Dodaj do ulubionych

Ubodzy Niemcy?

IP: *.dynamic.mts.net 30.11.04, 11:40
MOZE NA ROBOTY DO POLSKI
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolek Ubodzy Niemcy? IP: *.isionline-dialin.de 30.11.04, 11:42
      Oni sobie rade dadza! Martwcie sie lepiej o ubogich Polakow. 6500 zl, tylko
      mozna pomarzyc!
      • synziemi Re: Ubodzy Niemcy? 30.11.04, 12:13
        6500 zlotych na cztery osoby to jakies 1625 na glowe. Biorac pod uwage, ze
        zycie w Niemczech jest mimo wszystko drozsze niz w Polsce i, ze ta suma to
        tylko gorny prog ponizej ktorego zyje wielu ludzi to sytuacja u naszego
        zachodniego sasiada nie jest taka rozowa...
      • Gość: Pędrek Wyrzutek Ubostwo to rzecz wzgledna IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 01.12.04, 05:16
        Gość portalu: Karolek napisał(a):

> Oni sobie rade dadza! Martwcie sie lepiej o ubogich Polakow. 6500 zl, tylko
        > mozna pomarzyc!

Za pare tysiecy zlotych w duzym miescie w Stanach rodzina
        moze sobie mieszkac pod mostem a w Republice Gornej Wolty
        zyc po krolewsku.
    • Gość: Esus Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.vo226.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:55
      Chciałbym być tak ubogi i żyć w takim ubóstwie - moja 7-osobowa rodzina nie
      zarabia łącznie tyle :(
      • Gość: Hans Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.04, 13:21
        Dobrze jest zarabiac w Niemczech i wydawac w Polsce. Za te pieniadze trzeba
        zaplacic na przyklad czynsz za mieszkanie, ktory dla czteroosobowej rodziny
        wynosi co najmniej 700 euro (700 x 4,30 = 3000 pln), chleb kosztuje w
        przeliczeniu na zlotowki 10 pln itd.
        Latwo jest liczyc komus z innego kraju dochody i przyrownywac je do wydatkow w
        Polsce. Poczekamy, zobaczymy jak to bedzie w Polsce, gdy ceny i dochody sie
        wyrownaja. Pewno beda Polakom zazdroscic Bialorusini albo Mongolowie.
        • Gość: miniu Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:42
          Panie Hans, tyle że u nas ceny wyrównują się z waszymi, a zarobki stoją w miejscu.
          • Gość: Js Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.et.Uni-Magdeburg.DE 30.11.04, 14:53
            Gosiciu, zapominasz, ze to, ze u nas ceny wyrownuja sie z niemickimi, to nie
            wina Niemcow tylko naszych politykow.
        • Gość: abhaod W Aldiku chleb za 5-e hansie. IP: *.a.pppool.de 30.11.04, 14:08
      • Gość: Thea Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 30.11.04, 19:08
        Zadnego pojecia ale pierwsi do dyskusji i oceny.
        Czy wiecie ile tu kosztuje mieszkanie, ile inne rzeczy?
        Przeliczac na zloty, kazdy to potrafi.
        Miejscami pracy i innymi rzeczami musielismy sie z wami dzielic,
        dobrze sie mowi i ocenia jak sie z tego profituje.
        Do Europy chcieliscie nalezec i profitowac ale wzrok wyciagacie za ocean,
        jaka jest wasza lojalnosc?
        • Gość: homofob i rasista Ubodzy na duchu ! IP: 64.201.13.* 30.11.04, 22:15
          ...Do Europy chcieliscie nalezec i profitowac....

Do Europy nalezymy od 1038 lat !
          Junia Jeuropejska to taki nastepny Zwiazek radziecki

...ale wzrok wyciagacie za ocean...

Co w tym dziwnego jesli w Juni tylko komuna, stagnacja, polityczna poprawnosc i
          mahmuty

...jaka jest wasza lojalnosc?...

lojalnosc wobec kogo ? Francy ? Reichu ? Jaka lojalnosc ?
    • Gość: ZZ skutek socjalizmu IP: *.top.net.pl 30.11.04, 12:17
      Czym się różnią komuniści od socjaldemokratów?
      Komuniści zabijają i rabują na miejscu. Socjaldemokraci powoli i z uśmiechem
      obdzierają ze skóry.
      • Gość: homofob i rasista Re: skutek socjalizmu IP: 64.201.13.* 30.11.04, 13:13
        Typowe bolszewickie myslenie, zabrac 'bogatym' jeszcze wiecej ! i dac
        nieudacznikom i nierobom !
        A moze by tak upier..lic socjale, kuroniowki, obciac podatki i kazac nierobom
        zbierac smieci przy autobahnach ?
    • schlagbaum Re: Ubodzy Niemcy? 30.11.04, 12:47
      Gość portalu: MTS napisał(a):

> MOZE NA ROBOTY DO POLSKI

1550 Euro na cztery osoby to faktycznie bardzo malo i byloby trudno zwiazac
      koniec z koncem.
      Wziac jednak nalezy pod uwage, ze w takiej sytuacji zaczyna dzialac system
      socjonalny tak, ze nikt nie musi sie obawiac, ze z glodu umrze lub nie bedzie
      mial dachu na glowa. Biorac pod uwage, ze w srod tych "niemieckich ubogich"
      wiekszosc to obcokrajowcy, dla ktorych ten dach i ta strawa nie byly czyms
      oczywistym nie narzekaja zwykle az tak strasznie jak mogloby sie wydawac.
      • Gość: homofob i rasista Re: Ubodzy Niemcy? IP: 64.201.13.* 30.11.04, 13:17
        ...ze w takiej sytuacji zaczyna dzialac system socjonalny...

No i to wlasnie jest problemem !!! Bo jak jest darmocha to zawsze znajda sie
        chetni ktorzy pojda po darmoche bo to latwiej niz np. znalezc sobie lepsza
        prace albo cos dodatkowego na weekend lub na dlugie jesienne wieczory.
        • schlagbaum Re: Ubodzy Niemcy? 30.11.04, 14:04
          Gość portalu: homofob i rasista napisał(a):

> ...ze w takiej sytuacji zaczyna dzialac system socjonalny...
          >
          > No i to wlasnie jest problemem !!! Bo jak jest darmocha to zawsze znajda sie
          > chetni ktorzy pojda po darmoche bo to latwiej niz np. znalezc sobie lepsza
          > prace albo cos dodatkowego na weekend lub na dlugie jesienne wieczory.

Z takimi problemami moge zyc.
          Wole oddac pare groszy na cele socjalne niz musiec akceptowac slamsy, rozboje i
          sytuacje ze podczas kiedy jeden karmi swojego psa kawiorem drugi nie ma na
          jedzenie dla dzieci lub zyje w kartonie. Vide usa
          • Gość: homofob i rasista Re: Ubodzy Niemcy? IP: 64.201.13.* 30.11.04, 14:43
            ...Z takimi problemami moge zyc.
            Wole oddac pare groszy na cele socjalne...

A ja takim mowie 'get a fucking job' i nie pchaj lapy do mojego portfela !
            Chcesz to plac ja nie mam ochoty utrzymywac jednej bandy leni i drugiej bandy
            urzedasow

...niz musiec akceptowac slamsy, rozboje...

Te wlasnie biora sie ze wszystkich darmoch i socjali !

...i sytuacje ze podczas kiedy jeden karmi swojego psa kawiorem...

Nie twoj pies i nie twoja sprawa

...drugi nie ma na jedzenie dla dzieci...

od tego sa garkuchnie i armia zbawienia i inne organizacje przykoscielne, nikt
            na Zachodzie nie chodzi glodny.

...lub zyje w kartonie. Vide usa...

alkoholicy, narkomani (sami sobie winni) i psychiczni (odmawiajacy terapi)
            A tak nawiasem mowiac to w USA trzeba byc leniwym i glupim by zyc w bidzie !
            Nawet glupi a nie leniwy nie bedzie biedny !
            Niech zyja slumsy i...niskie podatki
            • schlagbaum Re: Ubodzy Niemcy? 30.11.04, 15:47
              Gość portalu: homofob i rasista napisał(a):

> ...Z takimi problemami moge zyc.
              > Wole oddac pare groszy na cele socjalne...
              >
              > A ja takim mowie 'get a fucking job' i nie pchaj lapy do mojego portfela !
              > Chcesz to plac ja nie mam ochoty utrzymywac jednej bandy leni i drugiej bandy
              > urzedasow
              >
              > ...niz musiec akceptowac slamsy, rozboje...
              >
              > Te wlasnie biora sie ze wszystkich darmoch i socjali !
              >
              > ...i sytuacje ze podczas kiedy jeden karmi swojego psa kawiorem...
              >
              > Nie twoj pies i nie twoja sprawa
              >
              > ...drugi nie ma na jedzenie dla dzieci...
              >
              > od tego sa garkuchnie i armia zbawienia i inne organizacje przykoscielne,
              nikt
              > na Zachodzie nie chodzi glodny.
              >
              > ...lub zyje w kartonie. Vide usa...
              >
              > alkoholicy, narkomani (sami sobie winni) i psychiczni (odmawiajacy terapi)
              > A tak nawiasem mowiac to w USA trzeba byc leniwym i glupim by zyc w bidzie !
              > Nawet glupi a nie leniwy nie bedzie biedny !
              > Niech zyja slumsy i...niskie podatki

Umiejetnosc zachowania socjalnego rozni nas (choc nie wszystkich )od zwierzat.
              • Gość: homofob i rasista Re: Ubodzy Niemcy? IP: 64.201.13.* 30.11.04, 16:51
                ...to plac na nierobow, bandziorow i mahmutow
            • Gość: sp;lit Re: Ubodzy Niemcy? IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.11.04, 22:37
              No shit , you got that right !!! Dodam od siebie , to dotyczy wszystkich
              wtykaja swoja brudna lape do mojej kieszeni , szczegolnie ten caly zasrany
              Bliski Wschod z ich problemami

uklony

==============================================================================

A ja takim mowie 'get a fucking job' i nie pchaj lapy do mojego portfela !
              Chcesz to plac ja nie mam ochoty utrzymywac jednej bandy leni i drugiej bandy
              urzedasow

• galaxy2099 A bedzie jeszcze gorzej 01.12.04, 08:46
        Szlakum towarzyszu. Pisza, ze w Nimcach bida. A bedzie jeszcze wieksza bo
        wszedzie gdzie socjalizm tam bieda zaglada.
        Powolutki, powolutku a stocza sie Niemcy na dno.
        Czemu juz nikt nie pisze o Niemcach jako motorze napedowym Europy.
        Jeszcze dwa lata temu na okraglo taki tekscik sie czytalo wszedzie gdzie
        popadnie.
        Poczekajmy kolejne dwa lata, 10 lat, dwadziescia lat. Az zal patrzec na to
        zgnusniale, przezarte socjalem spoleczenstwo.
        A do artykulu warto jeszcze dodac, ze w Niemczech ponizej 50% rodzin posiada
        swoje wlasne domy lub mieszkania. I jest to najgorszy wynik w calej starej 15
        panstw UE.
    • Gość: Tomson Ładne mi ubóstwo, według tego w Polsce conajmniej IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 13:39
      90% ludzi żyje poniżej progu ubóstwa.
      • Gość: homofob i rasista Re: Ładne mi ubóstwo, według tego w Polsce conajm IP: 64.201.13.* 30.11.04, 13:56
        Praca, Nauka, Socjalizm :)...Bida
        • Gość: abhaod Re: Ładne mi ubóstwo, według tego w Polsce conajm IP: *.a.pppool.de 30.11.04, 14:05
          hitler, III rzesza, umyslowo chory:) ?
      • Gość: Js Re: Ładne mi ubóstwo, według tego w Polsce conajm IP: *.et.Uni-Magdeburg.DE 30.11.04, 14:55
        Widzisz jak u nas dobrze, i pomysl, ze sa na ziemi kraje gdzie duzo wiecej niz
        90% zyje ponizej tego progu
    • Gość: abhaod Najwieksze szczescie to IP: *.a.pppool.de 30.11.04, 13:52
      cieszyc sie z czyjejs biedy.
    • kropekuk Koncemtracja bogacywa? Toz to normalne, gdy rzadza 30.11.04, 13:55
      SOCJALISCI. Chadecy jakos sprawiedliwiej dokonywali redystrybucji,moze dlatego,
      ze "po Bozemu"...
      • Gość: Kanadol Re: Koncemtracja bogacywa? Toz to normalne, gdy r IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 18:38
        Kocham tumanow (ale) w Polsce!!!
    • Gość: homofob i rasista SOCJALIZM ZABIJA ! IP: 64.201.13.* 30.11.04, 15:06
      KAPITALIZM, TO NIEROWNY PODZIAL BOGACTWA
      SOCJALIZM, TO NIEROWNY PODZIAL NEDZY.
      • Gość: Kanadol Re: SOCJALIZM ZABIJA ! IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 18:41
        A ty biedny, czy glupi, czy "both" (oba przypadki)?
        • Gość: homofob i rasista Re: SOCJALIZM ZABIJA ! IP: 64.201.13.* 30.11.04, 19:04
          Madry, piekny i bogaty, ubogi kuzynie z sasiednego niby-panstwa z Polnocy !
          Jak sie ma shariat w Ontario ?
          • Gość: bart kanadol - madry, bogaty i piekny? hahahaha... IP: *.trlabs.ualberta.ca 30.11.04, 19:18
            ten ludzik mieszka w lewackim BC w gettcie arabskim, wiec nie dziw sie, ze
            pisze bzdury. Coz, nie wszystkim udaje sie w Kanadzie...
            • Gość: Kanadol Tak, madrzejszy i bogatszy IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 19:24
              Duzo mi dal wyjazd z tego, niestety, jeszcze ciemnogrodu.
              Zyje w kraju otwartym, wielokulturowym, wieloreligilnym, itp. Moj najlepszy
              kolega w pracy to "brudny arab", ktory ma doktorat....
              I mam sie nadzwyczaj dobrze!
              • Gość: homofob i rasista Re: Tak, madrzejszy i bogatszy IP: 64.201.13.* 30.11.04, 19:56
                ...kolega w pracy to "brudny arab", ktory ma doktorat....

To ze ma doktorat o niczym nie swiadczy, Osama jest mgr. inzynier i co z tego,
                jak jest prymitywem z VII wieczna mentalnoscia jak i twoj 'kolega' !
                W sprzyjajacych warunkach, ten 'kolega' odyebie ci twoj glupi kaczan tepym
                gerlachem i nawet nie mrugnie mu kaprawe oko ! Debilu !
                Ja mam na takich 'kolegow' z doktoratami nabita Berette 9mm
          • Gość: Kanadol Wiele sie musicie uczyc od Kanady IP: *.tkg.bc.tac.net 30.11.04, 19:18
            Shariat ma sie dobrze. Tak samo jak plemienne sady Indianow. Rowniez Zydzi moga
            stosowac sobie swoje prawa w swej spolecznosci. Odbywa sie to dobrowonie.
            I nie ma sprzecznosci z prawem panstwowym, ktore zawsze bierze gore.
            I co? Jest fajnie!
            • Gość: igor Rozpedziles sie troche. Masz racje co do Indian, IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.11.04, 19:45
              Zydow i Innuitow. Ale szaria nie jest jeszcze nigdzie uznana. Zauwaz jednak, ze
              przynaleznosc do pewnych grup etnicznych zaklada samo przez sie nierownosc praw
              a to jest niezgodne z zalozeniem etnicznie i religijnie neutralnego panstwa
              sekularnego. Na dluzsza mete musi to prowadzic do ujednolicenia lub do rozpadu
              panstwa. Zauwaz rowniez, ze sama koncepcja Unii Europejskiej zaklada ta druga
              droge czyli postepujace glajszachtowanie regulacji, przepisow, praw itd.
              Wzmacnianie podzialow etniczno-religijnych przy pomocy innych praw dla roznych
              grup moze doprowadzic do polaryzacji Kanadyjczykow i rozpadu tego panstwa.
              • Gość: homofob i rasista Re: Rozpedziles sie troche. Masz racje co do Indi IP: 64.201.13.* 30.11.04, 19:58
                Kanada to panstwo sztuczne, zmuszone do niepodleglosci z jedna piata kolumna w
                postaci Quebecku, a druga piata kolumna w postaci panoszacego sie mahmuctwa,
                arabstwa i robactwa !
            • Gość: homofob i rasista Re: Wiele sie musicie uczyc od Kanady IP: 64.201.13.* 30.11.04, 19:52
              ...Shariat ma sie dobrze. Tak samo jak plemienne sady Indianow. Rowniez Zydzi
              moga stosowac sobie swoje prawa w swej spolecznosci...

TAAA, jak chocby uyebac komus glowe albo spuscic 100 batow 'niewiernej' zonie,
              albo takiej co to nie chce nosic kopftucha ! Taaa, jak u Indian...
              Debilu !
              • Gość: igor homofob. Wybacz Kanadalowi - nie wie co pisze. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.11.04, 20:11
                Jest oczywiste, ze Kanada powstala dzieki niesamowitej woltyzerce Wielkiej
                Brytanii, ktora do 1867 r. zarzadzala z Londynu oddzielnie kazda czescia. UK
                przestraszylo sie dynamiki USA i ewentualnej utraty prowincji zachodnich,
                szczegolnie po kupieniu przez Ameryke w tym samym roku Alaski od Rosji. I tak
                polaczono Francuzow i anglosaska reszte z Indianami i Eskimosami faktycznie w
                jeden z najbardziej komiksowych panstw swiata. Utrzymuja sie miedzy innymi
                dlatego, ze USA jest za jednoscia Kanady.
                • Gość: homofob i rasista Re: homofob. Wybacz Kanadalowi - nie wie co pisze IP: 64.201.13.* 30.11.04, 20:23
                  z czestotliwoscia raz na 8-10 lat frankofoni strasza referendum o oderwaniu
                  Quebecku i zeby ich uglaskac dostaja kolejne darmochy od rzadu federalnego.
                  Ostatni taki numer Quebeck wywinal gdzies za poznego Clintona, ale tym razem
                  prowincje atlantyckie jak New Brunswick i Nova Scotia postawily sprawe twardo
                  albo sie zamkniecie albo by dolaczamy do 'lower 48 states'

A jak tam shariat Canadol ?
                  Kiedy twij arabski 'kolega' z doktoratem zabroni ci chlac Molsona ? Bo jak
                  bedziesz chlal to 'obrazisz' allaha, a kolega bedzie zmuszony odyebac ci kaczan
                  tepym gerlachem. :)
                  • Gość: igor homofob. Dokladnie jak napisales. Szaria, czego IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.11.04, 20:38
                    glupol nie rozumie, jest tez dazeniem do uczynienia prawa islamskiego jedynym
                    prawe w danym kraju. Kandol wyobraza sobie, ze islamcy beda tak
                    zdemokratyzowani, ze poporzestana na sobie. Nie widzi jednak, ze jesli byliby
                    zdemokratyzowani to nie potrzebowaliby szaryi w ogole. Ciekawe co powie jak
                    pewnegp dnia skonfiskuja samochod zonie, ktora jechala bez chusty na jej
                    Kanadolskim czole ?
                    • Gość: homofob i rasista multi-kulti :) IP: 64.201.13.* 30.11.04, 20:43
                      ...Ciekawe co powie jak pewnegp dnia skonfiskuja samochod zonie, ktora jechala
                      bez chusty na jej Kanadolskim czole ?...

nIE BEDZIE jezdzic bo w tolerancyjnym islamie baba moze jezdzic najwyzej na osle
                      (Kanadolu), a za 'niemanie' kopftucha na glowie dostanie tolerancyjne, multi-
                      kulti 100 batow !, bo obrazila allaha !
                • Gość: abc Re: homofob. Wybacz Kanadalowi - nie wie co pisze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.12.04, 02:49
                  Gość portalu: igor napisał(a):

> Jest oczywiste, ze Kanada powstala dzieki niesamowitej woltyzerce Wielkiej
                  > Brytanii, ktora do 1867 r. zarzadzala z Londynu oddzielnie kazda czescia. UK
                  > przestraszylo sie dynamiki USA i ewentualnej utraty prowincji zachodnich,
                  > szczegolnie po kupieniu przez Ameryke w tym samym roku Alaski od Rosji. I tak
                  > polaczono Francuzow i anglosaska reszte z Indianami i Eskimosami faktycznie w
                  > jeden z najbardziej komiksowych panstw swiata. Utrzymuja sie miedzy innymi
                  > dlatego, ze USA jest za jednoscia Kanady.

Panie Igorze, jak Pan moze, naciagac rzczywistosc do prawdy historycznej?
                  (Szczegola so inne - Pan raczy je ignorowac tak 1+1 to prawie 2.73)
    • Gość: igor Porownywania pieniezne naprawde niewiele daja IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.11.04, 19:29
      Duzo lepsze byloby przeliczanie na koszyk zakupow. W USA po ostatniej rewizji
      minimum socjalnego za biede uznaje sie prog 18 tys. doalrow na rok na rodzine
      trzyosobowa. Zauwazmy, ze porownywanie tego miniumun ( $500/miesiac/osoba) z
      niemieckim (388 euros0miesiac/osoba) daloby calkiem inne rezultaty 3 lata temu
      gdy jeden dolar - 1,2 eura a teraz gdy jest odwrotnie; nawet 1,3 dolara za 1
      euro. Jednakze potrzeby rodziny nie zmienily sie radykalnie w tym czasie.
      Dlatego przeliczenie koszyka zakupow (co mozna nabyc w grupie artykulow
      najlepiej podstawowych, o malej "elastycznosci popytu")jest lepsze. Np. w USA
      teraz cena mleka jest 2,5 dolara za 3,8 litra, cena benzyny 2 dolary za 3,8
      litra. Oplaty miesieczne w dolarach; woda - 34 ; prad - 48 , gaz - 65, zywnosc
      na osobe 120; internet - 12; To sa liczby dla ubogich rodzin, ktore w USA
      dostaja jeszcze kartki zywnosciowe, bezplatne jedzenie dla dzieci w szkole,
      opiekae lekarska w panstwowych osrodkach itd.
      Oplaty za gaz lub prad tez sa pokrywane przez rozne formy pomocy panstwowej,
      kompanii, funduszy organizacji spolecznych itd. Np. kompania gazowa ma
      specjalny fundusz pomocy ogrzewczej w czasie zimy, gdzie bogatsi uzytkownicy
      wplacaja datki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka