Dodaj do ulubionych

Al Kaida grozi Holandii

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 08:33
A więc zaczęło się! Trzecia wojna światowa rozpoczyna się na naszych oczach,
a my nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dziwnie przypomina mi to lato
1939 roku... I do tego kalendarz Majów kończy się na 2012 roku. Mam dziwne
przeczucie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ABE Polityka NIEINTERWENCJI IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:26
      Trzecia wojna swiatowa juz trwa.Narazie miedzy swiatem islamskim a sojuszem
      syjonistyczno-amerykanskim (neokonserwatywnym)> Europa MUSI stosowac polityke
      nieintervencji. TO nie nasza wojna!@@@
      • Gość: kij Nie będziemy umierać za wolną Holandię? IP: *.pl.syncad.com 09.11.04, 09:29
        • Gość: ABE Holandia JEST wolna IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:33
          i wcale za jej wolnosc nie potrzeba umierac. Poprostu policja holenderska musi
          wylapac tych paru wandalow i prowokatorow, i odstawic ich do pudla. Po czym
          bedzie tam spokoj jak byl do tej poryu
          • Gość: kij Powiedz to van Goghowi... IP: *.pl.syncad.com 09.11.04, 09:40
            ...że żyje w wolnym kraju.
            • Gość: ABE Zyje? IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:46
              Zamach dokonany przez extremistow islamistycznych nie powiniem wywolac takiej
              reakcji, to znaczy masowych atakow na miejsca kultury i religii. Czy po ataku
              IRA na pub czy stacje metra w Londynie, przyszlo komus do glowy zeby koscioly
              katolickie podpalac????
              • marcus_crassus widzisz abus,kazdemu wolno co innego.... 09.11.04, 10:04
                cos co moze zrobic brat albo siostra to niezupelnie to co moze zrobic obcy z
                ulicy...

a kategorie swoj-obcy abus sieroto sa caly czas bardzo gleboko zakorzenione...i
                to dopiero poczatek...
                • Gość: ABE Re: widzisz abus,kazdemu wolno co innego.... IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:34
                  Czy sugerujesz,ze np spoleczenstwo angielskie mialo jakis poziom tolerancji dla
                  terryryzmu IRA z tytulu jakiegos zle pojetego "pokrewienstwa"? Tam sie toczyla
                  walka na smierc i zycie. Zero tolerancji. Zero pokrewienstwa. Wielu Anglikow ma
                  Irlandczykow w glebokim ..... (jak zreszta wiele innych nacji) i nie czuja _GOD
                  forbid - jakiegokolwiek z nimi pokrewienstwa. Tak np jak Polacy nie czuja
                  pokrewienstwa z Niemcami choc sasiadami byli od wiekow i mogloby sie wydawac ze
                  wkoncu sie ze soba oswoili.
                  Ale w Anglii/Plnc Irlandii byla to walka skoncentrowana przeciwko terrorystom.
                  NIGDY PRZECIWKO IRLANDCZYKOM jako nacji, jako grupie wyznaniowej.
                  Ale wiem do czego zmierzasz, ludzie obcy naszej rasie i ogolnie pojetej
                  kulturze 'zachodu' sa trudniejszi do zaakceptowania, i dlatego latwiej winic
                  ich zbiorowo. Nie roznia sie dla nas jeden od drugiego, nie maja indywidualismu
                  w naszych oczach, wygladaja tak samo no to ich wszystkich zaraz do jednego
                  worka, i juz. Moze i masz racje, ze beda pogromy. Przeciez zachowania tlumu nie
                  da sie wyjasnic logika, tylko emocjami. Tutaj nie bede sie zakladac.
                  • Gość: przyszłość pokaże ...i dlatego anglia będzie pierwszym muzułmańskim IP: 62.233.214.* 11.11.04, 09:25
                    krajem w europie :]

przepraszam, drugim. tuż po francji. tyle że francja będzie wzieta siłą a
                    angole się sami dadzą zakutać w ręczniki.
                    • Gość: dopisek szkoda że monty pyton wyląduje na indeksie :/ IP: 62.233.214.* 11.11.04, 09:26
              • Gość: dana33 Re: Zyje? IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 10:36
                jak widac abe, nazbieralo sie holendrom... podobno 47% holendrow nie darzy
                specjalna sympatia muzulmanow, ktorzy mieszkaja w holandii. nie zainteresowalas
                sie dlaczego?
                • nierzyd a ty sie zainteresowalas? 09.11.04, 12:26
                  55% Europejczykow nie darzy specjalna sympatia rzydow. zainteresowalas sie
                  dlaczego?

Jak widac nazbieralo sie europejczykom...
                  • Gość: dana33 Re: a ty sie zainteresowalas? IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:58
                    ach nierzydzie, co za demagogia.... a gdzie to zydzi w europie zabili ostatnio
                    kogos, kto zrobil niepochlebny film o nich? a gdzie to w europie slyszysz o
                    zydach, ktorzy chca zeby kraj, w ktorym mieszkaja dostosowal sie do ich
                    zwyczajow? a gdzie to europie slyszales, ze zydowskie dzieci bija swoich
                    nauczycieli? a gdzie to w europie zydzi robia slumsy z dzielnic, w ktorych
                    mieszkaja? a gdzie to slyszales, ze w dzielnicach, w ktorych mieszkaja zydzi
                    wzrosla przestepczosc?
                    zydow w europie i na swiecie nie lubia, ale nie bardzo wiedza dlaczego. i to
                    nie od dnia dzisiejszego. jestem przyzwyczajona, nierzydzie.
                    a zreszta, co wlasciwie obchodzi mnie europa? ja tam nie mieszkam. u mnie w
                    kraju odpowiedzialni wiedza, jak maja sie rozprawic z terrorem. tak ze nie mam
                    co was przekonywac. jesli chodzi o mnie, to sami sie organizujcie, jak dojdzie
                    do zamachu po zamachu w waszej europie.
                    • a.adas Zwięźle i prosto w oczy. Gratulacje 09.11.04, 13:02

• nierzyd a chcesz miedzy oczy? 09.11.04, 13:27
                        to ci spik wyskoczy. rzydzie.
                        • a.adas a chcesz miedzy oczy? 09.11.04, 17:25
                          A co, wyślesz dziesiecioletnoią córkę z bombą? Tak to sie robi u nieżytów...
                    • nierzyd demagogia? 09.11.04, 13:26
                      co jest demagogia? podanie danych liczbowych, ktore wszyscy doskonale znaja
                      czy "diagnoza", wedle ktorej muzulmani nie sa lubiani bo tacy zli a rzydzi
                      dlatego bo wlasciwie nie wiadomo dlaczego? :)))))

i nie tlumacz sie tak przede mna. tlumacz sie przed reszta europejczykow,
                      ktorzy was nie lubia bardziej od muzulmanow.

tylko jedno powiem ci od razu - Europejczycy to taki dziwny ludek, diametralnie
                      rozniacy sie od was.
                      dla nich sku..el, oszukujacy, zebrzacy, mordujacy i rabujacy slabszych
                      pozostaje sku..elem rowniez wtedy, jesli jego sku..elstwa nie sa wymierzone w
                      nich. cos czego nigdy nie pojmiecie.

• Gość: zz Narodziny swiadomosci Europejskiej IP: *.solid.phys.ulg.ac.be 09.11.04, 14:41
                        Zaobserwowano u niejakiego nierzyda. Jego zdaniem "zdrowy" antysemityzm jest
                        wspolny nie tylko Polakom, ale wszystkim Europejczykom.
                        A ja lubie Zydów. I - wstyd sie przyznac - mam wyzsze wyksztalcenie.
                        I co - nie jestem ani Polakiem, ani Europejczykiem?

• nierzyd Re: Narodziny swiadomosci Europejskiej 09.11.04, 14:53
                          Gość portalu: zz napisał(a):

> Zaobserwowano u niejakiego nierzyda. Jego zdaniem "zdrowy" antysemityzm jest
                          > wspolny nie tylko Polakom, ale wszystkim Europejczykom.

gdzie napisalem to o "zdrowym" antysemityzmie onanisto-fantasto?

> I co - nie jestem ani Polakiem, ani Europejczykiem?

pomoge ci. jestes rzydem.
                      • Gość: Voi Re: demagogia? IP: *.sympatico.ca 09.11.04, 16:50
                        Nierzydzie, Europejczycy niestety chetniej wspolpracuja ze sku..elami typu
                        Saddama niz obecny rzad amerykanski. I niestety, co najmniej od poczatku XX
                        wieku, Europa byla bardzo przyjazna (zazwyczaj bardziej niz US) wszelkiej masci
                        dyktatorom, morderczym rzadom etc (zarowno w samej Europie jak i wszedzie
                        indziej) - przynajmniej dopoki ci "przyjaciele" nie stali sie zbyt duzym
                        problemem. Nawet w takich sytuacjach tylko wspolne dzialania z Ameryka
                        pozwalaly sprawe rozwiazac. Wiec, Nierzydzie, zejdz z wysokiego
                        konia "moralnosci europejskiej" bo nie przekonasz nikogo!
                      • Gość: erg samowzbudnik Re: demagogia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:01
                        A ja lubie wszystkich oprócz fanatycznych islamistów i nie wiem dlaczego.
                • Gość: ABE Dlatego ze sa INNI, dana IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:39
                  Nie przychodzi nam latwo akceptowac Innosci. Nie wnikamy tez z jakimkolwiek
                  zainteresowaniem na czym ta innosc polega. Z reguly swiat zachodni jest dosyc
                  egocentryczny. Jesli interesuje sie innoscia innych grup to tylko na zasadzie
                  ciekawostki etnograficznej, ale bronimy sie nogami i rekami gdyby ta innosc
                  mogla jakos zawazyc na naszych wzorcach, gdyby miala zostawic jakis slad na
                  naszej kulturze.
                  Dlatego ze jestesmy homofobami.W glebi serca kazdy z nas jest homofobem. Sa
                  tacy ktorzy nauczyli sie te fobie kontrolowac racjonalnie. Ale takich nie
                  wielu - elita. Reszta to mob homofobow.
                  Przeciez i was Zydow za wasza Innosc Europa podobnie potraktowala. Wiec
                  dlaczego teraz szukasz Winnych. To nie jest kwestia winy tylko slepej
                  nietolerancji.
              • Gość: kij Zamordowany za poglądy w "wolnym" kraju IP: *.pl.syncad.com 09.11.04, 10:47
                > Zamach dokonany przez extremistow islamistycznych nie powiniem wywolac takiej
                > reakcji, (...)

Film nakręcony przez van Gogha też nie powinien wywołać TAKIEJ reakcji.
                Rozumiesz wreszcie?
                • Gość: niezapowiedziany Re: Zamordowany za poglądy w "wolnym" kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:23
                  a dlaczego? przeciez miesci sie ona w ramach arabskiego systemu sprawiedliwosci
                  i wymierzania kar. lincz i odwet nie sa czyms nienaturalnym.

natomiast dla Europejczykow odkad stworzyli nowozytne systemy prawne i
                  demokracje, tak! stad wniosek: Arabowie moga tak reagowac, a Europejczycy
                  nie. :)

wyglada na to, ze tak rozumuje czesc arabskich mieszkancow Europy (i nie tylko
                  Europy). pytanie, jak duza.
                • Gość: ABE Re: Zamordowany za poglądy w "wolnym" kraju IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:25
                  Zawsze rozumialam. Ale dla ciebie taka escalacja odwetu i przemocy jest czyms
                  naturalnym - czyms co wszystko wyjasnia. Dla mnie jest to nie do przyjecia. Nie
                  mozna na to pozwolic. Ktos musi sie od niej zdystansowac. Ktoras ze stron.
                  Europa, mam nadzieje, ma jakas dojrzalosc spoleczna i moralna azeby to zrobic.
              • Gość: mw Re: Zyje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:50
                Tak, bo nikt w IRA nie walczył o religię
                • Gość: ABE Religia jest jedna z podstaw tozsamosci IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:42
                  narodowej. Tak bylo w przypadku Polski pod rozbiorami broniacej sie przez
                  germanizacji czy rusificacja rownolegle z protestantyzacja czy przejsciem na
                  ortodoksje.
                  Tak jest i w Polnocnej Irlandii. Religia jest wielka czescia ich walki.
              • Gość: cat Re: Zyje? IP: *.bchsia.telus.net 12.11.04, 05:34
                Prawdziwy tchorz to napisal! Brawo wielcy liberalowie -sprawiliscie sobie nizly
                problem. Gratuluje glupoty i do tego to obwinianie Busha,Izrael,chrzescijan
                itd... Jestes glupcem!
          • marcus_crassus sposobu juz nie bedzie... 09.11.04, 09:44
            abus pyszczku...kim jest zas tych "paru wandali i prowokatorow???tysiacami
            ludzi ktorzy maja twoj antyamerykanizm w dupie i ktorzy maja gdzies twoje durne
            teorie a chca po prostu jednego - wywalic z kraju dzikusow mordujacych ich
            obywateli...

spytaj sie ich - zwyklych ludzi - kogo wola miec jako sasiada - muzulmanina czy
            amerykanina...

a z kazdym dniem,tygodniem,rokiem sytuacja staje sie coraz jasniejsza...

za pozno abus...
            • Gość: ABE Nie jest za pozno IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:49
              Na szczescie tylko ty i tobie podobnie traca glowe w takiej sytuacji. Zamach
              dokonany przez extremistow nie moze byc przypisany calej grupie etnicznej.
              Zaden rozsadny rzad tak nie zrobi. Nie licz na to.
              Co do morderczych dzikusow to owszem, wywalac, a jeszcze lepiej permanentnie
              unieszkadliwiac ich nalezy. Ale innych zostaw w spokoju, warchole.
              • marcus_crassus a moze sie zalozymy?? :DDDDDD 09.11.04, 10:00
                jak widzisz abus sieroto wychodzi na to ze to ja mam racje z perspektywy
                historii i tego co sie stalo...przyzwyczaj sie ze w tym tez mam racje :))))))

a ludzie???no coz - muzumlanie beda sie czuli nielubiani i beda sie bardziej
                izolowac,europejczycy zas beda coraz bardziej czuc ze muzulmanie sie izoluja..a
                to powoduje tylko wzrost wrogosc...i proces sie bedzie sam napedzal :)))))

wizje rodzin wsadzanych do pociagow i odsylanych z tobolkami na bliski wschod
                abus staja sie coraz bardziej realne...
                • Gość: ABE Zaklad stoi IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 10:04
                  Wizja transportow ludzkich na bliski wschod - to tylko twoje pobozne zyczenie.
                  • marcus_crassus oczywiscie maja alternatywe... 09.11.04, 10:08
                    zmienic sie....

w innym przyaopadku czeka ich cos bardzo niemilego...

tak czy siak koncepcje Busha i neocons wygraja - albo islam sie zreformuje a
                    wiec neocons osiagna to czego lewactwo uwazalo ze nie osiagna albo...

albo no coz...albo islam czeka wojna ktorej nie wygra...

tak czy siak - neocons osiagna swoje...
                  • schlagbaum Re: Zaklad stoi 09.11.04, 10:11
                    Gość portalu: ABE napisał(a):

> Wizja transportow ludzkich na bliski wschod - to tylko twoje pobozne
                    zyczenie.

Dzisiaj rocznica

www.shoa.de/reichskristallnacht.html
                    Gdyby sie doszukac podobienstw to gdzie trzeba szukac tego malego pryszcza ?
                    • Gość: ABE Powtorka z TEJ historii chyba sie nie odbedzie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:44
                      Nie ma prawa. Nie ma warunkow.
              • Gość: Hr koniec polski ABE TE ATAKI NIE MAJA CHARAKTERU ETNICZNEGO IP: 212.180.161.* 09.11.04, 10:22
                jesli jeszcze nie zauwazyłeś, ale raczej religijny. A jak juz napisałem
                wczesniej ty zawsze bedzie "krzyzowcem".
                • Gość: ABE Elementy etniczne i religijne sa nierozerwalnie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:49
                  ze soba zwiazane.
                  Przyjrzyj sie konstutucji etniczno-religijnej tego swiata a zrozumiesz:
                  europejczycy w Europie i gdziekolwiek indziej - dominujaca religia:
                  chrzescijanstwo
                  Zydzi w Izraelu i gdziekolwiek indziej - dominujaca religia: judaizm
                  Arabowie - dominujaca religia: islam
                  Azjaci - dominujaca religia buddyzm

Wojny religijna bardzo czesto mialy (i maja) podloze etniczne. Popatrz na wojne
                  stuletnia, popatrz na wyprawy krzyzowe, popatrz na dzisiejsza wojne z terrorem.
              • Gość: dana33 Re: Nie jest za pozno IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 10:41
                jestes slepa abe. ostrzegamy was na forum juz od dlugiego czasu. tych
                extremistow to jakos sie duzo zrobilo, dzialaja na calym swiecie, siedza mniej
                albo bardziej ukryci prawie w kazdym panstwie, a w europie to juz mozesz byc
                pewna, ze w kazdym. groza kazdemu, kto ma inne zdanie niz oni. pisalismy i
                pisalismy, ze europa obudzi sie w koncu ale moze byc za pozno. madrid juz byl,
                holandia teraz, nastepny cel maja juz zaplanowany, i to tak pewne, jak to ze
                nazywam sie dana. oj abe abe, zamykacie oczy i nie chcecie widziec, co napisane
                na scianie przed wami.
                • Gość: Hr Koniec polski Re: Nie jest za pozno IP: 212.180.161.* 09.11.04, 10:44
                  Nie w kazdym, w Polsce narazie jest ich mało i dlatego jeszcze ludzie nie czuja
                  bezpośredniego zagrożenia. A szkoda, bo sie obawiam że za pare lat obudzimy się
                  z ręka w nocniku.
                  • Gość: dana33 Re: Nie jest za pozno IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:10
                    nie jestem pewna, ze masz racje. oni siedza cicho, organizuja sie, i ujawiaja
                    sie wtedy, kiedy dochodzi do "akcji". nie musi byc ich "duzo", wystarczy kilku.
                    • Gość: Hr Koniec Polski Re: Nie jest za pozno IP: *.e-loko.pl 09.11.04, 13:02
                      Ja tego nie neguje. Chodzi mi o to, że w Polsce jest ich niewielu, nie widać
                      ich na ulicy, z wyjatkiem arabskich jadłodajni i dlatego ludzie czuja sie
                      bezpiecznie. czuja się bezpiecznie choć rzeczywistośc może byc zupełnie inna.
                      • Gość: ABE Teorie spisku sa smieszne IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:54
                        Ja sobie wyobrazam taka Salme, o ktorej pisalam (ta ktora odmowila zdjecia
                        burki zeby sie zidentyfikowac w sadzie w NZ) i ktora potepilam ze jaj sztywny
                        fanatazm i niezdolnosc adaptacji. Czy taka Salma zrobilaby cos takiego gdyby
                        rzeczywiscie dziala w jakiejs tajnej komorce terrorystycznej? Czy by sie tak
                        zdemaskowala, przygnela do siebie uwage? A przeciez wiekszosc muzulmanow
                        dostrzegalni sa na ulicy na 100 metrow - paradujac te ich Innosc. Te wasze
                        teorie spisku sa smieszne.
                • jarek-festweb Re: Nie jest za pozno 09.11.04, 11:23
                  Gość portalu: dana33 napisał(a):

> jestes slepa abe. ostrzegamy was na forum juz od dlugiego czasu. tych
                  > extremistow to jakos sie duzo zrobilo, dzialaja na calym swiecie, siedza
                  mniej
                  > albo bardziej ukryci prawie w kazdym panstwie, a w europie to juz mozesz byc
                  > pewna, ze w kazdym. groza kazdemu, kto ma inne zdanie niz oni. pisalismy i
                  > pisalismy, ze europa obudzi sie w koncu ale moze byc za pozno. madrid juz
                  byl,
                  > holandia teraz, nastepny cel maja juz zaplanowany, i to tak pewne, jak to ze
                  > nazywam sie dana. oj abe abe, zamykacie oczy i nie chcecie widziec, co
                  napisane
                  >
                  > na scianie przed wami.

Nikt sie ekstremista nie rodzi.
                  Staje sie nim w sprzajajacych po temu warunkach.
                  Warunki te stwarza polityka prowadzona przez USA i Izrael.

Nie ostrzegaj tylko protestuj.
                  • Gość: dana33 Re: Nie jest za pozno IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:12
                    no jasne, ze winna jest temu ameryka i israel, nie mialam naprawde zadnych
                    watpliwosci. idiota.
                    • jarek-festweb Re: Nie jest za pozno 09.11.04, 12:17

> no jasne, ze winna jest temu ameryka i israel, nie mialam naprawde zadnych
                      > watpliwosci. idiota.

Sprawa jest oczywista.
                      Wczoraj slyszalem wywiad z waszym ministrem spraw zagranicznych.
                      Z tego co gledzil mozna bylo wyciagnac wniosek, ze przygotowuje sie napasc na
                      Iran. Rozpetacie w koncu wojne swiatowa. Nie widzicie tego czy jaki diabel ?
                      • Gość: dana33 Re: Nie jest za pozno IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:48
                        masz oczywiscie swieta racje, jareczku. mybedziemy siedziec spokojnie,
                        przypatrywac sie jak iran buduje sobie bombe atomowa ktora jest przeznaczona
                        dla nas i zeby zapewnic swiatu spokoj, damy sie zlikwidowac. to by tak swiatu
                        pasowalo, nie? nu, nam nie pasuje.
                  • a.adas Jarusiu, a co obywatela Holandii obchodzi Irak? 09.11.04, 13:05
                    Nawet marokańskiego pochodzenia...
                  • Gość: ABE Tak, warunki stwarzaja ekstremizm n/t IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:55
          • Gość: dana33 Re: Holandia JEST wolna IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 10:34
            a to paru wandalow i prowokatorow grozi holandii? a ja myslalam, ze pisza o al
            kaidzie....
            • Gość: ABE Re: Holandia JEST wolna IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 20:59
              Paru prowokatorow i wandalow holenderskiego pochodzenia. Mowa o zwyklym
              huliganstwie.
              Al Qeada odpowiada juz na poziomie zorganizowanego terroryzmu. Na to z kolei,
              rzad Holandii moze odpowiedziec na poziomie panstwowej akcji militarnej. I tak
              dochodzi do eskalacji konfliktu, ktory zaczal sie od paru huliganow
              zabawiajacych sie zapalkami.
              • Gość: KOMANDOS PARU JAJCARZY TRAFIŁO W WTC A CO NA TO BUSH IP: *.crowley.pl 10.11.04, 15:21
                Rozwalił już dwa niezawisłe Panstwa :

- POSTĘPOWĄ REPUBLIKE TALIBOW _ Państwo tolerancji i światłosci wiekuistej
                - IRAK _rządzony przez dobrotliwego WUJASZKA WANIĘ , przepraszam SADDIEGO
                i mało tego... smiertelnie wystraszył pacyfistę MOUAMMARA K. ktory własnych
                agentów poświęcił wydając ich na pożarcie krwiożerczym brytolom.

A teraz straszą nasz biedny IRAN - przecież skromny AJATOLLACH Ch - świety
                człem - ojciec duchowy wskazala im droge pokoju i miłosci ....

PRECZ Z POLSKIMI MORDERCAMI SPOD KARBALI którzy to tymi TARPANAMI jak SS-mani
                TIGERAMI niszcza miasteczka i wsie irackie jak nie przymierzając Wehrmacht
                Warszawę
          • Gość: Jurek,UK Re: Holandia JEST wolna IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 09.11.04, 12:05
            ABE, dodatkowo jesteś romantycznym optymistą. 5 kolumnistom islamskim z pod
            znaku Al-Kaidy będzie łatwo znaleść schronienie wśród 1 milionowej rzeszy
            emigracji islamskiej w Holandii. Tylko społeczeństwo islamskie z ich klerem na
            czele może załatwić kwestię swoich ekstremistycznych wykolejeńców. Policja
            Holenderska nie ma na to najmniejszej szansy.
            • Gość: ABE Re: Holandia JEST wolna IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 21:03
              Ty juz mowisz o metodach reakcji Al Qeady. Ja probuje jeszcze mowic o
              zapobierzeniu tej tragedii.
              Wy tam w UK robicie wszystko co waszej mocy aby zantagonizowac Pakistanczykow i
              inne srodowiska muzulmanskie. Wkrotce tez bedziecie sie zastanawiac jak
              zabezpieczac metro przed bombami - tym razem islamskimi.
              Ale wy tam ponosicie konsekwencji polityki kolonialnej. Nie macie teraz zadnego
              wyboru tylko przyjmowac rzesze obych wam kulturalnie i religijnie mniejszocsci,
              ktore wkrotce stana sie wiekszoscia. Radze ci wyjazd do NZ>
          • Gość: mania Re: Holandia JEST wolna IP: *.demon.nl 10.11.04, 18:15
            W Holandii to juz od dawna nie ma spokoju, a na wylapanie tych "kilku" bandytow
            jest juz troche zbyt pozno.
        • Gość: agnieszka Re: Nie będziemy umierać za wolną Holandię? IP: *.xdsl.tiscali.nl 09.11.04, 11:06
          mieszkam w Holandii od 3 lat i wiem juz, ze Holendrzy nie sa az tak
          tolerancyjni, jakby sie wydawalo ludziom z zagranicy. Ostatnio moj maz (pochodzi
          z Indii, nie jest muzulmaninem) uczestniczyl w ankiecie badajacej opinie na
          temat zycia w Holandii-bylam zdziwiona iloscia pytan dotyczacych Turkow i
          Marokanczykow( ich religia jest glownie islam). Wedlug mnie ankieta byla
          rasistowska. Nastroje nie sa nowe, smierc Van Gogha uaktywnila lawine, ale
          poczatki konfliktu siegaja przynajmniej 30 lat wstecz
        • Gość: szmydzik Re: Nie będziemy umierać za wolną Holandię? IP: *.xdsl.tiscali.nl 09.11.04, 11:15
          mieszkam w Holandii od 3 lat i wiem juz, ze Holendrzy nie sa az tak
          tolerancyjni, jakby sie wydawalo ludziom z zagranicy. Ostatnio moj maz (pochodzi
          z Indii, nie jest muzulmaninem) uczestniczyl w ankiecie badajacej opinie na
          temat zycia w Holandii-bylam zdziwiona iloscia pytan dotyczacych Turkow i
          Marokanczykow( ich religia jest glownie islam). Wedlug mnie ankieta byla
          rasistowska. Nastroje nie sa nowe, smierc Van Gogha uaktywnila lawine, ale
          poczatki konfliktu siegaja przynajmniej 30 lat wstecz.
      • Gość: boo To nasza wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:29
        I nic tu nie pomoze to, ze tego nie chcemy. Jesli nie jestes muzulmaninem, to
        nie schowasz sie przed ta wojna. Jedynym ratunkiem dla Ciebie jest przejscie na
        islam :)
        • Gość: Rexio Re: To nasza wojna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 09:34
          Nasza wojna! I gdzie teraz sa Pasyfy i inni kretyni? Biedna Al-Kaida musi sie
          bronic, prawda???
        • Gość: ABE Re: To nasza wojna IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:35
          To co proponujesz (chyba zartem?) byloby braniem stron. A po co? W tej chwili
          Europa nie musi brac stron i moze utrzymac wlasna religie i tozsamosc.
          TRZYMAJAC SIE Z DALEKA OD TEGO KONFLIKTU
          • niezydek Re: To nasza wojna 09.11.04, 09:42
            Masz racje ABE, to nie nasz wojna. Trzeba powybijac wszystkich zydkow w
            Europie, zlikwidowac to siedlisko szatana Izrael, zlikwidowac Ameryke i wtedy
            MY Europejczycy bedziemy bezpieczni. Islam nam nie zagraza. Wystarczy, ze
            bedziemy sie z nimi utozsamiac.
          • Gość: boo Nie da rady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:43
            Pewien wybitny strateg z XIX w. powiedzial: "Mozesz nie myslec o wojnie. Wojna
            pomysli o Tobie".
            Po prostu nie bedzie wyboru.
            Przykro mi..
            • Gość: domcio Re: Nie da rady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:45
              Spoko, damy sobie rady i z islamistami. Zawsze wszak w krytycznej sytuacji
              możemy liczyć na... Amerykę!
              • Gość: ABE Re: Nie da rady... IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:53
                To nie wojna o nas pomyslala, tylko strona w tej wojnie - Ameryka pomyslala jak
                wciagnac Europe w te wojne. Wojny nie mozna personifikowac. Tylko strony w tej
                wojnie sa w stanie dokoptowac sobie sojusznikow. Jak nie z wolnej woli to z
                prowokacji albo szantazu. Ktos probuje usilnie Europe w te wojne wciagnac. BRON
                SIE EUROPO!
                • Gość: Mad Re: Ale ty ABE jestes głupi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:13
                  To nie pies pluto zaatakował World Trade center to zrobili islamscy terrorysci
                • Gość: pi czy ty jestes kosmosu? Islam = ZLO IP: 62.148.81.* 10.11.04, 14:10
                  jak czytam twoje wypowiedzi to takie wrazenie odnosze, przeczytaj je sobie
                  uwaznbie a potem znajdz logicznosc w odniesieniu do rzeczywistosci! bladzisz
                  gdzies glowa w chmurach, naczytales sie panstwa platona czy innych wymyslow czy
                  jak?
                  kolego/kolezanko - my z toba rozmawiamy, temu rezyserowi nie dano szansy,
                  rozumiesz to - wiesz czemu? jak nie to poczytaj koran, poczytaj o islamie - tam
                  nie ma miejsca dla twoich pogladow bo 'faszyzm' wpisany jest w ta religie -
                  jest to zla okrotna religia pelna wypaczen. mahomet byl zlodziejem, pedofilem i
                  bandziorem zwyklym, klamstwo stanowilo dl aniego wartosc, falszywosc. to nie sa
                  zadne tajemnice o tym mozna poczytac w koranie w rozych opracowaniach historii
                  islamu. ci ludzie z niego biora przyklad. powiem ci wiecej jestes pierwszy/a na
                  ich celowniku za swoje liberalne poglady - nawetnie pisniesz.
                  ja nie atakuje ludzi, poprostu maja glowy wyprane. atakuje islam bo to G. jest
                  wielkie i tyle. celem islamu jest albo wyprac ci glowe albo ja odciac -
                  wiedziales/as o tym? to sobie to uswiadom - i dla islamu nie ma innej opcji.
                  czego ty bronisz? przeciez to smierdzi!

pozdrawiam
                  • Gość: KOMANDOS PI - to jest STEK bredni !!! IP: *.crowley.pl 10.11.04, 15:29
                    Byłem w Iraku na misji (I kontyngent - LOGBATT - AL-HILAH), wziąłem ze soba
                    Koran (po polsku) pomyslałem że jak poczytam to może lepiej zrozumiem tych
                    ludzi.
                    W Koranie nie ma bredni o których piszesz (tak jak Chrześcijanie w Rzymie nie
                    składali ofiar z niemowląt), to o czym piszesz to "praktyka" Islamu kreowana
                    głównie przez KLER ISLAMSKI !!

Warto o tym pamietać !
                    • Gość: pi mianowicie co jest stekiem bzdur? IP: 62.148.81.* 10.11.04, 16:03
                      to ze machomet napadal na karawany - znaczy sie byl zlodziejem, rabusiem? to
                      poprostu fakt.
                      to ze byl pedofilem? - jego trzecia zona aisza miala 8 lat kiedy ja wzial za
                      zone - to sie nazywa pedofilia poprostu.

pozdrawiam
          • Gość: dana33 Re: To nasza wojna IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 10:44
            nu, abe, strusiowa polityka to tez metoda. tylko zabezpiecz sie na moment, jak
            wyciagniesz glowe z piasku.
          • Gość: ja Re: To nasza wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:12
            jak okradaja kogos na przystanku pewnie tez trzymasz sie z daleka? a w ogole
            skad taka wiara w samowystarczalnosc europy? zreszta ta nasza konsumpcyjna
            cywilizacja stala sie tak absurdalna, ze i tak koniec swiata blisko;)
      • Gość: ZZ Re: Polityka NIEINTERWENCJI IP: *.top.net.pl 09.11.04, 09:53
        Czy to faktycznie wojna między islamem a TYLKO Ameryką, to można dyskutować.
        Faktem jest, że DZIAŁANIA TOCZĄ SIĘ na obszarze Europy w takich krajach jak
        Holandia, Hiszpania, Francja...
        Kraje, które mają wojsko w Iraku, nie są atakowane.

Właśnie dlatego!
        • Gość: ABE Snowball effect IP: *.dialup.xtra.co.nz 09.11.04, 09:57
          To co dzieje sie w Europie to w zadnej mierze nie sa skoordynowane,
          regularne "dzialania". Zwykly "snowball effect" amerykanskiej propagandy na
          wyobraznie rozpalonych bigotow i huliganow. To z kolei powoduje reakcje u
          extremistow islamistycznych. To z kolei reakcje u huliganow. ITD ITD. Pytanie
          jest: kto to zaczal? Unicestwic zrodlo tej prowokacji, i Europa bedzie dalej
          cieszyc sie tolerancja i POKOJEM
          • kropekuk Skoro ty to mowisz, to zrodlem sa ZYDZI...Pieprz 09.11.04, 16:27
            sobie dalej, golebico...
            • Gość: ABE Pozazdroscic daru dedukcji IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 21:22
              podobnie jak z dedukcja ze pytanie o autora/zrodlo cytatu rownoznaczne jest z
              przypisaniem autorowi cytatow innego czlowieka, ktore ten autor uzyl w
              artykuje.
              jaki tam z ciebie nowelista jak nie umiesz odroznic mowy zaleznej,
              bezposrednich cytatow i komentarza.
          • Gość: pi zrodlem jest pedofil mahomet... IP: 62.148.81.* 10.11.04, 14:55
            (a to i tak nie do konca i w duzym uproszecziu) - to pedofil mahomet
            zapoczatkowal islam, on pierwszy napadal najpierw na karawany (zeby je
            rabowac) potem na cale miasta. do bycia bandziorem dolozyl sobie kilka
            objawien - komus to narzucono, ktos to lyknal i tyle - i masz zrodlo
            powiem ci szczeze mnie obrzydzenie bierze nawet wtedy kiedy pisze o tym
            zboczencu i degeneracie ktory ta zdegenerowana religie zmontowal. zal tylko
            bierze ze ktos to lyknal, ze komus to glowe wypralo - ale na wojnie nei ma
            sentymentow a islam to religia wojny i dzichad zawsze bedzie trwal dopuki
            bedzie zyl chociaz jeden niewierny np. ty i albo zmienisz poglada albo... patrz
            theo van gogh

pozdrawiam
            • Gość: ABE Jestem otwarta na informacje IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 10.11.04, 22:38
              Czy twoje posty to twoja wlasna interpretacja, czy masz oparcie w jakichs
              konkretnych publikacjach. Ja nie zartuje bo faktem jestem, ze nic nie wiem o
              koranie. Mowie o nich jak o normalnych ludziach w oderwaniu od religii. Chyba
              na to zasluguja bo przeciez sa ludzmi
              Ale jak mi mozesz udowodnic ze ich religia to kult ludobojstwa czy
              przystepczosci, to prosze daj linki. Przeczytam z zainteresowanie. Jesli nie,
              to nie wymyslaj bo robisz krzywde niewinnym ludziom ta swoja propaganda
              • Gość: Gerard czy jest gorsza parafia niz Nowa Zelandia?. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 11.11.04, 06:16
                Oparcie chcesz. Przeczytaj Koran idiotko.
      • Gość: Hr Koniec polski ABE - TY ZAWSZE BEDZIESZ KRZYŻOWCEM IP: 212.180.161.* 09.11.04, 10:18
        dla islamistów, niezaleznie od tego czy jestes chrześcijaninem czy też ateistą.
        Możesz sobie nieinterweniować, ale pewnego dnia obudzisz sie a tu islamiści
        zaczna interweniować pod Twoim domem.
        • Gość: ABE Wiem IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 21:08
          Tak jak dla czarnych w RPA zawsze bylam Biala =Wrog. DO czasu az nie obudzili
          sie z amoku. Dostali wladze OD BIALYCH. Teraz jest tam The Rainbow Nation. I co
          ty na to? BO ja uwazam ze percepcje sie zmieniaja/.
          • Gość: KOMANDOS ABE - Byłaś kiedys w RPA ??? IP: *.crowley.pl 10.11.04, 15:34
            To pojedź i zobacz jak w praktyce prezentuje sie RAINBOW NATION !!

BUHAHAHAHAHHAHHAHA
            • Gość: ABE Zylam tam przez wiele lat i wciaz mam wielu IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 10.11.04, 22:40
              znajomych, a nawet czesc rodziny. Pewnie ze w praktyce rainbow nation odbiega
              od idealu, ale jak na razie nie wyglada na to ze RPA pojdzie ta sama droga co
              Mozambique czy Angola, czy nawet Zimbabwe. Wiec chyba jest jakas wzajemna
              tolerancja dwoch ras.
              A ty byles???
      • Gość: Jurek, UK Re: Polityka NIEINTERWENCJI IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 09.11.04, 11:56
        ABE, czy nie stać cię na coś bardziej logicznego niż te twoje rasistowsko-
        antykapitalistyczne wygłupy?
      • Gość: H Re: Polityka NIEINTERWENCJI IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 09.11.04, 15:37
        Gdy beda scinali ci glowe to poczujesz ze to i twoja wojna. Niestety bedzie juz
        za pozno.
    • schlagbaum Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 09:49
      Gość portalu: Kassandra napisał(a):

> A więc zaczęło się! Trzecia wojna światowa rozpoczyna się na naszych oczach,
      > a my nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dziwnie przypomina mi to lato
      > 1939 roku... I do tego kalendarz Majów kończy się na 2012 roku. Mam dziwne
      > przeczucie...

Nie zapominajmy o codziennym paciorku za tego, dzieki ktoremu swiat stal sie
      bardziej bezpieczny.
      • Gość: dana33 Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 10:48
        jestes krotkowzroczny, schlagbaum. wg ciebie po ataku 11/9 bush powinien
        siedziec cicho i nic nie robic? 3000 ludzi w pol godziny i jakikolwiek kraj
        powinien rpzejsc nad tym do porzadku dziennego??
        • schlagbaum Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 10:54

> jestes krotkowzroczny, schlagbaum. wg ciebie po ataku 11/9 bush powinien
          > siedziec cicho i nic nie robic? 3000 ludzi w pol godziny i jakikolwiek kraj
          > powinien rpzejsc nad tym do porzadku dziennego??

Uwazam, ze krotkowzroczna byla decyzja proby wykorzystania tragedii 11/9 do
          upieczenia pieczeni, ktora z tym atakiem nie miala nic wspolnego i ciagniecie
          tego idiotyzmu juz przez lata.
          • Gość: dana33 Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:18
            dobrze czulbys sie mieszkajac w kraju, ktory ma w nosie bezpieczenstwo swoich
            obywateli i nie reaguje na ataki ktore zabijaja tysiace jego obywateli?
            wiesz, jaka bylaby reakcja tych extremistow, jesliby usa nie zareagowalo?
            • schlagbaum Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 12:23

> dobrze czulbys sie mieszkajac w kraju, ktory ma w nosie bezpieczenstwo swoich
              > obywateli i nie reaguje na ataki ktore zabijaja tysiace jego obywateli?
              > wiesz, jaka bylaby reakcja tych extremistow, jesliby usa nie zareagowalo?

Kiedy mi ktos ukradl samochod nie zbilem pyska facetowi, ktory piec lat temu
              krzywo na mnie spojrzal.
              Trzeba to bylo zrobic ?
              • Gość: dana33 Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.bb.netvision.net.il 09.11.04, 12:51
                pewno ze nie. ale jakbys wiedzial, ze ten facet oplacil tego, ktory ci ukradl
                samochod, i oplaci jeszcze raz, zeby ci ukradl nastepny samochod, to co bys
                zrobil? pokazal mu, na jakiej ulicy zaparkowales?
      • galaxy2099 towarzyszu szlakbum 10.11.04, 00:01
        Nie zapominajmy o codziennym proletariackim pozdrowieniu dla tych co mieli
        zapewnic Europie bezpieczenstwo poprzez niemieszanie sie do walki z islamskim
        terroryzmem a wrecz duchowej pomocy islamistom w walce z Jankesami.
        A moze powinniscie chwycic za bron i razem z towarzyszmi islamistami ruszyc na
        Ameryke razem z islamistami (wczesniej zapuszczajac dlugie brody i paplajac
        koran).
        Wowczas moze was oszczedza, bezjajowi towarzysze.

W 1939 roku tez nie ruszyliscie na faszystow gdy zaatakowali Polske aby swiat
        byl "bardziej bezpieczny". Ta sama retoryka, towarzyszu szlkabum.
    • Gość: ZZ a może to było IP: *.top.net.pl 09.11.04, 09:50
      A może mamy do czynienia z antyislamskim powstaniem ludności Holandii?
    • niezydek Re: do ABE 09.11.04, 10:35
      ABE, dlaczego nie napiszesz wprost? Ja nie lubie zydkow i to pisze. To ze
      Europa zmienia religie, to przez zydkow. Gdyby nie Izrael nie bylo by tego
      calego balaganu. Napisz wprost NIE LUBIE ZYDOW. Ja tego nie ukrywam. Wiec
      przestan owijac tylko pisz co myslisz naprawde. Co znaczy kto za tym stoi?
      Wiadomo!!!
      • Gość: Hr Koniec Polski CIEKAWE.....ALE WYTŁUMACZ DLACZEGO? IP: 212.180.161.* 09.11.04, 10:39
        Żydzi sa winni temu, że Eurpoa zmienia religie?

PS. Widziałes kiedyś bezpośrednio Żyda?
      • Gość: Hr Koniec Polski NIEŻYDKU MOŻESZ ODPOWIEDZIEĆ W LOGICZNY SPOSÓB? IP: *.e-loko.pl 09.11.04, 13:11
        czy raczej logiki brak w Twoim poprzednim wywodzie?
      • Gość: ABE To nieprawda. IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 09.11.04, 21:12
        Gdzie ja tu napisalam o ZYdach, czy jakiejs ich winie za to co dzieje sie
        obecnie w Europie.
        Czy widzisz roznice miedzy syjonista a Zydem? ja tak
        Czy widzisz roznice miedzy islamista a Arabem? Ja tak
        Czy widzisz roznice miedzy terrorysta a Baskiem? Ja tak.
        Czy widzisz roznice miedzy bigotem a toba? ja nie.
    • Gość: jarek-Zyd ne telus A komu oni nie groza....moze nam Mirmilek IP: *.fastres.net 09.11.04, 10:38
      odpowie.
      • Gość: Hr Koniec polski Re: A komu oni nie groza....moze nam Mirmilek IP: 212.180.161.* 09.11.04, 10:41
        nam nie groza bo jak sami muzułmanie szczerze przyznają, jest ich tutaj za mało
        aby cokolwiek "sensownego mogli zrobić. A poza tym podobno wiedze o Polsce
        czerpią z przedwyborczej broszury Kwasniewskiego. A tam kłamstwo na kłamstwie,
        dlatego narazie chyba nic nam nie grozi.
        • jarek-festweb Re: A komu oni nie groza....moze nam Mirmilek 09.11.04, 11:45
          Gość portalu: Hr Koniec polski napisał(a):

> nam nie groza bo jak sami muzułmanie szczerze przyznają, jest ich tutaj za
          mało
          >
          > aby cokolwiek "sensownego mogli zrobić.

Zastanow sie naiwne dziecko!
          Czy aby uderzyc w Australijczykow pojechal ktos do Australii ?
    • horwadth Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 11:06
      żydzi powinni się smucić.
      to jest ten sam ruch co kiedyś w niemczech.
      jak już ktoś raz zasmakuje w nacjonaliźmie to go długo nie puści.
      najpierw będą muzułmanie,potem cyganie,wreszcie pójdą za ciosem i zwrócom się
      przeciwko żydom.
      na pozór taka zawierucha jest dla nich korzystna gdyż będą mieć w holendrach
      nowego sojusznika w wojnie z islamem.
      tylko,że później naziści pójdą za ciosem i powiedzą:'kto okrada holandię?
      kto wprowadza demoralizację?'
      tak czy inaczej żydzi za to zapłacą największą cenę(większą niż muzułmanie).
      dla nas polaków to też fatalna wiadomość.
      holendrzy to przecież germanie.
      jeśli nacjonaliści dojdą do władzy to podadzą sobie ręce z niemcami.
      a czy nam przyjdzie wtedy z pomocą szaron.
      nie jestem za arabami ale też wg mnie popieranie germańskiego nacjonalizmu nie
      leży w naszym intersie!
      my powinniśmy ich tak rozbijać jak oni nas:na Ślązaków,Kaszubów,Mazurów itd.
      dlatego jestem jednak za tym żeby był tam porządek a islam nie upadł tam
      całkiem.
      rozbite,skłócone społeczeństwa germańskie są nam jak najbardziej na rękę.
      gdyby tak się te mniejszości etniczne nawzajem u nich tłukły to byłoby dla nas
      najlepiej.
      co innego u nas słowian.
      dla nas najlepiej by było byśmy byli jednolici i żyli ze sobą w przyjaźni.
      życzę holendrom żeby liczba muzułmanów,żydów i hindusów doszła do poziomu
      chrześcijan bo tak dla nas najlepiej.
      • wuk4 Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 11:20
        horwadth napisał:
        .....
        Nic nie napisał. Bredzisz stary, idź wytrzeźwieć.
    • Gość: C. Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 09.11.04, 11:31
      Wojna trwa juz od dawna, tylko nikt nie chce przyjąć tego do wiadomości, bo nie
      ma pomysłu co zrobić z islamersami.
    • Gość: Kybernetes Re: Cezar Dioklecjan nam podpowie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:41
      Może się to (to co sie dzieje w Holandii, ale nie tylko) skończyć pogromami
      podobnymi do pogromów żydowskich w średniowieczu i do stygmatyzacji - żółte
      kapelusze. Być może dojdzie do prześladowań jakie miały miejsce w III w. n.e.
      m.in. za panowania cesarza Dioklecjana. Wówczas Imperium Romanum zagrożone w
      swym istnieniu stało się państwem totalitarnym - chrześcijanie znaleźli się na
      celowniku. Test lojalności był bardzo prosty - wystarczyło złożyć przed
      wizerunkiem cesarza symboliczną ofiarę, ale to było za dużo dla szczerze
      wierzących chrześcijan, i tak jedni uginali się a inni nie i szli pod miecz. A
      tak poważnie muzułmanie maja zgryz niemały, ale nie da się uniknąć problemu i o
      ile dla rządów i polityków wystarczą deklaracje poparcia i apele do porywaczy
      (na ogół nieskuteczne) o tyle społeczeństwo ma inna wrażliwość i nie da się
      nabrać. Doprawdy nie wiem co będą musieli muzułmanie w Europie zrobić (a
      prędzej czy później będą musieli) żeby zniszczyć to powszechne społeczne
      przekonanie, że Islam=terroryzm, gwałt i śmierć...
      Być może potrzeba zdecydowanej postawy i działań tj. wydawania wszelkiej masci
      terrorystów władzom - ich głowy za wasze domy, majątki i spokojne życie w
      demokracjach europejskich. Jeżeli to się nie uda to znaczy, że albo społeczność
      muzułmańska nie jest takim monolitem (jak się powszechnie wydaje) albo też
      sprzyja terrorystom i widzi słuszność ich działań, a to zarówno jednym jak i w
      drugim przypadku niedobrze dla nich i dla nas.
      • Gość: nanana Re: Cezar Dioklecjan nam podpowie... IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 09.11.04, 12:54
        Jestesmy inni i to tak bardzo inni, ze konflikt wydaje sie byc nieunikniony.
        Zacznijmy od pewnych wartosci

1) europejczycy juz od dawna nie maja najmniejszej ochoty zabijac sie dla
        religii, prawda jest taka, ze maja coraz mniejsza ochote na jakakolwiek religie.

2) umilowanie wolnosci slowa staje sie nasza nowa religia (wiem, wiem, to
        mrzonki, ktore na razie maja miejsce jedynie w Holandii, o przepraszam, w
        Amsterdamie)

3) europejska kobieta, choc prawda jest, ze nadal w brudzie domow jest czesto
        ponizana, jest jednak traktowana zupelnie inaczej niz kobieta islamska, celem
        jest pelne uprawnienie i nie jest od niego az tak daleko

Islamisci sa dla nas religijnymi fanatykami. Modla sie codziennie, sa gotowi
        przerwac prace, zeby sie pomodlic...

Oni do nas nie pasuja. Jest tu pare sytuacji typu albo albo. Albo my zaczniemy
        traktowac europejskie kobiety po muzulmansku albo oni przestana. Inaczej bedzie
        konflikt - prawdy - odkrytej teraz jeszcze bardziej przez Van Gogha - nie da sie
        dalej ukrywac w "brudzie" islamskich domow. Czy komukolwiek przeszlo przez glowe
        zabicie artysty za zbezczeszczenie Chrystusa? Nie, tym zajmie sie Bog, to nie
        nasza sprawa. Mozemy byc oburzeni, ale nie bedziemy zabijac - to nie nasza
        wiara. A Islamista zabije. Poderznie gardlo (oczywiscie nie kazdy, ale taki sie
        znajdzie, bo to taka wiara). Albo porzucimy nasza wolnosc slowa albo... itd itd

Islam sie nie zmieni - niby jak? Pare bardzo wyraznych konfliktow stanowi
        podloze dla bardzo nieciekawych rzeczy.
    • Gość: SOL-Angelika Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.chello.pl 09.11.04, 12:58
      Witam, Kassandro, niestety przyjelas na siebie i dole Kassandry. Nikt ci i tak
      nie uwierzy, dopoki sie nie stanie. Jestem tego samego zdania co ty, jakbym
      miala w tobie siostre - blizniaczke. a moze sie znamy? ale poczytaj posty,
      zobacz co tu wypisuja rozne cudaki mieniace sie byc "inteligentami".ale jezeli
      policzymy ze na 6 tys. lat czywilizacji tylko 350 lat obylo sie bez wojen...
      zobacz, jak sie niektorzy rwa do nastepnego holocaustu, jak czuja sie poprawni
      rasowo.zaraz ci zarzuca ze majowie to tez zydzi . a wybili by wszystkich i
      zydow i tych co sa ich odwiecznymi wrogami - arabow.
      Jezeli do tego dodamy przepowiednie ks. marka, ze "Polska odrodzi sie jak
      feniks z popiolow", to wszystko jasne, prwda?
    • a.adas Robi się coraz śmieszniej, znaczy się straszniej.. 09.11.04, 13:00
      USA nie ma się wtrącać w Bliski Wschód
      A terroryści w sprawy Europy mogą
      co nie znaczy, ze palenie czegokolwiek jest w porządku
    • Gość: homofob i rasista No i co teraz z 'tolerancja' ? IP: 64.201.13.* 09.11.04, 13:45
      Stara Europa i Holandia przyjmowaly mahmutow, dawaly im darmochy, budowaly
      mjeciety, pozwalaly kocic sie jak krolikom, i co z tego teraz maja, grozby
      barbarzyncow, ucinaczy glow, kozojebow !
      czas wziac za noze, pistolety i koktajle molotowa i gonic to bydlo z powrotem
      na pustynie skad sie przywleklo !
      Oni nie maja ani checi miec ochoty by sie wtopic w nasza cywilizacje, oni chca
      swoje barbarzynstwo narzucic nam, i przestali wlasnie nawet to ukrywac.
      Pora by i Holendrzy wreszcie obudzili sie z marihuanowego letargu...
      • Gość: Kaczory11 Re: No i co teraz z 'tolerancja' ? IP: *.zeelandnet.nl 09.11.04, 15:15
        Zapewniam Cie, ze Holendrzy juz sie obudzili. Czas, aby obudzila sie reszta
        Europy.
        Pozdrawiam - Kaczory11
        • Gość: igor Jak tam w Nowej Zelandii? Budza sie przeciez przed IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 15:44
          reszta swiata bo na wschodzie. Co z obudzeniem politycznym; macie przeciez
          islamcow i tam.
          • Gość: Kaczory11 Igor, ja pisze z Holandii, nie Nowej Zelandii.... IP: *.zeelandnet.nl 09.11.04, 16:15
            Igor, ja pisze z Holandii, a nie z Nowej Zelandii jak ten nawiedzony ABE, czy
            jakos tam. Dzisiaj opublikowano w prasie ankiete. Ponad 90% Holendrow jest ZA
            natychmiastowa deportacja podejrzanych o islamski terroryzm. Ponad 90% zgadza
            sie na podsluch telefoniczny i internetowy jezeli moze to zapobiec
            terroryzmowi, ponad 75% jest za zwiekszeniem uprawnien policji i wywiadu, ponad
            60% zgadza sie, aby rzad "przekraczal" prawo, jezeli moze to pomoc w wylapywani
            islamskich bandziorow, ponad 75% jest za ciagla kontrola meczetow i
            natychmiastowym wydalaniem radykalnych imamow.
            Moj provider przeprowadzil wczoraj ankiete i wynika z niej ze ponad 46%
            respondentow jest ZA CALKOWITYM POZBAWIENIEM muzulmanow wszelkich praw
            obywatelskich.
            HOLENDRZY SA WCIEKLI I ICH CIERPLIWOSC JUZ SIE WYCZERPALA.
            Pozdrawiam - Kaczory11
            • kropekuk Podawalem te 90% 2 dni temu, wtedy proislamski 09.11.04, 16:24
              krystian sie na mnie rzucil i zaczal odstawiac cyrki, by sprawe sprowadzic do
              mojej glupoty (a mowilem, ze mam dostep do danych socjologicznych); co ta
              bezmozga ABE probuje dzisiaj z innymi(toto samo nie wie, jak bardzo jest
              glupie!). Z nastrojow w Holandii nikt w UK tajemnicy nie robi, bo i tu
              ograniczenie swobod przybyszow bardzo by sie przydalo, choc imigracja
              pakistanska to nie marokanska czy algierska.

--
              Kocham Arabow w Arabii.
            • Gość: igor Wiem, ale ladnie brzmialo z budzeniem. Kaczory IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 16:44
              moze bys pomyslal o emigracji do USA? Cczy jest cos co naprawde Cie trzyma w
              Europie? Szczegolnie Holandia, sam dobrze wiesz, bedzie jednym z krajow
              (belgia, Francja, Dania itp.)z wojna domowa. Od tego juz pare krajow nie
              ucieknie, Jak ilosc islamcow przechodzi 5 % to sie zaczynaja zadania. Tak
              zawsze bylo w kazdym kraju, gdzie pozwolono im sie osiedlic.
    • Gość: che guevara No tak i znowu będzie że to wszystko wina tych IP: 217.153.221.* 09.11.04, 14:56
      złych muzułmanów.
      Ale tym razem widać jak na dłoni że to Holendrzy zaczęli palić meczety i szkoły
      arabskie.
      • Gość: igor Tomson. islamcy sami sobie podpalaja. Stara IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 16:07
        arabska taktyka od Mahometa. Wyaylal szpiegow aby ich zlapano i zabito. Mial
        wiec znakomity pretekst obrony islamu. Zyciorysu tworcy zielonych faszystow nie
        czytales? Blad Tomson, blad.
    • Gość: Kaczory11 Dzis podpalono w Holandii dwa koscioly... IP: *.zeelandnet.nl 09.11.04, 15:11
    • Gość: igor Ale znawcy Apokalipsy, Nnostradamusa i Talmudu IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 15:16
      nic o tym nie mowia. Zaczynam sie niepokoic, bo cyganka w Warszawie (dwa
      miesiace temu) wywrozyla mi dlugie zycie. Jesli mam dlugo zyc tzn. nic sie nie
      moze zlego stac i swiatu. A moze klamala?
      A na serio. Wojny swiatowej nie bedzie bo nie ma z kim. Konflikty z przejawami
      terroryzmu islamskiego i konfrontacji roznego typu z muzulmanami beda rosly ale
      to nie wojna. Wojny swiatowe to srednia dzienna ofiar 17 tys. w pierwszej i 30
      tys. w drugiej. W najwyzszym stanie sili zbrojnych zaangazowane byly dziesiatki
      milionow zolnierzy a 70 procent przemyslu pracowalo na rzecz potrzeb wojennych.
      • Gość: Kybernetes Re: Spij spokojnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:34
        Nie martw się Igor, świat się jeszcze nie kończy (choć TV nam to wmawia)
        nie pamiętam wielu przepowiedni Nostradamusa ale było coś o jakims władcy z
        Francji imieniem Henryk który ma uratować Europę przed czyms ze wschodu?
        Nie wiem na ile wiarygody jest Nostradamus i czy w ogóle istniał. Natomiast
        napotkałem cos interesującego w książce do historii powszechnej dot okresu
        starożytności. Niestety nie pamietam roku wydania (lata 70 - 80 te?), ale nie
        była to ta pod redakcją Wolskiego tj. z wielotomowego cyklu historii
        powszechnej. Ta miała ilustracje, ale do rzeczy, otóż napsano tam o
        przepowiedniach perskiego proroka Zaratustry - twierdził on jakoby po jego
        śmierci (a żył w VII w. p.n.e.)jakieś 600 lat narodzi się z dziewicy zbawiciel
        nazwany przez niego Saoszintarem. A przeszło 2400 lat od jego narodzin nastąpi
        koniec świata. Przyjmując te datowania tj. narodziny Chrystusa i jego 33 letnie
        życie na ziemi zostało nam jeszcze jakieś 200 do 300 lat z grubsza licząc.
        • Gość: igor Przeciez ja zartowalem z Kassandry. Szkoda, ze IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 15:41
          nie napisales nic o swojej opnii na temat rzeczywistego konfliktu.
    • Gość: BAR Re: Al Kaida grozi Holandii IP: 151.156.10.* 09.11.04, 16:32
      Al Kaida zaczyna tymi samymi metodami jak kiedys hitlerowcy-cala Europa
      powinna powstac,przeciwko temu muzulmanskiemu robactwu,ktore tylko sieje
      nienawisc do nas eurpojczkow i chrzescijan. Nikt tutaj ich nie prosil,
      przypelzali sami i teraz maja czelnosc wymagac i zadac.Widac ze pomimo
      tolerancji i pomocy krajow eurpejskich zle sie tutaj czuja,to niech wracaja
      skad przybyli i bedzie wtedy spokoj w Europie.Zapopmnieli juz,ze w Indonezji
      podpalaja katolickie koscioly,zbeszczscili nasz kosciol w Jerozolimie,we Francji
      wywieszaja plakaty z Matka Boska,z obrazliwym tekstem i oni maja odwage grozic
      holendrom i nam europejczykom.Niech siedza w swoich krajach w szmatach na
      glowach i modla sie do swojego ALLAHA -
      • Gość: Droga do pokoju.! Wyrznac wszystko co ma do czynienia z Allahem!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.04, 16:33
      • dmouse Re: Al Kaida grozi Holandii 09.11.04, 17:12
        A czemu mieliby siedziec? Ich celem nie jest zycie wedlug zasad ich religie,
        ale dobprowadzenie to tego zeby kazdy ja wyznawal!
        Fundamentalizm w kazdej postaci to najwieksza plaga XXI wieku!
    • Gość: Zakaew Muzumanom nie grozi holokaust IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.11.04, 17:06
      bo po pierwszym nie jest to przeklety narod..
      po drugim potrafia walczyc...
      • dmouse Re: Muzumanom nie grozi holokaust 09.11.04, 17:13
        Pozatym kraje demokratyczne nie moga "dyskryminowac" zadnej religii.Nawet jesli
        jej celem jest zniszczenie wszelkich innych...
      • Gość: homofob i rasista Muzumanom nie grozi holokaust, tylko rozpusta IP: 64.201.13.* 09.11.04, 17:38
        > po drugim potrafia walczyc...

..po trzecie allah (may shit be upon him) przygotowal 72 qrefki dla
        kazdego 'bohaterskiego wojownika' !
        US Marines sa najszybszym sposobem na spotkanie z allahem i jego dziwkami !
        Wiec do boju 'dzielni wojownicy' 'proroka-pedofila', qrefki czekaja na was z
        wilgotnymi, pachnacymi, zadnymi wrazen cipkami !
        • Gość: Zakaew zazdrosny chyba nie? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 09.11.04, 18:01
      • kropekuk Potrafia walczyc...ze slabszymi. Nawet Himmler sie 09.11.04, 20:12
        o tym przekonal - jego islamskie dywizje SS "bohatersko" wyrzynaly serbskie
        wioski: starcow, baby i dzieciakow, ale wialy, gubiac pludry, na sama wzmianke
        o..nie, nie o Amerykanach: na sama wzmianke o Armii Czerwonej!!! Wszystko w
        jego korespondencji do Goebbelsa.
    • Gość: LISTOPAD Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:07
      PEDALSKIE RZĄDY EUROPY ZACHODNIEJ , Z LAT 60-TYCH PRZYJMOWAŁY BIEDNYCH
      ARABSKICH Z SEKTY ISLAMSKIEJ , A POLAKÓW POLICJA TYCH KRAJÓW GANIAŁA Z PAŁAMI
      PO POLACH PRZY ZBIORZE TRUSKAWEK , A TERAZ W KAŻDEJ RODZINNIE ISLAMISTÓW JEST
      NAJMNIEJ PO 15 -RO DZIECI I ZASIŁECZKI IDĄ NA UTRZYMNIE 5 TEJ KOLUMNY . TZW
      PORZYTECZNI IDIOCI .
      • Gość: igor Naiwni: "Bedzie spokoj". A ja :" Beda sie rznac". IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.11.04, 19:37
        Raz jak rozkreci sie spirale terroru, nie da rady jej zatrzymac. Islam nie zna
        pojecia komoromisu jako celu. Islam zna pojecie kompromisu jako taktycznego
        oszustwa. Lepiej przeczytajcie zyciorys Mahometa - tam sa wskazowki jak
        postepowac, jak oszukiwac, jak torturowac, jak traktowac kobiety i dzieci
        przeciwnika itd. W Holandii zaczyna sie potarzanie tych samych metod ktore
        doprowadzily do mordowania i ucieczki chrzescijan z Syrii, Libanu, Iraku,
        Indonezjii, Turcjii, Bosni, Albanii, Kosowa itd. Lista jest dluzsza ale
        powtarza sie ta sama taktyke Mahometa.
        • Gość: Wielki Milosevic ! Milosevic musi wrocic i pogonic ta dzicz moslemska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.04, 20:42
    • Gość: Jakow NIE złą INTRYGĘ uknuł ZNOWÓŻ Mosad. Jak w USA IP: *.twmi.rr.com 09.11.04, 21:06
    • Gość: Zakaew Muzumanom nie grozi holokaust dzieki Bogu IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 09.11.04, 21:10
      nie ejstesmy narodem przeklety i umiemy sie bronic
      • kropekuk Re: Muzumanom nie grozi holokaust dzieki Bogu 09.11.04, 21:15
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17472430&a=17497764
    • Gość: Apasz Teraz juz nie mozna sie wycofac bo nas zjedzą :( IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.11.04, 22:10
      Teraz już nie możemy się wycofać , jeśli teraz się przestraszymy islam nas
      połknie .Dialog z islamem nie jest możliwy , ciągłe nasze ustępstwa tylko
      utwierdzają ich w przekonania ze jesteśmy słabi i już się nie zjednoczymy nie
      potrafimy się dogadać nad wszystkim debatujemy brak nam zdecydowanego działania.
      WOLNA EUROPA BEZ MECZETÓW !!!!
    • Gość: d Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.leczna.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 11:52
      Tak jeszcze niech Unia przyjmie Turcje, to te dzikusy zaleja cala Europe...
    • Gość: ABDULLACH To U CIEBIE TERAZ LATO ? IP: *.crowley.pl 10.11.04, 15:06
      może z RADIEM MARYJA
    • Gość: guapa00 Re: Al Kaida grozi Holandii IP: *.adsl.wanadoo.nl 10.11.04, 17:27
      to przestaje byc smieszne
    • Gość: http://mahomet.tk/ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka