nasi Autor: krystian71 Data: 05.09.2004 18:2 polityka.onet.pl/162,1183197,1,0,artykul.html niestety,na onecie sa tylko fragmenty Bardziej smakowite kaski musze pracowicie przepisac "W przeszlosci policja i Szin Bet wykazaly calkowita niemal bezradnosc wobec osadnikow ,dla ktorych skrajna ideologia istotniejsza byla od prawa. Z malymi wyjatkami ,nigdy nie wykryto sprawcow morderczych napadow na Palestynczykow,ktorzy poruszali sie " w zbytniej bliskosci osiedli"; bezkarnie uchodza przestepstwa osadnikow , ktorzy w bialy dzien karczuja palestynskie gaje oliwne i buduja w ich miejsce nowe osady. Wine za ten stan rzeczy ponosi nie tylko doskonala organizacja podziemia . Wyjatkiem bylo aresztowanie w maju 2002r. grupy extremistow przylapanych na podkladaniu materialu wybuchowego pod arabskie zenskie liceum we wschodniej Jerozolimie " Dana nawet obiecywala pisac sprostowanie do Polityki,wertuje teraz kazdy numer oczekujac tego sprostowania,he,he-choc to nie jest moje ulubione pismo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Tam idzie o przezycie a nie o kodeksy. Kazdy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 18:39 Izraelczyk (jak kiedys pisala dana) ma swoj sposob. Generalne pytanie: Gdzie sa artykuly o 'palestynie' pisane prez niechetnych 'palestynczykom'? Zatrzesienie niechetnych artykulow o Izraelu zmusza do zapytania o druga strone medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki igor ale artykuł ten napisał nie jakiś tam IP: *.protonet.pl 04.10.04, 19:07 antysemita ale żyd znany chyba pisarz i artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: igor ale artykuł ten napisał nie jakiś tam IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 20:13 aki, do tego znanego zyda mozna dolaczyc jeszcze pare nazwisk: shulamit aloni, yossi beilin, uri avineri, jossi sarid.... to znikoma ilosc ludzi, skrajnie lewicowych, wysmiewanych dzisiaj przez wiekszosc spoleczenstwa. kiedys bylo inaczej. kiedys israel byl podzielony prawie rowno na dwie czesci. ale kiedy rabin, trzymajac sie ukladow oslo, oddawal arafatowi miasto po miescie, wioske po wiosce, a arafat lamal te uklady punkt po punkcie, szmuglujac nielegalnie bron, budujac sobie "armie" terrorystow, wzmagajac terror do zupelnie niewyobrazalnych form (2 autobusy tygodniowo byly wtedy wysadzane w powietrze, okolo 60 pogrzebow tygodniowo), wtedy zrozumielismy, ze oni nie chca zadnego panstwa. ze to co oni naprawde chca, to likwidacja israela. o czym zreszta mowili i mowia dalej calkiem otwarcie. popatrz sobie na to i poczytaj: christianactionforisrael.org/isreport/mayjun99/plomaps.html a tu wyjatek z ksiazki "interview with history" oriany fallaci (interview z arafatem): "Abu Ammar, you always invoke the the unity of the Arab world. But you know quite well that not all the Arab states are willing to go to war for Palestine and that, for those already at war, a peace accord is possible, even desirable. Even Nasser said so. If such an accord comes about, as even Russia hopes, what will you do? We will not accept it. Never! We will continue to wage war against Israel alone, until we reacquire Palestine. The end of Israel is the goal of our struggle, and it permits neither compromises nor mediation. The points of this struggle, whether our friends like it or not, will remain fixed in the principles that we enumerated in 1965 with the creation of Al Fatah. First: revolutionary violence is the only system for liberating the land of our fathers; second: the goal of this violence is to liquidate Zionism in all of its forms, political, economic, and military, and to chase it away from Palestine forever; third: our revolutionary action must be independent of any control by party or state; fourth: this action will be of long duration. We know the intentions of some Arab leaders: to resolve the conflict with a peace accord. When this happens, we will oppose it. Conclusion: you don't want at all the peace that everyone hopes for. No! We don't want peace! We want war, victory. Peace for us means the destruction of Israel and nothing else. That which you call peace, is peace for Israel and the imperialists. For us it is injustice and shame. We will fight until we achieve victory. Decades if necessary, generations." w zeszlym roku przywodcy hamasu, jihadu i al akcy powtorzyli te slowa w kairze. nic tu nie jest proste, i nic tu nie jest latwe. ale jedno jest pewne: my nie mozemy przegrac ani jednej wojny. zydzi bez wlasnego panstwa wiecej nie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki no cóż..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:04 dyskutujac i polemizujac i tak "prochu nie wynajdziemy oraz ameryki nie odkryjemy". w sumie jest to nie moja ale twoja wojna czego ci zreszta nie zazdroszcze.możliwe jest ze masz 100% rację a inne opinie sa błędne "let it be" wpadne kiedys na piwo do jeruzalem to pogadamy-tylko który autobus z ben gurion do jerozolimy jest ok? nie chciaółbym miec pecha inszAllah ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: no cóż..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:08 jak bedziesz mial zamiar wpasc do jerusalem, to napisz do mnie dana33@gazeta.pl a ja juz zalatwie ci bezpieczny transport z lotniska do jerozolimy.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: no cóż..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:30 dziekuje :-) OK :-)najwiekszy problem to jak sie zmobilizowac i ruszyc tylek.kiedys duzo biegałem po swiecie z plecakiem a teraz tylko jakies czechy i slowacja bo to bliski.co sie to porobilo na stare lata ;-( ale tak na 3-4 dni to bym wpadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:34 to problem, nie? kiedys, to plecak, spiwor, spac mozna bylo na twardym piasku plazy..... a dzisiaj to ladny pokoj w hotelu, stol, porcelanowy talerz, na widok spiworu pojawia sie jakis niewyrazny grymas.... sa niezle hotele w jerozolimie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:48 wiem ale 200$za noc w "królu dawidzie" nie bede wydawał, poszukam cos za 30-40 ;-) rozumiem ze przewodnik bedzie gratis ;-) ;-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:56 jasne, ze gratis... :) za 30-40 to watpie, ale za 60 to calkiem przyzwoicie. king david? jedzie na famie, drogi, ale juz nie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 22:06 ok 45 po sezonie i chyba az takiego natłoku turystów to nie ma biore 4 noce moze discount dadza albo jakis tani u arabów powiem im cos milego moze mnie nie skrzywdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:31 dlaczego maja cie skrzywdzic? ich hotele tez stoja puste. ale oni nie w ciemie bici, aki, oni maja takie same ceny jak my.... :) www.inisrael.com/novotel www.hotel-in-jerusalem.com www.palguide.com/national www.itwg.com/hotel_main.php?id_hotel=25533 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 23:51 pożyjemy,zobaczymy adres mailowy mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus jestem tez pewny ,ze bojownicy Islamu tez maja IP: *.fastres.net 04.10.04, 20:41 swoj kodeks, i wedlug tego kodeksu dobrowolnie rozszarapali 3 jencow israelsich w Hebronie trzy lata temu, wedlug tego tez kodeksu wczoraj zabito jednego Irakienia i Turka. Jask to dobrze miec odpowiedni kodeks, aby wlasne zbrodnie prawne zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oglądaczka Re: Tam idzie o przezycie a nie o kodeksy. Kazdy IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:32 Skad ty się człowieku urwałeś? "Gdzie są artykuły pisane przez niechętnych palestyńczykom" - już odpowiadam: w każdym numerze Wybiórczej, wstukaj sobie nazwqiska Dawid Warszawski albo Leopold Ungier lub też przeleć sobie na chybił trafił kilka newsów ze stefy Gazy. Ja jestem w szoku, że miałam okazję przeczytać coś właśnie o tej drugiej stronie medalu, czyli o gnojeniu Palestyńczyków. Mam tylko nadzię, że nie przeczytam jutro jakiegoś sprostowanka od redaktora, który póścił te materiały na łamy (a taki przypadek miał miejsce po recenzji Tadeusza Sobolewskiego z filmu Ferenheit 9/11 - Tadzi zachwalił, a dwa dwa dni później "na prśbę redakcji" zrewidował swoje zdanie) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kraczkowski "Ja jestem w szoku" 08.10.04, 19:03 Gość portalu: Oglądaczka napisał(a): > Ja jestem w szoku, że miałam okazję przeczytać coś właśnie o tej drugiej > stronie medalu, czyli o gnojeniu Palestyńczyków. Nie rozumie pani taktyki Michnika: Izrael zalozyli Europejczycy, ludzie ktorzy zyli od prawie 2000 lat w Europie - na cudzej, zarabowanej ziemi. W zamian za gotowosc napasci na kraje naftowe otrzymuja pomoc wojskowa USA. Zarabowac ziemie mogli tylko w jeden sposob: wymordowaniem i wypedzeniem jej mieszkancow, bo dobrowolnie Palestynczycy nie opuscili by ziemi, na ktorej zyli od tysiecy lat. Ten mord i wypedzenie to przyczyna, dla ktorej Izraelczycy do dzis sa atakowani przez potomkow wypedzonych i wymordowanych. Wszyscy to wiedza, tylko syjonisci lza w zaparte - i robia propagande dla USA na swiecie w zamian z pomoc wojskowa USA. Stad strategia Wybiorczej odnosnie Iraku: Faza I Najpierw klamac na rzecz USA. USA zajmuja iracka rope. Faza II USA maja juz iracka rope, ale klamstwa z Fazy I wychodza na jaw. Pojawia sie potrzeba nabrania wiarygodnosci przed nastepna kampania klamstw oraz uzasadnienia dla faktycznego celu agresji, czyli grabiezy ropy. Faza III Publikuje sie nieco prawdy, niewiele, Wybiorcza nie podaje nadal wielu rzeczy o Izraelu, ktore poczytac sobie moga np. Niemcy, ktorzy prowadza wyjatkowo proizraelska polityke i zbroja Izrael. Na Polakach nieco prawdy robi wrazenie, cel uwiarygodnienia zostaje osiagniety i mozna teraz urabiac opinie na rzecz zaakceptowania przez swiat, tu - Polske, wyniku agresji na Irak: USA i Izrael maja iracka rope. Prosze sobie poczytac Warszawskiego: Faza III "Nie oznacza to, że koalicja winna spakować manatki i wycofać się w niesławie. Jest odpowiedzialna za to, co się stało, i przed narodem irackim, i przed zagrożonymi niestabilnością kraju jego sąsiadami." serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2323643.html Trzeba bylo byc zupelnym glupcem, by nie widziec od poczatku, ze Bush lze, ze chodzi wylacznie o rope i jej polityczne znaczenie. Takim glupcem Warszawski nie jest - tez doskonale wiedzial, ze oklamuje czytelnikow. Teraz realizuje jednak Faze III, i udaje naiwnego: "Wiarygodność Waszyngtonu została bardzo poważnie wystawiona na szwank - podobnie jak wiarygodność tych komentatorów, którzy - jak ja - brali wersję Busha za dobrą monetę." Warszawski przyznaje wprost, ze chodzi o wiarygodnosc. Robi sobie tylko z czytelnika kpiny, utrzymujac, ze dzialal w dobrej wierze. Ale wielu Polakow da sie na ten chwyt nabrac - i beda wierzyc nastepnym manipulacjom Warszawskiego. Izrael doskonale wie, ze zaistnial bezprawnie, jako zbrodnia przeciw ludzkosci, i ze nie moze utrzymac sie tylko przemoca, ze zbrojace go rzady musza sie liczyc z wlasna opinia publiczna, ktorej bedzie zal mordowanych Palestynczykow. Dlatego wydzial propagandy Izraela przygotowal chwyty psychologiczne na nieco inteligentniejsza opinie publiczna - tej podsuwa sie tzw. "dobrego Izraelczyka", ktory okazujac udawane lub prawdziwe wspolczucie wobec Palestynczykow uwiarygadnia Izrael jako calosc. Ci "dobrzy" Izraelczycy nie sa jednak tak "dobrzy" by powiedziec, ze powstanie i istnienie Izraela jest zbrodnia, ze nie ma on zatem prawa do istnienia na koszt Palestynczykow. Owszem, wyciagna reke do Palestynczykow, reke na zgode i do pokoju, ale tylko jesli Palestynczycy zalegalizuja wstecz popelniona na nich zbrodnie. Piotr Kraczkowski www.geocities.com/pkraczkowski/evitae.htm www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpatent.htm#rob www.geocities.com/pkraczkowski/politik/gisrael.htm#jaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki autor-etgar keret? ciekawe kto to jest IP: *.protonet.pl 04.10.04, 18:44 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frezja_finezja Re: autor-etgar keret? ciekawe kto to jest IP: *.fbx.proxad.net 16.10.04, 20:17 gdybys sie natknal kiedys na "gaza blues" albo "pizzeria kamikadze" to polecam - niezle (no - w kazdym razie - interesujace ;))) ) ResPublicaNova zamiescila (chyba w tamtym roku?)fajny tekst Kereta o strachu ale nie wiem, czy pisuje tam jako goscinny "korespondent-vip" czy to tylko taki spontan ;) a moze tak jak tu - tekst pozyczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki CIEKAWE!!!!!!!!!!! znalazłem edgar keret to....... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 18:46 www.ithl.org.il/author_info.asp?id=141 Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 19:07 ukraincy kiedys nawet zatrzymali autobus z polskimi dziecmi ktore jechaly na wycieczke do lwowa przez 12 godzin bez podania przyczyn, nie mogly one nawet wychodzic z autobusu, gorsze zachowanie niz strazy granicznej izraela moznabylo zobaczyc w belgii, gdzie bezprawnie polakow wsadzano do samoltu, brutalnie wykrecajac im rece i ponizajac.Jeszcze zachowanie izraelczykow mozna zrozumiec bo czesc tzw. palestynskich turystow to zamachopwcy a wiekszosc to imigranci szukajacy w izraelu pracy bo w swoich islamskich rajach jej sobie nie stworza to zachowania takich belgow ktorzy bezkarnie przetrymuja polskich turystow nie mozna zrozumiec, ale jak zwykle araby sa bardzo pokrzywdzone, dlaczego gazetka nic nie pisze o Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... IP: 81.219.223.* 04.10.04, 19:26 Z rękami pełnymi krwi z wyrwanych serc ....przypomnieć kiedy i gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... IP: 129.81.192.* 04.10.04, 19:35 Wytlumacz jeszcze "pacyfisto" jak to sie dzieje, ze na kazdego zabitego w tym konflikcie Izraelite przypada pieciu, czy szesciu zabitych Palestynczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 19:59 Gość portalu: BumBum napisał(a): > Wytlumacz jeszcze "pacyfisto" jak to sie > dzieje, ze na kazdego zabitego w tym > konflikcie Izraelite przypada pieciu, > czy szesciu zabitych Palestynczykow? Wytlumaczenie proste, aby zachowac rownowage. Srednio w rodzinie arabskiej maja 10 - 12 dzieci, natomiast w izraelskiej 1 - 2 dzieci. Aby nikt nie byl pokrzywdzony, ze ma wiekszy przyrost naturalny. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:03 biore to tlumaczenie na serio,dzieci to zawsze latwiejszy cel Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:21 krystian71 napisała: > biore to tlumaczenie na serio,dzieci to zawsze latwiejszy cel Zwlaszcza jak je sie uzywa jako zywe tarcze , lub samemu zabija w celach propagandowych gdyz to przemawia do wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:41 Wytlumaczenie proste, aby zachowac rownowage. Srednio w rodzinie arabskiej maja 10 - 12 dzieci, natomiast w izraelskiej 1 - 2 dzieci. Aby nikt nie byl pokrzywdzony, ze ma wiekszy przyrost naturalny. Regiel aby nie bylo watpliwosci,odpowiadalem na ten zboczony post I nie wazne,co mi ten zboczony frajer odpisal Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 19:44 Zapomniano opisac w jaki sposob Polacy sa zawracani z lotnisk w USA, mimo ze posiadaja wize. Najlepszym przykladem bylo zablokowanie na lotnisku p.Prezydenta podczas przymusowego ladowania. Jedzcie na granice z Ukraina, zobaczcie w jaki sposob sa odprawiani turysci czy tez mrowki przez pogranicznikow i celnikow po obu stronach granicy. Polak tez potrafi. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zydzi IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 04.10.04, 19:33 Wydzicie jacy zydzi sa, same gnoje tam mieszkaja, az mi tu w ameryce smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Zydzi 04.10.04, 19:52 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Wydzicie jacy zydzi sa, same gnoje tam mieszkaja, az mi tu w ameryce smierdzi Unies tylek ponad krzeslo i popatrz pod siebie inteligencie, odkryjesz prawde skad pochodzi ten niemily zapach. A czy skarpetki zmieniles w tym tygodniu? Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR1976 Re: Zydzi TO NIE KULTURNE SLOWO IP: 5.5R* / 206.49.94.* 16.10.04, 09:18 W POLSCE ZESZLA KULTURA NA PSY.SLOWO "ZYD"NIE POWINNO UZYWAC SIE WOGULE W SLOWNICTWIE POLSKIM.NAM POLAKOM TRZEBA TROSZECZKE POMIESZKAC W ISRAELU , MOZE WTEDY POJELIBYSMY ICH ODNOSZENIE DO PALESTYNCZYKOW."NIE ARABOW"JESLI BY UWAS ZOSTAL ZABITY KTOS BLISKI . "NIE WINN CZLOWIEK LUB DZIECKO" JAKIE BY BYLO NASZE UCZUCIE WOBEC SAMYH SIEBIE.NIE POWINNISMY SADZIC LUDZI U KTURYH SA TAKIE PROBLEMY O KTURYH NAM SIE DAZE NIE SNILO. POWINNISMY ICH ZOSTAWIC W POKOJU ALBO ICH ZROZUMIEC I POMUC. ARTUR PIOTROWSKI. ARTUR1976@MAIL.RU ARTIK. NR .ACQ.300299950. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Etgar Keret przewrotnie potwierdza demokracje IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 19:35 Izraela. Ten mlody czlowiek, ktory nie przezyl zadnego konfliktu wojennego jego oczyzny (w 1973 byl dzieckiem) znajduje perwersyjna przyjemnosc w krytykowaniu wlasnego kraju. Ma tez zwolennikow wsrod Zydow w USA. Czyzby byli zmeczeni placeniem pieniedzy na wsparcie Izraela? W miare wzrostu ilosci jego zwolennikow lub sobowtorow istnienie Izraela jest niepotrzebne. 'Lepsza palestyna' moze oferowac im bardziej demokratyczna alternatywe niz Izrael wspolczesny. Brawo Etgar, brukuj droge do nowego holokaustu. Chcialbym aby Zydzi zabrali glos w dyskusji. Oni powinni wiedziec lepiej niz taki goyim jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki pół żartem/pół serio IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:01 <znajduje perwersyjna przyjemnosc w krytykowaniu > wlasnego kraju. > żeby tak twierdzić to trzeba by wiedzieć czy w czasie pisania tego artykułu miał orgazm ,a tego nie wiemy......... Ale to dobrze że jest młody i nie brał udziału czy był świadkiem wojen arabsko-izraelskich.Myślę że i po drugiej palestyńskiej stronie istnieją jego rówieśnicy i odpowiednicy.Jeżeli oni dojdą do głosu i zaczną rozmawiac ze sobą to może coś z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: pół żartem/pół serio 04.10.04, 20:15 Gość portalu: aki napisał(a): > żeby tak twierdzić to trzeba by wiedzieć czy w czasie pisania tego artykułu miał orgazm ,a tego nie wiemy......... Oj wiemy, wiemy. Czytajac Twoje opinie, nie mamy zadnej watpliwosci, ze piszac je masz nieprzerwany ciagly orgazm, jestes usliniony i umazany wydalinami wszelkiego rodzaju. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki napisz coś jeszcze IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:38 lubię takie twórcze i szlachetne opinie ps.czy pracujesz przy oczyszczaniu szamba???? bo jakis taki dziwny smród od ciebie bije :-// Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: napisz coś jeszcze 04.10.04, 20:43 spojrz jeszcze aki,wyzej jak sie tlumaczy,czemu ginie wiecej palestynskich dzieci-wg niego,by zachowac rownowage demograficzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: napisz coś widziałem IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:53 i nie sadzę aby ten typ róznił sie mentalnie czymkolwiek od faceta rzucającego bombę na izraelski autobus z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: napisz coś widziałem 04.10.04, 21:09 dzisiaj zauwazylem regiela dzis mu pierwszy raz odpowiedzialem i dzisiaj przestal dla mnie istniec pozdrawiam,aki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki z geografii pamiętam ;-) IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:22 pasmo roślinności górskiej: regiel górny, regiel dolny itp okazało się,że jest także i regiel denny również pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: z geografii pamiętam ;-) 04.10.04, 22:00 kaki, jesli bedziesz mial okazje to zapytaj Dany, co znaczy slowo "kaki" w jezyku hebrajskim. Wszak to forum dotyczace spraw izraelskich, wypada wiec znac cos niecos w tych sprawach. Ja osobiscie, jak czytam Twoje opinie, to zatykam dziurki w nosie poniewaz mam kontakt z wielkim "kaki". Serdecznie pozdrawiam Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki cóz z tego ze zatykasz IP: *.protonet.pl 04.10.04, 22:09 jak i tak śpiki ci z niego wyłaża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR1976 Re: z geografii pamiętam ;-) IP: 5.5R* / 206.49.94.* 16.10.04, 09:33 CHLOBCZYKU BRAK CI KULTURY GDZIE SIE URODZILES W S......? ARTUR PIOTROWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-Zyd ne telus Od juz 2000 lat pewnym Zydom wydaje sie ,ze sa IP: *.fastres.net 04.10.04, 21:06 lepsi od innych -najslawniejszy z nich nazywal sie Jesus potem bylo trzech ,ktorzy przechodzac na religie katolicka , najczynniiej sie przyczynili do suksesu Jesuitow, jednego z nich imie jeszcze pamietam - Juan de Polanco( nie Polaco na szczescie) i tez byl to Zyd Hiszpanski ,ktory zreformowal Sulimanowi Wspanialemu jego artylerie ( zrobil z niej polowa) i doprowadzil w ciagu 2 godzin do zniszczenia calego wegierskiego rycerstwa pod Mochacem. Nie wspomne juz tych lewicowych odszczepiencow takich jak Gottwaldow,Berja itd, ktorzy aby sie od innych Zydow odroznic i na nimi sie wywyszyc, pomogli kommunizmowi sie umocnic ( nie wiem moze go w koncu zniszczyli, bo ten kommunizm chinski, kambodzanski, kubanski, koreanski w swoim ciele Zydow nie mial). Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Od juz 2000 lat pewnym Zydom wydaje sie ,ze s 04.10.04, 21:11 o Chryste ,co za kaszana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Facet jest niewiarygodny ( autor)- IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 20:36 - tak stwierdzili dlegowani na FŚ Żydzi. Toż to ezgaltowany gówniarz, który w zyciu nie zastrzelił sobie żadnnego Palestyńczyka ( nawet kaleki czy dziewczynki). Co taki wie o zabjaniu ? Ktao dał mu prawo wypowiadania się w imieniu prawdziwych SSzaronistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki też mi się coś tak wydaje IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:43 gdyby to napisał nie- żyd to co innego:wtedy puzzle ułożyłyby się politycznie poprawnie. pewnie dlatego nie można osiąśgnąc pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) To trochę jak historia sowieckiej konstytucji IP: *.client.comcast.net 04.10.04, 20:41 ...z tym izraelskim kodeksem etycznym. Wpadł mi kiedys do ręki druczek Konstytucji ZSRR. Też gwarantowała ona wszelkie prawa i była wzorem humanizmu. Tak to widać jest, że co bardziej drańskie systemy muszą przekonywać na piśmie o tym, czego w rzeczywistości się nie uświadczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Nowy apartheid IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 21:56 APARTHEID [afrikaans], doktryna społ.-polit. głosząca ustawowe i kulturowe odseparowanie [‘oddzielenie’] ras i odrębność ich rozwoju, które w praktyce nosi cechy rasizmu; przeciwieństwo asymilacji i integracji; ************************** Tak można podsumować politykę Izraela wobec Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Nowy apartheid IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:57 marudzielski, ile razy byles w israelu? Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Nowy apartheid 04.10.04, 22:12 Pani Dano, mam prosbe, prosze przeczytac moja odpowiedz dla pana "kaki" (kilka pozycji do tylu) i wyjasnic temu profesorowi o czym pisze. Z gory dziekuje Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do aki i regiela IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:43 moi drodzy panowie. mam wrazenie, ze gdzies nastapil tzw. kurzschluss, czyli po polsku spiecie, spowodowane nieporozumieniem. regiel byl bardzo ironiczny w swoim poscie, a aki chyba pod wplywem krystianka, naszego dentysty forumowego, nie zrozumial. poniewaz mam wrazenie, ze mimo wszystko wasze poglady na niektore sprawy nie odbiegaja od siebie zbyt daleko, zaproponowalabym kazdemu gleboki oddech, albo nawet dwa i rozpoczecie rozmowy od poczatku. jest tu na forum dosyc idiotycznej i absolutnie bezpodstawowej nienawisci, zeby nieporozumieniem zaprzepascic mozliwosc normalnych rozmow z paru normalnymi osobami, do ktorych zaliczam obu panow. a teraz chlopaki, przestancie sie dasac jak francuskie damy, usmiechnijcie sie i da capo al fine... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.protonet.pl 04.10.04, 23:50 chamstwo;nie sądzisz? "Oj wiemy, wiemy. Czytajac Twoje opinie, nie mamy zadnej watpliwosci, ze piszac je masz nieprzerwany ciagly orgazm, jestes usliniony i umazany wydalinami wszelkiego rodzaju." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 00:01 nie mialam na mysli tego postu, to juz bylo daleko posuniete i absolutnie nie na miejscu. piszac o ironi mialam na mysli post do niejakiego bum-buma. potem to juz sie potoczylo jak kamien z gory.... mysle ze regiel po prostu sie wsciekl na glupie reakcje bum-buma i krystianka, jako ze dotychczas nie zuwazylam, zeby uzywal takich zwrotow. nu, przykro mi, bo niepotrzebne to bylo. ale jakos to niestety normalne, ze ludzie na tym forum wypowiadaja sie tak, jakby nigdy sie nie wypowiedzieli znajdujac sie w tym samym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.protonet.pl 05.10.04, 00:14 no wiesz nie wnikałem w dyskursy miedzy nim,a turn bumem i krystianem.ale twoja wypowiedz mozna interpretowac mniej wiecej tak:"zrozum- faceta zdenerwowali więc musiał sobie ulżyć i kogoś gnojem obrzucic. cała sprawa zaczeła sie w sumie od artykułu GW przytaczającą opinie waszego było-nie było rodaka, a nie np głupiego gucia nieprawdaż ?czyżby jego własnie wypowiedz tak mu popsuła humor? pózno,pora spac rozpoczynam prace o 7 rano :-( dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 00:18 moze, nie wiem. dzisiaj lataly mi nad glowa samoloty i tez troche sie balam, ze cos sie dzieje.... nie zyjemy w wesolych czasach i latwo sie denerwujemy... :( dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Gorzej niz w RPA IP: *.tkg.bc.tac.net 04.10.04, 22:49 W RPA jest tylko niecale 200 tys. potomkow oryginalnych mieszkancow tego terenu. Biali zalozyli tam kolononie, rozwineli gospodarke, przemysl, itd. To spowodowalo naplyw czarnej sily roboczej z Polnocy. Tak, ze czarni (20 mln) byli tez "kolonizatorami" w niedalekiej przeszlosci. W Palestynie, jeszce 120 lat temu nie bylo nawet 1% Zydow. Nie bylo ich tam od prawie 2 tys. lat. Jest to wiec typowa kolonzacja i to teraz w 21 w. Gorsza niz ta w RPA. Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: Gorzej niz w RPA 04.10.04, 23:02 Panie Kanadol, tak pieknie Pan napisal opinie o poludniowej Afryce, prosze aby Pan napisal dokladna analize zmian ludnosci w swojej nowejOjczyznie z wyboru. Czy istnieje narod kanadyjski? Czy obecni obywatele Kanady nie sa przypadkiem potomkami prawdziwych kolonizatorow? Jaka byla polityka kolonizatorow wzgledem ludnosci tubylczej zamieszkujacej te obszary od zawsze? Jaki byl stosunek procentowy Indian do Ludnosci naplywowej 300 lat temu, 200, 100 i obecnie. Mysle ze prawdziwy patriota kanadyjski posiada takie wiadomosci. Z gory dziekuje za informacje Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Gorzej niz w RPA IP: *.tkg.bc.tac.net 05.10.04, 21:08 Otoz nie istnieje narod kanadyjski, lecz wszyscy maja jego obywatelstwo i rowne prawa, ktore latwo dostac - juz po 3 latach. Maja go oczywiscie Indianie i wszyscy, ktorzy dostali sie legalnie na zaproszenie demokratycznego rzadu. Kolonizacja byla zlem, ale bylo to kilka setek lat i nie da sie tego juz odkrecic. Zrozum wreszcie, ze zyjemy w 21 w, w czasach demokracji!!!!!! Kolonizowac, podbijac - w jakim celu??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Gorzej niz w RPA IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 22:36 widze, lubisz robic z siebie idote, kanadol. nikt nie podbija. to oni zaczynaja wojne po wojnie, intifade po intifadzie. nu, to maja co chca. tereny, ktore traca w wynku przegranych wojen, to nie tereny podbite. w usa, w kanadzie podbijaliscie tereny. my je zdobywamy w wyniku wygranych wojen, rozpoczetych przez arabow. to wyglada tak samo w 15 wieku jak i w 21. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 22:31 chociaz raz powaznie to zaraz zjedziecie na "dupe", obslinianke i obrzucanie sie nawzajem. Czy Izraelczycy moga powiedziec, jaki rodzaj poparcia (jesli w ogole) ma Etgar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Re: Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 22:45 jaki rodzaj poparcia (jesli w > ogole) ma Etgar? Niewielki ! Żydzi kochają swojego fuchrera. Ein volk... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard dziekuje. Nie wiedzialem, ze Zydzi mieszkaja tez w IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 22:51 Bielsku. Czy to Bielsk Podlaski czy Bielsko-Biala? Musisz miec duzo niecheci do Sharona. On przeciez tez moze przegrac wybory. Natomiast, z tego co przeczytalem o Etgarze to on bedzie na dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:33 prawde mowiac, to pierwszy raz o nim slyszalam z postu aki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abu Martin Rzeczywista 'demokracja' izraelska IP: *.ne.client2.attbi.com 05.10.04, 15:39 Politycy izraelscy, urzedujacy i nieurzedujacy, jezdza po swiecie gloszac, ze Izrael to jedyny demokratyczny kraj w rejonie Bliskiego Wschodu, w ktorym humanitaryzm zajmuje poczesne miejsce. Powyzszy artykul pokazuje jak te zasady sa wprowadzane w zycie. I jak sie pozniej dziwic, ze Arabowie nie chca slyszec o panstwie Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Rzeczywista 'demokracja' izraelska IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 22:33 nie chca slysze, oczywiscie, tylko chca pracowac u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w. rachfal Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 05.10.04, 19:00 The Peace Loving Democratic World ! Jak ma sie postepowac jesli, jak Palestynczycy, ktorych ciagle sie terroryzuje i rabuje sie ich ziemie i ich posiadlosci a potem ciagle sie pozasadowo linczuje a oni nie przestaja sie skarzyc ? A wiec po pierwsze nie zawiera sie z nimi pokoju ! Jesli by wybuchl pokoj to Sharon nie moglby juz nazywac Palestynczykow terrorystami ani tez kontynuawac te pozasadowe lincze 'podejzanych' i dzieci ani dalej "tworzyc fakty na gruncie" tj. kontynuowac rabunki i kolonizacje. Trzeba w dalszym ciagu mordowac nastepna setke czy dwie na raz jesliby tylko dlatego by ich uswiadomic ze prawo obrony swego narodu i prawo milosci swego kraju jest ekskluzywnym przywilejem Ameryki oraz tych ktorych Ameryka uzbroi swoimi samolotami, helikopterami, czolgami i prawdziwymi rakietami. Pierwsza lekcja w naszym demokratycznym i milujacym pokoj swiecie jest nie byc bezbronnym jak Palestynczycy datego ze nikt na swiecie palcem nie ruszy by przyjsc z pomoca slabemu ale bedzie tylko przygladac sie bezplatnemu widowisku. W. Rachfal ************************************************************* Prisoners of State. Ta nowoczesna Bastylia, Guantanamo Bay, ma podobno zawierac wieznia ktorego jedynym przestepstwem bylo tylko to ze byl szoferem Osama a moze nawet takze czlonkiem jego osobistej ochrony. Mowi to nam wiele o tych ktorych dyktat poslal do wiezienia bez dostepu do adwokata i systemu sadowego o tych ponurych i msciwych charakterach pozbawionych sensu sprawiedliwosci jak Bush, Cheney i Rumsfeld ktorzy nie mogac zlapac Osama wyladowywuja swoja zlosc i frustracje na jego sluzocych. Czy mozna sobie wyobrazic by szoferzy i czlonkowie osobistej ochrony Busha itd. byli odpowiedzialni za okrucienstwa popelnione przez ich pracodawcow. Czy zakwalifikowali by sie oni na status najbardziej niebezpiecznego przestepcy zaslugujacego na zamkniecie w lochu i wyrzucenie klucza ? Idea taka bylaby slusznie wysmiana ! Bez dostepu do adwokatow i bez publicznego procesu jak mozna wiedziec czy reszta wiezniow nie znajduje sie w Guantanamo Bay tylko z powodu podobnych wiszacych na nitce win przestepstwa przez asosjacje ? Czy Bush, Cheney i Rumsfeld prowadza Ameryke naprzod do Dwudziestego Pierwszego stulecia czy tez dwa czy trzy stulecia w tyl do czasow Bastylii lub nawet dalej do czasow religijnych wojen ? W. Rachfal Balham London SW17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.inter.net.il 05.10.04, 19:07 Gdybym napisal, ze cos z tego zrozumialem, to bym sklamal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki pewnie IP: *.protonet.pl 05.10.04, 23:03 zawsze można zabic ich jeszcze więcej to by cię rajcowało nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Bardziej, nizli mordowanie przez Hamas Izraelskich IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.10.04, 23:58 dzieciakow na placu zabaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki tu sie róznimy bo mnie IP: *.protonet.pl 06.10.04, 00:06 smuci i jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo text byl juz wczesniej opublikwany na viva.palesty IP: *.rozanka.wroc.pl 05.10.04, 23:27 text byl juz wczesniej opublikwany na viva.palestyna.pl a przeciez to taka terrorystyczna i antysemicka strona :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eon na viva palestyna jest lepsze tłumaczenie! IP: *.chello.pl 06.10.04, 08:45 przeczytaj i porównaj viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000113.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iracki Sojusz Dem www.irak.pl -tłum. też tutaj Izrael -Irak- Iran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:20 www.irak.pl - Iracki Sojusz Dem Izrael - Irak www.irak.pl/index1.html tłum. też tutaj, ale o ile znakomitsze niz szmatławca GW! www.irak.pl/EtgarKeretpl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben gurion Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:27 szkoda,że nie podali kim jest Edgar Keret, a to ważne – to pisarz izraelski młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:55 To smutne, ale nie po raz pierwszy spotykam sie z takimi relacjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Filozofowie do oceny rzeczywistosci to jak krowa IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.10.04, 17:05 do lotow kosmicznych. Trzymac ich z daleka od zycia w ich spkojnycj gabinetach wsrod madrych ksiazek innych filozofow. Najgorsze pomysly na urzadzanie swiata mieli filozofowie. Marks i Engels a nawet Lenin, Stalin, Hitler i Pol Pot tez byli filozofami. Pruskie panstwo to idea filozofa Kanta, a Korea Polnocna to twor filozofow z rodziny Kimow. Wole ludzi znajacych zycie, byznes i rodzien na przywodcow i lrytykoa rzeczywistego zycia. Dajcie wladze filozofom w Izraelu a panstwo to rozpadnie sie w ciagu 5 lat. Moze tego powinien zadc Arafat dla Zydow; niech wybiora filozofa na premiera. Tyle, ze nie ma nagrody Nobla w filozofii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Izrael to przeciez jedna wielka patologia IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 21:51 Czego sie wlasciwie po zydkach spodziewacie? Cale to ich "panstwo" sluzy tylko jednemu - odreagowaniu patologii, ktore uksztaltowala ta rase przez tysiaclecia. Oni wszyscy sa chorzy z nienawisci do niezydow, msciliby sie na kazdym, na ktorym by mogli. Wiedza ze mimo swej kolosalnej przewagi nad Palestynczykami nigdy z nimi nie beda mogli pojsc na calego ale morduja i ponizaja ich na tyle, na ile moze znisc to opinia swiatowa. Gdy przegna pale to placza i zebrza jacy to oni sa biedni bo przeciez "holocaust".... Odrazajace. Kazdy zyd - bac moze z kilkoma wyjatkowami jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś