Dodaj do ulubionych

Byle nie Trump

02.08.24, 15:52
Owszem, robione są wywiady przed wyborami 2024, no i często słyszy się, tak jak w tytule.
Dużego wyboru w kandydatach nie mamy, ale mamy białe i czarne. Pani Harris, ktora w 2020 w wyborach na prezydenta, przegrała z kretesem, obecnie zostala nominowana, nie musiała walczyć w swojej partii z innymi kandydatami. Każdy by tak chciał, prawda?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Byle nie Trump 02.08.24, 17:03
      Amen
      • petronella.kozlowska szwampuch58 29.11.24, 21:49
        szwampuch58 napisał:

> Amen
    • bmc3i Re: Byle nie Trump 02.08.24, 17:07
      Nie została nominowana. To jak sobie dana partia wyznacza własnych kandydatów, na całym świecie jest tylko jej wyłączną sprawą.
      • senioryta13 Re: Byle nie Trump 02.08.24, 17:29
        bmc3i napisał:

> Nie została nominowana. To jak sobie dana partia wyznacza własnych kandydatów,
        > na całym świecie jest tylko jej wyłączną sprawą.

ale innym nie dano szans. Załatwili to perfekcyjnie.
        No ale mając takich wyborców, nic dziwnego, że można im wszystko podsunąć.
        • bmc3i Re: Byle nie Trump 02.08.24, 17:43
          senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
          >
          > > Nie została nominowana. To jak sobie dana partia wyznacza własnych kandyd
          > atów,
          > > na całym świecie jest tylko jej wyłączną sprawą.
          >
          > ale innym nie dano szans. Załatwili to perfekcyjnie.
          > No ale mając takich wyborców, nic dziwnego, że można im wszystko podsunąć.

Najgorzej że całą strategię wyborcża mieliście ustawioną pod uderzanie w Bidena, a teraz Biden zrezygnował, na 100 dni przed wyborami wciąż jeszcze nie wiecie jak uderzac w Harris. Raz jestst za mało czarna, raz jest zbyt czarna, a nie wiecie jeszcze nawet kto będzie kandydatem i w kogo macie bić.
      • felusiak1 Re: Byle nie Trump 02.08.24, 21:37
        Zgadzam się. To partia wyznacza wlasnych kandydatow z tym, ze statut tej partii naazuje wybór poprzez glosowanie na kandydatow w prawyborach. Glosowano na Bidena a nie na Harris. Jej nazwisko nie figurowalo na karcje wyborczej. Partia demokratyczna nieustanie trabi o demokracji i jej zagrożeniu a kandydatka zostala wprowadzona tylnymi drzwiami przez "biuro polityczne" bez glosowania. To może wypadaloby przestać pjerdolić o demokracji.
        • bmc3i Re: Byle nie Trump 02.08.24, 21:50
          felusiak1 napisał:

> Zgadzam się. To partia wyznacza wlasnych kandydatow z tym, ze statut tej partii
          > naazuje wybór poprzez glosowanie na kandydatow w prawyborach. Glosowano na Bid
          > ena a nie na Harris. Jej nazwisko nie figurowalo na karcje wyborczej. Partia de
          > mokratyczna nieustanie trabi o demokracji i jej zagrożeniu a kandydatka zostala
          > wprowadzona tylnymi drzwiami przez "biuro polityczne" bez glosowania. To może
          > wypadaloby przestać pjerdolić o demokracji.
          >

A jak kandydat wyvofuje sie w trakcie albo już po zakonczeniu prawyborów, to co mówi ów statut? Czy też może jakieś prawo zabrania mu wycofania się i zmusza fo kandydowania w wyborach?
          • felusiak1 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 00:26
            That's not the point. Ale jeśli tobie nie przeszkadza koronacja w twojej partii to mnie nic do tego, tylko nie pjerdol o demokracji.
            • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 00:37
              felusiak1 napisał:

> That's not the point. Ale jeśli tobie nie przeszkadza koronacja w twojej partii
              > to mnie nic do tego, tylko nie pjerdol o demokracji.
              >

Przeciwnie, bardzo Ci przeszkadza, dlatego wciąć wiercisz d!iurę w moście I piszesz o braku demokracji. Podczas gdy moim zdaniem byłoby przejawem dyktatury zmuszanie kogoś do kandydowania. A jak pisałem Ci wczesniej, prawybory nie są żadnym wyznacznikiem demokracji, lecz lokalnym amerykańskim demokratycznym folklorem. Tak samo jak na nowojorskim Manhattanie ulice są numerowane a nie oznaczone np. nazwiskami, bo komuś kiedyś się wydawało ze tak bedzie demokratycxniej.
              • felusiak1 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 17:55
                Kamala nie została zmuszona do kandydowania i to jest przejaw demokracji. Tak jak w Moskwie. Nikt nie zmuszal Putina do kandydowania.
                • szwampuch58 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 18:32
                  Ziewww Felus
                • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 18:56
                  felusiak1 napisał:

> Kamala nie została zmuszona do kandydowania i to jest przejaw demokracji. Tak j
                  > ak w Moskwie. Nikt nie zmuszal Putina do kandydowania.
                  >

Ale Ty chcesz zmiszać Bidena do nie wycofywania sie, czyli do kandydowania.
                  • felusiak1 Re: Byle nie Trump 04.08.24, 21:47
                    Ja chcę zmuszać Bidena do andydowania? Przecież do niedawna Biden był twoim idolem.
                    Ale został wyrzucony na twitterze z kopią podpisu. Pewnie o tym nie wiedział. Po godzinie wyrzucacze zorientowali się, że trzeba Kamalę namaścić i napisali twita, że Biden ją popiera.
                    Po dluższym zastanowieniu sam Obama ja poparł i teraz mamy wysyp popieraczy. Hollywood popiera bardzo mocno. Reżimowe media piszą historię na nowo. Kamala przestala być hinduską i jest czarna.
                    Kamala Harris's father, economist Donald J. Harris, wrote in Reflections of a Jamaican Father, that his paternal grandmother was Christiana Brown, a descendant of "plantation and slave owner Hamilton Brown."
                    • bmc3i Re: Byle nie Trump 04.08.24, 23:58
                      felusiak1 napisał:

> Ja chcę zmuszać Bidena do andydowania? Przecież do niedawna Biden był twoim ido
                      > lem.

Nigdy nie był moim idolem, natomiast zawsze był nieporównywalnie mniejszym złem od Trumpa, do czego nie trzeba wiele - poprzeczka ustawiona jest bardzo, bardzo nisko.
                      I nie mam żadnych idoli w życiu, mam natomiast polityków których preferuję.

> Ale został wyrzucony na twitterze z kopią podpisu. Pewnie o tym nie wiedział. P
                      > o godzinie wyrzucacze zorientowali się, że trzeba Kamalę namaścić i napisali tw
                      > ita, że Biden ją popiera.

Trumpowski bełkot, taki sam jak Bill Gates wszczepiający szczepionkami na COIVD chipy ludziom do mózgu, jak brak global warming, QAnon i płaska ziemia
                    • vermieter Re: Byle nie Trump 05.08.24, 00:45
                      felusiak1 napisał:

>
                      > Po dluższym zastanowieniu sam Obama ja poparł i teraz mamy wysyp popieraczy.

Wszyscy czekali co zrobi Obama. Wszyscy widzą, jaki głupi jesteś.
                      Aż trzy dni musiał się Obama zastanowić. Może też się zastanowisz zanim coś napiszesz?
            • pijatyka Re: That's not the point 28.11.24, 13:49

Właśnie, że jest.

Każdemu - nawet niekoniecznie w wieku Bidena - może się przydarzyć (już po prawyborach) nagłe pogorszenie stanu zdrowia czy jakiś wypadek partia musi mieć procedury na taką okoliczność.

Inna rzecz, że w przypadku Joe'go było pewnie już wcześniej sporo samooszukiwania się, że podoła on trudom kolejnej kampanii i kolejnej kadencji.

• engine8t Re: Byle nie Trump 02.08.24, 19:04
      I obecnie prowadzi kampanie uzywajc schematu Bidena.
      - Czytanie telepropmtera,
      - Nie ma czasu na pytanie reporterow

No demokratom nalezy dac kredyt za zdolnosci organizacyjne. W 2020 dorzucanievglsow a obecnie taktyczne wysuniecie osoby gorszej od Bidena na pozycje do wygrania.
      Shadow government tak latwo wladzy nie odda.
      Ale widac maja wystarczjaco "madrych" aby ich poparko i w sumie nie zazdroszcze im przyszlosci... Bo mnie to juz mojej ani nikt nie poprawi ani nie zepsuje.
    • de_oakville Re: Byle nie Trump 03.08.24, 14:36
      Mnie to dziwi, ze sa tacy ludzie na swiecie, ktorzy chcieliby glosowac na kogos takiego jak Donald Trump. Czlowiek juz w starszym wieku, skazany za rozne wykroczenia, arogancki, ciagle naburmuszonly, przekonany o wlasnej wyzszosci, wygadujacy czasem niestworzone rzeczy, ktore mijaja sie z prawda. Ale jak mowi polskie przyslowie. "Kazda potwora znajdzie swego amatora" - czasem nawet setki i tysiace amatorow. Swiadczy to tylko o tym, ze swiat w 21-szym wieku jest powaznie chory.
      • szwampuch58 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 17:05
        Przyczyna tej choroby:Internet…
      • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 18:59
        de_oakville napisał:

> Mnie to dziwi, ze sa tacy ludzie na swiecie, ktorzy chcieliby glosowac na kogos
        > takiego jak Donald Trump. Czlowiek juz w starszym wieku, skazany za rozne wyk
        > roczenia, arogancki, ciagle naburmuszonly, przekonany o wlasnej wyzszosci, wyg
        > adujacy czasem niestworzone rzeczy, ktore mijaja sie z prawda. Ale jak mowi pol
        > skie przyslowie. "Kazda potwora znajdzie swego amatora" - czasem nawet s
        > etki i tysiace amatorow. Swiadczy to tylko o tym, ze swiat w 21-szym wieku jest
        > powaznie chory.

Tu wielu określa go jako patologicznego kłamcę z egocentryczną osobowością I prawdopodobnie zanurzeniami ze spektrum autyzmu.
      • engine8t Re: Byle nie Trump 03.08.24, 20:06
        de_oakville napisał:

> Mnie to dziwi, ze sa tacy ludzie na swiecie, ktorzy chcieliby glosowac na kogos
        > roczenia, arogancki, ciagle naburmuszonly, przekonany o wlasnej wyzszosci, wyg
        > adujacy czasem niestworzone rzeczy, ktore mijaja sie z prawda. Ale jak mowi pol
        > skie przyslowie. "Kazda potwora znajdzie swego amatora" - czasem nawet s
        > etki i tysiace amatorow. Swiadczy to tylko o tym, ze swiat w 21-szym wieku jest
        > powaznie chory.

A to jakie polisy popiera i jak chce zatrzymac WOK, etc to w sumie nie wazne?
        No ciebie juz o takie myslenie i taka logike czy ocen nie podejrzewalem.
        • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 21:12
          engine8t napisał:

> A to jakie polisy popiera i jak chce zatrzymac WOK, etc to w sumie nie wazne?
          > No ciebie juz o takie myslenie i taka logike czy ocen nie podejrzewalem.

Jedynym jego policy jest jego własny dobrostan. Ten gośc myśli tylko o sobie. Co wiaqdomo o jego zamiarach to wprowadzenie 60% cła na produkty z Chin i 10% na wszystkie inne, co wobec zdominowania amerykańskiego rynku przez towary i podzespoły z Chin, spowoduje że inflacja pójdzie po sufit, nie mówiąc o problemach amerykańskich eksporterów skutkiem chińskich - i wszystkich innych - retorsji. Trump już nawet Projekt 2025 wyrzucił do koszta i pokłócił się z jego autorami.
          • engine8t Re: Byle nie Trump 03.08.24, 21:49
            bmc3i napisał:

> engine8t napisał:
            >
            >
            > > A to jakie polisy popiera i jak chce zatrzymac WOK, etc to w sumie nie wa
            > zne?
            > > No ciebie juz o takie myslenie i taka logike czy ocen nie podejrzewalem.
            >
            > Jedynym jego policy jest jego własny dobrostan. Ten gośc myśli tylko o s
            > obie. Co wiaqdomo o jego zamiarach to wprowadzenie 60% cła na produkty z Chin i
            > 10% na wszystkie inne, co wobec zdominowania amerykańskiego rynku przez towary
            > i podzespoły z Chin, spowoduje że inflacja pójdzie po sufit, nie mówiąc o prob
            > lemach amerykańskich eksporterów skutkiem chińskich - i wszystkich innych - ret
            > orsji. Trump już nawet Projekt 2025 wyrzucił do koszta i pokłócił się z jego au
            > torami.

Podaj mi nazwe produktu ktorym pierzesz mozg... Uzyje go zeby wyczyscic driveway ze sladow oleju...

Na temat tanich produktow z Chin i skutkow, zaleznosci oraz cel i inflacji to moze sie nie wypowiadaj zeby sobie reputacji nie rujnowac?
            Jak potrafisz jeszcze myslec to sprobuj to zrozumiec ze tu nie chodzi od wpadaniw skrajnisci ale o wlasciwy balans hndlowy?
            A inflacja sie bierze z nadwyzek pieniadza na rynku

Nie wiem jak Ty ale jak przyjechalem do USA to przyjrzelme sie temu systemowi i zauwazylem ze ten system wlasnie na tym polega ze ci co nami rzadza chca byc sami bardzo bogaci a wiec zamiast z nimi walczyc to nalezy sie przygladac jak my mozemy na tym skorzystac i po latach i mnie z tego stolu spadlo wystarczjaco okruch aby buc zadowolnym.
            Ty preferujesz tych co rozdaj swoje pieniadze tym co im sie nie chce pracowac?
            I jak tak myslisz to pomysl co oni zrobia z Twoimi pieniedzmi skoro nwet swoje rozdaja?
            • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 22:00
              engine8t napisał:

> A inflacja sie bierze z nadwyzek pieniadza na rynku

Nie, inflacja czyli spadek wartości pieniądza, bierze się ze wzrostu cen. Przez wzrost cen, Twoje pieniądze są co raz mniej warte, czyli dewaluuje się ich wartość.
              • senioryta13 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 22:54
                bmc3i napisał:
                > Nie, inflacja czyli spadek wartości pieniądza, bierze się ze wzrostu cen.

To teraz wytłumacz wszystkim, co spowodowało, że ceny zaczęły rosnąć?
                • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:11
                  senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                  > > Nie, inflacja czyli spadek wartości pieniądza, bierze się ze wzrostu cen.
                  >
                  >
                  > To teraz wytłumacz wszystkim, co spowodowało, że ceny zaczęły rosnąć?

Nie można wytłumaczyć co spowodowało, bo w różnych przypadkach przyczyny będą różne. Omawiane jednak wprowadzenie 60% cła na produkty z Chin, siła rzeczy spowoduje drastyczny wzrost cen i w konsekwencji radykalny wzrost inflacji.
                  • senioryta13 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:26
                    bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
                    > > To teraz wytłumacz wszystkim, co >>spowodowało, że ceny zaczęły rosnąć?
                    >
                    >
                    > Nie można wytłumaczyć co spowodowało, bo w różnych przypadkach przyczyny będą różne.

A obecna inflacja?

> Omawiane jednak wprowadzenie 60% cła na produkty z Chin, siła rzeczy spow
                    > oduje drastyczny wzrost cen i w konsekwencji radykalny wzrost inflacji.

Nie tylko 60%, jeśli to nie pomoże to będzie 100% a potem 200%. Nie słuchasz uważnie Trumpa.

• bmc3i Re: Byle nie Trump 05.08.24, 00:02
                      senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                      >
                      > > senioryta13 napisał:
                      > > > To teraz wytłumacz wszystkim, co >>spowodowało, że ceny zac
                      > zęły rosnąć?
                      > >
                      > >
                      > > Nie można wytłumaczyć co spowodowało, bo w różnych przypadkach przyczyny
                      > będą różne.
                      >
                      > A obecna inflacja?

Jak każda inna inflacja, ma specyficzny bardzo konkretny zestaw przyczyn.

> > Omawiane jednak wprowadzenie 60% cła na produkty z Chin, siła rzeczy spow
                      > > oduje drastyczny wzrost cen i w konsekwencji radykalny wzrost inflacji.
                      >
                      > Nie tylko 60%, jeśli to nie pomoże to będzie 100% a potem 200%. Nie słuchasz uw
                      > ażnie Trumpa.

Wiem za to że po 60% cła, Amerykanie zbankrutują. W pierwszej kolejności ci który na zbiegowiskach Trumpa zwanych Trump Rally, krzycżą "Trump! Trump! Trump!"
                      • engine8t Re: Byle nie Trump 06.08.24, 20:21
                        Kamala to najlepeiej wyjasnia
                        www.youtube.com/watch?v=P63i-nnJBBk
              • engine8t Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:25
                bmc3i napisał:

> engine8t napisał:
                >
                >
                > > A inflacja sie bierze z nadwyzek pieniadza na rynku
                >
                > Nie, inflacja czyli spadek wartości pieniądza, bierze się ze wzrostu cen. Przez
                > wzrost cen, Twoje pieniądze są co raz mniej warte, czyli dewaluuje się ich war
                > tość.

Do szkoly?

news.stanford.edu/stories/2022/09/what-causes-inflation
            • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:21
              engine8t napisał:

> Podaj mi nazwe produktu ktorym pierzesz mozg... Uzyje go zeby wyczyscic drivewa
              > y ze sladow oleju...

trump powiedział że zgodzi się na debatę tylko wtedy jesli bedzie w Fox News i.... nie będzie fact check...
              • engine8t Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:27
                bmc3i napisał:

> engine8t napisał:
                >
                > > Podaj mi nazwe produktu ktorym pierzesz mozg... Uzyje go zeby wyczyscic d
                > rivewa
                > > y ze sladow oleju...
                >
                > trump powiedział że zgodzi się na debatę tylko wtedy jesli bedzie w Fox News i.
                > ... nie będzie fact check...

I co w tym zlego?
                Ostatnia debata byla w CNN i mikorofony byly wylaczone - to bylo wymganie Bidena i Trump sie zgodzil.
                I to bylo dobre? A jak Trump chce Fox to juz placz?
                • bmc3i Re: Byle nie Trump 05.08.24, 00:06
                  Ani razu nie zostały wyłączone. Trump gadał co chciał i jak długo chciał, nie podjął też nawet próby odpowiedzi na chociaż jedno zadane mu pytanie, lecz za każdym razem powtarzał w kółko te same przygotowane wcześniej formułki.
      • senioryta13 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:02
        de_oakville napisał:
        > roczenia, arogancki, ciagle naburmuszonly, przekonany o wlasnej wyzszosci,

Już kiedyś Ci zadałam pytanie o otwarta Południowa granice USA, czy takiej chcesz/ podoba Ci się, ale nie odpowiedziałeś. Spróbuj.

• bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:14
          senioryta13 napisał:

> de_oakville napisał:
          > > Mnie to dziwi, ze sa tacy ludzie na swiecie, ktorzy chcieliby glosowac na
          > kogos
          > > takiego jak Donald Trump. Czlowiek juz w starszym wieku, skazany za roz
          > ne wyk
          > > roczenia, arogancki, ciagle naburmuszonly, przekonany o wlasnej wyzszosc
          > i,
          >
          > Już kiedyś Ci zadałam pytanie o otwarta Południowa granice USA, czy takiej chce
          > sz/ podoba Ci się, ale nie odpowiedziałeś. Spróbuj.

Republikanie chcą tej otwartej granicy, dlatego dwukrotnie zablokowali w kongresie wspólnie uzgodniony miedzy obu partiami projekt ustawy który miał wyleczyć sytuacje na granicy/. Bo uzdrowienie sytuacji na granicy, spowodowałoby ze nie mieli by o czym krzyczeć.
          • senioryta13 Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:20
            bmc3i napisał:
            > Republikanie chcą tej otwartej granicy, dlatego dwukrotnie zablokowali w kongre
            > sie wspólnie uzgodniony miedzy obu partiami projekt ustawy który miał wyleczyć
            > sytuacje na granicy/. Bo uzdrowienie sytuacji na granicy, spowodowałoby ze nie
            > mieli by o

a pamiętasz chociaż na czym polegal ten niby wspólny uzgodniony project? Przypomnij.
            • bmc3i Re: Byle nie Trump 03.08.24, 23:24
              senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
              > > Republikanie chcą tej otwartej granicy, dlatego dwukrotnie zablokowali w
              > kongre
              > > sie wspólnie uzgodniony miedzy obu partiami projekt ustawy który miał wyl
              > eczyć
              > > sytuacje na granicy/. Bo uzdrowienie sytuacji na granicy, spowodowałoby z
              > e nie
              > > mieli by o
              >
              > a pamiętasz chociaż na czym polegal ten niby wspólny uzgodniony project? Przypo
              > mnij.

Nie można Ci przypomnieć, bo Ty nigdy nic o nie nie wiedziałaś. W kazdym razie oba były uzgodnione miedzy dwoma partiami, bi-partizan, lecz Trump zaczął wydzwaniac do republikanów, że mają je odrzucić bo ustawa przeszkadzałaby mu w kampanii wyborczej. Wiec upadły.
              • senioryta13 Re: Byle nie Trump 29.11.24, 12:28
                bmc3i napisał:
                >>senioryta13:
                > > a pamiętasz chociaż na czym polegal ten niby wspólny uzgodniony project?
                > Przypomnij.
                >
                > Nie można Ci przypomnieć, bo Ty nigdy nic o nie nie wiedziałaś. W kazdym razie
                > oba były uzgodnione miedzy dwoma partiami, bi-partizan, lecz Trump zaczął wydzw
                > aniac do republikanów, że mają je odrzucić bo ustawa przeszkadzałaby mu w kampa
                > nii wyborczej. Wiec upadły.

No dobra, po twojemu nIe wiem, ale nIe zaszkodzi o projekcie wszystkich uswiadomic, tymbardziej , ze jest taki kontrowersyjny.
                Nawet Sanders, zagorzaly demokrata, byl przeciwny, a Trump do niego przeciez nIe wydzwanial.
    • szwampuch58 Re: Byle nie Trump 08.08.24, 10:10
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31212006,donald-trump-nie-zaakceptuje-ewentualnej-przegranej-joe-biden.html
    • 1.melord Re: Byle nie Trump 16.09.24, 02:34
      W Ameryce rola Prezydenta jest przekazanie/firmowanie decyzji podjetych za jego plecami przez potezne konsorcja finansowo-zbrojeniowe (okreslane jako gabinet cieni,deep state,podobne). Samodzielnie to moze gadac do zony czy kochanki.
      Praktycznie od II WS by nie siegac dalej wstecz,wybierano Prezydenta ktory spelnial te warunki.
      Jak wszedzie w zyciu zdazaja sie wyjatki i takim byl Kennedy na krotka mete i wiadomo jak skonczyl,co bylo ostrzezeniem dla kolejnych po nim.

Kazdy kolejny byl "papuga" powtarzal to co mu kazano az pojawil sie Trump znany glownie z TV show "The Apprentice" i duzej mierze jego prezydentura byla kopia tego show.
      Nie liczyl sie z nikim,mowil to co myslal (nie to co powinien) byl nieprzewidywalny wiec grozny dla establiszmentu.
      Ostatnio podpadl bardzo,zapowiadajac zakonczenie wojny na krainieU,ktora kosztowala ogromna kase by ja zaczac ,obecnie przynosci olbrzymie dochody(zbrojenia) i MA TRWAC.
      Dopuscic wiec Trumpa ponownie do wladzy to dla nich katastrofa,dlatego tez nagonka na niego.
      Harris bedzie mozna sterowac jak kukielka w teatrzyku lalek....i o to biega.
    • bmc3i Re: Byle nie Trump 16.09.24, 03:01
      senioryta13 napisał:

> szwampuch58 napisał:
      >
      > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31212006,donald-trump-nie-zaakceptuje-ewentualnej-przegranej-joe-biden.html
      >
      >
      > Znowu puszczaja plotke, jak 4 lata temu. Pali im sie grunt pod nogami, bo Zuken
      > berg, ten od Facebook, juz nie bedzie mial swoich skrzynek po miastach, trudnie
      > j bedzie o falszywe karty.

Przecież powiedział ze zaakceptuje. Powiedział że jak wygra to uzna wybory
      • boavista4 Re: Byle nie Trump 28.11.24, 18:56
        Czy ktos moze zostac prezydentem USA bez pieniedzy? Pan Biden uzbieral 3 razy tyle co Trump i przegral,
        Przegral , poniewaz mafia , ktora nim kierowala, pomimo wielkiego bogactwa, doprowadzila kraj i caly zachod na granice kleski w kazdej dziedzinie:
        1, galopujaca inflacja
        2, wojna z religia chrzescijanska
        3, wojna na Ukrainie, BW, i setki kosztownych baz wojskowych
        4, demoralizacja edukacji
        5, wojna rasowa w USA
        6, reset ekonomiczny, centralizacja, wojna z klasa srednia
        7, lysenkoizm w nauce
        8, masowe duraczenie
        9, manipulacja srodkami masowego zaklamania,
        10, otwarcie granic dla obcokrajowcow na koszt przecietnego Amerykanina,

To wystarczy, czy Trumpowi uda sie zrobic porzadek? Juz na sam mysl o tym obecna nomenklatura trzesie siue ze strachu i nazywa go Hitlerem. To Hitler obiecal wyprowadzic Niemcy z zapasci
        • boavista4 Re: Byle nie Trump 28.11.24, 19:14
          "The fascists of the future will be the anti-fascists."
          "Distrust first thoughts—they are usually honest."
          "Germany should be bombed every 50 years as a preventive measure, without giving any reason"
          "We will force this war on Hitler if he wants it or not."1936 broadcast.”
          "The war wasn’t only about abolishing fascism, but to conquer sales markets. We could have, if we had intended to, prevented this war from breaking out without doing one shot, but we didn’t want to."
          Truman at Fulton, March 1946.
          • hadrian_pl Re: Byle nie Trump 28.11.24, 20:20
            boavista4 napisał(a):

> "The fascists of the future will be the anti-fascists."
            > "Distrust first thoughts—they are usually honest."
            > "Germany should be bombed every 50 years as a preventive measure, without givin
            > g any reason"
            > "We will force this war on Hitler if he wants it or not."1936 broadcast.”
            > "The war wasn’t only about abolishing fascism, but to conquer sales markets. We
            > could have, if we had intended to, prevented this war from breaking out withou
            > t doing one shot, but we didn’t want to."
            > Truman at Fulton, March 1946.

„Niemcy powinny być bombardowane co 50 lat jako środek zapobiegawczy, bez podawania żadnego powodu”.
            To wymyslil sobie pisior.Podobno to slowa Winstona Churchilla.Ma sprawe sadowa za te slowa.
            natemat.pl/376943,slowa-dariusza-wojcika-o-bombardowaniu-niemiec-prokuratura-zbada-sprawe
            • j-k Niemcy robia to same. 28.11.24, 20:53
              bombardujac swoj kraj poprzez udzial Zielonych/Die Grümen/ w Rzadzie.

nie ma potrzeby z zewnatrz im w tym pomagac.

• hadrian_pl Re: Niemcy robia to same. 28.11.24, 21:12
                j-k napisał:

> bombardujac swoj kraj poprzez udzial Zielonych/Die Grümen/ w Rzadzie.
                >
                > nie ma potrzeby z zewnatrz im w tym pomagac.

Nowym kanclerzem bedzie byly przewodniczący rady nadzorczej niemieckiego oddziału w Blackrock - CDU man Merz.Powinien lepiej znac sie na finansach niz Zielone nieuki.Moze latwiej dogada sie z Trumpem?
    • j-k Byle nie Harris... 28.11.24, 20:51
      cale szczescie to NICO przegralo - wiec problem znicknal.
      • senioryta13 Re: Byle nie Harris... 29.11.24, 12:31
        j-k napisał:

> cale szczescie to NICO przegralo - wiec problem znicknal.

Demokraci juz rzucaja elektowi klody pod nogi, a jeszcze nIe zostal zaprzysiezony, zapowiada sie wewnetrzna walka I to ostra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka