felusiak1 31.05.26, 18:46 Z USA nie wpuszczają na forum. Z Kanady bez problemów podobnie z całej Europy z wyjatkiem Rosji. Ciekawe czy wpuszczają z Izraela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felusiak1 Re: Blokada forum 31.05.26, 18:46 Z Izraela wpuszczają. Tylko USA objęte kwarantanną. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Blokada forum 31.05.26, 18:48 Nie wpuszczają z Izraela. A z Iranu? Odpowiedz Link Zgłoś
amanita2025 Re: Blokada forum 31.05.26, 18:56 felusiak1 napisał: > Z USA nie wpuszczają na forum. Z Kanady bez problemów podobnie z całej Europy z wyjatkiem Rosji. Ciekawe czy wpuszczają z Izraela Pisze z Rosji bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Blokada forum 31.05.26, 19:09 Blokują tych z amerykańskim IP. malkontent milczy od 29 maja Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Blokada forum 31.05.26, 19:14 felusiak1 napisał: > Blokują tych z amerykańskim IP. malkontent milczy od 29 maja > > Ciekawe dlaczego i kto blokuje? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Blokada forum 31.05.26, 19:23 Mogę wejść na gazeta.pl ale nie na forum i nie na pocztę. A to znaczy, ze nie wpuszcza gazeta.pl, wlasciciel forum. Myslałem, ze to mój provider ma zly DNS i dlatego nie przechodzi ale nie wpuszcza z adnego DNS. Zatem IP bo wpuszcza kanałem pomijajacym mój IP. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Bardzo dziwna sprawa 31.05.26, 20:04 A probowales wyczysci tak zwane ciasteczka w swojej przegladarce? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 31.05.26, 20:47 Ja zapytalem, i taka odpowiedz dostalem: "Głównym powodem braku dostępu do forum Gazeta.pl z amerykańskiego adresu IP jest geoblokada wprowadzona przez administratorów portalu ze względów bezpieczeństwa oraz ochrony przed spamem. Geomarketing: Forum Gazeta.pl jest produktem skierowanym niemal wyłącznie do użytkowników polskojęzycznych. Ruch z USA generuje koszty transferu, a jest trudny do spieniężenia przez polskie biura reklamy." Wiec musisz kombinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 31.05.26, 21:07 Przecież widzisz, ze kombinuję. To wytłumaczenie jest idiotyczne. Ja, malkontent i engine zagrażamy bezpieczeństwu. Ciekawe czy bumcyk zagraza. Ruch z USA generuje koszty ale już na przykład z Kanady nie generuje? Ja nie muszę się tutaj udzielać. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 31.05.26, 21:32 felusiak1 napisał: > Przecież widzisz, ze kombinuję. Widze, i bardzo sie ciesze. Bo jesli i Ciebie zabraknie na forum, to pozostanie sie mnie tylko uzyrac sie z januszem, i nabijac sie z boomeranga i taziuta. > To wytłumaczenie jest idiotyczne. Ja, malkontent i engine zagrażamy bezpieczeńs > twu. Ciekawe czy bumcyk zagraza. Moze nie zagraza bumcyk, ale na razie dla wielbiciele demokratow osobnych IP nie wprowadzono. > Ja nie muszę się tutaj udzielać. > Alez musisz, bo bez Ciebie to forum straci jednego z najstarszych i potrafiacych myslec forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 31.05.26, 22:10 Felus jako wieczny (od lat X) uczestnik jest potrzebny na forum chocby dla polepszenia od czasu do czasu humoru.:-) Felus nie rezygnuj! Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 00:43 ciekawe jakie koszty generuje ruch z Antypodów? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 08:46 boomerang napisał: > ciekawe jakie koszty generuje ruch z Antypodów? W Twoim przypadku zadne. Bezmyslnosc lub nieprzemyslane opinie rozprzestrzeniaja sie lekko i niezwykle szybko, i zanych kosztow nie generuje. Podczas gdy prawda czy mądrosc Felusia wymagaja znacznie wiecej wysilku i "ciezkiej pracy", by dotrzec do forum. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 08:58 o proszę, Igor rozpracowuje nas metodami KGB, przeciwstawiając dobrego Felusiaka złemu Boomerangowi Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 09:31 boomerang napisał: > o proszę, Igor rozpracowuje nas metodami KGB, przeciwstawiając dobrego Felusiak > a złemu Boomerangowi Chyba tylko w tak biednej w rozum glowce mogla powstac mysl, ze ja uwazam felusia za dobrego, a ciebie, boomerang, za zlego. Ja dziele uczestnikow forum na madrych i glupich, a kieruje sie w ocenie wylacznie na podstawie tego, co forumowicze pisza. Ty,niestety, piszesz bardzo prymitywnie, i bardzo czesto, zeby nie powiedziec ze zawsze, o rzeczach, o ktorych nie masz zadnej wiedzy, wiec poslugujesz sie wyszukiwarka internetowa, i wpisujesz to, co znalazles. A poniewaz nie rozumiesz co znaczy to co znalazles, to praktycznie za kazdym razem wylazi Twoja glupota. Bo wyszukiwarka tylko pomaga odnalezc jakis konkret, ale nie zastepuje wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Bo widzisz Igorku... 01.06.26, 09:36 My nie mamy oficera prowadzącego ... Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 09:38 widać jak na dłoni że ty swoją mądrość wyniosłeś ze służb mundurowych w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, a nie mogles zapytac gazete.pl? 01.06.26, 17:57 Koledzy, proszę wyjść z piaskownicy....... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Blokada forum 17.06.26, 16:22 felusiak1 napisał: > Mogę wejść na gazeta.pl ale nie na forum i nie na pocztę. A to znaczy, ze nie w > puszcza gazeta.pl, wlasciciel forum. Myslałem, ze to mój provider ma zly DNS i > dlatego nie przechodzi ale nie wpuszcza z adnego DNS. Zatem IP bo wpuszcza kana > łem pomijajacym mój IP. > Ja też nie mogłem wejść. Dopiero dziś po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Mona, mam kolejna prosbe 31.05.26, 20:10 Zaloz watek pod tytulem: Walko o Orla Bialego Z gory dziekuje. To bedzie niedzielny watek, nie zbyt powazny. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Nie szalej, Felusiak 31.05.26, 21:48 Strasznie aktywny się zrobiłeś w web-brygadzie igorka. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Nie szalej, Felusiak 31.05.26, 22:25 widzisz borka, igor rozmawia, sprzecza się, argumentuje. Ty wygłaszasz oświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Bo jestem pewien swych racji 31.05.26, 22:43 Ale nie musisz ze mną polemizować. Wystarczy, ze nie będziesz aktywny w wątku moskalskiego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bo jestem pewien swych racji 31.05.26, 23:58 Aktywny jestem tam gdzie mam ochotę i tam gdzie się dyskutuje z przeciwnych stron. Potakiwanie nie interesuje mnie. Ja lubie iskry. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Re: Bo jestem pewien swych racji 01.06.26, 00:40 Pier...nie o Szopenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bo jestem pewien swych racji 01.06.26, 06:31 Ye.anie nabaranie. Sam widzisz, ze wygłaszasz oświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bo jestem pewien swych racji 01.06.26, 04:03 > Ja lubie iskry. To nie iskry, to iskierki od zimnych ogni Dieda Maroza. Igor nam tu usiłuje wodę z mózgu robić . Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Bo jestem pewien swych racji 01.06.26, 06:32 On jeden? Tu takich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Bo jestem pewien swych racji 01.06.26, 06:41 ale Igor jest jeszcze ponadto niegrzeczny, jak to tylko Rosjanin potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Igorcczik bezczelnie kłamie 01.06.26, 06:55 Kiedyś jako dowód banderowskiego okrucieństwa, zamieścił na swoim forum zdjęcie dzieci przybitych do drzewa. Rzekomo przez banderowców. Zdjęcie bodajże z lat 20-tych, a zbrodnia oszalałej, polskiej matki. Znana sprawa w Polsce. Ja nie dyskutuję z takimi "autorytetami". Pan młodszy konsul polecił Igorkowi zniszczyć forum Swiat. Pojedzie za to do Rassiejuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Igorcczik bezczelnie kłamie 01.06.26, 18:15 borrrrrka, ty kłamiesz, ze igor klamie. igor jest bardzo sowiecki ale nie klamie. Klamstwo jest celowe czyli kłamca wie, że nie mowi prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 01.06.26, 22:12 felusiak1 napisał: > igor jest bardzo sowiecki ... Dla mnie nazywanie mnie sowieckim czlowiekiem brzmi jak pochwala. Bo byc sowieckim czlowiekiem, to znaczy nalezec do tych, kto zwalczyli nazizm, wyslali pierwszego czlowieka w kosmos. Przyczynili sie do wyzwolenia mnostwo narodow z pod kolonializmu w Afryce. Dla jednych byc czlowiekiem sowieckim, to cos nieprzyzwoitego, a dla innych to powod do dumy. Nie zapominaj o tym, ze swiat nie jest czarno-bialy. I pomimo, ze zachod przyczynil sie do najwiekszej liczbie wojen, ze Brytyjczycy wymordowali setki milionow ludzi na calym swiecie, ze USA powstali na krwi, Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe, z ogromna liczba ofiar i tym nie mniej kazdy narod ma powody byc z czegos dumnym. Ja ze, niestety, bylem i jestem absolutnie nie typowym sowieckim czlowiekiem. Owszem, lubie prawde, jestem troche naiwnym. Ale nie wyobrazam sobie tego, ze bylbym gotow zamienic swoj obecny dobrobyt na nedze dla idei. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 01.06.26, 23:10 igor, miej do siebie trochę szacunku i nie wciskaj kitu. "USA powstali na krwi". Tak, tylko Rosja powstała dzieki anielskiemu pyłowi. Cala historia świata to potok krwi a pierwszym towarem byli niewolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Igor zawsze broni swego... :) 01.06.26, 23:54 felusiak1 napisał: > igor, miej do siebie trochę szacunku i nie wciskaj kitu. > > "USA powstali na krwi". Tak, tylko Rosja powstała dzieki anielskiemu pyłowi. > Cala historia świata to potok krwi a pierwszym towarem byli niewolnicy. Igor zawsze broni swego... :) tak od serca, to zycze mu, by bronil granicy rosyjsko-chinskiej tna Amurze tak dlugo - jak sie da... - a jajko sklada sie z bialka i zoltka... jedni wola jedno, drudzy drugie :) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 02.06.26, 11:04 felusiak1 napisał: > igor, miej do siebie trochę szacunku i nie wciskaj kitu. Felus, to co napisales, jest pozbawiono sensu. To emocje przemowili przez Ciebie, co dalej sam potwierdziles. > "USA powstali na krwi". Tak, tylko Rosja powstała dzieki anielskiemu pyłowi. A czy ja tak napisalem? > Cala historia świata to potok krwi a pierwszym towarem byli niewolnicy. No wlasnie, nie ma zadnego kraju, ktory nie mialby na swoich rekach krwi. Zawsze rozwoj odbywl sie kosztem innych, ale gdy czytam Ciebie, to Rosja jest panstwem bandyckim, a gdy ja cos zlego wspominam o USA, to od razu slysze od ciebie takie slowa: igor, miej do siebie trochę szacunku i nie wciskaj kitu. Cp ma moje stwierdzenie do szacunku dla siebie, i jaki kit ja wciskam, jesli pisze prawde, ktorej Ty sam nie zaprzeczasz. A USA rzecziwiscie powstali na krwi, bo nie zapominaj, ze gdy tam zjawili sie Europejczycy, tam juz byli ludzi. Pamietasz ile placilo sie za skalp czerwonoskorego? Otoz, przypominam: od kukunastu do kilkadziesieciu doalrow , w zaleznosci od regionu. A na terytorium wspolczesnej Kanady brytyjski gubernator wyznaczym stala cene -25 funtow za kazdy skalp. A co najwazniejsze - ja napisalem, ze pomimo tego, ze bylo w historii tych krajow wiele zlego, tym nie mniej oni maja byc z czego dumnymi. Wiec oprocz zlych stron tych krajow, ja widze i dobre. Wiec za nim zacznie rzucac sie slowami, przeczytaj calosc wypowiedzi, i przez chwilke postaraj sie zastanwic sie na moimi slowami. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 02.06.26, 17:19 igor napisał: A USA rzecziwiscie powstali na krwi, bo nie zapominaj, ze gdy tam zjawili sie Europejczycy, tam juz byli ludzi. A w Meksyku i całej Poludniowej Ameryce ludzi nie było? A na wschód od Uralu ludzi nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 02.06.26, 17:55 felusiak1 napisał: > A w Meksyku i całej Poludniowej Ameryce ludzi nie było? > A na wschód od Uralu ludzi nie było? Oczywiscie, ze byli. Ty nie zrozumiales mojej intencji. Ja pokazywal dwulicowosc zachodu, ktory we wszystkim co jest zle, oskarza Rosje, a sam przy tym nie byl i nie jest w niczym lepszy. Tylko ja potrafie postrzegac w krajach zachidbich plusy, a dla Ciebie Rosja to tylko bandycki kraj. Czy teraz juz rozumiesz? Czy nadal emocje u Ciebie goruja nad rozumem? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Felus, mocno przeceniasz mnie :-) 02.06.26, 00:48 >Dla mnie nazywanie mnie sowieckim czlowiekiem brzmi jak pochwala. Bo byc sowieckim czlowiekiem, to znaczy nalezec do tych, kto zwalczyli nazizm, wyslali pierwszego czlowieka w kosmos. Tak też myślałem. Miłość do ZSRR wyssałeś z mlekiem matki. Ojciec na turnusy do gułagu jeździł z radością. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja tam rozumiem Igora... 02.06.26, 05:12 boomerang napisał: > Tak też myślałem. Miłość do ZSRR wyssałeś z mlekiem matki. Maladjec stracil Ojczyzne na Ukrainie (Он потерял свою родину в Украине) i poniekad jest bezdomny. dobrze, ze PL go przytulila. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 dwie baby bazarowe 02.06.26, 08:29 Jasiek ze strusiem, zajeli sie tym, co im idzie najlepiej -plotkarstwem. Co najsmieszniej, i jedna bab bazarowa, jak i druga,mieszkaja na obczyznie, przygarnuieci jeden przez szwabow, a drugi przez prodkow bandytow. Coi was obchodzi moje zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: dwie baby bazarowe 02.06.26, 21:57 Igor zaigorzył: > Coi was obchodzi moje zycie? Nic, natomiast moje życie ciebie interesuje i dałeś temu wyraz wcześniej. Ciekawy byłeś mojej zamożności. Ja nie jestem ciekawy twojej. Jesteś dla mnie mało interesującym produktem kraju rad, intrygantem i niewiniątkiem zarazem. Momentami przypominasz Putina. Putin jest niski, a ty jesteś kieszonkowy Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 boomerang, mocno przeceniasz swoja role 03.06.26, 11:00 boomerang napisał: > Nic, natomiast moje życie ciebie interesuje i dałeś temu wyraz wcześniej. Mnie twoje zycie obchodzi, jak zeszloroczny snieg. Ty wtedy napisales ewidentna glupote, a ja ciebie podpuscilem, zeby ty zaczales tlumaczyc sie. W trakcie tlumaczenia wyszedles na glupka. To jedynie, co interesuje mnie - wykazac glupote rusofoba. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: boomerang, mocno przeceniasz swoja role 03.06.26, 11:33 > To jedynie, co interesuje mnie - wykazac glupote rusofoba. Jesteś wścibska radziecka gnida i interesuje cię znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: boomerang, mocno przeceniasz swoja role 03.06.26, 11:40 boomerang napisał: > Jesteś wścibska radziecka gnida i interesuje cię znacznie więcej. Haha. Boomerang, gdy ktos z rusofobow mnie obraza, to dla mnie nie ma zadnego znaczenia. Jak mozna obrazic sie na kogos chorego? A oprocz tego, mnie naprawde Ty osobiscie nie interesujesz. Mnie interesuje psychotyp rusofoba. A ty jestes tylko objektem badan. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Felus... 01.06.26, 11:38 felusiak1 napisał: > widzisz borka, igor rozmawia, sprzecza się, argumentuje. > Ty wygłaszasz oświadczenia. Ty nie potrzebnie zaczales tlumaczyc sie. Ale nic Tobie nie narzucam, jak uwazasz, ze trzeba tlumaczyc sie ze swoich dzialan, to Twoja sprawa. Ja, gdyby ktos mnie wskazal co ja mam robic, bardzo grzecznie odpisalbym - spadaj ze swoimi poleceniami. Bez wzgledu na to, kto to polecenie mnie wydal. W swoim czasie bardzo mocno klocilem sie i z Ewa, i Swiblowo, a i Monalisa moze potwierdzic, ze gdy chodzi o bronienie swojej racji, ja nie dziele na swoich i "cudzych". Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus... 01.06.26, 18:11 weź nie pjerdol. Ja się nie tłumaczę, ja wyjaśniam stan rzeczy. Zauważ, że to ty się tłumaczysz w tekście powyżej. Generalnie dyskutujesz, sprzeczasz się, argumentujesz w obronie swoich pogladów. Inni, w wiekszości wygłaszają oswiadczenia, krótkie i pozbawione tresci ale silnie emocjonalne. Takie jak "spadaj onuco" albo "ty nie wiesz jak teraz jest w Polsce" w dyskusji o konstytucji. Tak jakby konstytucja zmieniala się z upływem czasu. I jeszcze jedno. Czasami sprawdzasz czy przedstawiana narracja zgadza się z faktami. Tego tutaj nikt nie robi. Jak papugi, bezkrytycznie powtarzaja. Takie gdakanie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus... 01.06.26, 18:42 felusiak1 napisał: > weź nie pjerdol. Ja się nie tłumaczę, ja wyjaśniam stan rzeczy. > Zauważ, że to ty się tłumaczysz w tekście powyżej. Felus, bez obrazy, ale wlasnie Ty tlumaczyles sie. Gdyby Ty napisales: odpieprz sie ode mnie, robie co uwazam za sluszne..... . A dalej tekst wyjasniajacy. Co dotyczy tego co ja napisalem wyzej, to zapominasz o jednym -Ty mnie nic nie zarzuciles, Ty mnie nic nie nakazales, wiec ja po prostu napisalem do Ciebie, jak ja to widze. To jest calkiem co innego, niz tlumaczenie sie. > Generalnie dyskutujesz, sprzeczasz się, argumentujesz w obronie swoich pogladów Przeciez po to i wchodze na forum. ja nie musze podnosic swoja samoocene oswiadczeniami. > I jeszcze jedno. Czasami sprawdzasz czy przedstawiana narracja zgadza się z fak > tami. Tego tutaj nikt nie robi. Jak papugi, bezkrytycznie powtarzaja. Takie gda > kanie. Dzieki, ze to doceniasz, ale mala uwaga - ja za kazdym razem sprawdzam co pisze. Ale czasami mi zdarza sie zakladac watki (przy pomocy mony), czy psac posty, w ktorych celowo pisze cos nie do konca zgodnego ze stanem faktycznym. I jesli to dotyczy USA, to zawsze adresatem tej prowokacji jestes Ty, bo najlepszy sposob dla rozpoczecia dyskusji z Toba, to wlasnie taka niegrozna prowokacja. I jesli zauwazyles, ja zawsze w takich przypadkach zgadzam sie z Toba. Nie raz dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada forum 03.06.26, 19:45 Zapytale, AI dlaczeg z USA nie mozna wejsc na forum gazeta.pl? I odpowiedz: Niemożność wejścia na forum gazeta.pl z USA wynika najczęściej z blokady geograficznej (geoblockingu) wprowadzonej przez administratorów portalu lub rygorystycznych filtrów bezpieczeństwa anty-DDoS. 1. Ochrona przed cyberatakami i spamemGłównym powodem blokowania ruchu z zagranicy (szczególnie spoza Unii Europejskiej) na forach dyskusyjnych jest walka z botami, masowym spamem oraz atakami typu DDoS. Ponieważ serwery forów są podatne na przeciążenia, administratorzy Gazeta.pl często odcinają całe pule adresów IP pochodzące z Ameryki Północnej czy Azji, skąd generowany jest ogromny ruch sieciowy o charakterze złośliwym. 2. Kwestie prawne i RODO (GDPR)Unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO) nakłada na europejskich wydawców restrykcyjne obowiązki. Część polskich mediów decyduje się na całkowite lub wybiórcze blokowanie użytkowników spoza UE (w tym z USA), aby uniknąć potencjalnych konfliktów prawnych związanych z przetwarzaniem danych czy targetowaniem reklam, które w Stanach Zjednoczonych podlegają zupełnie innym regulacjom. Jak widac tez przez regulacje prawne blokowane sa te dojscia Oczywiscie mozna z VPNem jak f1 robi. Ciekawe czy malko, e8, bmc senioryta skapna sie dlaczego nie moga wejsc i sporobuja VPNa. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Blokada forum 03.06.26, 19:54 RODO nie ma z tym nic wspolnego. Bez problemu z USA można wejść na gazeta.pl i komentować. Zablokowane jest tylko forum i poczta. Żaden inny kraj nie jest zablokowany, nawet Kazachstan. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada forum 03.06.26, 20:06 felusiak1 napisał: > RODO nie ma z tym nic wspolnego. Bez problemu z USA można wejść na gazeta.pl i > komentować. > Zablokowane jest tylko forum i poczta. Żaden inny kraj nie jest zablokowany, na > wet Kazachstan. Moze gazeta ale forum tak uwazac. Ze macie w USA jakies prawne regulacje poprzez ktore jak bedzie dostep do forum z USA jacys adwokaci z USA gazete oskarza. I bez wielkiego badania jak i czy napewno obcieli was. Moze nawet nieslusznie ale po cholere moze miec z wami klopty i narazic sie na 1 miliard$ pozew? Wy tak lubicie. A ze reklamy przy czytniu forum dla takich jak Ty z USA nic nie daja, nie kupisz w Polsce przeciez z USA nic, to won z takim Tez czytalem juz ze jakies gazety amerykanskie sa z Polski niedostepne, tez regulacje. Ale wasz, amerykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Już nie można 03.06.26, 19:56 Teraz pojawia się informacja: "Blokada antyspamowa" Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Już nie można 03.06.26, 20:10 felusiak1 napisał: > Teraz pojawia się informacja: "Blokada antyspamowa" Taki komunikat pojawia sie najczesciej, gdy korzysta sie z bramki proxy, wciagnieta na liste potencjalnie niebezpeczne. Jak pamiec mnie nie zawodzi, to cos podobnego juz bylo kilka lat temu. Jeden z moich znajomych nie mogl wejsc na poczte z IP amerykanskiego, ale po jakims czasie dostep byl przywrocony. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Już nie można 03.06.26, 20:10 felusiak1 napisał: > Teraz pojawia się informacja: "Blokada antyspamowa" Taki komunikat pojawia sie najczesciej, gdy korzysta sie z bramki proxy, wciagnieta na liste potencjalnie niebezpeczne. Jak pamiec mnie nie zawodzi, to cos podobnego juz bylo kilka lat temu. Jeden z moich znajomych nie mogl wejsc na poczte z IP amerykanskiego, ale po jakims czasie dostep byl przywrocony. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Już nie można 03.06.26, 20:15 felusiak1 napisał: > Teraz pojawia się informacja: "Blokada antyspamowa" Jak ja chce wejsc za pomoca VPNu na forum to tez dostaje „blokada anryspamowa“. Nie testowalem za duzo krajow moze znalazloby sie jakies przez ktory moge wejsc ale widac ze te VPNy moga miec takie IP ktorych forum ma na czarnej liscie. jak pisze Igor. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Już nie można 03.06.26, 20:35 j0rl.1 napisał: > Test Honkong Z Honkongu wszedlem, ten IP nie jest zablokowany. Ale polskie ktore ma moj VPN zablokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Gazeta blokuje forum Felusiowi, a w tym czasie 04.06.26, 19:55 W Moskwie twierdza, ze " Rosja i USA podpiszą w piątek umowę ws. tunelu przez Cieśninę Beringa" pl.investing.com/news/economy-news/rosja-i-usa-podpisza-w-piatek-umowe-ws-tunelu-przez-ciesnine-beringa-93CH-1442298 Czyzby Putin z Trumpem postanowili razem napsac na Chiny? :-) Bo innego celu przy budowie tego tunela nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Gazeta blokuje forum Felusiowi, a w tym czas 04.06.26, 20:26 Bullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Gazeta blokuje forum Felusiowi, a w tym czas 04.06.26, 20:45 felusiak1 napisał: > Bullshit. Ale jest zajebisty sposob zabawic sie. Jak sadzisz, dlaczego taki tunel moglby sie przydac? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Gazeta blokuje forum Felusiowi, a w tym czas 04.06.26, 21:51 Do wyrzucania pieniedzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 A co sadzisz o tym? 04.06.26, 22:12 felusiak1 napisał: > Do wyrzucania pieniedzy w błoto. Juz wsponialem, ze moze Putin z Trumpem dogadali sie zaatakowac Chiny razem. Wiec wtedy ten tunel bylby bardzo przydatny . Polaczone amerykano-rosysjkie sily mogliby zaatakowac od razu z kilku kierunkow. Chiny nie mieliby zadnych szans. I wtedy nikt nie straszylby Rosje chinskim zagrozeniem, a USA pozbyliby sie glownego konkurenta gospodarczego. Fajnie byloby? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: A co sadzisz o tym? 04.06.26, 23:18 █████ ████ ██ ██ ██ ███ ███████ ██ ██ ██ ██ ██ ██ Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Felus, wpadasz w dziecinstwo? 05.06.26, 10:43 felusiak1 napisał: > █████ ████ > ██ ██ ██ > ███ ███████ > ██ ██ ██ > ██ ██ ██ > Tyle wysilku, zamiast napisac pare slow. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: Felus, wpadasz w dziecinstwo? 05.06.26, 17:08 felusiak1 napisał: > Tak A wogole co to mialo byc? p.s. masz jakis prywatny kontakt z malkontentem? Bez amerykanskiej "brygady" forum stal nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Co Tobie, Felus, jest? 05.06.26, 17:57 felusiak1 napisał: > NIE Nigdy nie lubiles dlugich postow, ale te dwa ostatnie bija wszystkie poprzednie po małomówności na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada forum 15.06.26, 20:10 Jest przypuszczenie ze to USA blokuje wejsca na fora gazety po IP z USA. I to nie jest glupie, w koncu Trump moze sie wqrwic na to co sie tu na niego gada. I tez wyjasnia dlaczego moderatorzy gazety twierdza ze oni nie blokuja. Co prawda wtedy wyglada na to ze sie wstydza ze Trump zablokowal i tego nie chca powiedziec. Bo w takim przypadku napewno wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
j0rl.1 Re: Blokada forum 17.06.26, 13:20 j0rl.1 napisał: > Jest przypuszczenie ze to USA blokuje wejsca na fora gazety po IP z USA. I to n > ie jest glupie, w koncu Trump moze sie wqrwic na to co sie tu na niego gada. > > I tez wyjasnia dlaczego moderatorzy gazety twierdza ze oni nie blokuja. Co praw > da wtedy wyglada na to ze sie wstydza ze Trump zablokowal i tego nie chca powi > edziec. Bo w takim przypadku napewno wiedza byla wcoraj mala wojna z moderacja gazety.pl za ta blokade IP z USA, jeszcze wczoraj jak wchodzilem IP z USA za pomoca VPN to forum nie bylo dostepne, zadne, ale teraz juz jest naprawione to jak widze. Czyli nie Trump a gazeta blokowala. Odpowiedz Link Zgłoś