Dodaj do ulubionych

Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków na ...

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:57
Interesujący tekst. Szkoda, że GW nie podała źródła.
Obserwuj wątek
    • starymason Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 18:29
      to tak jak w korczowej na przejsciu polsko-ukrainskim.Tak samo ukraincy
      postepuja tez jak im sie podoba to kogos przepuszcza a jak nie to stoi 3 dni,
      moga kogos zaaresztowac na kilka dni bez podania przyczyn, podobno na
      przejsciach bialoruskich jest jeszcze gorzej bo moga aresztowac bez podania
      przyczyn.Po polsku tez nie wolno rozmawiac.
      pozdrowienia
      • Gość: lolo http://viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=fe IP: *.rozanka.wroc.pl 06.10.04, 01:01
        viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000113.info
    • Gość: Ali Kabyr Zwyciestwo pieknej Izraelki IP: *.sympatico.ca 04.10.04, 18:33
      Zamiast ciagle krytykowac Izrael za wszystko zle co sie przytrafia tym
      wstretnym "arabusom", "GW" moglaby dostarczyc pozytywnych wiadomosci na temat
      sukcesow jakie Izraelczycy odnosza na calym swiecie. Np. o wygraniu
      tytulu "Miss Wiezienia" przez 20 letnia Izraelke zatrzymana za szmuglowanie
      narkotykow w Peru.

"Israeli wins prison beauty contest
      An Israeli awaiting sentencing on drug charges won a beauty contest at a
      Peruvian prison. Lee Hefgetz, 20, and the other contestants in the Sept. 28
      contest were judged on looks, artistic ability, personality and poise. The
      contest was the 10th annual one held at the Santa Monica Women’s Prison in
      Lima".

• fredzio54 Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 18:33
      my chcemy ich traktowac jak amerkanini w Faludzie
      codzienie 100 arabow zabytch
      zdy cackaja sie arabami
    • Gość: Kanadol Prawda, niesamowite?! IP: *.tkg.bc.tac.net 04.10.04, 18:36
      Co za "wstrzasajacy" artykul. Michnikowka uchyla rabka tajemnicy........
      A to jest naprawde nic! To jest tylko wierzcholek gory, jak gnoja i ponizaja
      Palestynczykow. No, ale czego mozna sie spodziewac pod okupacja i apartheidem.
      • Gość: BumBum Re: "kodeksy" izraelitow??? IP: 129.81.192.* 04.10.04, 19:23
        Od kilku dni (ponownie) izraelczycy operuja
        i morduja w strefie Gazy... Jakie to
        'kodeksy' ich obowiazuja? Przecie
        oni od dawna smieja sie w zywe
        oczy z calej reszty swiata
        (poza USA oczywiscie)!
      • Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:21
        Na DocReview oglądałam izraelski dokument o tych posterunkach. Jeden z
        żołnierzy wypowiedział się w nim o Palestyńczykach następująco: To jest zoo, to
        są małpy, a my ich pilnujemy. My jesteśmy ludźmi. Niezłe, co?
        Dobrze tylko, że młodzi izralelscy artyści (keret jest świetnym pisarzem) też
        to widzą i o tym piszą - nikt ich nie skasuje tekścikiem o antysemityzmie. Jak
        by coś takiego napisał o tych posterunkach Polak to by go Wybiórcza zajeb*ła...
        • krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 05.10.04, 22:28
          na forum wypowiedzi w tym stylu znajdziesz na peczki.Ich autorzy nie zdaja sobie sprawy ,ze to oni ustawiaja sie w roli zoologicznej menazerii.Mozna sobie popatrzyc za darmo z ciekawoscia i wstretem jak na malpy o czerwonych tylkach
          • Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:36
            Jeśli możesz, to postaraj się rozwinąć myśl, bo nie bardzo wiem, o co ci
            chodzi.
            • krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 05.10.04, 22:42
              jeszcze raz.Na tym forum jest wielu autorow traktujacych palestynczykow czy arabow jak zwierzeta.
              Czytajac jednak ich posty ma sie wrazenie,ze to ich autorzy zatracili wszelkie ludzkie atrybuty.
              Dla mnie stanowia wlasnie menazerie,budzaca ciekawosc i wstret jak niektore okazy w zoo
              czy teraz clear?
              • Gość: Oglądaczka Re: Prawda, niesamowite?! IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 23:36
                Jeśli tak myślisz, to zgoda. Przyznam, że to forum jest troszę dziwaczne i
                trudno mi się zoerientować kto, co myśli bądź w którym miejscu ironizuje (albo
                wydaje się, że ironizuje). Chyba nie tylko ja jestem zaskoczona artukułem w
                Wybiórczej, tak dalekim od usprawiedliwiania za wszelką cenę zbrodniczej (co by
                nie myśleć) polityki Szarona - pewna konsternacja odbija się na tym forum. Pzdr.
                • krystian71 Re: Prawda, niesamowite?! 06.10.04, 00:02
                  to nie pierwsze moje zdziwienie-Polityka tez mnie pewnego dnia zaskoczyla takim tekstem
                  Terrorysci wasi i nasi
                  Autor: krystian71
                  Data: 05.09.2004 18:2

polityka.onet.pl/162,1183197,1,0,artykul.html
                  niestety,na onecie sa tylko fragmenty
                  Bardziej smakowite kaski musze pracowicie przepisac

"W przeszlosci policja i Szin Bet wykazaly calkowita niemal bezradnosc wobec
                  osadnikow ,dla ktorych skrajna ideologia istotniejsza byla od prawa.
                  Z malymi wyjatkami ,nigdy nie wykryto sprawcow morderczych napadow na
                  Palestynczykow,ktorzy poruszali sie " w zbytniej bliskosci osiedli";
                  bezkarnie uchodza przestepstwa osadnikow , ktorzy w bialy dzien karczuja
                  palestynskie gaje oliwne i buduja w ich miejsce nowe osady.
                  Wine za ten stan rzeczy ponosi nie tylko doskonala organizacja podziemia .
                  Wyjatkiem bylo aresztowanie w maju 2002r. grupy extremistow przylapanych na
                  podkladaniu materialu wybuchowego pod arabskie zenskie liceum we wschodniej
                  Jerozolimie "

Dana nawet obiecywala pisac sprostowanie do Polityki,wertuje teraz kazdy numer oczekujac tego sprostowania,he,he-choc to nie jest moje ulubione pismo
    • Gość: igor Tam idzie o przezycie a nie o kodeksy. Kazdy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 18:39
      Izraelczyk (jak kiedys pisala dana) ma swoj sposob. Generalne pytanie: Gdzie sa
      artykuly o 'palestynie' pisane prez niechetnych 'palestynczykom'? Zatrzesienie
      niechetnych artykulow o Izraelu zmusza do zapytania o druga strone medalu.
      • Gość: aki igor ale artykuł ten napisał nie jakiś tam IP: *.protonet.pl 04.10.04, 19:07
        antysemita ale żyd znany chyba pisarz i artysta
        • Gość: dana33 Re: igor ale artykuł ten napisał nie jakiś tam IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 20:13
          aki, do tego znanego zyda mozna dolaczyc jeszcze pare nazwisk: shulamit aloni,
          yossi beilin, uri avineri, jossi sarid....
          to znikoma ilosc ludzi, skrajnie lewicowych, wysmiewanych dzisiaj przez
          wiekszosc spoleczenstwa. kiedys bylo inaczej. kiedys israel byl podzielony
          prawie rowno na dwie czesci. ale kiedy rabin, trzymajac sie ukladow oslo,
          oddawal arafatowi miasto po miescie, wioske po wiosce, a arafat lamal te uklady
          punkt po punkcie, szmuglujac nielegalnie bron, budujac sobie "armie"
          terrorystow, wzmagajac terror do zupelnie niewyobrazalnych form (2 autobusy
          tygodniowo byly wtedy wysadzane w powietrze, okolo 60 pogrzebow tygodniowo),
          wtedy zrozumielismy, ze oni nie chca zadnego panstwa. ze to co oni naprawde
          chca, to likwidacja israela. o czym zreszta mowili i mowia dalej calkiem
          otwarcie. popatrz sobie na to i poczytaj:

christianactionforisrael.org/isreport/mayjun99/plomaps.html
          a tu wyjatek z ksiazki "interview with history" oriany fallaci (interview z
          arafatem):

"Abu Ammar, you always invoke the the unity of the Arab world. But you know
          quite well that not all the Arab states are willing to go to war for Palestine
          and that, for those already at war, a peace accord is possible, even desirable.
          Even Nasser said so. If such an accord comes about, as even Russia hopes, what
          will you do?

We will not accept it. Never! We will continue to wage war against Israel
          alone, until we reacquire Palestine. The end of Israel is the goal of our
          struggle, and it permits neither compromises nor mediation. The points of this
          struggle, whether our friends like it or not, will remain fixed in the
          principles that we enumerated in 1965 with the creation of Al Fatah. First:
          revolutionary violence is the only system for liberating the land of our
          fathers; second: the goal of this violence is to liquidate Zionism in all of
          its forms, political, economic, and military, and to chase it away from
          Palestine forever; third: our revolutionary action must be independent of any
          control by party or state; fourth: this action will be of long duration. We
          know the intentions of some Arab leaders: to resolve the conflict with a peace
          accord. When this happens, we will oppose it.

Conclusion: you don't want at all the peace that everyone hopes for.

No! We don't want peace! We want war, victory. Peace for us means the
          destruction of Israel and nothing else. That which you call peace, is peace for
          Israel and the imperialists. For us it is injustice and shame. We will fight
          until we achieve victory. Decades if necessary, generations."

w zeszlym roku przywodcy hamasu, jihadu i al akcy powtorzyli te slowa w kairze.

nic tu nie jest proste, i nic tu nie jest latwe. ale jedno jest pewne: my nie
          mozemy przegrac ani jednej wojny. zydzi bez wlasnego panstwa wiecej nie beda.
          • Gość: aki no cóż..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:04
            dyskutujac i polemizujac i tak "prochu nie wynajdziemy oraz ameryki nie odkryjemy".
            w sumie jest to nie moja ale twoja wojna czego ci zreszta nie zazdroszcze.możliwe jest ze masz 100% rację a inne opinie sa błędne "let it be"
            wpadne kiedys na piwo do jeruzalem to pogadamy-tylko który autobus z ben gurion do jerozolimy jest ok? nie chciaółbym miec pecha inszAllah ;-)
            • Gość: dana33 Re: no cóż..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:08
              jak bedziesz mial zamiar wpasc do jerusalem, to napisz do mnie
              dana33@gazeta.pl a ja juz zalatwie ci bezpieczny transport z lotniska do
              jerozolimy.... :)
              • Gość: ako Re: no cóż..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:30
                dziekuje :-) OK :-)najwiekszy problem to jak sie zmobilizowac i ruszyc tylek.kiedys duzo biegałem po swiecie z plecakiem a teraz tylko jakies czechy i slowacja bo to bliski.co sie to porobilo na stare lata ;-(
                ale tak na 3-4 dni to bym wpadł
                • Gość: dana33 taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:34
                  to problem, nie? kiedys, to plecak, spiwor, spac mozna bylo na twardym piasku
                  plazy..... a dzisiaj to ladny pokoj w hotelu, stol, porcelanowy talerz, na
                  widok spiworu pojawia sie jakis niewyrazny grymas....
                  sa niezle hotele w jerozolimie... :)
                  • Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:48
                    wiem ale 200$za noc w "królu dawidzie" nie bede wydawał, poszukam cos za 30-40 ;-)
                    rozumiem ze przewodnik bedzie gratis ;-) ;-) ;-)
                    • Gość: dana33 Re: taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:56
                      jasne, ze gratis... :)
                      za 30-40 to watpie, ale za 60 to calkiem przyzwoicie. king david? jedzie na
                      famie, drogi, ale juz nie najlepszy.
                      • Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 22:06
                        ok 45 po sezonie i chyba az takiego natłoku turystów to nie ma
                        biore 4 noce moze discount dadza albo jakis tani u arabów powiem im cos milego moze mnie nie skrzywdza
                        • Gość: dana33 Re: taaaak..... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:31
                          dlaczego maja cie skrzywdzic? ich hotele tez stoja puste. ale oni nie w ciemie
                          bici, aki, oni maja takie same ceny jak my.... :)

www.inisrael.com/novotel
                          www.hotel-in-jerusalem.com
                          www.palguide.com/national
                          www.itwg.com/hotel_main.php?id_hotel=25533
                          • Gość: aki Re: taaaak..... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 23:51
                            pożyjemy,zobaczymy adres mailowy mam
        • Gość: jarek-Zyd ne telus jestem tez pewny ,ze bojownicy Islamu tez maja IP: *.fastres.net 04.10.04, 20:41
          swoj kodeks, i wedlug tego kodeksu dobrowolnie rozszarapali 3 jencow israelsich
          w Hebronie trzy lata temu, wedlug tego tez kodeksu wczoraj zabito jednego
          Irakienia i Turka. Jask to dobrze miec odpowiedni kodeks, aby wlasne zbrodnie
          prawne zrobic.
      • Gość: Oglądaczka Re: Tam idzie o przezycie a nie o kodeksy. Kazdy IP: *.visp.energis.pl 05.10.04, 22:32
        Skad ty się człowieku urwałeś? "Gdzie są artykuły pisane przez niechętnych
        palestyńczykom" - już odpowiadam: w każdym numerze Wybiórczej, wstukaj sobie
        nazwqiska Dawid Warszawski albo Leopold Ungier lub też przeleć sobie na chybił
        trafił kilka newsów ze stefy Gazy.
        Ja jestem w szoku, że miałam okazję przeczytać coś właśnie o tej drugiej
        stronie medalu, czyli o gnojeniu Palestyńczyków. Mam tylko nadzię, że nie
        przeczytam jutro jakiegoś sprostowanka od redaktora, który póścił te materiały
        na łamy (a taki przypadek miał miejsce po recenzji Tadeusza Sobolewskiego z
        filmu Ferenheit 9/11 - Tadzi zachwalił, a dwa dwa dni później "na prśbę
        redakcji" zrewidował swoje zdanie)

• piotr.kraczkowski "Ja jestem w szoku" 08.10.04, 19:03
          Gość portalu: Oglądaczka napisał(a):

> Ja jestem w szoku, że miałam okazję przeczytać coś właśnie o tej drugiej
          > stronie medalu, czyli o gnojeniu Palestyńczyków.

Nie rozumie pani taktyki Michnika:

Izrael zalozyli Europejczycy, ludzie ktorzy zyli od
          prawie 2000 lat w Europie - na cudzej, zarabowanej
          ziemi. W zamian za gotowosc napasci na kraje
          naftowe otrzymuja pomoc wojskowa USA.

Zarabowac ziemie mogli tylko w jeden sposob:
          wymordowaniem i wypedzeniem jej mieszkancow,
          bo dobrowolnie Palestynczycy nie opuscili by
          ziemi, na ktorej zyli od tysiecy lat.

Ten mord i wypedzenie to przyczyna, dla ktorej
          Izraelczycy do dzis sa atakowani przez
          potomkow wypedzonych i wymordowanych.
          Wszyscy to wiedza, tylko syjonisci lza w
          zaparte - i robia propagande dla USA na swiecie
          w zamian z pomoc wojskowa USA.

Stad strategia Wybiorczej odnosnie Iraku:
          Faza I
          Najpierw klamac na rzecz USA.
          USA zajmuja iracka rope.
          Faza II
          USA maja juz iracka rope,
          ale klamstwa z Fazy I
          wychodza na jaw.
          Pojawia sie potrzeba nabrania
          wiarygodnosci przed nastepna kampania
          klamstw oraz uzasadnienia dla faktycznego
          celu agresji, czyli grabiezy ropy.
          Faza III
          Publikuje sie nieco prawdy,
          niewiele, Wybiorcza nie podaje nadal
          wielu rzeczy o Izraelu, ktore poczytac
          sobie moga np. Niemcy, ktorzy prowadza
          wyjatkowo proizraelska polityke i zbroja
          Izrael. Na Polakach nieco prawdy robi
          wrazenie, cel uwiarygodnienia zostaje
          osiagniety i mozna teraz urabiac
          opinie na rzecz zaakceptowania przez swiat,
          tu - Polske, wyniku agresji na Irak:
          USA i Izrael maja iracka rope.

Prosze sobie poczytac Warszawskiego:
          Faza III
          "Nie oznacza to, że koalicja winna spakować
          manatki i wycofać się w niesławie. Jest
          odpowiedzialna za to, co się stało, i
          przed narodem irackim, i przed zagrożonymi
          niestabilnością kraju jego sąsiadami."
          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2323643.html
          Trzeba bylo byc zupelnym glupcem, by nie widziec
          od poczatku, ze Bush lze, ze chodzi wylacznie o rope i
          jej polityczne znaczenie. Takim glupcem Warszawski
          nie jest - tez doskonale wiedzial, ze oklamuje
          czytelnikow. Teraz realizuje jednak Faze III,
          i udaje naiwnego:
          "Wiarygodność Waszyngtonu została bardzo poważnie
          wystawiona na szwank - podobnie jak wiarygodność
          tych komentatorów, którzy - jak ja - brali wersję
          Busha za dobrą monetę."

Warszawski przyznaje wprost, ze chodzi o wiarygodnosc.
          Robi sobie tylko z czytelnika kpiny, utrzymujac,
          ze dzialal w dobrej wierze. Ale wielu Polakow da sie
          na ten chwyt nabrac - i beda wierzyc nastepnym
          manipulacjom Warszawskiego.

Izrael doskonale wie, ze zaistnial bezprawnie,
          jako zbrodnia przeciw ludzkosci, i ze nie moze
          utrzymac sie tylko przemoca, ze zbrojace go
          rzady musza sie liczyc z wlasna opinia publiczna,
          ktorej bedzie zal mordowanych Palestynczykow.
          Dlatego wydzial propagandy Izraela przygotowal
          chwyty psychologiczne na nieco inteligentniejsza
          opinie publiczna - tej podsuwa sie tzw. "dobrego
          Izraelczyka", ktory okazujac udawane lub prawdziwe
          wspolczucie wobec Palestynczykow uwiarygadnia Izrael
          jako calosc.

Ci "dobrzy" Izraelczycy nie sa jednak tak
          "dobrzy" by powiedziec, ze powstanie i istnienie
          Izraela jest zbrodnia, ze nie ma on zatem prawa do
          istnienia na koszt Palestynczykow. Owszem, wyciagna
          reke do Palestynczykow, reke na zgode i do pokoju,
          ale tylko jesli Palestynczycy zalegalizuja wstecz
          popelniona na nich zbrodnie.

Piotr Kraczkowski
          www.geocities.com/pkraczkowski/evitae.htm
          www.geocities.com/pkraczkowski/europa/gpatent.htm#rob
          www.geocities.com/pkraczkowski/politik/gisrael.htm#jaz
    • Gość: aki autor-etgar keret? ciekawe kto to jest IP: *.protonet.pl 04.10.04, 18:44
      ??
      • Gość: frezja_finezja Re: autor-etgar keret? ciekawe kto to jest IP: *.fbx.proxad.net 16.10.04, 20:17
        gdybys sie natknal kiedys na "gaza blues" albo "pizzeria kamikadze" to polecam -
        niezle (no - w kazdym razie - interesujace ;))) ) ResPublicaNova zamiescila
        (chyba w tamtym roku?)fajny tekst Kereta o strachu ale nie wiem, czy pisuje tam
        jako goscinny "korespondent-vip" czy to tylko taki spontan ;) a moze tak jak
        tu - tekst pozyczony.
    • Gość: aki CIEKAWE!!!!!!!!!!! znalazłem edgar keret to....... IP: *.protonet.pl 04.10.04, 18:46
      www.ithl.org.il/author_info.asp?id=141
    • starymason Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n 04.10.04, 19:07
      ukraincy kiedys nawet zatrzymali autobus z polskimi dziecmi ktore jechaly na
      wycieczke do lwowa przez 12 godzin bez podania przyczyn, nie mogly one nawet
      wychodzic z autobusu, gorsze zachowanie niz strazy granicznej izraela moznabylo
      zobaczyc w belgii, gdzie bezprawnie polakow wsadzano do samoltu, brutalnie
      wykrecajac im rece i ponizajac.Jeszcze zachowanie izraelczykow mozna zrozumiec
      bo czesc tzw. palestynskich turystow to zamachopwcy a wiekszosc to imigranci
      szukajacy w izraelu pracy bo w swoich islamskich rajach jej sobie nie stworza
      to zachowania takich belgow ktorzy bezkarnie przetrymuja polskich turystow nie
      mozna zrozumiec, ale jak zwykle araby sa bardzo pokrzywdzone, dlaczego gazetka
      nic nie pisze o Polakach.
    • Gość: pacyfista Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... IP: 81.219.223.* 04.10.04, 19:26
      Z rękami pełnymi krwi z wyrwanych serc ....przypomnieć kiedy i gdzie ?
      • Gość: BumBum Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... IP: 129.81.192.* 04.10.04, 19:35
        Wytlumacz jeszcze "pacyfisto" jak to sie
        dzieje, ze na kazdego zabitego w tym
        konflikcie Izraelite przypada pieciu,
        czy szesciu zabitych Palestynczykow?
        • regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 19:59
          Gość portalu: BumBum napisał(a):

> Wytlumacz jeszcze "pacyfisto" jak to sie
          > dzieje, ze na kazdego zabitego w tym
          > konflikcie Izraelite przypada pieciu,
          > czy szesciu zabitych Palestynczykow?

Wytlumaczenie proste, aby zachowac rownowage.
          Srednio w rodzinie arabskiej maja 10 - 12 dzieci, natomiast w izraelskiej
          1 - 2 dzieci. Aby nikt nie byl pokrzywdzony, ze ma wiekszy przyrost naturalny.
          Regiel
          • krystian71 Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:03
            biore to tlumaczenie na serio,dzieci to zawsze latwiejszy cel
            • regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:21
              krystian71 napisała:

> biore to tlumaczenie na serio,dzieci to zawsze latwiejszy cel

Zwlaszcza jak je sie uzywa jako zywe tarcze , lub samemu zabija w celach
              propagandowych gdyz to przemawia do wyobrazni.
              • krystian71 Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 20:41
                Wytlumaczenie proste, aby zachowac rownowage.
                Srednio w rodzinie arabskiej maja 10 - 12 dzieci, natomiast w izraelskiej
                1 - 2 dzieci. Aby nikt nie byl pokrzywdzony, ze ma wiekszy przyrost naturalny.
                Regiel

aby nie bylo watpliwosci,odpowiadalem na ten zboczony post
                I nie wazne,co mi ten zboczony frajer odpisal
      • regiel Re: Widzieliśmy także punkt kontrolny Hamasu ... 04.10.04, 19:44
        Zapomniano opisac w jaki sposob Polacy sa zawracani z lotnisk w USA,
        mimo ze posiadaja wize. Najlepszym przykladem bylo zablokowanie na lotnisku
        p.Prezydenta podczas przymusowego ladowania.
        Jedzcie na granice z Ukraina, zobaczcie w jaki sposob sa odprawiani turysci czy
        tez mrowki przez pogranicznikow i celnikow po obu stronach granicy.
        Polak tez potrafi.
        Regiel
    • Gość: Tomek Zydzi IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 04.10.04, 19:33
      Wydzicie jacy zydzi sa, same gnoje tam mieszkaja, az mi tu w ameryce smierdzi
      • regiel Re: Zydzi 04.10.04, 19:52
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Wydzicie jacy zydzi sa, same gnoje tam mieszkaja, az mi tu w ameryce smierdzi

Unies tylek ponad krzeslo i popatrz pod siebie inteligencie, odkryjesz prawde
        skad pochodzi ten niemily zapach.
        A czy skarpetki zmieniles w tym tygodniu?
        Regiel
        • Gość: ARTUR1976 Re: Zydzi TO NIE KULTURNE SLOWO IP: 5.5R* / 206.49.94.* 16.10.04, 09:18
          W POLSCE ZESZLA KULTURA NA PSY.SLOWO "ZYD"NIE POWINNO UZYWAC SIE WOGULE W
          SLOWNICTWIE POLSKIM.NAM POLAKOM TRZEBA TROSZECZKE POMIESZKAC W ISRAELU , MOZE
          WTEDY POJELIBYSMY ICH ODNOSZENIE DO PALESTYNCZYKOW."NIE ARABOW"JESLI BY UWAS
          ZOSTAL ZABITY KTOS BLISKI . "NIE WINN CZLOWIEK LUB DZIECKO" JAKIE BY BYLO
          NASZE UCZUCIE WOBEC SAMYH SIEBIE.NIE POWINNISMY SADZIC LUDZI U KTURYH SA TAKIE
          PROBLEMY O KTURYH NAM SIE DAZE NIE SNILO. POWINNISMY ICH ZOSTAWIC W POKOJU
          ALBO ICH ZROZUMIEC I POMUC.
          ARTUR PIOTROWSKI.
          ARTUR1976@MAIL.RU
          ARTIK.
          NR .ACQ.300299950.
    • Gość: igor Etgar Keret przewrotnie potwierdza demokracje IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 19:35
      Izraela. Ten mlody czlowiek, ktory nie przezyl zadnego konfliktu wojennego jego
      oczyzny (w 1973 byl dzieckiem) znajduje perwersyjna przyjemnosc w krytykowaniu
      wlasnego kraju. Ma tez zwolennikow wsrod Zydow w USA. Czyzby byli zmeczeni
      placeniem pieniedzy na wsparcie Izraela? W miare wzrostu ilosci jego
      zwolennikow lub sobowtorow istnienie Izraela jest niepotrzebne. 'Lepsza
      palestyna' moze oferowac im bardziej demokratyczna alternatywe niz Izrael
      wspolczesny. Brawo Etgar, brukuj droge do nowego holokaustu. Chcialbym aby
      Zydzi zabrali glos w dyskusji. Oni powinni wiedziec lepiej niz taki goyim jak
      ja.
      • Gość: aki pół żartem/pół serio IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:01
        <znajduje perwersyjna przyjemnosc w krytykowaniu
        > wlasnego kraju. >
        żeby tak twierdzić to trzeba by wiedzieć czy w czasie pisania tego artykułu miał orgazm ,a tego nie wiemy.........
        Ale to dobrze że jest młody i nie brał udziału czy był świadkiem wojen arabsko-izraelskich.Myślę że i po drugiej palestyńskiej stronie istnieją jego rówieśnicy i odpowiednicy.Jeżeli oni dojdą do głosu i zaczną rozmawiac ze sobą to może coś z tego wyjdzie
        • regiel Re: pół żartem/pół serio 04.10.04, 20:15
          Gość portalu: aki napisał(a):

> żeby tak twierdzić to trzeba by wiedzieć czy w czasie pisania
          tego artykułu miał orgazm ,a tego nie wiemy.........

Oj wiemy, wiemy. Czytajac Twoje opinie, nie mamy zadnej watpliwosci,
          ze piszac je masz nieprzerwany ciagly orgazm, jestes usliniony i umazany
          wydalinami wszelkiego rodzaju.
          Regiel
          • Gość: aki napisz coś jeszcze IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:38
            lubię takie twórcze i szlachetne opinie
            ps.czy pracujesz przy oczyszczaniu szamba???? bo jakis taki dziwny smród od ciebie bije :-//
            • krystian71 Re: napisz coś jeszcze 04.10.04, 20:43
              spojrz jeszcze aki,wyzej jak sie tlumaczy,czemu ginie wiecej palestynskich dzieci-wg niego,by zachowac rownowage demograficzna
              • Gość: aki Re: napisz coś widziałem IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:53
                i nie sadzę aby ten typ róznił sie mentalnie czymkolwiek od faceta rzucającego bombę na izraelski autobus z dziećmi
                • krystian71 Re: napisz coś widziałem 04.10.04, 21:09
                  dzisiaj zauwazylem regiela
                  dzis mu pierwszy raz odpowiedzialem
                  i dzisiaj przestal dla mnie istniec
                  pozdrawiam,aki
                  • Gość: aki z geografii pamiętam ;-) IP: *.protonet.pl 04.10.04, 21:22
                    pasmo roślinności górskiej:
                    regiel górny, regiel dolny itp
                    okazało się,że jest także i regiel denny
                    również pzdr
                    • regiel Re: z geografii pamiętam ;-) 04.10.04, 22:00
                      kaki,
                      jesli bedziesz mial okazje to zapytaj Dany, co znaczy slowo "kaki"
                      w jezyku hebrajskim.
                      Wszak to forum dotyczace spraw izraelskich, wypada wiec znac cos niecos w tych
                      sprawach.
                      Ja osobiscie, jak czytam Twoje opinie, to zatykam dziurki w nosie poniewaz mam
                      kontakt z wielkim "kaki".
                      Serdecznie pozdrawiam
                      Regiel
                      • Gość: aki cóz z tego ze zatykasz IP: *.protonet.pl 04.10.04, 22:09
                        jak i tak śpiki ci z niego wyłaża
                      • Gość: ARTUR1976 Re: z geografii pamiętam ;-) IP: 5.5R* / 206.49.94.* 16.10.04, 09:33
                        CHLOBCZYKU BRAK CI KULTURY GDZIE SIE URODZILES W S......?
                        ARTUR PIOTROWSKI
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Od juz 2000 lat pewnym Zydom wydaje sie ,ze sa IP: *.fastres.net 04.10.04, 21:06
        lepsi od innych -najslawniejszy z nich nazywal sie Jesus potem bylo trzech
        ,ktorzy przechodzac na religie katolicka , najczynniiej sie przyczynili do
        suksesu Jesuitow, jednego z nich imie jeszcze pamietam - Juan de Polanco( nie
        Polaco na szczescie) i tez byl to Zyd Hiszpanski ,ktory zreformowal Sulimanowi
        Wspanialemu jego artylerie ( zrobil z niej polowa) i doprowadzil w ciagu 2
        godzin do zniszczenia calego wegierskiego rycerstwa pod Mochacem.
        Nie wspomne juz tych lewicowych odszczepiencow takich jak Gottwaldow,Berja itd,
        ktorzy aby sie od innych Zydow odroznic i na nimi sie wywyszyc, pomogli
        kommunizmowi sie umocnic ( nie wiem moze go w koncu zniszczyli, bo ten kommunizm
        chinski, kambodzanski, kubanski, koreanski w swoim ciele Zydow nie mial).
        • krystian71 Re: Od juz 2000 lat pewnym Zydom wydaje sie ,ze s 04.10.04, 21:11
          o Chryste ,co za kaszana
    • Gość: mefet Facet jest niewiarygodny ( autor)- IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 20:36
      - tak stwierdzili dlegowani na FŚ Żydzi. Toż to ezgaltowany gówniarz, który w
      zyciu nie zastrzelił sobie żadnnego Palestyńczyka ( nawet kaleki czy
      dziewczynki). Co taki wie o zabjaniu ? Ktao dał mu prawo wypowiadania się w
      imieniu prawdziwych SSzaronistów.
      • Gość: aki też mi się coś tak wydaje IP: *.protonet.pl 04.10.04, 20:43
        gdyby to napisał nie- żyd to co innego:wtedy puzzle ułożyłyby się politycznie poprawnie.
        pewnie dlatego nie można osiąśgnąc pokoju
    • Gość: :) To trochę jak historia sowieckiej konstytucji IP: *.client.comcast.net 04.10.04, 20:41
      ...z tym izraelskim kodeksem etycznym.
      Wpadł mi kiedys do ręki druczek Konstytucji ZSRR. Też gwarantowała ona wszelkie
      prawa i była wzorem humanizmu. Tak to widać jest, że co bardziej drańskie
      systemy muszą przekonywać na piśmie o tym, czego w rzeczywistości się nie
      uświadczy. :)
    • Gość: maruda Nowy apartheid IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 21:56

APARTHEID [afrikaans], doktryna społ.-polit. głosząca ustawowe i kulturowe
      odseparowanie [‘oddzielenie’] ras i odrębność ich rozwoju, które w praktyce nosi
      cechy rasizmu; przeciwieństwo asymilacji i integracji;

Tak można podsumować politykę Izraela wobec Palestyńczyków.

• Gość: dana33 Re: Nowy apartheid IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 21:57
        marudzielski, ile razy byles w israelu?
        • regiel Re: Nowy apartheid 04.10.04, 22:12
          Pani Dano,
          mam prosbe, prosze przeczytac moja odpowiedz dla pana "kaki"
          (kilka pozycji do tylu) i wyjasnic temu profesorowi o czym pisze.
          Z gory dziekuje
          Regiel
          • Gość: dana33 do aki i regiela IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:43
            moi drodzy panowie. mam wrazenie, ze gdzies nastapil tzw. kurzschluss, czyli po
            polsku spiecie, spowodowane nieporozumieniem. regiel byl bardzo ironiczny w
            swoim poscie, a aki chyba pod wplywem krystianka, naszego dentysty forumowego,
            nie zrozumial. poniewaz mam wrazenie, ze mimo wszystko wasze poglady na
            niektore sprawy nie odbiegaja od siebie zbyt daleko, zaproponowalabym kazdemu
            gleboki oddech, albo nawet dwa i rozpoczecie rozmowy od poczatku. jest tu na
            forum dosyc idiotycznej i absolutnie bezpodstawowej nienawisci, zeby
            nieporozumieniem zaprzepascic mozliwosc normalnych rozmow z paru normalnymi
            osobami, do ktorych zaliczam obu panow.
            a teraz chlopaki, przestancie sie dasac jak francuskie damy, usmiechnijcie sie
            i da capo al fine... :)
            • Gość: aki do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.protonet.pl 04.10.04, 23:50
              chamstwo;nie sądzisz?
              "Oj wiemy, wiemy. Czytajac Twoje opinie, nie mamy zadnej watpliwosci,
              ze piszac je masz nieprzerwany ciagly orgazm, jestes usliniony i umazany
              wydalinami wszelkiego rodzaju."
              • Gość: dana33 Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 00:01
                nie mialam na mysli tego postu, to juz bylo daleko posuniete i absolutnie nie
                na miejscu. piszac o ironi mialam na mysli post do niejakiego bum-buma. potem
                to juz sie potoczylo jak kamien z gory....
                mysle ze regiel po prostu sie wsciekl na glupie reakcje bum-buma i krystianka,
                jako ze dotychczas nie zuwazylam, zeby uzywal takich zwrotow.
                nu, przykro mi, bo niepotrzebne to bylo. ale jakos to niestety normalne, ze
                ludzie na tym forum wypowiadaja sie tak, jakby nigdy sie nie wypowiedzieli
                znajdujac sie w tym samym pokoju.
                • Gość: aki Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.protonet.pl 05.10.04, 00:14
                  no wiesz nie wnikałem w dyskursy miedzy nim,a turn bumem i krystianem.ale twoja wypowiedz mozna interpretowac mniej wiecej tak:"zrozum- faceta zdenerwowali więc musiał sobie ulżyć i kogoś gnojem obrzucic.
                  cała sprawa zaczeła sie w sumie od artykułu GW przytaczającą opinie waszego było-nie było rodaka, a nie np głupiego gucia nieprawdaż ?czyżby jego własnie wypowiedz tak mu popsuła humor?
                  pózno,pora spac rozpoczynam prace o 7 rano :-(
                  dobranoc
                  • Gość: dana33 Re: do dany-ironia ??????? to tylko zwyczajne IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 00:18
                    moze, nie wiem. dzisiaj lataly mi nad glowa samoloty i tez troche sie balam, ze
                    cos sie dzieje.... nie zyjemy w wesolych czasach i latwo sie denerwujemy... :(
                    dobranoc.
      • Gość: Kanadol Gorzej niz w RPA IP: *.tkg.bc.tac.net 04.10.04, 22:49
        W RPA jest tylko niecale 200 tys. potomkow oryginalnych mieszkancow tego terenu.
        Biali zalozyli tam kolononie, rozwineli gospodarke, przemysl, itd.
        To spowodowalo naplyw czarnej sily roboczej z Polnocy. Tak, ze czarni (20 mln)
        byli tez "kolonizatorami" w niedalekiej przeszlosci.
        W Palestynie, jeszce 120 lat temu nie bylo nawet 1% Zydow. Nie bylo ich tam od
        prawie 2 tys. lat. Jest to wiec typowa kolonzacja i to teraz w 21 w.
        Gorsza niz ta w RPA.
        • regiel Re: Gorzej niz w RPA 04.10.04, 23:02
          Panie Kanadol,
          tak pieknie Pan napisal opinie o poludniowej Afryce,
          prosze aby Pan napisal dokladna analize zmian ludnosci w swojej nowejOjczyznie
          z wyboru.
          Czy istnieje narod kanadyjski?
          Czy obecni obywatele Kanady nie sa przypadkiem potomkami prawdziwych
          kolonizatorow?
          Jaka byla polityka kolonizatorow wzgledem ludnosci tubylczej zamieszkujacej te
          obszary od zawsze?
          Jaki byl stosunek procentowy Indian do Ludnosci naplywowej 300 lat temu, 200,
          100 i obecnie.
          Mysle ze prawdziwy patriota kanadyjski posiada takie wiadomosci.
          Z gory dziekuje za informacje
          Regiel
          • Gość: Kanadol Re: Gorzej niz w RPA IP: *.tkg.bc.tac.net 05.10.04, 21:08
            Otoz nie istnieje narod kanadyjski, lecz wszyscy maja jego obywatelstwo i rowne
            prawa, ktore latwo dostac - juz po 3 latach. Maja go oczywiscie Indianie i
            wszyscy, ktorzy dostali sie legalnie na zaproszenie demokratycznego rzadu.
            Kolonizacja byla zlem, ale bylo to kilka setek lat i nie da sie tego juz
            odkrecic.
            Zrozum wreszcie, ze zyjemy w 21 w, w czasach demokracji!!!!!!
            Kolonizowac, podbijac - w jakim celu???????????
            • Gość: dana33 Re: Gorzej niz w RPA IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 22:36
              widze, lubisz robic z siebie idote, kanadol. nikt nie podbija. to oni zaczynaja
              wojne po wojnie, intifade po intifadzie. nu, to maja co chca. tereny, ktore
              traca w wynku przegranych wojen, to nie tereny podbite. w usa, w kanadzie
              podbijaliscie tereny. my je zdobywamy w wyniku wygranych wojen, rozpoczetych
              przez arabow. to wyglada tak samo w 15 wieku jak i w 21.
    • Gość: Gerard Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 22:31
      chociaz raz powaznie to zaraz zjedziecie na "dupe", obslinianke i obrzucanie
      sie nawzajem. Czy Izraelczycy moga powiedziec, jaki rodzaj poparcia (jesli w
      ogole) ma Etgar?
      • Gość: mefet Re: Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 22:45
        jaki rodzaj poparcia (jesli w
        > ogole) ma Etgar?

Niewielki ! Żydzi kochają swojego fuchrera. Ein volk... itd.
        • Gość: Gerard dziekuje. Nie wiedzialem, ze Zydzi mieszkaja tez w IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 04.10.04, 22:51
          Bielsku. Czy to Bielsk Podlaski czy Bielsko-Biala? Musisz miec duzo niecheci do
          Sharona. On przeciez tez moze przegrac wybory. Natomiast, z tego co
          przeczytalem o Etgarze to on bedzie na dlugo.
      • Gość: dana33 Re: Przeczytalem wszystkie posty. Jak ktos chce IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 23:33
        prawde mowiac, to pierwszy raz o nim slyszalam z postu aki.
    • Gość: Abu Martin Rzeczywista 'demokracja' izraelska IP: *.ne.client2.attbi.com 05.10.04, 15:39
      Politycy izraelscy, urzedujacy i nieurzedujacy, jezdza po swiecie gloszac, ze
      Izrael to jedyny demokratyczny kraj w rejonie Bliskiego Wschodu, w ktorym
      humanitaryzm zajmuje poczesne miejsce. Powyzszy artykul pokazuje jak te zasady
      sa wprowadzane w zycie. I jak sie pozniej dziwic, ze Arabowie nie chca slyszec
      o panstwie Izrael?
      • Gość: dana33 Re: Rzeczywista 'demokracja' izraelska IP: *.broadband.actcom.net.il 05.10.04, 22:33
        nie chca slysze, oczywiscie, tylko chca pracowac u nas.
    • Gość: w. rachfal Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 05.10.04, 19:00
      The Peace Loving Democratic World !

Jak ma sie postepowac jesli, jak Palestynczycy, ktorych ciagle sie
      terroryzuje i rabuje sie ich ziemie i ich posiadlosci a potem ciagle sie
      pozasadowo linczuje a oni nie przestaja sie skarzyc ?
      A wiec po pierwsze nie zawiera sie z nimi pokoju ! Jesli by wybuchl pokoj
      to Sharon nie moglby juz nazywac Palestynczykow terrorystami ani tez
      kontynuawac te pozasadowe lincze 'podejzanych' i dzieci ani dalej "tworzyc
      fakty na gruncie" tj. kontynuowac rabunki i kolonizacje.
      Trzeba w dalszym ciagu mordowac nastepna setke czy dwie na raz jesliby
      tylko dlatego by ich uswiadomic ze prawo obrony swego narodu i prawo milosci
      swego kraju jest ekskluzywnym przywilejem Ameryki oraz tych ktorych Ameryka
      uzbroi swoimi samolotami, helikopterami, czolgami i prawdziwymi rakietami.
      Pierwsza lekcja w naszym demokratycznym i milujacym pokoj swiecie jest
      nie byc bezbronnym jak Palestynczycy datego ze nikt na swiecie palcem nie ruszy
      by przyjsc z pomoca slabemu ale bedzie tylko przygladac sie bezplatnemu
      widowisku.

W. Rachfal

Prisoners of State.

Ta nowoczesna Bastylia, Guantanamo Bay, ma podobno zawierac wieznia
      ktorego jedynym przestepstwem bylo tylko to ze byl szoferem Osama a moze nawet
      takze czlonkiem jego osobistej ochrony.
      Mowi to nam wiele o tych ktorych dyktat poslal do wiezienia bez dostepu do
      adwokata i systemu sadowego o tych ponurych i msciwych charakterach
      pozbawionych sensu sprawiedliwosci jak Bush, Cheney i Rumsfeld ktorzy nie mogac
      zlapac Osama wyladowywuja swoja zlosc i frustracje na jego sluzocych.
      Czy mozna sobie wyobrazic by szoferzy i czlonkowie osobistej ochrony Busha
      itd. byli odpowiedzialni za okrucienstwa popelnione przez ich pracodawcow. Czy
      zakwalifikowali by sie oni na status najbardziej niebezpiecznego przestepcy
      zaslugujacego na zamkniecie w lochu i wyrzucenie klucza ?
      Idea taka bylaby slusznie wysmiana !
      Bez dostepu do adwokatow i bez publicznego procesu jak mozna wiedziec czy
      reszta wiezniow nie znajduje sie w Guantanamo Bay tylko z powodu podobnych
      wiszacych na nitce win przestepstwa przez asosjacje ?
      Czy Bush, Cheney i Rumsfeld prowadza Ameryke naprzod do Dwudziestego
      Pierwszego stulecia czy tez dwa czy trzy stulecia w tyl do czasow Bastylii lub
      nawet dalej do czasow religijnych wojen ?

W. Rachfal
      Balham
      London SW17
      • Gość: z daleka Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.inter.net.il 05.10.04, 19:07
        Gdybym napisal, ze cos z tego zrozumialem, to bym sklamal.
    • Gość: . CIAGLE ZA DOBRZE... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.10.04, 22:45
      • Gość: aki pewnie IP: *.protonet.pl 05.10.04, 23:03
        zawsze można zabic ich jeszcze więcej to by cię rajcowało nieprawdaż?
        • Gość: . Bardziej, nizli mordowanie przez Hamas Izraelskich IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.10.04, 23:58
          dzieciakow na placu zabaw...
          • Gość: aki tu sie róznimy bo mnie IP: *.protonet.pl 06.10.04, 00:06
            smuci i jedno i drugie
    • Gość: lolo text byl juz wczesniej opublikwany na viva.palesty IP: *.rozanka.wroc.pl 05.10.04, 23:27
      text byl juz wczesniej opublikwany na viva.palestyna.pl
      a przeciez to taka terrorystyczna i antysemicka strona :-/
    • Gość: eon na viva palestyna jest lepsze tłumaczenie! IP: *.chello.pl 06.10.04, 08:45
      przeczytaj i porównaj

viva.palestyna.pl/news/felieton.php?news=felietony/000113.info
      • Gość: Iracki Sojusz Dem www.irak.pl -tłum. też tutaj Izrael -Irak- Iran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:20

www.irak.pl - Iracki Sojusz Dem

Izrael - Irak

www.irak.pl/index1.html
        tłum. też tutaj, ale o ile znakomitsze niz szmatławca GW!

www.irak.pl/EtgarKeretpl.htm
    • Gość: ben gurion Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:27
      szkoda,że nie podali kim jest Edgar Keret, a to ważne – to pisarz izraelski
      młodego pokolenia.
    • Gość: Tomek Re: Jak armia izraelska traktuje Palestyńczyków n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:55
      To smutne, ale nie po raz pierwszy spotykam sie z takimi relacjami...
    • Gość: Alfred Filozofowie do oceny rzeczywistosci to jak krowa IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.10.04, 17:05
      do lotow kosmicznych. Trzymac ich z daleka od zycia w ich spkojnycj gabinetach
      wsrod madrych ksiazek innych filozofow. Najgorsze pomysly na urzadzanie swiata
      mieli filozofowie. Marks i Engels a nawet Lenin, Stalin, Hitler i Pol Pot tez
      byli filozofami. Pruskie panstwo to idea filozofa Kanta, a Korea Polnocna to
      twor filozofow z rodziny Kimow. Wole ludzi znajacych zycie, byznes i rodzien na
      przywodcow i lrytykoa rzeczywistego zycia. Dajcie wladze filozofom w Izraelu a
      panstwo to rozpadnie sie w ciagu 5 lat. Moze tego powinien zadc Arafat dla
      Zydow; niech wybiora filozofa na premiera. Tyle, ze nie ma nagrody Nobla w
      filozofii.
    • Gość: antoni Izrael to przeciez jedna wielka patologia IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 21:51
      Czego sie wlasciwie po zydkach spodziewacie? Cale to ich "panstwo" sluzy tylko
      jednemu - odreagowaniu patologii, ktore uksztaltowala ta rase przez
      tysiaclecia.

Oni wszyscy sa chorzy z nienawisci do niezydow, msciliby sie na kazdym, na
      ktorym by mogli. Wiedza ze mimo swej kolosalnej przewagi nad Palestynczykami
      nigdy z nimi nie beda mogli pojsc na calego ale morduja i ponizaja ich na tyle,
      na ile moze znisc to opinia swiatowa.

Gdy przegna pale to placza i zebrza jacy to oni sa biedni bo
      przeciez "holocaust".... Odrazajace.

Kazdy zyd - bac moze z kilkoma wyjatkowami jest chory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka