Dodaj do ulubionych

Chinski mur sie przesuwa

21.02.25, 08:59
Ulegla polityka prezydenta Stanow Trumpa wobec rosji jest bardzo trudna do zrozumienia przez Ukraine broniaca sie przed ruska agresja, przez Polska ktora z Ukraina graniczy a nawet przez Niemcy, ktore budzi Realpolityk z idealow walki o lepszy klimat dla przyszlego swiata.

Jest mozliwe, ze prezydent Stanow stara sie grac rosyjska karte myslac o mozliwym aliansie chinsko-rosyjskim.

Dobra nowina jest to, ze prezydent Stanow kieruje sie rozsadkiem, mimo doboru slow bedacych niekiedy trudnych do zrozumienia i do zaakceptowania. Kiepska nowina jest znikoma rola wspolnoty europejskiej w polityce.

PF
Obserwuj wątek
    • hadrian_pl Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 09:16
      Vance zagrozil Niemcom,ze USA wycofa wojska ze wzgledu na brak wolnosci slowa w Niemczech.Amerykanscy podatnicy utrzymuja wojska USA w kraju,w ktorym za tweeta w portalu społecznościowym mozna isc do wiedzienia.

Optymistyczna wiesc z Francji.Macron oglosil ,ze panstwa Unii wysla wojska na Ukraine,gdy dojdzie do podpisania rozejmu.Ktore to beda panstwa nie powiedzial.
      • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 10:50
        hadrian_pl napisał:

> Vance zagrozil Niemcom,ze USA wycofa wojska ze wzgledu na brak wolnosci slowa
        > w Niemczech.Amerykanscy podatnicy utrzymuja wojska USA w kraju,w ktorym za twee
        > ta w portalu społecznościowym mozna isc do wiedzienia.

Oczywiście że można pójść. Mowa nienawiści jest skodyfikowana w całej Europie, w tym także w Polsce.
        USA też zresztą można pójść do więzienia za tweeta, tyle że w USA ten tweet musi bezpośrednio doprowadzić do zabójstwa, czy innego przestępstwa. A w Rosji można pójść na 15 lat do łagru, nawet za nazwanie wojny wojną.

• hadrian_pl Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 15:19
          bmc3i napisał:

> hadrian_pl napisał:
          >
          > > Vance zagrozil Niemcom,ze USA wycofa wojska ze wzgledu na brak wolnosci
          > slowa
          > > w Niemczech.Amerykanscy podatnicy utrzymuja wojska USA w kraju,w ktorym z
          > a twee
          > > ta w portalu społecznościowym mozna isc do wiedzienia.
          >
          > Oczywiście że można pójść. Mowa nienawiści jest skodyfikowana w całej Europie,
          > w tym także w Polsce.
          > USA też zresztą można pójść do więzienia za tweeta, tyle że w USA ten tweet mus
          > i bezpośrednio doprowadzić do zabójstwa, czy innego przestępstwa. A w Rosji moż
          > na pójść na 15 lat do łagru, nawet za nazwanie wojny wojną.
          W Niemczech za nazwanie ministra glupcem pójdziesz siedzieć.
          • stefan4 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 16:32
            hadrian_pl:
            > W Niemczech za nazwanie ministra glupcem pójdziesz siedzieć.

Naprawdę? To skandal!

Ale w takim razie dlaczego nie poszedł siedzieć niejaki Herr Winterbacher z Zweibrücken, który miał zaszczyt nazwać pana ministra zdrowia Clemensa Hocha ,,Dieser dumme Faschist '' (= ten głupi faszysta) na Twitterze?

Dostał tylko grzywnę w wysokości 4600 eurosów. I to pomimo tego, że recydywista. On po prostu lubi ministrów wyzywać od głupich faszystów.

A jednak chodzi wolno. Skandal!

- Stefan
            • hadrian_pl Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:45
              stefan4 napisał:

> hadrian_pl:
              > > W Niemczech za nazwanie ministra glupcem pójdziesz siedzieć.
              >
              > Naprawdę? To skandal!
              >
              > Ale w takim razie dlaczego nie poszedł siedzieć niejaki Herr Winterbacher z Zwe
              > ibrücken, który miał zaszczyt nazwać pana ministra zdrowia Clemensa Hocha ,,
              > Dieser dumme Faschist 
              '' (= ten głupi faszysta) na Twitterze?
              >
              > Dostał tylko gr
              > zywnę w wysokości 4600 eurosów
              . I to pomimo tego, że recydywista. On po
              > prostu lubi ministrów wyzywać od głupich faszystów.
              >
              > A jednak chodzi wolno. Skandal!
              >
              > - Stefan
              >
              Dieser dumme Faschist to dzis w Niemczech nie jest jakies powazne zniewazenie.Okreslenia hitlerowiec,faszysta,nazista sie zdewaluowaly,malo kogo ruszaja.Minister gospodarki Habeck : „800 zarzutów karnych! Czy Habeck potrzebuje grubszej skóry?
              Ten swir Habkowski: Po zniewadze: Habeck składa skargę karną

15 listopada 2024 | 18:58

Minister gospodarki Habeck poczuł się urażony przez użytkownika Platformy X i złożył na niego doniesienie. Następnie prokuratura przeszukała mieszkanie podejrzanego.

Za niejeden moj post moge byc po przybycie do Niemiec zatrzymany na lotnisku w Dortmundzie,gdyz Stiepan moze mnie podpierd....do Zielonych.
              • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:56
                hadrian_pl napisał:

> Za niejeden moj post moge byc po przybycie do Niemiec zatrzymany na lotnisku w
                > Dortmundzie,gdyz Stiepan moze mnie podpierd....do Zielonych.

Sam złożyłbym niejednokrotnie doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa online przez Ciebie, gdyby chciało mi się tym zajmować i poświęcać temu swój czas. Przez Ciebie i kilku innych na tym forum.
                • hadrian_pl Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 18:02
                  bmc3i napisał:

> hadrian_pl napisał:
                  >
                  > > Za niejeden moj post moge byc po przybycie do Niemiec zatrzymany na lotni
                  > sku w
                  > > Dortmundzie,gdyz Stiepan moze mnie podpierd....do Zielonych.
                  >
                  >
                  > Sam złożyłbym niejednokrotnie doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestęp
                  > stwa online przez Ciebie, gdyby chciało mi się tym zajmować i poświęcać temu sw
                  > ój czas. Przez Ciebie i kilku innych na tym forum.

Jestem dpiero pare dni w Polsce i wiesz jakie jest najczęstsze slowo lepiej sie wyrażając zwrot w polskich mediach?
                  Podejrzenie popelnienia przestepstw..ha,ha,ha...serio,non stop to sie slyszy.

Wy Polacy to macie w genach,jeden drugiego podejrzewa i pragnie ukarac.
                  Jestes taki maly tusik,kaczorek,ziobrowski - tylko jedno w glowie - podejrzewac o popelnienie przestepstwa.
                  • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 18:52
                    hadrian_pl napisał:

> > Sam złożyłbym niejednokrotnie doniesienie do prokuratury o popełnieniu pr
                    > zestęp
                    > > stwa online przez Ciebie, gdyby chciało mi się tym zajmować i poświęcać t
                    > emu sw
                    > > ój czas. Przez Ciebie i kilku innych na tym forum.
                    >
                    > Jestem dpiero pare dni w Polsce i wiesz jakie jest najczęstsze slowo lepiej sie
                    > wyrażając zwrot w polskich mediach?
                    > Podejrzenie popelnienia przestepstw..ha,ha,ha...serio,non stop to sie slyszy.
                    >
                    > Wy Polacy to macie w genach,jeden drugiego podejrzewa i pragnie ukarac.
                    > Jestes taki maly tusik,kaczorek,ziobrowski - tylko jedno w glowie - podejrzewa
                    > c o popelnienie przestepstwa.

Czasami widać je na forum, czasami dajesz się złapać na gorącym uczynku, nie trzeba niczego podejrzewać.
              • stefan4 Re: Chinski mur sie przesuwa 22.02.25, 11:06
                hadrian_pl:
                > Za niejeden moj post moge byc po przybycie do Niemiec zatrzymany na lotnisku w
                > Dortmundzie,gdyz Stiepan moze mnie podpierd....do Zielonych.

Do Zielonych? To oni nie mogą Cię zatrzymać, najwyżej pomachać transparentami przed Twoim oknem. Ale raczej dojdą do wniosku, że szkoda na Ciebie transparentu.

- Stefan
        • jorl11 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 15:27
          bmc3i napisał:

> A w Rosji moż
          > na pójść na 15 lat do łagru, nawet za nazwanie wojny wojną.

Lzesz jak zwykle. ja czesto czytam na stronach rosyjskich, tych z Rosji a nie z zagranicy bo i takich jest sporo, ze to wojna. i nic.

Ale idzie sie do pierdla jak sie klamie o armii rosyjskiej. Np. ze w Buczy mordowali Rosjanie. No ale wystarczy nie klamac bo w Buczy mordowaly bojowki banderowski tych co mieli rosyjskie sympatie a wojska rosyjskie sie wycofaly.

I juz tradycyjnie, wal sie klamliwy palancie.
          • boomerang Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 23:31
            > ja czesto czytam na stronach rosyjskich, tych z Rosji a nie z zagranicy

stąd ta przepaść między tobą, a nami z zagranicy
        • felusiak1 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 21:20
          W USA tylko jedna osoba siedzi w więzieniu za tweeta. Bidenowski sędzia go wsadził i nie była to"mowa nienawiści i nie było zabójstwa albo innego przestepstwa. Ale ciebie takie drobiazgi nie interesują a twoje media skrzętnie ukrywają to przed tobą.
          • felusiak1 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 21:30
            Ta osoba siedziała a obecnie pozwała rzad federalny o niesłuszne uwiezienie.
            • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 21:38
              felusiak1 napisał:

> Ta osoba siedziała a obecnie pozwała rzad federalny o niesłuszne uwiezienie

Słusznie. Tez uważam że każdy nie tylko osadzony, ale i nawet oskarżony, powinien mieć możliwość cywilnego pozwania państwa lub stanu za szkody spowodowane oskarżeniem. Niezależnie od wyniku sprawy.
          • bmc3i Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina 21.02.25, 21:33
            felusiak1 napisał:

> W USA tylko jedna osoba siedzi w więzieniu za tweeta. Bidenowski sędzia go wsad
            > ził i nie była to"mowa nienawiści i nie było zabójstwa albo innego przestepstwa
            > . Ale ciebie takie drobiazgi nie interesują a twoje media skrzętnie ukrywają to
            > przed tobą.
            >

Spowiadam się Bogu wszechmogącemu
            i wam, bracia i siostry,
            że bardzo zgrzeszyłem
            myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem

Mowa i myśl w tym jest, ale tweetów już tu nie ma, więc tweetem nie można zgrzeszyć.
    • borrrka Przecież konia nie mianował senatorem! 21.02.25, 09:35
      Nawet Grenlandii jeszcze nie zajął.
      Rozważny gość.
      • szwampuch58 Re: Przecież konia nie mianował senatorem! 21.02.25, 12:09
        Ukrainiec co tam Grelandia,wam pokazal srodkowy palec a komik bez garnituru i poparcia udaje Greka
    • polski_francuz Linia polityczna 21.02.25, 09:44

" A gdzie ty widzisz ten rozsądek? To chodzący chaos, codziennie inny pomysł, jeden przeczący drugiemu."

linia jest troche chaotyczna, zgoda. Ale rosnie:)

PF

• borrrka Donek jeszcze delikatny w wypowiedziach 21.02.25, 09:51
        Ale ja przecież nie muszę: to czyste szaleństwo.
        • borrrka I dodam - za późno pić Borżomi 21.02.25, 10:11
          Gdy nerki wysiadły.
          To takie powiedzenie obszaru kacapstańskiej kultury, oznaczające mniej więcej "ten pociąg już odjechał".
          Szkody wyrządzone image USA będą trwałe.
        • felusiak1 Re: Donek jeszcze delikatny w wypowiedziach 21.02.25, 21:06
          Donek zostanie odstrzelony i pan Applebaum razem z nim.
      • felusiak1 Re: Linia polityczna 21.02.25, 21:45
        Prawdziwy wykres
        • boomerang Re: Linia polityczna 21.02.25, 23:26
          Tak to może wyglądać w znudzonym małżeństwie.
    • hadrian_pl Re: Linia polityczna 21.02.25, 10:43

> polski_francuz napisał:
      > >
      > > linia jest troche chaotyczna, zgoda. Ale rosnie:)
      > >
      >
      > Rozumiem, że wykres pokazuje poziom chaosu powstały po decyzjach reżimu Trumpa?
      > 😂
      >
      Ja widzę że poziom chaosu spada.
      • hadrian_pl Re: Linia polityczna 21.02.25, 10:53
        Najważniejszym wyzwaniem USA powinny być Niemcy z ich nierządem i wpływem w Brukseli.Niemcy pod rządami Zielonych prezentują się dzisiaj na Swiecie jako państwo moralizatorskie,lepiej wiedzące niz inni,walczące o wolność kobiet w Afganistanie czy przekonywanie Kolumbijczykow,że powinni przesiąść się z samochodów na rowery itd.Bzdury do kwadratu,prawdopodobnie odcięcie bezsensownych dotacji do niemieckich durnych projektów na całym Świecie spowoduje że elity w tych krajach beda bardzo niezadowolone.
        Niemc popierają Zielone projekty na Swiecie w wysokości 30 mld euro,USA 60 mld euro.
    • senioryta13 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 12:43
      Moze napisz, jakie postulaty zostaly zawarte ostatnio w Paryzu, tu masz blizej.
      Macron wezwany na dywanik do W.H. w poniedxialek, a Starmer w czwartek.
      • polski_francuz Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 12:48
        senioryta13 napisał:

" Moze napisz, jakie postulaty zostaly zawarte ostatnio w Paryzu, tu masz blizej. Macron wezwany na dywanik do W.H. w poniedzialek, a Starmer w czwartek."

Nie pozwolono mi uczestniczyc w obradach. Nie szanuja Pojlakow, kurcze...Dywanik do W.H.?

PF
        • polski_francuz Belweder 21.02.25, 15:33
          polski_francuz napisał:

"Dywanik do W.H.?"

Do waszego Bialego Belwederu. Nieprzyzwyczajonym do waszych skrotow:)

PF
    • boomerang Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 15:52
      > Ulegla polityka prezydenta Stanow Trumpa wobec rosji

To nie jest uległa polityka. Dyktator Trump rozkazał Putinowi sojusz z USA.
      • stefan4 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 16:38
        boomerang:
        > Dyktator Trump rozkazał Putinowi sojusz z USA.

Wszystko pomyliłeś. Nie Trump Putinowi tylko Putin Trumpowi. I nie rozkazał, a tylko dał do zrozumienia, że byłoby miło dostarczyć mu Ukrainę w pudełeczku. Rozkazy nie są potrzebne, gdy pokorny Trumpiesek patrzy swojemu Panutinowi w oczy i stara się zgadnąć jego życzenie; a co zgadnie, to natychmiast spełnia.

- Stefan
        • senioryta13 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 16:43
          stefan4 napisał:

> boomerang:
          > > Dyktator Trump rozkazał Putinowi sojusz z USA.
          >
          > Wszystko pomyliłeś. Nie Trump Putinowi tylko Putin Trumpowi. I nie rozkazał,
          > a tylko dał do zrozumienia, że byłoby miło dostarczyć mu Ukrainę w pudełeczku.
          > Rozkazy nie są potrzebne, gdy pokorny Trumpiesek patrzy swojemu Panutinowi w o
          > czy i stara się zgadnąć jego życzenie; a co zgadnie, to natychmiast spełnia.
          >
          > - Stefan

Czyli wojna do ostatniego ukrainca, a jak zabraknie to co potem?
          • stefan4 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:17
            senioryta13:
            > Czyli wojna do ostatniego ukrainca, a jak zabraknie to co potem?

Zapytaj swojego Trumpa, ja nie mam takiego jak on dojścia do planów Putina.

Przypuszczam, że jak Putin już zeżre ostatniego Ukraińca (w języku polskim wielką literą i z ,,ń'' w środku), to zabierze się do zżerania usawców. Bo to będzie najprostsze: wszystkie inne kraje mogłyby stawiać opór, a tylko prezydent USA sam dostarczy Putinowi własnych obywateli na pożarcie. Putin nawet nie będzie musiał prosić, Trump sam zgadnie jego wolę, ma już w tym doświadczenie.

- Stefan
            • senioryta13 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:46
              stefan4 napisał:

> senioryta13:
              > > Czyli wojna do ostatniego ukrainca, a jak zabraknie to co potem?
              >
              > Zapytaj swojego Trumpa, ja nie mam takiego jak on dojścia do planów Putina.

Nie musze sie pytac, glosi glosno POKOJ.
              Jak nie wiesz co to slowo znaczy, polecam slownik.

> Przypuszczam, że jak Putin już zeżre ostatniego Ukraińca (w języku polskim wiel
              > ką literą i z ,,ń'' w środku), to zabierze się do zżerania usawców. Bo to będz
              > ie najprostsze: wszystkie inne kraje mogłyby stawiać opór, a tylko prezydent US
              > A sam dostarczy Putinowi własnych obywateli na pożarcie. Putin nawet nie będzi
              > e musiał prosić, Trump sam zgadnie jego wolę, ma już w tym doświadczenie.

Nie wiem, skad nadajesz, ze wiadomosci do ciebie nie docieraja. Trump mowi glosno, ze nie posle swoich ludzi na wojne do ukrainy.
              A te 'wszystkie inne kraje' to ktore to sa co 'moglyby'?

• bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:52
                senioryta13 napisał:

> Nie wiem, skad nadajesz, ze wiadomosci do ciebie nie docieraja. Trump mowi glo
                > sno, ze nie posle swoich ludzi na wojne do ukrainy.

Biden mówił to samo. I to pozwoliło Rosji prowadzić nieograniczoną wojnę z Ukrainą, z amerykańską gwarancją że czegokolwiek by tam nie zrobił, czegokolwiek by się tam nie dopuścił, noga amerykańskiego żołnierza nie dotknie ziemi ukraińskiej.

• senioryta13 Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 17:59
                  bmc3i napisał:
                  > Biden mówił to samo. I to pozwoliło Rosji prowadzić nieograniczoną wojnę z Ukra
                  > iną, z amerykańską gwarancją

Wyczuwam, ze piszesz to z pretensja.
                  Czyzbys pierwszy z synami byl w kolejce w raxie jakichs zmian?

• bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 19:14
                    senioryta13 napisał:

> bmc3i napisał:
                    > > Biden mówił to samo. I to pozwoliło Rosji prowadzić nieograniczoną wojnę
                    > z Ukra
                    > > iną, z amerykańską gwarancją
                    >
                    > Wyczuwam, ze piszesz to z pretensja.
                    > Czyzbys pierwszy z synami byl w kolejce w raxie jakichs zmian?

Dobrze wyczuwasz. Nie jestem bowiem bezkrytycznym wyznawcą, jak Ty w przypadku Trumpa
                    • hadrian_pl Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 19:34
                      bmc3i napisał:

> senioryta13 napisał:
                      >
                      > > bmc3i napisał:
                      > > > Biden mówił to samo. I to pozwoliło Rosji prowadzić nieograniczoną
                      > wojnę
                      > > z Ukra
                      > > > iną, z amerykańską gwarancją
                      > >
                      > > Wyczuwam, ze piszesz to z pretensja.
                      > > Czyzbys pierwszy z synami byl w kolejce w raxie jakichs zmian?
                      >
                      > Dobrze wyczuwasz. Nie jestem bowiem bezkrytycznym wyznawcą, jak Ty w przypadku
                      > Trumpa
                      Dlaczego mnie twoi kumple zablokowali?Podejrzenie popelnienia przestepstwa?

ibb.co/ZpbcJFYz
                      • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 19:46
                        Nie zablokowali, skoro dalej tu bazgrzesz. Niestety.
            • j-k dozyles Stefek smutnych czasow 22.02.25, 00:02
              stefan4 napisał:
              Putin nawet nie będzie musiał prosić, Trump sam zgadnie jego wolę, ma już w tym doświadczenie.

dozyles Stefek smutnych (dla ciebie) czasow

moze jakies przetterminowe wybory w USA

poki jeszcze te wybory sa wolne ?
              • polski_francuz Wolne wybory 22.02.25, 09:40
                j-k napisał:

"poki jeszcze te wybory sa wolne ?"

Wolne wybory pozwalaja, niekiedy, na wybor kiepskich kandydatow. Ale, demokracja, bo tu o nia chodzi, to mniejsze zlo. Wolno wybrani chca/maja rozwiazac biezace problemy. A dyktatorzy chca sie zapisac w historii. Lysawy blondyn jest to dobrym przykladem.

PF
        • 1.melord Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 22:31
          stefan4 napisał:

> boomerang:
          > > Dyktator Trump rozkazał Putinowi sojusz z USA.
          >
          > Wszystko pomyliłeś. Nie Trump Putinowi tylko Putin Trumpowi. I nie rozkazał,
          > a tylko dał do zrozumienia, że byłoby miło dostarczyć mu Ukrainę w pudełeczku.

Putin przedstawil Trumpowi argumenty nie do odrzucenia.
          Trump to w pierwszym rzedzie biznesmen a dopiero w drugim polityk.
          Ma gdzies roznej masci politykow z EU mowiacych o niczym ,wyznaje zasade...mow do reki(konkrety) nie do ucha.

Amerykanie maja w dalszym ciagu ponad $300 mld zainwestowanych w Rosji.( Putin oferuje mozliwosc zainwestowania kolejmych setek mliardow)
          Ok. 70% metali ziem rzadkich na "ukrainie" jest w rekach rosyjskich,po zajeciu Krzywego Rogu i okolic(wkrotce) beda mieli 100%
          Czarnoziemy Rosja ma 30%,kolejne 20% wkrotce, ,pozostawia w amerykanskich rekach kilka mln.hektarow kupionych za Bidena.

Zelenski narazil sie Trumpowi dodatkowo kiedy pare dni temu jego drony uderzyly w rosyjska rafinerie (trzecia) gdzie amerykanskie koncerny maja w dalszym ciagu cos ok 30% udzialow.
          Komik zaatakowal pomimo zakazu-dostal liste rafinerii/zakladow ktore nie wolno atakowac ,poniewaz zaangazowany jest w nich amerykanski biznes.
          Dodatkowo atak nastapil w czasie rozmow amerykansko-rosyjskich w Arabii S.
          Kolejna ukrainska prowokacja.

Co moze zaoferowac Zelenski?.....NIC,zero ,null......
          On nie ma nawet formalnych praw (skonczona prezydentura,nie przedluzona nawet przez ukr parlament) by prowadzic jakiekolwiek rozmowy i podejmowac decyzje.
          Trump slusznie nazwal go malym dyktatorem.
          • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 23:02
            1.melord napisał(a):

> On nie ma nawet formalnych praw (skonczona prezydentura,nie przedluzona nawet p
            > rzez ukr parlament) by prowadzic jakiekolwiek rozmowy i podejmowac decyzje.
            > Trump slusznie nazwal go malym dyktatorem.

Kłamiesz jak zawsze. Ukraińskie prawo zabrania przeprowadzania jakichkolwiek wyborów podczas stanu wyjątkowego lub wojennego. Podobnie jak polskie prawo, i we wszystkich innych krajach demokratycznych.
            • 1.melord Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 23:14
              prawo zabrania przeprowadzenia wyborow ale nie zabrania by parlament/sejm przedluzona prezydenture usankcjonowal
              • bmc3i Re: Chinski mur sie przesuwa 21.02.25, 23:38
                1.melord napisał(a):

> prawo zabrania przeprowadzenia wyborow ale nie zabrania by parlament/sejm przed
                > luzona prezydenture usankcjonowal

Nie ma czegoś takiego jak "usankcjonowanie". Nie przewiduje tego żadna konstytucja.
                Natomiast poza względami prawnymi, nie można wyborów przeprowadzić także ze względu na kwestie czysto praktyczne - jak przeprowadzić wybory na terenach pod rosyjską okupacją?
                • j-k a jest cos takiego jak p.o. Prezydenta ? 21.02.25, 23:59
                  bmc3i napisał:

> Natomiast poza względami prawnymi, nie można wyborów przeprowadzić także ze wzg
                  > lędu na kwestie czysto praktyczne - jak przeprowadzić wybory na terenach pod ro
                  > syjską okupacją?

a jest cos takiego jak p.o. Prezydenta ?

Putin klamie, wiadomo - po co.

ale musi klamac i Zelenski ?
                  • bmc3i Re: a jest cos takiego jak p.o. Prezydenta ? 22.02.25, 00:25
                    j-k napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    > > Natomiast poza względami prawnymi, nie można wyborów przeprowadzić także
                    > ze wzg
                    > > lędu na kwestie czysto praktyczne - jak przeprowadzić wybory na terenach
                    > pod ro
                    > > syjską okupacją?
                    >
                    >
                    > a jest cos takiego jak p.o. Prezydenta ?

A znasz jakąkolwiek konstytucję jakiegokolwiek kraju, która przewiduje coś takiego?
                    A tu jeszcze musiałaby być przewidująca to konstytucja Ukrainy.

> Putin klamie, wiadomo - po co.
                    >
                    > ale musi klamac i Zelenski ?

A Ty?
    • j-k P-F, tych MUR-ow to tam Chinczycy maja kilka :) 21.02.25, 15:56
      wiec zaleznie od potrzeby - roznie moga je obsadzac :)
      .
      www.travelchinaguide.com/images/great_wall/beijing-badaling.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka