borrrka 17.10.23, 09:37 Nasłażdajsia, czyli po Waszemu "enjoy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 09:50 Łącznie banda trojga uzyskała 53,71 procenta głosów przy frekwencji 74,38. Małe obliczenia pokazują że to 39,95 procenta wszystkich uprawnionych do głosowania. Na bandę trojga nie głosowało więc 60,05 procenta wszystkich uprawnionych do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 10:29 Kuwete pakuj cyngiel,czasu malo Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 10:48 Głosowałem na Polska Jest Jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 19:38 ja sam się głęboko zastanawiałem nad PJJ. Nawet na dni powiesiłem banner kandydata PJJ na płocie. Tylko ,że to urwało prawicy 2% głosów. Te 2% głosów przydałoby się realnej prawicy, która będzie musiała bronić dzieci nienarodzone przed rzezią, przed szaleństwami gender, czy bankructwami polskich sklepów rodzinnych, które padną, gdy zniesiony zostanie zakaz handlu w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:22 mam dziwne wrażenie, że wynik głosowania w Polsce bardzo przypomina uczciwością ten amerykański z 2020 a dlaczego? bo nie wierzę, że tylko 40 procent chciało głosować w referendum na pytania odnośnie wieku emerytalnego czy nadmiaru inżynierów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:26 Pakuj kuwete cyngiel, dooopy nie zawracaj Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:28 pakuj kuwetę cyngiel, dooopy nie zawracaj Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:49 prze.nick napisał: > Na bandę trojga nie głosowało więc 60,05 procenta wszystkich uprawnionych do głosowania. A ilu ludzi uprawnionych do głosowania nie głosowało na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 23:40 ile ludzi uprawnionych do głosowania nie głosowało na PiS? 73,68 procenta ile ludzi uprawnionych do głosowania nie głosowało ani na PiS ani na bandę trojga? 33,73 procenta czyli jedna trzecia nie chce ani jednych ani drugich Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 22.10.23, 21:44 prze.nick napisał: > ile ludzi uprawnionych do głosowania nie głosowało na PiS? 73,68 procenta > ile ludzi uprawnionych do głosowania nie głosowało ani na PiS ani na bandę troj > ga? 33,73 procenta > czyli jedna trzecia nie chce ani jednych ani drugich Nie. Jakieś 33% ma w dupie jednych jak i drugich. Jakaś część też uważa, że to ich nie dotyczy. Kuweta spakowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 22.10.23, 21:57 Wracają do Balcerowicza ... pośrednio. W Siedlcach była firma Stalchemak. Na koniec lat 80tych była jedną z trzech w Europie posiadającą technologie odlewnicze. Kuzyn pracował ... miał wtedy 35+. On w tym wieku odliczał czas do emerytury !!!!!! Cała reszta w zakładzie podobnie. W dziale handlowym pracowało 3-4 osoby. W dziale zaopatrzenia ponad 40 osób. Nikomu nie przyszło do łba by zamienić proporcje. Po kilku latach firma poszła na dno. Nie było sprzedaży, nie było inwestycji, sprzęt się zdekapitalizował ... Zakład został zaorany. Teraz to cenny teren inwestycyjny chyba wyprzedany do dna. Obok był Mostostal Siedlce. Perełka ... z tym, że ta Perełka została sprzedana i zadbana. Dalej jest Perełką. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Tak obaliliśmy dyktaturę lumpeninteligencji 17.10.23, 10:10 Kolejna mapka dla Felusiaka:) PS. W Warszawce było 85%. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Tak obaliliśmy dyktaturę lumpeninteligencji 17.10.23, 11:27 "Lumpeninteligencja" jako taka nie bylaby nawet az tak straszna, gdyby Polska byla wyspa. Wiekszosc ludzi zorientowala sie w koncu, ze to jest partia, ktora dziala jak rosyjski "kon trojański" w Polsce i w Unii Europejskiej. Dziwne, ze niektorzy z Polacy z Texasu tego nie widza albo nie chca widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Tak obaliliśmy dyktaturę lumpeninteligencji 17.10.23, 14:49 U nas w Hameryce rzadzi ynteligencja po harvardach, przez prawie 3 lata dokonala 'samozniszczenia' tego kraju, ze cale lata i wielkich poswiecen podatnika bedzie kosztowac przywrocenie tego co bylo przed rzadami tych ynteligentow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Tak obaliliśmy dyktaturę lumpeninteligencji 22.10.23, 22:46 Przecież to jest mapka frekwencji. Podobnie wygląda ta z 2019. Wiesz na co patrzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 10:14 i znów czerwona zaraza postępuje Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 11:22 Mniejszość Niemiecka się nie dostała do Sejmu ale za to weszła większość. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 12:03 8 lat hejtowania Niemiec w Qrwizji zrobilo swoje ,przykre Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 12:38 Nie. To całokształt działalności Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 13:42 Nienawisc oslepia,wiesz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:12 gołąbek pokoju się odezwał :D Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 22:47 prze.nick napisał: > Mniejszość Niemiecka się nie dostała do Sejmu ale za to weszła większość. To był jeden z motywów kampanii wyborczej PiS - Tusk to Niemiec... No i straszenie Niemcami nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 18:15 I zobacz jaka tym razem radosc z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Całokształt jest bardzo pozytywny 17.10.23, 13:47 W latach 90-tych, to Niemcy były motorem rozwoju Polski. uczestniczyłem w tym i zapamiętałem. Bez Rajchu byłaby doopa blada. Błędy popełniali w polityce wobec Putina - pytanie, kto nie popełniał? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Całokształt jest bardzo pozytywny 17.10.23, 14:42 Dzięki wykoszeniu gospodarki przez Balcerowicza i dzikiej prywatyzacji przez aferałków z Tuskiem w składzie. Siemens nam Elwro między innymi wykończył.. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka A jaki związek ma Balcerowicz i Elwro z tematem? 17.10.23, 15:39 Wydaje się, że żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: A jaki związek ma Balcerowicz i Elwro z tem 17.10.23, 15:54 Całokształt jest bardzo pozytywny W latach 90-tych, to Niemcy były motorem rozwoju Polski. uczestniczyłem w tym i zapamiętałem. Bez Rajchu byłaby doopa blada. Błędy popełniali w polityce wobec Putina - pytanie, kto nie popełniał? Dzięki wykoszeniu gospodarki przez Balcerowicza i dzikiej prywatyzacji przez aferałków z Tuskiem w składzie. Siemens nam Elwro między innymi wykończył.. taka mała łamigłówka dla kogoś tak zdolnego nie powinna być problemem związek jest oczywisty Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: A jaki związek ma Balcerowicz i Elwro z tem 17.10.23, 16:00 poza tym tytuł twojego wpisu Całokształt jest bardzo pozytywny jest ewidentnie odpowiedzią na mój inny wpis Nie. To całokształt działalności Niemiec. Jedyne co może zastanawiać to fakt, że nie odpisałeś w tamtej gałęzi drzewka. Może liczyłeś, że moderacja znowu coś utnie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Elwro 17.10.23, 16:01 prze.nick napisał: " Siemens nam Elwro między innymi wykończył.." nie mial produktow, ktore mozna bylo na wolnym rynku sprzedac. Owczesny rynek zostal zmieniony poprzez komputery osobiste. Komputery profesjonalne zostaly na rynku bardzo zmniejszonym. Zreszta, nawet IBM stracil duza czesc rynku. Poza tym, Siemens nie byl obecny na rynku komputerow (o ile sie nie myle). Czort wie czemu kupil Elwro. Moze dla zalogi (kilkaset inzynierow) moze dla terenu we Wroclawiu. PF Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Elwro 17.10.23, 16:03 czyżby? www.radiowroclaw.pl/articles/view/96805/ELWRO-historia-wroclawskiej-legendy-Bez-happy-end "~elwrowiec 2020-06-05 19:27:49 z adresu IP: (31.11.xxx.xxx) Odpowiedz W Elwro przepracowałem 15 lat. Elwro wykończył Balcerowicz zabójczą dla polskiej gospodarki terapią szokową, Bolek, aferzyści, dyletanci oraz ludzie pokroju Tuska." Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Elwro 17.10.23, 16:44 prze.nick napisał: " W Elwro przepracowałem 15 lat. Elwro wykończył Balcerowicz zabójczą dla polskiej gospodarki terapią szokową, Bolek, aferzyści, dyletanci oraz ludzie pokroju Tuska." No coz, ja poznalem Elwro bo uczestniczylem na poczatku lat 90-tych w konkursie na dyrektora. Ale, jak zrozumialem, ze trzeba bedzie zwolnic wielu ludzi to stchorzylem i sie wycofalem. Ale zsyntetyzujmy lepiej tak: przejscie Polski w 1989/1990 z socjalizmu do kapitalizmu bylo terapia szokowa. Ale, moim zdaniem, nie bylo innej drogi dla Polski. PF Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Elwro 17.10.23, 16:51 Ale, moim zdaniem, nie bylo innej drogi dla Polski. Była. Balcerowicz wykonał plan Sorosa ale Plan Wilczka był lepszy. Balcerowicza nawet Ukraińcy kiedyś pogonili. Drugim razem w rządzie Buzka Balcerowicz znowu sabotował polską gospodarkę "schładzając" ją. Później dowiedziałem się że to były koszty "dostosowania się" Polski do warunków przyjęcia do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Elwro 17.10.23, 22:24 nie bylo innej drogi dla Polski. Była. Czesi nią poszli. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Elwro 20.10.23, 05:37 polski_francuz napisał: > prze.nick napisał: > > > " W Elwro przepracowałem 15 lat. Elwro wykończył Balcerowicz zabójczą dla po > lskiej gospodarki terapią szokową, Bolek, aferzyści, dyletanci oraz ludzie pokr > oju Tuska." > > No coz, ja poznalem Elwro bo uczestniczylem na poczatku lat 90-tych w konkursie > na dyrektora. Ale, jak zrozumialem, ze trzeba bedzie zwolnic wielu ludzi to st > chorzylem i sie wycofalem. Ja nie pracowałem, ale znam sprawę jednego z Agrometów w opolskim. Domorosła zakładowa złota rączka zaprojektowała w domu jakieś tam urządzenie, mniejsza z tym jakie, i polazł z tym do wybranego przez Radę Pracowniczą dyrektora, takiego co to drogą od ucznia na odlewni wybił się aż w dyrektory, a ten od razu rzucił na produkcje. Żadnych badań rynku, nic, po prostu "bierzemy", bo przecież Jasia znamy, pracuje u nas od kilkudziesięciu lat. Milionowe straty (2. połowa lat 90.), i przez Balcerowicza, Niemców, Bolka i aferzystów, firma została rozsprzedana kawałek po kawałku, plac i budynek po placu i budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Elwro 17.10.23, 18:28 To nie Simens wykonczyl tylko Polska polityka. Latwieje zwlac na innych. Politycy i zwiazki zawodowe wiazly rece szefom Elwro aby potrafili biznes utrzymac a jak elvro stalo sie nic nie wrte to Simens kupil za przyslowiowe grosze a jedynym celem Simensa bylo uzyskanie latwego dostepu do polskiej telekomunikacji. ideas.repec.org/a/vrs/sthioe/v39y2021i1p125-144n7.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Domniemywam że... 17.10.23, 21:03 Osobiście wiele zrobiłeś, by zapobiec takim wypadkom? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Domniemywam że... 17.10.23, 22:21 Co ja zrobilem ? Niewiele, ale probowalem :) Gdzies w roku 1994/95 firma w ktorej pracowalem poszukiwala miejsca na produkcje naszych produktow - glownie na sprawy celne wprowadzone prze Europe. Mielismy wtedy bliska wsopolrace z firma japonska (podlegajaca pod Panasonic) i oni mieli byc zarzadzajacymi produkcja a produkcja duzo - zatrudnieni tysiecy ludzi. No wiec kiedy temat wszedl i przygotowywano sie na powaznie - zaproponowalem temu zesopolowi aby odwiedzili wtedy wlasnie zamknieta firme CEMI. Mowielm ze maja i budynki i w miere wykwalifikowan sile robocza na poczatek a Polska staje sie kapitalistyczna. Nie olano tego i dopisano do listy kandydatow. Ja bylem ze malym pionkiem aby brac czynny udzial w takich przedsiewzieciach ale po powrocie kolega mi podsumowal wyniki tych poszukiwan. I smial sie zebym juz im nic podobnego nie proponowal :) No wiec polecieli do Warszawy i bardzo powaznie do teog podeszli. Mieli lokalnego przedstawiciela ktory wynajal nawet helikopter wojskowy aby obejrzec teren z gory.. No ale okazalo sie pilska strona nie mial pojeci jak sie robi biznesy w nowym swiecie i potraktowal naszych z pozycji sily - zazadala`: - My mielismy podpisac kontrakt na chyba 20 czy 25 lat - Wziac w 100% na siebie cale koszty przerobienia i wyposazenia zakladu, koszty zatridnienia, szkolen itp - Dano nam chyba rok czasu na niuplacenie za budynki i podatki a potem juz byly dosc wysokie koszty. - Wymaganiem bylo zatrudnic ludzi i pozwolenie na zwiazki zawodowe oraz musielismy oczywiscie w 100% dopasowac sie do polskich wymagan i konsekwencji zatrudnienia - po rozpoczeciu produkcji bylo od razy wysokie oplaty za budynki oraz podatki od zarobku. Po wizycie w Polsce polecieli do Irlanidi i tam - Dostali budynki na 99 lat za darmo i bez podatkow. - Iralndia zobowiazal sie przygotowac budynki infrastrukture za darmo dla nas. - 10 lat po rozpoczeciu produkcji - zadnych podatkow. - Zatrudnienie pracownikow: - rzad zwracal koszty nauki/trenngu ludzi do pracy - przez 4 lata rzad zwracal polowe tego co zaklad wydawal na pensje (tzn tyle ile rzad wydawal na bezrobotnych a do 10 lat czesc. - nie bylo koniecznoscu pozwalania na zwiazki zawodowe a wiec mozna bylo zatrudniac i zwalniac na wzor amerykanski. Decyzja byla latwa.. Poroanj sobie podejscie Polskie i zachdnie do zachecenia inwestorow i zobacz ze Polskie powiedzenie ze chytry dwa razy traci nie jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Domniemywam że... 20.10.23, 05:24 engine8t napisał: > Decyzja byla latwa.. Poroanj sobie podejscie Polskie i zachdnie do zachecenia i > nwestorow i zobacz ze Polskie powiedzenie ze chytry dwa razy traci nie jest be > z sensu Tak, tak, ten irlandzki raj podatkowy jest słynny w Europie. Przestał być taki słynny, gdy UE twardo postawiła sprawę, że nie zapłaci ani Euro na irlandzkie długi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Domniemywam że... 23.10.23, 04:47 A Polska nie zbankrutowala wiec kazdy ma to na co sobie zasluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 17:47 Ta mapka nie jest porownywalna z moimi. Moje są według powiatów. Ale interesujący bedzie mariaż z komuchami bez ktorych nie można utworzyć rzadu. I taki alians może przetrwać 4 lata. Nikt nie zrezygnuje ze stołków i apanazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 19.10.23, 00:26 felusiak1 napisał: > Ta mapka nie jest porownywalna z moimi. Moje są według powiatów. > > Ale interesujący bedzie mariaż z komuchami bez ktorych nie można utworzyć rzadu > . > I taki alians może przetrwać 4 lata. Nikt nie zrezygnuje ze stołków i apanazy. O tak. Komuchy to co Ci sen z powiek spędza. Z lodówki Ci wyskakują. Mimo że wszyscy gryzą już trawę od spodu, albo są na daleko posuniętych emeryturach i bliżej im do grobu, niż do polityki. Ale dla amerykańskiego MAGA, wszystko co nie jest skrajną faszystowską prawicą, to komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 19.10.23, 01:50 Faszyzm jest ideologią lewicową zatem "skrajną faszystowską prawicą" jest nonsensem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 19.10.23, 02:09 felusiak1 napisał: > Faszyzm jest ideologią lewicową zatem "skrajną faszystowską prawicą" jest nonse > nsem. Tak, tak, od dziesięcioleci to powtarzacie, tylko dlatego że NSDAP miała literkę "S" w akronimie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 19.10.23, 02:25 Baranku, weź idź na drzewo ze swoimi wywodami. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 19.10.23, 03:04 felusiak1 napisał: > Baranku, weź idź na drzewo ze swoimi wywodami. Rasizm, ksenofobia, opresja wobec innych, zwłaszcza słabszych, ograniczanie praw i wolności człowieka, kult siły. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 22.10.23, 22:26 Baranku, naprawdę idź na drzewo.razem ze swoimi fobiami. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 18:14 Problem w tym ze felusiak moze sobie pozwolic aby jedynie "enjoy it" a Ty i reszta "will have to live with it" :) Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Bez wątpienia nie mój problem 17.10.23, 18:47 Mój problem (a miałem) został zlikwidowany 15.10.23. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bez wątpienia nie mój problem 17.10.23, 19:44 Po likwidacji problemu, ktory mialeś pojawi sie inny, nowy problem o ktorym nawet nie śniłeś, I pomyśleć, że Tusk bedzie tworzyl rzad z agentem Opus Dei. PS. Tusk nie bedzie tworzyl rzadu. On nie chce byś premierem i w zasadzie nie może być premierem ze wzgledu na przyszłych koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Bez wątpienia nie mój problem 17.10.23, 21:43 A to sie jeszcze okaze czy zostal zlikwidowany czy zamieniany na inny. Wrocimy do tematu za pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 17.10.23, 19:39 karpie zagłosowały za szybszym Bożym Narodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 borrrka, gdzie jest wojsko? 17.10.23, 19:58 PiS po porazcem ial nie oddać wladzy i wyprowadzić wojsko na ulice. Gdzie to wojsko? Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 17.10.23, 21:12 Twardoch (pisarz) cyt: Szanowni, radując się wynikami wyborów, chciałbym zapytać co z tymi 1231412 końcami demokracji, które wy, koryfeusze polskiego życia intelektualnego ogłaszaliście od 2015 roku przy każdej okazji, średnio trzy razy w miesiącu? Jakoś nieźle ta demokracja wygląda, jak na coś, co się tyle razy rzekomo skończyło. Co z pisowską dyktaturą, która "nigdy nie odda władzy"? Właśnie przegrała wybory i oddaje władzę? To się logicznie nie spina. Może więc nigdy nie było dyktatury, cały czas żyliśmy w demokracji, tyle, że rządziła partia, której nie lubimy, a wy po prostu jesteście nieznośnymi histerykami? Czy to jednak zbyt brawurowa koncepcja? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 17.10.23, 23:30 Mogę się pod tym podpisać i dodam, że "obserwator" OBWE stwierdzil, ze PiS manipulowal bo uprawial propagandę. No proszę jakie kwiatki od zachodnich "demokratów". PO nie uprawialo propagandy? Przez 8 lat nieustanne straszenie i wymyslanie afer i skandali. I przewodnie haslo ***** ***. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 20.10.23, 00:34 felusiak1 napisał: > Mogę się pod tym podpisać i dodam, że "obserwator" OBWE stwierdzil, ze PiS mani > pulowal bo uprawial propagandę. No proszę jakie kwiatki od zachodnich "demokrat > ów". PO nie uprawialo propagandy? > Przez 8 lat nieustanne straszenie i wymyslanie afer i skandali. I przewodnie ha > slo ***** ***. > Na przyklad wymyslanie takich afer jak włamanie do biura NATO w Polsce przez ministra Macierewicza, czy opublikowanie przez niego listy agentów Wojskowych Służb Informacyjnych - obie sprawy z początku kadencji PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 20.10.23, 00:44 bmc3i napisał: > felusiak1 napisał: > > Przez 8 lat nieustanne straszenie i wymyslanie afer i skandali. I przewod > Na przyklad wymyslanie takich afer jak włamanie do biura NATO w Polsce przez m > inistra Macierewicza, czy opublikowanie przez niego listy agentów Wojskowych Sł > użb Informacyjnych - obie sprawy z początku kadencji PiSu. Mam nadzieję, że zwlaszcza o tym ostatnim nie zapomnieli jeszcze całkowicie, i Macierewicz skończy przed Trybunałem Stanu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 22.10.23, 22:28 Tak. Wszystkich wsadzić. I nastepni zwyciezcy wsadzą tych co wsadzali i demokracja zakwitnie prawdziwym kwiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: borrrka, gdzie jest wojsko? 20.10.23, 00:25 yabbaryt napisał: > Może więc nigdy nie było dyktatury, cały czas żyliśmy w demokracji, tyle, że rz > ądziła partia, której nie lubimy, a wy po prostu jesteście nieznośnymi histeryk > ami? Czy to jednak zbyt brawurowa koncepcja? Demokracja to znacznie wiecej niz wybory. Ostatecznie komunisci w 1989 tez przeprowadzili wybory i oddali władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Błędny timing komendanta 17.10.23, 22:21 Coraz częściej mam wrażenie, iż komendant mocno się przekalkulował ze swoimi możliwościami - mówiąc krótko robi wrażenie senilnego dziadka, który chwilami nie całkiem wie o co biega. I branie na siebie pełnej odpowiedzialności za kampanię, dało wyniki, jakie dało. A następcy nie wychował i jest kłopot, bo służba ojczyźnie mocno go wyczerpała. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Felusiak, Ty tak lubisz mapki... 20.10.23, 00:06 Boa tarde www.youtube.com/watch?v=WOhcCPqc4pk Odpowiedz Link Zgłoś