Dodaj do ulubionych

Od kanalow do medali

21.02.26, 09:06
Zadziwila mnie liczba zlotych medali zdobytych przez Holandie na zimowych igrzyskach olimpijskich. Biorac je pod uwage sa tuz za Norwegia, Stanami i Wlochami. A przeciez to i maly kraj i nie maja zadnych gor. Czy sa waleczni? Czy lyzwy wazniejsze od nart?

W kazdym razie gratulacje!

PF
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Od kanalow do medali 22.02.26, 04:38
      Nie dziw sie, NAPOLEON, PUTIN MALEGO. WZROSTU, Obama wpadli do przyrebli I swiat o tym bebni!
      • polski_francuz Wzrost a ambicja 22.02.26, 09:16
        boavista4 napisał(a):

"...NAPOLEON, PUTIN MALEGO. WZROSTU, ..."

Mali panowie rekompensuje maly wzrost duza ambicja. Ale Holendrzy nie sa mali ale raczej rosli...

PF
    • petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 22.02.26, 09:43

Napisz coś o dyscyplinach tych złotych medali.
      • polski_francuz Kanaly sluza 22.02.26, 10:02
        petronella.kozlowska napisała:

" Napisz coś o dyscyplinach tych złotych medali."

Oto tabela medalowa.Duzo medali dla Holendrow na lyzwach. Kanaly sluza zatem :)

PF
        • petronella.kozlowska Re: Kanaly sluza 22.02.26, 11:57

Moje pytanie dotyczyło dyscyplin w których Holendrzy zdobyli złote medale.
          • polski_francuz Re: Kanaly sluza 22.02.26, 12:48
            petronella.kozlowska napisała:

" Moje pytanie dotyczyło dyscyplin w których Holendrzy zdobyli złote medale. "

Jazda na lyzwach w duzym stopniu.

PF
            • petronella.kozlowska Widzę, że się nie doczekam 22.02.26, 14:24
              Łyżwiarstwo szybkie 5 złotych medali
              łyżwiarstwo szybkie na torze krótkim 5 złotych medali

pl.wikipedia.org/wiki/Short_track

czyli dwie podobne dyscypliny

www.olympics.com/de/milano-cortina-2026/medals?utm_source=google&utm_campaign=dp_google&utm_content=medals
    • perla.roztocza Re: Od kanalow do medali 22.02.26, 11:15
      czekałem PF aż napiszesz coś o morderstwie Quentina Deranque ale jak widać ciebie bardziej interesuje ilość medali dla tego upadłego kraju zwanego niegdyś Holandią, niż lewacki bandytyzm w równie upadłym kraju zwanym Francją właśnie.
      • polski_francuz Upadly bandytyzm 22.02.26, 12:46
        perla.roztocza napisał(a):

" czekałem PF aż napiszesz coś o morderstwie Quentina Deranque ale jak widać Ciebie bardziej interesuje ilość medali dla tego upadłego kraju zwanego niegdyś Holandią, niż lewacki bandytyzm w równie upadłym kraju zwanym Francją właśnie."

Media francuski sie dlawia tym morderstwem. Ilez mozna? Co moge dodac? Wole popozytywowac w interesie przyszlych pokolen...

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka