boomerang 21.04.20, 00:57 Przy ujemnych cenach ropy, wojna wyjdzie taniej niż pokój. Za to odkrycie rezerwuję sobie pokojową nagrodę nobla dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 01:18 Bumerang uderzył Ciebie w ciemię. I stąd zaćmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wojna? 21.04.20, 01:25 dostałem olśnienia jak po uderzeniu pałką przez mistrza zen Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wojna? 21.04.20, 01:30 Cos mi sie nie wydaje, ze wojna to tania impreza. Chyba zle liczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 01:43 swiblowo napisała: > Cos mi sie nie wydaje, ze wojna to tania impreza. > Chyba zle liczyli. -------------------- No .urwa mać jak walczyć. Nie ma ropy. Na piechotę i o co? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 01:58 swiblowo napisała: > Jak to nie ma? Podobno za darmo rozdaja. ----------------------- Nie ma. Społeczna kwarantanna. Gdzie jest stacja stacja benzynowa? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wojna? 21.04.20, 02:04 W Moskwie ladniej nazwali to zjawisko - samoizolacja. Potocznie - samolikwidacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 02:13 swiblowo napisała: > W Moskwie ladniej nazwali to zjawisko - samoizolacja. Potocznie - samolikwidacj > a :) ---------------------------- W czasie wojny były wesela i pogrzeby. 4 dni temu miałem taką sytuację. I co ? Zostałem w domu. Na .uj mi ta benzyna za friko? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wojna? 21.04.20, 02:27 Otoz to! Za friko to ona tylko pozornie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 02:41 swiblowo napisała: > Otoz to! Za friko to ona tylko pozornie jest. ----------------------- Dlaczemu orzeczenie postawiłaś na końcu? Jam ignorant i mogę to robić bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wojna? 21.04.20, 02:47 Pojecia nie mam...chyba na poziomie intuicyjnym. Postawione na koncu niesie inny - bardziej wyrazisty ladunek emocjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wojna? 21.04.20, 03:06 swiblowo napisała: > Pojecia nie mam...chyba na poziomie intuicyjnym. Postawione na koncu niesie inn > y - bardziej wyrazisty ladunek emocjonalny. ----------------------- Orzeczenie na końcu to praktyka informatyczna. Mniejsza o szczegóły. Mogę to wyjaśnić jeśli chcesz. Przestawianie przymiotników w frazach rzeczownikowych też ma znaczenie (vide PKP). Będę patrzył na to jak piszesz. Jam językowy ignorant, rezerwuję sobie dużą tolerancję w Twoich ocenach. No wiesz, liczby i jakieś tam algorytmy, inna racjonalność. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wojna? 21.04.20, 03:28 Myslem ze u nas beda za darmo rozdawac a tu zdrozala... E nie czytam to wszytko Fake News Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wojna? 21.04.20, 20:38 Tania ta wojna czy nie tania ale zawsze USA zarabiają, Rosja dostaje po żopie a Niemcy spadają na cztery łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Wojna? 21.04.20, 04:11 Niby ceny ujemne,ja w dalszym ciagu place za diesla 1.30 $AU (ok 3 ZL) Przy obecnych cenach ropy powienienem placic max 0.50$. Faktem jest,ze etelina 95 kosztuje ok 90c..powinna rowniez kosztowac polowe tego max. Rafinerie i stacje beznynowa niezla kase trzepia....( paliwa,miedzy innymi z Wladywostoku docieraja ,ponoc..?-lokalne rafinerie pozamykali) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k brak wiedzy 21.04.20, 14:51 1.melord napisał(a): > Rafinerie i stacje beznynowa niezla kase trzepia.... nie masz pojecia o udziale podatkow w cenie benzyny. rafinerie i stacje - maja swoj normalny zysk i nic wiecej nie zarabiaja na. niskich cenach ropy. caly zysk zgarnia Rzad poprzez podatki posrednie i bezposrednie . tvn24bis.pl/z-kraju,74/podatki-stanowia-ponad-polowe-ceny-benzyny,908501.html Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: brak wiedzy 22.04.20, 00:48 j-k napisał: > nie masz pojecia o udziale podatkow w cenie benzyny. ** podatki to inna para kaloszy > rafinerie i stacje - maja swoj normalny zysk i nic wiecej nie zarabiaja na. nis > kich cenach ropy. ** oj ekonomisto? dobry olej silnikowy kosztuje ok $20/L......tyle kosztowal gdy baryka (159 L) kosztowala $100 ,$50 i prawie tyle samo co barylka obecnie(jesli sa chetni) Ceny paliwa na stacjach benzynowych w Sydney roznia sie nawet o 30c na litrze. Kazdy w miare kumaty wie,ze znacznie wiecej zyskuje sie na sprzedazy produktu niz surowca. btw. jesli inf.czerpiesz z TVN to wspolczuje...wychylac sie nie powinienes Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: brak wiedzy 22.04.20, 01:05 $20/l oleju silnikowego. A platki zlota tam plywaja? Whow........ ja place $5-7 ... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Wojna - jesli tak, to totalna i ostateczna 21.04.20, 14:45 bo normalne wojny - maja to do siebie, ze koncza sie pokojem. a poniewaz nie ma pieniedzy na pokoj - jak sam piszesz - to wojna ma sens tylko wtedy - gdy bedzie to wojna ostatnia. do ostatniego zywego. Odpowiedz Link Zgłoś
liczygrosz Re: Wojna? 23.04.20, 10:33 Tytuł GW: "Trump wydał rozkaz "zniszczenia" irańskich okrętów "nękających" jednostki USA" Czy oszuści z agory ograniczać się jedynie do manipulacji zamiast kłamać ? Odpowiedz Link Zgłoś