Dodaj do ulubionych

DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM!

18.12.04, 02:58
> Moj glos spowoduje, przypuszczam, ze wkrotce uslysze wiele inwektyw pod
swoim adresem. Ale malo mnie one obejda. Jestem z rodziny, ktorej nie sposob
byloby zarzucic ani "braku polskosci", ani braku patriotyzmu. I sam sie uwazam
za polskiego patriote.
> Jako Polaka to, co sie dzieje na tym forum, napawa mnie uczuciem gleboiego
wstydu. Administracja, kierujac sie zle pojetym rozumieniem zasady wolnosci
wypowiedzi, wykazuje nader tolerancyjny stosunek do osob notorycznie
naruszajacych regulamin. Regulamin, ktory ta Administracja sama uroczyscie
ustanowila. Welcome to Poland!
> W rezultacie, na Forum swiat zrobil sie istny rynsztok. Zebrala sie tu
liczna grupa osob chorych z nienawisci. Nie ma dnia, zeby nie pojawily sie
dziesiatki postow doslownie ociekajacych antysemickim jadem. Posty otwarcie
pochwalajace ekrterminacje milionow europejskich Zydow w czasie ostatnie wojny
potrafia godzinami tkwic na forum, w akompaniamencie radosnego cwierkania Pani
Kropki. Czlowiek nie wie, gdzie ma oczy podziac ze wstydu.
> Ci ludzie sa degeneratami, motlochem. Do swoich nienawistnych wypowiedzi
probuja dorobic "ideologie". Rzekomo przeciw Zydom jako takim nic nie maja.
Wszystko, co pisza, wynikac ma z faktu, iz potepiaja polityke Izraela w
stosunku do Palestynczykow i innych Arabow. Oczywiscie, wystarczy juz odrobina
inteligencji, by zobaczyc, ze to jest obrzydliwe klamstwo. Palestynczycy,
polityka Izraela sa tutaj srodkiem. A glownym celem jest obrazanie zydowskich
uczestnikow. Jesli w postach chodzi tylko o Izrael, polityke, wojne, to
dlaczego jednoczesnie zawieraja stek obrazliwych epitetow pod adresem Zydow
generalnie? Jesli chodzi o Bliski Wschod, to dlaczego rzuca sie oszczerstwa
na ludzi, ktorzy mieszkaja o pol globu od Izraela i nigdy tam nie byli? W
oczywisty sposob, ci ludzie chca sobie "ulzyc" poprzez dokuczenie kazdemu
Zydowi, ktory sie nawinie. "Chlop zywemu nie przepusci", byla kiedys taka
znakomita piosenka Grzeskowiaka. Tutaj dziala dokladnie ten sam mechanizm,
ktory Grzeskowiak wysmiewal w tej piosence. Ten sam mechanizm psychologidzny.
Tylko obiekt ataku jest inny.

> Mnie osobiscie wzrusza fakt, ze to forum przyciagnelo wielu
uczestnikow-Zydow z poza Polski. Wielu z nich, opuszczajac przed laty Polske,
nie slyszalo zbyt wielu milych slow na odjezdnym. Ale Polska ich mimo to
przyciaga. To dla mnie dowod, ze do Polakow, jako calosci, zalu nie czuja. I
dowod na to, ze nasza narodowa kultura ma niezaprzeczalny urok. Komus, kto w
niej wyrosl i zasmakowal tych "dobrych" rzeczy w niej, trudno jest pozniej o
niej zapomniec. Lubi wracac, chocby "w wirtualu".
> Ale uwazam, Przyjaciele-Zydzi - Dano33, Panie Oskarze, Panie Z daleka, i
wszyscy inni, ktorzy przyszliscie tutaj z nadzieja na kulturalna dyskusje -
ze w sytuacji, ktora sie tu wytowrrzyla, nie powinniscie tu zostawac ani
chwili dluzej. Zbojkotujcie ten rynsztok! Nie pozwolcie sie obrazac! Niech ten
caly zydozerczy motloch plawi sie we wlasnym sosie. Niech sobie maja to swoje
"czysto polskie" forum i niech sie ciesza sami we wlasnym gronie. Niech sie
licytuja w tym, kto bardziej "Moskom", "wszarzom" czy "parchatym" bardziej
dopiecze. Tylko Wy nie dawajcie im juz tej satysfakcji, o ktora im caly czas
chodzi - mianowicie, ze to przeczytacie i poczujecie sie zranieni.
> Nawoluje tez wszystkich przyzwoitych nie-Zydow, zeby absolutnie nie
podejmowac zadnej dyskusji na "zydowskie tematy" z tymi degeneratami. Nie bede
wymienial nickow, kazdy doskonale wie, o kogo chodzi.

Pozdrawiam wszystkich przyzwoitych forumowiczow,

Polak, ktory jeszcze pamieta o starodawnej polskiej goscinnosci i ktory
jeszcze nie zapomnial, co to takiego jest wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: znajacy_wojo Kolego Żydzie_nie_ znajacy_uczucia_wstydu IP: 216.127.82.* 18.12.04, 03:11
      > > Mnie osobiscie wzrusza fakt, ze to forum przyciagnelo wielu
      > uczestnikow-Zydow z poza Polski. Wielu z nich, opuszczajac przed laty Polske,

Ty sam chyba jestes "z poza" Polski. :)))
      I chyba wojo sie nazywasz.
      • Gość: polak antysemita Re: Kolego Żydzie_nie_ znajacy_uczucia_wstydu IP: *.primedius.com / *.primedius.com 18.12.04, 03:17
        No co ty, wojo jest za glupi zeby napisac wiecej niz 10 linijek tekstu;) To
        pewnie jakis ubek majacy conieco na sumieniu, ktory zwial z Polski w 68'.
        Siedzi teraz w Szwecji i pomstuje na ta wredna antysemicka Polske, ktora go
        rzekomo odrzucila;)
        • Gość: kuk Re: Kolego Żydzie_nie_ znajacy_uczucia_wstydu IP: 207.7.196.* 18.12.04, 03:33
          polaku wstydliwy. napisz co co pani postawila za to wypracowanie.

Prawie sie wzruszylem, ale niezupelnie.
          • polak_znajacy_uczucie_wstydu [...] 18.12.04, 04:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jevvhater [...] 18.12.04, 03:38
    • polak_znajacy_uczucie_wstydu Odpowiadam Szanowmym Respondentom: 18.12.04, 03:49
      > Po pierwsze: jak juz powiedzialem nieco bardziej elegancko - Waszymi
      inwektywami mozecie sie podetrzec (potem nie zapomnijcie spuscic wody).
      > Po drugie: co do odgadywania mojej tozsamosci: na razie zero trafien,
      probujcie dalej.
      > Po trzecie: do tego Pana,m ktory byl laskaw nie nazwac "Zydem". Mowienie "ty
      Zydzie!" w celu obrazenia kogos jest czyms charakterystycznym dla polskiego
      chlopstwa. Wiec od razu wynika, ze ja jestem lepszym Polakiem od Pana, bo
      pochodze z duzo lepszej warstwy, niz wloscianska.
      > Po czwarte: z motlochem zadawac sie nie lubie, mierzi mnie zwyczajnie. Wiec
      dalej juz gadajcie miedzy soba. Ewentualnie moge sie wdac w dyskusje z kims, kto
      do mnie napisze poprawnie po angielsku i bez inwektyw. Wiekszosc polskich
      motlochiarzy nie potrafi wyrazic sie na pismie po angielsku, wiec w ten sposob
      odpadna. A jesli ktos napisze, to odpowiem dopiero jutro, bo na dzis juz
      skonczylem z Forum. Pa!
      • Gość: kuk Re: Odpowiadam Szanowmym Respondentom: IP: 207.7.196.* 18.12.04, 03:56
        Markiuzie, co cie gryzie?A honorny kodex boziewicza znasz? Jesli tak, to odpisz
        milordzie,chcesz po mordzie?czy nosisz biala peruke, pluderki?
    • Gość: ZACHARIASZ [...] IP: *.tmp1-4.28.109.245.tmp1.dsl-verizon.net 18.12.04, 03:57
    • Gość: Gerard Moze jednak lepiej zapytac sie dlaczego jest tu IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 04:36
      tak wielu islamofilow? Wydaje sie bowiem, ze jedno z drugim jest bardzo scisle
      polaczone. Ci, ktorzy popieraja fanatykow islamskich nie koncentruja sie tylko
      na obronie Arabow palestynskich ale na popieraniu islamu jako calosc. W ten
      sposob zawsze przechodza do opluwania USA, Izraela, Rosji, UK, Australii itd,
      jesli tylko dany kraj przeprowadza jakas antyterrorystyczna akcje. Atakowali
      rowniez Francje za zakaz chust choc generalnie chwala rzad Chiraca.
      Prawdopodobnie polaczenie proislamskosci (islamofilii) z tradycyjnym,
      szowinistycznym widzeniem Zydow przez wielu Polakow daje tu taki zajadly
      antysemityzm. Sam fakt, ze jest tylko 16 milionow Zydow, w porownaniu do 300
      milionow Arabow i ponad miliard muzulmanow wyraznie mowi, ze ani Izrael ani
      Zydzi nie moga byc naprawde zagrozeniem ani Polski ani tym bardziej swiata.
      celem jest tu raczej wiec szerzenie propagandy islamskiej wykorzystujac
      nastawienie wielu Polakow do Zydow. Moja opinia jest taka, ze chodzi tu o
      oplacanych przez wahabistow Polakow, moze bisurmanow. Gdzies przeciez ponad 3
      miliardy dolarow rocznie na propagande islamska sie wydaje. Zdaje sobie sprawe,
      ze to forum, jak kazde inne na swiecie, jest obserwowane przez specjalne
      sluzby. Np. ostatnie dane z Chin swiadcza, ze nad 87 milionami chinskich
      internautow "piecze" sprawuje 2 tysiace specjalistow z ponad 140 tysiacami
      pomocnikow.
    • cebulowy [...] 18.12.04, 04:42
      • Gość: Gerard Chcialo Ci sie to napisac i nic wiecej? Co to ma IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 05:23
        za znaczenie dla tematu. Message is important not a messanger.
        • cebulowy mesycz is bul, panie igorze, sfokusowalem wiec 18.12.04, 05:28
          moja uwage na jej autorzynie. biedny i smutny to czlowieczek jest. pan mu nie
          wspolczuje?
          • Gość: Gerard Czy Ty masz tylko jeden komputer w domu czy w IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 05:42
            pracy. Niby Polacy geniusze a nie potrafia miec subnets w domu lub pracy przez
            tego samego prowidera (IPS). W domu np. mam cztery PC i laptop (jak chce)
            podlaczone tak aby najwiekszy pelnil role serwera. Co ty z igorem wyskakujesz?
            On pracuje rano synus, poje..lo Ci sie kaleko umyslowy. Po drugie, co Cie to
            obchodzi i jakie to ma znaczenie dla forumowcow. Rozumiem teraz Twoj post o Mr.
            G. Wscibski jestes i lubisz plotkowac co? Personalia Cie interesuja - glupi
            musisz byc jak moj lewy but (dobra teksaska skora ale glupi bo but).
            Mnie, kumasz, G nie obchodzi. Moze nazywac sie jak chce - wazne co napisze.
            • cebulowy ok, ociezalku, rano bede cie zwal gerardem jezeli 18.12.04, 05:58
              to dla ciebie takie wazne jest. a w ramach relaksu i wychillowania proponuje ci
              zaaportowanie granatu (mkii w kolorze cebulowym). poczekaj, tylko wyjme
              zawleczke.
              • Gość: Gerard Nie zauwazyles jeszcze z moich postow, ze nie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 06:24
                zalezy mi ani na tym jak mnie zwiesz ani na Twojej opinii o innych forumowcach.
                Ciekawi mnie nieraz co ludzie tu pisza i poza tym, musze miec wprawki we
                wspolczesnej polszczyznie. Generalnie, malo sie rozni od tej z ktora ja roslem
                i studiowalem. Bluzgacie wiecej (szczegolnie jak odwiedzam Polske to musze sie
                przestawiac na chamstwo wszedzie)i nie szanujecie logiki i oponenta. Jedyna
                powazna zmiana w ostatnim cwierwieczu to islamosyny i polskie bisurmany -
                zupelnie dziwne uczucie.
            • Gość: sp;lit Re: Czy Ty masz tylko jeden komputer w domu czy w IP: *.ipt.aol.com 18.12.04, 20:37
              Tylko cztery i PC ? Twoj dom , to local library , w dzien , a w nocy pod
              mostem :)

uklony

==============================================================================

W domu np. mam cztery PC i laptop (jak chce) podlaczone tak aby najwiekszy
              pelnil role serwera.
      • polak_znajacy_uczucie_wstydu Czy panienskie nazwisko zony Mistrza Jana Matejki 18.12.04, 10:54
        tego od "Bitwy pod Grunwaldem" i "Holdu Pruskiego" nie bylo wlasnie takie? Cos
        mi sie kolacze w glowie... Nawet pasuje do tego watku, bo tu sie zrobil "istny
        Grunwald Mistrza Jana", ze zacytuje Boya-Zelenskiego. Albo Stowarzyszenie
        Patriotyczne Grunwald. Jeszcze lepiej pasuje.
      • Gość: lancet [...] IP: *.telia.com 18.12.04, 19:54
        • cebulowy panie lancecie, pan zupelnie blednie 18.12.04, 20:38
          zinterpretowal moje intencje.
    • Gość: DEATH TO ISRAEL [...] IP: 207.44.180.* 18.12.04, 05:27
      • Gość: Gerard Gratuluje znajomosci tylu jezykow obcych. Arabski IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 05:55
        znasz? Najbardziej taki rusza Izraelczykow. Po drugie, to forum jest na
        serwerze Michnika i ppowinienes mu podziekowac, ze taki dobrotliwy Zyd z niego,
        bo nawet takiemu idiocie jak Ty, pozwala z niego korzystac. "Twoje forum" - ty
        palancie!!
        PS. Pomyliles slownictwo niemieckie z angielskim. Musisz nauczyc sie, ze to nie
        takie same jezyki. Wer den Dichter will verstehen, muss in Dichters Lande gehen.
        Wniosek: Chcesz pluc na Zydow pomieszkaj w Tel Awiwie.
    • Gość: zyd bez uczuc. Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: *.176.6.147.Dial1.Phoenix1.Level3.net 18.12.04, 05:46
      Nie ma szans na bojkot.Takie dany,fredzie ich tak jezor swedzi syjonistycznie
      ze musza sobie ulzyc.
    • polak_znajacy_uczucie_wstydu Do Pana Cebulowego: 18.12.04, 07:56
      סך וזיופי כשרות. עדכון.
      'היחידה הארצית לאכיפת הונאה בכשרות' מודיעה כי ברשת "הום סנטר" העוסקת במכירת כלי
      עבודה בית וגינון-ויתכן אף שברשתות אחרות-נמכרים מוצרי...
      לכתבה המלאה
      • polak_znajacy_uczucie_wstydu Do Pana Gerarda: 18.12.04, 08:06
        Pan jest z Detroit lub okolic, prawda? Czy Pan moze zna Polaków z Dearborn?

Poza tym, to powiem Panu, że statystyka matematyczna jest piekną dziedziną
        wiedzy. Mam dla niej nabozny szacunek, choc z rozumieniem wielu rzeczy...
        tego... no... (tak jak z Panem Bogiem - mamy do Niego nabożny szacunek, ale,
        oczywiście, Istoty Boskiej nie rozumiemy).

Pzdr.
      • cebulowy sir, 18.12.04, 16:06
        מה אתה מדבר על?
        • Gość: cien gucio [...] IP: *.red.bezeqint.net 18.12.04, 17:06
    • abstrakt2003 Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! 18.12.04, 08:06
      Sprawa nie jeswt prosta. Unikanie antysemitów, udawanie że ich nie ma nie rozwiąże problemu, wręcz przeciwnia poczucie bezkarności doprowadzi do eskalacji agresji!
      PS
      Raz w historii Żydzi uczynili podobny błąd. Skończyło się zagładą oraz moralnym kacem u tych co przeżyli.
      Bijmy wszystkich którzy szerzą na tym forum nienawiść!
      • polak_znajacy_uczucie_wstydu Pan jest dopiero drugą osobą, która odpowiada 18.12.04, 08:34
        nie obelgami czy wyszydzaniem. Proporcje symptomatyczne, nie?
        > Warto po ludzku podyskutować, ale moze to odłozymy na dzień-dwa, bo ja mam w
        tej chwili inny doraźny problem. Musze skoro świt poleciec kupić łancuchy
        snieżne do Subaru Legacy. Nigdy dotad nie miałem auta z czterokołowym napędem.
        Więc nie wiem, czy na taki sie zakłada jedną pare, czy dwie pary łańcuchów? Czy
        jest sens zakładac dwie pary, a jeśli nie, to na które koła lepiej założyć? Może
        Pan przypadkiem wie? Ja najeździłem się w łańcuchach bardzo dużo, ale akurat
        powstał nowy problem. Pomyslałem, że Pan może wie, bo geolodzy często muszą sie
        w jakies bezdroża udawac i pewnie każdy ma dużo doswiadczenia z autami z
        czterokołowym napedem.
        > Pozdrawiam Pana i życze miłego dnia.
        • abstrakt2003 Re: Pan jest dopiero drugą osobą, która odpowiada 18.12.04, 08:45

No tak tego możan było się spodziewać :)
          Niestety szanowny panie nie mam pojęcia jak należy zakładać łańcuchy gdyż zimy u nas liche a poza tym ja na nizinach żyję więc łańcuchów nie używam.
          Również pozdawiam :)
          PS
          Z tymi bezdrożami W Polsce to bym nie przesadzał :)
      • Gość: mirex [...] IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 08:55
        • abstrakt2003 Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! 18.12.04, 09:00
          Nie każdemu pomoże to co ty sam stosujesz.
          PS
          Szukasz palanta? Spójrz w lustro!
          • Gość: mirex Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 09:05
            pisz wszystko co myslisz z duzej litery, jeszcze lepiej sie poczujesz,
            papraczku :)
            • abstrakt2003 Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! 18.12.04, 09:18
              Wiesz co. Ty sobie pogadaj z cienie_any ona ci wytłumaczy co masz zrobyś się lepiej poczuł. Ja z taki gównem jak ty rozmawiał nie będę!
              • Gość: mirex [...] IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 09:59
                • Gość: mirex [...] IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 10:03
                  • polak_znajacy_uczucie_wstydu No i co, Panie Abstrakcie, mysli Pan, ze z takim 18.12.04, 10:26
                    "materialem ludzkim" da sie cos zrobic? Mnie sie cos widzi, ze trzeba spisac na
                    straty...
                    • Gość: mirex Re: No i co, Panie Abstrakcie, mysli Pan, ze z ta IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 11:16
                      polak_znajacy_uczucie_wstydu

kiedys taki wyploch nazywal sie superspec
                      i zaprzeczal ze jest zydem ;)
                    • abstrakt2003 Re: No i co, Panie Abstrakcie, mysli Pan, ze z ta 18.12.04, 15:50
                      Drogi panie polaku_znający_uczucie_stydu z takim to cien_any tylko potrafi rozmawiać.
    • kropka Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! 18.12.04, 17:53
      Masz sporo racji. Na forum jest wiele wypowiedzi antysemickich,
      antyisraelskich, antymuzułmańskich, antyamerykańskich, antypolskich,
      antyszweckich, antyfrancuskich i antywszystkichinnych.
      Jest też sporo wypowiedzi prosemickich, proisraelskich, promuzułmańskich,
      proamerykańskich, propolskich, profrancuskich, i ogólnie pro-.
      Forum internetowe to miejsce wymiany poglądów. Każdy ma prawo napisać co mysli
      i przekonywać innych do swoich przekonań.
      Oczywiście mozna wycinać wybrane poglądy, np. antysemickie. Technicznie to
      bardzo proste. Ale czy przez to znikną antysemici? A co z komunistami? Czy mam
      wycinać posty o treści lewicującej? A co z przeciwnikami Busha? Kasować? Wygrał
      w demokratycznych wyborach, więc może krytyka jest niesłuszna?
      Forum tworzą ludzie, którzy na nim piszą. Moderator może usunąć oczywiście
      wszystko. Jest nawet klawisz "usuń wszystko", kliknę i forum zniknie.
      Tylko czy znikną problemy? Czy dzięki temu ludzie zmienią poglądy i charaktery?
      Jestem miłośniczką spokoju, konkretnej i konstruktywnej wymiany mysli. Lubie
      ludzi. Mam bardzo liberalne, ale (podobno) rozsądne przekonania.
      Daj mi gwarancję, że dzieki usuwaniu postów niezgodnych z moimi poglądami
      zmienię ludzi i świat, a będę cięła dniem i nocą do ostatniej kropki.
      pozdrawiam

