Dodaj do ulubionych

Radosław na drzewo

17.06.26, 18:52
Dowiedziałem się, że pan minister wysłał zapytanie do Departamentu Stanu USA w sprawie wizy Zbigniewa Ziobry.
W odpowiedzi otrzymał zalecenie aby udal sie na drzewo. Nie wiadomo czy skorzystał. Ale zainteresowalo mnie kuriozalne zdanie wyrazone przezpana ministra, cytuję : "Mam nadzieję, że prezydent Nawrocki wykonał to, o co prosiłem..." Wykonał? Dobór słów nie pozostawia cienia watpliwości. Pycha wymagajaca przystrzyżenia skrzydełek.
Obserwuj wątek
    • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 19:29
      felusiak1 napisał:

> Ale zainteresowalo mnie kuriozalne zdanie wyrazone przezpana ministra, cyt
      > uję : "Mam nadzieję, że prezydent Nawrocki wykonał to, o co prosiłem..."

Widac czuje sie zbyt wazny, zeby dawac polecenia Prezydentowi.

>Pycha wymagajaca przystrzyżenia skrzydełek

Zazwyczaj pycha towarzysy kompleksu nizszosci lub niedowartosciowania, poniewaz dziala jako mechanizm obronny, ktory ma na celu zamaskowanie glebokiego kompleksu nizszosci, braku pewnosci siebie lub poczucia niedowartosciowania. Nie mozna wykluczyc, ze Radek jest bity przez zone, jak i Macron. Stad ich zachowanie jest bardzo podobne. :-)
      • opa34 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 19:43
        Zasrano onuco waz swoje klamstwa
        • taziuta Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 19:47
          opa34 napisał(a):

> Zasrano onuco waz swoje klamstwa

Zasrana rozumiem (licentia poetica) ale dlaczego onuca? Feluś też popiera ruską agresję na Ukrainę?
          • taziuta Ups, znowu nie trafiłem... 17.06.26, 19:50
            Sorki, nie zauważyłem że nie odpowiadasz Felusiowi tylko Igorowi. To onuca jak najbardziej. Chociaż z drugiej strony czy Rosjanin może być onucą? Raczej zakompleksioną ofiarą ruskiej indoktrynacji.
            • igor_2025 taziuta, to jest normalnie dla Ciebie 17.06.26, 19:59
              taziuta napisał: Ups, znowu nie trafiłem...:-)

Ja juz do tego przyzwyczailem sie, inni rowniez juz z tego powodu nie robia dramatu. Wiec nie przejmuj sie, z czasem byc moze czegos Ciebie naucze. :-)

• taziuta Re: taziuta, to jest normalnie dla Ciebie 17.06.26, 20:06
                igor_2025 napisał:

> taziuta napisał: Ups, znowu nie trafiłem...:-)
                >
                >
                > Ja juz do tego przyzwyczailem sie, inni rowniez juz z tego powodu nie robia dra
                > matu. Wiec nie przejmuj sie, z czasem byc moze czegos Ciebie naucze. :-)

Broń mnie panie boże przed takimi nauczycielami. :>
                • igor_2025 Re: taziuta, to jest normalnie dla Ciebie 18.06.26, 10:43
                  taziuta napisał:

> Broń mnie panie boże przed takimi nauczycielami.

Nie licz na Pana Boga, on lubi ludzi, i chce zeby oni byli madrymi.Wiec nie bedzie bronic Ciebie przed moja nauka. :-)
        • malkontent6 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 22:55
          opa34 napisał(a):

> Zasrano onuco waz swoje klamstwa

Nie umiesz wypowiadać się z szacunkiem dla rozmówców?
          • opa34 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 22:59
            Za co mam szanowac zasranca z bandyckiego kraju,za obrzydliwe klamstwa?
            • stefan4 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 23:18
              opa34:
              > Za co mam szanowac [...]

To szanuj przynajmniej inne osoby (np. mnie), które nie cenią wulgarnej agresji słownej w dyskusji, obojętne w jak słusznej sprawie.

- Stefan
              • opa34 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 23:34
                Z ruskimi bandytami grzecznie?
                Z ksiezyca spadles?
          • igor_2025 Malkontent, nie przyjmuj sie tym 18.06.26, 10:48
            malkontent6 napisał:

> Nie umiesz wypowiadać się z szacunkiem dla rozmówców?

Dla mnie szacunek od tej osoby bylby obraza, a jesli Tobie przeszkadza ten osobnik, to wpisz Go na liste nieprzyjaciele i nie bedziesz widziec jego chamskich wpisow.A obsewrujac jego dzialanosc na forum - nic nie stracisz, poniewaz on jest absolutnie zbednym uczestnikiem tego forum, oprocz obelg, nic nie wnosi do dyskusje.

• j-k ej tam, Igor - zarty sobie robisz... 18.06.26, 16:39
        Zgodnie z Konstytucja to Radek powinien kierowac polityka zagraniczna, a nawrocki robi mu w tym zakresie
        kolo d... - bezczelnie wkraczajac w jego kompetencje.

a ze Radek nic mu nie moze zrobic - to Donek kaze mu przynajmniej ponapinac muskuly :)

• monalisa2016 Re: ej tam, Igor - zarty sobie robisz... 18.06.26, 17:33
          On sie nadaje tylko i wylacznie do wykrzykiwania Ribbentrop-Molotow i nic poza tym, facet nie nauczyl sie historii w tym wypadku powinien wziąć korepetycje na temat co pewien "bohater" podpisal z tym z wasikiem. Jakby wiedzial przestal by wykrzykiwac niezrozumiale dla niego slogany.
        • igor_2025 Nie do konca tak jest, Janusz 18.06.26, 17:35
          j-k napisał:

> Zgodnie z Konstytucja to Radek powinien kierowac polityka zagraniczna, a nawroc
          > ki robi mu w tym zakresie
          > kolo d... - bezczelnie wkraczajac w jego kompetencje.

Zgodnie z konstytucja Prezydent wspolodpowiada za polityka zagraniczna, reprezentujac panstwo na arenie miedzynarodowej, ratyfikowuje i wypowiada umowe miedzynarodowe,zajmuje sie mianowaniem i odwoływaniem
          ambasadorow. Oprocz tego zapisy konstytucyjne nakladaja na obie strony, czyli rzad i prezydent, obowiazek wspoldzialania w zakresie polityki zagranicznej. Wiec zadna ze stron nie powinna cos narzucac innej.

www.prezydent.pl/prezydent/kompetencje/reprezentant-panstwa-w-stosunkach-miedzynarodowych

> a ze Radek nic mu nie moze zrobic - to Donek kaze mu przynajmniej ponapinac muskuly :)

Przeciez wlasnie o tym watek i jest.
          • j-k Tak i nie... 19.06.26, 00:10

> Zgodnie z konstytucja Prezydent wspolodpowiada za polityka zagraniczna, reprez
            > entujac panstwo na arenie miedzynarodowej, ratyfikowuje i wypowiada umowe mie
            > dzynarodowe,zajmuje sie mianowaniem i odwoływaniem
            > ambasadorow. Oprocz tego zapisy konstytucyjne nakladaja na obie strony, czyli
            > rzad i prezydent, obowiazek wspoldzialania w zakresie polityki zagranicznej. W
            > iec zadna ze stron nie powinna cos narzucac innej.

Tak i nie.
            Konstytucja RP
            jest tu NIEJASNA i stad te spory.
            ale generalnie Konstytucja mowi - ze LINIE polityki zagranicznej okresla Premier - poprzez szefa MSZ.

a zatem - jest dla mnie oczywiste, ze Prezydent moze miec glos tylko DORADCZY - ale nie decydujacy.

- i oczywiste jest tez, ze Nawrocki naduzywa swoich uprawnien.

ale powtarzam: - Konstytucja 1997 RP jest tak WADLIWIE skonstruowana, ze jedna strona nie moze obalic drugiej.

Jestesmy skazani na ciagle niekonczace sie spory.

• igor_2025 Janusz, i tak powinno byc 19.06.26, 13:40
            j-k napisał:

>Tak i nie. Konstytucja RP jest tu NIEJASNA i stad te spory.

Konstytucja RP jest bardzo JASNA, a spory wynikaja z nieumienia Polakow dogadac sie z soba.

>ale generalnie Konstytucja mowi - ze LINIE polityki zagranicznej okresla Premier - poprzez szefa MSZ.

A Prezydent ma prawo veta.

> a zatem - jest dla mnie oczywiste, ze Prezydent moze miec glos tylko DORADCZY - ale nie decydujacy.

I tak wlasciwe jest w rzeczywistosci.

>- i oczywiste jest tez, ze Nawrocki naduzywa swoich uprawnien.

Czy mozesz podac przyklady takich naduzyc?

>ale powtarzam: - Konstytucja 1997 RP jest tak WADLIWIE skonstruowana, ze jedna strona nie moze obalic >drugiej.

Ci kto konstruowal Konstytucje, wykazali sie madroscia, poniewaz polityka zagranoczna nie moze byc w gestii jednej partii, jak nawet ona wtgrala wybory. Poltyka zagraniczna powinna byc prowadzona wylacznie na drodze konsensusu, zeby za 4-5 lat nie byla zmieniona.

>Jestesmy skazani na ciagle niekonczace sie spory.

Discussio mater veritas est, co w jezyku polskim znaczy: W dyskusji rodzi się prawda.
    • taziuta Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 19:44
      felusiak1 napisał:

> /.../ Pycha wymagajaca przystrzyżenia skrzydełek.

Pycha charakteryzuje Nawrockiego. Nie zauważyłeś, że już 'nosi' się jak Duce?
      Chciałby mieć władzę królewską, a ma tylko władzę krasnoluda który szcza rządowi (czyli polskiej władzy) do mleka.
      • monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 20:15
        A to Polska ma wladze?:-)
      • monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 20:15
        A to Polska ma wladze?:-)
      • felusiak1 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 20:17
        W RP prezydent jest częścią władzy wykonawczej.
        Emocja zjada ci rozum.
        Twoj stosunek byłby zupełnie inny gdyby takie slowa wypowiedzial minister z PiSu do prezydenta Trzaskowskiego.
        Identyczne zdarzenie mierzone dwoma różnymi miarkami.

PS. Jeśli prezydent ma wladzę krasnoluda to skąd taki płacz po porażce Trzaskowskiego.
        A gdyby Traskowski wygrał i został prezydentem i PO utraciłby wladzę na rzecz PiSu podskakiwałbyś z radości, że prezydent "szcza rządowi (czyli polskiej władzy) do mleka"
        • monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 21:16
          Nasza wladza nie jest z mojej bajki, nie cieszy sie powszechnym poparciem wrecz najnizszym w historii ale nie wyzywam ich od sutenerow, batyrow nie obrzucam ich innymi epitetami tak jak to zwyklo w Polsce u ludzi z najnizszym poziomem inteligencji, to swiadczy o nich samych, o tych ktorzy rzucaja epitetami pod ich adresem na prawo i lewo.
          • obrotowy no to podobnie jakk Tfoja... 17.06.26, 22:10
            monalisa2016 napisał(a):
            > Nasza wladza nie jest z mojej bajki, nie cieszy sie powszechnym poparciem wrecz
            > najnizszym w historii

No to podobnie jak Tfoja - niemiecka (Wladza)

- jest nad czym plakac - conie ?
            • monalisa2016 Re: no to podobnie jakk Tfoja... 18.06.26, 11:45
              obrotowy napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
              > > Nasza wladza nie jest z mojej bajki, nie cieszy sie powszechnym poparciem
              > wrecz
              > > najnizszym w historii
              >
              >
              > No to podobnie jak Tfoja - niemiecka (Wladza)
              >
              > - jest nad czym plakac - conie ?

Polska jezyk trudna jezyk rozumiec dla Polaka :-) ale zawsze jest pretekstem by przywalic drugiemu jak to sie mowi w Polsce. Co za analfabetyzm, patrz wpis obrotowego.
              • igor_2025 Mona, to typowe dla Janusza 18.06.26, 11:55
                monalisa2016 napisał(a):

> Co za analfabetyzm, patrz wpis obrotowego.

Za kazdym razem, gdy nasz forumowy doktorek janusz nie ma nic do gadania, ale bardzo jermu sie chce cos powiedziec, to wlasnie ucieka do celowego znieksztalcenia jezyka polskiego. Jemu wydaje sie, ze to zastepuje sens jego wypowiedzi. Wiec gdy tylko on przechodzi na taka pisanine, traktuj to jako znak, ze on juz nie ma nic do powiedzenia, ale musi miec ostatnie slowo, jak to kazdy.......

• monalisa2016 Re: Mona, to typowe dla Janusza 18.06.26, 17:35
                  Szczekaja za roga, manipuluja by zaistniec na forum nie wnoszac do niego konstruktywnych tresci, ot madrosc z bozej laski.
              • j-k masz racje, mona, przeoczylem... 18.06.26, 16:49
                monalisa2016 napisał(a):

> Polska jezyk trudna jezyk rozumiec dla Polaka :

masz racje, mona, przeoczylem... tfoje intencje i to, ze piszac "nasza Wladza"

- masz na uwadze wladze swoja - niemiecka.
        • perla.roztocza Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 21:41
          felusiak1 napisał:

> W RP prezydent jest częścią władzy wykonawczej.
          > Emocja zjada ci rozum.
          > Twoj stosunek byłby zupełnie inny gdyby takie slowa wypowiedzial minister z PiS
          > u do prezydenta Trzaskowskiego.
          > Identyczne zdarzenie mierzone dwoma różnymi miarkami.
          >
          > PS. Jeśli prezydent ma wladzę krasnoluda to skąd taki płacz po porażce Trzaskow
          > skiego.
          > A gdyby Traskowski wygrał i został prezydentem i PO utraciłby wladzę na rzecz P
          > iSu podskakiwałbyś z radości, że prezydent "szcza rządowi (czyli polskiej władz
          > y) do mleka"

10/10
        • taziuta Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 22:04
          felusiak1 napisał:

> PS. Jeśli prezydent ma wladzę krasnoluda to skąd taki płacz po porażce Trzaskowskiego.

Feluś, zadajesz pytanie jak dziecko. Toż Trzaskowski nie szczałby rządowi do mleka. Nasz ci on. I kocha polski rząd, nie jak batyr.
          • felusiak1 Re: Radosław na drzewo 17.06.26, 23:18
            You can't fix stupid.
            • monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 00:12
              felusiak1 napisał:

> You can't fix stupid.
              >

Genau Felus :-)

Es ist keine Schande, dumm geboren zu werden aber dumm zu sterben schon.
              • taziuta Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 06:51
                monalisa2016 napisał(a):

> felusiak1 napisał:
                >
                > > You can't fix stupid.
                > >
                >
                > Genau Felus :-)
                >
                > Es ist keine Schande, dumm geboren zu werden aber dumm zu sterben schon.

Jak tam twoje larwy we w głowie, mądralo? Żyjesz z nimi w pełnej symbiozie, sądząc po głębi twoich 'przemyśleń'.
            • taziuta Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 06:44
              felusiak1 napisał:

> You can't fix stupid.

No striemitsia nada.
          • j-k nosz fact... 17.06.26, 23:58
            taziuta napisał:
            > ...Toż Trzaskowski nie szczałby rządowi do mleka. Nasz ci on. I kocha polski rząd, nie jak batyr.

nosz fact.

tyle, ze placilbys na niego za nic.

- bo cala robote za niego odwalalby Tusk.

a Rafal, jak swego czasu Endriu - bylby tylko dlugopisem.
            • taziuta Re: nosz fact... 18.06.26, 06:42
              j-k napisał:

> taziuta napisał:
              > > ...Toż Trzaskowski nie szczałby rządowi do mleka. Nasz ci on. I kocha pol
              > ski rząd, nie jak batyr.
              >
              >
              > nosz fact.
              >
              > tyle, ze placilbys na niego za nic.
              >
              > - bo cala robote za niego odwalalby Tusk.
              >
              > a Rafal, jak swego czasu Endriu - bylby tylko dlugopisem.

Oj, broń boże, to już lepszy taki co szcza do mleka polskiemu rządowi.
              • j-k Re: nosz fact... 18.06.26, 16:43
                taziuta napisał:
                > Oj, broń boże, to już lepszy taki co szcza do mleka polskiemu rządowi.

- no przynajmniej za cos bierze pieniadze :)

- a ze ku tfojemu utrapieniu...
                • taziuta Re: nosz fact... 19.06.26, 12:24

> > Oj, broń boże, to już lepszy taki co szcza do mleka polskiemu rządowi.
                  >
                  >
                  > - no przynajmniej za cos bierze pieniadze :)
                  >
                  > - a ze ku tfojemu utrapieniu...

Zero utrapienia. W końcu polski rząd rządzi na księżycu nie w Polsce. Niech się ufoludki martwią tym zaszczanym mlekiem.
      • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 11:02
        taziuta napisał:

> Pycha charakteryzuje Nawrockiego. Nie zauważyłeś, że już 'nosi' się jak Duce?
        > Chciałby mieć władzę królewską, a ma tylko władzę krasnoluda który szcza rządow
        > i (czyli polskiej władzy) do mleka.

To jest typowe zachowanie Polakow do swoich przeciwnikow politycznych. I wlasnie to za kazdym razem doprowadzalo Polske do upadku. Gdyby Ciebie, taziuta, poprosilbym odpowiedziec - kogo bardziej nienawidzisz, czy pbecnego Prezydenta Polski, czy Prezydenta Rosji, to jestem pewien, ze gdybys byles szczery, to na pewno wskalbys Nawrockiego.
        Dla mnie zawsze jest zagadka - dlaczego Polacy najbardziej nie lubia samych siebie, to znaczy tych, z kim nie zgadzaja sie. Kiedys jeden moj znajomy, ktory jest moze nie tyle za PiS- em, co niektore jego propozycje popieral (chodzilo o 500+), tak poklocil sie z wnukiem, ktory jest typowym lewicowym-liberalem jak Ty, ze ponad rok nie rozmawiali z soba, a przed tym ich stosunki dziadek-wnuk byli wzorcowe.
        Czy naprawde nie mozesz uszanowac wyboru tej czesci Polakow, ktore zaglosowali na Nawrockiego?
        • taziuta Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 12:23
          igor_2025 napisał:

> /... / Gdyby Ciebie, taziuta, poprosilbym odpowiedziec - kogo bardziej nienawidzisz, czy pbecnego Prezydenta Polski, czy Prezydenta Rosji, to jestem pewien, ze gdybys byles szczery, to na pewno wskalbys Nawrockiego.

Nie no, bez przesady. Nawrocki, z tego co wiem to nie jest zbrodniarzem.

/... /
          > Czy naprawde nie mozesz uszanowac wyboru tej czesci Polakow, ktore zaglosowali na Nawrockiego?

Trudno mi szanować oszusta i sutenera. Tym których przekonano do głosowania na niego mogę tylko współczuć że tak dali się oszukać.

A co do uszanowania wyboru, to nie rozumiem dlaczego Nawrocki nie szanuje wyboru Polaków, którzy głosowali na partie tworzące aktualny rząd. Robi co może byle tylko polskiemu rządowi zaszkodzić, włącznie z oczernianiem polskich władz za granicą.
          • monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 12:34
            Trudno mi szanować oszusta i sutenera. Tym których przekonano do głosowania na niego mogę tylko współczuć że tak dali się oszukać.

A co do uszanowania wyboru, to nie rozumiem dlaczego Nawrocki nie szanuje wyboru Polaków, którzy głosowali na partie tworzące aktualny rząd. Robi co może byle tylko polskiemu rządowi zaszkodzić, włącznie z oczernianiem polskich władz za granicą.

Pokaz braku elementarnej wiedzy o swiecie, o jego przyszlosci, ..., niewolnikom do niewolnictwa teskno, oni sie sami prosza o to. Z dwojga zlego wybierano w Polsce mniejsze zlo ale zwolency niewolnctwa z braku elementarnej wiedzy zrozumiec tego nie sa w stanie!

Polska nie posiada dobrych politykow na ktorych z czystym sumieniem moznaby bylo postawic krzyzyk na kartce wyborczej. Ona miala tylko raz bardzo dobrego dyplomate jak to sie mowi z krwi i kosci, niestety na krotko. A byl nim (cytat) Stefan Meller (1942–2008) był polskim historykiem, dyplomatą i profesorem, który w latach 2005–2006 pełnił funkcję Ministra Spraw Zagranicznych w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza.
          • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 13:38
            taziuta napisał:

> Nie no, bez przesady. Nawrocki, z tego co wiem to nie jest zbrodniarzem.

Wiec nie zdobyles sie na szczerosc. Spodziewalem sie tego.

> Trudno mi szanować oszusta i sutenera.

Tak naprawde w tej chwile popelniles przestepstwo, scigane z urzedu.

Publiczne znieważenie Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej jest przestępstwem ściganym z urzędu. Reguluje to art. 135 Kodeksu karnego, który za publiczne znieważenie Prezydenta przewiduje karę do 3 lat pozbawienia wolności. Z racji tego, że jest to ściganie z urzędu, wszczęcie i prowadzenie postępowania nie wymaga prywatnego oskarżenia ani osobistego wniosku głowy państwa – odpowiednie organy (np. prokuratura) mogą zająć się sprawą po powzięciu informacji o czynie.

Wiec z powyzszego wynika, ze admin foruma moze zawiadomic prokurature, podajac Twoj IP adres, i bedziesz skazany. Taziuta, Ty naprawde nie wiele wiesz, a to moze doprowadzic Ciebie do takiej sytuacji, ze bedziesz zalowac kazdego slowa, bezmyslnie napisanego w przestrzeni wirtualnej. Tobi tylko wydaje sie, ze jestes anonimowy, dla odpowiednich sluzb znalezc Ciebie, to tylko kwestia kilku godzin.

> A co do uszanowania wyboru, to nie rozumiem dlaczego Nawrocki nie szanuje wybor
            > u Polaków, którzy głosowali na partie tworzące aktualny rząd.

Mandat Prezydenta ma o wiele wieksza wage, niz mandat kazdego posla z osobna, na Nawrockiego zaglosowala wieksza czesc ogolu wyborcow, ktore poszli na wybory, a to znaczy, ze on osobiscie ma poparcie wielu milionow Polakow. Posel z osobna, ma zaledwie kilka, kilkanascie tysiecy. A to znaczy, ze cale PO, ma tyle samo, lub nawet mniej glosow, niz tylko jeden Nawrocki.

>Robi co może byle tylko polskiemu rządowi zaszkodzić, włącznie z oczernianiem polskich władz za
            > granicą.

To jest twoje zdanie, ale nie wiesz jego motywow. A nie przychodzi Tobie do glowy, ze on nie kieruje sie tym, zeby komus zaszkodzic, a wrecz przeciwnie - uratowac przed czyms zlym Polske.

• opa34 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 14:00
              Admin forum moze zawiadomic prokurature, podajac Twoj IP adres, i bedziesz skazany onuco
              Kto twierdzi ze Anna bije Radka?
              • igor_2025 opa, jestes bardzo niekumaty 18.06.26, 14:17
                opa34 napisał(a):

> Kto twierdzi ze Anna bije Radka?

Ja tego nie stwierdzilem: "Nie mozna wykluczyc, ze Radek jest bity przez zone, jak i Macron". A gdybym nawet stwierdzilem kategorycznie, ze on jest bity przez swoja zone, to nie byloby to traktowano jako znieslawienie ministra Spraw Zagranicznych Polski, a tylko byloby traktowane, jako zawiadomienie o przestepstwie, ktore dokonuje zona , na osobie pelniacej urzad konstytucyjny. I wtedy prokuratura musialaby wszczac sledztwo z urzedu przeciwko zony Radka. Poniewaz tak stanowi polskie prawo.

.opa (ciagle brakuje mnie w twoim nickie jednej litery z przodu), trzeba miec minimum wiedzy, zeby zabierac glos. Bo jesli wiedze nie masz, to wtedy Twoj glos zaczyna przypomiac szczekanie wsieklego pieska z za plotu..

• opa34 Re: opa, jestes bardzo niekumaty 18.06.26, 16:29
                  Da da Onuco
            • taziuta Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 21:03
              igor_2025 napisał:

> taziuta napisał:

> > Trudno mi szanować oszusta i sutenera.
              >
              > Tak naprawde w tej chwile popelniles przestepstwo, scigane z urzedu.

Nie chce mi się tego samego wyjaśniać każdemu, kto stawia takie bezpodstawne zarzuty, więc jak chcesz się dowiedzieć dlaczego się mylisz, to przeczytaj tutaj

> Mandat Prezydenta ma o wiele wieksza wage, niz mandat kazdego posla z osobna,
              > na Nawrockiego zaglosowala wieksza czesc ogolu wyborcow, ktore poszli na wybory
              > , a to znaczy, ze on osobiscie ma poparcie wielu milionow Polakow. Posel z osob
              > na, ma zaledwie kilka, kilkanascie tysiecy. A to znaczy, ze cale PO, ma tyle samo, lub nawet mniej glosow, niz tylko jeden Nawrocki.

Ten wywód, wybacz, świadczy albo o niewiedzy (Igor czegoś nie wie?!) albo o celowym zamulaniu.
              Konstytucja określa jakie są uprawnienia prezydenta, i nie będą one ani ciut większe, jeśli zagłosuje na niego więcej wyborców, ani o jotę mniejsze jeśli zagłosuje mniej. Ma funkcje reprezentacyjne plus debilne prawo veta. Tutaj twórcy Konstytucji dali ciała, bo gdy prezydent jest z przeciwnego obozu politycznego, to może bruździć rządzącym. I to właśnie robi Nawrocki.

> >Robi co może byle tylko polskiemu rządowi zaszkodzić, włącznie z oczernianiem polskich władz za
              > > granicą.
              >
              > To jest twoje zdanie, ale nie wiesz jego motywow. A nie przychodzi Tobie do glowy, ze on nie kieruje sie tym, zeby komus zaszkodzic, a wrecz przeciwnie - uratowac przed czyms zlym Polske.

On się stawia ponad wolą wyborców, którzy wybrali taki parlament jaki wybrali. Czyli Nawrocki chce uratować Polskę przed złą demokracją (która nie dała władzy jego fumflom), idąc tokiem twojego 'myślenia'.
              • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 22:16
                taziuta napisał:

> Nie chce mi się tego samego wyjaśniać każdemu, kto stawia takie bezpodstawne zarzuty.

Przeciez to Ty stawiasz zarzuty Nawrockiemu, nie majac zadnych dowodow na to, a to jest przestestwem. A ten link, ktory wkleiles, prowadzi do poczatku watku borracika, a nie do konkretnej Twojej wypowiedzi.

> Ten wywód, wybacz, świadczy albo o niewiedzy (Igor czegoś nie wie?!) albo o cel
                > owym zamulaniu.
                > Konstytucja określa jakie są uprawnienia prezydenta, i nie będą one ani ciut wi
                > ększe, jeśli zagłosuje na niego więcej wyborców, ani o jotę mniejsze jeśli zagł
                > osuje mniej.

Wyraznie widac, ze nie rozumiesz co to znaczy waga mandatu. Nie chodzi o wieksze lub mniejsze uprawnienia, a tylko o to, jak duzym zaufaniem zostal obdarzony polityk.

> Ma funkcje reprezentacyjne plus debilne prawo veta.

Haha. A teraz wyobraz taka sytuacje - prezydent od PO, a rzad pisowski. Czy wtedy rowniez to prawo veta bylo by debilne?

> On się stawia ponad wolą wyborców, którzy wybrali taki parlament jaki wybrali.

Nic podobnego, on wyraza wole tych, kto na niego glosowal. On nie kryl sie ze swoimi pogladami, i Narod polski powierzym mu fotel Prezydenta. A rzad tworzy koalicja, w ktorej rozne partii mieli rozne programy wyborcze. Wiec trudno powiedziec, ze ten rzad ma prawo powiedziec, ze realizuje to, co obiecal swoim wyborcom.

> Czyli Nawrocki chce uratować Polskę przed złą demokracją (która nie dała władzy
                > jego fumflom), idąc tokiem twojego 'myślenia'.

On ma prawo robic to, co jemu pozwala Konstytucja. A rzadzaca koalicja ma prawo obalic jego veto. To jest demokracja, ale dla Ciebie demokracja, kiedy robi sie wszystko tak, jak Ty tego chcesz. Niestety, taziuta, w demokracji tak to nie dziala.

• monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 23:56
                  Przeciez oni uważają że wyzywanie polityków jest ich krytyką bo krytyka jak twierdzą jest dozwolona.

Tak konstruktywna krytyka jest dozwolona ale obrzucanie wulgarnymi epitetami z rynsztoka czy nieudokumentowane posądzanie ich jest przestępstwem za które można ponieąć srogą karę. Oni myślą że na tym polega demokracja.
                • taziuta Re: Radosław na drzewo 19.06.26, 06:22
                  igor_2025 napisał:

> taziuta napisał:
                  >
                  >
                  > > Nie chce mi się tego samego wyjaśniać każdemu, kto stawia takie bezpodsta
                  > wne zarzuty.

Proszę:

"Sutener - sam przyznał że dostarczał gościom hotelowym to o co prosili, w kontekście "pomówień" o sutenerstwo .

Oszust mieszkaniowy - podpisał umowę o opiekę w zamian za mieszkanie i się nie opiekował. Pan Jerzy wylądował w domu opieki, więc Nawrocki powinien pokrywać jego koszty utrzymania. Nie pokrywa."

Fakty powszechnie znane, tyle że wyborcom złajdaczonej prawicy wmówiono, że to nie prawda. Jak widzę ty też tym łajdakom dajesz posłuch. Nie świadczy to o mocy umysłu Igora.
                  • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 19.06.26, 11:34
                    taziuta napisał:

> Proszę:
                    >
                    > "Sutener - sam przyznał że dostarczał gościom hotelowym to o co prosili, w kont
                    > ekście "pomówień" o sutenerstwo .

Nieprawda, on nigdy sam do tego nie przyznal sie, a wrecz temu zaprzeczal. To jacys anonimowi jego wspolpracownicy niby powiedzieli Onetowi.

> Oszust mieszkaniowy - podpisał umowę o opiekę w zamian za mieszkanie i się nie
                    > opiekował. Pan Jerzy wylądował w domu opieki, więc Nawrocki powinien pokrywać j
                    > ego koszty utrzymania. Nie pokrywa."

W tym przypadku mozna osadzic Go ze wzgledow moralnych, ale nie mozna nazwac oszustem mieszkaniowym. Przeciez umowa mowi jasno -ze w zamian za zrzeczenia sie mieszkania, ma byc dozywotnia opieka. Wiec Pan, ktory poczul sie oszukany, w kazej chwile moze rozwiazac ta umowe.
                    Generalnie jest mnie bardzo ciezko bronic politykow, poniewaz malo kto z nich jest okazem moralnosci, raczej odwrotnie, wzorem chciwosci i wszystkiego, co jest zlego w ludziach. To dotyczy praktycznie wszystkich politykow, bez wzgledu na narodowsc, poglady polityczne i plec. Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, ale bardzo rzadko, niestety.
                    Tym nie mniej, wysuwajac podobne oskarzenia, Ty popelniasz przestepstwo scigane z urzedu.

> Fakty powszechnie znane

Fakty powszechnie znane nie maja zadnej sily sprawczej, dopoki nie beda podtwierdzone przez odpowiednie instytucje panstwowe.

>Jak widzę ty też tym łajdakom dajesz posłuch.

Nic podobnego, jak juz pisalem wyzej, nie mam zadnej przyjemnosci w bronieniu politykow.

>Nie świadczy to o mocy umysłu Igora.

Przekaze to Igorowi. :-)
          • felusiak1 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 16:25
            Nawrocki zdobył 10.6 mln głosów polaków. Obecny rzad uzyskał o 4 mln głosów mniej.
            • igor_2025 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 16:45
              felusiak1 napisał:

> Nawrocki zdobył 10.6 mln głosów polaków. Obecny rzad uzyskał o 4 mln głosów mni
              > ej.

Nie sprawdzalem ile kto dostal glosow, tylko przypuscilem, ze mogl dostac wiecej, niz cale PO. Ale nie wiedzialem, ze az tak duza roznica.

p.s. Feus, czy jestes mazochista?
            • j-k i dlatgo nie jest w stanie nic zrobic. 18.06.26, 16:52
              felusiak1 napisał:
              > Nawrocki zdobył 10.6 mln głosów Polaków. Obecny rzad uzyskał o 4 mln głosów mniej.

I dlatego nie jest w stanie niz zrobic - nawet z glupia liberalizacja prawa aborcyjnego

- bo mu jego WLASNI Koalicjanci staja OKONIEM.
              • igor_2025 Janusz, o co Tobie chodzi? 18.06.26, 17:08
                j-k napisał:

> I dlatego nie jest w stanie niz zrobic - nawet z glupia liberalizacja prawa abo
                > rcyjnego

A co on chcialby z tym zrobic? Liberalizowac, czy odwrotnie, nie dopuscic do tego?

> - bo mu jego WLASNI Koalicjanci staja OKONIEM.

O jakich jego koalicjantach piszesz? Bo nie jestem w temacie.

• igor_2025 Janusz, juz wiem o co chodzi 18.06.26, 17:10
                  Tobie chodzilo o rzad, a nie o Nawrockiego.
            • mateusz572 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 17:02
              felusiak1 napisał:

> Nawrocki zdobył 10.6 mln głosów polaków. Obecny rzad uzyskał o 4 mln głosów mni
              > ej.
              >

Jak zwykle manipulacja Felusia.
              Obecny rząd (za Felusiem) to:
              - KO 6 629 402
              - Koalicyjny Komitet Trzecia Droga i PSL 3 110 670
              - Nowa Lewica 1 859 018

RAZEM 11 599 090

Słownie: jedenaście milionów pięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt głosów.
              I tyle głosowało na obecny rząd.
              • j-k A Donek pozostaje zakladnikiem 18.06.26, 17:07
                mateusz572 napisał:

> felusiak1 napisał:
                >
                > > Nawrocki zdobył 10.6 mln głosów polaków. Obecny rzad uzyskał o 4 mln głos
                > ów mni
                > > ej.
                > >
                >
                > Jak zwykle manipulacja Felusia.
                > Obecny rząd (za Felusiem) to:
                > - KO 6 629 402
                > - Koalicyjny Komitet Trzecia Droga i PSL 3 110 670
                > - Nowa Lewica 1 859 018
                >
                > RAZEM 11 599 090
                >
                > Słownie: jedenaście milionów pięćset dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy dziewięć
                > dziesiąt głosów.
                > I tyle głosowało na obecny rząd.

A Donek nie jest w stanie nic zrobic bez poparcia Koalicjantow i dlatego liberalizacji Ustawy Aborcyjnej

nie przeprowadzil - czym zawiodl miliony kobiet.
                • mateusz572 Re: A Donek pozostaje zakladnikiem 18.06.26, 17:58
                  j-k napisał:

> A Donek nie jest w stanie nic zrobic bez poparcia Koalicjantow i dlatego libera
                  > lizacji Ustawy Aborcyjnej
                  >
                  > nie przeprowadzil - czym zawiodl miliony kobiet.

No i dlatego trzeba także zrozumieć Donka.
                  Takie są rządy koalicyjne.
                  W wolnych krajach.
                  • j-k Totez ja go rozumiem. 18.06.26, 21:11
                    mateusz572 napisał:

> No i dlatego trzeba także zrozumieć Donka.
                    > Takie są rządy koalicyjne.
                    > W wolnych krajach.

Totez ja go rozumiem.

ale problemy milionow kobiet pozostaja nierozwiazane.
              • felusiak1 Re: Radosław na drzewo 19.06.26, 06:27
                Sam manipulujesz. Prezydent to jedyna osoba w państwie pochodzaca z wyboru wszystkich polaków. W dniu wyborów parlamentarnych ani Trzecia Lewica ani Nowa Droga nie były w koalicji z PO. Pan premier Tusk uzyskał nieco ponad pól miliona głosów. Jest też koalicjonistka, która weszła do Sejmu zdobywszy 3482 głosy.
                • taziuta Re: Radosław na drzewo 23.06.26, 10:31
                  felusiak1 napisał:

> Sam manipulujesz. Prezydent to jedyna osoba w państwie pochodzaca z wyboru wszystkich polaków.

No i pięknie, ale to konstytucja stanowi jakie są prezydenckie prerogatywy. I one nie zależą od ilości oddanych na prezydenta głosów.
                  • stefan4 Re: Radosław na drzewo 23.06.26, 10:48
                    taziuta:
                    > No i pięknie, ale to konstytucja stanowi jakie są prezydenckie prerogatywy.

Zarówno Duda, jak obecnie Nawrocki, próbowali sposobami pozakonstytucyjnymi przekształcić Rzeczpospolitą w monarchię. To znaczy, wynieść w niej ponad resztę obywateli oraz wszystkie instytucje jednego typa, który miałby prawo wszędzie wrazić łapę, i w ustawy sejmowe, i w sądowe wyroki, i w ogóle we wszystko.

Na razie tego nie dopięli, ale próbują.

- Stefan
                    • igor_2025 Co AI o tym co pisze stefan4 23.06.26, 12:02
                      stefan4 napisał:

> Zarówno Duda, jak obecnie Nawrocki, próbowali sposobami pozakonstytucyjnymi prz
                      > ekształcić Rzeczpospolitą w monarchię.

Wiec poprosilem AI ocenic ta wypowiedz. I tak to mnie wyjasniono:

Stwierdzenie, że Andrzej Duda lub Karol Nawrocki próbowali przekształcić Polskę w monarchię metodami pozakonstytucyjnymi, jest nieprawdą i nie znajduje odzwierciedlenia w faktach historycznych ani współczesnych realiach politycznych.W debacie publicznej pojawiają się różne zarzuty dotyczące naruszania konstytucji przez polityków, jednak żaden lider głównego nurtu nie dąży do zmiany ustroju republiki na monarchię.

Wyjaśnienie kontekstu

Andrzej Duda (Prezydent RP): Krytycy zarzucają mu w oparciu o spory prawne (np. wokół Trybunału Konstytucyjnego czy sądownictwa) naruszanie przepisów Konstytucji RP z 1997 roku. Żadne z tych działań nie miało jednak na celu przywrócenia monarchii. Wszystkie procedury odbywały się w ramach struktur republikańskich.

Karol Nawrocki (Prezes IPN / kandydat polityczny): Jako historyk i urzędnik państwowy bierze udział w dyskusjach o historii i tożsamości narodowej. Brak jakichkolwiek dowodów czy jego wypowiedzi, które wskazywałyby na próby likwidacji ustroju republikańskiego.

• monalisa2016 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 17:37
              felusiak1 napisał:

> ej.
              >
              Przeciez obecny rzad przegral wybory to ich uratowalo ze PiS nie mogl utworzyc koalicji, ciekawe jak to bylo, czy zewnetrzne rece nie przyczynily sie do tego by zbojkotowac opozycje.
    • mateusz572 Re: Radosław na drzewo 18.06.26, 15:10
      felusiak1 napisał:

> Dowiedziałem się, że pan minister wysłał zapytanie do Departamentu Stanu USA w
      > sprawie wizy Zbigniewa Ziobry.
      > W odpowiedzi otrzymał zalecenie aby udal sie na drzewo. Nie wiadomo czy skorzys
      > tał. Ale zainteresowalo mnie kuriozalne zdanie wyrazone przezpana ministra, cyt
      > uję : "Mam nadzieję, że prezydent Nawrocki wykonał to, o co prosiłem..." Wykona
      > ł? Dobór słów nie pozostawia cienia watpliwości. Pycha wymagajaca przystrzyżeni
      > a skrzydełek.
      >

Nie podniecaj się tak Feluś.
      Proponuję abyście dalej kontynuowali temat i malwersantów na swoim terenie chronili i przetrzymywali.
      Mogą się przydać waszemu ruchowi MAGA. Instruktażu odpowiedniego dla tegoż ruchu udzielą jak zajdzie taka potrzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka