Dodaj do ulubionych

Dokulturalnienie

• felusiak1 Zawsze można wrocić do ulubionych 01.09.21, 10:06
      Krystian Matysiak 1 year ago
      Classic nigdy się nie zmieni super zespół

Roman Matuszczak 4 years ago
      coś pieknego ...

Bogdan Stypa 4 years ago
      wtedy to bylo prawdziwe porzadne disco polo a nie teraz !!!!!

• szwampuch58 Re: Zawsze można wrocić do ulubionych 01.09.21, 13:00
        Stare miedzynarodowy przeboje dla ucha"Januszy i Grazynek" by zrozumieli ze sie mooooocno kochaja....kultura wolska Rulez,buhahahaha
    • 1.melord Re: Dokulturalnienie 01.09.21, 11:34
      fajne..
      • 1.melord Re: Dokulturalnienie 01.09.21, 11:35
        fajne to pierwsze
      • jorl9 Re: Dokulturalnienie 02.09.21, 18:39
        1.melord napisał(a):

> fajne..

Tez tak uwazam ze fajne. Fajne do tanczenia, zwlaszcza diskofox. Idzie czesto blus, rzadko rumba bo najczescie te dyskopolo sa na rumbe za szybkie ale bywa. Z moja obecna qrwa/kochanka wzielem w ostatnich kilku latach conajmniej 50 indywidualnych lekcji tanca. W Polsce sa tanie, 70-100zl/h, nauczyciele z szkol tanca dorabiaja czyms takim. Wygodnie, dopasowywuja sie do mojego czasu, czyli sobota po poludniu albo niedziela przedpoludniem. Ona nie umiala za nic tanczyc zreszta ma problem z slyszenia taktu, od tego jestem ja. Ale teraz juz umie.
        Przez ta cholerna koronke cale miesiace nie dawalo sie, disco, kawiarnie z tancami itd pozamykane, ale ruszylo. I znowu chodzimy. Najczesciej w Polsce ale na paru balach sylwestrowych byla juz u mnie w Berlinie.
        Niezle sie wyrozniamy od tlumow na parkiecie, raz ta wielka roznica wieku, moglaby byc moja wnuczka, no i umiejetnosci taneczne odbiegajace na plus od normalnosci. Czesto nas zaczepiaja, skad tak umiemy tanczyc. W ta sobote znowu tance, u mnie strajki na kolei wiec ominelem je kupujac bilet na autobus do Polski.
    • yabbaryt Re: Dokulturalnienie 02.09.21, 21:02
      Piękne. Ogólnie chyba wszyscy na tym forum uważają że USA schodzi na psy,ale nie dotyczy to muzyki. Mój kumpel co jakis czas jeżdzi na targi przemysłowe do Nowego Orleanu i wraca obładowany nagraniami różnych ulicznych bluesmanow, przy których nasi zawodowi muzycy wypadają dośc blado. To co tam mozna uslyszec na rogu ulicy to w Polsce jest nieosiągalne nawet na koncertach.
        • czizus Re: Dokulturalnienie 03.09.21, 12:04
          felusiak1 napisał:

> How about Tuba Skinny
          >
          >
          >
          Dobre. Tak trochę w stylu Asocjacji Hagaw z lat 70-tych.

Coś ty tak się umuzykalni?
          • felusiak1 Re: Dokulturalnienie 04.09.21, 03:39
            Zawsze byłem umuzykalniony
        • europitek Re: Dokulturalnienie 03.09.21, 16:14
          Widać i słychać, że grają, żeby grać!
    • szwampuch58 Re: Dokulturalnienie 03.09.21, 11:30
      Czy to ma sens?
      kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,27526405,abba-wraca-bedzie-przelomowy-koncert-ktory-powstawal-40-lat.html#do_w=48&do_v=60&do_st=RS&do_sid=417&do_a=417&e=PSzPopImg1
      • tuttifrutti1234 Re: Dokulturalnienie 03.09.21, 11:41
        wszystko ma sens z wyjątkiem prowadzenia forum, to jest zupełnie bez sensu
        • szwampuch58 Re: Dokulturalnienie 03.09.21, 19:08
          Awatary live to bez sensu,to sensowny szwindel,tylko po co,na kase nie narzekaja
    • szwampuch58 Re: Dokulturalnienie 25.09.21, 13:44
      www.onet.pl/styl-zycia/noizz/stawiszynski-dlaczego-polacy-wierza-w-teorie-spiskowe-i-jak-to-sie-ma-do-politycznego/t1t4ek3,3796b4dc
    • yabbaryt Re: Dokulturalnienie 30.09.21, 09:41
      Jeśli poranna kawa nie pomaga spróbujcie tego:
      www.youtube.com/watch?v=s9JufoSaeHs
    • eva15 Dokulturalnienie. Dzięki 30.09.21, 22:35
      felusiak1 napisał:

(...)

Bardzo fajny utwór, fajna muzyka. Oddech od chłamu.
      • jorl9 Re: Shag 02.10.21, 09:55
        Tak, f1, ten taniec wyglada niezle. Ale lepiej nie tylko teoretyzowac a czynnie w czyms takim uczestniczyc.
        A wiec w zeszly weekend wzielem z moja qrwa/kochanka, ta w wieku mojej wnuczki, lekcje salsy u jednego z naszych nauczycieli tanca w Polsce. Bo jakos salse juz sie uczylismy ale na disco czy potancowkach na ktore chodzimy rzadko graja, do tego ta koronkowa przerwa wiec sie zapomnialo.
        Dzisiaj, zaraz, wychodze z chalupy i do Polski na spotkanie z nia. Plan na dzisiaj napiety, nowy Bond do obejrzenia, wieczorem disko, tam ta salse tez cwiczyc no i te 2 razy napewno solidny sex pomiedzy wcisnac.
        2 tygodnie temu byla u mnie pod Berlinem gdzie teraz mieszkam, poszlismy na Otwarte Drzwi Szkoly Tanca. W tej szkole przed pare lat chodzilem na zumbe, ale to juz przeszlosc. Najpierw pokazano nam pare figur discofoxu, wzielismy do naszego repertuaru, nigdy za duzo figur w tancach, potem byla u nich party. Zapowiadany taniec, np. foxtrot, cha cha itd i ludzie, to byli z tej szkoly gdzie chodza tanczyli odpowiednio do muzyki. Sporo chodzi tam juz 10 albo i 20 lat i naprawde doskonale umieja te tance. Z mnostwem figur, zgrani ze soba jak cholera. Wcale nie gorzej jak na twoim video, oczywiscie inaczej bo inny taniec.
        Moja ocze przecierala ze to tak mozna, chetnie by tez 20 lat chodzila do szkoly tanca. Ja to znam, kiedys jeszcze z moja Byla jak jeszcze nie byla Byla tez chodzilismy do szkoly tanca.
        Reasumujac, tance nie (tylko) ogladac a samemu je cwiczyc.
        • jorl9 Re: Shag 02.10.21, 10:34
          Nie w wieku mojej wnuczki a mogaca byc wnuczka jakby pospieszyc
      • senioryta13 Re: Shag 03.10.21, 22:55
        fantastyczne
    • senioryta13 Re: Dokulturalnienie 03.10.21, 22:54
      “F*ck Joe Biden” chant, obecnie jest w modzie, na collegach, stadionach.
      np. wczoraj podczas wywiadu dla NASCAR po wyścigu , tłum wybuchł kolejną pieśnią „F * ck Joe Biden”.

"Reporterka NBC , po wyścigu przeprowadziła wywiad ze zwycięzcą wyścigu ,Brandonem Brownem.
      Ale kiedy rozmawiała z Brownem, tłum na trybunach spontanicznie wybuchł
      skandowaniem „F * ck Joe Biden” na żywo. "
      • szwampuch58 Re: Dokulturalnienie 04.10.21, 11:09
        Kurde bele straszne tak zponiewierac prezydenta...hehehehe...az rurki popekaly z oburzenia
        next.gazeta.pl/next/7,172392,27645813,setki-tysiecy-litrow-ropy-wyciekly-do-pacyfiku-plama-u-wybrzezy.html#do_w=55&do_v=308&do_st=RS&do_sid=608&do_t=18&do_g=5&do_s=B&do_a=608&s=BoxZieImg1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka