borrrka 11.09.23, 11:47 Mało kto pamięta, bo dzieje się dużo. Ale ja pamiętliwy jestem i 11/09 kojarzy mi się z kacapczikiem z serbsko-ruskiego forum, który szczytował, gdy wieże się waliły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 18:20 Biden tez zapmnial... Pierwszy raz ze Prezydent zapomnial W tym roku wyjatkow cicho a Biden gdzies na Alasce. Dla lewactwa WOKE przestala byc tez wazna historia i patriotyzm? Mam nadzije ze mu to popamietaja w przyszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 18:22 A moze to celebruja (calodniowym) momentem ciszy? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 19:23 Ja tego dnia nigdy nie zapomnę... Po raz pierwszy i jedyny w życiu bałem się o swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 21:52 Ja sie nie balem bo to nie " u nas" bylo tylko co pierwsze mi przyszlo na mysl bylo pytanie.. Ile i co "oni" "tym" ludziom obiecali zeby im dali taka opcje i powod do zaorania BW? I jak patrzylem jak sie te WTC budynki pieknie skladaly to mowie ze musialy byc juz zaprojektowane do wyburzania bo nawet planowane wyburzanie tak wysokich budynkow tak sie nie walilo - koronkowa robota. Bo chyba te ciemne i dzikie araby nie wiedzialy gdzie tak precyzyjnie walnac aby osiagnac taki efekt na jaki inzynierowie potrzebuja lat aby sie przygotowac. I do dzis mam watpliwosci to za tym stal. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 22:25 Jest pare pytan jeszcze nieodpowiedzianych .... ale co tam ... nie musza byc. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 22:54 W koncu przestana pytac nie trzeba bedzie odpwiadac jak w innych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wykrywacz_klamcow Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 23:08 borrrka napisał: > Mało kto pamięta, bo dzieje się dużo. > Ale ja pamiętliwy jestem i 11/09 kojarzy mi się z kacapczikiem z serbsko-ruskie > go forum, który szczytował, gdy wieże się waliły. > > Dzisiaj pieskow przyznał, że ruscy maczali w tym palce i sugerował, że następnym razem wezmą z bronią nuklearną popróbują Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 23:22 wykrywacz_klamcow napisał: > Dzisiaj pieskow przyznał, że ruscy maczali w tym palce i sugerował, że następny > m razem wezmą z bronią nuklearną popróbują Link do strony gdzie Pieskow to powiedzial? Ale do rosysjkiej, urzedowej nie jakis tam polskiej. Bo wy zaraz przekrecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Minęły 22 lata 11.09.23, 23:44 jorl11 napisał: > Link do strony gdzie Pieskow to powiedzial? Ale do rosysjkiej, urzedowej nie ja > kis tam polskiej. Bo wy zaraz przekrecacie. > > nie dostaniesz linku, za własną głupotę> Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Minęły 22 lata 12.09.23, 18:40 Straszna tragedia ale tymczasem w USA: - Rekordowy odsetek 38 proc. Amerykanów zrezygnowało w 2022 roku z leczenia ze względu na wysokie koszty. Najbardziej cierpią na tym osoby o niższych dochodach, młodsi dorośli i kobiety - wynika z sondażu Gallupa. -More than 650,000 Americans have died of drug overdoses since the opioid epidemic began. - During 2021, an estimated 20.9% of U.S. adults experienced chronic pain, similar to the reported estimate of 20.4% in 2016 . Wracając do samego 11 IX to efektem była interwencja USA w Afganistanie cyt: " Amerykańska interwencja w Afganistanie rozpoczęła się po zamachach z 11 września 2001 roku i trwała 11 lat. Jak obliczyli naukowcy z uniwersytetu Browna w Providence, przez ten czas Stany Zjednoczone wydały na nią 2,2 biliony dolarów - pisze interia.pl. To tyle, ile pięcioletni produkt krajowy brutto Polski i więcej, niż wartość netto 30 najbogatszych miliarderów z rankingu "Forbesa", z Elonem Muskiem, Jeffem Bezosem i Billem Gatesem na czele." -Dodajmy jeszcze totalne spustoszenie Iraku, którego reżym nie był w żaden sposób zamieszany w zamach. Podsumowując jeżeli Amerykanie godza sie na taka polityke to sa en-masse cięzkimi idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Minęły 22 lata 12.09.23, 19:10 kazdy fragment mozesz sobie wrzucic w googla i pojawi ci sie link: a jescze dodam: Mija 20 lat od interwencji w Iraku. Kosztowała 2,5 biliona dolarów, życie straciło 4614 amerykańskich żołnierzy i niewykluczone, że aż milion Irakijczyków. Operacja militarna odniosła spektakularny sukces. Po czym zaczęły się kolejno spełniać wszystkie najbardziej ponure prognozy ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Minęły 22 lata 12.09.23, 22:41 Amerykańska interwencja w Afganistanie rozpoczęła się po zamachach z 11 września 2001 roku i trwała 11 lat. Jeśli zaczeła się w 2001 i skończyła w 2021. To wyglada na 20 lat a nie 11. Wojsko kosztuje 2.25 mld dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Minęły 22 lata 13.09.23, 07:29 yabbaryt napisał: ...> od interwencji w Iraku. Kosztowała 2,5 biliona dolarów.. piszesz po polsku o tych bilionach, ale chodzi o tryliony (ang), dlatego niektorzy maja watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Minęły 22 lata 14.09.23, 06:50 czyli reasumując zamach 11IX wywołał dwie interwencje zbrojne, które amerykańskich podatników kosztowały circa 4,7 biliona USA. Po amerykańsku to będzie 4,7 trillions USA a to daje jakieś 7 rocznych budżetów Pentagonu. Oczywiście chodzi o rząd wielkości a nie dokładne wyliczenia. Budżet Pentagonu rośnie, dolar osłabia inflacja. Ale kwota osłabia. I mam pytanie co dały społeczeństwu amerykańskiemu te dwie interwencje? Jakie korzyści? Większe bezpieczeństwo? Napewno poprawiło się bezpieczeństwo w Izraelu. Ale amerykańskich korzyści to ja za dużo nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
oktavian_pl Re: Minęły 22 lata 14.09.23, 16:58 yabbaryt napisał: > czyli reasumując zamach 11IX wywołał dwie interwencje zbrojne, które amerykańsk > ich podatników kosztowały circa 4,7 biliona USA. Po amerykańsku to będzie 4,7 t > rillions USA a to daje jakieś 7 rocznych budżetów Pentagonu. Oczywiście chodzi > o rząd wielkości a nie dokładne wyliczenia. Budżet Pentagonu rośnie, dolar osł > abia inflacja. Ale kwota osłabia. I mam pytanie co dały społeczeństwu amerykańs > kiemu te dwie interwencje? Jakie korzyści? Większe bezpieczeństwo? > Napewno poprawiło się bezpieczeństwo w Izraelu. Ale amerykańskich korzyści to j > a za dużo nie widzę. > www.fotosik.pl/zdjecie/d2dcabde23694ead Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Minęły 22 lata 13.09.23, 07:32 borrrka napisał: > Mało kto pamięta, bo dzieje się dużo. to tylko W.H. nie pamieta, nie chce, taka mala grupka ludzi, ale wszyscy inni doskonale pamietaja. Odpowiedz Link Zgłoś