polski_francuz 01.03.24, 11:26 Izraelskie wojska zaczely strzelac jak sie wyglodniali mieszkancy Gazy rzucili na ciezarowki z zywnoscia. Sa setki ofiar.Jedna z nich jest sympatia do Izraela. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tbernard Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 11:41 Piekło wojny bardzo często objawia się, że żołnierz nawet bez skłonności do mordowania postawiony bywa w sytuacji, gdy nie ma po prostu czasu na rzetelną ocenę sytuacji i wtedy użycie broni bywa instynktowne. Bez tego instynktu bardzo ryzykuje, że przegapi moment, gdy użycie broni będzie niezbędne aby przetrwać. Dlatego należy zawsze pamiętać o maksymie: "Kto zaczyna, tego wina". Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sila sympatii 01.03.24, 11:51 tbernard napisał: " Dlatego należy zawsze pamiętać o maksymie: "Kto zaczyna, tego wina". Sila Izraela jest sympatia USA i EU (a w szczegolnosci Niemiec) i trzeba o tej sympatii ciagle pamietac i jej nie tracic. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie ma zadnej sympatii 01.03.24, 15:01 polski_francuz napisał: > Sila Izraela jest sympatia USA i EU (a w szczegolnosci Niemiec) i trzeba o tej > sympatii ciagle pamietac i jej nie tracic. Nie ma zadnej powszechnej sympatii w spoleczenstwie (w USA i w Niemczech) - za to są Interesy elit rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Sila sympatii 01.03.24, 21:59 polski_francuz napisał: > Sila Izraela jest sympatia USA i EU (a w szczegolnosci Niemiec) i trzeba o tej > sympatii ciagle pamietac i jej nie tracic. > > PF Z tą sympatią to bym nie przesadzał. Jest bezradność, Bo to żydzi, naród prześladowany. Teraz państwo faszystowskie. Wiem, wiem. Pst zaraz zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 11:52 strzelali na rozkaz tego się nie da usprawiedliwić oni nie musieli tam być, zwłaszcza w czołgach i z bronią automatyczną Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz O jeden krok za daleko 01.03.24, 12:36 a.jej.rkoniak napisał(a): " strzelali na rozkaz" Prawica jest pewnie za dlugo u wladzy w izraelu i sie radykalizuje. Ale to strzelanie to krok za daleko. PF Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: O jeden krok za daleko 02.03.24, 00:08 o był północny kawałek Gazy pod kontrolą IDF, dlatego cała wina jest po stronie okupanta. Konwój wjechał do obszaru pozbawionego podstawowych środków do życia, do palestyńskiego getta. Czego się spodziewali kwiatów? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 12:28 Nie rozumiem zdania: „izraelskie wojska zaczely strzelac jak sie wyglodniali mieszkancy… „ Konstrukcja nie po polsku/ i nie po francusku/ Żywcem wyciągnięta z chatgpt. Uważaj jak piszesz bo radzieckie, przez tor podbijają i wpuszczają w basza przestrzeń bugi z trollami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 12:31 ….w nasza- lokalna- pl, przestrzeń bugi i trole-podbijając błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 12:34 kalllka napisała: " Uważaj jak piszesz bo radzieckie, przez tor podbijają i wpuszczają w basza przestrzeń bugi z trollami. " Basza sie nie boi... PF Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 12:48 Żarty na bok. Wyraźniej ci nie wytłumaczę, jak tylko pokazując. Nie zwracasz uwagi na uwagi o sobie. Rozumiem ze lata twojego niezłomnego kopiowania wyrobiły ci pozycje kombatanctwa. Ale nawet stare pro/c/fesory, musza być co jakis czas sprawdzane/ albo/ wymieniane. Dlatego zwracam ci uwagę na twoje niechlujstwo- wynikające bardzo wysokiego mniemanie o sobie.. to sprawia ze łatwo ulegasz zdalnemu popychaniu cię do robienia głupot /pozycjonowaniu/ Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 15:51 kalllka napisała: "Nie zwracasz uwagi na uwagi o sobie." Gina ludzie i nie warto pisac o forumowiczach ale o tym co sie dzieje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Strzelanie do glodnych 02.03.24, 00:12 wykryłaś ZZpizzek droga kalllciu? ja mam do profesora dużo tolerancji w sumie nie zrobił mi nic złego :D Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Roznosc lektur i pokoj 02.03.24, 09:22 kalllka napisała: " Rozumiem ze lata twojego niezłomnego kopiowania wyrobiły ci pozycje kombatanctwa. Ale nawet stare pro/c/fesory, musza być co jakis czas sprawdzane/ albo/ wymieniane." Procesor mi w snie mi troche podpowiedzial:). Czytanie roznojezycznych czasopism jak Figaro i Spiegel daje szanse wyczucia co jest w Europie tematem. I mimo, ze GW jeszcze wiesci o masakrze podczas rozdawania zywnosci w Gazie nie opublikowala (teraz juz jest) uznalem, ze trzeba o tym napisac. Wnioski latwe nie sa bo wizja izraelska i wizja arabska co do strefy Gazy sa rozne. Ale los Palestynczykow jest wazna sprawa dla pokoju na BW i, co za tym idzie, do pokoju na swiecie. I warto o tym rozmawiac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 14:20 Zdanie jest poprawne. Jedynie można się przyczepić do użycia "jak" zamiast "gdy/kiedy". Ale w potocznym języku jest często używane. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 15:50 prze.nick napisał: " Jedynie można się przyczepić do użycia "jak" zamiast "gdy/kiedy". I ja tak mysle. I to chyba nie zdanie ale piszacy byl na celowniku:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k gdybys widzial... 01.03.24, 15:55 polski_francuz napisał: > I ja tak mysle. I to chyba nie zdanie ale piszacy byl na celowniku:) gdybys mogl widziec jak wyglada ta Gwiazda, ktora do Ciebie strzela - tobys dziekowal losowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Podziekowanie losowi 01.03.24, 16:31 j-k napisał: " gdybys mogl widziec jak wyglada ta Gwiazda, ktora do Ciebie strzela - tobys dziekowal losowi :)" Poczekam z podziekowaniami dla losu na rezultat dzisiejszego meczu tenisowego:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: gdybys widzial... 02.03.24, 00:16 znałem kiedyś Krysię z xxx Góry, i tak sobie gwiazdę wyobrażam dzieli nas jakieś 17 tys km Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Strzelanie do glodnych 02.03.24, 00:14 profi, zrób to co ja wrzuć sobie klawiaturę Polish Programmers po angielsku bez zmian, a po polsku wciskam prawy ALT i mam z ogonkami Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz QWERTY vs AZERTY 02.03.24, 09:02 a.jej.rkoniak napisał(a): " profi, zrób to co ja wrzuć sobie klawiaturę Polish Programmers po angielsku bez zmian, a po polsku wciskam prawy ALT i mam z ogonkami " Po polsku francuska klawiatura AZERTY sie modyfikuje i sie staje QWERTY. Sorry about that. Moze polscy inzynierowi z Silicon Valley cos zrobia wreszcie!:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 13:45 u nas pisza, okolo 100 ofiar. Biden negocjowal wstrzymanie ognia, mialo to byc juz w przyszlym tygodniu, niestety, po tej masakrze, zwatpil. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 17:45 Skad wiadomo ile jest ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 18:10 felusiak1 napisał: > Skad wiadomo ile jest ofiar? > Najlepiej usrednic raporty o liczbie ofiar ze wszytkich zrodel. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Strzelanie do glodnych 01.03.24, 19:00 klamstwa,palestyńskie i nic więcej! Fcale nie byli głodni, bo jak by byli głodni to by sami się pożarli . Ich wnetrznosci byly przeżarte nienawiścią do Narodu Wybranego i to właśnie dlatego padli ofiarą kary boskiej Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Dziwna sprawa 02.03.24, 00:15 W nocy(polskiego czasu) zamiescilem dwa watki: Scholz i jego wypowiedz dot. nie dostarczenia rakiet Taurus Drugi podobny do postu p-f Oba juz o 6 rano szlag tarfil (oba poparte linkami z polskich gazet) p-f ma jednak fory u cenzora Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Dziwna sprawa 02.03.24, 00:20 szczelcowi bliżej do Francji niż Down Under Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Inchallah 02.03.24, 09:10 1.melord napisał(a): " p-f ma jednak fory u cenzora" Pisze co mam do powiedzenia. A jesli posty zostaja to po nowofrancusku Inchallah:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Strzelanie do glodnych 02.03.24, 00:18 IDF przyznaje się do 10 zastrzelonych, reszta podobno wchodziła pod koła lub była stratowana. Dlaczego doszło do paniki tego mojżeszowi nie tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Strzelanie do glodnych 02.03.24, 08:31 Jaka reszta? Skąd wiadomo o reszcie? Czy z tego samego "źródła" które podał, ze Izrael trafił szpital rakietą? Odpowiedz Link Zgłoś