• Gość: aki ten klawisz"usuń wszystko" podoba mi się IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 18.12.04, 18:01
        jeden pstyk i następuje anihilacja forum.To jest władza- jak walizeczka z kodami do rakiet międzykontynentalnych
      • abstrakt2003 TNIJ KOBIETO! WSTYDU OSZCZĘDŹ! 18.12.04, 18:03
        :)
      • Gość: Alfred kropka. Jezeli taka postawe nazywasz liberalna to IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 18:25
        zycze Ci abys zostala taka libaralka w dalszym ciagu. Natomiast przeszkadza mi
        chamstwo, nieraz zdecydowanie wykraczajace poza przyjete normy. Mozna wtedy
        wyciac, czy tez nie wypada?
        • Gość: z daleka Re: kropka. Jezeli taka postawe nazywasz liberaln IP: 5.5R* / *.inter.net.il 18.12.04, 18:32
          Nie wypada. Tak mysle. Dla niektorych chamstwo jest jedyna forma wyrazenia ich
          przemyslen i widzenia swiata. Inaczej nie potrafia (forma uposledzenia).
          Dlatego tez, ich wyciecie byloby niezbyt demoktarycznym aktem pozbawiajacym ich
          prawa do wyrazania podladow (uposledzonych).
          • Gość: Alfred Ba. Ale co mozesz zyskac? Wiedze, ze sa durnie na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 18:40
            swiecie. Ja bym zmusil czesc z nich do pewnego savir vivre grozba wycinania.
            Zobaczylbys jak szybki nastapilaby zmiana na lepsze. Grozby maja swoje
            znaczenie.
            • Gość: z daleka Re: Ba. Ale co mozesz zyskac? Wiedze, ze sa durni IP: *.inter.net.il 18.12.04, 18:48
              Jak sadze admini juz probowali roznych metod i narzedzi. Cieli, rzneli i
              kosili. To jednak nie pomoglo i pomoc nie moglo. To tak jakby metodami
              administracyjnymi probowalo sie walczyc z rozwolnieniem lub lupierzem.
              • Gość: Alfred Zalozmy, ze lupiez jak glupota jest dziedziczny IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 19:48
                Administracyjne ograniczenie przyrostu nosicieli genow tego typu, mogloby
                radykalnie zmniejszyc ich ilosc w kolejnych pokoleniech. Zartuje oczywiscie.
                Wydaje mi sie jednak, ze zbyt czesto i zbyt szybko rezygnujemy z prob edukacji
                naszego otoczenia. Wyobraz sobie, ze dzieci sa tak traktowane. Kropka, jak
                kazdy czlowiek, chce poczytac nowele, czy obejrzec film a to koliduje z jej
                praca, wiec wybrala nieingerencje.
                • Gość: z daleka Re: Zalozmy, ze lupiez jak glupota jest dziedzicz IP: 5.5R* / *.inter.net.il 18.12.04, 20:05
                  Kropka nie wybrala. Ona(on) mimo wszystko, mimo uprawnien i narzedzi jast
                  rozbrajajaco bezradna. Z chamstwem mozna walczyc dwoma metodami. Albo lac chama
                  na odlew po mordzie( najlepiej z dwu stron- z reguly chwyta puente dosc
                  szybko), albo go omijac, zeby nie wdepnac.
                  Uswiadamiac, pouczac, podcinac szkoda czasu bo wroci, jak nie drzwiami to oknem,
                  jak nie oknem to przez sedes.
                  • Gość: H Re: Zalozmy, ze lupiez jak glupota jest dziedzicz IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.04, 00:38
                    I masz racje Z daleka. Mysle, ze najlepiej nie zwracac na nich uwagi.
                    A to Forum bez obecnosci Zydow byloby nudne.
                    Pozdrawiam
      • Gość: cesio DO K R O P K I IP: *.home1.cgocable.net 18.12.04, 18:31
        A D O L F H I T L E R W Y G R A L T A K S A M O

D E M O K R A T Y C Z N I E J A K G. W. B U S H

a wiec unikaj mentorskiego czeku bez pokrycia chyba, ze sama sie ocenzurujesz.
        • Gość: Alfred Bredzisz jak C E S I O> Hitler po zdobyciu wladzy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 18:43
          39% glosow nigdy juz nie bral udzialu w wyborach bo nie musial. Gdzie Ty synu
          sie uczyles bo zle swiadczys o polskiej edukacji. Od Lukaszenki jestes czy co?
          • Gość: lukaszenko Re: Bredzisz jak C E S I O> Hitler po zdobyci IP: *.home1.cgocable.net 18.12.04, 19:17
            no to poprosze grzecznie o troche zrodelka od Alfreda
            • Gość: Alfred Brzmisz jakbys byl spod Mohylewa. Nie wiesz, ze IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 18.12.04, 19:54
              Bush wygral drugie wybory, cztery lata i go nie bedzie. Dlatego zasugerowalem,
              ze CESIO jest z pod Pinska bo mysli, ze prezydent USA tak jak Lukaszenko, moze
              rzadzic tak dlugo jak on chce. Wystarczy wziac Konstytucje USA (jest w kazdym
              jezyku) i przeczytac. Amerykanie znaja Konstytucje i maja do niej najwyszy
              szacunek z wszystkich instytucji i umow spolecznych. Jakby nie patrzec jest juz
              podstawa dzialania kraju przez 218 lat z poprawkami wynoszacymi tylko 4%
              tekstu. Pytanie do Europejczyka jak Ty. Ile bylo konstytucji w Niemczech,
              Francji i Polsce w tym czasie?
              • Gość: dzidzia Re: Brzmisz jakbys byl spod Mohylewa. Nie wiesz, IP: *.home1.cgocable.net 18.12.04, 20:19
                to bylo do Kropki, nie do honolulu
      • cebulowy pani kropko, na ciecie moich niepowaznych postow 18.12.04, 20:36
        przystaje, ale dlaczego pani, za przeproszeniem, wyrznela panne miss manners?
        przeciez to bardzo mila osoba jest, a co najwazniejsze nie zlamala ani jednego
        paragrafu (przynajmniej w tym watku:). prosze o wyjasnienie.
        • kropka Re: pani kropko, na ciecie moich niepowaznych pos 18.12.04, 20:47
          na pytanie "dlaczego wycięto" odpowiadamy mailem wyłącznie autorom postów.
          Taka nowa świecka tradycja :)
          • Gość: jojo Re: pani kropko, na ciecie moich niepowaznych pos IP: *.ny325.east.verizon.net 19.12.04, 05:16
            nie zapomnij gnido,ze w smieciach sie rodzilas !!!
      • Gość: polit Re: Do Kropki! IP: *.dialin.kamp-dsl.de 19.12.04, 22:29
        Calkowicie zgadzam sie z Twoja postawa.Przypuszczam ze jak ci fanatycy zydowscy
        wycofia sie calkowicie z forum to temat zydowski umrze smiercia naturalna.
        Szkoda Kropko ze na forum nie ma juz Zydow z ktorymi mozna by bylo porozmawiac
        o Izraelu , tradycjach zydowskich czy tez nawet o ich religii.Na poczatku Dana
        i Tomek odwalali troche ta robote ,ale to co bylo ostatnio, ze wszyscy
        adwersarze Dany byli antysemitami, polglowkami, tepakami i chamami to juz bylo
        nie do wytrzymania.Dlatego nie jestem za tym zeby bylo obowiazkowe logowanie bo
        czesto po serwerze mozna odgadnac kto kim jest.Tak mamraczej pewnosc ze nasza
        ukochana Danusia nadawala pod kilkoma nickami.Ja nie wierze ze ta cala grupa
        opusci forum .Oni nas wszystkich traktowali jako podludzi a wiec niech sie
        dalej kisza w sosie wlasnym, tylko szkoda ze wlasciwie z kim mozna podyskutowac
        na tak w dzisiejszych czasach gorace problemy.
        Z powazaniem polit
        • Gość: jojo Re: Do Kropki! IP: *.ny325.east.verizon.net 20.12.04, 00:03
          ONI sie nie "wycofia" imbecylu ,nie otwieraj buzi,skoro jezyka nie
          masz,tzn.polskiego poprawnego,zaskoczyl juz o co chodzi,czy dalej w twoj mozg
          gwozdzie wbijac,aby sie obudzil!?!?!?
          • Gość: polit Re: Do Jojo IP: *.dialin.kamp-dsl.de 21.12.04, 01:07
            Nie wiedzialem ze byles tak wzorowym uczniem.Przepraszam i dziekuje za poprawke.
            Wytlumacz mi ale co to jest imbecyl, bo to nigdzie opisu nie znalazlem a
            chcialbym byc tez tak madry jak ty.
    • Gość: che guevara A co sądzisz o swoich przyjaciołach Żydach IP: 217.153.221.* 18.12.04, 18:16
      z tego forum takich jak fredzio[ileś tam],chala,neceser...
    • Gość: Linke Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:31
      Proszę się nie przejmować i proszę się też wyzbyć wstydu.
      Polscy naziści nienawidzą wszystkich dookoła
      i wszystkich potrafią z błotem wymieszać.
      Rosjan wyzywają kacapami.
      Jeśli potrafią odróżnić Ukrainca od Rosjanina,

to zaraz zwyzywają go mużikiem.
      Niemca najdelikatniej będą nazywać Gebelsem.
      Na Czecha zawsze będą wołać
      Pepik.
      "W
      oczywisty sposob, ci ludzie chca sobie "ulzyc" poprzez dokuczenie kazdemu
      Zydowi, ktory sie nawinie."

Wowczas polscy naziści czują się bardziej DOWARTOŚCIOWANI.
    • spinfo WESOŁYCH SWIAT -- PREZENT W ZŁĄCZENIU! 18.12.04, 18:43

• Gość: Perry Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: *.dyn.optonline.net 19.12.04, 04:37
      dana odeszla
      Tomek i wtracalski chyba tez
      z daleka bardzo rzadko cos pisze.
      od Borucha Goldsteina ani sladu
      esther.leah znikla
      mosze.rabejnu tez.
      Ja tez biore wzor z dany i przestalem pisac
      teraz trzeba przekonac Pana OSKARA zeby przestal uczestniczyc na forum
      pozdrawiam
      Perry
    • Gość: jojo nie jestem poliglota,ale kropka tez pl jezyka nie IP: *.ny325.east.verizon.net 19.12.04, 04:58
      zna !!!Tu tnie,tam tnie jolop,a nie wie jak sie pisze,tu pisze"szwecki" ,gdzie
      indziej "israelski",kim ta postac w panskim network jesy,szanowny Panie
      Michnik ???
    • fredzio54 Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! 19.12.04, 06:12
      polacy to kaputy narod i nigdy zydow nie beda kochac oni kochaja wietnamczykow
      kol 50 tysw Polsce albo arabow
    • Gość: up Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: 209.214.214.* 19.12.04, 17:43
      • krystian71 tak jest,bojkotujcie,bojkotujcie 19.12.04, 17:49
        jeszcze tylko pare osob i na prawde bedzie mozna spokojnie wymienic poglady na rozne tematy bez idiotycznych ,niepotrzebnych wstawek,ktore nic nie wnoszą
    • Gość: eres Władysław Bartoszewski o antysemitach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:44
      Profesor Bartoszewski, człowiek legenda, współorganizator "Żegoty". Nikt w
      Polsce lepiej od niego nie zna spraw stosunków polsko-żydowskich. Profesor, w
      odpowiedzi na pytanie dziennikarza, jak wytłumaczyć, że w Polsce, po wojnie i
      po zagładzie Żydów, jest tylu antysemitów, odpowiedział (oddaję sens jego
      odpowiedzi): "Nie jestem w stanie na to pytanie odpowiedzieć, nie jestem
      psychiatrą."
    • Gość: eres Sartre o antysemicie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:45
      „Antysemita to po prostu człowiek, który się boi. Nie Żydów oczywiście – samego
      siebie, swego sumienia, swojej wolności, samotności, zmiany, społeczeństwa i
      świata – jednym słowem wszystkiego, tylko nie Żydów. Jest to tchórz, który
      przed samym sobą nie chce się przyznać do swego tchórzostwa; morderca, który
      powściąga swe mordercze instynkty nie mogąc jednak nad nimi zapanować i który,
      pomimo wszystko, odważa się zabijać tylko symbolicznie albo też wśród
      anonimowego tłumu; malkontent, który nie waży się zbuntować w obawie przed
      konsekwencjami swego buntu. Przystając do antysemityzmu nie tylko przyjmuje
      pewien określony pogląd, ale dokonuje zasadniczego wyboru samego siebie.
      Wybiera niewzruszoność i trwanie kamienia, całkowitą nieodpowiedzialność
      żołdaka, który słucha swych dowódców – ale on nie ma dowódców. Nic nie chce
      zdobywać, na nic zasługiwać, chce, aby wszystko było mu dane na podstawie jego
      urodzenia – a przecież nie jest arystokratą. Wybiera wreszcie Dobro już
      skończone, uzgodnione, nie podlegające dyskusji, i nie śmie podnieść na nie
      oczu, aby nie być zmuszonym do rewizji swych sądów, do szukanie sobie innego
      Dobra. Żyd jest tu tylko pretekstem – w innyc stronach świata posługuje się
      Murzynem lub Żółtym. Istnienie Żydów pozwala tylko antysemicie zdusić w zarodku
      swe przerażenie życiem, wytłumaczyć sobie, że jego miejsce od dawna było
      naznaczone na świecie, że czekało na niego i że, na mocy tradycji, ma prawo je
      zająć. Jednym słowem, antysemityzm to strach przed problemami bytu ludzkiego.
      Antysemita jest człowiekiem, który chce być bezwzględnym głazem, szalejącym
      potokiem, piorunem niszczycielskim – wszystkim, tylko nie człowiekiem.”
      • krystian71 ale sobie wybrales idola 19.12.04, 18:59
        wyczytaj jeszcze co on pisal o krajach rzeczywistego komunizmu,i czemu w tych krajach ten maly czlowieczek byl tak holubiony.
        Jego obsesje i strachy sa dla mnie psychologicznie zrozumiale,jesli zalozyc,ze czlowiek ten patrzyl na upadek systemu w ktory sie calym zyciem zaangazowal.
      • Gość: aki pseudoegzystencjalny bełkot nt IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 19.12.04, 21:39
    • Gość: eres i jeszcze o antysemityzmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:46
      Pewien znany polski publicysta stwierdził: "Antysemityzm nie jest oczywiście
      czymś specyficznie polskim i nie w Polsce się narodził. Będąc zasadniczo pewną
      postawą wobec Żydów, wyrażał się zawsze w postaci zarzutów. Są one wzajemnie
      sprzeczne. Tak więc zarzuca się Żydom nadmierną izolację i zbytnie wtrącanie
      się, rażącą odmienność i niedopuszczalne upodabnianie się, skrajny
      tradycjonalizm i nieposkromioną buntowniczość, ekspansję ekonomiczną i bierną
      wegetację. Ponadto w Polsce zarzucano Żydom brak patriotyzmu i obojętność wobec
      walki o niepodległość, a z drugiej strony - nawet sprowokowanie powstania
      styczniowego."
      • Gość: kuk Re: i jeszcze o antysemityzmie IP: 207.7.195.* 19.12.04, 18:52
        mam cie w d... razem z twoim antysemityzmem. Ty tego pociebujesz, nie ja.
        Pracuj wiecej, bo jak ci wyzdychajom antysemity, to padniesz z glodu.
    • Gość: Polka-tez-wstydliw DO MUZULMANOW - TEZ BOJKOTUJCIE TO FORUM IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 21:29
      Przepraszam drodzy Muzulmanie,
      Moj szanowny przedmowca tak sie zawstydzil wrogoscia w stosunku do ZYdow na tym
      forum, ze zupelnie wymknala mu sie spod uwagi wrogosc Zydow na tym forum w
      stosunku do Arabow i Muzulmanow. A to MNIE napawa uczyciem glebokiego wstydu.
      Administracja, kierujac sie zle pojetym rozumieniem zasady wolnosci wypowiedzi,
      wykazuje nader tolerancyjny stosunek do osob notorycznie naruszajacych
      Regulamin.
      Nie ma dnia, zeby nie pojawily sie dziesiatki postow doslownie ociekajacych
      antyislamskim jadem. Posty otwarcie pochwalajace eksterminacje setek
      afganistanczykow czy irakczykow, posty otwarcie sydzace z ich wiary, radujace
      sie smiercia ich dzieci, kobiet tylko dlatego, ze wola przypadku urodzili sie w
      tejze wierze, i probuja ja praktykowac gdzies w Europie, czy nie daj Boze
      gdzies w Izraelu czy ogolnie na Bliskim Wschodzie, ktory tak sie zdarza jest
      ich domem. Ludzie, ktorzy pisza takie posty sa motlochem. Do swojej
      nienawistnej antyarabskiej propagandy probuja dorobic ideologie obrony
      mlodszego brata w Europie przed zalewem islamu. Wszystko, co pisza ma wynikac z
      faktu, ze ostrzegaja nas przed niebezpieczenstwem "nawracania mieczem" przez
      legiony bisurmanow, ale wystarczy juz odrobina inteligencji, by zobaczyc ze to
      jest obrzydliwe klamstwo. Jesli w postach chodzi o "ostrzezenie" to dlaczego
      zawieraja one stek obrazliwych epitetow pod adresem Arabow generalnie? Prosze
      tylko rzucic okiem na postu jarka, zbika, woja, lecha, luzaka, crassusa i
      dziesiatek innych zatroskanych Starszych Braci o losy Europejczykow w
      obliczu "smiertelnego zagrozenia zislamizowania".
      Ale nie koniec na tym. Ten sam zarzut mozna skierowac przeciwko rynsztokowi
      postow polakozerczych. Nie pochodza one od Arabow. Nie pochodza one od Niemcow
      czy Rosjan. Pochodza one od Zydow. Czemu nie? Rzucmy paroma nickami na
      poparcie: neceser, polaczkowany, cien anny, chala... Teraz drogi czytelniku
      wroc do poczatku tego postu i przeczytaj raz jeszcze zastepujac
      slowo "Muzulmanin/Arab" slowem "Polak" bo mnie nie chce sie juz powtarzac.
      Mechanizm jest ten sam.
      I jak tu pamietac o staropolskiej goscinnosci?
      • krystian71 bardzo ladnie napisalas,ale jesli sadzisz,ze to da 19.12.04, 21:57
        cos do myslenia naszym adminom to sie mylisz.On zwroci uwage piszacemu,ze sie nie mowi Zydy lecz Zydzi ,a watek o tym,ze trzba wyznajacych islam powsadzac w konternery lata na tym forum przez caly tydzien.Te posty budza obrzydzenie,niestety nie wsrod forumowych adminow.
        • Gość: ABE Re: bardzo ladnie napisalas,ale jesli sadzisz,ze IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 22:29
          Dlaczego, oh!, dlaczego mamy taki selektywny system Dobra & Zla?
          Nie winie autora tego watku, ze go oburza niechec do Zydow (w jakiejkolwiek
          formie grzecznosciowej ;), ale winie go, ze jest taki wybiorczy w tym co uwaza
          za "godne" jego oburzenia.
          Piszac ten watek tak jednostronnie, stwierdzil, ze Zydzi z jakichs wzgledow
          zasluguja na specjalne traktowanie, ktore nie przysluguje innym. Jesli
          szanowac - to wszystkich rowno! Jesli pluc - to na wszystkich ma to spadac! Nie
          ma wyjatkow, nie ma 'wybranych'!
          Admin jak narazie przepuszcza zarowna jad antysemicki jak i jad antyislamski -
          tyle ze jadu islamskiego jest kilkakrotnie wiecej. ALe niech tam. To tylko
          wskazuje na to, ze nienawisc do Zydow nie jest tu wiodacym tematem. Mnie te
          watki o rzekomej nienawisci do Zydow zaczynaja powaznie nuzyc. Nic nie mozna
          napisac konkretnego aby tego przeciw tobie nie obrocili w antysemityzm.
          • polak_znajacy_uczucie_wstydu Droga Pani ABE: prosze nie znieksztalcac mojej 20.12.04, 01:21
            wypowiedzi.
            > Jesli chodzi o Arabow i wyznawcow Islamu, ja zadnych wrogich uczuc w stosunku
            do nich nie zywie. Ilekroc spotkam przedstawiciela ktorej z arabskich nacji, to
            mowie, ze po arabsku ani slowa nie znam, z wyjatkiem jednego bardzo waznego
            zdania, ktore zapamietalem przed laty w czasie tygodniowego pobytu
            tutrystycznego w Abu Dabi. Brzmi ono: "Ula La ilah illa Allah, Muhammad Rasul
            Allah". Trzeba je wymawiac z powaga i szacunkiem, bo jest to islamskie Credo,
            wyznanie wiary. Tak samo, jak z szacunkiem wymawiamy nasze Credo: "Wierze w
            Boga, Ojca Wszechmogacego, stworzyciela nieba i ziemi, i w Jezusa Crystusa...."
            (jako czlowiek starej daty trzymam sie tej dawnej "przedsoborowej" wersji, ta
            nowa mi sie nie podoba). Tych kilka arabskich slow zawsze bardzo pomaga
            "roztopic pierwsze lody" w rozmowie z dana osoba.
            > Jesli chodzi natomiast o to Forum: nie zauwazylem jakos, by przyciagnela ona
            jakas wieksza grupe polskojezycznych Arabow lub osob wiary islamskiej. Nie
            zauwazylem rowniez, zeby tutaj sie stworzyla grupa Polakow, ktorzy by
            wyskakiwali ze skory, aby tym Arabom/Muzulmanom obecnym na Forum przy kazdej
            mozliwej okazji "przysrac".
            > Gdyby byla taka grupa Arabow lub Muzulmanow, i gdyby byla grupa taka grupa
            "Arabozercow" badz "Islamozercow", to najprawdopodobniej bym tez napisal post,
            namawiajacy Arabow i Muzulmanow do bojkotu tego Forum. Rasizmu i uprzedzen
            etnicznych ja nie trawie w zadnej postaci, prosze Pani.
            > Nie bede sie jednak sugerowal bojkotowanie Forum grupie ludzi, ktorych na tym
            Forum... po prostu nie ma. Czy teraz jest to jasne?
            > Nawiasem mowiac, nie zauwazylem jakos postow, w ktorych proponuje sie, by
            Arabow wiazac w wiazki i uzywac jako materialu opalowego. Natomiast rzucilo mi
            sie w oczy, i to bardzo, ze Pani na takie "propozycje" odnoszace sie do Zydow
            nie zareagowala nigdy slowkiem potepiena czy oburzenia. Widoczne nie uwaza Pani,
            ze pojaqwianie sie tego rodzaju "dekalracji" na polskim Forum przynosi nam wstyd
            jako Polakom. Zas ja tak wlasnie uwazam. I tym sie roznimy.

Zdrowia zycze, P.Z.U.W.
      • Gość: kuk Re: DO MUZULMANOW - TEZ BOJKOTUJCIE TO FORUM IP: 207.7.197.* 19.12.04, 22:09
        Droga Polko.na pytanie -kto to robi i dlaczego odpowiedz jest prosta. Wystarczy
        wrocic w czasie pare(dziesiat)lat, kiedy osmieszano chlopow, inteligentow,
        stawiano jednych przeciw drugim, wiercono dziurki w calym (to, jawnie) a
        potajemnie, za plecami wyrzynano ich fizycznie.

To jest ten sam gatunek, pokolenie kaina, wedrowne oglawiacze narodow i
        wartosciowych jednostek, te same komisary, ludzkie odpady, smiecie....
        Zobacz sama tu na tym forumie. Ile razy watek antysemityzmu upada, natychmiast
        wlacza sie jakis koszerny, zeby go podtrzymac. te osobniki, jak wampiry bez
        krwi, bez antysemityzmu zyc nie moga.

Ja moge z duma powiedziec, ze to ujadanie nie zmienilo mojego szacunku do Arabow
        i do ich religii i choc sie bronie przed tym, odczuwam mdlosci na widok zoltej
        sliny toczonej przez kundle herzla.Bronie sie, zeby ich nie znienawidziec, bo
        wiem, ze miedzy nimi sa ludzie, ktorzy upiekszaja ten tak zgnily dzisiaj swiat.
        • Gość: ABE Re: DO MUZULMANOW - TEZ BOJKOTUJCIE TO FORUM IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 22:36
          Mysle, kuk, ze niewielu jest juz tu takich, ktorzy sa w stanie odizolowac sie
          od tej lawiny antyislamizmu. Wiadoma rzecz, ze my Polacy nie jestesmy jej
          tworcami, z tej prostej przyczyny, ze islam jest nam zbyt obcy, zbyt odlegly.
          Twierdzic, ze to my sami tworzymy watki o arabskim "brudzie" jest zblizone do
          twierdzenia, ze Eskimosci maja szczegolnie wrogie zainteresowanie w
          mieszkancach Wysp Wielkanocnych. Wiadomo wiec, komu islam jest sasiadem co mu
          drzazga siedzi za paznokciem.
          I to drugie co mowisz to tez prawda. Ja tez juz ledwo kiedy potrafie odroznic
          pranie mozgow i sztuczne stwarzanie atmosfery zagrozenia ze strony islamu od
          faktow. Musze sobie od czasu do czasu zadac to pytanie: "Co zlego kiedykolwiek
          doswiadczylam od muzulmanina?" (wylaczajac oczywiscie extremistow)i wtedy znow
          widze jasno, kto i po co robi te antyarabska nagonke.
          • Gość: aki abe......... IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 19.12.04, 23:07
            islam jest religia stosunkowo młodą.jest islam,jest islam wojujący,sa tez ludzie którzy sie na niego powołują propagandowo-nie wierzac zapewne w nic.Szaleńców wsród ludzkosci nigdy nie brakowało.jednak do tej pory- na przestrzeni wielu stuleci najwieksza ilosc ofiar padła wskutek "promieniowania" ,dominacji nad innymi kulturami i cywilizacjami i rozprzestrzeniania sie kultury kregu europejsko-chrzescijanskiego w szeroko tego pojętym znaczeniu.Dodaj do tego wojny w naszym własnym obszarze kulturowym...
            tak było do tej pory-jak potoczą sie losy swiata przez najblizsze kilkaset lat? nobody knows....wrzaski typu islam zagrożeniem dla całego swiata to naprawde dziecinada i totalne uproszczenie problemów homo sapiens(?)
            • Gość: ABE AKI IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 23:19
              Masz racje kiedy piszesz: "wrzaski typu islam zagrożeniem dla całego swiata to
              naprawde dziecinada i totalne uproszczenie problemów homo sapiens(?)"
              To jest ogromne uproszczenie, i niestety, rowniez ogromnie niesprawiedliwe
              uproszczenie. Mnostwo niewinnych ludzi cierpi w wyniku tego uproszczenia.
              Ale czy to dziecinnada, czy raczej wykalkulowane dzialanie z premedytacja
              pewnych grup nacisku? Nie nazwe niczego (nikogo) po imieniu aby sie nie narazic
              na epitety. Ale to chyba jasne.

Masz racje tez kiedy piszesz, ze to wlasnie nasza religie jak narazie dokonala
              najwiekszego zniszczenia na przestrzeni stuleci. Choc bym to troche
              skonkretyzowala, ze to nie chrzescijanstwo jako takie ale jego krzyzowcowa
              interpretacja, wywodzaca sie bardziej z przeslanek Stareg niz Nowego
              Testamentu, ktora doprowadzila do narzuconej mieczem dominacji nad innymi.
              • Gość: aki ABE IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 19.12.04, 23:30
                nie mówie o ludobójczym działaniu religii chrzescijanskiej choc i takie bywało tylko o działaniach cywilizacji wywodzącyej sie z tego kręgu religijnego.
                wobec innych kultur w całym swiecie.Wojny, podboje kontynentów,wyzysk kolonialny,szalencze ideologie,krucjaty,niewolnictwo i sami miedzy sobą wyrzynalismy sie na potęgę w imie religii,dla piemiedzy, chorej ambicjci czy "poprawy bytu ludzkości" wystarczy trochę pomyślec ,zreflektować i spojrzec w lustro a nie szczekać na innych.w gruncie rzeczy II woja swiatowa była bardzo niedawno temu jak na cała historię swiata....
                • Gość: ABE aki IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 23:38
                  Gdzie ja na kogo szczekam z punktu widzenie "selfrighteous" chrzescijanki?
                  Z punktu widzenia Polki, to tak ale gdzie Polska dopuscila sie w imie
                  wyliczonych przez ciebie "idealow": "podboje kontynentów,wyzysk kolonialn
                  > y,szalencze ideologie,krucjaty,niewolnictwo i sami miedzy sobą wyrzynalismy
                  sie
                  > na potęgę w imie religii,dla piemiedzy, chorej ambicjci czy "poprawy bytu ludz
                  > kości"
                  • Gość: rachelka Re: aki IP: *.twcny.rr.com 19.12.04, 23:41
                    pozdr abe bo znowu lece. a co do wstydu piszacego tu autora to on chyba podlewa
                    krzaczki sasiadki i tak sie wstydzi tego,ze az zalozyl wstydliwy watek.
                    trzymajcie sie wroce pewnie jutro:)))
                  • Gość: aki Re: aki IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 19.12.04, 23:46
                    mówie to w szerokim kontekscie prymitywnych stwierdzeń czesci forumowiczów typu "zły islam versus dobra zachodnia reszta swiata"
                    • Gość: ABE Re: aki IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 19.12.04, 23:55
                      Oh, I see. To sie w takim razie pod tym podpisuje.
                    • Gość: Alfred Ciekawe!.Jestes wszak na Internecie tylko dzieki IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 20.12.04, 01:03
                      kulturze Zachodu. Twoje myslenie dopuszczajace krytyke wlasnej kultury jest tez
                      wlasciwoscia Zachodu. Twoje wyksztalcenie umozliwiajace Ci znajomosc swiata
                      jest produktem Zachodu. Czy moglbys powiedziec jakie wartosci wspolczesnego
                      islamu uznajesz za pozytywne w porownaniu do zachodnich. Czy moglbys tez
                      poduczyc sie aby nie wlaczac faszyzmu i komunizmu jako produktow cywilizacji
                      chrzescijanskiej.
                      PS> Napisalem do obu pan (Abe i aki), ktore moze powinny porozmawiac z
                      Afgankami zyjacymi w republice islamskiej pare lat temu. Jest strona Afganek,
                      dzielnych kobiet, ktore staraly sie utrzymac swoja godnosc w swiecie rzadzonym
                      przez patriarchalych fanatykow islamu, ktory tu tak bronicie.
                      • Gość: ABE Re: Ciekawe!.Jestes wszak na Internecie tylko dzi IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 20.12.04, 01:14
                        Probujesz zmusic nas do zrobienia czegos co nie jest konieczne: porownania
                        wartosc islamu do wartosci Zachodu, i to na zasadzie wzajemnie sie
                        wylaczajacych wartosci. Gdzie nauczone cie, ze tylko takie podejscie jest
                        wlasciwe?
                        My nie probujemy przeciwstawiac chrzescijanstwa islamowi. My po prostu
                        twierdzimy, ze ci, ktorzy to robia, dziaja jako prowokatorzy i manipulatorzy
                        opinii publicznej.
                        MY twierdzimy, ze islam moze funkcjonowac OBOK chrzescijanstwa tak jak dzialo
                        sie to do tej pory przez jakies 2000 lat (z malymi starciami tu i owdzie) do
                        czasu az przedstawiciele interesow Izraele nie zaczeli stosowac propagandy "if
                        you don't destroy them, they will destroy you". Ja nie mam ochoty sluzyc
                        izraelskim interesom. Uwazam, ze te dwie religie/kultury/swiatopoglady
                        chrzescijanstwa i islamu moga kontynuuowac dobrosasiedzkie stosunki. Nalezy
                        tylko pozbyc sie kosci niezgody - izraelskich podjudzaczy.
                        Izrael tez mialby szanse przetrwania wsrod Arabow, niekoniecznie uprawiajac
                        podstepna wobec nich propaganda na calym swiecie. Ale Izrael po prostu nie wie
                        co to znaczy utrzymywac dobrosasiedzkie stosunki.
                        Moje obligacje wobec kulutry Zachodu znam, bo jestem na niej wychowana. Nie
                        musisz mi przypominac. Przypomnij tym, ktorzy zmuszaja nas abysmy je zapomnieli
                        w imie ich egoistycznych interesow.
                      • Gość: aki i cóż z tego ze jestem na internecie IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 22.12.04, 16:09
                        dzieki cywilizacji zachodu.? internet nie jest niezbedny do życia.nie był znany zarówno w czasach faraonów jak i przed 20 laty a ludzkosc istniała.
                        nie stosuję myslenia w kategoriach "my" jestesmy lepsi od....
                        jestesmy inni ale czy lepsi?
    • kingfish A po co się tak podniecać i nawoływać do bojkotu? 20.12.04, 02:28
      Po co?
      Może w poszukiwaniu sztucznego poczucia bezpieczeństwa? Czy naprawdę myślisz ze
      kneblowanie eliminuje przeciwnika?
      Na dodatek po co kneblować takiego prostaka jak na przykład Gucio czy Fredzio?
      Oni swoimi wypocinami tylko ośmieszają swoja stronę i przeciwnik powinien ich
      ochraniać zamiast nawoływać do bojkotu.
      • spinfo Wesolych Swiat, Panie Kingfish! 20.12.04, 02:33
        Prosze sprawdzic za jakis czas poczte pod adresem kingfish@gazeta.pl, dla Pana
        bedzie indywidualny podarek.
        • kingfish Na wzajem:-) nt 20.12.04, 16:39

• Gość: up! Re: DO PRZYJACIOL ZYDOW: BOJKOTUJCIE TO FORUM! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 21:29
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka