Dodaj do ulubionych

Jaser Arafat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:17
Nie wiem czy żyje czy nie, ale wiem, że należy mu się szacunek jako
człowiekowi. Całe życie podporządkował jednemu celowi - walce o niepodległość
swojego narodu. Prawda, że sotosował różne metody nierzadko ocierające się o
terroryzm, ale sądzę, że historia oceni go sprawiedliwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: z daleka Re: Jaser Arafat IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.11.04, 21:21
      Historia z reguly radzi sobie z takimi Symbolami. Palesynczycy juz pomalenku,
      pomalenku staja sie historykami i zaczynaja go oceniac.
      • Gość: wiktor Re: i gdzie schowal forse stary skurwel IP: *.red.bezeqint.net 06.11.04, 21:24
        historia powie
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Dobrze ich nazwalec:Palesynczycy bo oni IP: *.fastres.net 06.11.04, 21:44
        z Palestyna nie maja nic wspolnego, a z palantami duzo.
    • Gość: Gomulka Re: Jaser Arafat IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 06.11.04, 21:48
      >ale sądzę, że historia oceni go sprawiedliwie

watpie. Tak naprawde to ma za soba jedne osiagniecie - potworna korupcje w
      palestynskich wladzach. Poza tym niczego nie dokonal dla przecietnego
      palestynczyka.
      • Gość: jarek-Zyd ne telus I tutaj racji niemasz, on dla przecietnego IP: *.fastres.net 06.11.04, 21:55
        prawdziwego palestynczyka( i do nich mozna tylko Zydow zaliczyc- to Rzymianie
        zmienili nazwe na Palestyne i odebrali sila krolestwu Zudowskiemu nie tylko
        nazwe ale tez niepodleglosc( choc limitowana - cos w rodzaju I Rzeczypospolitej
        przed rokiem 1791.) i tylko ci co tam w tym czasie na tej ziemi zyli maj prawo
        palestynczykami sie nazywac a nie Araby ,ktorzy z szabla w reku tam po roku 1226
        massowo pèrzybyli))duzo zrobil,on pokazal USA prawdziwe arabskie oblicze i to
        juz duzo.
        • Gość: aki ty tez jestes wobec tego palestynczyk? IP: 80.51.161.* 06.11.04, 22:06
          czy tylko żyd ?
          • kropekuk Falsztwt aki - on Zyd, Arafat Egopcjanin, a reszta 06.11.04, 22:32
            tegoz ostatniego holoty to Beduini Jordanscy...
      • Gość: z daleka Re: Jaser Arafat IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.11.04, 21:59
        Nie przesadzaj. Spojrz na Autonomie Palestynska. Tak zle jeszcze nigdy nie
        wygladala. To wszystko jego zasluga. Czlowiek - Symbol Walki, nie uznawal
        niczego poza walka. Nawet przycisniety do sciany rozmowami pokojowymi, czy
        pokojowym Noblem, zawsze potrafil sie wykrecic. Wojna, terror to jego zywiol,
        inaczej nie potrafil.
        • krystian71 Re: Jaser Arafat 06.11.04, 22:29
          Jak wyglada Palestyna to dzieki programom BBC miala okazje cala Europa zobaczyc
          Internowanego od lat Arafata nikt z autorow o ten stan nie oskarzal.
          • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 22:34
            krystianku, autonomia istnieje od 11 lat. generalissimo internowany byl nawet
            nie 4 ostatnie lata. odpowiedziales sobie na te pytania, ktor ci zadalam na
            innym watku? zdaje sie ze nie, bo inaczej nie pisalbyc znow tego samego. albo
            odpowiedziales sobie klamiac samemu sobie. a to tez metoda niezla na slepote.
            • krystian71 Re: Jaser Arafat 06.11.04, 23:35
              Danusiu,co to za zwierz jest ta autonomia?
              Panstwo,kolonia ,protektorat?
              To jakas nowa jakosc bez suwerennosci ,bez praw a wiec i bez odpowiedzialnosci
              Dlatego od Arafata nie wymaga sie duzo
              Od kogo innego sie wymaga skoro uwaza ze swoja wole jest w stanie innym narzucic
              A ON biedny ,internowany.
              Czy zdajesz sobie sprawe z faktu jakie to slowo INTERNOWANY ma magiczny wydzwiek w Polsce
              dobranoc ,pchly na noc.Amchu?Bo ja nie
              • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 23:42
                krystianku, doucz sie ciut, zanim piszesz, a jak wiesz, to sie nie wyglupiaj.
                on mial dosyc wladzy, zeby krasc, zeby oplacac terror, a nie mial dosyc wladzy,
                zeby wybudowac szpital???? duzo sie od arafata nie wymagalo? a co bylo to malo,
                co sie od niego wymagalo? nie wiem, co ty wymagales. wszystko, co my
                wymagalismy, to natychmiastowe zaprzestanie terroru. nu, ale to bylo dla goscia
                za duze wymaganie. give me a break, krystian....
                • krystian71 Re: Jaser Arafat 07.11.04, 00:02
                  bo ty chyba nie wiesz,ze on w Ramallach jak w wiezieniu siedzial,internowany byl.Mogl co prawda wyjechac,ale tylko bilet w jedna strone mu oferowano
                  To ja ci to mowie,bo skad ty mozesz wiedziec,ze to w Polsce budzi jakies reminiscencje z dawniejszej i calkiem niedawnej historii
                  Ale teraz juz wiesz i pewien jestem ,ze coskolwiek zrozumiesz z tej tajemnicy pod tytulem,czemu taki brzydki facet wywoluje w Polsce jakies pozytywne uczucia
                  Ja nie mowie,ze musisz te uczucia podzielac,ale postaraj sie tak citke,ciutke poruszac glowa
                  Ja wiem,ze to stary terrorysta,ale wy tez nie lepsi
                  • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 07.11.04, 00:16
                    tak, tak, krystianku, masz racje, ja nic nie wiem. to sie nie pytaj mnie, tylko
                    kogos, kto wie wiecej niz ja. jest tu takich pelno, idz do twoich dobrych
                    kolego, toser o rozlupanca, oni wiedza duzo wiecej. aaa. jeszcze ci ten
                    australijski zafajdaniec da pare dobrych linkow do artykulow amiry haas, ktor,
                    jako jedna z wielu, miala wolny dostep do tego wiezienia arafatowskiego, gdzie
                    generalissimo urzadzal konferencje prasowe i gadal przez telefon z calym
                    swiatem, no i nie zapomnij o tym reporatzach live z mukaty.... ciekawa jestem,
                    ilu z tych, ktorzy siedza w polskich i nie tylko wiezieniach chcialoby wlasnie
                    ten luksus wiezienia generalissimo, jak myslisz? 100% czy ciut mniej?
                    • antek_cukierman Re: Jaser Arafat 07.11.04, 00:27
                      zeby pozostac przy sentencjach:
                      there is nothing more horrible than imagination without taste
                      P:)
                      • krystian71 Re: Jaser Arafat 07.11.04, 00:43
                        znam straszniejsze rzeczy i problemy,na przyklad moj,mam od wczoraj przesliczna mala 6-cio tyg suczke,pudliszke i nie wiem jak jej na imie dac.
                        kropka bryt mowi,ze do pudelka francuskie imie pasuje,ale ja francuskiego nie znam
                    • krystian71 Re: Jaser Arafat 07.11.04, 00:38
                      wiezienie,to wiezienie danus chosby zlote kraty mialo,krol stas,tez w takim siedzial i rozpaczal a potem szybko umarl
                      Nie wiem na co,chyba z tesknoty za ojczyzna(o AIDSIE nikt wtedy nie slyszal,choc to hetero rospustnik byl)
                      I tez sie klocili gdzie go pochowac,bo taka przepowiednia poszla w lud,ze tam gdzie ten zdrajca jest pochowany, tam wiesznie Rosja bedzie.
                      Sowieci nie chcieli go trzymac i noca w tajemnicy przetoczyli trumne wagonem na polska strone.I Polacy,coz mieli zrobic,przyjeli tego swojego ostatniego krola-zdrajce.O Wawelu oczywiscie nie bylo mowy,wiec pochowali go w Wolczynie,jego rodowych dobrach.A mogli cholera gdzies nad granica polsko-sowiecka zakopac truchlo,bo Wolczyn tuz nad Bugiem lezy.I oczywiscie przepowiednia sie spelnila,tam gdzie krol Stas pochowany ,tam wladza rosyjska sie panoszy,Z polskiej strony wieze kosciola wolczynskiego za Bugiem widac.
                      Jakby tego bylo malo,jakis nawiedzony niedawno wymyslil,ze nie powinno sie truchlo krola po obcej ziemi poniewierac i trzeba go na ojczyzny lono repatriowac.Tak tez zrobili.Nie wiem gdzie lezy,mam nadzieje,ze nie na Wawelu,ale boje sie dopytywac,bo przesadny jestem i w moc starych klatw i przepowiedni wierze
                      To tyle nt ewentualnego miejsca pochowku Arafata,oby zyl wiecznie.
                      I ide juz spac,bo chyba wytrzezwialem.
                      Dobranoc i niech cie duch krola Stasia straszy,tak jak ty innych straszysz,ze bedziesz straszyc :(
                      • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 07.11.04, 01:04
                        nu, wlasnie, niech go pochowaja w gazie.
                        a ja sie tam ducha stasiowego nie boje. ale radze ci uwazac, na ducha
                        generalissimo, tak mu zyczysz wiecznego zycia, ze bedzie cie pewnie nawiedzal.
                        nu, nie zapomnij go dobrze ugoscic, alkoholu on nie pije, tak ze herbatka.
                        a ze wy bratnie dusze, to napewno wam tematu nie zabraknie. z braku laku,
                        zawsze mozecie ponarzekac na zydow, nie?
        • antek_cukierman Re: Jaser Arafat 06.11.04, 22:34
          podziwiam. tlumaczyc ze dwa i dwa to cztery, kiedy oni mowia ze trzy albo piec.
          w zaleznosci od koniunktury na rynku.
          • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 23:13
            czasem, to sama siebie podziwiam... :))))
            • antek_cukierman Re: Jaser Arafat 06.11.04, 23:26
              "blessed is the man who, having nothing to say, abstains from giving us wordy
              evidence of the fact"
              :)))
              • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 23:39
                malo takich blessed, nie???? :)
                • antek_cukierman Re: Jaser Arafat 06.11.04, 23:48
                  empty barrels make the most sound

Gość portalu: dana33 napisał(a):

> malo takich blessed, nie???? :)
                  • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 07.11.04, 00:13
                    :)
            • zagryziaczek Re: Jaser Arafat 07.11.04, 00:40

> czasem, to sama siebie podziwiam... :))))

no wreszcie prawde napisalas,to nazywaja samouwielbieniem
              • Gość: dana33 Re: Jaser Arafat IP: *.broadband.actcom.net.il 07.11.04, 00:59
                nu, przeszkadza ci to, zujacy? lepiej powiedz dziekuje, ze to tylko czasami,
                wyobraz sobie, jakby to bylo, jakbym sie tak podziwiala dzien i noc bez
                przerwy...
                • zagryziaczek Re: Jaser Arafat 07.11.04, 01:03

> nu, przeszkadza ci to, zujacy? lepiej powiedz dziekuje, ze to tylko czasami,
                  > wyobraz sobie, jakby to bylo, jakbym sie tak podziwiala dzien i noc bez
                  > przerwy...

czasami - po prostu tak sie tobie wyrwalo a ze robisz to noc i dzien to znaczy
                  ze nie masz nic lepszego do roboty o rodzinie nie wspomne
    • Gość: O CZYM TY MOWISZ? Swojego narodu????? Ales glupi:-( IP: 213.56.68.* 07.11.04, 01:10
      On sie w egipcie urodzil a jego poswiecenie polegalo na zbijaniu niesamowitej
      kasy na plecach naiwnych arabow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka