Dodaj do ulubionych

Propaganda z Chin

11.04.20, 21:27
Chińskie rzadowe media wykupują masę miejsca na fejsbuku i twitterze. Szef KPP jest jak bóg ratujacy swiat przed amerykańskim wirusem. Rzecz jasna Trump nie potrafi nic zrobić poza rasistowskimi i ksenofobicznymi komentarzami poniżajacymi chiński narod i samego prezydenta Xi.
Interesujace jest, ze amerykańskim demokratom to nie przeszkadza. Oni tylko Putina nie lubią.
Pamietam jak Obama wysmiewał się Romneya, kiedy ten powiedzial, ze Rosja jest przeciwnikiem.
Zimna wojna skończyla się ponad 20 lat temu a ty ciagle żyjesz w latach 60-tych.
Obserwuj wątek
    • blueelvic2 Perfidna gra Chin ... 11.04.20, 21:42
      Chiny trabia w tuby zwyciestwa na kilku frontach... Ja wskazalbym na jednego takiego, dosc znaczacego, profesora, ktory jest dziekanem Chongyang Institute for Financial Studies oraz dyrektorem China-US People-to-People Exchange Research Center.

Gosc nazywa sie Wang Wen. Jego przeslanie jest takie, ze Ameryka w oczach swiata zmienia sie z globalnego imperium w regionalne mocarstwo bez wiekszego znaczenia.

Mowi on: „Chiny, jesli zostana o to poproszone gotowe sa pomóc Ameryce w walce z pandemia.

Dziekujemy Panie Wen - Ameryka waszej pomocy nie potrzebuje.
      • wojciech.2345 Re: Perfidna gra Chin ... 12.04.20, 15:25
        blueelvic2 napisał:
        > Gosc nazywa sie Wang Wen. Jego przeslanie jest takie, ze Ameryka w oczach swiat
        > a zmienia sie z globalnego imperium w regionalne mocarstwo bez wiekszego znacze
        > nia.
        >
        > Mowi on: „Chiny, jesli zostana o to poproszone gotowe sa pomóc Ameryce w walce
        > z pandemia.
        >
        > Dziekujemy Panie Wen - Ameryka waszej pomocy nie potrzebuje.
        -------------------
        Nie lekceważyłbym tego Wen'a. Azja zaczyna w wielu dziedzinach znaczyć, a nawet
        dominować. USA może być za słabe w takiej konfrontacji. Co potrafią ludzie o mentalności
        chińskiej można zobaczyć śledząc osiągnięcia np. Singapuru.
    • amunicyjny1 Re: Propaganda z Chin 11.04.20, 21:45
      Wzruszyłem się, te demokraty u was to już prawie jak żydy za Adolfa, normalnie słoneczko zasłaniają.....Wszystkie popaprane ideologie tak miały, gdyby nie wróg wewnętrzny, to wtedy ho ho.. użyteczne stworzenia, każde g zasłonią
      • felusiak1 Re: Propaganda z Chin 11.04.20, 22:00
        Nie da się ukryć, ze dryfują w kierunku czerwonym. Juz są mocno rozowi z odcieniem brunatnym.
        • yurek_1111 A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomaranczowym? 12.04.20, 17:44
          felusiak1 napisał:

> Nie da się ukryć, ze dryfują w kierunku czerwonym. Juz są mocno rozowi z odcien
          > iem brunatnym.

Ponad pol miliona zainfekowanych i rekordy smiertelnosci...
          A Chinczycy dali mu ekstra czas by sie przygotowal...
          Nie umial czy moze nie chcial.....
          • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 12.04.20, 17:58
            Orange Man Bad

Orange

Man

Bad
            • yurek_1111 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 12.04.20, 18:09
              A kto odpowiada za sytuacje w USA?
              Srodki zapobiegawcze powinien chyba przedsiewziac Prezydent...
              Pytam ponownie : nie umial zabezpieczyc ludzi czy nie chcial?
              • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 12.04.20, 18:59
                Nie umial bo jest Stupid i nie chciał bo jest Bad.

Jakie środki zapobiegawcze i kiedy?
                • yurek_1111 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 12.04.20, 19:11
                  felusiak1 napisał:

> Nie umial bo jest Stupid i nie chciał bo jest Bad.
                  >
                  > Jakie środki zapobiegawcze i kiedy?

Jakie srodki i kiedy to jego bol glowy....
                  Nie zrobil nic lub niewiele stad jest jak jest...
                  • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 12.04.20, 19:40
                    Wygodnie piszesz. Problem z pamiecią. Ile bylo ofiar smiertelnych w USA i w Europie 1 marca?
                    • kylax4 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 13:05
                      Felusiak, przygotowania się robi, jak jest mało zakażonych, lub nawet jeszcze nie ma w ogóle.
                      Biurokracja, oraz nieprzygotowanie Trumpa, dało rezultaty, jakie dało.
                      SARS 2 nie odszedł "like a miracle"
                      • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 16:39
                        A gubernator i burmistrz? U nas nie ma centralnego rzadu.
                        • yurek_1111 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 17:08
                          Gubernator i burmistrz chyba podlegaja bezposrednio lub posrednio pod Prezydenta, jak nie to caly amerykanski system wladzy,ktory tak wychwalasz jest do doopy ...
                          • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 17:33
                            Nie podlegają. To jest system federalny. Burmistrz nie podlega gubernatorowi. Gubernator nie podlega prezydentowi. W Niemczech jest identycznie.
                            To są funkcje z wyboru. Do tego kazdy stan ma swój parlament, pobiera podatki i uchwala budzet. I to z tego budzetu utrzymywana jest słuzba zdrowia. To w gestii stanu i miasta jest zakup masek, medykamentów, odziezy ochronnej.
                            Rzad federalny wkracza do akcji w wypadku kiedy problem przerasta mozliwości stanu. Stan wkracza kiedy problem przerasta mozliwosci miasta.
                        • kylax4 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 17:28
                          Burmistrz nie musi się znać na pandemiach.
                          Ale rząd federalny już raczej tak i powinien zacząć przygotowania, gdy nadeszły pierwsze ostrzeżenia od wywiadu. A te były już w grudniu.
                          • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 17:58
                            Nie bylo żadnych ostrzezeń w grudniu. To byl fake news. Zdementowany.
                            Burmistrz ma słuzby, ktore znaja sie na pandemiach. To nie jest burmistrz Szczepanowa. To jest burmistrz miasta z populacją 8 milionów i budzetem 95 mld. dolarów. Bloomberg kupil 500 wentylatorów. DeBlasio sprzedał. Cuomo mial kupić ale wydał pieniadze na inne potrzebne rzeczy. I media nie eksponuja tego. Obaj są niemal bohaterami. A wszystkiemu winny jest Trump. Dr. Fauci wczoraj powiedzial, ze gdyby Trump zastosowal sie do jego zaleceń w polowie lutego to nie byloby tulu ofiar. Ale zyjemy w dobie internetu i youtube i kazdy może obejrzeć co mowil Dr Fauci 29 lutego. "Right now at this moment, there is no need to change anything that you’re doing on a day-by-day basis. Right now the risk is still low, but this could change. I’ve said that many times, even on this program. You got watch out, because although the risk is low now, you don’t need to change anything you’re doing."
                            www.today.com/video/dr-fauci-on-coronavirus-fears-no-need-to-change-lifestyle-yet-79684677616
                            • kylax4 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 18:04
                              Niech Trump zwolni wszystkich i zostawi sobie Jareda i Ivankę. Oni pokonają każdą pandemię....
                              • felusiak1 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 13.04.20, 18:37
                                Fakty nie pasują do wierzeń?
              • engine8 Re: A gdzie dodryfowal Trump w odcieniu pomarancz 14.04.20, 03:43
                PRzeciez mu doradcy medyczni radzili aby nie panikowal bo jeszcz eni ema problemu....Oczywiste jest ze reakcha ze wczesna moze byc rownie albo bardzij nibezpieczna niz za pozna...
                Zareagowal mniej wiecej we wlasciwym czasie i wlasciwy spsob....
                I jak na razie w porownaiu z EU to mamy 1/3 tyle umarlych co EU...
      • amunicyjny1 Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 11:27
        www.reuters.com/article/us-usa-banks-energy-assets-exclusive/exclusive-u-s-banks-prepare-to-seize-energy-assets-as-shale-boom-goes-bust-idUSKCN21R3JI
        ciekawe, nieprawdaż . tym panom ropa po 150 doców nie będzie przeszkadzać

Trump ma wybory, jak Morgany puszczą bez gaci małych właścicieli przedsiębiorstw łupkowych i obligatariuszy łupkowych to będzie mu ciężko w wyborach. Z jednej strony cisną Morgany z drugiej cisną wyborcy, ciekawe..
    • jorl Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 17:29
      No to jak drogi f1, podpie.dolicie miliardzik $ CHrlowcom za tego wuhan, chnskiego wirusa? Te obligacje ich macie jak znalazl. Juz zmieniles zdanie ktore miales ze nie i teraz jestes sklonny podpier.alic?
      No jak? Nie wstydz sie, tylko krowy nie zmieniaj zdania i zawsze zuja trawe.
      Ja wiem, jak pierwszy raz o tym podpierdole.iu napisalem uznales to za niemozliwe. Ciezko Tobie przyznac ze sie myliles a ja jorl nie. Ale $ nie smierdza, te podpierdo.one papierki zdezynfukujecie i bedzie OK
      • wojciech.2345 Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 17:39
        jorl napisał:
        > No to jak drogi f1, podpie.dolicie miliardzik $ CHrlowcom za tego wuhan, chnski
        > ego wirusa?
        --------------------
        Miliard $ dla Kitajców to tyle ile wydajesz na wykałaczki lub waciki.
        Ty chyba nie wiesz o czym piszesz?
      • jorl Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 18:01
        jorl napisał:

> No to jak drogi f1, podpie.dolicie miliardzik $ CHrlowcom za tego wuhan, chnski

jasne 1000mild$, tyle gdzies maja w waszych obligacjach. Oczywiscie nie musi byc to koncowa suma. Mozna wiecej zazadac i nawet sporo z wiecej wydobyc.
        • wojciech.2345 Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 18:08
          jorl napisał:

> jorl napisał:
          >
          > > No to jak drogi f1, podpie.dolicie miliardzik $ CHrlowcom za tego wuhan,
          > chnski
          >
          > jasne 1000mild$, tyle gdzies maja w waszych obligacjach. Oczywiscie nie musi by
          > c to koncowa suma. Mozna wiecej zazadac i nawet sporo z wiecej wydobyc.
          -----------------------------------
          Winno być bilonik $.
          Ale dla Ciebie to wsio rawno.

Nie czujesz materii i takie potknięcia tego dowodzą.
          • jorl Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 18:13
            wojciech.2345 napisał:

> Winno być bilonik $.
            > Ale dla Ciebie to wsio rawno.
            >
            > Nie czujesz materii i takie potknięcia tego dowodzą.

Nie, wlasnie dlatego pisze 1000mild a nie bilion aby Jankesi falszywie tego nie odczytali. U nich bilion to nasz miliard.
            Fakt ze w najpierw napisalem o 1000 za malo, wlasnie piszac to szybko sie pomylilem bo rozwazalem ta sprawe. 1000mild zamiast biliona.
            • wojciech.2345 Re: Propaganda z Chin 12.04.20, 18:21
              Nadal brniesz. Wpadka się każdemu zdarza.
              Ja to załatwiam najkrócej jak można.
              Zobacz następny post.
            • wojciech.2345 Wojtuś masz rację /bt 12.04.20, 18:22
              • jorl Re: Wojtuś masz rację /bt 13.04.20, 11:17
                Widzisz drogi w2345 ja wiem za dlatego biegasz za mna na forum bo chcesz zebym Ciebie pochwalil w koncu. Jak maly szczyl chcacy w koncu aby dorosly go pochwalil ze jednak cos i ten szczyl madrego powiedzial.
                Ale metode jak wybrales, pizdzenia w wiekszosci po moich postach nie jest dobra. To nie dziala na mnie.
                Tak wlasnie zachowuja sie dziecie ktore wrzeszcza aby w koncu rodzic sie nim zajal. Z miloscia.

Ja wiem ze cos tam dlubales w komputerach, uczyles nawet dlubania jakis studentow ale to dla mnie nie znaczy zes madry. I do tego Twoje dzieciece zachowanie Ciebie dyskfalifikuje.
                • wojciech.2345 Re: Wojtuś masz rację /bt 13.04.20, 11:26
                  jorl napisał:
                  > Widzisz drogi w2345 ja wiem za dlatego biegasz za mna na forum bo ...
                  -------------------------
                  chcę wiedzieć gdzie zakopałeś rower.
                  Powiedz, proszę.
            • engine8 Re: Propaganda z Chin 14.04.20, 03:40
              Oj takimi drobiazgami sie zajmujesz jak Swiat sie boryka z powaznymi problemami :)
      • engine8 Re: Propaganda z Chin 14.04.20, 03:38
        Jorl, taki duzy a taki glupi...... Oni byc moze je sami oddadza? Podpierd.... jest nielegalne przeciez?
    • borrka Antychiński jestem 12.04.20, 18:21
      Myślę, jak Olga od Tokarczuków:

<<<Zachowania człowieka, najdziwaczniejsze i najbardziej dramatyczne, które kiedyś „mieściły się” jeszcze w ekosystemie, dziś za sprawą skali – czyli tego, że jest nas tak nieprawdopodobnie dużo i nasze apetyty wzrosły – po prostu rozsadziły system. Naukowcy dość jasno wskazują wspólne źródło wielu wielkich epidemii jak AIDS, ebola, MERS, SARS – okrutne traktowanie zwierząt. Koronawirus przeszedł na człowieka na tzw. mokrych targach w Azji. Ktokolwiek widział te targi, nie zapomni ich do końca życia. Dla mnie to jeden z najjaskrawszych dowodów na upadek człowieka – zwierzęta są tam maltretowane, męczone, zabijane na najokrutniejsze sposoby. Mam nadzieję, że nacisk światowej opinii publicznej nakaże zamknąć ten koszmarny biznes, nie tylko zresztą Chinom, bo to zjawisko niestety powszechne także w całej Azji Południowo-Wschodniej, od Półwyspu Indochińskiego aż po Indonezję i Filipiny.>>>

Tak właśnie uważam.
      Howgh.
      • felusiak1 Re: Antychiński jestem 12.04.20, 19:07
        I tu ciśnie sie pytanie. Jeśli mokry targ w Wuhan zapoczatkował epidemię to dlaczego ponownie jest otwarty. Dlaczego inne mokre targi działaja? A może ten wirus nie jest z mokrego targu lecz wyniesiony został przypadkowo z laboratorium? Szefowa wuhańskiego laboratorium zapytała na chińskim twitterze "Czy to od nas się wydostało?" i ślad po niej zaginąl.
        • jorl Re: Antychiński jestem 13.04.20, 11:18
          felusiak1 napisał:

> I tu ciśnie sie pytanie. Jeśli mokry targ w Wuhan zapoczatkował epidemię to dla
          > czego ponownie jest otwarty. Dlaczego inne mokre targi działaja? A może ten wir
          > us nie jest z mokrego targu lecz wyniesiony został przypadkowo z laboratorium?
          > Szefowa wuhańskiego laboratorium zapytała na chińskim twitterze "Czy to od nas
          > się wydostało?" i ślad po niej zaginąl.

No widzisz drogi f1, wiec za kare podpierdolicie CHRlowi kase? Wuhan wirus chinski wirus.
        • kylax4 Re: Antychiński jestem 13.04.20, 13:26
          Nie jest otwarty, dlaczego kłamiesz?
          Co do drugiej sprawy, pewnie piszesz o ekspertce od koronawirusów Shi Zhengli, ale ona nie jest dyrektorem instytutu w Wuhan. Tą osobą jest Wang Yanyi.

www.ibtimes.sg/who-shi-zhengli-chinese-virologist-was-silenced-after-she-decoded-coronavirus-strain-december-42878

According to Scientific American, Shi admitted that when she first called back from a conference to investigate the new unnamed diseases, last year, she feared the possibility of coronavirus escaping her lab. "I wondered if [the municipal health authority] got it wrong. I had never expected this kind of thing to happen in Wuhan, in central China," she told the science journal.

The WIV is located just ten miles from the wildlife market, believed to be the epicentre of coronavirus. Shi said she was finally felt relieved 'after none of the sequences matched those of the viruses her team had sampled from bat caves. "That really took a load off my mind. had not slept a wink for days," she said.
          • senioryta13 Re: Antychiński jestem 13.04.20, 17:21
            a o co ci tak naprawde chodzi ?
            Cytaty z twojego linku :

"Shi przyznała, że kiedy po raz pierwszy zadzwoniła z konferencji w celu zbadania nowych nienazwanych chorób, w ubiegłym roku obawiała się możliwości, że koronawirus ucieknie z jej laboratorium. "
            - a to znaczy tylko jedno, jest taka mozliwosc.

"Co Chiny próbują ukryć? Prace badawcze dotyczące koronawirusa zostaną sprawdzone przez rząd przed opublikowaniem."
            "Źródło wspomniało również, że żaden z badaczy wcześniej nie musiał weryfikować swojej pracy z ministerstwami przed publikacją. Powiedział, że obawiają się, że rząd chiński może podjąć próbę interwencji w programy badań naukowych."
            • kylax4 Re: Antychiński jestem 13.04.20, 17:32
              Możliwość jest zawsze. Epidemia grypy z 1977 to też rezultat ucieczki z laboratorium, podobnie epizody ospy, oraz pryszczycy w Wielkiej Brytanii.
              SARS też kilka razy uciekł z laboratorium w 2003 i 2004 w Chinach, na Tajwanie i w Singapurze, choć zaraziła się niewielka liczba osób.
              • kylax4 Re: Antychiński jestem 13.04.20, 18:09
                Ciekawy jest kazus pryszczycy w UK.
                Wadliwy system filtracji ścieków w laboratorium spowodował, że wirus przedostał się do mułu/błota, które następnie zostało wywiezione na pola i łąki, czego skutkiem była infekcja bydła.
          • felusiak1 Re: Antychiński jestem 13.04.20, 18:39
            Wczoraj zostal otwarty.
        • yurek_1111 Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 17:23
          felusiak1 napisał:

> I tu ciśnie sie pytanie. Jeśli mokry targ w Wuhan zapoczatkował epidemię to dla
          > czego ponownie jest otwarty. Dlaczego inne mokre targi działaja? A może ten wir
          > us nie jest z mokrego targu lecz wyniesiony został przypadkowo z laboratorium?
          > Szefowa wuhańskiego laboratorium zapytała na chińskim twitterze "Czy to od nas
          > się wydostało?" i ślad po niej zaginąl.

Ona przysiega na jej zycie ze wirus nie jest z laboratorium z Wuhan....

China’s top virologist on bat-borne viruses, Shi Zhengli, has sworn on her life that the virus did not leak from her Wuhan lab, saying that its spread was “nature punishing the human race for keeping uncivilized living habits.”
          dailycaller.com/2020/04/02/coronavirus-leaked-wuhan-institute-virology-richard-ebright-shi-zhengli/
          Zaczynam byc zmeczony odmulaniem, moglbys zwolnic z zamulaniem...
          • felusiak1 Re: Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 18:35
            Czy ja mówię, ze jest z laboratorium? Qrwa, nie rozumiesz czytanego tekstu?
            Ale dlaczego ona przysiega na swoje zycie? Przeciez ona tak naprawde nie wie tego. Zmusili ja?

I jeszcze raz zapytam dlaczego mokry targ w Wuhan jest ponownie otwarty skoro był przyczyną pandemii. Dlaczego takie targi sa wszedzie w Chinach?

Zamiast bredzić o zamulaniu zacznij mysleć.
            • kylax4 Re: Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 19:21
              A co w tym dziwnego? Atakowali ją na chińskich social media, to dała emocjonalną odpowiedź. Nikt do niczego jej nie musiał zmuszać....
            • yurek_1111 Re: Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 19:36
              Przyczyna pandemii jest wirus a nie targ ...
              Targi tego typu sa popularne w Azji to i ten w Wuhan otworzyli...
              To ze wirus rozprzestrzenil sie z Wuhan to domniemanie...
              Skad sie rzeczywiscie rozprzestrzenil to wiedza tylko ci co go ludzkosci podrzucili...
              Mnie zastanawia jedno, czemu Amerykanie tak interesuja sie sytuacja z wirusem w Chinach, podczas gdy powinni zajac sie sytuacja z wirusem w USA gdyz to tam sprawy maja sie najgorzej na swiecie...
              Wlasnie skonczylem czytac scholara z American Enterprise Institute ktory, podobnie jak ty sugeruje ze w Chinach sytuacja wyglada gorzej niz w USA a w jego przekonaniu liczba zarazonych Chinczykow wirusem siega okolo 3 milionow...
              No coz AEI to amerykanski bastion neoconserwy, tam pierwsze kroki stawial Radek Sikorski za czasow Cheneya i tam plodza teksty majace sluzyc otumanianiu ludzi i ukierunkowaniu toku myslenia zgodnym z planami nie zawsze dobrymi dla ogolu ...
              Pozostaje tylko doradzic wam obu, zajmijcie sie wlasnym podworkiem bo nie radzicie sobie a od panstwa chcacego uchodzic za hegemona Swiat oczekuje zaradzenia zlu...

www.aei.org/research-products/report/estimating-the-true-number-of-chinas-covid-19-cases/?mkt_tok=eyJpIjoiTURVek5EQmpORGd3WmpoayIsInQiOiJKYjFCZWtDbVNSTG5GOEFldENRM3pQdzRwSWRoMzFzUUpJNFNxaHgzRVJNa2dIWTg1ZzVSTWdrNjBuV0hwQkE4bFdQdFwvWndsbDhBQ05qblZHOHhTOGpHK1wvNDdSSkdQZ1lYU3pKbGJ2Tml2eDJScEFKRFlvaEVjZGVHRGZHOXd6In0%3D
              • boavista4 Re: Jak jest to tak jest 13.04.20, 19:50
                Dopóki Chinczyki, Ruski i Trump (nasi wrogowie) , nie krytykują Foruma Swiata, można zlekceważyć to co gadaja miendzy sobom. Najwazniejszy jest nasz interes do k.. nendzy!
              • felusiak1 Re: Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 22:51
                Domniemany wirus rozprzestrzenil sie w domniemany sposób w domniemanym Wuhan leżacym w domniemanych Chinach.
                Natomiast domniemanie, że wirus wydostać się mógl przypadkowo z laboratorium jest nieprawdziwe i bezczelnie bezcześci godność calego chińskiego narodu.
                • yurek_1111 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 01:25
                  felusiak1 napisał:

> Domniemany wirus rozprzestrzenil sie w domniemany sposób w domniemanym Wuhan le
                  > żacym w domniemanych Chinach.
                  > Natomiast domniemanie, że wirus wydostać się mógl przypadkowo z laboratorium je
                  > st nieprawdziwe i bezczelnie bezcześci godność calego chińskiego narodu.

Wirus akurat nie jest domniemany...
                  Ale jest jeszcze jedne domniemanie o ktorym taktownie milczysz, ze to jankesi chinolom swinie podlozyli...
                  Scenariusz pasuje jak ulal do praktyk orange man....
                  • 1.melord Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 01:53
                    bad orange man odbija paleczke poslugujac sie olbrzymia tuba propagandowa(wina Chin)
                    Sluzy to rowniez do zamulenia stanu kiepskiej opieki lekarskiej w tym kraju.
                    Istnieje coprawda kilkanascie/moze kilkadziesiat? szpitali na bardzo wysokim poziomie,sa one jednak dostepne dla bardzo bogatych lub troche bogatych tzn posiadajacych dobre ubezpieczenie.(byle jakie nie wystarczy) w kraju o prawie 330 milionowej populacji.

Sam bylem pacjentem takiego dla pospolstwa na Brooklynie NY w poczatkowych latach mojego pobytu tam, kiedy skrecilem noge w kostce-na przeswietlenie czekalem ponad 6 godz. na trawniku przed szpitalem z wieloma innymi(lato),w srodku tlum.
                    Kiedy dowiedzialem sie ,ze nie ma zlamanaia na lekarza nie czekalem,pewnie przyjalby nad ranem...po trzech dniach pokustykalem do pracy gdyz nikt nie placil za nieobecnosc.
                    Ameryka to jedyny rozwiniety kraj na swiecie w ktorym chorujac mozna zostac bankrutem,stracic wszystko z domem wlacznie.
                    • felusiak1 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 02:21
                      Dwa Michaly tańcują. Żeby takie bzdury wypisywać zaraz po Wielkanocy? Wstyd.
                      Bush sprawial trzęsienia ziemi i tsunami a ten wirusy z samolotów zrzuca.
                      I są szpitale dobre dla wybranych i dla pospolstwa. No qrwa krew mnie zaleje. Polaczkowie co wszystko wiedzą. Tacy jak wy tłumaczyli mi jak jest w Ameryce podczas mojego pobytu w Polsce.
                      • eva15 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 02:38
                        To fakt, że Polacy w PL wiedzą lepiej , jak jest w USA czy w Niemczech. Znam to aż dobrze, oni tak już mają.
                        Ale - Melord pisze o swoich własnych doświadczeniach w USA, nie o swoich wyobrażeniach o USA w Polsce.
                        • eva15 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 02:43
                          Sorry:
                          Znam to aż za dobrze
                    • engine8 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 03:36
                      "Ameryka to jedyny rozwiniety kraj na swiecie w ktorym chorujac mozna zostac bankrutem,stracic wszystko z domem wlacznie."

Mozna,, tylko po co? Tu jak chcesz to wszytko mozesz..
                      No a ty tym trawniku na co czekales? Dzwoniles po pomoc czy tez czeklaes ze sma sie dowie i przyjedzie?
                      A na pierwsza pomoc czeka sie w terenach gesto zaludnionych - roznie ale zwykle 3- 5 minut poniewaz posterunki Strazy sa bardzo gesto rozlozone.
            • zeitgeist2010 Re: Znowu zamulasz felusiak... 13.04.20, 22:29
              felusiak1 napisał:
              >
              > I jeszcze raz zapytam dlaczego mokry targ w Wuhan jest ponownie otwarty skoro b ył przyczyną pandemii. Dlaczego takie targi sa wszedzie w Chinach?
              >

DOsyc bezczelnosci. Wet markets sa zamkniety w calej azji pold-wschodniej. W Chinach jest tez nowe prawo, ktore zabrania sprzedazy zywych dzikich zwierzat. Tudziez , pies zostal oficjalnie zakwalifikowany jako zwierze domowe, nie gastronomiczne.
          • engine8 Re: Znowu zamulasz felusiak... 14.04.20, 03:31
            "Ona przysiega na jej zycie ze wirus nie jest z laboratorium z Wuhan...."

No bo jej zycie i przysiega sa mniej wiecej tyle samo warte
      • borrka Problem się zaostrza 13.04.20, 22:38
        Komisdarz UE ostrzega przed chińskimi przejęciami osłabionych zarazą firm europejskich.

Otrząśnij się Yurop!
        Ja też lubię tanią elektronike, ale to nie kompensuje bandytyzmu technologicznego i patentowego.

Już zapłacę 3 razy więcej za kompa z Rajchu, ale bez wirusa, korona i innego.
        Na granicy rusko-chińskiej zaostrza się sytuacja "wirusowa", a mnie zepsuł się mobile Huawei.
        To nie jest do porządku, jak mawiają nad Brynicą.
        • eva15 Prawda czasu, prawda ekranu 14.04.20, 02:16
          borrka napisał:

> Komisdarz UE ostrzega przed chińskimi przejęciami osłabionych zarazą firm europ
          > ejskich.
          >
          Aleś ty naiwny poczciwcze, że wierzysz w oficjalne ogłoszenia, w prawdę ekranu. Prawdą czasu jst, że największym zagrożeniem jest jest atak US- Finanzindustrie. To jest poważnym problemem dla EU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka