Dodaj do ulubionych

Barszcz Putina

08.04.22, 18:36
Pani Marusia Zacharowa - rzeczniczka Putina - powiedziała dzisiaj, że nazwa "barszcz ukraiński" to oznaka ukraińskiego nazizmu, ksenofobii i ekstremizmu.

Co oni piją na Kremlu?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28315319,rzeczniczka-rosyjskiego-msz-oskarza-ukraine-o-kradziez-barszczu.html
Obserwuj wątek
    • jk2007 Re: Barszcz Putina 08.04.22, 20:09
      malkontent6 napisał:

> Pani Marusia Zacharowa - rzeczniczka Putina -

Ona nie jest rzeczniczka Putina.
      • melikles Re: Barszcz Putina 08.04.22, 20:19
        Rosyjskie samochody zostaną zdenazyfikowane.

moto.pl/MotoPL/7,88389,28315692,moskwa-wprowadza-indeks-rosyjskosci-samochodow-nie-takich.html#s=BoxOpImg6
        • melikles Re: Barszcz Putina 08.04.22, 20:26
          Supercomputer predicts how life in Russia will look like in 2030
          • petronella.kozlowska Re: Barszcz Putina 09.04.22, 11:10
            Rosjanie nie potrzebują toalet i bieżącej wody. Do życia wystarczą im czołgi i rakiety
            Dziura w podłodze albo wychodek na dworze. Tak wyglądają miliony rosyjskich domów. Moskwa woli jednak wydawać krocie na zbrojenia, zamiast poprawiać warunki życia. Wielu Rosjanom to nie przeszkadza.

Oficjalne rosyjskie biuro statystyczne Rosstat opublikowało niewiarygodne dane na temat standardów życia Rosjan. Wynika z nich, że aż 35 mln nie ma w domu toalety i aż 47 mln nie ma ciepłej wody. Zawrotna liczba 29 mln Rosjan nie ma w ogóle bieżącej wody.

Niemal dwie trzecie spośród 144,5 mln obywateli Rosji żyje bez tak podstawowych zdobyczy współczesnego świata, jak dostęp do kanalizacji, energii elektrycznej czy sieci gazowej bądź grzewczej. Według Rosstatu, przede wszystkim dotyczy to prowincji. Życie w Moskwie czy St. Petersburgu znacząco nie odbiega standardem od warunków życia w innych europejskich miastach.

wiadomosci.wp.pl/rosjanie-nie-potrzebuja-toalet-i-biezacej-wody-do-zycia-wystarcza-im-czolgi-i-rakiety-6337384128260225a
    • szwampuch58 Re: Barszcz Putina 08.04.22, 21:07
      Maja problemy u tego psychopaty na Kremlu,ja piernicze....moze wazeliniarze putlera staraja sie na wyscigi urzymywac dobry humor putlera ?
      PS: Nie lubie barszcz,brrrrr zwyczajna lura bez smaku za to kwasna
    • yabbaryt Re: Barszcz Putina 08.04.22, 21:40
      moze na Kremlu pije sie barszcz Sosnowskiego?
      • peace2u Re: Barszcz Putina 08.04.22, 21:45
        pan/i Zacharow/a na zupce z zacieru zdaje sie był/a na konferencji
    • senioryta13 Re: miod od Putina 09.04.22, 14:07
      Ludziska z kosciola namowily mnie, aby kupic miod syberyjski bo pozniej nie bedzie. Skusilam sie, drogi byl 15$ za niecaly kg. Musze przyznac, ze kwiatuszki i pszczolki z tajgi postaraly sie, smak niepowtarzalny.
      • peace2u Re: miod od Putina 09.04.22, 14:16
        To rzeczywiście wydarzenie na skalę światową
        • senioryta13 Re: miod od Putina 09.04.22, 14:39
          peace2u napisał(a):

> To rzeczywiście wydarzenie na skalę światową

No, jesli o barszczu mozna ktorego nawet nie sprobowalam, bo nie znosze, to o honey tym bardziej mozna napisac, a wszyscy go lubia.
          Jest syberyjski, prosto z tajgi, ludzie wszystko wiedza. Przyznam sie, ze wczesniej nie wiedzialam, pewnie wybiore sie po drugi sloik.
          Brak pestycydow i jest row, nie poddany obrobce.
          Olive rowniez kupuje cold press, ale nie ruska, grecka lub wloska.
          • stefan4 Re: miod od Putina 09.04.22, 15:14
            senioryta13:
            > Brak pestycydow i jest row, nie poddany obrobce.

On jest row, czy raw? I czy to jest aluzja do rządu czy do rzędu? Aż mi mina zrzędła...

- Stefan
            • senioryta13 Re: miod od Putina. Raw 09.04.22, 15:21
              stefan4 napisał:

> senioryta13:
              > > Brak pestycydow i jest row, nie poddany obrobce.
              >
              > On jest row, czy raw? I czy to jest aluzja do rządu czy do rzędu
              > ? Aż mi mina zrzędła...

sorry, sorry, telefon wszystko przekreca.
    • peace2u Re: lody z durian 09.04.22, 14:58
      Tylko dlaczego bronisz tej zapijaczonej nazistki w wątku o niej skręcając na jakieś bzdety?
      • senioryta13 Re: lody z durian 09.04.22, 15:26
        peace2u napisał(a):

> Tylko dlaczego bronisz tej zapijaczonej nazistki w wątku o niej skręcając

Napisalam juz, ze nie slucham glupot i nie znam jej i nawet nie bede dochodzic co takiego powiedziala, ze az tak sie zdenerwowales.
        W dzisiejszych czasach, a szczegolnie od miesiaca jest blokada, mysle, ze to zauwazyles.
        • peace2u Re: lody z durian 09.04.22, 15:31
          czyli mówisz że temat wątku cię nie obchodzi
          to po kiego grzyba (chyba nie syberyjskiego) masz takie parcie żeby w tym wątku zabłysnąć kupnem miodu?
          • senioryta13 Re: ukrainski sok z pomidorow 09.04.22, 15:50
            peace2u napisał(a):

> czyli mówisz że temat wątku cię nie obchodzi
            > to po kiego grzyba (chyba nie syberyjskiego) masz takie parcie żeby w tym wątku
            > zabłysnąć kupnem miodu?

....naprawde jest przepyszny, a kolor ma swiezych pomidorow, niestety, juz wyprzedany, szkoda, ze nie bedzie nowych dostaw.

Tytul watku jest :"barszcz Putina"
            na FS kazdy watek jest skrecony, mysle, ze to zauwazyles.
            • peace2u Re: ukrainski sok z pomidorow 09.04.22, 16:11
              już dawno na innym forum zauważyłem że jesteś moskwoskrętna
              • senioryta13 Re: ukrainski sok z pomidorow 09.04.22, 16:25
                peace2u napisał(a):
                > już dawno na innym forum zauważyłem że jesteś moskwoskrętna

masz juz chinskie, skrecone oczy ?
                Ja zauwazylam wiele rzeczy, ale nawet o oskarach nie moge napisac, chociaz caly swiat o tym bebnil. Kazdy medal ma 2 strony.
                Dlaczego Trump jest wyciszony na twitter, a ruskie nie(???) , iran nie ? Potrafisz, lub, czy raczej pozwola ci odpowiedziec ?
                • peace2u Re: ukrainski sok z pomidorow 09.04.22, 16:39
                  naprawdę szkoda mi już czasu na polemikę z tobą
                  mi wycięto sporo merytorycznych postów a nie o jakimś miodzie syberyjskim ale nie histeryzuję
                  • senioryta13 Re: dzieci 09.04.22, 16:50
                    peace2u napisał(a):

> naprawdę szkoda mi już czasu na polemikę z tobą
                    > mi wycięto sporo merytorycznych postów a nie o jakimś miodzie syberyjskim ale n
                    > ie histeryzuję

W takim razie, zapytam sie jeszcze, czy zauwazyles, ze jestem za pokojem , o ktorym jest grobowa cisza.
                    Dlaczego ukrainskie kobiety i dzieci maja ginac, ale te juz z unii europejskiej to juz nie ?
                    • peace2u Re: dzieci 09.04.22, 16:58
                      robię wyjątek i odpowiem - nie, nie jesteś za pokojem
                      chciałas żeby Ukraińcy poddali się tym zwyrodnialcom Putina i ofiar cywilnych byłoby jeszcze więcej
                      • senioryta13 Re: dzieci 09.04.22, 17:48
                        peace2u napisał(a):

> robię wyjątek

Wytlumacz to ukraince, ktora stoi nad grobem swojego dziecka, ze jest inna niz kobieta 'europejska' .

Nie myl Neutralnosci z Niepodlegloscia.
                        Polska juz sie szykuje do wojny, robi manewry przy granicy wschodniej. Oczywiscie wolno jej, gdybys sie chcial i do tego przyczepic.
                        • peace2u Re: dzieci 09.04.22, 18:03
                          Aw jakim sojuszu jest teraz Ukraina? Kto pieprzy głupoty o denazyfikacji? krasnoludki?
                          I Rzeczpospolita też stała się neutralna w XVIII wieku i wiesz jak to się skonczyło?
                          Jeśli matka Ukrainka płacze po zabójstwie dokonanym przez zbrodniarzy Putina to płacze z powodu Rosji.
                          Tak cięzko to zajarzyć?
    • jk2007 Barszcz ruski a barszcz ukrainski 09.04.22, 15:01
      barszcz ruski jest z barszczu (Heracléum) a barszcz ukrainski - zupa przyrządzana na wywarze z buraków i kości, zaprawiana kwasem burakowym.
    • senioryta13 Re: wisnie z Niemiec 09.04.22, 16:08
      cale wisnie w soku, polecam, przepyszne i moje ulubione
      • boavista4 Re: wisnie z Niemiec 09.04.22, 19:32
        Pamiecie Francuskie Frytki, po angielsku - French Fries.
        Po 9/1 cus tam nie bylo tak miedzy USA i Frankreich, wobec tego zastapiono nazwe French Fries z Freedom Fries ( frytkami Wolnosci).
        Teraz czas zeby zastapic barszcz ruski na Barszcz Niepodleglosci.
        Ruskie pierohi na Pierogi Niepodleglosci
        Strogonow - Dudanow
        Ruskie Bliny - Bliny kaczora
        Napitek Bialy Ruski - Drink Bialy transgender
        Krokiet Ruskie - Krokiety lubuskie
        Szczi ( zupa ruska) - Siki
        Warieniec - ocipieniec
    • edico Re: Barszcz Putina 09.04.22, 19:36
      "Пьета Горас" to też ruskij czieławiek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka