Dodaj do ulubionych

NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to ...

07.06.18, 16:06
dar USA dla swiata. Dar, ktory pozwala zrozumiec i ktory nauke dzwignal na wyzszy poziom.

Dzisiaj ma odbyc sie specjalna konferencja, na ktorej NASA przedstawi nowe rewelacje w sprawie Marsa. Ciekawe.

Rosja w tym samym czasie poinformowala swiat o posiadaniu nowej broni, ktora wzmocnila wyposazenie rosyjskiej armii.

No coz, ...
Obserwuj wątek
    • pure.blue Oczywiscie: teleskop Hubbla... 07.06.18, 16:07
      Sorry.
      • amunicyjny1 Re: Oczywiscie: teleskop Hubbla... 07.06.18, 16:25
        A pan blueelvic,dalej modły dziękczynne odprawia....
    • xystos Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 07.06.18, 16:33
      podaj linki na podobne tematy,
      bardzo mnie interesuje ta dziedzina
      • amunicyjny1 Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 07.06.18, 16:36
        xystos napisał:

> podaj linki na podobne tematy,
        > bardzo mnie interesuje ta dziedzina
        >
        To tylko kawałek artykułu z Onetu
      • blueelvic2 Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 07.06.18, 16:51
        Wbij w Google haslo...
    • kylax4 Gagarin był pierwszy w kosmosie. 07.06.18, 17:12
      A sondy Wenera były pierwsze na Wenus.
      Największe teleskopy na ziemi należą do Europejskiej Agencji Kosmicznej.

Blue, to dziecinada co wypisujesz. Oczywiste jest, że USA dały wiele światu, ale nie zachowuj się jak proamerykański igorek, który propagandzi na rzecz Ameryki, zamiast Rosji.
      • felusiak1 Re: Gagarin był pierwszy w kosmosie. 07.06.18, 17:19
        Czy Gagarin był pierwszy? Oto jest pytanie.
        • kylax4 Oho, zaraz usłyszę teorie spiskowe. 07.06.18, 17:22

• felusiak1 Re: Oho, zaraz usłyszę teorie spiskowe. 07.06.18, 17:41
            A jakie tam teorie spiskowe. Rosjanie zawsze mataczą. Taka ich natura.
            W Sowietach nigdy nie było wypadkow lotniczych, katastrof, powodzi itd.
            Zatem pytanie czy Gagarin faktycznie był pierwszy. Jestem skłonny wierzyć, ze faktycznie był to pierwszy raz ale kto wie
            • amunicyjny1 Re: Oho, zaraz usłyszę teorie spiskowe. 07.06.18, 18:09
              felusiak1 napisał:

> A jakie tam teorie spiskowe. Rosjanie zawsze mataczą. Taka ich natura.
              > W Sowietach nigdy nie było wypadkow lotniczych, katastrof, powodzi itd.
              > Zatem pytanie czy Gagarin faktycznie był pierwszy. Jestem skłonny wierzyć, ze f
              > aktycznie był to pierwszy raz ale kto wie

No to masz problem
            • karbat Re: Oho, zaraz usłyszę teorie spiskowe. 09.06.18, 00:25
              felusiak1 napisał:

> A jakie tam teorie spiskowe. Rosjanie zawsze mataczą. Taka ich natura.

no zawsze . fallusiak powiedzial co wiedzial .
              publicznie sie oproznil , ulzylo mu .

> Zatem pytanie czy Gagarin faktycznie był pierwszy. Jestem skłonny wierzyć, ze f
              > aktycznie był to pierwszy raz ale kto wie

no , jak to … kto wie . fallusiak wie jak bylo .
              fallusiaki tak majom swoje wiedzom .
        • szwampuch58 Re: Gagarin był pierwszy w kosmosie. 08.06.18, 10:06
          neeeee, ten Polak Twardowski oczywista oczywistosc byl pierwszy.....buhahahaha
      • blueelvic2 Pzestan piz.dzic i zacznij liczyc ... 07.06.18, 23:51
        swoje antyamerykanskie watki. Przeliczylem twoje i moje (250 watkow) bijesz mnie na glowe.

Ten watek jest generalnie o nauce... Nie o Trumpie i nie o Bialym Domu. Mozna rowniez zatanowic sie, ktore z mocarstw bardziej zaangazowane jest w rozwiazywaniu dreczacych ludzkosc pytaniach dotyczace naszej planety i jej historii oraz otaczajacego ja wszechswiatu.
        • amunicyjny1 Re: Pzestan piz.dzic i zacznij liczyc ... 08.06.18, 10:58
          blueelvic2 napisał(a):

> swoje antyamerykanskie watki. Przeliczylem twoje i moje (250 watkow) bijesz mni
          > e na glowe.
          >
          > Ten watek jest generalnie o nauce... Nie o Trumpie i nie o Bialym Domu. Mozna r
          > owniez zatanowic sie, ktore z mocarstw bardziej zaangazowane jest w rozwiazywan
          > iu dreczacych ludzkosc pytaniach dotyczace naszej planety i jej historii oraz o
          > taczajacego ja wszechswiatu.

A dlaczego robisz to pod dwoma nicami?
        • kylax4 Bredni blue ciąg dalszy. 08.06.18, 16:29
          Moje wątki nie są antyamerykańskie. Moje wątki są antyrepublikańskie i antyimperialistyczne.
          • blueelvic2 Twoje watki sa wyjatkowo antyamerykanskie ... 10.06.18, 16:02
            Nie piszesz o niuansach partyjnych w relacjach demokratow z republikanami ... Piszesz o Stanach.

• kylax4 Skoro dana partia dorwała się do władzy w USA, to 13.06.18, 23:56
              decyzja partyjna jest decyzją USA i słusznie ich krytykuję.
    • blueelvic2 A wiec znaleziono slady zwiazkow organicznych ... 07.06.18, 23:52
      Metan.
      • polski_francuz Re: A wiec znaleziono slady zwiazkow organicznych 08.06.18, 09:47
        Najlepszy dowod, ze Rosjanie juz tam byli. Pedzili etanol ale cos im sie popieprzylo:)

PF
        • blueelvic2 To nie byla melina Rosjan ... 08.06.18, 13:57
          Amerykanie odkryli pierwszy zaklad doswiadczalny Pana Boga, w ktorym przeprowadzal eksperymenty.

Amoniak, metan, woda, wodor. Tam wlasnie powstawaly pierwsze aminokwasy, a dalej ... Sam wiesz najlepiej.
          • karbat Re: To nie byla melina Rosjan ... 09.06.18, 00:18
            blueelvic2 napisał(a):

> Amerykanie odkryli pierwszy zaklad doswiadczalny Pana Boga, w ktorym przeprowad
            > zal eksperymenty.

? .
            tak to jest , gdy sie klepie w klawiature , wysyla
            nie przeczytawszy tego co sie napisalo

> Amoniak, metan, woda, wodor. Tam wlasnie powstawaly pierwsze aminokwasy, a dale
            > j ... Sam wiesz najlepiej.

i gdzie tu jest ta twoja bozia …
            • blueelvic2 Jestem niewierzacym, ... 09.06.18, 02:14
              a ironia gruba nitka pisana byla.
        • karbat Re: A wiec znaleziono slady zwiazkow organicznych 09.06.18, 00:31
          polski_francuz napisał:

> Najlepszy dowod, ze Rosjanie juz tam byli. Pedzili etanol ale cos im sie popiep
          > rzylo:)

polski naukowiec z Francji , komentarz na na fs
          na poziomie szostoklasisty szkoly powszechnej
          i … dlaczego nie jestem zaskoczony …
      • kylax4 O niczym to nie świadczy. 09.06.18, 00:48
        Te gazy są wytwarzane także w przypadku np. procesów geologicznych, nie mających nic wspólnego z organizmami żywymi.
        • blueelvic2 A kto pisal o organizmch zywych... 10.06.18, 15:54
          Pisano o zwiazkach organicznych.

Czy dostrzegasz roznice pomiedzy jednym a drugim?
    • szwampuch58 Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 08.06.18, 10:07
      loda zrobiles eleganckiego USA......teraz do budy
      • blueelvic2 Co ty kretynie wiesz o chemii organicznej ... 08.06.18, 14:00
        Tacy jak ty, a twoje wpisy wystarczajaco potwierdzaja ta teorie, moja inteligencje na poziomie dzdzownicy.

Zalasnym jestes palantem.
        • amunicyjny1 Re: Co ty kretynie wiesz o chemii organicznej ... 08.06.18, 14:04
          blueelvic2 napisał(a):

> Tacy jak ty, a twoje wpisy wystarczajaco potwierdzaja ta teorie, moja inteligen
          > cje na poziomie dzdzownicy.
          >
          > Zalasnym jestes palantem.

OK Ale dlaczego piszesz pod dwoma nicami ?
    • czizus Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 08.06.18, 11:42
      Taka to jest różnica pomiędzy USA a Rosją. Amerykanie dają światu nową wiedzę n/t kosmosu, dają nowe praktyczne wynalazki jak internet, GPS, smartfony, . . . . . .. Wspierają Afrykę, pomagają całemu światu w zwalczaniu wszelkiej maści katastrof, . . . itd., itd.

Rosja zbroi się w tym czasie po zęby, straszy sąsiadów atomami, truje i zabija przeciwników politycznych i zamienia miasta Syrii w gruzowisko.
      • felusiak1 Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 08.06.18, 21:30
        każdy robi to co umie.....
      • karbat Re: NASA * Teleskop * Hubbla * Lazik Curiosity to 09.06.18, 00:37
        czizus napisał:
        #> Taka to jest różnica pomiędzy USA a Rosją. Amerykanie dają światu nową wiedzę n
        > /t kosmosu, dają nowe praktyczne wynalazki jak internet, GPS, smartfony, . . .
        > . . .. Wspierają Afrykę, pomagają całemu światu w zwalczaniu wszelkiej maści k
        > atastrof, . . . itd., itd.
        >
        > Rosja zbroi się w tym czasie po zęby, straszy sąsiadów atomami, truje i zabija
        > przeciwników politycznych i zamienia miasta Syrii w gruzowisko.

a wystarczyloby , by palanty do siodmej potegi sprawdzily sobie poziom wydatkow na zbrojenia USA i Rosji .

USA wydaje tez kase na utrzymanie ca 1000 baz wojennych na swiecie
        gdzie jej interesy tam jej bazy , gupole mysla , ze to ich taka akcja charytarywna
    • szwampuch58 Re: Uwaga,Uwaga... 08.06.18, 15:39
      ...pilny news wazeliniarze USA oraz rusozercy ,wasz narcyz amerykanski znowu moze was przyprawic o bol glowy:
      Trump za przyjeciem Rosji w kręgu wiodących narodów przemysłowych.....rzekl te "mondre" slowa przed wyjazdem na szyt G-7 .......gdzie go czeka porzadny opie...zreszta
      www.freenet.de/nachrichten/topnews/trump-fuer-wiederaufnahme-russlands-in-kreis-der-fuehrenden-industrienationen_6649098_4702792.html
      • szwampuch58 Re: Uwaga,Uwaga... 08.06.18, 18:52
        hehehehe,widze ze bystrzakow zatkalo totalnie
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23512940,donald-trump-chce-powrotu-rosji-do-grupy-najsilniejszych-powinni.html
      • felusiak1 Re: Uwaga,Uwaga... 08.06.18, 21:34
        nikogo nie zatkalo poza tobą i innymi ćwierćmózgami.
        it's called posturing.
        posturing - To assume a certain attitude or behave in a certain way, especially to make an impression or gain an advantage
        • szwampuch58 Re: Uwaga,Uwaga... 08.06.18, 22:47
          Tja Felus,w pozorowaniu ty i ten twoj narcyz to jestescie galaktycznie dobrzy
        • karbat Re: Uwaga,Uwaga... 09.06.18, 00:41
          felusiak1 napisał:

> nikogo nie zatkalo poza tobą i innymi ćwierćmózgami.

felusiak to od dawna wiedzial , postulowal , by Rosje przyjac
          do formatu G 7 .

fallus`iakowanie okresla swiadomosc felusiakow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka