Dodaj do ulubionych

Kolaps Rosji

19.09.22, 11:06
globalnagra.pl/kolaps-rosji/
Według autora artykułu, w ciągu najbliższych kilku lat może dojść do upadku Rosji jako państwa.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 12:05
      Ja cie krece,nagryzmolil anonimowy autor dluuuugasnie, chyba rekord swiatowy w morde jeza.....czy aby solidnie zaplacili mu?
      • tapatik Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 14:12
        Napisz do niego i zapytaj się.
        • szwampuch58 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 15:37
          Piszesz listy do anonimowych autorow?
          • tapatik Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 19:20
            Tak, piszę, jeśli jestem czegoś ciekaw i mam ochotę napisać.
            • szwampuch58 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 19:48
              Na jaki adres,sw Mikolaja?
              • tapatik Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 19:54
                To twój problem, nie mój.
              • prze.nick Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 21:20
                masz w zalinkowanym materiale szansę napisania komentarza na które odpowiada autor tekstu Filip Dąb-Mirowski
                • szwampuch58 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 23:21
                  Sznupanie w linku mnie mie bawi,otwieram i na lewo u gory powinien byc Autor widoczny....tam nie ma,leniwy jestem i szkoda mi czasu na glupoty...zabronisz mi takimi byc?
                  • tapatik Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 09:30
                    Odpowiedź na wszystkie twoje pytania jest na zalinkowanej stronie.
                    Strona jest prowadzona przez jedną osobę, łatwiej jest zrobić wtedy podstronę "O mnie" i drugą "Kontakt".
                    Jeśli jesteś leniwy to nie narzekaj, że nie wiesz kto płaci autorowi, bo możesz się tego dowiedzieć w kilka sekund.
              • tapatik Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 21:21
                Leniu patentowany, facet na swojej stronie pisze kim jest, zamieszcza swoje zdjęcie i swój adres mailowy.
                Czemu piszesz bzdury o pisaniu do anonimowego autora?
                Ile ci płacą za pisanie kłamstw?
                • prze.nick Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 21:24
                  tym bardziej że niemiaszkowi nie przeszkadza pisanie anonimo głupot i wyzwisk pod adresem innych anonimowych forumowiczów
    • yabbaryt Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 20:24
      wszystko jest a kolaps Rosji całkiem prawdopodobny. Niemniej w 1917 roku Rosja była totalnie wykrwawiona, w 1991 ZSSR był totalnie zrujnowany. Obecna Rosja jest w znacznie lepszym stanie, ale jak jej armia utraci siłę bojową to może być łycho. Armia bowiem jest podstawą spójności społeczeństwa,
      • szwampuch58 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 23:23
        Armia?..... Hmmm,idiotycza teza debila
      • gosc88 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 23:32
        yabbaryt napisał:

> st w znacznie lepszym stanie, ale jak jej armia utraci siłę bojową to może być
        > łycho. Armia bowiem jest podstawą spójności społeczeństwa,

Nie zapominaj, ze Rosja za pazucha ma jeszcze jeden rodzaj broni ktory moze trzymac na "czarna godzine".

Zgadnij o jakim to rodzaju broni pisze ??
        • tanebo001 Re: Kolaps Rosji 19.09.22, 23:36
          Hitler i Hirohito też mieli. I nie użyli.
          • gosc88 Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 00:05
            tanebo001 napisał:

> Hitler i Hirohito też mieli. I nie użyli.

1. Hitler i Hirohito nie mieli tego co Putin ma za pazucha.
            2. Gdyby nawet Hitler i Hirohito mieli to co ma Putin i nie uzyli to co z tego ?? Pamiej, ze Hitler, Hirohito i Putin to 3 roznorakie indywidua.
            • tanebo001 Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 05:50
              Mieli broń chemiczną.
              • gosc88 Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 14:13
                tanebo001 napisał:

> Mieli broń chemiczną.

Pudlo. Tu nie chodzi o bron chemiczna.
        • tapatik Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 08:50
          gosc88 napisał:

> Nie zapominaj, ze Rosja za pazucha ma jeszcze jeden rodzaj broni
          > ktory moze trzymac na "czarna godzine".
          >
          > Zgadnij o jakim to rodzaju broni pisze ??

Nie zapominaj, że żołnierze, którzy w lutym 2022 weszli na Ukrainę, mieli racje żywnościowe z terminem ważności 2015, czyli przeterminowane o 7 lat.
          Kacapskie ciężarówki nie mogły zjechać z utwardzonych dróg, bo miały stare opony.
          Niektóre czołgi, kierowane na front, był rozszabrowane z elektroniki.
          Podczas parady jeden z nowoczesnych czołgów popsuł się i trzeba było go ściągać z placu.
          Biorąc to pod uwagę, to w jakim stanie mogą być rakiety przenoszące broń nuklearną?
    • yabbaryt Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 14:31
      Czy Rosje czeka kolaps to nie widaomo, ale to co już wiemy, to to że Rosja traci swoje znaczenie, które miala przez ostatnie 300 lat. Siłą Rosji była masowa armia oparta na rzeszach chlopów wcielonych w jej szeregi. Ta masa ciemnych ale zdyscyplinowanych i wytrzymałych ludzi, niezaleznie od wszystkich słabości armii rosyjskiej, pozwalała Rosji zwyciężać w wojnach i dyktować Europie swoje warunki. Dzięki tej masowej armii, Rosja pokonała Szwecję, Turcje i zniszczyła Polską. Potem wygrała wojny napoleońskie i odparła atak na Krym. Ta masa chłopów-zołnierzy, była największym atutem Rosji i dopiero zawiodła pierwszy raz w 1917 roku.
      Do czego zmierzam. Dzisiaj Rosja nie ma wielomilionowej armii masowej. Gdyby miała to posłałaby ją na Ukrainę i taka armia nawet słabo wyposażona zakidałaby czapkami przeciwników.
      A jeżeli Rosja nie ma wielomilionowej armii to traci swoje znaczenie i swoje możliwości na jakiś większy wpływ na resztę Europy. Staje się państwem prowincjonalnym i nikt sie z nią juz liczyć nie będzie.
      • yabbaryt Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 15:28
        To co napisałem powyżej dotyczy wpływu Rosji na Europę. Ale teraz popatrzmy na to od strony Azji. Rosja stworzyła Organizację Układu o Bezpieczeństwie Zbiorowym (OUBZ). Jest to pakt militarny gdzie członkowie zobowiazują sie do pomocy w przydku agresji obcego państwa. Członkiem tego paktu jest Armenia która własnie została napadnięta przez Azerbejdżan. No i Rosja nie może pomóc sojusznikowi. Tadzykistan i Kirgistan też sa członkami tego paktu a wojska tych krajów ostrzeliwują sie na wzajem. Czyli tego paktu już de facto nie ma.
    • haen2010 Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 17:17
      Takich mądrali teraz nie policzyć. Ja jeszcze przed wojną nie wierzyłem, że duraki na Kremlu wmontują się w z góry przegraną wojnę. Oceniałem logikę tej idiotycznej decyzji. Po bitwie o Kijów wiele się wyjaśniło.

Rosja nie upadnie. Kitajce idą na ratunek. Warunek jest jeden - zakończyć wojnę. Wycofać wojsko do granic gwarantowanych układem Rosja USA Brytania. Może z wyjątkiem Krymu.
      • tapatik Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 17:24
        Jak Chińczycy idą na ratunek?
    • mozart Re: Kolaps Rosji 20.09.22, 23:14
      Czytam Archipelag Sołżenicyna. Rosja nigdy się nie zmieni. Tam czerwońca (10 lat łagru) dostajesz za nic.
      next.gazeta.pl/next/7,151243,28934888,mlodzi-rosjanie-boja-sie-mobilizacji-googluja-jak-wyjechac.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka