Dodaj do ulubionych

Wesolych Swiat wszystkim zycze

IP: *.twcny.rr.com 24.12.04, 17:01
pogody ducha,dobrego jedzonka,milych chwil spedzonych z rodzina lub wsrod
przyjaciol i wracajcie tu zdrowi i wypoczeci, jak zawsze chetni do milej i
rzeczowej wymiany zdan.
NOEL,WESOLYCH SWIAT
Obserwuj wątek
    • gini Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze 24.12.04, 17:24
      esolych Swiat Tobie Rachelko i Wszystkim.
      • ben_shaprut Dzięki wam wszystkim - i nawzajem! 24.12.04, 19:12
        Postać znana czytelnikom...
      • Gość: pytanie Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze IP: *.adsl.catt.com 27.12.04, 20:22
        Jesli jestes kobieta - Czemu pani zalicza sie do kolka milosnikow gucia, czy
        nie ma mniej ordynarnego przedstawiciela pani pogladow niz ten osobbnik?
        • Gość: rachelka Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze IP: *.twcny.rr.com 27.12.04, 20:34
          Gość portalu: pytanie napisał(a):

> Jesli jestes kobieta - Czemu pani zalicza sie do kolka milosnikow gucia, czy
          > nie ma mniej ordynarnego przedstawiciela pani pogladow niz ten osobbnik?
          a moze pan mi odpowie,czym moja "milosc" do gucia sie przejawia,bo ja jakos nie
          zauwazylam swej nadmiernej afekcji do niego? jesli cos do mnie napisze w sposob
          kulturalny to mu zawsze odpowiem,co tez czynie w stosunku do wszystkich
          forumowiczow. nie ma tu chyba bariery na wymiane slow. niestety wiekszosc panow
          tu piszacych uzywa jezyk ze swych lat szkolnych,ale to juz chyba problem tego co
          pisze,a nie tego co z nim rozmawia.
          • Gość: kuk Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze IP: 207.7.192.* 27.12.04, 20:48
            Sanhedryn ma wydac wkrotce liste Tref - kosher dla szukajacych zon, mezow,
            przyjaciol.. Bedzie nawet poruszona sprawa, komu mowic, czy odpowiedziec "dzien
            dobry". Kontakty osobnikow naruszajace przepisy podane w liscie beda okreslone
            jako antisemitizm i traktowane zgodnie z prawem sanhedrynu.
            • Gość: rachelka Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze IP: *.twcny.rr.com 27.12.04, 20:50
              Gość portalu: kuk napisał(a):

> Sanhedryn ma wydac wkrotce liste Tref - kosher dla szukajacych zon, mezow,
              > przyjaciol.. Bedzie nawet poruszona sprawa, komu mowic, czy odpowiedziec "dzien
              > dobry". Kontakty osobnikow naruszajace przepisy podane w liscie beda okreslone
              > jako antisemitizm i traktowane zgodnie z prawem sanhedrynu.

no to chyba wypada sobie gitare kupic i brzdekac czekajac na werdykt z kim wolno
              a z kim nie? he,he jak za dawnych czasow,kiedy czlowiek musial sie spowiadac z
              kim i co,dobrze,ze to juz minelo:)))
              • Gość: kuk Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze IP: 207.7.192.* 27.12.04, 21:04
                Tak bylo i to niezupelnie minelo. Wszystko moze powrocic z odwieszaniem z kolka
                patriot act 2. jak na dzisiaj, sanhedryn decyduje,gdzie i czy wogole wolno
                wypowiedziec slowa jak Jezus, Bog, Boze Narodzenie...
                • ben_shaprut Sanhedrynu jako takiego nie ma. Przepraszam, że 27.12.04, 21:11
                  się wtrącam, ale w Sanhedrynie zasiadają prawdziwi Żydzi, a nie przechrzty.
            • ben_shaprut Przepraszam, ale powtarzam: nie jestem, co prawda 27.12.04, 21:12
              Żydem, a jedynie Żydem, ale Babcia wytłumaczyła mi to dość dokładnie. Kto
              zasiada w twoim Sannhedrynie?
      • ben_shaprut Wesołych Świąt, Aniu! I Szczęśliwego Nowego Roku 27.12.04, 20:46
        (ten sam, co zawsze)
    • Gość: jarek Ramadan sie juz miesiac temu skonczyl IP: *.fastres.net 27.12.04, 21:17
      cos sie za pozno obudzilas,
      • Gość: rachelka Re: Ramadan sie juz miesiac temu skonczyl IP: *.twcny.rr.com 27.12.04, 21:49
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> cos sie za pozno obudzilas,
        a ty jak zwykle o jedna pigulke za duzo wzieles,ale i tak nic ci ona nie pomaga
        na tepote wrodzona juz niestety. do dzis nie wyprowadziles dla mnie araba z soku
        jablkowego,a wiec jestes do bani.
      • Gość: jarek czyzby wam juz islam za ciasny byl, ze innych IP: *.fastres.net 27.12.04, 22:01
        religi szukacie....Gucio sien juz za Zyda podaje i nawet nick zmienil,
        zalosny,,,swoich przodkow w 7 plemieniach szuka jeszcze brakuje ze sie do levi
        przyczepi...
        • ben_shaprut Nawet Święta Namiotów nie tknąłeś! 27.12.04, 22:23
        • Gość: rachelka Re: czyzby wam juz islam za ciasny byl, ze innych IP: *.twcny.rr.com 27.12.04, 23:37
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> religi szukacie....Gucio sien juz za Zyda podaje i nawet nick zmienil,
          > zalosny,,,swoich przodkow w 7 plemieniach szuka jeszcze brakuje ze sie do levi
          > przyczepi...
          ty jarus chyba ciagle wychodka szukasz,tylko zaden nie jest wystarczajaco duzy
          dla ciebie i twoich idei. na nie trzeba tsunami,uwazaj,moze i kiedys do ciebie
          fala dojdzie.
          • qwasyx Dzieki Rachelka za zyczenia! 28.12.04, 00:10
            • qwasyx Dzieki Rachelka za zyczenia! 28.12.04, 00:15
              Przyjemnie zobaczyc kolory w tym "Swiecie"!
              Podziwiam za wytrwalosc w szerzeniu Dobrej Mysli :-)
              Do slow podziwu dolaczam zyczenia wytrwalosci i stalowych nerwow
              Qwasyx
              • Gość: rachelka Re: Dzieki Rachelka za zyczenia! IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 00:18
                qwasyx napisał:

> Przyjemnie zobaczyc kolory w tym "Swiecie"!
                > Podziwiam za wytrwalosc w szerzeniu Dobrej Mysli :-)
                > Do slow podziwu dolaczam zyczenia wytrwalosci i stalowych nerwow
                > Qwasyx
                no wiesz coraz wiecej niewyzytych samcow probuje sie bic o wszystko z
                wszystkimi,ale ja sie nie daje. mam dobra zaprawe a i miesnie wytrenowane od
                ciaglych cwiczen. do tego jestem niepoprawna optymistka, a wiec oby do
                wiosny,chociaz to chyba jeszcze troche czasu zajmie. jak tam swieta Tobie
                przeszly, u nas bylo mrozno i juz powoli zdejmujemy narty;)))?
                • qwasyx Swieta, Swieta i... po Swietach 28.12.04, 00:43
                  dziekuje Swieta poza Polska sa zawsze troch inne. U mnie w rodzinie pielegnuje
                  sie jeszcze tradycje. Szczegolnie te kulinarne. Jeszcze przed swietami bylo
                  pieczenie piernika wg. przepisu napisanego jeszcze przez moja babcie - a ona
                  juz od 1975 niestety nie stapa po tej ziemi. Co do innych tradycji to przyjela
                  sie trdycja spacerow (czego z dawnych czasow nie pamietam). Pogoda tym razem
                  dopisala bylo slonecznie i temp. tak w granicach 3-5 stopni Celsjusza :-)
                  (pamietasz jeszcze?) Tyle tylko, ze musze juz moja Matke nieco wspomagac a i
                  spacery juz nie takie dlugie.
                  Snieg i narty to ja bede mogl sobie poogladac: www.biathlon-
                  aufschalke.de/ (strona jest niestety tylko po niemiecku) podczas zawodow
                  biathlonowych. Na stronce jest Webcam wiec mozna zobaczyc troche sniegu ;-)
                  A jak u Ciebie po Swietach. Juz myslisz o Sylwestrze?
                  • Gość: rachelka Re: Swieta, Swieta i... po Swietach IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 01:00
                    qwasyx napisał:

> dziekuje Swieta poza Polska sa zawsze troch inne. U mnie w rodzinie pielegnuje
                    > sie jeszcze tradycje. Szczegolnie te kulinarne. Jeszcze przed swietami bylo
                    > pieczenie piernika wg. przepisu napisanego jeszcze przez moja babcie - a ona
                    > juz od 1975 niestety nie stapa po tej ziemi. Co do innych tradycji to przyjela
                    > sie trdycja spacerow (czego z dawnych czasow nie pamietam). Pogoda tym razem
                    > dopisala bylo slonecznie i temp. tak w granicach 3-5 stopni Celsjusza :-)
                    > (pamietasz jeszcze?) Tyle tylko, ze musze juz moja Matke nieco wspomagac a i
                    > spacery juz nie takie dlugie.
                    > Snieg i narty to ja bede mogl sobie poogladac: www.biathlon-
                    > aufschalke.de/ (strona jest niestety tylko po niemiecku) podczas zawodow
                    > biathlonowych. Na stronce jest Webcam wiec mozna zobaczyc troche sniegu ;-)
                    > A jak u Ciebie po Swietach. Juz myslisz o Sylwestrze?
                    oczywiscie,ze Celsjusza pamietam,my mamy 2 skale, poza tym jezdze po swiecie
                    wiec musze sie zalapywac na dwie skale. U mnie w rodzinie tez zawsze Swieta sa
                    tradycyjne,chociaz troche zmodernizowalam niektore przepisy bo czasu malo. My
                    zawsze lecimy sprawdzic,kiedy pierwsza gwiazdka zaswieci i siadamy do stolu, a o
                    polnocy zawsze ruszamy na pasterke. Nestety amerykanie nie obchodza 2 dnia
                    Swiat,dla nich to latanie po sklepach i kupowanie wszystkiego za pol ceny
                    swieto. w Australii mieli tzw. boxing day,gdzie ludzie zawijali prezenty i
                    dawali je biednym. Sylwka spedzamy w domu bo moj syn dochodzi do siebie po
                    operacji wysrostka,normalnie pewnie bylibysmy gdzies w Kanadzie lub Vermont na
                    nartach, no coz rodzina najwazniejsza:)))
                    • qwasyx no to do Sylwka... 28.12.04, 01:22
                      ...bede wiedzial wczesniej jak wyglada 2005 :-), ale juz dzisiaj zycze zeby byl
                      lepszy jak 2004 A no i zdrowia wszystkim - synowi w szczegolnosci.
                      Ja znikam w objeciach Morfeusza bo tutaj juz dobrze nie tylko po godzinie
                      duchow, ale i dalej
                      Wam za woda pogodnego dania a nam na starym kontynencie kolorowch snow
    • Gość: totyle Mnie tez? IP: *.176.6.55.Dial1.Phoenix1.Level3.net 28.12.04, 00:37
      • Gość: rachelka Re: Mnie tez? IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 00:38
        co?
        • Gość: totyle Re: Mnie tez? IP: *.176.6.55.Dial1.Phoenix1.Level3.net 28.12.04, 00:55
          co co?
          • Gość: rachelka Re: Mnie tez? IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 01:00
            co mnie tez?
            • Gość: totyle Re: Mnie tez? IP: *.176.6.55.Dial1.Phoenix1.Level3.net 28.12.04, 01:32
              zyczysz wesolych swiat?.Myslalem ze dla mnie zalozysz osobny post z zyczeniami.
              • Gość: rachelka Re: Mnie tez? IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 01:36
                Gość portalu: totyle napisał(a):

> zyczysz wesolych swiat?.Myslalem ze dla mnie zalozysz osobny post z zyczeniami.
                a co ty totyle VIP jakies,czy co? to raczej ty powinienes dla mnie to zrobic. w
                koncu opisy z mojej wyprawy do stolicy ci zdalam a ty nic. dobrze,ze tu pijany
                jojo i detroit nie wlezli jeszcze ze swoimi okrzykami.
                • Gość: totyle Re: Mnie tez? IP: *.176.6.55.Dial1.Phoenix1.Level3.net 28.12.04, 01:54
                  Tak,ja tak demokratycznie sie domagam tylko zwazywszy ze piekna plec ma te sama
                  szanse co i brzydka lub na odwrot.No to skladam ci zyczenia rachelko.

Poniewaz iz albowiem gdyz atoli jednakze i wogole wszakze wzgledem tego co i
                  przed tem gwoli temu co i po tem i majac na uwadze tradycyje i kontrtradycyje
                  dotyczace uczuc serca mego powiazanego z dniem tym swiatecznym o wzajemnisci
                  twojej nie smialbym watpic droga rachelko wiec co i tobie mile ma byc niechaj i
                  bedzie a szczescia i zdrowia ci zycze niech cie nie opuszcza wszedzie gdzie
                  tylko stopa twa stanie bo to i nie swieto to mnie mi zyczyc kaze lecz osoba
                  twoja taka ze ja zawsze daze duzym szacowaniem teraz i na wieki wiekow
                  wiec jednym slowem -NAJLEPSZEGO.
                  • Gość: rachelka Re: Mnie tez? IP: *.twcny.rr.com 28.12.04, 02:31
                    Gość portalu: totyle napisał(a):

> Tak,ja tak demokratycznie sie domagam tylko zwazywszy ze piekna plec ma te sama
                    >
                    > szanse co i brzydka lub na odwrot.No to skladam ci zyczenia rachelko.
                    >
                    > Poniewaz iz albowiem gdyz atoli jednakze i wogole wszakze wzgledem tego co i
                    > przed tem gwoli temu co i po tem i majac na uwadze tradycyje i kontrtradycyje
                    > dotyczace uczuc serca mego powiazanego z dniem tym swiatecznym o wzajemnisci
                    > twojej nie smialbym watpic droga rachelko wiec co i tobie mile ma byc niechaj i
                    >
                    > bedzie a szczescia i zdrowia ci zycze niech cie nie opuszcza wszedzie gdzie
                    > tylko stopa twa stanie bo to i nie swieto to mnie mi zyczyc kaze lecz osoba
                    > twoja taka ze ja zawsze daze duzym szacowaniem teraz i na wieki wiekow
                    > wiec jednym slowem -NAJLEPSZEGO.

alez totyle,mnie tam wystarczy komsomolskie pozdrowienie,ale przyjme i tyle
                    zyczen od ciebie tez. odwzajemniam je rowniez. nie bylo mnie tu pare ladnych
                    tygodni bo troche podrozowalam po Kanadzie,Islandii,Polsce i
                    Singapurze.Wszystkie podroze wspaniale,ale tak inne. Ciesze sie,ze Singapur
                    zaliczylam wczesniej a nie teraz ,po tym tsunami. Wraszawa jak zwykle byla
                    wspaniala,pelno ciekawych wystaw w muzeach,wernisarzy,wyskokow do teatrow no i
                    co najfajniejsze spotkan w przyjaciolmi. Jakos wydaje mi sie,ze stolica sie
                    bardzo podniosla, wiecej sie tam dzieje rzeczy,zdecydowanie jest bardziej czysto
                    i porzadnie.Widac,ze kapital tam przyplywa. O cenach nieruchomosci to juz nawet
                    nie wspomne,ale to nie moj problem bo mam tam swoje i to nie ciasne.Z
                    ciekawostek to metro podciagneli juz na Dworzec Gdanski a nasz sliczny Palac
                    Kultury zyskal zegar i wyglada niczym Big Ben,no prawie. Jak wyjezdzalam to
                    akurat zapalali wielka choinke na Placu Zamkowym. acha 111 dalej jezdzi:))) pozdr.
    • Gość: Gieniek Zydowka - o jakich swietach? Hanukala? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.12.04, 02:20
    • Gość: DAVID JA TAKRZE IP: *.tmp1-4.28.109.245.tmp1.dsl-verizon.net 28.12.04, 02:33
      ..........Z OKAZJI SWIAT BOZEGO NARODZENIA........

CO TO JEST JUDEO - CHRZESCIJANIZM ???

Od lat te ludzkie kanalie, Amerykanskie
      Zydostwo propaguje Amerykanskim Bezmuzgowcom
      ze ich zydowska religja jest Judeo-Chrystian
      religja.

Z okazji Bozego Narodzenia warto przypomniec tej
      ludzkiej padlinie ze to oni torturowali Jezusa
      Chrystusa, podobnie jak dzis torturuja Palestynczykow.

Ze to oni zamordowali w okrutny sposob Jezusa
      Chrystusa podobnie tak jak dzis w sadystyczny sposob
      morduja Palestynczykow.

To jest najwyzszy stopien zwyrodnienia nazywac sie dzis
      Judeo-Chrzescijanskimi wyznawcami.

PRAWDZIWI WYZNAWCY CHRYSTUSOWI,
      MIEJCIE PRZYJEMNE SWIETA.
      ================================

ZYDZI, CHCIALBYM WAS POKOCHAC, ALE TO JEST NIEMOZLIWE.
      --------------------------------------------------
    • fredzio54 Re: Wesolych Swiat wszystkim zycze 28.12.04, 09:04
      a twojemu kochanek achmed tez zyczysz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka