Dodaj do ulubionych

Europa czeka na takich ludzi :))

12.11.04, 12:08
znow moge powiedziec ze czuje sie 100% europejczykiem :)) moze US sprawilo ze
europejczycy zaczynaja widziec co sie dzieje.wszedzie.w
holandi,norwegii,anglii,wloszech....

na calym kontynencie ludzie zaczynaja w koncu widziec ze wsrod nas sa ludzie
ktorzy nie chca zaakceptowac naszych praw i wartosci :))

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34241,2181562.html
co zlego powiedzial ten facet??powiedzial tylko to o czym ludzie mowia od
dawna...ze islam niezmodernizowany przez nasze wartosci europejczykom nie
odpowiada,ze islamisci to dzikusy i barbarzyncy ktorych nalezy wyplenic jak
karaluchy,ze domagamy sie poszanowania naszych wartosci..ze dosc
milczenia,dosc udawania ze wszystko jest OK.To my jestesmy w domu.to nasze
obyczaje musza zaakceptowac przybysze jak chca z nami mieszkac.

jeszcze kilka morderstw.my tez,jak w ich kulturze mamy swoich "meczennikow".2
juz jest w holandii.niech islamisci wysadza jeszcze cos.niech zabija jeszcze
kogos kto mowi im ze muzulmanie sa tutaj tylko goscmi...

na razie budzi sie tylko europa...ale niedlugo moga obudzic sie demony..wtedy
goscie moga zrozumiec ze nie przypadkiem historia Europejczykow to historia
wojny i miecza.

z kazdym miesiacem,z kazdym rokiem coraz bardziej narasta wzburzenie...

a to dopiero poczatek,reakcji jak sie zacznie nie zatrzyma juz nikt
Obserwuj wątek
    • marcuss_crassus YAWOLL - SIEG HEIL!! Gdzie nasz krasulowy fuehrer? 12.11.04, 12:25
      Potrzebny jest nam nowy FUEHRER, ktory pokieruje nasz krasulowy entuzjazm i
      pomoze nam rozprawic sie z tymi karaluchami i barbarzynscami!
      • marcus_crassus Churchill a nie Hitler...hitlerowcow juz mamy.... 12.11.04, 12:48
        teraz trzeba im skopac dupy...i nie przejmuj sie,rycz i wierzgaj jak
        chcesz...porzadek sie zrobi.a takie scierwo jak ty albo sie podporzadkuje albo
        zostanie wypier...ne z hukiem...

:)))) juz tego nikt nie zatrzyma :))

a wszystko dzieki Osamie...a wszystko dzieki temu ze banda debili uwazala ze ma
        szanse...japonczycy tez tak uwazali...

:)))))))

vae victis ofermo :)
        • Gość: Tomson Po stronie hitlerowców stała zbrodnicza siła IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:10
          i ideologia rasy panów, to wszystko wyznaje Biały Dom. I choćbyś niewiem jak
          tupał nóżkami i tak nie zmienisz że dziś świat uważa Amerykanów i Żydów za
          następców hitlerowców, a muzułmanów za ich ofiary.
          • demokrata5 Re: Po stronie hitlerowców stała zbrodnicza siła 12.11.04, 13:28

• marcuss_crassus i nie zapominajmy o jednym! 12.11.04, 13:30
              Islam jest zly i do tego tak samo grozny i silny lub nawet jeszcze silniejszy
              jak swego czasu najsilniejsza i najlepsza armia na swiecie - WEHRMACHT :))))
        • marcuss_crassus Hitler tez marzyl o sojuszu z Churchilem :)) 12.11.04, 13:20
          tak samo jak kazda dojna krasula :))))))

"hitlerowcow juz mamy" - Hitler posiadal najpotezniejsza i najnowoczesniejsza
          armie na swiecie. bylo sie rzeczywiscie czego bac. coraz wiecej tych analogii :)

czy niemcy wysadzali sie w angielskiej strefie razem z anglikami w powietrze?
          czy moze bylo to na odwrot?

:)))))
          • marcus_crassus spoko dzikusie,jestesmy laskawi :))))) 12.11.04, 13:33
            tak samo jak w falludzy,nasz swiat daje takim jak ty mozliwosc zdychania z
            poczuciem ze maja slusznosc i racje...

nie sile sie zbytnio zeby cie przekonac,a takze fakt ze uwazasz ze masz racje i
            to ludzie tacy jak ten facet i jak marines w falludzy sa zli nie rusza mnie
            zbyt bardzo...

celem jest zebyscie zdechli,zeby zdechli wszyscy ktorzy usprawiedliwiaja
            zabojstwo faceta w holandii ktory pokazal niewygodne dla dzikusow fakty,zeby
            zdechli ci ktorzy marzyliby o nowym talibowie w falludzy...

pamietasz te sprawe z usmieszkami?? :))) w sumie to mozesz sie
            usmiechac :)))))))) nasz swiat daje wszelkim bandytom i i dzikusom mozliwosc
            zdychania z usmiechem na twarzy...

mnie interesuje tylko jedno - fakt zeby zrobic z wami porzadek.a jak was sie
            wywali z europy i bedziecie uwazali ze macie racje...a ch.. mnie juz to bedzie
            interesowac...

a jak powstancy w falludzy zdychaja z usmiechem na ustach wierzac ze allach ich
            zbawi...a do diabla z nimi...wazne zeby zdechli..moga sie nawet tarzac ze
            smiechu :D

:))

vae victis...
          • kropekuk Holla,od Churchilla ci wara. To Muslimy zawarly z 12.11.04, 16:55
            Hitlerem wieczusty sojusz - do dzisiaj. W ubieglum roku nawet sie chcieli
            spotrylac z neo-nazi w Bejrucie, szczesliwie rzad Libany towarzystwo
            rozpedzil...
            www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/pages/Husseini-Hitler.htm
            www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/pages/6-Mein%20Kampf_jpg_jpg_jpg.htm
            www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/pages/Nazi%20Salute%20in%20Palestine_jpg_jpg_jpg.htm
    • Gość: Tomson Yebnij się w łeb, możesz mocno bo i tak niema tam IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:07
      czego uszkoszić.
      Jakbyś żył, rasistowski debilu, przed IIWŚ to zapewne wrzeszczałbyś o pogromy
      Włochów za to że włoscy mafiozi mordowali wtedy Amerykanów.
      Wracaj lepiej do swojej piaskownicy i baw się dalej w Marcusa Crassusa pogromcę
      uciekających z niewoli ludzi, bo na forum nikt nie traktuje ciebie poważnie.
      • Gość: staszek Wiesz Tomson IP: 209.101.135.* 12.11.04, 13:09
        to smieszne ze taki ubek jak Ty wogole kogos poucza. Musisz miec bardzo wysokie
        mniemanie o sobie jak myslisz ze Cibie ktow traktuje powaznie
        • Gość: Tomson O KUMPEL CRASSULI!!! Trzeba ciebie człowieku IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:11
          zakonserwować, czy coś, bo tacy jak ty są już tutaj na wymarciu :o)
          • Gość: staszek Akurat IP: 209.101.135.* 12.11.04, 13:20
            chwale temu ze to UBekow juz niewielu niedlugo na swiecie pozostanie. Minie
            pare lat i tylko w muzeum albo zoo bedzie mozna zobaczyc
            • Gość: Tomson UB ma się bardzo dobrze, tyle że dziś nazywa się IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:26
              ABW.
              • Gość: staszek Re: UB ma się bardzo dobrze, tyle że dziś nazywa IP: 209.101.135.* 12.11.04, 13:36
                Prawda, prawda, ciagle tam rzadzicie Pacholki rosji, ale w koncu kiedys Wy
                Ubeckie pomioty kiedys pomrzecie. Mam nadzieje ze dozyje tego dnia.
                • Gość: Tomson Hmmm, rozumiem że to polaczkowato-nacjonalistyczne IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 16:47
                  określenie na ludzi nie skażonych szowinistyczną nienawiścią do Rosji?

Gość portalu: staszek napisał(a):

> Prawda, prawda, ciagle tam rzadzicie Pacholki rosji,
                  Polska spaliła za sobą wszystkie mosty do porozumienia z naszymy słowiańskimi
                  braćmi, no ale cóż "Socjalistyczny Związek Unii Europejskiej" to też miła
                  perspektywa, będzie to federacyjny twór jeszcze potężniejszy niż ZSRR i
                  podobnie jak ZSRR stawiający na pierwszym miejscu interes zwykłych obywateli a
                  nie kilku krętaczy zwanych oligarchią.
                  • Gość: staszek Re: Hmmm, rozumiem że to polaczkowato-nacjonalist IP: 209.101.135.* 12.11.04, 16:53
                    Wiesz ubeku w tym Socjalistycznym Związku Unii Europejskiej, nawet tu sie
                    zgadzam i nazwa clakiem calkiem, to 8% glosu bedziemy miec, a ile nam
                    Ci "slowianscy" bracia dali? No ale jak raz ruskich w d... calowal to zawsze
                    bedzie. Jablko od jabloni daleko nie pada--spojrz kwas i alganow. A Twoj tatus
                    i Ty Zdziska Kwasa znali. A moze nawet z nim pracowali co? W koncu ten sam
                    region, ile tam Ubekow i Sbekow moglo byc, a i tak pewnie wszyscy sie znacie
                    • Gość: Tomson Jesteś za młody i zbyt duży ignorant z ciebie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:09
                      by pamiętać czy wiedzieć, jak to towarzysze z Warszawy jeździli do towarzyszy z
                      Moskwy by ich terroryzować "albo nowe dostawy gazu,cukru,zboża,itp., albo mamy
                      rozruchy społeczne". Towarzysze z Moskwy nie mieli większego wyboru i musieli
                      wysyłać pociągi z dostawami na zachód.
                      A co do całowania w dupsko, to zlekka przymuszone sojusznicze stosunki PRL-ZSRR
                      nie miały z tym nic wspólnego, czego nie można powiedzieć o współczesnym pro-
                      Waszyngtońskim kierunku qrwienia się naszych polityków.
                      • Gość: staszek Re: Jesteś za młody i zbyt duży ignorant z ciebie IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:16
                        OJ Tomsonie, ciezko z Toba, bo jeszcze napiszesz ze to Polska systemem
                        sowieckim sterowala i calym blokiem rzadzila. A jezeli chodzi o moj wiek to sie
                        mozesz zdziwic bo uwierz mi ze wystarczajaco dobrze pamietam mordy Ubekow.
                        Szkoda ze nie wiem czy twoja kiedys widzialem, szkoda towarzyszu, szkoda .
                        • Gość: Tomson Obydwa?? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:24

> mozesz zdziwic bo uwierz mi ze wystarczajaco dobrze pamietam mordy Ubekow.
                          • Gość: Tomson A chodziło ci o mordy jako twarze, a nie mordy jak IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:25
                            zabójstwa, szkoda, bo fajnie by wyszło.
              • Gość: rachelka Re: UB ma się bardzo dobrze, tyle że dziś nazywa IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 16:55
                Gość portalu: Tomson napisał(a):

> ABW.
                ale widze,ze znizylo sie troche do dna skoro juz po slupskach lata na werbunek.
                za moich czasow to bili palkami w stolicy,takich jak mnie,aby zmusic do
                wspolpracy. cosik musi nabor byc kiepski,albo ludzie zmadrzeli.a czy czasem nie
                przechowujesz krwawego felka pod poduszka,jakos zniknal ze stolicy niewiedziec
                czemu?
        • schlagbaum Nic z tego 12.11.04, 13:17
          Ten "wbity orzel" to jest przypadek beznadziejny.

Tu juz zadna terapia nie ma szans powodzenia.
          • marcus_crassus ale terapia bedzie potrzebna szlagus SPD 12.11.04, 13:36
            bo bez terapii nowa koalicja w niemczech moze pojsc moja droga..i co wtedy
            zrobisz...gdzie sie udasz???

do palestyny czy do kanady???

:))
        • marcus_crassus powaznie traktuje tomsona kadra naukowa na 12.11.04, 13:40
          politechnice gdanskiej ktora to uczelnia skreslila glaba z listy studentow...

najwyrazniej tomson tak samo tam jak i tutaj uznal ze to oni sie myla a on ma
          racje..i nie przejal sie za bardzo...

co za glabisko :))
          • Gość: Tomson HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ŻE CO??? :oD IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 16:50
            Możesz sobie pomarzyć nazistowski ścierwojadzie bez wykształcenia. :o)
      • Gość: staszek Wiesz Tomson IP: 209.101.135.* 12.11.04, 13:10
        to smieszne ze taki ubek jak Ty wogole kogos poucza. Musisz miec bardzo wysokie
        mniemanie o sobie jak myslisz ze Ciebie ktos traktuje powaznie
        • Gość: Tomson jak wyżej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 13:11
      • abstrakt2003 Tomson 12.11.04, 18:08
        "nie ma" a nie "niema"
        "niema" to taka osoba która nie mówi - a przecież nie o to ci chodziło.
    • demokrata5 Re: Europa czeka na takich ludzi :)) 12.11.04, 13:25

• bigobserver Re: Europa czeka na takich ludzi :)) 12.11.04, 13:36
        demokrata5 napisał:

> Islam wydal otwarta wojne dla naszej cywilizacji
        i demokracji oraz przeciw wszystkim innym religiom.

Taki jestes dumny z tego tekstu, ze wklejasz go wszedzie ?

Mozesz mi wierzyc- nie ma z czego byc dumnym.
    • Gość: Zakaew kto postara sie zachowywac zasady swoja wiare IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 12.11.04, 13:27
      bedzie jak osoba ktora 3ma w rece goracy kawalek wegla..... tak przewidywal
      nasz Prorok Mohammed .... ndeszle tych czasy i mamy byc cierpliwi atakow z
      wszelkich stron nawet muzumanki nie moga byc poborzny... uwielbiana jest
      muzumanka ktora jest streap tizerka... albo taka ktora olewa zasady swoja
      wiare... to samo dotyczy muzumanow postepny jest ten ktory chleje nie posci...
      w Koran zas jest napisany ze Chrzecianie i Zydzi nie beda z was zadowoleni az
      odwrociczy sie z swojej wiary... ty slowa takze sie potwierdzaja...
      • kropekuk A zachowuj swoja wiare...W ARABII. Od EU ci wara, 12.11.04, 16:58
        przybledo ze swiata. Jasne?
        • Gość: Zakaew Islam jest swiatowa wiare moze byc zachowana IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 12.11.04, 17:16
          na calym swiecie ... i tak bedzie!
          • Gość: . Ty to bedziesz zaraz nawracal ruskie wiezienie - IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.11.04, 19:48
            deportacja jest tylko kwestia czasu, Czeczencu...
    • Gość: igor Europa sie budzi dobrze. Dyskusja z Tomsonem-zle IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 12.11.04, 16:57
      Ja tez myslalem, ze on ma inne zdanie ale mozna podyskutowac stosujac logike i
      fakty. Na szczescie, jeden nick (niewazne kto) poradzil mi przejrzec
      wczesniejsze posty Tomsona. Teraz nie dyskutuje z nim bo widac, ze oprocz
      frazesow nic nie mozna sie od niego ani dowiedziec ani zrozumiec. Meandry jego
      myslenia sa tylko meandrami wyschnietej rzeczki. Szkoda czasu.
      • Gość: staszek Re: Europa sie budzi dobrze. Dyskusja z Tomsonem- IP: 209.101.135.* 12.11.04, 16:59
        wiesz Igor nie tylko nie mozna z takim dyskutowac ale jakbys poswiecil wiecej
        czasu i duzo tych wpisow jego zobaczyl to bys wiedzial czemu pisze ze on z UB.
        • Gość: Tomson I myślisz że mnie tym obrażasz, wyzywając mnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:17
          od ludzi którzy przez dziesięcilecia strzegli ojczyzny przed działaniami
          wrogich wywiadów i ich lokalnych kolaborantów? :o)
          • Gość: staszek Ok Tomson IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:28
            koniec dyskusji z Toba bo szkoda czasu i oddechu
            • Gość: Tomson Uuuu, biedny stasio chciał mnie obrazić, a mu się IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:39
              nie udało ;o>
              • Gość: staszek Oj Biedaku Ty, biedaku IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:42
                Zyj w swoim "slowianskim" raju i ubostwiaj UB i niech Ci Bog blogoslawi i lat
                dodaje.
        • Gość: igor panie Staszku. Poniewaz forum jest uboczna choc IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 12.11.04, 17:19
          ciekawa forma spedzania czasu, niestety nie mam wiecej czasu na rozpatrywanie,
          co i dlaczego mysli komuch Tomson. Naprawde szkoda czasu. jesli jednak Pan wie
          wiecej na ten temat, z gory dziekuje za 'oswiecenie'. Moje doswidczenie z nim
          jest typowe z innymi tego typu jak Gucio, totyle, Tysprowda, zbalansowany, itd.
          Nie chodzi mi o to, ze sie nie zgadzaja. Uwazam, ze to jest dobre dla kazdej
          dyskusji i demokracji. Problem jest z tym, ze oni nie argumentuja lecz sluchaja
          tylko swoich wlasnych aksjomatow.
          • Gość: staszek Re: panie Staszku. Poniewaz forum jest uboczna ch IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:22
            Zgadzam sie. Tylko jedno sprostowanie, przynajmniej dla mnie wazne, komuchem
            moze ktos byc, mysli zle, ale zly sam byc nie musi. Nazywajac Tomsona kumuchem
            to Pan go komplementuje bo to nie komuch ale UBek a taki dobry bydz nie moze
            • Gość: igor panie Staszku. Moja interpretacja komunisty opiera IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 12.11.04, 17:43
              sie na tym co zrobili z 1/3 ludzkosci i moim wlasnym doswiadczemiu zyciowym. W
              sferze intelektualnej dodaje jeszcze czterech ludzi, ktorzy pomogli mi
              zrozumiec Sowiecje i komunistow: Jozef Mackiewicz, Solzenicyn, Herling-
              Grudzinski i Kolakowski. Mamy to polskiego pisarza-antybolszewika, rosyjskiego
              pisarza-moraliste, polskiego pisarza-patriote i polskiego filozofa, bylego
              komuniste i do tego zydowskiego pochodzenia. Jesli chodzi o Zachod to naprawde
              dobrze rozumial to Davis. Ci ludzie pomogli mi zrozumiec, ze idee nie sa wazne
              lecz ludzie, ktorzy je wprowadzaja. Stad dobry komunista jest dla
              mnie 'oxymoronem'.
              • Gość: staszek Re: panie Staszku. Moja interpretacja komunisty o IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:53
                Panie Igorze. Na serio teraz; Na tym polega moje rozroznienie miedzy Ubekiem a
                komuchem ze Ubek to taki co czynnie uczestniczyl w wprowadzaniu tego
                nikczemnego ustroju i takich nigdy dobrymi bym nie nazwal. ALe byla cala masa
                czlonkow partii, czesto tez i w niektore idealy przez propagande rozdmuchiwane
                wierzacy, ktorzy do mordowania, katowania albo znikczemniania nigdy sie nie
                przykladali. Czesto sami byli ofiarami naiwnej wiary ze tamten rzad robi to co
                glosi. Czesc z nich byla moze i skazona ale czasc byla po prostu naiwna albo i
                glupia ale niekoniecznie zla. Kobieta ktora zapisala sie do partii bo jej
                zagrozono ze ja z pracy zwolnia czesto to robila by swoim dzieciom jedzenia ze
                stolu nie odbierac. I choc PanieIgorze , jestem pewny ze moja nienawisc, tak
                nienawisc bioraca sie z wlasnych przezyc, jest ku tamtemu ustrojowi wieksza niz
                Pana , to ja nie moge potepic tych ludzi ktorzy po prostu tak samo w
                rzeczywistosci ofiarami tamtego systemu byli. Czesc mojej rodziny to byli
                chlopi ktorzy przed wojna bieda taka klepali ze komuna to dla nuch byl skok
                materialny tak wieki ze do dzis ja chwala. A ja wiem ze to ludzie ktorzy innych
                nigdy nie skrzywdzili i wiele dobrego zrobili. Wiec ich ani innych takich
                potepic nie moge.
      • Gość: Tomson Małpie trudno zrozumieć człowieka, stąd zapewne IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:15
        wynika twój problem.

Gość portalu: igor napisał(a):

> Teraz nie dyskutuje z nim bo widac, ze oprocz
        > frazesow nic nie mozna sie od niego ani dowiedziec ani zrozumiec.
        • Gość: staszek Re: Małpie trudno zrozumieć człowieka, stąd zapew IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:17
          Tomsonie slugusie UB ty sie za czlowieka uwazasz?
          • Gość: Tomson Aaaaa, teraz już nie UBeku lecz sługusie UB, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:41
            to się w końcu zdecyduj głąbie!
            • Gość: staszek Ojej, IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:43
              Kochany co Tym Cie obrazilem, ze znizylem z czlonka do slugusa tej wspanialej
              organizacji? A to sie mi udalo!!!!
              • Gość: Tomson Sługus to oczywiście obraźliwe słowo, ale w waszej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 17:48
                polaczkowatej nowomowie (nie mylić polczakowactwa z Polskością) sługus UB
                znaczy się współpracownik tej PRLowskiej antywywiadowczej struktury. A pomóc UB
                w złapaniu jakiegoś szpicla z CIA czy którejś pachołkowatej organizacji
                działającej na szkodę ojczyzny, to zaszczyt. :o)
                No ale chciałbym byś w końcu się jednoznacznie zdecydował jak mnie będziesz
                nazywał.
                • Gość: staszek Re: Sługus to oczywiście obraźliwe słowo, ale w w IP: 209.101.135.* 12.11.04, 17:55
                  Ok Tomsonie wiec na zakonczenie. Nazywam Cie Ubekiem i mam nadzieje ze dumny
                  jestes. Zyj blogoslawiony na wieki w sowjej dumie z mordowania i katowania
                  niewinnych ludzi
                  • Gość: Tomson Obydwu?? ;o) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 18:43

> Zyj blogoslawiony na wieki w sowjej dumie z mordowania i katowania
                    > niewinnych ludzi
        • Gość: igor Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. Licza IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 12.11.04, 19:01
          sie fakty. Mozna uznac np. przejscie obok bitej staruszki bez wtracania sie za
          madrosc zyciowa, bo akurat bije ja maz i zaraz sie pogodza. Mozna uznac, ze
          jest to tchorzostwo bo nalezy pomagac slabszym. Mozna uznac za wyraz pogardy
          dla rzeczy z tego swiata, bo przechodzacy myslal o sprawack niebianskich. Tak
          jak wszyscy pracowici Niemcy wspierali Hitlera przez wydajne i dokladne
          wyrabianie czolgow chociaz nienawidzili ideologii nazistowskiej, tak samo
          Polacy, Rosjanie, Czesi itd. wspierali komunistow przez chodzenie na wybory,
          uczeszczanie do pracy w panstwowych przedsiebiorstwach itd. Tylko z uwagi na
          zasady spolecznej wlasnosci, nie oplacalo sie nikomu dobrze pracowac i komunizm
          padl. Inaczej, istnialby do dzisiaj. Ja sam, nie potepiajac siebie (i nie bedac
          czlonkiem partii) mam jednak swiadomosc, ze udajac, ze wybieram i demonstrujac
          w pochodzie 1-majowym, wspieralem komunistow.
          Jak znalazlem sie na Zachodzie to smialem sie najpierw z naiwnosci Amerykanow
          jak mowili, ze nie trzeba bylo w takim razie glosowac na komunistow. Teraz
          wiem, ze jakby ludzie nie uczestniczyli biernie w farsie demokracji ludowej to
          byloby inaczej. Teraz wiem, ze bez poparcia spoleczenstwa lub duzej jego
          czesci, komunisci nie mieliby szans aby urzymywac wladze tylko przy pomocy
          terroru tak dlugo. Demokracja jest w III Rzczp., tak? Czemu wiec ludzie glosuja
          na bylych komunistow, musza? Ale kamieniem na nikogo nie rzuce bo sam jestem
          grzesznikiem.
          Chyba, ze ktos rzucie we mnie to oddam. Amen
          • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 19:20

> sie fakty. Mozna uznac np. przejscie obok bitej staruszki bez wtracania sie za
            > madrosc zyciowa, bo akurat bije ja maz i zaraz sie pogodza. Mozna uznac, ze
            > jest to tchorzostwo bo nalezy pomagac slabszym. Mozna uznac za wyraz pogardy
            > dla rzeczy z tego swiata, bo przechodzacy myslal o sprawack niebianskich. Tak
            > jak wszyscy pracowici Niemcy wspierali Hitlera przez wydajne i dokladne
            > wyrabianie czolgow chociaz nienawidzili ideologii nazistowskiej, tak samo
            > Polacy, Rosjanie, Czesi itd. wspierali komunistow przez chodzenie na wybory,
            > uczeszczanie do pracy w panstwowych przedsiebiorstwach itd. Tylko z uwagi na
            > zasady spolecznej wlasnosci, nie oplacalo sie nikomu dobrze pracowac i komunizm
            >
            > padl. Inaczej, istnialby do dzisiaj. Ja sam, nie potepiajac siebie (i nie bedac
            >
            > czlonkiem partii) mam jednak swiadomosc, ze udajac, ze wybieram i demonstrujac
            > w pochodzie 1-majowym, wspieralem komunistow.
            > Jak znalazlem sie na Zachodzie to smialem sie najpierw z naiwnosci Amerykanow
            > jak mowili, ze nie trzeba bylo w takim razie glosowac na komunistow. Teraz
            > wiem, ze jakby ludzie nie uczestniczyli biernie w farsie demokracji ludowej to
            > byloby inaczej. Teraz wiem, ze bez poparcia spoleczenstwa lub duzej jego
            > czesci, komunisci nie mieliby szans aby urzymywac wladze tylko przy pomocy
            > terroru tak dlugo. Demokracja jest w III Rzczp., tak? Czemu wiec ludzie glosuja
            >
            > na bylych komunistow, musza? Ale kamieniem na nikogo nie rzuce bo sam jestem
            > grzesznikiem.
            > Chyba, ze ktos rzucie we mnie to oddam. Amen
            mow za siebie dzielny gieroju, bo mowisz do kogos kto odmawial chodzenia na
            pochody,wpisania sie do partii czy ZMS,donosicielstwa na najblizszych i kogos
            kto siedzial w wiezieniu za to,ze powiedzial NIE. byli tacy jak ty co ogon pod
            siebie zamiatali a teraz sie wielce madrzy zrobili,jak w piorka obrosli i byli
            tacy jak ja, co mielu "guts to say no",chociaz jestem tylko glupia baba w oczach
            wielu.
            • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 19:22
              mow za siebie dzielny gieroju, bo mowisz do kogos kto odmawial chodzenia na
              pochody,wpisania sie do partii czy ZMS,donosicielstwa na najblizszych i kogos
              kto siedzial w wiezieniu za to,ze powiedzial NIE. byli tacy jak ty co ogon pod
              siebie zamiatali a teraz sie wielce madrzy zrobili,jak w piorka obrosli i byli
              tacy jak ja, co mielu "guts to say no",chociaz jestem tylko glupia baba w oczach
              wielu.

Obiecywalem ze nie beda juz nagabywal i wiem ze lamie obietnice. Sorry to
              bedzie raz jedyny jak nie jestem slowny, ale musze zapytac. Jak osboba z takimi
              przezyciami, jezeli prawdziwe, moze miec takie poglady na swiat jakie teraz ma?
              Ja zglupialem, naprawde nie moge zrozumiec
              • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 19:46

> mow za siebie dzielny gieroju, bo mowisz do kogos kto odmawial chodzenia na
                > pochody,wpisania sie do partii czy ZMS,donosicielstwa na najblizszych i kogos
                > kto siedzial w wiezieniu za to,ze powiedzial NIE. byli tacy jak ty co ogon pod
                > siebie zamiatali a teraz sie wielce madrzy zrobili,jak w piorka obrosli i byli
                > tacy jak ja, co mielu "guts to say no",chociaz jestem tylko glupia baba w oczac
                > h
                > wielu.
                >
                > Obiecywalem ze nie beda juz nagabywal i wiem ze lamie obietnice. Sorry to
                > bedzie raz jedyny jak nie jestem slowny, ale musze zapytac. Jak osboba z takimi
                >
                > przezyciami, jezeli prawdziwe, moze miec takie poglady na swiat jakie teraz ma?
                >
                > Ja zglupialem, naprawde nie moge zrozumiec

bardzo proste,czy chcesz ze mna mowic,czy nie to niewazne,ale zaden petak nie
                bedzie mi wtykal slow w usta,nie zmusili mnie do tego palkami,kiedy bylam
                zaledwie podlotkiem,nie smusza mnie do tego slowami kiedy doroslam. prawda jest
                jedna Staszku i nie jest zalezna od swiatla,ale od faktow. jak je poskladasz w
                jeden obraz to masz calosc,jak sprzedasz dusze diablu i masz wytlumaczenia dla
                niesprawiedliwosci dla kogokolwiek to jestes "goner". a teraz rozmawiaj sobie z
                kim chcesz i o czym chcesz, jak ci juz powiedzialam poprzednio, nie poswiecaj
                sie jesli nie musisz.
                • Gość: . A gdzie siedzialas, rachelko? Sprawa prosta: tylko IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.11.04, 19:52
                  kilka pan za poglady w Polsce skazano i ich nazwiska sa powszechnie znane. I
                  niewiele pan bylo w "internacie", min. matka mojej zony - tez sprawa prosta...
                  Chyba, ze siedzialas za kradziez kieszonkowa lub za prostytucje, to wtedy
                  uwierze.

--
                  Kocham Aabow w Arabii.
                  • Gość: rachelka Re: A gdzie siedzialas, rachelko? Sprawa prosta: IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 19:57
                    Gość portalu: . napisał(a):

> kilka pan za poglady w Polsce skazano i ich nazwiska sa powszechnie znane. I
                    > niewiele pan bylo w "internacie", min. matka mojej zony - tez sprawa prosta...
                    > Chyba, ze siedzialas za kradziez kieszonkowa lub za prostytucje, to wtedy
                    > uwierze.
                    >
                    > --
                    > Kocham Aabow w Arabii.

ja siedzialam w domu i robilam na drutach sweterki dla twojego leo
                    skarbie,przeciez juz o tym mowilismy nie pamietasz,ty wtedy omawialas
                    ksiazeczke,ktora leo wydawal pod patronatem KKK,tez wszystko sie zgadza.
                    prostytutke to juz wszyscy inni ze mnie zrobili,niech sobie mowia,w koncu kto by
                    sie ludzkimi smieciami przejmowal,szczegolnie takimi polskimi co wielkich
                    anglikow udaja.
                    • Gość: . Widzisz, klamstwo ma krotkie nogi - zadnej sprawy, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 12.11.04, 20:00
                      zadnej nazwy nie jestes tu w stanie wymienic - nalezysz do tej emigracji
                      zarobkowej do USA, co sie zalapala na pobyt staly na fali Solidarnosci. I tyle.

--
                      Kocham Arabow w Arabii.
                • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:01
                  jak je poskladasz w
                  > jeden obraz to masz calosc,jak sprzedasz dusze diablu i masz wytlumaczenia dla
                  > niesprawiedliwosci dla kogokolwiek to jestes "goner".

Droga Rachelko takie piekne kazanie , Bardzo Ci dziekuje ale Ty sobie jakos
                  tlumaczysz za "sprawiedliwe" akty terroru w Izraelu. Jak izraelski czolg
                  rozjezdza baby to straszne, jak sie inna baba rozrywa i zabija 100 Zydow to
                  znowuz "sprawiedliwe". Pewnie jak w Madrycie wysadzili pociagi i ukatrupili
                  setki w ytm 40% swoich wlasnych pobraytymcow to tez bylo "sprawiedliwe" Widzisz
                  bardzo szanuje Twoja mlodosc, i rozumiem bol, ale dobrze by bylo gdybys sama
                  holdowala temu czego wymagasz od innych.Wraca ten sam watek co zawsze jak
                  widac. Aha i na boku bo wlasnie pare minut temu wpadlem na Twoj inny post. Nie
                  wciskaj kitu ludziom jakto mlodziez w Ameryce nienawidzi Busha i ajak jest tez
                  ona glupia. Moze tam gdzie uczysz tak jest ale dobrze wiesz ze to nie jest
                  reprezentatywne wiec nie wciskaj ludziom kitu. Aha tylko ze ja zapomnialem,
                  tamte 59 miliono to debile, prostaccy, rednecki, bigoty, durnie i oszolomy.
                  Wogole nie ludzie wiec ich liczyc nie trzeba. Aha tylko to wtedy ja tez...Hmm.
                  P.S A odzwazylem sie napisac bo stwierdzilas ze Ci nie zalezy
                  • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 20:08
                    Staszku po raz ktorys mowie,jak chcesz mnie cytowac to rob to
                    precyzyjnie,inaczej pomysle,ze masz problem naszej Gabci,ktora nie wie kim
                    jest,mowi od rzeczy i wciska glupie slowa w moje usta. Zgoda, nie lubie jak mnie
                    ktokolwiek patronizuje jak mala dziewczynke,szczegolnie tacy jak ty co to wydaje
                    im sie ,ze maja 100% recepte na zycie i szczescie. do dyskusji trzeba cytowac
                    precyzyjnie wypowiedzi drugich,nie interpretacje wypowiedzi. jesli bedziesz to
                    robil to mozemy dyskutowac,ale nie interesuja mnie twoje prywatne zale do
                    mnie.to sie dla mnie nie liczy.a mlodziez w stanie gdzie mieszkam nienawidzi
                    Busza,niestety jest to prawda,nie interpretacja. poczytaj troche co pisza a
                    potem znow wskocz na mnie za caloksztalt. a swoja droga nie wiem czemu akurat ja
                    ci tak "przypadlam" do gustu? masz tu swoich zgadzajacych sie z toba co do
                    przecinka, moze lepiej z takimi rozmawiaj.
                    • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:15
                      Dobrze, jak sobie zyczysz bo powiedziec szczerze takiej hypokryzji dawno nie
                      spotkale, Nierzyd i gucio to maja kisiel zamiast rozumu a tomson to ubek ale
                      przynajmniej zaden z nich hipokryta nie jest
                      • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 20:18

> Dobrze, jak sobie zyczysz bo powiedziec szczerze takiej hypokryzji dawno nie
                        > spotkale, Nierzyd i gucio to maja kisiel zamiast rozumu a tomson to ubek ale
                        > przynajmniej zaden z nich hipokryta nie jest

tylko sie pomodl w kosciele Staszku bo cos i jezyk, i styl Ci sie psuja jak na
                        takiego zagorzalego wiernego. mam nadzieje,ze znasz te przykazania,ktorymi tak
                        tu szastasz bo co do tego "who is who" na forum to musisz niestety troche
                        dorosnac. a przy okazji sprawdz w slowniku znaczenie slowa hipokryta i
                        hipokryzja,bo chyba je mylisz z innym,nie powiem jakim bo bys sie jeszcze obrazil.
                        • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:22
                          Ostatnia rzecz Najdrozsza. A mozesz zacytowac kiedyz to ja tymi przykazaniami
                          tach szastalem? To ze aborcji nie lubie to odrazu Apostola i Swietego ze mnie
                          czyni. Wiec ktoz wklada tu komu slowa. I ktoz to dopiero co pisal zeby tak nie
                          robic? I czy toz wlasnie nie jest hypokryzja?
                          • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 20:27

> Ostatnia rzecz Najdrozsza. A mozesz zacytowac kiedyz to ja tymi przykazaniami
                            > tach szastalem? To ze aborcji nie lubie to odrazu Apostola i Swietego ze mnie
                            > czyni. Wiec ktoz wklada tu komu slowa. I ktoz to dopiero co pisal zeby tak nie
                            > robic? I czy toz wlasnie nie jest hypokryzja?

najdroza to jestem,ale nie twoja kotus wiec sie inaczej do mnie zwracaj.
                            widze,ze manier juz od naszego 1 Majowego bohatera z Detroit nabrales. a co do
                            HIPOKRYZJI, tak sie ten wyraz pisze, to juz ci wiele razy pislam, a wyjatkowo
                            nie lubie sie powtarzac. chyba mowie do kogos kto jest dorosly? a teraz idz sie
                            pomodl, aby kochac blizniego swego jak siebie samego i aby nie zabijac.
                            • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:30
                              Oj Rachelciu , Rachelciu z Toba sie sciana szybciej dogada no albo ktos z
                              kisielem zamiast mozgu ale nie zwykly przechodzien.
                              • Gość: rachelka Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 20:33

> Oj Rachelciu , Rachelciu z Toba sie sciana szybciej dogada no albo ktos z
                                > kisielem zamiast mozgu ale nie zwykly przechodzien.
                                nie Staszku ze mna kazdy sie dogada kto mi nie przymedza glupot,ale jak robi sie
                                upierdliwie zlosliwy to uslyszy. a teraz bywaj z Bogiem,bo ty i te
                                detroicko-kropkowe przebierance to mi sie juz pozadnie znudzily.
                                • Gość: staszek Re: Nie potepiam nikogo bo to nie moja dzialka. L IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:37
                                  No to do widzenia i pogawedkuj sobie z kisielem to Ci sie humor pewnie polepszy
              • Gość: igor Panie Staszku. Ja nie reaguje na rachelke w ogole. IP: 12.75.54.* 12.11.04, 20:08
                Jej jezyk, skladnia, slownictwo i do tego poglady, zainteresowania sugeruja
                pochodzenie z malego miasteczka, moze osiedla PGR. Poniewaz dzialalem osobiscie
                przed i w czasie Solidarnosci (moje dwie pozycje sa w dziale Wydawnictw
                Opozycji w Bibliotece Narodowej) wiedzialbym o pani, ktora wyjechala do NYC za
                dzialalnosc anykomunistyczna. Wyobraznia tej kobiety jest jej sprawa. Tak
                naprawde, to mnie to w ogole nie interesuje. Wiecej milych doswiadczen z nia ma
                kropekuk.
                • Gość: staszek Re: Panie Staszku. Ja nie reaguje na rachelke w o IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:13
                  Dobrze, dziekuje Panie Igorze za wskazowke i sie pokieruje odpowiednio bo
                  niestety co odpowiedz to hypokryzja wiec nawet strata slow i czasu. Powodzenia
                  i szkoda ze nie znam nazwiska bo chetnie poczytalbym Pana prace, no ale wiem ze
                  na forum to nie ujdzie. Wiec po prostu jeszcze raz dzieki i powodzenia
                  • Gość: igor Odpowiadam. Pisalem po pseudonimami. Jedna IP: 12.75.54.* 12.11.04, 20:36
                    z prac to polityczno-ekonomiczna ocena komunizmu wydana jesienia 1981 r. "Wstep
                    do Deklaratyzmu". Do dzisiaj nikt nie wie, kto to byl oprocz mojej zony i dwoch
                    bliskich przyjaciol w Warszawie. Doszedlem tam do wniosku, ze komunizm albo sam
                    sie zniszczy (rozlozy sie gospodarczo i zniknie po probach reform) albo
                    wybierze droge calkowitej izolacji jak Korea Pln, czyli bez prob reformowania
                    sie. Wyszlo mi bowiem. ze system per se nie jest reformowalny. Poniewaz
                    pierwsza alternatywe wyliczylem na 25 lat to postanowilismy wyjechac jak byla
                    szansa podczas odwilzy czyli jak moglem dostac paszport.
                • Gość: rachelka Re: Panie Staszku. Ja nie reaguje na rachelke w o IP: *.twcny.rr.com 12.11.04, 20:14

> Jej jezyk, skladnia, slownictwo i do tego poglady, zainteresowania sugeruja
                  > pochodzenie z malego miasteczka, moze osiedla PGR. Poniewaz dzialalem osobiscie
                  >
                  > przed i w czasie Solidarnosci (moje dwie pozycje sa w dziale Wydawnictw
                  > Opozycji w Bibliotece Narodowej) wiedzialbym o pani, ktora wyjechala do NYC za
                  > dzialalnosc anykomunistyczna. Wyobraznia tej kobiety jest jej sprawa. Tak
                  > naprawde, to mnie to w ogole nie interesuje. Wiecej milych doswiadczen z nia ma
                  >
                  > kropekuk.

co ty powiesz igorku,ale z ciebie musial byc dobry dzialacz solidarnosci co to
                  na pochody 1 Maja chodzil. ale sie ubawilam. chyba byles w samym naczalstwie. a
                  ja tak owszem ze wsi glebokiej. a co do kropekuka vel kropki vel gabci vel.. to
                  on tu za 100 osob robil miedzy innymi za agenta specjalnego. dobra z was para
                  przebierancow.
                • Gość: staszek Re: Panie Staszku. Ja nie reaguje na rachelke w o IP: 209.101.135.* 12.11.04, 20:18
                  Niestety zauwazylem jedna sprawe. Inny Ip niz zwykle, nawet dzisiaj. CZy sie
                  ktos pod Pana Igora podszywa?
    • Gość: jeja krasula ty dupku. tacy ludzie juz byli w europie. IP: *.vert.hu / *.adsl-fixip.axelero.hu 12.11.04, 18:07
      w latach 30-tych ubieglego wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka