Dodaj do ulubionych

Die Lage in Frankreich

02.10.26, 11:11
Trudno pisac o tym co sie dzieje we Francji. Rozrabiaja uczniowie liceow panstwowych. Dlaczego sa nieszczesliwi? Musza sie uczyc ? Boja sie o przyszla prace? Powod jest troche bardziej banalny i bardzo polityczny. Wyglada na to, ze podpuszcza mlodych Jean Luc Mélanchon i jego partia LFI. Dlaczego to robia? Ponoc dlatego, ze chca dojsc do wladzy, by tak jak niegdys general De Gaulle by uratowac kraj przed upadkiem. Dlaczego uzywa do tego mlodych licealistow? Bo jest wsrod nich wielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

W koncu czy to sluzy panstwu? Ano, w zadnym wypadku, to test zwyczajne awanturnictwo. Panstwo potrzebuje polityka, ktory zaproponuje rozsadny plan oszczednosci i redukcji wydatkow publicznych . Dlug panstwowy doszedl do rekordowych szczytow 3600 mld € i dochodzimy powoli do katastrofy ekonomicznej...

PF
Obserwuj wątek
    • oszol-lom-z-rm Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 11:14
      Francja elegancja zawsze zrewoltowana
      • hordol Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 06:20
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Francja elegancja zawsze zrewoltowana
        to dergrengolada
    • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 11:55
      siedzisz PF z tymi muslimami i nadal się zastanawiasz dlaczego to robią?
      A dlaczego Murzyn, który jest burmistrzem miasta Saint-Denis razem z młodzieżą radował się na tle płonącej szkoły czy też innego budynku?
      Dawno nie widziałem tak szczęśliwego człowieka jak tego tańczącego burmistrza.
      No cóż, przyjęliście trzeci świat więc staliście się trzecim światem.
      Gdybyście nie przyjmowali to być może ludność Francji skurczyłaby się o parę milinów ale to nadal byliby Francuzi.
      Widzisz PF, to rozumujesz cywilizacją europejską, a oni rozumują inaczej.
      U nich na pierwszym miejscu stoi klan rodzinny, który czasami liczy tysiące osób. Jest jeszcze islam i gangi uliczne.
      A państwo jest na samym końcu o ile jest w ogóle w ich rozumowaniu.
      Nie mają żadnego szacunku do państwa, i to nie ważne czy to jest Francja, Anglia czy Niemcy lub Szwecja.
      Zanim ich się przyjmie trzeba zobaczyć co całościowo zrobili z kraju z którego przybyli. I na bank wyjdzie, że zrobili syf, więc czemu pytasz dlaczego u was też robią syf skoro wiadomo, że instytucję państwa mają w czterech literach.
      Za 15-20 lat przejmą władzę i będziecie jak Syria, Libia czy inna Somalia.
      No chyba, ze zrobicie rewolucję i wyciągniecie z magazynów gilotyny.
      A was na to nie stać, wolicie zostać trzecim światem bo tak wam każe humanitaryzm właśnie.

• polski_francuz Bez glowy 02.10.26, 12:15
        perla.roztocza napisał(a):

" Gdybyście nie przyjmowali to być może ludność Francji skurczyłaby się o parę milionów ale to nadal byliby Francuzi."

Dyskusyjne, bo Francja byla tez w Afryce i ci tam i wtedy urodzeni byli tez Francuzami

" Za 15-20 lat przejmą władzę i będziecie jak Syria, Libia czy inna Somalia. No chyba, ze zrobicie rewolucję i wyciągniecie z magazynów gilotyny."

Czy przejma wladze to dosc watpie. A rewolucja? Europa ma tez cos do powiedzenia i niezadlugo cos powie. Przychodza tez wybory prezydenckie (za rok) i zobaczymy na kogo demokracja stawia...Co do gilotyn to nie te czasy.

PF
        • perla.roztocza Re: Bez glowy 02.10.26, 12:42
          polski_francuz napisał:

> " Gdybyście nie przyjmowali to być może ludność Francji skurczyłaby się o pa
          > rę milionów ale to nadal byliby Francuzi."
          >

> Dyskusyjne, bo Francja byla tez w Afryce i ci tam i wtedy urodzeni byli tez Fra
          > ncuzami
          >
          > " Za 15-20 lat przejmą władzę i będziecie jak Syria, Libia czy inna Somalia.
          > No chyba, ze zrobicie rewolucję i wyciągniecie z magazynów gilotyny."

>
          > Czy przejma wladze to dosc watpie. A rewolucja? Europa ma tez cos do powiedzeni
          > a i niezadlugo cos powie. Przychodza tez wybory prezydenckie (za rok) i zobaczy
          > my na kogo demokracja stawia...Co do gilotyn to nie te czasy.

gilotyna była tylko przenośnią do oporu tej sytuacji.
          I wiesz, władzę przejmą.
          Wczoraj spojrzałem na demografię Niemiec.
          W zachodnich landach dzieci w wieku 0-16 to ponad połowa dzieci z pochodzeniem migracyjnym głównie muzułmańskim.
          No to co oni zrobią jak dorosną za te 15-20 lat?
          To idzie do wojny domowej.
          I jeszcze raz, muzułmanie nie rozumują tak jak ty.
          Ich rodziny nie osiedliły się we Francji bo miłują demokrację.
          Osiedlili się dla kasy a państwo postrzegają jako wroga, które coś im nakazuje.
          Pamiętam jak był jakiś lokalny konflikt we Francji, chyba chodziło o burki kobiet z Maroka.
          I wiesz kto za to groził Francji?
          Otóż muzułmanie z Pakistanu.
          Spójrz na mapę PF, oni rozumują islamem i klanami.
          Francja dla nich może się cała spalić bo Francja to nie jest ich klan, a islam wyklucza demokrację i ma religijny nakaz ekspansji na cały świat.
          Albo podejmiecie walkę teraz albo zwijajcie swoje państwo właśnie.
    • petronella.kozlowska polski_francuz napisał: 02.10.26, 12:00

Bo jest wsrod nich wielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

Urodzony w 1951 roku w Algerii, oboje rodzice Francuzi, od 1962 roku we Francji

de.wikipedia.org/wiki/Jean-Luc_M%C3%A9lenchon
      >
      Jean-Luc Mélenchon wurde in Tanger geboren, das damals zur internationalisierten Zone im Norden Marokkos gehörte. Seine Mutter war Grundschullehrerin, sein Vater Angestellter des Fernmeldedienstes und Pied-noir. 1962, als der Algerienkrieg endete, verließ die Familie Nordafrika und ließ sich in Frankreich nieder. Bereits als Schüler im Lycée in Lons-le-Saunier war Mélenchon im Mai 1968 politisch aktiv. Anschließend engagierte er sich im Studentenverband Union nationale des étudiants de France (UNEF) und in der trotzkistischen Organisation communiste internationaliste (OCI). Als Leiter der OCI in Besançon setzte er sich für deren Sache im ganzen Département Jura ein.[2]
      • monalisa2016 Re: polski_francuz napisał: 02.10.26, 12:26
        Upadnie Francja, upadnie euro a tym unia.

www.youtube.com/watch?v=EFKSNnulLvo

A jak widac jest na najlepszej drodze do tego, to bylo do przewidzenia.
    • monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 12:31
      Wyglada na to, ze podpuszcza mlodych Jean Luc Mélanchon i jego partia LFI. Dlaczego to robia? Ponoc dlatego, ze chca dojsc do wladzy, by tak jak niegdys general De Gaulle by uratowac kraj przed upadkiem. Dlaczego uzywa do tego mlodych licealistow? Bo jest wsrod nich wielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

No, no pefcia juz szuka winowajcow bo przeciez wedlug pefci wszyscy inni sa winni tylko nie ci wlasciwi. Pefcia to bylo od lat do przewidzenia, o tym mowilo sie nieoficjalnie.
      • polski_francuz Moja wina 02.10.26, 12:39
        monalisa2016 napisał(a):

"No, no PF CIA juz szuka winowajcow bo przeciez wedlug PF CIA wszyscy inni sa winni tylko nie ci wlasciwi. PF CIA to bylo od lat do przewidzenia, o tym mowilo sie nieoficjalnie."

Moja wina przyznaje. CIA mnie podpuscilo...

PF CIA

• monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 12:53
      Jan Pawel 2 "nie lekacie sie" w Polsce, Leon 14 w Francji nie chcial tanczyc pod muzyke Emmanuela.

Analitycy ostrzegali od lat o sytuacji w Francji, nazywalo sie ich analizy teoriami spiskowymi.
      • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 13:01
        monalisa2016 napisał(a):

> Analitycy ostrzegali od lat o sytuacji w Francji, nazywalo sie ich analizy teor
        > iami spiskowymi.

ale chyba nawet analitycy nie przewidzieli, że z państwem francuskim będą walczyć dzieci.
        Uczniowie to dzieci, a podpalanie budynków i ranienie policjantów to walka zbrojna jest właśnie.
        • monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 13:32
          No, no jak sie polski ekspert odezwie o uczniach, o szkolach, o uchodzcach to jest juz naprawde cos wielkiego (lol). Czlowieku jakie masz pojecie o tak zwanym zachodzie nie wspominajac juz o Polsce a mimo tego wylewasz twoje mundrosci tu, co rozumiesz z tego? NIC. Dlaczego mlodzi wyszli na ulice? Jaka przyszlosc ich czeka, oto jest kardynalne pytanie przy obecnej polityce nie zapominajac tez o polskiej.
          • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 13:54
            monalisa2016 napisał(a):

> No, no jak sie polski ekspert odezwie o uczniach, o szkolach, o uchodzcach to j
            > est juz naprawde cos wielkiego (lol). Czlowieku jakie masz pojecie o tak zwanym
            > zachodzie nie wspominajac juz o Polsce a mimo tego wylewasz twoje mundr
            > osci tu, co rozumiesz z tego? NIC. Dlaczego mlodzi wyszli na ulice? Jaka przysz
            > losc ich czeka, oto jest kardynalne pytanie przy obecnej polityce nie zapominaj
            > ac tez o polskiej.

w Polsce jakoś uczciwie nie wychodzą na ulicę, nie podpalają budynków, nie rzucają czym popadnie w policjantów, mimo, że nie mieszkają w tak bogatym państwie jak Francja czy Niemcy, i którą czeka niepewna przyszłość..
            Dlaczego?
            Może fanatyczna szkopka, która tu robi za ekspertkę największą to rozkmini, zamiast pisać prostacko agresywne posty właśnie.
            • monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 17:25
              W Polsce ludzie nie maja pojecia co sie swieci, nie maja pojecia jak polskie finanse stoja ale jak poczuja na kieszeni zobaczymy co bedzie. Wiec nie fantazjuj tylko spojrz prawdzie w oczy.
              • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 17:34
                monalisa2016 napisał(a):

> W Polsce ludzie nie maja pojecia co sie swieci, nie maja pojecia jak polskie fi
                > nanse stoja ale jak poczuja na kieszeni zobaczymy co bedzie. Wiec nie fantazjuj
                > tylko spojrz prawdzie w oczy.

i co, sądzisz, że polscy uczniowie będą palić budynki i atakować policjantów właśnie?
      • polski_francuz Teorie spiskowe 02.10.26, 14:24
        monalisa2016 napisał(a):

" Jan Pawel 2 "nie lekacie sie" w Polsce, Leon 14 w Francji nie chcial tanczyc pod muzyke Emmanuela.

Analitycy ostrzegali od lat o sytuacji w Francji, nazywalo sie ich analizy teoriami spiskowymi
        ."

Za nimi jest wielki ped do wladzy na ludem o pieknej historii zyjacym w pieknym kraju. Ale utrzymac uzyskana wladze i zostac, jako pozytywna postac, w historii Francji, to trudna sprawa. Za tym goni pewnie, nasz obecny, mlody wiekiem prezydent. I pewnie dlatego pozwala Melanchonowi na podpuszczanie licealistow. Za 6 lat bedzie jeszcze mlodym fifty-something mozliwym kandydatem na prezydenta.

PF
    • hordol A ja Ci mówiłem PF 02.10.26, 15:40

że tam się robi coraz większy syf.
      A twe rozważania niczego już nie zmienią. Nie mam z tego satysfakcji. 😕
      • perla.roztocza Re: A ja Ci mówiłem PF 02.10.26, 17:19
        mnie jednak szkoda trochę Francji jest.
        Mimo wszystko to chyba jeszcze jest to kraj europejski, choć mogę się mylić.
        Natomiast problemem są Niemcy.
        Ich należy wywalić z UE na zbity pysk a ich kraj traktować jak leprozorium właśnie.

• monalisa2016 Re: A ja Ci mówiłem PF 02.10.26, 17:27
          Ich należy wywalić z UE na zbity pysk a ich kraj traktować jak leprozorium właśnie.

Jestem ZA by pasozyty dowiedzieli sie ze na "chleb" trzeba pracowac a nie "bo nam sie to nalezy, bo my jestesmy w unii".
          • perla.roztocza Re: A ja Ci mówiłem PF 02.10.26, 17:40
            monalisa2016 napisał(a):

> Jestem ZA by pasozyty dowiedzieli sie ze na "chleb" trzeba pracowac a nie "bo n
            > am sie to nalezy, bo my jestesmy w unii".

to miłe, że zgadzamy się.
            Polska wyrzuci was z unii i zobaczymy jak pasożytów zagnacie do roboty.
            A sporo żeście ich zaprosili na socjal.
            Was trzeba izolować, wprowadzić wam wizy, i trzymać krótko, tak jak w pamiętnych latach po 1945 właśnie.

• oszol-lom-z-rm Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 16:20
      wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-sytuacja-wymyka-sie-spod-kontroli-we-francji-ogien-i-chaos-n,nId,23552558
    • felusiak1 Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 21:53
      pf napisał: Dlaczego uzywa do tego mlodych licealistow? Bo jest wsrod nich wielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

Dowcip roku a nawet stulecia.

Wpisałem w gugiel "co to ciapaty". Wypluło odpowiedź w której brakowalo jednego słowa. A to że ciemniejsza skóra, a to że z Azji albo z Afryki. Nic o wyznaniu. Znaczy nie ma zadnej korelacji.
      Okazujesię, ze wietnamczyk nie jest ciapaty chociaż z Azji.Malo tego, kenijczyk nie jest ciapaty chociaż z Afryki.
      A może ciapaty znaczy, że jest w ciapki?
      • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 23:38
        felusiak1 napisał:

> pf napisał: Dlaczego uzywa do tego mlodych licealistow? Bo jest wsrod nich w
        > ielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

>
        > Dowcip roku a nawet stulecia.

PF i tak odważnie wskazał kierunek jak na Francuza.
        Oni tam zostali dobrze przemieleni i pewnych słów boją się używać.
        I nawet już nie trzeba ich kontrolować, są tak wytresowani, że mają czipa autocenzury właśnie.
        • hordol Re: Die Lage in Frankreich 02.10.26, 23:48
          czytam,czytam i ja tego człowieka (pf) naprawdę nie rozumiem
          • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 00:21
            hordol napisała:

> czytam,czytam i ja tego człowieka (pf) naprawdę nie rozumiem

jakbyś był wyznawcą Der Spiegela to też byłbyś niezrozumiany.
            Ja pamiętam jeszcze z Aqua jak PF pisał o tych muslimach, że biedni, oni dobrzy, kształcić ich trzeba a potem robotę im znaleźć, że republikę pokochają, a jako przykład podawał swojego szefa muslima na uczelni.
            Trudno więc oczekiwać aby PF napluł na kawał swoich poglądów w które wierzył przez tyle lat właśnie.
            • polski_francuz Ewolucja czy rewolucja 03.10.26, 09:55
              perla.roztocza napisał(a):

"jakbyś był wyznawcą Der Spiegela to też byłbyś niezrozumiany. Ja pamiętam jeszcze z Aqua jak PF pisał o tych muslimach, że biedni, oni dobrzy, kształcić ich trzeba a potem robotę im znaleźć, że republikę pokochają, a jak o przykład podawał swojego szefa muslima na uczelni. Trudno więc oczekiwać aby PF napluł na kawał swoich poglądów w które wierzył przez tyle lat właśnie."

Augstein z der Spiegla byl zoldakiem hitlera, moja Rodzina pochodzi z Litwy i nas przeniesiono na Ziemie Zachodnie. Staramy sie zatem i Spiegel i ja sam, wyciagac wnioski z przeszlosci i pozytywowac. Stad moje (byle) podejscie do imigrantow z polnocnej Afryki. Ale ped na wladze Melanchona doprowadzil do demoralizacji licealistow i umiemozliwia jakiekolwiek pozytywowanie.

Dzieci musza do szkoly i w szkole sie uczyc by panstwo roslo w sile i ludzie zyli dostatniej. Tak bylo i jest na calym (normalnym) swiecie. I podopuszczanie dzieci i mlodziezy do rozrobek jest politycznym samobojstwem. Dlatego, powoli pojawiaja sie glosy (m.in. Bruno Retailleau) by zabronic partie Melanchona LFI. Dosc sie z tym zgadzam.

A ze Francji jest duzo do poprawienia? Pewnie tyle, ze gdzie nie ma? By poprawic i to i tamto trzeba spokojnej ewolucji a nie durnowatej rewolucji. Tego nas nauczyla historia. A przynajmniej powinna nauczyc.

PF
              • perla.roztocza Re: Ewolucja czy rewolucja 03.10.26, 10:55
                polski_francuz napisał:

> Augstein z der Spiegla byl z
                > oldakiem hitlera
                , moja Rodzina pochodzi z Litwy i nas przeniesiono na Zie
                > mie Zachodnie. Staramy sie zatem i Spiegel i ja sam, wyciagac wnioski z przeszl
                > osci i pozytywowac. Stad moje (byle) podejscie do imigrantow z polnocnej Afryki
                > . Ale ped na wladze Melanchona doprowadzil do demoralizacji licealistow i umiem
                > ozliwia jakiekolwiek pozytywowanie.
                >
                > Dzieci musza do szkoly i w szkole sie uczyc by panstwo roslo w sile i ludzie zy
                > li dostatniej. Tak bylo i jest na calym (normalnym) swiecie. I podopuszczanie d
                > zieci i mlodziezy do rozrobek jest politycznym samobojstwem. Dlatego, powoli po
                > jawiaja sie glosy (m.in. Bruno Retailleau) by zabronic partie Melanchona LFI. D
                > osc sie z tym zgadzam.
                >
                > A ze Francji jest duzo do poprawienia? Pewnie tyle, ze gdzie nie ma? By poprawi
                > c i to i tamto trzeba spokojnej ewolucji a nie durnowatej rewolucji. Tego nas n
                > auczyla historia. A przynajmniej powinna nauczyc.

widzisz PF, ty to jesteś taki Wokulski rozdarty między romantyzmem a pozytywizmem.
                Tylko zważ jak skończył Wokulski po tym jak panna Izabella dała dupci Starskiemu.
                Obyś ty tak nie skończył razem ze Francją.
                Więc bądźcie w końcu mężczyznami a nie półmężczyznami i zróbcie porządek z tymi islamistami, bo to jest wy albo oni właśnie.
      • petronella.kozlowska felusiak1 napisał: 03.10.26, 10:27

>
        > Wpisałem w gugiel "co to ciapaty".

„Brunatna inwazja”- artykuł o Arabach na basenach we Francji 1964 rok

www.spiegel.de/politik/braune-flut-a-8f9e7c18-0002-0001-0000-000046174775

• monalisa2016 Re: felusiak1 napisał: 03.10.26, 10:45
          petronella.kozlowska napisała:

>
          >
          >
          > >
          > > Wpisałem w gugiel "co to ciapaty".
          >
          > „Brunatna inwazja”- artykuł o Arabach na basenach we Francji 1964 rok
          >
          > www.spiegel.de/politik/braune-flut-a-8f9e7c18-0002-0001-0000-000046174775
          >

Petronellciu 👎🧐🫣

Zamiast poslugiwac sie durnotami lepiej posluchaj.

www.youtube.com/watch?v=etLaELfDgL8
          • monalisa2016 Re: felusiak1 napisał: 03.10.26, 11:20
            monalisa2016 napisał(a):

> petronella.kozlowska napisała:
            >
            > >
            > >
            > >
            > > >
            > > > Wpisałem w gugiel "co to ciapaty".
            > >
            > > „Brunatna inwazja”- artykuł o Arabach na basenach we Francji 1964 rok
            > >
            > > www.spiegel.de/politik/braune-flut-a-8f9e7c18-0002-0001-0000-000046174775
            > >
            >
            > Petronellciu 👎🧐🫣
            >
            > Zamiast poslugiwac sie durnotami lepiej posluchaj.
            >
            >
            > www.youtube.com/watch?v=etLaELfDgL8
            >

Anglojezyczni moga sobie te powyzsze wideo przestwic na angielskie tlumaczenie.
        • perla.roztocza Re: felusiak1 napisał: 03.10.26, 11:11
          petronella.kozlowska napisała:

> „Brunatna inwazja”- artykuł o Arabach na basenach we Francji 1964 rok

no no, i to der Spiegel takie rzeczy wypisywał...
          I podoba mi się ten zwrot "osoby niehigieniczne".
          Słyszałem byłem, że w tamtych latach Francuzi sprzeciwili się imigracji z Polski.
          Ale nie wiem czy to prawda właśnie.
    • senioryta13 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 02:11
      polski_francuz napisał:

>... Bo jest wsrod nich wielu, jak on sam, imigrantow z polnocnej Afryki.

Dobra relacja:
      ZAMIESZKI WE FRANCJI! Płoną szkoły, a media milczą .

• boomerang Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 03:16
      Die Lage? Z tego co widzę to Francja położyła lagę.
      • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 08:51
        boomerang napisał:

> Die Lage? Z tego co widzę to Francja położyła lagę.

nie kangur, to na Francję położyli lagę.
        Tego jeszcze nie było aby dzieci masowo paliły swój dom.
        Jest taki polski film "300 mil do nieba" na faktach, opowiadający jak dwóch polskich chłopaków zwiało pod tirem do Danii.
        I to był taki skandal międzynarodowy, że co to za kraj z którego nawet dzieci uciekają.
        Uciekały ale nie palili.
        Natomiast bunt dzieci na taką skalę to jeszcze tego nie było.
        Podobno mieli złe warunki nauki i dlatego spalili nowiutkie wypasione liceum im. Nelsona Mandali.
        A może rozchodzi się o to, że Francuzi się nie myją, zamiast tego wylewają hektolitry perfum na siebie?
        I to wkurzyło dzieci właśnie?
        • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 09:09
          wczoraj widziałem wypowiedź francuskiego dziennikarza do Polaków.
          A ponieważ przebywa teraz w Warszawie to powiedział wprost bez autocenzury - nie wpuszczajcie muzułmanów bo będziecie mieli to samo.
          I nie jest to sympatyk Grzesia Brauna właśnie.
          • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 09:32
            w Polsce póki co jest tak właśnie:

www.youtube.com/shorts/Tt9kwXJPi_c
            • opa34 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:22
              Tu jest polski swir,wlasnie
              • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:41
                opa34 napisał(a):

> Tu jest polski swir,wlasnie

o! wybitny erudyta forum tego, napisał błyskotliwy esej na w/w zagadnienia właśnie.
                • opa34 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:47
                  Na takie zachowanie teorytycznie sa paragrafy karne, niestety teoria tylko,Kostytucja Polski zapewnia wolnosc religija
                  • opa34 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:55
                    religijna
          • monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:02
            Pajacyku, muzulmanie byli od lat w Francji z racji ich kolonii i co? Nie funkcjonowala Francja? Funkcjonowala, wiec sianie nienawisci jednych na drugich to argumenty prostakow. Co jest powodem ze Francja ubozala? Lata niegospodarnosci, brak reform az do wielokrotnego dojscia do wielkich protestow ktore byly tlumione, kto wie czy nie jest to teraz punkt kuliminacyjny bo przeciez za pare miesiecy sa wybory. Tak jak wszedzie pieniadze byly/sa dla pewnego aktora bo przeciez musi on innemu piety podgryzc bo tak sobie globalisci zyczyli/zycza. Tak pienidze byly dla wszystkich ale nie dla Francuzow, Francuzow okladano dodatkowymi podatkami tak jest na calym europejskim zachodzie (w PL tez) gdzie niekompetencja siedzi w wladzy. Nie bez powodu Marine Le Pen cieszy sie 44,5% poparcia kiedy inni kuleja ponizej jesli sie nie myle 20%, jest tak samo jak i u nas. Ale czy Marine Le Pen za pomoca pstrykniecia palcem te dlugoletnia niegospodarnosc zmieni, oto jest pytanie. Na pewno nie, ale przeprowadzi tak sadze ciecia ze najpierw bedzie sie liczyl francuski podatnik a potem jesli wystarczy inni z unia na czele.
            • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:24
              monalisa2016 napisał(a):

> Pajacyku, muzulmanie byli od lat w Francji z racji ich kolonii i co? Nie funkcj
              > onowala Francja? Funkcjonowala, wiec sianie nienawisci jednych na drugich to ar
              > gumenty prostakow. Co jest powodem ze Francja ubozala? Lata niegospodarnosci, b
              > rak reform az do wielokrotnego dojscia do wielkich protestow ktore byly tlumion
              > e, kto wie czy nie jest to teraz punkt kuliminacyjny bo przeciez za pare miesie
              > cy sa wybory. Tak jak wszedzie pieniadze byly/sa dla pewnego aktora bo przeciez
              > musi on innemu piety podgryzc bo tak sobie globalisci zyczyli/zycza. Tak pieni
              > dze byly dla wszystkich ale nie dla Francuzow, Francuzow okladano dodatkowymi p
              > odatkami tak jest na calym europejskim zachodzie (w PL tez) gdzie niekompetencj
              > a siedzi w wladzy. Nie bez powodu Marine Le Pen cieszy sie 44,5% poparcia kiedy
              > inni kuleja ponizej jesli sie nie myle 20%, jest tak samo jak i u nas. Ale czy
              > Marine Le Pen za pomoca pstrykniecia palcem te dlugoletnia niegospodarnosc zmi
              > eni, oto jest pytanie. Na pewno nie, ale przeprowadzi tak sadze ciecia ze najpi
              > erw bedzie sie liczyl francuski podatnik a potem jesli wystarczy inni z unia na
              > czele.

Czeczenia też była francuską kolonią?
              Bo to Abdullah Anzorov, 18-letni Czeczen urodzony w Moskwie, który posiadał we Francji status uchodźcy oderżnął głowę nauczycielowi.
              I widzisz Monia, ten twój bełkot to kolejny dowód, że szkopy ciebie też nieźle wytresowały.
              Bo gdybyś była normalna to byś wiedziała, że dzieci w zasadzie nie interesują się polityką, nie wiedzą co to PKB czy dług publiczny, a wyborami się nie interesują bo w nich nie biorą udziału.
              Masz nastoletnie dzieci? to jak chcesz je zanudzić to porozmawiaj z nimi na te tematy.
              Żyjesz w zakłamanym kraju więc też tańczysz na zakłamanym parkiecie.
              I dlatego nie jesteś w stanie wykrztusić oczywistej prawdy - to islam w cywilizacji europejskiej, i pobłażanie islamistom co będą się gniewać i nas oskarżą o rasizm.
              Te zamieszki dzieci to skutek zakłamania takich jak ty i całego aparatu państwa właśnie.

• monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:31
                Pajacyku dyskusja z toba to bezproduktywne walenie grochu o sciane.
                • perla.roztocza Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:36
                  monalisa2016 napisał(a):

> Pajacyku dyskusja z toba to bezproduktywne walenie grochu o sciane.

oczywiście, walisz grochem o ścianę bo nie masz argumentów.
                  Wiec wal dalej, tylko posprzątaj potem ten groch, choć u was brud i nieporządek to już normalka jest właśnie.
        • 1.melord Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 10:38
          >>tego jeszcze nie było aby dzieci masowo paliły swój dom.

Nie tak dawno,dwa tyg. czy cos w Australii , w piatek,Zieloni wyciagneli dzieci ze szkol by protestowaly na ulicach Sydney (i nie tylko) przeciw zdobywajacej coraz wieksza popularnosc jednej z Partii(One Nation-przeciwnej masowej imigracji i absurdow wymyslanych przez "komusze" Labour Party)
          Tylko dlatego,ze Zieloni stracili miejsce w parlamencie/senacie? na rzeczy ON

Do palenia szkol jeszcze daleko ale juz widac,ze wykorzystuje sie mlodziez do celow scisle poltycznych o czym to mlode pokolenie nie ma bladego pojecia o co naprawde biega.
          Biega jedynie o dostep do koryta.
          • monalisa2016 Re: Die Lage in Frankreich 03.10.26, 11:14
            Protest "uczniow". 👎🧐🫣

Francja byla dla nas miejscem zmiany "tapet" na dluzsze weekend'y szczegolnie poludnie Francji.

Opisze dla zrozumienia jeden z wielu epizodow. Stoimi do kasy w spozywczym markiecie, przed nami starsze malzenstwo. Wykladaja na tasme do kasy swoje zakupy a na koniec dwa jablka i dwa bannany i co? Dochodzi kasjerka do tych produktow kladze na kase najpierw bannany, odklada, dyskusja z klijentem, potam kladzei dwa jablka, znowu rozmowa. W koncu odklada dwa jablka na bok, klijentka zdecydowala sie kupic tylko dwa banany. W rozmowie z moja kuzynka, oznajmiam jej ze zaplace tym ludziom te jablka i je im podaruje, kuzynka ostrzega mnie slowami "nie rob tego, obrazisz tylko ich, obrazisz francuska dume". Czy to nie wymowne jak ludzie po dlugich latach pracy musza sie decydowac na emeryturze miedzy jabkiem a bannanami?
            Francja to wielkie rozwarstwienie spoleczenstwa miedzy super bogatymi a biednymi, klasa srednia powoli zanika tak jak i wszedzie. Jak myslicie, medialne uzywanie "uczni" do protestow bo przeciez tak ten protest nazywaja ma jakiekolwiek uzasadnienie?
    • monalisa2016 Hiszpania wielkie protesty 03.10.26, 18:43
      Jak wyzej.

www.youtube.com/watch?v=H_8_-Yrox7M&t=140s
      • monalisa2016 Niemcy demonstracje antywojenne 03.10.26, 18:46

Jak wyzej.

www.youtube.com/watch?v=GqeO-aIRGa4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka