Dodaj do ulubionych

Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług

IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 00:35
Wzruszajace. Cale 4,1 mrd.$??? A to ci ogromna suma. A co z kontrybucjami
wojennymi (z ataku na Kuwejt), ktore Irak po dzis dzien musi tak Kuwejtowi,
jak i Stanom placic? Co z dochodami z irackiej ropy naftowej nad ktorymi do
tej pory "suwerenny" rzad iracki nie posiada kontroli?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gerry TERAZ KOLEJ NA ROSJE I FRANCJE IP: *.co.us.ibm.com 18.12.04, 00:36
      • Gość: Eva Re: TERAZ KOLEJ NA ROSJE I FRANCJE IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 00:43
        Przeczytaj tekst jeszcze raz, zwlaszcza ostatnie zdanie. Moze zrozumiesz
        odnosnie Francji, o co chodzi.
        • Gość: hahak Re: TERAZ KOLEJ NA ROSJE I FRANCJE IP: *.245.170.183.Dial1.Stamford1.Level3.net 18.12.04, 14:41
          ..bylo juz tak,ze Irak posiadal kontrole nad swoimi zasobami ropy.Szlo to
          wowczas na lapowki dla francusko-niemieckich biznesmanow,zamiast na lekarstwa-
          nie pamietasz cipo???
          • galaxy2099 Re: TERAZ KOLEJ NA ROSJE I FRANCJE 19.12.04, 09:02
            Eva nic nie pamieta z wyjatkiem tego co prasa niemiecka napisze.
            A nie oczekujmy od "wolnej" prasy niemieckiej cudow.
      • Gość: Tysprowda Re: TERAZ KOLEJ NA ROSJE I FRANCJE IP: 193.188.163.* 18.12.04, 06:02
        W takim razie Rosja i Francja powinne wyprzedzajaco uderzyc na USSA, zeby USSA
        nie uderzyly pod wodza osobnika Gerry na te dwa suwerenne kraje.

Ale, ale, po kiego wlasciwie?

Zeby splacac potworne dlugi USSA????????

Lepeij niech sobie Gerry sam splaca swoje dlugi, nu nie?
    • rattler Re: Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług 18.12.04, 00:50
      Niemcy , Francja rowniez , a ile , jest publiczna wiadomoscia - Ile Polska
      umorzyla jest tajemnica :)))

nartazie
    • Gość: kuk Re: Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług IP: 207.7.196.* 18.12.04, 03:49
      Eva, chce isc do nieba.Chce zrobic cos dobrego. Pojade do Ciebie, rozwale Ci
      dom, wytluke rodzine i nawet psa. I wsanialomyslnie daruje Ci dlugi. OK?
    • Gość: alexy A kto umorzy dlug na mojej VISA credit card? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.12.04, 03:51
      nie ma chetnych?
      • Gość: J.K. na razie nie , ale Eva Ci powie, jak to zrobic IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 03:56
        prawdopodobnie musisz sie wpisac na nowego czlonka ONZ
        (poki to cudo jeszcze dziala)
        i stwierdzic , ze walczysz o wolnosc i rownosc i prawa czlowieka
        (Kaddafi, Ci dopisze reszte, wlasnie nawrocil sie na demokracje)

i czekaj na prolongate dlugow.
        ta wprawdzie nigdy nie nastapi
        ale i zycie nie trwa wiecznie.
        • Gość: Eva Re: na razie nie , ale Eva Ci powie, jak to zrobi IP: *.a.pppool.de 18.12.04, 19:01
          Widze, ze rozwijasz pisanie z humorem i niezle Ci to wychodzi.

W sumie masz racje: Obok USA, ktore i tak nigdy nie splaca swych dlugow sa
          jeszcze i inni pseudo-demokraci roznej masci, ktorym tez sie udaje naciagnac
          innych. Tak jedni jak i drudzy posluguja sie tymi samymi haslami.
    • Gość: abc Re: Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 03:53
      Gość portalu: Eva napisał(a):

> Wzruszajace. Cale 4,1 mrd.$??? A to ci ogromna suma. A co z kontrybucjami
      > wojennymi (z ataku na Kuwejt), ktore Irak po dzis dzien musi tak Kuwejtowi,
      > jak i Stanom placic? Co z dochodami z irackiej ropy naftowej nad ktorymi do
      > tej pory "suwerenny" rzad iracki nie posiada kontroli?

Jest to gest (raczej) propagandowy.
      Czy Irak nie powinnien wystawic rachunek za uzywanie jego terenow jako polgonu,
      gdzie strzela sie z ostrej amunicji?
      Normalnie za to sie placi.

Zdaje sie wiekszosc pol naftowych w Iraku do niego nie nalezy.
      Ruskie i USA maja wlasnosci (?)
      • Gość: J.K Widze, hoopie, ze myslisz. IP: *.arcor-ip.net 18.12.04, 03:59
        (w przeciwienstwie do goldbauma)

Otoz istotnie pola naftowe w Iraku nie naleza do US, ale to US-Army
        wreszcie zapewnia stabilny i bezpieczny odbior produkcji tych pol.

A wiesz, ze w gospodarce rynkowej najbardziej pozadana cecha jest STABILNOSC.
        • Gość: abc Re: Widze, hoopie, ze myslisz. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.04, 04:17
          Gość portalu: J.K napisał(a):

> (w przeciwienstwie do goldbauma)
          >
          > Otoz istotnie pola naftowe w Iraku nie naleza do US, ale to US-Army
          > wreszcie zapewnia stabilny i bezpieczny odbior produkcji tych pol.
          >
          > A wiesz, ze w gospodarce rynkowej najbardziej pozadana cecha jest STABILNOSC.

Krachy w gospodarce, moze nie sa porzadane, jednak tez sa jego skladowa - czesto
          nosna.
          To o polach uslyszalem w I programie polskiego radia.
          Szcegolnie mnie zdziwilo, ze obok USA wymienion Rosje, jako wlascicieli pol
          naftowych. (radze sprawdzic).

(Za Saddama tez bylo stabilnie i nafta sie lala strumieniem.)

Serdzeczne dzieki z troske o moj leb.
          (Nie wiem po jak cholere.)
          I zauwazenie, ze
        • Gość: Eva Re: Widze, hoopie, ze myslisz. IP: *.a.pppool.de 18.12.04, 18:57
          Nie Januszku, najwazniejsza w gosp. rynkowej jest WLASNOSC PRYWATNA.
          Niestabilnosc zas bywa czasem na tyle pozadana, ze sie ja wrecz samemu wywoluje.
          • Gość: J.K. Re: Widze, hoopie, ze myslisz. IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 04:10
            Nie calkiem bym sie z tym zgodzil, Evuniu.

Ja tam uwazam, ze najwazniesze w gospodarce rynkowej,
            to jest miec monopol na cos.
            A ostatecznie pracowac na panstwowej posadzie, lub na panstwowe zlecenie...

Ale o czym to ja mowilem? - aha, o monopolu w wolnym rynku.
            To policzmy jak to jest...
            USA zuzywaja 800 mln ton ropy rocznie.
            300 maja z produkcji wlasnej
            150 beda mialy z gwarantowanych dostaw "stabilizacyjnych" z Iraku.

Potrzeba im jeszcze jakies 350 mln ton rocznie.

Przeczuwam jakas nowa akcje stabilizacyjna.

Cos mi sie wydaje, ze po walce o demokracje na Ukrainie,
            hoopaki zabiora sie za gonienie reszek post-komunizmu w Rosji
            i beda dzialac stabilizujaco na rzecz demokracji w tym kraju.

To chyba wyjdzie taniej, niz stabilizacja Iranu.
            Ale moge sie mylic.
            • Gość: Eva Januszku, brawo! IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 14:37
              Widze rozwoj i doceniam. Po raz 1. odkad sobie dyskutujemy w pelni sie z Toba
              zgadzam. To chyba jakis cud bozonarodzeniowy, ze naszlo Cie takie natchnienie.
              Masz w pelni racje. Wlasnosc prywatna wlasnoscia prywatna, to nie wartosc sama w
              sobie, lecz wartosc, ktora ma przynosic jak najwiekszy zysk. Dlatego dla
              wlascicieli najlepiej jest, gdy stoi za tym monopol. Tak naprawde to troche
              kabaret: dzisiejszy kapitalizm to socjalizm, tyle, ze za pomoca innych srodkow.
              Jeden mial monopol, tyle, ze nazywal sie on panstwowy, mimo, iz korzysci z niego
              czerpala tak naprawde jedynie GTW. Drugi dazy coraz bardziej ostro do monopolu,
              roznica taka, ze bez ogrodek osadza go od razu w swietym systemie wlasnosci
              prywatnej.

Jesli unieszkodliwi sie antymonopolistyczne mechanizmy samokontrolne wywodzace
              sie od Schumpetera i zamiast naprawde wolnorynkowej gospodarki dopusci sie do
              takiego kapitalizmu jakiego swiadkiem jest coraz bardziej Zachod od jakis 10-20
              lat (w zaleznosci od kraju), to dazenie do dalszej monopolizacji przybiera znane
              nam ze wschodu oblicze monopolu absolutnego. Zrozumienie tego mechanizmu to
              jeden z powodow dla ktorych trudno by bylo wyslac mnie dzis na ukrainskie
              barykady "pomaranczowej demokracji".

Masz swieta racje odnosnie pracy na panstwowym. W takim kapitalizmie najlepiej
              jest szukac cichych i przyjaznych jednostce wysp socjalizmu. Tylko panstwowa
              posadka moze uchronic przez brutalnoscia systemu w jego coraz bardziej
              zamerykanizowanej wersji. Jak sam wiesz praca na panstwowym byla w Niemczech
              jeszcze 10-15 lat temu traktowana dosc lekcewazaco. Dzis to bodaj jedyna szansa,
              aby moc planowac swoje zycie na kilka lat do przodu i miec nad nim jakas
              konktrole.

Dowcipnie piszesz o dalszych planach stabilizacyjnych najwiekszej i nalepszej
              demokracji tego swiata. Tyle, ze proby demokratyzacji i stabilizacji Rosji
              zaczely sie od pewnego czasu. Na poczatek probowano "zdemokratyzowac" to, co jak
              sam piszesz dla USA najwazniejsze, czyli do rope. Po dobroci, bez bicia, chciano
              Rosje przekonac, ze nie ma dla niej lepszego interesu niz oddanie swych zloz via
              Jukos w rece Texaco & Co. No ale przekonaj tu Rosje. Zawziete to takie, i wie
              lepiej. Ciezko bedzie USA ja na ta swoja modle zdemokratyzowac. A to dlatego, ze
              ona sama (Rosja) ta wlasnie modle swietnie zna, i stosowala ja od dawna na
              innych, dluzej niz w ogole istnieja Stany. Jak USA maja nauczyc demokracji i
              stabilizacji najwiekszych demokratow i stabilizatorow? Ciezko bedzie, trafil
              swoj na swego.

A tak na serio: mysle, ze Rosja dobrze kapuje, iz staje sie waznym dla USA
              przyczolkiem do podbicia/zagarniecia majacym poszerzyc kontrole amerykanska nad
              zlozami naturalnymi w starciu gospodarki USA z chinska. Mysle, ze Rosja predzej
              jednak wejdzie (przejsciowo) w spolke z Chinami niz da sie podbic USA. Iran
              doskonale lapie o co chodzi i dlatego udaje sie juz dzis pod chinskie skrzydla
              wzamian za rope. Poza tym istnieje jeszcze Europa Zach., ktora mimo, iz mniej
              wazna, nie jest calkiem niewazna w tej rozgrywce.

Robi sie ciekawie, a naiwnym plecie sie androny o niejakim ben Ladenie i jego
              kozie - doradcy hen za siedmioma rzekami i siedmioma gorami.
              • Gość: J.k. E tam, Eva, nie przesadzaj IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 15:30
                Tak tylko,
                w ramach zyczen Swiatecznych dla Ciebie, wcielilem w "Tysprowde".

Ale raz po nich wracam na rzecznika prasowego Condi.
                Wiesz, zawsze mialem slabosc do ladnych kobiet.
                A szczegolnie tych na stanowiskach.
                • Gość: Eva Re: E tam, Eva, nie przesadzaj IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 16:19
                  slabosc moze masz, ale nie masz gustu, twierdzac, ze Condi jest ladna.
                  • Gość: J.K. Juz wiecej nie bede, Evuniu.... IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 16:29
                    Przyznaje nieskromnie, ze znowu udalo mi sie troche Cie (pod)puscic...
                    Ale tym razem bylo to ponizej pasa. Wiem. Wiecej tak nie bede...

A powaznie: Z wojnami o zasoby, znaczenie panstw itd... mielismy i bedziemy
                    miec do czynienia zawsze...

Kultura amerykanska, chociaz nieco inna od europejskiej, jest jednak glownie
                    europejskiego, chrzescijanskiego pochodzenia.

I dlatego w interesie POLSKI lezy to, gdy Amerykanie narzucaja swoje porzadki
                    w Swiecie Islamu, niz gdyby Islam narzucal sila Nam swoje porzadki.

A co jest w interesie innych - to niech inni sie martwia.

pozdraviam.
                    • Gość: Eva Re: Juz wiecej nie bede, Evuniu.... IP: 62.134.84.* 19.12.04, 16:54
                      Januszku, przeceniasz sie, wcale mnie nie podpusciles. Zauwaz, ze w stosunku do
                      meritum Twej wypowiedzi w ogole nie zajelam stanowiska. Uczepilam sie jedynie
                      zartobliwie urody Condi, no i prosze dales sie zlapac.

> I dlatego w interesie POLSKI lezy to, gdy Amerykanie narzucaja swoje porzadki
                      > w Swiecie Islamu, niz gdyby Islam narzucal sila Nam swoje porzadki.

Znow mnie rozczarowujesz. Jeszcze Swieta nie minely a Ty znow pleciesz jakbys
                      rzeczywiscie byl podnozkiem Condi. Nie mogles z tym poczekac na po Swietach?
                      Myslalam, ze przezyles spoznione oswiecenie. A tu masz - Ty znoew swoje, ze
                      ben Laden z koza (baranem?) trzyma caly swiat w swoim islamskim reku i nam
                      wszystkim zagraza, a USA bronia nas wlasna piersia przed ta niebywala potega.
                      • Gość: J.K. Oj, Evciu....... IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 17:20
                        1. wlasnie liczylem na to, ze tej urody Condi sie uczepisz...
                        (swinia jestem, viem...)

2. Bil Laden w ogole nie ma tu nic do rzeczy..
                        Przeciez dobrze wiesz, ze byl dla Amerykanow, podobnie jak i polityka Saddama
                        tylko wygodnym PRETEKSTEM w realizacji ich globalnych interesow...
                        (Przypomnij sobie "zalozenia programowe" polityki zagranicznej USA
                        z roku 2001...)

To teraz juz bez podpuch i zlosliwosci - tylko WAL merytorycznie.
                        • Gość: Eva Re: Oj, Evciu....... IP: *.pool.mediaWays.net 20.12.04, 00:29
                          Ad. 1 1:0 dla Ciebie, rzeczywiscie uczepilam sie. Myslalam, ze jestes tzw.
                          niewybiorczym psem na kobiety (wsio ryba, byle baba, po nocy wszystkie koty
                          czarne), bo jako taki czasem sie prezentujesz.

Ad. 2. No prosze, jednak potrafisz przemowic na Swieta ludzkim glosem. To dla
                          mnie mily prezent pod choinke.

> To teraz juz bez podpuch i zlosliwosci - tylko WAL merytorycznie.

Alez ja Cie nie podpuszczam, ja tylko reaguje. Merytorycznie WALE caly czas,
                          czyli zajmuje sie zawsze jedynie tematem watku. Nie pytam nigdy nie na temat,np.
                          jaki masz paszport, ile masz paszportow, jakiej jestes narodowosci, czy jestes
                          czysty rasowo, jaka masz religie, albo czy to, co co nosisz w bieliznie spodniej
                          jest okrojone lub nie, lub tez np. ile lat ma Twoje dziecko, aby tym tropem
                          wysledzic w przyblizeniu Twoj wiek.
                          Caluje cie w czubek nosa pod swiateczna jemiola
    • Gość: Gerard Jesli suma 4,4 mld dolcow jest mala dla Ciebie, to IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 04:47
      mozna mniemac, ze nie tylko jestes arabeska ale do tego ekskluzywnie dajesz
      tylko rodzinie Saudi. Jest kilkadziesiat panstw na swiecie, ktorych budzet
      rzadu jest mniejszy niz ta suma. Oczywiscie, bedac arabeska musisz krytykowac
      USA nawet jakby daly Irakowi 100 miliardow; poza tym nie masz czasu na myslenie
      jak musisz obslugiwac islamosynow, bisurmanko.
      PS. Odpowiedz jest warta Twojego komentarza. Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie.
      • Gość: Tysprowda Re: Jesli suma 4,4 mld dolcow jest mala dla Ciebi IP: 193.188.161.* 18.12.04, 06:06
        Ty jako bandyta rasowy amerykasnynski jak zabierasz, to znaczy ze mowisz swiatu
        ze dajesz i takis glupis do tegos, ze myslisz, ze swiat ci wierzy i sie z
        ciebie nie smieje szyderczo.

Bo w twoim zarobaczonym amerykasnynskim lbie buszoloma, wyznajesz zasade
        bolszewikow, czyli buszewikow: co towje to i moje, a co moje to nie rusz.

Rabunek Iraku i jego zniszczenie to amerykansynska demokracja......
    • Gość: KP Ewa, sciemniasz z kontrybucjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 05:13
      Napad Iraku na niepodlegly Kuwejt jest faktem, wiec kontrybucje wojenne sa do
      zaplacenia, kropka. Jesli Kuwejt zrobi taka uprzejmosc i sie zgodzi na ich
      wstrzymanie, to to bedzie jego UPRZEJMOSC.
      • Gość: kuk Re: Ewa, sciemniasz z kontrybucjami IP: 207.7.194.* 18.12.04, 15:56
        Irak poszedl na Kuwejt, ktory jest czescia Iraku. Poszedl po swoje.
    • Gość: PiotrPSP Re: Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług IP: *.cariboo.bc.ca 18.12.04, 06:27
      A zaplaca za zniszczenia?
      • Gość: Gerard Tak jak zaplacily Serbii. Wojna synu to jest IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 06:35
        niemoralna sprawa i nikt nie pyta zwyciezcy. Jakby Saddam wygral to USA bylyby
        zniszczone z czescia Kandy przy okazji. Jak tam u was szaryja? Ostatnio malo
        sie o niej slyszy. Paru Polakow z Toronto wraca do Polski bo sie boja, ze corki
        im islamcy beda gwalcic. W tej Kandzie tez musi byc marnie. Podobno islamosyny
        sa strasznie aroganccy i zaczynaja napadac na dziewczyny bo sie nie boja
        policji. Prawda czy nie?
        • Gość: PiotrPSP Re: Tak jak zaplacily Serbii. Wojna synu to jest IP: *.cariboo.bc.ca 18.12.04, 21:55
          Gość portalu: Gerard napisał(a):

> niemoralna sprawa i nikt nie pyta zwyciezcy. Jakby Saddam wygral to USA
          bylyby
          > zniszczone z czescia Kandy przy okazji. Jak tam u was szaryja? Ostatnio malo
          > sie o niej slyszy. Paru Polakow z Toronto wraca do Polski bo sie boja, ze
          corki
          >
          > im islamcy beda gwalcic. W tej Kandzie tez musi byc marnie. Podobno
          islamosyny
          > sa strasznie aroganccy i zaczynaja napadac na dziewczyny bo sie nie boja
          > policji. Prawda czy nie?

Nie wiem jakie komu fobie w glowach siedza. Ja mieszkam w Kolumbii Brytyjskiej
          gdzie napiecia miedzyrasowe sa ponoc najnizsze w Kanadzie. Muzulmanow jest tu
          malo i nie mialaem z nimi zadnych problemow i nie slyszalem zeby kto mial. W
          czasie wrzesniowego nieszczescia (9/11 tu to nazywaja) Kanadyjczycy robili
          specjalna propagande w telewizji (bardzo delikatna i zawoalowana) zeby komus
          nie przyszlo do glowy mszczenie sie na tutejszych muzulamanach i byl spokoj. Ja
          znam muzulmanow raczej z Nigerii - ale lepiej znam tych dobrze wyksztalconych.
          To sa zwykli porzadni ludzie - lubilem ich. Nie znalem tamtejszych imamow i oni
          mieli gorsza opinie.
    • galaxy2099 Kobietko zdecyduj sie 18.12.04, 07:09
      A jakim to cudem rzad ktory nie jset "suwerenny" oze miec kontrole nad
      czymkolwiek z ropa wlacznie.
      Nie moglabys sobie choc troche pewnych rzeczy w glowce poukladac zanim
      napiszesz jakiekolwiek zdanie proste na tym czy innym forum ???
      A swoja droga Niemcy maja klopoty z umorzeniem jakiejkolwiek sumy dla Iraku a
      ponoc to taki bogaty kraj a i kontrybucje otrzymuja bo przeciez to byla
      interwencja pod sztandarem ONZ z pelnym poparcie twojego Reichu.
    • Gość: ANTEK Re: Stany Zjednoczone umorzyły Irakowi dług IP: *.sympatico.ca 18.12.04, 16:10
      MNIEMAM ZE AMERYKANIE OKRADLI JUZ IRAK NA CO NAJMNIEJ 4,1 MLD,CZYLI SAMI SOBIE
      SPLACILI DLUGI.TERAZ CALY ZYSK Z KRADZIONEJ ROPY TO CZYSTY ZYSK ALE, NIESTETY,
      NIE DLA AMERYKANSKIEGO PODATNIKA.PREZYDENT I WICE,I RUMSFELDY, I DORADCY,
      I...,MAJA SWOJE POTRZEBY.
      • Gość: Semper Fi poinformowany Antek IP: *.alico01.fl.comcast.net 18.12.04, 17:19
        wlasnie wczoraj dostalem nalezny mi czek na $13 z US Treasury...
        to te pieniadze ukradzione w Iraku...
        Hej Galaxy, ty tez dostales?
        Antos, mieszkasz w Kanadzie, ale o USA to ty wszystko wiesz...
        to taka niespelniona milosc, bo wizy nie dali?
        • Gość: Alfred Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jest IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 17:26
          w miare rozsadnych - prawdopodobnie ulozyli sobie dobrzez zycie. Reszta to
          proislamska, antyamerykanska banda nieudacznikow. Wszystko co USA zrobi jest
          zle. Wypieprzyli Saddama - zle. Nie najada Sudanu - zle. Zabijaja muzulmanow
          ("niewinnych" choc z kalachami w lapach) - zle. Trzymaja terrorystow w
          Guantanamo - zle. Nie zlapali Osamy - zle. Bronili muzulmanow w Bosni przed
          Serbami - zle. Skasowali dlug Irakowi - zle. Nie skasowali dlugu Rosji - zle.
          Powell byl Sekretarzem Stanu - zle. Rice bedzie - zle. Co za dziwni ludzie
          zyjacy ciagle w strefie nienawisci, niecheci, uprzedzen. Jak chorzy psychicznie.
          • Gość: Eva Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes IP: *.a.pppool.de 18.12.04, 19:04
            Nareszcie prawidlowa psychoanaliza. jesli ktos cos odnosnie USA krytykuje to wariat.
            • Gość: Mirek z Kanady Evo, oddaj sie Joschce IP: *.vn.shawcable.net 18.12.04, 21:29
              Zdaje sie, ze po Pacyfiscie, MM i paru innych nawiedzonych wyrasta nam tu nowa
              antyamerykanska zmija Eva.

Jesli tak jest to z gory cie prosze Evo, odwal sie od Busha i Amerykanow, daj
              zadu Joschce Fischerowi lub innemu lewackiemu terroryscie i nie strzep jezyka
              na prozno.

Do innych w tym watku: Polacy w Kanadzie to nie tylko "Kanadol". Jestem wsrod
              tych, ktorzy marza o zmienieniu oblicza Kanady z Komunady na zdrowy prawicowy
              kraj. Amen.
              • Gość: Janek ciebie pojebie Ameryka jebie IP: 62.134.84.* 18.12.04, 22:28
                a ty pojebie tego nie panimajesz bo jestes slugus i za darmo sie podstawiasz.
                Masz szczescie ze szczekasz z kanadyjskiego socjalu. W USSRAju nikt by cie za
                samo pro amerykanskie szczekanie nawet socjalu nie dal.
                • Gość: Mirek z Kanady zal mi cie... IP: *.vn.shawcable.net 19.12.04, 16:21
                  w jednym zdaniu dwa rusycyzmy. Do Polaka to ty sie tak masz, Homo Sovieticus,
                  jak, Krzywa Wieza w Pizie do zelaska.

USA to ostatnia nadzieja ludzkosci. A na "kanadyjskim socjalu" n igdy nie byle,
                  nie jestem i nie bede. Mierzesz innych wlasna miara?

Strzel sobie "stakana" i przegryz "ogorcem". I pocaluj mnie w d...
            • Gość: PiotrPSP Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes IP: *.cariboo.bc.ca 18.12.04, 21:59
              W tych krotkich natatkach nie mozna za kazdym razem redeklarowac uznania dla
              wielu rzeczy w Stanach. Krytka Busza czy tej niepotrzebnej wojny nie oznacza
              totalnego potepienia Stanow. To jest raczej hec pomocy - choc nie zawsze
              docenianej.
            • galaxy2099 Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes 18.12.04, 22:17
              Wlasnie. A jak taka analiza wyglada od strony tych antyamerykanskich wariatow.
              Jak ktos popiera dzialania USA to jest faszysta a wypranych przez propagande
              amerykanska umyslem.
              Wiec jak to jest z ta propaganda, faszyzmem i chorobami psychicznymi moja ty
              zdrowa na umysle kobieto z Niemiec ???
              Pytam, no bo przeciez w Niemczech to prasa nie klamie, politycy sa uczciwi i
              nie klamia a obywatele to prawdziwi demokraci z jasnymi umyslami i wiedza
              wszystko najlepiej. Ot chocby taka Eva jako przyklad.

• Gość: Eva Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 23:03
                Strasznie nudzisz
                • galaxy2099 Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes 19.12.04, 09:00
                  Masz problem, nie czytaj.
                  Chyba, ze macie tam w Reichu taki obowiazek.
                  • Gość: Eva Re: Z Kanady nadaja tzw. Polacy z 7 IP. Dwoch jes IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 14:46
                    czytam rzadko i na ogol tylko przypadkiem. I jak widzisz prawie nigdy ci nie
                    odpowiadam. Teraz to wyjatek, ida swieta i trzeba byc milym dla bliznich,
                    niezaleznie od sadow wlasnych. Taki mamy w Reichu obowiazek.Amen.
    • ping-pong Duzo czy malo ? 18.12.04, 17:32
      USA wydali to tej pory 150 mld na wojne w Iraku a darowali 4.4 mld dlugu. To
      duzo czy malo?
      • Gość: Eva Re: Duzo czy malo ? IP: *.a.pppool.de 18.12.04, 19:08
        ping-pong napisał:

> USA wydali to tej pory 150 mld na wojne w Iraku a darowali 4.4 mld dlugu. To
        > duzo czy malo?

To zalezy od tego ile $ jest po stronie zyskow. A tego nikt nie wie.
        • Gość: Eva Re: Duzo czy malo ? IP: *.a.pppool.de 18.12.04, 19:11
          Jeszcze jedno: Panstwo USA ponosi koszty, zyski natomiast plyna do firm
          prywatnych, ktore juz dawno nie placa w USA podatkow (podobnie jest zreszta i w
          Europie Zyach.), wiec kraj jako taki siedzi na kosztach i tyle z tego ma.
          • Gość: Tysprowda Re: Duzo czy malo ? IP: 193.188.161.* 19.12.04, 08:57
            Co prowda to i prowda.

Buszewicy socjalizuja koszty swoich przesiewziec aby sprywatyzowac zyski swoich
            przedsiebiorstw przy aplauzie oszolomionej gawiedzi buszolomow.

Jako ze buszolomy oszolomione tego nie zauwazaja ze ich buszewicy rypia na
            okraglo i oprozniaj im kieszen, oni to widza z persperktywy swojej nienawisci
            do, jak to oni nazywaja, brudnych islamusow.
            • Gość: Eva Re: Duzo czy malo ? IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 14:43
              Za to, ze wykorzystywani przez USA ludzie maja zadowolone geby i nic z tego nie
              rozumieja, ze sie ich wykorzystuje, mozna USA podziwiac. To naprawde duza
              sztuka, tak umiejetnie wykorzystac znajomosc ludzkiej natury(glupoty).
            • Gość: PiotrPSP Re: Duzo czy malo ? IP: *.cariboo.bc.ca 19.12.04, 21:15
              Gość portalu: Tysprowda napisał(a):

> Co prowda to i prowda.
              >
              > Buszewicy socjalizuja koszty swoich przesiewziec aby sprywatyzowac zyski
              swoich przedsiebiorstw przy aplauzie oszolomionej gawiedzi buszolomow.
              > Jako ze buszolomy oszolomione tego nie zauwazaja ze ich buszewicy rypia na
              > okraglo i oprozniaj im kieszen ...
              Moze i cos w tym jest, ale to nie jest zbyt oczywiste. Dlaczego miliony
              Amerykanow glosowaly na Busza i jego ekipe? Nie czuja zadnych strat z tego
              powowdu. Czyli inaczej: ten prywatny przemysl, ktory bogaci najbogatszych
              rowniez bogaci niebogatych - i to miliony - niezbyt im te kieszenie rypie -
              raczej nierowno dzieli. Oprocz tego to mysle ze strach rowniez powoduje ze oni
              glosuja na faceta "z jajami" bo tacy to "maja glowe".
    • ping-pong Za co ten dlug ? 18.12.04, 17:36
      Czy za gazy trujace sprzedane Saddamowi w latach 80-tych?
      • Gość: Semper Fi Re: Za co ten dlug ? IP: *.alico01.fl.comcast.net 18.12.04, 17:47
        to tez :)
        ale wiekszosc to byly dlugi zaciagniete na kupno czolgow z Bumaru i
        kalasznikowow z Radomia i Czechoslowacji...
        • Gość: Eva Re: Za co ten dlug ? IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 23:02
          Gość portalu: Semper Fi napisał(a):
          > to tez :)
          > ale wiekszosc to byly dlugi zaciagniete na kupno czolgow z Bumaru i
          > kalasznikowow z Radomia i Czechoslowacji...

Czyli sugerujesz, ze Amerykanie wyciagneli lape po nie swoje. Polska i Czechy
          dostarczaly bron, a USA wpisaly to w poczet swych wierzytelnosci i zadaly za to
          pieniedzy od Saddama, a teraz laskawie ten dlug odpuscily.... Ciekawa teze
          przedstawiasz. Gdyby chodzilo o Rosje, nazwano by to ograniczaniem suwerennosci
          satelitow, no ale chodzi o USA wiec to demokracja u tychze.
          • Gość: Semper Fi Re: Za co ten dlug ? IP: *.alico01.fl.comcast.net 19.12.04, 04:15
            brawo Goebbelsie w spodnicy!
            jak zwykle u ciebie, jedynie sluszne wnioski!
            co za umysl, a jaka kibic :-))))
            • Gość: Tysprowda Re: Za co ten dlug ? IP: 193.188.161.* 19.12.04, 08:52
              Ales tys orzesztys glupis bezdennie buszolomie amerykansynski chyzniety w pale
              ubrana w czapke bejzbolowa przodem do tylu.

Dobila cie Eva logika zelazna, straciles rezon w twojej glupiej lepetynie i
              pozostalo ci jeno sie osmieszyc twoja kretynska odpowiedzia przed calym swiatem.

Podstrzeliles sie sam w leb twoj glupi oszolomiony buszyzmem, czyli zboczeniem.
    • Gość: obserwator USraj sam sobie umorza długi, ha,ha. IP: *.tor.primus.ca 18.12.04, 18:17
      znajdujaca się pod amerykanska okupacja roponośna iracka kolonia dostała dziś
      wspaniały prezent od swego pana - umorzono im długi za dostawy amerykanskiej
      broni biologicznej i chemicznej.
      • Gość: Alfred Szukam pozyczkodawcy z Kanady na tych samych IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 18:35
        warunkach - umorzenie po 5 latach nieplacania. Wydaje sie, ze nie wiesz ale
        umorzenie dlugow zadeklarowaly Niemcy, Japonia i Kanada. Akcje kanadyjskie
        urosly natychmiast, szczegolnie przemyslu drzewnego. Wyobraz sobie ile drewna
        mozna eksportowac z British Columbia jak zacznie sie odbudowa Iraku.
        Zastanawiam sie czy nie pojechac na pare lat do Victoria.
        • Gość: klopfifufjfjfkflfl Re: Szukam pozyczkodawcy z Kanady na tych samych IP: *.home1.cgocable.net 18.12.04, 18:46
          ti to z geografia raczej sie nie wychylaj
          • Gość: Alfred Jak rozmawiasz w pracy to tez tak informacyjnie? IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 19:01
            Poddalem facetowi przy okazji pomysl na zainwestowanie w Universal Forest.
    • Gość: andy a o nas zapomniano IP: *.acn.waw.pl 18.12.04, 20:21
      Z nas odsetki za zburzenie komunizmu sciagaja!!!
      Co znaczy wdziecznosc!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka