Gość: gosc IP: *.molgen.mpg.de 29.11.04, 13:31 Wieloryb-zabojca = killer whale = orka. Macie dzial naukowy, on powinien to wylapac!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: delfik Re: Masakra wielorybów i delfinów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:56 Przez 1 orke? Przeciez delfiny czasem walcza z orkami, a juz 50 delfinow (czy 30) to sie naprawde nikogo nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki co za idiota pisał ten tekst?wieloryb zabójca?orka IP: *.icpnet.pl 29.11.04, 14:00 o ile wiem to killer whale - ang. nazwa dla orki.. a tak na marginesie najprawdopodobniej zawiniły jakieś manewry wojskowe i ich beztroska zabawa z sonarami... Odpowiedz Link Zgłoś
sekretariat_akcji Re: co za idiota pisał ten tekst?wieloryb zabójca 29.11.04, 14:24 kaszalot np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Masakra wielorybów i delfinów IP: *.bci.net.pl 29.11.04, 14:03 I po co było uwalniać Orkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia idiota pisał, rzeczywiście IP: *.noname.net.icm.edu.pl 29.11.04, 14:37 słowo "masakra" wg. słownika języka polskiego to "zabijanie, mordowanie, zwłaszcza masowe, w okrutny, bestialski sposób; rzeź". Moim zdaniem śmierć wielorybów na mieliźnie, jakkolwiek tragiczna, masakrą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Masakra wielorybów i delfinów IP: *.lan.pop.pl 29.11.04, 14:52 > Wieloryb-zabojca = killer whale = orka. Macie dzial naukowy, on powinien to > wylapac!!! Dział naukowy??? Nie żartuj. Tam jest paru filologów, którym _kazano_ pisać o fizyce, chemii, medycynie etc. Efekty łatwe do przewidzenia. Ja właśnie zrezygnowałem z przedłużenia prenumeraty "Wiedzy i Życia" bo od czasu jak Agora przejęła ją od Pruszyńskiego to poziom spadł poniżej komiksowego "Focusa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrze_n Re: Masakra - wlasnie, blablacze rzadza w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:18 w zupelnosci sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorz Re: Masakra wielorybów i delfinów IP: *.chem.cornell.edu 29.11.04, 16:28 No, bez przesady. W GW pracują też zawodowcy (np. red. Piotr Cieśliński, fizyk - Fizyka w GW jest przyzwoita), ale nie ma ich na stanowiskach "bieżących" - odnoszę nawet wrażenie, że tłumaczenia wiadomości bieżących ze świata robi dla nich software. A Wajrak zaszył się w Białowieży. Odpowiedz Link Zgłoś