Dodaj do ulubionych

Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl

IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 08:35
Te 40 dni powinni Palestynczycy poswiecic rowniez tym, ktorzy zgineli przez
Arafata. Tym wszystkim dzieciom samobojcom, ktorych oglupil, te kobiety,
ktore sie wysadzily, bo namacil im w glowach i te ofiary po stronie
izraelskiej, ktore zamordowali ci biedni oglupieni mlodzi ludzie po stronie
palestynskiej. Moze teraz po jego smierci, rozpocznie sie zdrowy proces
gojenia ran.
Mam nadzieje, ze znajda sie madrzy przywodcy w Palestynie. Badz co badz
wiekszosc tych oszolomow juz skubie trawke w ich wymarzonym raju. Odszedl
jeszcze jeden oszolom. Mozna go zwac patriota, bojownikiem, niezdrowym
marzycielem, ale dla mnie jest jasne. Byl chory nie tylko na ciele, ale i na
duszy. Zarazil swoja choroba wielu niewinnych Palestynczykow, ktorzy stali
sie mordercami i zaprzepascil szanse na lepsze i pokojowe rozwiazanie,
ktorego byli juz tak blisko i w ktore ja tak bardzo wierzylem.
Obserwuj wątek
    • Gość: aki - Arafat odszedl-problem pozostał IP: 80.51.161.* 11.11.04, 08:45
      biedny niewinny izrael i nieszczesna palestyna
      jak bardzo ten potwór oba narody ukrzywdził................
      • Gość: Tomek44 Re: - Arafat odszedl-problem pozostał IP: *.inter.net.il 11.11.04, 09:07
        Jestes sarkastyczny, a nawet nie wiesz ile wtym twoim sarkazmie jest prawdy.

• gini Re: - Arafat odszedl-problem pozostał 11.11.04, 09:24
          Zdaje sie Tomku, ze cos pomyliles, aki po prostu ironizowal...
      • Gość: aki byc może IP: 80.51.161.* 11.11.04, 09:11
        lepiej byc sarkastycznym niż udawać izraelską dziewicę
        • Gość: Tomek44 Re: byc może IP: *.inter.net.il 11.11.04, 09:21
          Przeczytaj dokladnie co napisalem. Mam nadzieje, ze potrafisz czytac.
          Mam tez nadzieje, ze potrafisz myslec. I zobacz do slownika co to jest dziewica.
          • Gość: aki Re: byc może IP: 80.51.161.* 11.11.04, 09:31
            ok :-) konflikt izrael vs palestynczycy sprowadzasz do tego że arafat był potworem który otumanił palestynczyków i chłeptał niewinną krew żydowską
            gdyby nie on to pokój dawno by już panował na bliskim wschodzie.można i tak widzieć historię.ja myślę tylko że sprawa jest bardziej zawikłana i mniej biało(izrael)-czarna(palestyńczycy)
        • Gość: dana33 Re: byc może IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 09:27
          aki, tomek ma racje. ten gosc "znany" byl z tego, ze gdzieby nie byl, tam byl
          balagan, lekko powiedziawszy. wyrzucili go z libanu, wyrzucili go z jordanii
          (pamietasz czarny wrzesien?), przyjechal tu i wszystko co zrobil na swojego
          narodu, to straszliwa bieda, brak pracy, brak lekarstw, brak szpitali i szkol,
          wzywajac ich do zostania shahidami przyniosl wielu rodzinom strate dzieci,
          domow. nam przyniosl smierc, pogorszenie sie gospodarki (turystyka rowna sie
          prawie zeru) i obu narodom zabral zaufanie i nadzieje. ile ukradl, to sam
          mozesz przeczyac, bo juz wszystkie media miedzynarodowe pieja o tym, o czym my
          juz dawno donosilismy i nikt, jak zwykle, nie wierzyl.

i nie mow mi tylko, ze wierzysz w ta farse, jaka zrobili wokol jego smierci.
          wczoraj to juz byl szczyt wszystkiego: "prezydent arafat w ciezkim stanie ale
          zyje" doniesli i zaplanowali jeszcze za jego niby zycia dokladnie caly
          pogrzeb.... a potem jak juz pogrzeb byl zorganizowany, sprawa pieniedzy i
          nastepcy uregulowana, to im wtedy ich rais tak wygodnie umarl w nocy, zeby
          przypadkiem nie zmieniac planow pogrzebu, nie? nu, aki, give me a break,
          klamali swiatu w zywe oczy przez 2 tygodnie i klamia dalej. no i ciekawe, jaka
          bedzie oficjalna i ostateczna przyczyna jego smierci, nie? na poczatku
          oczywiscie oskarzyli israel o otrucie faceta, a jak lekarze francuscy oglosili,
          ze otrucie nie wchodzi w rachube, to szybko zmienili powod na "brak pozywienia
          i zamkniecie go w malutkim pokoiku", bo oczywiscie nigdy nie pokazywano zdjec
          generalissimo, jak przyjmowal w progach mukaty delegacje i dziennikarzy, i ze
          dom dwupietrowy i tez nikt nie widzial tego pokoju konferencyjnego ze ogromnym
          stolem na conajmniej 20 osob. rachelcia nawet napisala ze siedzial zamkniety w
          bunkrze!!! nu, a teraz w tym "bunkrze" chca mu zrobic muzeum czy cus na podobe.
          a clou wszystkiego, ze jak podano, postanowili mu zrobic grob z betonu na
          kolkach, zeby mozna bylo generalissimo "w odpowiednim" czasie przewizc do
          jerozolimy.... ta farsa to sie chyba jeszcze nie calkiem skonczyla...
          • gini Re: byc może 11.11.04, 09:33
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> aki, tomek ma racje. ten gosc "znany" byl z tego, ze gdzieby nie byl, tam byl
            > balagan, lekko powiedziawszy. wyrzucili go z libanu, wyrzucili go z jordanii
            > (pamietasz czarny wrzesien?), przyjechal tu i wszystko co zrobil na swojego
            > narodu, to straszliwa bieda, brak pracy, brak lekarstw, brak szpitali i
            szkol,

I wszystko jeden Arafat, bez udzialu Izraela naturalnie, ja bym dodala wiecej,
            Arafat jest winny i temu, ze w Izraelu , jest bezrobocie, ze ludzie emigruja z
            Izraela i ze padla turystyka , a winny jest jeszcze, za smierc Rabina, i w
            ogole za wszystkie pertubracje pogodowe, za to, ze Morze Martwe umiera, i za
            to, ze dana ma katar, takze.

> wzywajac ich do zostania shahidami przyniosl wielu rodzinom strate dzieci,
            > domow. nam przyniosl smierc, pogorszenie sie gospodarki (turystyka rowna sie
            > prawie zeru) i obu narodom zabral zaufanie i nadzieje. ile ukradl, to sam
            > mozesz przeczyac, bo juz wszystkie media miedzynarodowe pieja o tym, o czym
            my
            > juz dawno donosilismy i nikt, jak zwykle, nie wierzyl.
            >
            > i nie mow mi tylko, ze wierzysz w ta farse, jaka zrobili wokol jego smierci.
            > wczoraj to juz byl szczyt wszystkiego: "prezydent arafat w ciezkim stanie ale
            > zyje" doniesli i zaplanowali jeszcze za jego niby zycia dokladnie caly
            > pogrzeb.... a potem jak juz pogrzeb byl zorganizowany, sprawa pieniedzy i
            > nastepcy uregulowana, to im wtedy ich rais tak wygodnie umarl w nocy, zeby
            > przypadkiem nie zmieniac planow pogrzebu, nie? nu, aki, give me a break,
            > klamali swiatu w zywe oczy przez 2 tygodnie i klamia dalej. no i ciekawe,
            jaka
            > bedzie oficjalna i ostateczna przyczyna jego smierci, nie? na poczatku
            > oczywiscie oskarzyli israel o otrucie faceta, a jak lekarze francuscy
            oglosili,
            >
            > ze otrucie nie wchodzi w rachube, to szybko zmienili powod na "brak
            pozywienia
            > i zamkniecie go w malutkim pokoiku", bo oczywiscie nigdy nie pokazywano zdjec
            > generalissimo, jak przyjmowal w progach mukaty delegacje i dziennikarzy, i ze
            > dom dwupietrowy i tez nikt nie widzial tego pokoju konferencyjnego ze
            ogromnym
            > stolem na conajmniej 20 osob. rachelcia nawet napisala ze siedzial zamkniety
            w
            > bunkrze!!! nu, a teraz w tym "bunkrze" chca mu zrobic muzeum czy cus na
            podobe.
            > a clou wszystkiego, ze jak podano, postanowili mu zrobic grob z betonu na
            > kolkach, zeby mozna bylo generalissimo "w odpowiednim" czasie przewizc do
            > jerozolimy.... ta farsa to sie chyba jeszcze nie calkiem skonczyla...

Dana na kogo pozniej bedziesz zwalac swoj katar?
          • Gość: aki Re: byc może IP: 80.51.161.* 11.11.04, 09:50
            wiesz ze troszke sie znam na smierci klinicznej prawda?
            zawsze wtedy można spekulowac żyje jeszcze czy już nie żyje?
            to rozwazania etyczno moralne.......
            nagłe odejscie przywódcy zawsze stwarzało chaos zamieszanie i pustkę.to reguła a nie wyjątek.w sumie nie uważam tego za jakąś istotną na dluższą metę sprawę
            wyobraż sobie że nagle umiera arik(oby żył wiecznie!!!!!!!!!!!!!)
            Będzie mały bałagan i zaskoczenie w rządzie ? chyba tak....
            • Gość: dana33 Re: byc może IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 10:45
              aki, to co zrozumialam, to ze we francji wymagane sa 2 badania eeg. po
              pierwszym, musza zrobic drugie po 4 godzinach. zrobili arafatowi jedno, ktore
              wykazalo ze mozg nie pracuje. suha nie pozwolila na drugie. ja oczywiscie nie
              leakrz i duzo nie wiem, ale jesli mozg nie pracuje, to chyba nic juz nie
              pracuje, nie? twierdzili, ze jest utrzymywany przy zyciu przy pomocy aparatow.
              ale nie jestem taka pewna, ze to robili. sam chyba przyznasz, ze "umarl"
              dokladnie wtedy, kiedy powinien, tzn. kiedy wszystko juz bylo zapiete na
              ostatni guzik.
              pamietam nagla smierc kennedy'ego, pamietam nagla smierc rabina, pamietam jak
              umieral hussajn jordanski. wszedzie byl ogromny zal, w przypadku kennedy i
              rabina dochodzil jeszcze oczywisty szok, ale chaos czy zamieszanie???? nie,
              tego nie bylo. nie bylo darcia sie o pieniadze, nie bylo rozhisteryzowanej zony-
              nie zony, zmiany w rzadzie przeszly szybko, spokojnie, nie bylo zadnych
              spekulacji co do pogrzebu, swiat byl informowany spokojnie i zgodnie z prawda.
              i kazdy zostal pochowany uroczyscie na wybranym i ostatecznym miejscu. a nie
              jakies grob na kolkach... wszystko odbywalo sie z godnoscia i szacunkiem i dla
              zmarlego i dla jego rodziny i dla jego narodu.
          • Gość: aki do d 33-jeszcze raz :-) IP: 80.51.161.* 11.11.04, 10:02
            jesli chodzi o to otrucie:osobiscie nie mam żadnej opinii na ten temat choć przyczyna smierci nie została w sumie podana.
            ale pamietasz? była lat temu pare taka afera szczegółow nie pamietam gdy mossad chciał kogoś zlikwidowac chyba w jordanii za pomocą trucizny.sprawa wyszła na jaw i po interwencji osobistej wkurw...ionego wielce króla hussajna szybko dostarczono odtrutkę
            jesli coś pokręciłem to mnie popraw
            • Gość: Tomek44 Re: do aki i gini IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 10:23
              Ja tak sie sklada tez sie znam na smierci klinicznej. To co zrobili, to byla
              farsa w stylu komunistycznym. Najpierw trzeba bylo przygotowac grunt, wladze,
              grobowiec, a potem oglosic smierc.
              A co do wypowiedzi gini, to przykro mi stwierdzic, ale we mnie nigdy nie bylo
              tyle nienawisci ile jest w tej kobiecie. Musi byc bardzo nieszczesliwa z ta
              swoja nienawiscia.
              Nigdy tez nie pisalem, ze Izrael jest bialy, a Palestyna czarna, bo nigdy tak
              nie myslalem.
              Z arabami mam i mialem kontakty i jest wsrod nich wielu porzadnych, normalnych
              ludzi, normalniejszych niz gini, bo nie przesiaknietych taka jak ona
              nienawiscia do nas.
              Jestes gini chora na nienawisc.
              • gini Re: do Tomka 11.11.04, 10:38
                Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Ja tak sie sklada tez sie znam na smierci klinicznej. To co zrobili, to byla
                > farsa w stylu komunistycznym. Najpierw trzeba bylo przygotowac grunt, wladze,
                > grobowiec, a potem oglosic smierc.
                > A co do wypowiedzi gini, to przykro mi stwierdzic, ale we mnie nigdy nie bylo
                > tyle nienawisci ile jest w tej kobiecie. Musi byc bardzo nieszczesliwa z ta
                > swoja nienawiscia.
                > Nigdy tez nie pisalem, ze Izrael jest bialy, a Palestyna czarna, bo nigdy tak
                > nie myslalem.
                > Z arabami mam i mialem kontakty i jest wsrod nich wielu porzadnych,
                normalnych
                > ludzi, normalniejszych niz gini, bo nie przesiaknietych taka jak ona
                > nienawiscia do nas.
                > Jestes gini chora na nienawisc.

Tomku, po raz kolejny ktos z Waszej strony zarzuca mi nienawisc?Gdzie w tym
                poscie sie ona zawiera?Czy fakty, ktore przedsta<ilam fakty prawdziwe swiadcza
                o nienawisci?
                To samo co ja pisze wielu Zydow, tyle, ze Wy nie chcecie tego przyjac do
                wiadomosci, nauczyliscie sie przyklejac etykietki, antysemita, nienawidzi nas i
                po zawodach, tym sposobem nie musicie odpowiadac, odpierac zarzutow.
                Wam Tomku, (przykro mi to stwierdzic pisze tu o tych, ktorzy reprezentuja na
                tym forum strone zydowska )nie zalezy na jakiejkolwiek dyskusji, Wy jedynie
                przedstawiacie swoj punkt widzenia a kazdemu kto sie z nim nie zgadza, albo
                przyklejacie etykietke antysemity albo wylewacie na niego pomyje .
                Chce Ci tylko przypomniec, ani Wy ani Izrael nie reprezentujecie Wszystkich
                Zydow , wiec moze wyhamujcie troche z tym antysemityzmem.
                • Gość: Tomek44 Re: do gini IP: *.inter.net.il 11.11.04, 10:55
                  A gdzie ja pisze o antysemityzmie. Wejdz w archiwum i zacytuj. OK.
                  Tak jak poszukaj dobrze, kiedy ja pisalem z nienawiscia do Arabow cokolwiek, w
                  przeciwienstwie do ciebie (mam na mysli, niechec do nas). Nawet sie nie musze
                  wysilac, aby znalezc. Nie piszesz wprost, ale ziejesz na odleglosc nienawiscia
                  i byc moze nie tylko do nas, ale ty wogle nienawidzisz. Taki masz charakter.
                  Nie czuje w nim milosci. Czy ty wogle potrafisz kochac? Przeszedlem w zyciu
                  wiele nieszczesc ( nawet wielkie tragedie rodzinne), ale potrafie kochac i nie
                  pozbylem sie uczuc pozytywnych w stosunku do ludzi. U ciebie jest cos, co budzi
                  niechec. Nie widzisz tego? Moze warto zobaczyc?
                  • gini Re: do gini 11.11.04, 11:12

> A gdzie ja pisze o antysemityzmie. Wejdz w archiwum i zacytuj. OK.
                    > Tak jak poszukaj dobrze, kiedy ja pisalem z nienawiscia do Arabow cokolwiek,
                    w
                    > przeciwienstwie do ciebie (mam na mysli, niechec do nas).

Tylko przytoczn te posty, ktore wskazuja na nienawisc czy niechec do Was?Nie
                    popieram Waszego punktu widzenia i to wszystko, ale Wasz punkt widzenia to nie
                    jest jeszcze punkt widzenia, Wszystkich Zydow nnawet nie wszyscy w Izraelu
                    podzielaja Wasze poglady.
                    Wiec to co piszesz pod moim adresem to jest zwykla manipulacja.

Nawet sie nie musze
                    > wysilac, aby znalezc. Nie piszesz wprost, ale ziejesz na odleglosc
                    nienawiscia
                    > i byc moze nie tylko do nas, ale ty wogle nienawidzisz.

No widzisz, zero konkretow same pomowienia , Ty ziejesz nienawiscia, dlaczego?
                    Bo przytaczam niewygodne dla Was fakty, przytaczam artykuly innych Zydow, i to
                    jest ta nienawisc?
                    Dlaczego zamiast dyskusji o konkretach,stawiasz zarzut ktorego nie mozesz
                    udowodnic?

Taki masz charakter.
                    > Nie czuje w nim milosci.

Tutaj jest forum dyskusyjne Tomku, wiec nie wiem skad Ci przyszlo do glowy, ze
                    mam tu okazywac komus milosc?

Czy ty wogle potrafisz kochac? Przeszedlem w zyciu
                    > wiele nieszczesc ( nawet wielkie tragedie rodzinne), ale potrafie kochac i
                    nie
                    > pozbylem sie uczuc pozytywnych w stosunku do ludzi.

Wyobraz sobie, ze ja tez, tyle, ze to sa Twoje projekcje,w ktorych usilujesz
                    mnie przedstawic jako potwora, ktory nie potrafi kochac, zieje nienawiscia
                    itd...
                    Ja to juz przerabialam iles tam razy na tym forum.
                    Jak sobie nie mozna dac rady z tym co gini pisze, to najlepiej obrzucic gini
                    blotem.
                    Duzo , duzo blota a napewno cos sie przyklei .

U ciebie jest cos, co budzi
                    >
                    > niechec. Nie widzisz tego? Moze warto zobaczyc?

Tomku, w Tobie napewno bo pisze cos przeciwnego niz chcialbys przeczytac,
                    recze Ci , ze i na forum i w realu, mam wielu przyjaciol.
                    Moja osoba budzi duzo emocji i kontrowersji to fakt, coz nie jestem osoba
                    tuzinkowa, pisze twardo jak na kobiete to fakt, ale tego nauczylam sie juz na
                    forum kraj, inaczej nie mialabym czego szukac na forum, po tylu atakach,
                    musialabym usiasc w kacie i plakac, albo zrezygnowac, jak zrezygnowalo wiele
                    osob...
                    • Gość: Tomek44 Re: do gini IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 11:16
                      A moze staraj sie tez nas zrozumiec? Moze czasami warto byc troszeczke bardziej
                      tuzinkowa.
                      • gini Re: do gini 11.11.04, 11:33

> A moze staraj sie tez nas zrozumiec? Moze czasami warto byc troszeczke
                        bardziej
                        >
                        > tuzinkowa.

Tomku, ale jezeli piszesz ewidentna bzdure, to co ja mam rozumiec?
                        Przeciez nie latam za Toba, i sie nie czepiam do kazdego zdania, ale jak
                        piszesz, ze po jednym zabojstwie Belgowie i Holendrzy chca emigrowac do
                        Izraela, z ktorego Zydzi uciekaja, to trudno nie reagowac.
                        Jezeli wine za konflikt zwalacie tylko na Arafata, to tez jest to smieszne .

Zareagowal aki, zareagowalam ja , zarzuciles mi nienawisc, ktorej zadnym
                        sposobem w moim poscie doszukac sie nie mozna .
                        .
                        • Gość: Tomek44 Re: do gini IP: *.inter.net.il 11.11.04, 11:39
                          To byl cytat z Wiadomosci TV w Polsce.
                          A co do nienawisci, to u aki tego nie zauwazylem. On jest sarkastyczny, a Ty
                          poprostu polujesz na kazda informacje mogaca nam cos zarzucic na forum.
                          Podobnie jak split czy zbalansowany.
                          • gini Re: do gini 11.11.04, 11:52

> To byl cytat z Wiadomosci TV w Polsce.
                            > A co do nienawisci, to u aki tego nie zauwazylem. On jest sarkastyczny, a Ty
                            > poprostu polujesz na kazda informacje mogaca nam cos zarzucic na forum.
                            > Podobnie jak split czy zbalansowany.

Nie poluje Tomku , to pierwsze , poniewaz biore udzial w dyskusjach, normalne,
                            ze interesuje sie tematem i czytam wszystko co jest z tematem zwiazane .
                            Wy zas podajecie wiadomosci czeto z sufitu.. taka jest smutna prawda.
                            Zauwaz, ze nie podpieram sie zadnymi wiadomosciami ze stro palestynskich czy
                            innych, tyle, ze Wy macie zwyczaj gniewania sie za prawde .
                            Dana napisala mi kiedys, ze antysemityzmem jest przytoczenie artykulu
                            krytykujacego Izrael napisanego przez Zyda .
                            To jakas paranoja, nie mozecie wymagac by pisac tylko to co chcecie i kazdy
                            nastepny dyskutant podpisywal sie pod tym , a ten kto sie nie podpisze to wrog
                            ziejacy nienawiscia antysemita.
                            Jezeli fakty sa niewygodne tym gorzej dla faktow.
                            Nie podoba mi sie duzo rzeczy , w Polsce, nie podoba mi sie duzo rzeczy w
                            Belgii, wcale nie oznacza , ze zieje nienawiscia do Belgow czy Polakow.
                            Zmiluj sie Tomku.
                            • vicehrabia Ja jestem tylko mało rozgahniętym vicehrabią... 11.11.04, 12:12
                              i mieszkam w cichym zakątku
                              Euhopy. Nie hozumiem zbyt
                              wiele z tego co się dzieje
                              na świecie.

W tym wątku zebhało się
                              tylu mądhych ludzi od
                              Bliskiego Wschodu. To ja
                              skorzystam z okazji i zapytam
                              o jedno. Pięć lat temu
                              Nieboszczyk Yasseh Ahafat
                              powiedział Panu Bahakowi:
                              'Pocałuj mnie...' i phoklamował
                              trzecią intifadę. Jeśli sie
                              mówi, ze on (Nieboszczyk) był
                              takim mądhym mężem stanu, to
                              na pewno to było mądhe
                              posunięcie i Palestyńczycy
                              na tym skorzystali. Tylko
                              ja, niemądhy członek
                              zdegenehowanej klasy,
                              zyjący w spokojnej i
                              dostatniej Danii i to
                              jeszcze wiejskim estate,
                              za Chiny Ludowe (tak się
                              mówiło w Polsce, jak ja
                              byłem młody)nie umiem
                              zhozumieć, na czym ta
                              korzyść polega.

Może ktoś z Szanownych
                              Państwa łaskawie wytłumaczy
                              stahemu człowiekowi?

Z góhy wielkie dzięki,

Z uszanowaniem,

V.H.
            • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 10:53
              nic nie pokreciles, zgadza sie. jesli chodzi o mashala. natomiast my mielismy
              tysiac i jedna mozliwosc zalatwic arafata i nigdy tego nie zrobilismy. byly
              dyskusje o zalatwieniu mu biletu w jedna strone, nie pozwolenie na powrot z
              jednej jego licznych podrozy, ale naprawde nie musielismy uciekac sie do
              trucizny, byly latwiejsze metody wsadzic mu kule w glowe.
              ja mam podejrzenie, ze facet umarl po prostu na aids. napewno slyszales o
              jednej naszej znanej piosenkarce ofra haza sie nazywala... umarla na aids i jej
              ostatnie 2 tygodnie byly dokladnie takie same.
              arabowie w zyciu nie przyznaja, ze on mial aids i moze tez i nie mial. ale
              pasowaloby im, gdybysmy my go otruli. nu, dobrze ze byl pod opieka francuskich
              lekarzy a nie naszych. jakby tu umarl, to chyba wiesz, co by sie dzialo.
              francuzi wykluczyli otrucie, wiec ten pomysl im nie wyszedl. znalezli inny.
              najwazniejsze, ze israel jest winien jego smierci.
              • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 10:58
                najwazniejsze, ze israel jest winien jego smierci.

bo w pewnym senie jest
                Arafat majac pewnosc,ze kazdy wyjazd laczy sie z ryzykiem powrotu zbyt dlugo zwlekal z decyzja poddania sie leczeniu
                • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 10:59
                  siojn, krystianku, masz pole do popisu i oskarzaj nas.
                  • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:05
                    wcale mi sie nie chce Danus,bo to czyste spekulacje.Moze sekcja cos wykaze,moze nie...
                    Ja tam nie z tych co krzycza,ze mial AIDS,bo pewna piosenkarka miala podobne obiawy przed smiercia.
                    A moze nie mial,ale AIDS tak fajnie brzmi,to choroba homosiow,narkomanow i wogole kara boska
                    • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 11:12
                      nu, krystianku, ja tez nie twierdze, ja to sobie czysto laicko tak pomyslalam i
                      oczywiscie natychmiast podzielilam sie na forum moimi myslami, ladnie nie?
                      nu, on bylo homoseksualista, nie wiedziales o tym? dlatego tak sobie to
                      wykombinowalam... :)
                      • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:17
                        Tak,wiem Danus,ale tylko od ciebie
                        • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:06
                          nu, to ja pewnie bujam, krystianku, nie wierz mi.
                          nie tylko w israelu, ale i w autonomii mowi sie o jego upodobaniach calkiem
                          otwarcie. no i jeszcze na swiecie tez. nie zeby mi to przeszkadzalo.
                          ale dopoki nie uslyszysz z wiarygodnego zrodla, to oczywiscie nie wierz mi
                          nawet przez minutke. ja wiem, ze ja niewiarygodne zrodlo.
                • Gość: Tomek44 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 11:04
                  Moge sie tutaj z Toba zgodzic co do wyjazdu, ale nie co do dostepu do lekarzy.
                  I gdyby tak jak teraz, wczesniej lekarze powiedzieli, ze on musi byc leczony w
                  szpitalu zagranica, Palestynczycy wiedzieli, ze ze wzgledow humanitarnych
                  Izrael nie sprzeciwilby sie. Nawet najwieksi bandyci maja prawo do leczenia.
                  Wiec nie jest to wina tak calkiem jednostronna. Podejrzewam, ze nie chciano,
                  aby diagnoza wyszla poza obreb Mukaty.
                  • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:11
                    Ja tylko moge powiedziec,ze nie wiem.
                    Czy komukolwiek wogole wiadomo co to byla za choroba i na co zmarl
                    A jesli tak,wiadomo bedzie czy szpitalne ,wczesniejsze leczenie w dobrym osrodku akademickim uratowaloby mu zycie czy nie
                    Poki co czytanie niektorych forumowych diagnos to strata czasu

" Palestynczycy wiedzieli, ze ze wzgledow humanitarnych
                    > Izrael nie sprzeciwilby sie. Nawet najwieksi bandyci maja prawo do leczenia

Zapewne,ale czy pozwolono by temu zdrowiutkiemu Arafatowi na powrot?.
                    I ten hmmm humanitaryzm...
                    Czy dzisiaj przewidziany jest w Jerozolimie festyn z piwem i kielbaskami i tancami chasydow?
                    • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 11:17
                      2 festyny, krystianku. jeden na ulicy jaffo rog ben jehuda, a drugi na
                      uniwersytecie hebrajskim. piwo za darmo, kielbaski i grill przynosi kazdy
                      sobie. ruch na jaffo bedzie wstrzymany (ben yehuda do deptak), swoja obecnosc
                      obiecali: suha arafat, chirac, rolling stones i tom jones. miala byc madonna,
                      ale poniewaz ona przechodzi na zydostwo, to w piatek nie moze spiewac, wiec z
                      zalem odmowila.
                      czy ja moge zaprosic ciebie tez? kielbaski ci funduje. no i u nas jeszcze
                      cieplo....
                      • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:25
                        zapomnialas sloneczko,ze u nas w piatek siem posci,musialyby byc sojowe,a to rzadkie swinstwo
                        Doceniam jednak twoj gest,moze na Szarona skorzystam,wtedy nawet pal szesc ten post,od czego jest konfesjonal...?:)))
                    • Gość: Tomek44 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.inter.net.il 11.11.04, 11:35
                      Sa dwa obozy: Z jednej strony zaplakani ultraortodoksi, a z drugiej tanczacy
                      chasydzi.
                      Ci zaplakani ultraortodoksi modlili sie caly czas pod szpitalem o wyzdrowienie
                      Arafata.
                      Widzisz jacy jestesmy zroznicowani?
                      • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:39
                        wlasnie ,!!!widzialem tylko zdjecie z podpisem,bez slowa komentarza,czy to jakis zart
                        Rozumiem,ze antysyjonistycznie nastawieni ortodoksi przeciwni sa istnieniu panstwa Israel.Czy sa jednak gotowi wspolpracowac z jego wrogami,nawet chocby modlitwa ich wspierajac
                        Czy tu bylo cos na ten temat na tym forum?Nie bylo mnie 2 dni
                        • Gość: Tomek44 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 11:41
                          Niestety Krystianku, nie tylko modlitwa. Na forum nie czesto ostatnio zagladam.
                          Osobiscie nie widzialem. W rzeczywistosci tak.
                          • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 11:50
                            Eh,zrobiles sie strasznie lakoniczny,a ja przez moment popuscilem wodze fantazji wyobrazajac sobie,ze jest gdzies jakies forum na ktorym spieracie sie z ortodoxami z krwi i kosci i tam dopiero wiory leca...
                            Antysemityzmu juz im nie mozna zarzucic,za to wszystko inne tak
                        • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:08
                          nic nie bylo. ale generalissimo wzial sobie wlasnie takiego jednego z naturei
                          carta jako ministra do spraw zydowskich w swoim rzadzie.
                          ale nie wierz mi, to ja nie zrodlo wiarygodne.
                          (chociaz mam takie przeczucie, ze wlasnie w ta wiadomosc to ty mi uwierzysz...)
                          • krystian71 Re: do d 33-jeszcze raz :-) 11.11.04, 12:45
                            zaczynam ci Danus wierzyc:))
                            Ale co to ta naturei carta?Partia w Israelu czy raczej spoza?
                            Jaka sila zwolennikow dysponuje?
                            Taki wybor chyba tym razem zle swiadczy o intuicji Arafata.
                            Minister do tych spraw powinien twardo stapac po ziemi i znac prawdziwe ,dominujace nastroje ,a nia tylko swoje doslownie POBOZNE zyczenia.
                            • Gość: dana33 Re: do d 33-jeszcze raz :-) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:57
                              nu, krystianku, tacy wariaci, co nie uznaja israela. wejdz sobie w googla i
                              napisz naturei carta. dostaniesz kupe info.
              • Gość: aki :-((((((((ofra haza umarła? nie wiedziałem ale... IP: 80.51.161.* 11.11.04, 12:15
                jesli chodzi o ewentualne otrucie arafata to:
                1. irael kilkakrotnie wypowiadał sie ustami swoich oficieli o możliwosci likwidacji arafata(right?)
                2 operacja taka banalnie prosta w sumie ale przeprowadzona "przy swietle jupiterów" byłaby jednak niesłychanie ryzykowną i kosztowną z politycznego punktu widzenia (right?)
                3.zastosowanie niewykrywalnej trucizny dałoby w sumie taki sam efekt bez "ubocznych skutków" politycznych(right?)
                4.dziwisz się że istnieją wobec powyższego takie spekulacje?
                • Gość: dana33 Re: :-((((((((ofra haza umarła? nie wiedziałem a IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:54
                  aki serce moje, nie ma zadnych spekulacji. francuzy wykluczyly taka mozliwosc.
                  a dzisiaj wlasnie w rannych wiadomosciach wspomniano, jak to siedzielismy na
                  dachach w beirucie, a arafacik przechodzil w dole i jak latwo bylo go wtedy
                  zalatwic i rozkaz byl "nie". ze byly gadki? pewno ze byly, co ty. nie pisalam
                  ci,ze u nas jest 1 premier i 5 milionow doradcow? gadek bylo duzo, ale kazdy
                  rzad sie temu sprzeciwial. i wiedzieli dobrze, dlaczego nie likwidowac go. jak
                  widzisz, jesli chodzilo o likwidacje yassina i rantissi, to gadek duzo nie bylo,
                  ale zostali zlikwidowani, nie? u nas to zawsze wszystko idzie troche inaczej,
                  musisz to zroumiec... :)
                  a ofra umarla juz 4 lata temu.
                  www.mtv.com/news/articles/1429988/20000224/story.jhtml
                  info.jpost.com/2000/Supplements/OfraHaza/index.html
                  • Gość: aki dana kwiatuszku złoty IP: 80.51.161.* 11.11.04, 15:25
                    spekulacje takowe były a że miały logiczne podstawy to ci pokazałem w moim poscie z czterema punktami.jesli możesz je obalić to chętnie poczytam
        • Gość: delta Re: byc może IP: *.dyn.optonline.net 11.11.04, 09:28

Oj, zobaczycie zboczency,co teraz bedzie,kiedy zabraknie Arafata.
          Zobaczycie i bedziecie go wzywac aby powstal z martwych.
          Niestety,ale to niemozliwe,i dlatego na smierc sa juz skazane
          tysiace ludzi mlodych,dzieci,niemowlat,kobiet ciezarnych wszytsko
          co zyje,bo nie bylo w odpowiednim czasie respektu dla pokojowej ideii
          i nie ma jej dzisiaj,ale roznica jest taka ze Arafata juz nie ma,a zatem
          kto powstrzyma tych ludzi?Kto?Moze tow.Szaron,lub Gorbaczow,a moze tow.Bush?
          Niestety,ale nikt nie jest wstanie powstrzymac tych ludzi przed zaspokojenia
          nienawisci,ktora nosza w swym sercu od wielu lat,wola zginac niz zyc,tak zyc,
          oni nie chca tak jak wy polczki mcdonalda,czy kentecky fries chicken,czy tam
          jakis mufle w tym a zapomnialem jak ten syf sie nazywa.
          One chca zyc po muzulmansku,kapujecie polaczki? a zyc tak to znaczy z daleka
          od hameryki,ktora ma tylko tylko do zaoferowania "New York city,sex city
          odcinek 3999",to za malo,bo tam nie wolno pokazac czlonka tylko cipe,a to
          za malo,dla tych co lubia seks tak jak ja.
          Z reszta amerykanie maja takie pojecie o pornografii jak dzieci w szkole
          elementarnej,zapytajcie francuzow,to sa specjalisci.
          Ale odeszlem od tematu.
          Czesc,polaczki i nie was Wasz Bog prowadzi na czele z waszym Papiezem.
          :))

• gini Re: - Arafat odszedl-problem pozostał 11.11.04, 09:28
        Gość portalu: aki napisał(a):

> biedny niewinny izrael i nieszczesna palestyna
        > jak bardzo ten potwór oba narody ukrzywdził................

Chyba, ze Tomek bierze wszystkich za idiotow, i mysli, ze uwierza, ze Izrael
        panstwo silne militarnie, okupujace palestynskie ziemie, Izrael, ktory ma
        poparcie mocarstwa jakim jest USA, poparcie i finansowe i polityczne, bylo
        gnebione przez jednego Arafata, ktory na dodatek ostatnio pozostawal w areszcie
        jaki na niego nalozyl Izrael..
        A ciekawe na kogo teraz beda zwalac wszystko?
    • yassir_arafat.ss A jak sobie wyobrazacie sytuacje po moim odlocie.. 11.11.04, 09:57
      ja sobie ja tak wyobrazam:
      1. Po moim odjezdzie moga sie moi arabscy bracia mieszkoajacy i okupujacy ziemie
      israela z moimi pieniadzmi pozegnac, mojej Suhie obiecali 22 mil Euro rocznie
      wzamian za numery moich kont, ale ona ich tak niezna.
      2. Dwaj Abulki, ktorzy probujac rzadzic ta arabska po mnie osierocona banda beda
      musieli szukac ukladow z malymi panami wojny( rozni wlasciciele prywatnych sluzb
      bezpieczenstwa, roznych grup terrorystycznych ) aby sie Hamasowi przeciwstawic,
      Parlament Arabski w Cisjordani i Gazie bedzie przypominal unie opryszkow.
      3. Francuscy moi przyjaciele beda bardziej ufali mojej bylej zonie ( obywatelka
      francuska) niz temu Mahommedowi Rashidowi, ktory na finansach tylew sie zna co
      ja na pokojowym wspolzyciu. Maja tez interesse , bo cos nigdy sie nie zapytali
      Suhe z skad bierze tyle pieniedzy...
      4. ANP nie jest w stanie ani 1 miliona Suhe dac, bo nic nie maja w kasie, na moj
      pogrzeb beda musieli pozyczyc.
      5. Majac mnie jako nieboszczyka w Ramallah napewno nie ulatwi pokoju w Israelu,
      a to jest i bedzie moim motywem...
      6. ja juz od dwoch lat stworzylem sytuacje, ktora mozna jednym zdaniem opisac:
      Po mnie nic tylko powodz, i niestety Israel sie juz na to przygotowal i Mur
      postawil.
      7. Na terenach Israela przez nas okupowanych niestety nie dojdzie do eskalacji
      przemocy w stosunku do Israela, bo na wiecej juz nas nie stac, szczyt juz
      osieglismy.
      8. Nie moge powiedziec do czego dazy Mahommed Dahlan ( moze jedyny czlowiek,
      ktory sie mnie pierwszy wyprze) ale jeszcze bedzie on musial na swoja szanse
      poczekac.
      9. Jedynym zwycienstwo na bliska mete bedzie Hamas, tak dlugo jak pieniadze dla
      niego z Iranu i panstw polwyspu arabskiego beda doplywac, majac tez do czynienia
      z calkowitym brakiem przeciwnikow politycznych.
      10. Czekam jeszcze na powrot mojej krwi z USA, aby w koncu moglbym sie
      dowiedziec ,kto mnie otrul.
    • niezydek Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 10:16
      Aj,wej, nie napadajcie na Tomka. Jedyny żydek, którego tutaj można czytać.
      Nie lubię żydków i tego nie ukrywam, ale jego toleruje.
      • Gość: Tomek44 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 10:25
        Kazdy antysemita ma swojego zydka. Wiec sie nie wysilaj.
        • gini Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 10:41

> Kazdy antysemita ma swojego zydka. Wiec sie nie wysilaj.

A kazdy Zyd ma swojego antysemite, albo kilku co najmniej.
          Nie mowiac juz o calych antysemickich krajach jak chocby Polska .
          Nie mowiac juz o antysemickiej Europie , iluz to antysemitow na jednego Zyda
          przypada !!!
          • Gość: jarek-zyd ne telus a ty ilu representujesz, albo obslugujesz, jak to IP: *.fastres.net 11.11.04, 11:17
            juz twoja kobieca sprawa.
    • nierzyd Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 10:43

> Te 40 dni powinni Palestynczycy poswiecic rowniez tym, ktorzy zgineli przez
      > Arafata. Tym wszystkim dzieciom samobojcom, ktorych oglupil, te kobiety,
      > ktore sie wysadzily, bo namacil im w glowach i te ofiary po stronie
      > izraelskiej, ktore zamordowali ci biedni oglupieni mlodzi ludzie po stronie
      > palestynskiej. Moze teraz po jego smierci, rozpocznie sie zdrowy proces
      > gojenia ran.

az mi sie lezka w oczku zakrecila.... tyle w tym uczucia i konstruktywnej
      konstruktywnosci...

arafata nie ma. teraz wszystko bedzie dobrze. tak powiedziala dana. i ty tomku
      rowniez znasz palestynczykow nieomotanych propaganda palestynska, takich
      dobrych, potulnych... bedzie dobrze.

Trzymam kciuki
      • krystian71 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 11:01
        Juz jest dobrze.IDF postawiony w stan gotowosci
        Strefa Gazy odcieta do odwolania.Optymizm bije z tych posuniec ,taki sam jak z postu Tomka
        • Gość: Tomek44 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 11:06
          Zgadzam sie. To smutne, ale widzisz inne wyjscie? Gdyby pozwolic oszalalym
          tlumom wejsc na teren Izraela, to moj optymizm roztrzaskalby sie w drobiazgi.
          A tak jest jeszcze szansa.
          • krystian71 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 11:15
            Na czym zatem go opierasz?
            Zachowanie tych tlumow swiadczy,ze on(jego polityka) mial w Palestynczykach ogromne oparcie,Dana twierdzila,ze nie beda po nim plakac.Nie znam na tyle waszych realiow,czasem zaufac trzeba osobie,ktora twierdzi,ze taki ma widok z okna.W okienku mojego TV wyglada to troche inaczej...
            • Gość: Tomek44 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 11:19
              Nie wiem w jakim jestes wieku, wiec trudno mi zapytac czy widziales pogrzeb
              Stalina, ale moze znasz z filmow. Wiesz ilu ludzi zatratowano na smierc? Wiesz,
              ze ludzie plakali, bo wierzyli, ze teraz to bedzie koniec swiata, bo bog
              (celowo pisze z malej litery, aby nie obrazac Boga) umarl?
              • krystian71 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 11:31
                Znam z filmow i opowiadan rodzicow,wielu plakalo ,wiedzac,ze w tlum wmieszani sa agenci bespieki pilnie baczacy reakcji obywateli.Mowie o polskich realiach, nie znam a skomplikowanej rosyjskiej duszy nie rozumiem
                Swoja droga smiale czyniz analogie...
                pozdr
        • Gość: z daleka Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: 212.143.52.* 11.11.04, 11:07
          Dziecinko, to tylko po to zeby uroczyastosci pogrzebowe przebiegly sprawnie i bez zaklocen.
        • Gość: dana33 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 11:09
          nie jestes dokladny, krystianku, strefa gazy, judea i shomron sa zamkniete az
          do po pogrzebie generalissimo. zwykle uniemozliwienie lub dodatkowe utrudnienie
          na przejscie terrorystow, bo hamas juz zapowiedzial dalsze ataki. taki krok
          robimy zawsze, kiedy sa swieta u nas, kiedy jest zamach i kiedy jest wyrazna i
          dokladna wiadomosc o ewentualnym zamachu. i my i oni jestesmy do tego
          przyzwyczajeni.
          • krystian71 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 11:21
            wiec dalej nie rozumiem na czym Tomek opiera swoj optymizm,sugeruje,ze splakani Palestynczycy siada w kacie i beda sie tylko kiwac z zalu,ze ich wodz osierocil?
            Czy Israel przewiduje jakas oficjalna delegacje z wiencami?
            • Gość: Tomek44 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.inter.net.il 11.11.04, 11:30
              To bedzie, jak po pogrzebie Stalina. Tylko moze reformy przyjada znacznie
              szybciej i tu jest moj optymizm.
      • Gość: dana33 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 11:06
        szanowny nierzydku. nigdy nie powiedzialam, ze bedzie dobrze po smierci
        generalissimo. powiedziala i dalej mowie, ze teraz jest szansa na poprawe
        stosunkow i na rozmowy, ktore powinny doprowdzic do ukladu pokojowego. napisalam
        rowniez, ze dobrze to jeszcze tak dlugo nie bedzie, jak dlugo nie wychowaja
        przynajmniej jednej generacji bez nienawisci do nas. teraz ty farsztejst? git.
        i nie manipuluj, bo cie do klubu zapisze.
        • krystian71 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 11:35
          Zmienic musialyby sie DWIE strony,Danus i przyznam ci racje,ze teraz jest doskonaly do tego moment
        • yahve1 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 12:09

> szanowny nierzydku. nigdy nie powiedzialam, ze bedzie dobrze po smierci
          > generalissimo. powiedziala i dalej mowie, ze teraz jest szansa na poprawe
          > stosunkow i na rozmowy, ktore powinny doprowdzic do ukladu pokojowego.
          napisala
          > m
          > rowniez, ze dobrze to jeszcze tak dlugo nie bedzie, jak dlugo nie wychowaja
          > przynajmniej jednej generacji bez nienawisci do nas. teraz ty farsztejst? git.
          > i nie manipuluj, bo cie do klubu zapisze.

danuska moja bidna sieroto a o kim teraz bedziesz pisala jak generalissimo
          przeniosl sie na lono Allaha i baraszkuje z hurysami
          • Gość: dana33 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:43
            JAHVE!!!! zdobyles moje serce tym "danuska moja bidna sieroto"... nikt jeszcze
            nie powiedzial do mnie tak slodko, miekko i z taka miloscia, nu, co ja ci ide
            natychmiastowo powiedziec? ja cie informuje, ze ty sie nie martw. ja sobie
            znajde nowa ofiare. mysle, ze to nie bedzie trudne... :)
            twoja w nieutulonym zalu osierocona.. :)
    • Gość: jarek-Zyd ne telus jedyny,ktory umial z nim rozmawiac byl Huisein z IP: *.fastres.net 11.11.04, 11:27
      jordanii a szczegolnie lubial z nim rozmawiac w koncu lata...
    • a.adas Mam nadzieje, ze przy grobie Arafata 11.11.04, 11:58
      ktoś wspomni jego zaangażowanie w ruch olimpijski. 05.09.72
      A także zaangażowanie w politykę światową, jak w Entebbe w 76
      Jak Ojcem narodu moze być czterdziestoletni facet? To co to za naród?
      Sześciodniowy...
      • Gość: dana33 a tu macie news behind the news.... :) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:15
        wlasnie przeczytalam w yedioth, ze jednak generalissimo zatroszczyl sie
        przynajmniej o paru swoich obywateli. posmiertnie. mieszkancow ramalli.
        otoz stare, rozwalajace sie budynki wokol mukaty sa wynajmowane dzisiaj za 2500
        dolarow TYGODNIOWO dziennikarzom, ktorzy oblezaja mukate w oczekiwaniu na
        pogrzeb. rowniez hotele w ramalli sa zapolnieone do ostatniego miejsca i ktos
        kto nie znalazl wiecej wolnego hotelowgo pokoju, moze wynmajac sobie pokoj w
        domu rodziny arabskiej, za jednyne 80-180 dolarow. tak ze ta straszna zaloba i
        lzy po arafacie, nie przeszkadzaja arabom robic dobrych interesow na jego
        smierci. nu, jako ze my kuzyni, to tez maja jak widac zylke do geszeftow, nie?
        • yahve1 a jaki jest news behind ,behind the news.... :) 11.11.04, 12:17
          • Gość: dana33 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:20
            ze mi krystianek zaraz napisze, ze to slyszal tylko ode mnie, wiec to pewnie
            bujda. nu, moze ja bujam? ja tylko nigdy nie myslalam, ze ja mam taka bujna
            fantazje... :)
            • yahve1 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... 11.11.04, 12:24

> ze mi krystianek zaraz napisze, ze to slyszal tylko ode mnie, wiec to pewnie
              > bujda. nu, moze ja bujam? ja tylko nigdy nie myslalam, ze ja mam taka bujna
              > fantazje... :)

nu bujasz dana bujasz tylko dlaczego????????????
              • Gość: dana33 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:56
                a tak, zeby sie wam nie nudzilo. a co? ktos tu pisze prawde??? :)
                • yahve1 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... 11.11.04, 13:00

> a tak, zeby sie wam nie nudzilo. a co? ktos tu pisze prawde??? :)

nu teraz sie z toba zgadzam, tylko dlaczego wam a nie nam????
                  • Gość: dana33 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 14:36
                    bo ten co do nas nalezy, to nie jahve, a hashem :)
            • krystian71 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... 11.11.04, 12:53
              e tam,zarasz bujasz,szczerosc az bije z twoich slow i zal za geszeftem ,ktorego nie mozna ugryzc.Podobnie jak tej mitycznej kasy,co nie w takim banku lezy co trzeba.
              Przeciez wszystcy wiedza jakie tam warunki panuja i bezrobocie.Granice zamkniete,z glodu maja poumierac.Niech tych paparacich ciutke podskubia,mnie tam tych huen nie zal:)))
              • Gość: dana33 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 13:00
                nu, ty widzisz krystianku, ile dobrych rzeczy zrobil generalissimo po smierci?
                nie tylko dal parnuse swoim w ramalli, doprowadzil nawet do tego, ze sie z toba
                zgadzamy, a to osiagniecie nie? jakby umarl wczesniej, to pewnie duzo wiecej
                dobrego by zrobil, nie myslisz??? :)
                • krystian71 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... 11.11.04, 13:23
                  po raz treci chcial bym sie z toba zgodzic,ale bys musiala jakos swe zdanie uzasadnic.
                  Np.ze gdyby wczesniej umarl,Szaron nie musialby czynic ustepstw co do Gazy
                  • Gość: dana33 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 14:41
                    krystianku, cos ty!!! my tej gazy nigdy, ale to nigdy nie chcielismy!! ona sie
                    zdobyla nam przypadkowo z rozpedu w 1967 i natychmiast po wojnie chcielismy ja
                    oddac naserowi. ale ten, wprawdzie nie taki przystojny, jak mubarak, calkiem
                    glupi nie byl. i nie chcial. po prostu odmowil przyjecia gazy spowrotem i
                    dlatego tylko zostala u nas. a co mielismy z nia zrobic? jordania tez jej nie
                    chciala, a o jakims narodzie palestynskim wtedy jeszcze nikt nie slyszal, ty
                    ponimajesz? wiec zostala u nas z braku laku, a raczej z powodu zwycieskiej
                    wojny. nu, i zobacz jak szybko egipcjanie scedowali ta gaze na arafata, ktory
                    natychmiast ja wzial, oczywiscie. ale tez sie zdenerwowal, jak sie okazalo, ze
                    my chcemy wyjsc z tej gazy i zostawic go tam samego....
                    krystian, to najgorsze miejsce jakie sobie mozna tylko wyobrazic,. nikt tej
                    gazy nie chce. sharon ja oddaje ze szczesciem, mozesz mi uwierzyc. nic nie
                    bujam tym razem. i caly israel stoi sa nim w tej sprawie.
                    • krystian71 Re: a jaki jest news behind ,behind the news... 11.11.04, 15:30
                      no qr Dana,co ty pleciesz,w Knesecie dantejskie sceny-rzad musi podpierac sie demografia,sprawa wyjscia z Gazy podzielila was,Szaron ma wyrok smierci,,rabini wzywaja do nieposluszenstwa,osadnictwo wasze w Gazie tez tak same niechcacy sie zrobilo,w telewizji widzialem taka Gazianke co grozila,ze rzuci sie pod tanki i po jej trupie,a ty mi mowisz,ze Gaza to goracy ziemniak,ktory na sile staracie sie komus podrzucic a nikt go nie chce brac
                      Oj,Dana Dana,znow sie na tobie zawiodlem...:)
        • a.adas Zaraz się dowiesz, że to robota mosadu:) 11.11.04, 12:20
          Przebieraja się za hotelarzy, portierów i pokojówki z kitkami różowych piór:)
          A to wszystko, zeby zniszczyć dzielny NARÓD palestyński...
          • Gość: dana33 Re: Zaraz się dowiesz, że to robota mosadu:) IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 12:22
            :)
    • mirmilek bylo tyle szans na nowy dzien ile inicjatyw pokojo 11.11.04, 12:26
      mielisci tyle szans na nowy dziec, ile inicjatyw pokojowych, ktore
      systematycznie odrzucaliscie.

co zrobicie z ta "szansa na nowy dzien"? jestescie gotowi wrocic do granic z
      67? zlikwidowac osiedla? podzielic jerozolime? rozwiazac problem uchodzcow
      palestynskich? he?

cos mi sie wydaje, ze nowy dzien sie konczy, zanim jeszcze sie zaczal...
      • Gość: Tomek44 do mirmilka IP: 5.5R* / *.inter.net.il 11.11.04, 13:25
        Jeszcze sie napijemy wspolnie kawy w jakiejs arabskiej kafejce. Zobaczysz i nie
        bedzie to arabska kafejka w Warszawie czy Krakowie. Jezeli okaze sie ze mam
        racje, Ty stawiasz.
    • niezydek Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 13:22
      Oprócz Tomka, lubię jeszcze tych naturalnych karciarzy.
      Dana ciebie nie lubię i tej reszty bandy, chociaż fajnie, ze wrócili. Hi,hi,hi
      Fajnie się was czyta.
      • Gość: dana33 Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.bb.netvision.net.il 11.11.04, 14:42
        ja ci cos powiem niezydku, wole ciebie niz nierzydka. a nie lubisz mnie, bos
        mnie nigdy nie widzial. jak kiedys zobaczysz, nu, padniesz, ja ci to mowie, po
        prostu padniesz... :)
    • Gość: sp;lit Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl IP: *.nas31.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 11.11.04, 14:46
      Tomek , nie dlatego ze on ich oglupil a dlatego zescie im zabrali nadzieje i
      ubrzydzili zycie ,...

Pod ostatnim cytowanym zdaniem/zyczeniem rowniez ja sie podpisuje mimo , ze nie
      postawil bym zlamanego centa , na to ze sie zisci .

uklony

==============================================================================

Tym wszystkim dzieciom samobojcom, ktorych oglupil, te kobiety,
      ktore sie wysadzily, bo namacil im w glowach i te ofiary po stronie
      izraelskiej, ktore zamordowali ci biedni oglupieni mlodzi ludzie po stronie
      palestynskiej. Moze teraz po jego smierci, rozpocznie sie zdrowy proces
      gojenia ran.
    • marcus_crasuss Re: Jutro bedzie nowy dzien - Arafat odszedl 11.11.04, 15:07

Moze teraz po jego smierci, rozpocznie sie zdrowy proces
      > gojenia ran.

Proces gojenia ran trwa znacznie dluzej niz ich zadawania.
      By mogly sie wygoic nie wolno zadawac nowych.
      Czy Wy jestescie na to gotowi ?

Jakos mi sie wierzyc nie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka