Dodaj do ulubionych

Slaba plec

16.04.18, 08:52
Wracalem kilka dni temu z wizyty w Czechii i Polsce. I zatrzymalismy sie, z zona, w Niemczech w pol drogi do domu. W malej sympatycznej miejscowosci niedaleko Eisenach po stronie dawnego RFN-u.

W hotelu byl jakis mityng kobiet i mezczyzn na lekarstwo. W lobby hotelu pani mowi do mnie, niemieckojezycznego, ale patrzy w strone zony by tam znalezc potwierdzenie. Na szczescie w restauracji kelnerem byl jakis emigrant z Wegier i polskiego mezczyzna umial uszanowac.

Inaczej bym sie czul jak z wizyta u Amazonek.

PF
Obserwuj wątek
    • lont12 Re: Slaba plec 16.04.18, 10:01
      Słaba płeć coraz bardziej męska, gra w nogę, podnosi ciężary, boksuje, no i językowo wyraża się coraz bardziej po męsku, prosto z mostu, bez owijania w bawełnę. Przypominam sobie pewien kultowy wiersz z początku lat 90-tych autorstwa poety nazwiskiem Sajnóg Zbigniew - dziś już leciwy pan odznaczony za zasługi dla kultury polskiej:

Flupy z pizdy

- mam flupy - usłyszałem
      od dziewczyny i myślę: co?
      - co? - pytam
      - no, leci mi z pizdy.
    • bywszy2 Re:wczoraj ogladalem dokument+ 16.04.18, 10:53
      "szwedcy zolnierze Hitlera",a wlasciwie mowa byla o szwedzkich SS.
      Ich wspomnienia i wrazenia.
      Niektorzy przezyli do glebokiej starosci i dzielili sie tym co wiedzieli.
      Szwedzi - narod zbyt wrazliwy.
      Wiec mocnych scen dokumentalnych nie pokazywali - odgrywali aktorzy albo o nich opowiadali.
      Mocno wciela sie w pamiec scena .
      SS na miejscu w kolumnie maszerujacej strzelali w leb jencom kobietom - do obozow ich nie brali.
      Wermacht czesto postepowal podobnie.
      Ale zemsta kobiet byla na poziomie:
      wycinanie swastyk na lbie czy plecach SSmanow -podobnie jak tamci rzezbili gwiazdy przeciwnikowi.
      No,ale kobiety odznaczaly sie czyms bardziej wyszukana metoda nagradzania SS:
      Ukrzyzowaniem nagiego SS mana na drzwiach i to do gory nogami.
      A zeby za bardzo nie gledzil to wsadzali mu do geby odciety czlonek.
      Podobno nie ma nic straszniejszego niz zemsta kobiety.
      Juz nawet Szolochow w Cichym Donie o tym wspomnial.
      Strzezcie sie kobiet.
      Nie draznijcie kobiet.
    • engine8 Re: Slaba plec 17.04.18, 00:43
      Eh moze zeza miala.... albo moze to zjazd lesbijek?
      Trzeba bylo polskim zwyczjem jej zdrowo "dociac" i po klopocie LOL
      • polski_francuz Re: Slaba plec 17.04.18, 09:04
        Jedna z pan przy sasiednim stole przy sniadaniu miala wyglad nie tylko kobiety ale tranwestyty. Gruby glos, sluszny wzrost i twarz brutala.

Co za czasy...

PF
        • engine8 Re: Slaba plec 17.04.18, 17:32
          I najgorsze to to ze oni sie uwazja za "normalnych"
          • polski_francuz Kraj kobiet 19.04.18, 09:37
            Juz dawno podejrzewalem, ze Der Spiegel czyta to forum, a w szczegolnosci moje watki, by sie zainspirowac. I prosze, poswiecil caly artykul kobietom w Gorskim Karabachu (o ktorym pisal m.in. Kapuscinski w Imperium) w numerze 14 str. 86-9.

Kobiety zajely tam wiele stanowisk bo mezczyzni pogineli w walce z Azerbajdzanem. I daja sobie dobrze rade, chca miec dzieci, sa dzielne, rozsadne, zdolne do kompromisu i wysluchuja argumentow. Przyjemnie sie o takich kobietach czyta.

Az sie chce rozwazyc emigracje do tego kraju zamieszkalem przez Ormianki (i Ormian). Moze tez by sie znalazla jakas zdolna do poswiecen Ormianka, ktora by wziela Kaczynskiego za partnera? By go troche poduczyc dzisiejszego swiata:)

PF
            • lont12 Re: Kraj kobiet 19.04.18, 10:46
              Panie Curie-Skłodowski, widzę że do Amazonek pana ciągnie! Uważaj pan, bo Herakles zapędził się raz do Amazonek i zginęły mu konie. Amazonka mu gwizdnęła i uziemiła go w ten sposób. Oddała mu konie dopiero po latach, gdy narobił jej dzieci. Herodot przytoczył tę opowieść w rozdziale IV Dziejów, poświęconym Scytii, który to rozdział każdy Słowianin przeczytać powinien.
              • kalllka Re: Kraj kobiet 19.04.18, 12:38
                Oj lont,nie daj się podpalać byle lamaczowi.
                PS
                Skłodowskiej za pierwej daleko było do piera, zwłaszcza po francusku zatem udowodniła się matematycznie..
                Tym samym nie pozbawiła męża wiary co do jej uczuć do niego, a Polski-uczonej.
                Jak zapewne wiesz loncie,
                bezpośrednie przełożenie logiki językowej, np języka polskiego bezpośrednio np. na francuski /zwłaszcza obecnej wszem i wobec, na forum, polskiej franczyzie/ sprawia sporo kłopotu; po pierwsze dlatego, ze mało kto rozumie zależności: logicznego rozbioru zdania z poprawnie sformułowanym równaniem matematycznym, na którym, jak wszystkim wiadomo, zbudowano programowanie komputerowe. ..,
                a po drugie, ze niewielu wie o oprogramowaniu(!) tyle, ze języków np. czwartej generacji...
                do wytłumaczenia powyższego, można dodać tylko tyle,ze lansowany tu slang pretendując do bycia langudge - stał się przypadkowa /koniugacyjno-deklinacyjne/ niedołęgą, stylowa niedorzecznością,stosowana głównie
                by ...w celach zarobkowych.
                I tyle ma wspólnego z profesjonalnym zarządzaniem data oraz kodowaniem co
                jura z Urbanem.
                • lont12 Re: Kraj kobiet 19.04.18, 12:54
                  Droga Kaleczko, ja to co rusz Australopitekom powtarzam że język angielski jest pierwszym (i ostanim) językiem komputerowym na świecie...
    • borrka Podepne sie pod sponsoring Spiegla? 19.04.18, 12:55
      PF obiecuje jakies mozliwości!

Otóż życie uplynęlo mi w przewazajaco damskim otoczeniu.
      Równolegle, od małego wmawiano mi, że kobieta realizuje sie jako traktorzystka i niemalże jako górnik przodkowy.

I ja temu przeciwstawiam słynny "Eksperyment gdański"!

Przystan promowa w Nowym Porcie.
      Wreszcie wpuszczaja na prom i chmara dzieciakow poleciala do "części rozrywkowej".

Chlopcy, jak jeden mąż, do automatow grać, dziewczynki na dziecięcą dyskotekę, wytańcowywać.
      Bylo to tak uderzające, że nie straszne mi zadne gendery i chłopobaby.

PS. Dziękuje Córce za aktywne wsparcie w eksperymencie.
      • polski_francuz Jacinda Ardern 20.04.18, 11:26
        Pani premier Nowej Zelandii i w ciazy i w plaszczu z pior zwanym kahu huruhuru rozmawia z krolowa Elzbieta II.

No coz, pani premier ma jaja, bez dwoch zdan:)

PF
        • engine8 Re: Jacinda Ardern 20.04.18, 19:45
          No ma bo jakby nie mial to by w ciaze nie zaszla.
    • karbat Re: Slaba plec 20.04.18, 21:36
      polski_francuz napisał:
      > W lobby hotelu pani mowi do mnie, niemieckojezycznego, ale patrzy w strone zony by tam >znalezc potwierdzenie. Na szczescie w restauracji kelnerem byl jakis emigrant z Wegier i pol
      > skiego mezczyzna umial uszanowac.
      > Inaczej bym sie czul jak z wizyta u Amazonek.

no coz , widocznie ludzie reaguja tak , jak cie postrzegaja

ciesz sie , ze nie miales bezposrednio do czynienia z ta slaba plcia , ponizej ;)
      oceniasz kobiety poprzez swoje wyobrazenia
      poprzez pryzmat swojej leciwej malzonki , blad .

www.youtube.com/watch?v=MqRxZoDYxcE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka