Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 21.04.02, 06:31 Gość portalu: jojo napisał(a): .....a jak umre pochowajcie,na dalekiej Ukrainie... hre he he jelopy polskie,daleko wam do tego !!~ Przed tem nastepna lekvcje histotryji dopstaniecie,tak Wam narodzie falszywy DOPOMOZ BOG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 21.04.02, 06:39 Gość portalu: jojo napisał(a): WYSLUCHAJ MNIE,JAHVE MOJ I ZALE MOJE , W KLATWE PRZEOBRAZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, 22.04.02, 13:06 Hej, tam gdzieś znad Czarnej Wody Siada na koń ułan młody, Czule żegna się z dziewczyną, Jeszcze czulej z Ukrainą. Hej, hej, hej, sokoły, Omijajcie góry, lasy, doły! Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku, Mój stepowy skowroneczku! Hej, hej, hej, sokoły, Omijajcie góry, lasy, doły! Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku, Mój stepowy, dzwoń, dzwoń, dzwoń! Wiele dziewcząt jest na świecie, Lecz najwięcej w Ukrainie, Tam me serce pozostało Przy kochanej mej dziewczynie. Ona biedna tam została, Przepióreczka moja mała, A ja tutaj w obcej stronie Dniem i nocą tęsknię do niej. Żal, żal za dziewczyną, Za zieloną Ukrainą, Żal, żal, serce płacze, Że jej więcej nie zobaczę. Wina, wina, wina, wina dajcie, A jak umrę - pochowajcie Na zielonej Ukrainie, Przy kochanej mej dziewczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 00:57 viri-palestyna napisał(a): > Hej, tam gdzieś znad Czarnej Wody > Siada na koń ułan młody, > Czule żegna się z dziewczyną, > Jeszcze czulej z Ukrainą. > > Hej, hej, hej, sokoły, > Omijajcie góry, lasy, doły! > Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku, > Mój stepowy skowroneczku! > Hej, hej, hej, sokoły, > Omijajcie góry, lasy, doły! > Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku, > Mój stepowy, dzwoń, dzwoń, dzwoń! > > Wiele dziewcząt jest na świecie, > Lecz najwięcej w Ukrainie, > Tam me serce pozostało > Przy kochanej mej dziewczynie. > > Ona biedna tam została, > Przepióreczka moja mała, > A ja tutaj w obcej stronie > Dniem i nocą tęsknię do niej. > > Żal, żal za dziewczyną, > Za zieloną Ukrainą, > Żal, żal, serce płacze, > Że jej więcej nie zobaczę. > > Wina, wina, wina, wina dajcie, > A jak umrę - pochowajcie > Na zielonej Ukrainie, > Przy kochanej mej dziewczynie. Naprawde jest to piekna piosenka,az mnie w dolku cos scisnelo,dziekuje Ci za caly text.Zaraz go wydrukuje ! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeF Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 01:09 Ukraina w tej piosneczce nie oznacza Ukrainy- dzisiejszego państwa. W czasach kiedy powstał ten tekst, na określenie dzisiejszej Ukrainy używało się słowa Ruś. A ukraina to wtedy były kresy, pogranicze i tego było żal Ułanowi. A Żal ów powodowała świadomość, że każdą podbitą krainę trzeba zwrócić ludowi któremu przynależy. Czego świadomości wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 01:14 Gość portalu: MeF napisał(a): > Ukraina w tej piosneczce nie oznacza Ukrainy- dzisiejszego państwa. W czasach > kiedy powstał ten tekst, na określenie dzisiejszej Ukrainy używało się słowa > Ruś. A ukraina to wtedy były kresy, pogranicze i tego było żal Ułanowi. A > Żal ów powodowała świadomość, że każdą podbitą krainę trzeba zwrócić ludowi > któremu przynależy. Czego świadomości wam życzę. Dziekuje za wyjasnienie i pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -------- Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.cm-upc.chello.se 23.04.02, 01:59 www.jojo.com.tw/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 02:03 Gość portalu: ------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 04:15 Znowu puscilem i.....rozmarzylem sie.... nastepnym bedzie " o moj rozmarynie,rozwijaj sie ",to moze byc juz moj poczatek,snu slodkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 04:28 Gość portalu: jojo napisał(a): > Znowu puscilem i.....rozmarzylem sie.... nastepnym bedzie " o moj > rozmarynie,rozwijaj sie ",to moze byc juz moj poczatek,snu slodkiego... A tak prawde mowiac Polska to piekny kraj jest,DZIADKOW MOICH KOCHANYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 04:35 Gość portalu: jojo napisał(a): > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > Znowu puscilem i.....rozmarzylem sie.... nastepnym bedzie " o moj > > rozmarynie,rozwijaj sie ",to moze byc juz moj poczatek,snu slodkiego... > > A tak prawde mowiac Polska to piekny kraj jest,DZIADKOW MOICH KOCHANYCH... PRZEZ CIEMNIAKOW,ANALFABETCZNYCH WYMORDOWANYCH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, Dla jojo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 15:52 Jojo, mysle ze to bylobu pieknie gdybys tu przyjechal z wizyta. Moze poszlibysmy razem na piwo? O mój rozmarynie rozwijaj się! O mój rozmarynie rozwijaj się! Pójdę do dziewczyny pójdę do jedynej, Zapytam się. A jak mi odpowie - nie kocham cię, A jak mi odpowie - nie kocham cię, Ułani werbują, strzelcy maszerują, Zaciągnę się. Dadzą mi buciki z ostrogami Dadzą mi buciki z ostrogami I siwy kabacik i siwy kabacik Z wyłogami. Dadzą mi konika cisawego Dadzą mi konika cisawego I ostrą szabelkę i ostrą szabelkę Do boku mego. Dadzą mi uniform popielaty, Dadzą mi uniform popielaty, Ażebym nie tęsknił, ażebym nie tęsknił Do swojej chaty. Dadzą mi manierkę z gorzałczyną, Dadzą mi manierkę z gorzałczyną, Ażebym nie tęsknił, ażebym nie tęsknił Za dziewczyną. A kiedy już wyjdę na wiarusa, A kiedy już wyjdę na wiarusa, Pójdę do dziewczyny, pójdę do jedynej, Po całusa. A gdy mi odpowie - nie wydam się, A gdy mi odpowie - nie wydam się, Hej, tam kule świszczą i bagnety błyszczą Poświęcę się. Pójdziemy z okopów na bagnety, pójdziemy z okopów na bagnety, Bagnet mnie ukłuje, śmierć mnie pocałuje, Ale nie ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, Dla jojo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 16:11 Na tej stronie znajdziesz nagranie O moj Rozmarynie do posluchania i troche wiecej: monika.univ.gda.pl/~literat/media/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 16:17 Gość portalu: jojo napisał(a): > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > Gość portalu: jojo napisał(a): > > > > > Znowu puscilem i.....rozmarzylem sie.... nastepnym bedzie " o moj > > > rozmarynie,rozwijaj sie ",to moze byc juz moj poczatek,snu slodkiego. > .. > > > > A tak prawde mowiac Polska to piekny kraj jest,DZIADKOW MOICH KOCHANYCH... > > PRZEZ CIEMNIAKOW,ANALFABETCZNYCH WYMORDOWANYCH ! Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie mieszkasz,recze ze szybko stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 16:25 Gość portalu: mik50 napisał(a): > > Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie mieszkasz,recze ze szybko > stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. Sznowny piecdziesiaty miku. Uprzejmie informuje ze jojo jest moim przyjacielem, a za przyjaciol dam sie pokroic. Ty nie jestes moim przyjacielem, a sadzac po powyzszym wpisie nie nalezysz nawet do osob, z ktorymi zgodzilabym sie razem przejsc na druga strone ulicy. Dlatego badz laskaw swoja zawszona obecnosc ujawniac gdzie indziej. Moze idz zrobic to co ci wychodzi najlepiej - napij sie wodki i uwal sie jak sztucer. Bedziemy mieli spokoj na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 16:28 Gość portalu: Helga napisał(a): > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > > > Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie mieszkasz,recze ze s > zybko > > stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. > > Sznowny piecdziesiaty miku. Uprzejmie informuje ze jojo jest moim przyjacielem, > a > za przyjaciol dam sie pokroic. Ty nie jestes moim przyjacielem, a sadzac po > powyzszym wpisie nie nalezysz nawet do osob, z ktorymi zgodzilabym sie razem > przejsc na druga strone ulicy. Dlatego badz laskaw swoja zawszona obecnosc > ujawniac gdzie indziej. Moze idz zrobic to co ci wychodzi najlepiej - napij sie > > wodki i uwal sie jak sztucer. Bedziemy mieli spokoj na Forum. > > m Rady przyjmuje od ludzi,a nie od zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 16:31 Gość portalu: mik50 napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > > > > > > Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie mieszkasz,recze > ze s > > zybko > > > stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. > > > > Sznowny piecdziesiaty miku. Uprzejmie informuje ze jojo jest moim przyjaci > elem, > > a > > za przyjaciol dam sie pokroic. Ty nie jestes moim przyjacielem, a sadzac p > o > > powyzszym wpisie nie nalezysz nawet do osob, z ktorymi zgodzilabym sie raz > em > > przejsc na druga strone ulicy. Dlatego badz laskaw swoja zawszona obecnosc > > > ujawniac gdzie indziej. Moze idz zrobic to co ci wychodzi najlepiej - napi > j sie > > > > wodki i uwal sie jak sztucer. Bedziemy mieli spokoj na Forum. > > > > m Rady przyjmuje od ludzi,a nie od zwierzat. I co ja mam na to powiedziec, piećdziesiąty Miku? Jestes nadzwyczajnie uprzejmy dla kobiet. Na pewno masz wielkie powodzenie, hihihih. Gratuluje! Helga (Pierwsza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 16:39 Gość portalu: Helga napisał(a): > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > > > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > > > > > > > > > Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie mieszkasz, > recze > > ze s > > > zybko > > > > stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. > > > > > > Sznowny piecdziesiaty miku. Uprzejmie informuje ze jojo jest moim prz > yjaci > > elem, > > > a > > > za przyjaciol dam sie pokroic. Ty nie jestes moim przyjacielem, a sad > zac p > > o > > > powyzszym wpisie nie nalezysz nawet do osob, z ktorymi zgodzilabym si > e raz > > em > > > przejsc na druga strone ulicy. Dlatego badz laskaw swoja zawszona obe > cnosc > > > > > ujawniac gdzie indziej. Moze idz zrobic to co ci wychodzi najlepiej - > napi > > j sie > > > > > > wodki i uwal sie jak sztucer. Bedziemy mieli spokoj na Forum. > > > > > > m Rady przyjmuje od ludzi,a nie od zwierzat. > > I co ja mam na to powiedziec, piećdziesiąty Miku? Jestes nadzwyczajnie uprzejmy > > dla kobiet. Na pewno masz wielkie powodzenie, hihihih. Gratuluje! > > Helga (Pierwsza) > > m Kobiety zawsze szanowalem,Damy tymbardziej,ale popierajac te zwierze jojo wchodzisz w to bagno.Wiec nie dziw sie moim sentencjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Piekna piesn:Wina dajcie,,, jojo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 17:06 Gość portalu: mik50 napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > > > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: mik50 napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > Ty smierdzaca,zawszona zydowino,ujawnij sie tam gdzie miesz > kasz, > > recze > > > ze s > > > > zybko > > > > > stracisz swoj tupet zydowski i swoja anonimowosc. > > > > > > > > Sznowny piecdziesiaty miku. Uprzejmie informuje ze jojo jest moi > m prz > > yjaci > > > elem, > > > > a > > > > za przyjaciol dam sie pokroic. Ty nie jestes moim przyjacielem, > a sad > > zac p > > > o > > > > powyzszym wpisie nie nalezysz nawet do osob, z ktorymi zgodzilab > ym si > > e raz > > > em > > > > przejsc na druga strone ulicy. Dlatego badz laskaw swoja zawszon > a obe > > cnosc > > > > > > > ujawniac gdzie indziej. Moze idz zrobic to co ci wychodzi najlep > iej - > > napi > > > j sie > > > > > > > > wodki i uwal sie jak sztucer. Bedziemy mieli spokoj na Forum. > > > > > > > > m Rady przyjmuje od ludzi,a nie od zwierzat. > > > > I co ja mam na to powiedziec, piećdziesiąty Miku? Jestes nadzwyczajnie upr > zejmy > > > > dla kobiet. Na pewno masz wielkie powodzenie, hihihih. Gratuluje! > > > > Helga (Pierwsza) > > > > m Kobiety zawsze szanowalem,Damy tymbardziej,ale popierajac te zwierze joj > o > wchodzisz w to bagno.Wiec nie dziw sie moim sentencjom. Ja joja nie popieram! To cos wiecej. Jojo to moj przyjaciel, a przyjaciol sie po prostu kocha za to ze istnieja. W moich oczach jojo jest zawsze piekny, nawet jak sie tym winem uwali jak sztucer, hihih. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Helga IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 17:26 Dziwie Ci sie,ze jako kobieta,chcesz babrac sie tym.Zebys lepiej zrozumiala, iz ja wiem,ze my piszac tutaj,nic nie zmienimy.Te wszystkie obelgi,ktore kierujemy do siebie,swiadcza o naszej kulturze.Ja tez jestem chory,bo znam prawde,znam krzywdy wyzadzone przez tych wielkich, Polakom jak i Zydom. Mozna zyc,mieszkac razem i szanowac prawo.To nie my prosci ludzie jestesmy winni.Oni nas wszystkich okradaja.Chodzi o to,zebysmy razem stawili im czola. Tacy Zydzi co pisza tutaj,w izraelu sa niepotrzebni,plujac na Polske, szkodza Jej a sobie tymbardziej.Ja mam ten komfort,ze zawsze jestem za prawda,tj. krzywda kazdego a jako Polak,bo tam sie urodzilem,bede bronil Jej. Ty rob jak uwazasz,ale nie zdziw sie moim ripostom,gdy nasze drogi znow sie skrzyzuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: mik50 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 18:00 Masz racje ze ani te dyskusje, ani te obelgi niczego nie zmieniaja. To dobrze ze znasz historie:) To w takim razie ci powiem cos ogolnego o Polsce, polskich Zydach i polskich Polakach. Mysle ze Polska okropnie duzo stracila prez stalinizm, takze w wymiarze propagandowym. Np. elity francuskie przez cale te powojenne lata pracowaly zeby zamazac ich winy z okresu II wojny swiatowej, a my w tym czasie bylismy pozbawieni glosu, siedzac zamknieci w tym gulagu. Nie wiem czy wiesz, kto opracowal system ewidencji Zydow, ktory umozliwil Holokaust. Nie Niemcy! Francuskie Ministerstwo Sprawiedliwosci Petaina, ktore zreszta jako pierwsze je zastosowalo w praktyce we Francji, a Niemcy ten system od nich przejeli. O ile pamietam, to Francuzi zastosowali ten system przy okazji "oczyszczenia z Zydow" paryskiej dzielnicy Wandea, zreszta zaostrzajac przepisy ktore wtedy obowiazywaly w Niemczech. Wtedy jeszcze Niemcy objeli wywozka do obozow zaglady osoby powyzej 14 roku zycia, dzieci zostawiali. Francuzi objeli wszystkich, z niemowlakami wlacznie. Niemniej nikt juz o tym nie pamieta, wlasnie dzieki usilnej pracy propagandowej francuskich elit przez ostatnie 50 lat. Wlasciwie mowiac obiektywnie niewiele w owczesnej Europie bylo panstwowych elit politycznych, ktore zachowaly sie tak dobrze, jak polska elita, i dlatego tez wszystkim bylo - i jest wygodnie - podtrzymywac mit o polskim antysemityzmie. I z tym trzeba walczyc, zgadzam sie z toba! Jednak integralna czescia walki o prawdziwa historie jest pamiec o tym, czym byla Polska i jacy byli Polacy zanim przewalily sie przez nasze panstwo oba totalitaryzmy. Bylismy spoleczenstwem wieloetnicznym od zarania dziejow! Polscy etniczni Zydzi i etniczni Polacy to sa tacy sami Polacy, niczym sie od siebie nie roznia. Problem w tym, ze etnicznym Polakom nikt nie zakazywal Polski kochac, a etnicznym Zydom tak, kiedy wypedzono ich z Polski w 1968r. To jest cos strasznego, i wielu ludzi boli do dzisiaj. Zastanow sie dlaczego jojo slucha polskich piosenek. Albo Fredziu, ktory raz sie w chwili slabosci przyznal ze jest polonofilem. Na forum znajdziesz pelno takich osob, ktore maja piekne dusze, jak je zechcesz dojrzec:) I zrozumiec, ze sa takimi samymi Polakami jak ty. No i jednak trzeba przejsc przez ten wstyd, ze etniczni Polacy etnicznym Zydom zrobili krzywde, dzisiaj juz w wiekszosci nie do naprawienia:( A potem to juz wystarczy przykazanie o kochaniu bliznich. Swirow jest na swiecie pelno, ludzi po wszystkich stronach pozera nienawisc i czyni ich bardzo brzydkimi, a ich zycie czyni nedznym zyciem. Ja nie chce zyc nedznie, i mam nadzieje ze ty tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 ReHelga IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 18:53 Zeby te prawde o wygnaniu zydow zrozumiec,trzeba inaczej troche spojrzec. To Zydzi zostali wykreceni,a Polska okradziona za sprawa ANTYSIONISTOW. Oni sprowokowali ten szum.Im wcale nie chodzilo o malych, im szlo o pieniadze,ktore to w perfidny sposob przekazali do Izraela,a takze produkcje. W Polsce wszystko po tym roku zginelo.Umowy miedzynarodowe zabranialy Polsce na produkcje tego co bylo wywiezione do Izraela,a wczesniej,produkowane w Polsce.Do dzisiaj nie zmieniono w Izraelu opakowan na niektore towary z tamtych lat,produkowanych w Polsce.Znam to.Zrozum jeszcze jedno,ze ta sielanka musi sie skonczyc Zydom.Jak?To jest zalezne od gloszacych ANTYSEMITYZM.Ty nie mysl ze politycy swiata sa ograniczeni.Oni widza,ze przed Zydami nie ma tajemnic. Sa u szczytu w kazdym rzadzie i biora wszystko jak swoje.Przy tym zapomnieli ze inne narody tez chca zyc.Wszystko kiedys sie budzi.Czym wczesniej,tym lepiej prostym ludziom.Ja uwazam,ze nasza inteligencja juz dojzala,zebysmy stworzyli swiat bez wojen i na miare naszych mozliwosci.Mam cicha nadzieje, ze globalizacja zmierza w tym kierunku.Innych mysli nie dopuszczam,latwiej mi z ta mysla zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: mik50 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.02, 19:41 No i po co ja sie wysilam. Ja tobie o tym ze ludzie sa piekni i warto sie na nich otwierac, a ty mi o spiskach wszechswiatowych:( Chyba zyjemy w innych swiatach, moj bardziej mi sie podoba. Mam w nim swietnych przyjaciol:) Musisz byc chyba smutnym czlowiekiem, i troche mi ciebie zal. To nie jest agresywne co napisalam, naprawde mi troche szkoda, zreszta nie tylko ciebie. To jest strata, kiedy ludzie sie odgradzaja swoimi obsesjami od bliznich, bo moze tez byliby piekni? Kto wie, co w nich jeszcze siedzi? A tak nic nie widac oprocz tego jednego:( Pozdrawiam, Helga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik50 Re: Helga IP: *.turboline.skynet.be 23.04.02, 21:31 Gość portalu: Helga napisał(a): > No i po co ja sie wysilam. Ja tobie o tym ze ludzie sa piekni i warto sie na > nich otwierac, a ty mi o spiskach wszechswiatowych:( > > Chyba zyjemy w innych swiatach, moj bardziej mi sie podoba. Mam w nim swietnych > > przyjaciol:) Musisz byc chyba smutnym czlowiekiem, i troche mi ciebie zal. To > nie jest agresywne co napisalam, naprawde mi troche szkoda, zreszta nie tylko > ciebie. To jest strata, kiedy ludzie sie odgradzaja swoimi obsesjami od > bliznich, bo moze tez byliby piekni? Kto wie, co w nich jeszcze siedzi? A tak > nic nie widac oprocz tego jednego:( > > Pozdrawiam, > Helga m Co do mnie,to sie mylisz.Ale tak,zeby zakonczyc ten tematto:szlak mnie trafia czytajac te wypowiedzi.Wszystkie.Moge pisac duzo wiecej,bo znam temat.Stare Polskie przyslowie:gdzie 2 sie bije 3 kozysta.To dotyczy Zydow i Polakow. Jedni jak i drudzy sztukuja koniec z koncem i se wytykaja.Rekiny ich oskubuja i tylko podsypuja do pieca.Zydzi tak samo sa bardzo biedni.Religia nakazuje im plodzic dzieci i nie pyta czy maja za co je wychowac.Dowodem tego,to dla niedowiarkow,jest:w kazdym zydowskim sklepie jest lista Zydow zyjacych na kredyt. Jest tego bardzo duzo i te biede latwo zauwazyc.Trudniej niz bogactwo,ale tak jest.Moj smutek polega na czytaniu durnot.W sumie jestem bardzo wesoly(Zona mowi ze gdzie niepojde to sie ze mnie wysmieja)Zycie ulozylem sobie dobrze i to handlujac z Zydami,nie cebula.Dzieci tez mam dobrze ustawione.Mysle ze uslyszysz jeszcze o mnie,za sprawa sportu,bo wszystko uklada sie po mysli.Poza tym w zyciu osiagnolem wiecej,niz zamiezalem.wekendy juz spedzam nad woda,ryby sporty wodne Powiedz czego moze zadac wiecej czlowiek z biednej Polski.Nie moge Ci pisac,tego co bym chcial,raz ,ze to brzytko,a i mialem dwa razy wlamanie.Sama rozumiesz. W klubie troche zmienilem na Polska nutke.Otwarcie i zamkniecie sezonu rozpoczynamy balem.W sumie jest przyjemnie.Chcialoby sie jeszcze moc widziec wiekszosc rodakow,jako ludzi spokojnych,rozwaznych.Trzeba isc w tym kierunku,a nie tracic energie na duperele.Sluze rada jak pomoca wszystkim ktorzy zasluguja na to. Konczac zycze dobrej nocy. ps.Piszac korzystam z grzecznosci syna,bo komputer to jego praca nauka. Jak czegos potrzebujesz,kazdy moze pisac na moj adres:romkob@hotmail.com gdy to miesci sie w moich mozliwosciach,nie odmawiam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś