Gość: KKK IP: *.chello.pl 02.01.05, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polak Rozjechać Arabusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:40 Bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alsram Re: Utylizować arabusów- Wszystkich IP: *.eimg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:10 Jeżeli będzie jakikolwiek zamach na żyda potraktować to jako wypowiedzenie wojny i utylizować wszystkich islamistów. Jedyna droga pokojowa zgodna z islamskim dążeniem do pokoju. Na pohybel islagnojkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jr Re: Utylizować arabusów- Wszystkich IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 02.01.05, 14:38 Gdyby nie te "Arabusy", do dziś Europa owijałaby się w skóry i rozbijała łby sąsiadom, zgodnie z tendencjami, jaki zapanowały po upadku Imperium Romanum. Tak więc więcej szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żydy przez komin ! niech wam gaz lekkim będzie IP: *.aster.pl 02.01.05, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad nie wiesz o czym piszesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:55 Wszelkie porównania Żydów do nazistów nie są uprawnione. Gdyby działali tak samo, nie istniałby problem zamachów terrorystycznych. Po prostu za każdego zabitego Zyda wieszanoby (jeszcze owiniętych w świńskie skóry) 100 albo 1000 Palestyńczyków. Podkreślam, GDYBY działali jak wspomniany Adolf. A tak przy okazji, czy wśród Palestyńczyków jak jakieś dążenie do pokoju. Czy istnieje jakiś plan pokojowy wymyślony przez Palestyńczyków (oprócz wymordowania i wypędzenia Żydów). Wielu Żydów popiera inicjatywy pokojowe, powstanie państwa palestyńskiego. A ilu Palestyńczyków wiecuje za pokojem i zaprzestaniem zamachów samobójczych, ilu zgadza się z istnieniem państwa Izrael. Ilu pragnie pokojowego współistnienia z Żydami?? A czy w ogóle Palestyńczycy chcą swojego państwa?? Czy zależy im wyłącznie na wyrżnięciu Żydów?? Czy nie powoduje ich zachowaniem tylko nienawiśc?? A może są pełni nienawiści, bo czują się gorsi?? Przecież przed przyjazdem Żydów Palestyna to było zaniedbane zadupie. Dopiero Żydzi pokazali, że można tam życ, efetywnie uprawiac ziemię. My Polacy mamy podobne cechy, jesteśmy pełni kompleksów, nienawidzimy, jak się komus lepiej powodzi. Dlatego powinniśmy dobrze rozumiec ten konflikt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:02 ość portalu: braad napisał(a): > Wszelkie porównania Żydów do nazistów nie są uprawnione. Gdyby działali tak > samo, nie istniałby problem zamachów terrorystycznych. Po prostu za każdego > zabitego Zyda wieszanoby (jeszcze owiniętych w świńskie skóry) 100 albo 1000 > Palestyńczyków. Snij dalej kozi synu bo dobrze wiesz, ze po paru dniach takich wyczynow Izrael zniknalby z powierzchni ziemi. Czy moze myslisz, ze biali Amerykanie i Brytyjczycy honorujacy Hitlera jeszcze w 39 roku tytulami czlowieka roku pusciliby plazem podobne wyczyny ciemnoskorym azjatom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:12 po pierwsze czym ja Cię obraziłem, aby stosowac woebec mnie inwektywy. Po drugie nie wiem o co Ci chodzi?? Czy w ogóle zrozumiałeś, co napisałem. Odniosłem się do porównań żydóę do nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:37 Czy stosowanie tortur usankcjonowane przez panstwo, odpowiedzialnosci zbiorowej i segregacji ludnoscu wedlug kryteriow etnicznych nie zasluguje na porownanie z metodami nazistow? Przeciez te same metody stosowali nazisci. Za "koziego syna" przepraszam. Pomylilem cie z kims innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:53 Mam nadzieję, że widzisz róznicę, pomiędzy zachowaniem Żydów, a nazistów jest różnica. Terror istnieje po obu stronach konfliktu. Tylko terror Palystyńczykom jest skierowany wobec wszystkich Żydów i jest objętne, jaki Zyd zginie. Czy kobieta, dziecko, starzec, zwolennik siłowego rozwiązania problemu, czy zwolennik procesu pokojowego, wycofania osadników i niepodległego państwa Palestyńczyków. Jest Żydem i dlatego trzeba go zabic (tak rozumują Palesyńczycy). Natomiast Żydzi stosują terror. Mordują przywódców Hamasu i innych organzacji (okazało się to skuteczne, jeżeli w krótkim okresie czasu ginie ich kilku, swoje życie oni cenię, natomiast życia "męczenników" już nie). Owszem Żydzi też stosują odpowiedzialnośc zbiorową - niszczenie domów, zamykanie granic. Jednak jest róznica. Popatrzmy obiektywnie, na ile możemy, na ten konflikt. Teraz gdy opadły emocje, możemy dyskutowac. Czy widzisz jakieś oznaki pokojowych prób rozwiązania konfliktu przez Palestyńczyków. Jeżeli nawet jakiś Palestyńczyk odważy się tak wypowiedziec, swoi go zamordują, jako szpicla Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:10 Gość portalu: braad napisał(a): > Mam nadzieję, że widzisz róznicę, pomiędzy zachowaniem Żydów, a nazistów jest > różnica. Tylko i wylacznie ilosciowa. > Terror istnieje po obu stronach konfliktu. Zgadza sie. Nalezy tylko przy tym zadac pytanie, czy panstwo, ktore jako srodka rozwiazywania czy tez raczej potegowania problemow - przyznaje to otwarcie izraelsko-holenderski ekspert, ktorego cytuje w innym miejscu - stosuje terror mozna okreslac jako "demokratyczne". > Tylko terror Palystyńczykom jest skierowany wobec wszystkich Żydów i jest > objętne, jaki Zyd zginie. Nieprawda. Gdyby tak bylo, to po stronie palestynskiej nie gineliby cywile. Tymczasem ginie ich wiecej niz po stronie izraelskiej. Gina nieustannie nie tylko jako przypadkowe ofiary bezwzglednych atakow na osoby PODEJRZANE o dzialalnosc terorystyczna ale tak zupelnie po prostu, jak nie tak dawno 13-letnia dziewczynka brutalnie rozstrzelana w drodze do szkoly z odleglosci zaledwie 70 metrow lub chlopak pracujacy na polu swego ojca, ktory dostal 7 (!) kul w glowe. > Jest Żydem i dlatego trzeba go zabic (tak rozumują Palesyńczycy). Jak "rozumuje" pilot helikoptera strzelajacy w skrzyzowanie pelne ludzi, przez ktore akurat przejezdza akurat samochod z poszukiwanym terrorysta? Czy "rozumowalby" tak samo, gdyby tymi przypadkowymi ludzmi, ktorzy zaraz zgina byli nie palestynczycy a zydzi? Jak "rozumowali" zolnierze izraelscy, ktorzy trenujac na poligonie strzelili 7 razy w glowe chlopca palestynskiego? > Owszem Żydzi też stosują odpowiedzialnośc zbiorową - niszczenie domów, > zamykanie granic. Jednak jest róznica. Jak "roznica"? Odpowiedzialnosc zbiorowa to odpowiedzialnosc zbiorowa - karanie zupelnie niewinnych ludzi za czyny, ktorych nie popelnili to przestepstwo przeciw elementarnym prawom czlowieka w kazdym cywilizowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:23 skupiasz się wyłacznie na nilitarnym aspekcie tego konfliktu. W ogóle nie odnosisz się do aspektu politycznego. Dlaczego nie odpowiadasz o pokojowych inicjatywach palestyńczyków?? Zgadza się, giną cywile. Wierzę, że wiesz, że nie pochwalam takiego zachowania. Tylko wieź jeszcze pod uwagę, pod jaką presją działają Żydzi. Zagrożenie jest tak duże, że wolą zabic, nawet potencjalnego terrorystę, niż samemu zginąc od wybuchu bomby zdetonowanej przez uśmiechnięta nastolatkę. Chyba się ze mną zgodzic, że nie zabijają Palestyńczyków, za to tylko, że są Palestyńczykami. Takie działanie jest nieracjonalne, gdyż tylko rodzi chęc rewanżu i rosną szeregi "męczenników". Łatwiej jest odpalic kierowany pocisk i zaufac w precyję technologii niż wysyłac mordercę, zawodowego zabójcę, który może działac z większą precyzją. Zwłaszcze, że każdy dzień życia przywódcy organizacji terrorystycznej, to zagrożenie dla życia wileu Żydów. Dlaczego nie odnosisz do terroru stosowanego przez Palestyńczyków. Czy odmawiasz prawa do życia Żydom?? Jak powinni się wg ciebie bronic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:41 Wcale nie skupiam sie na "nilitarnym" a glownie na moralnym aspekcie tego konfliktu. I w swietle tego aspektu niewiele interesuje mnie brak inicjatyw pokojowych Palestynczykow bo widze, jak od lat zyja i umieraja na wlasnej ziemi traktowani gorzej od zwierzat przez izraelczykow dysponujacych praktycznie nieograniczonymi srodkami i wykorzystujacymi je! Gość portalu: braad napisał(a): > Tylko wieź jeszcze pod uwagę, pod jaką presją działają Żydzi. Zagrożenie jest > tak duże, że wolą zabic, nawet potencjalnego terrorystę, niż samemu zginąc od > wybuchu bomby zdetonowanej przez uśmiechnięta nastolatkę. Wycofalem "koziego syna" ale nie wiem czy jeszcze do niego nie wroce.... To co piszesz to czysta kpina. Jak porownac "presje" zolnierzy uzbrojonych po zeby w najnowoczesniejsza bron "made in usa" wobec praktycznie bezbronnych ludzi, podczas trzyletniej sluzby, kilka krokow od rodzinnego domu, gdzie w niedziele mamusia podaje obiadek na stol z "presja" jakiej poddani byli zolnierze podczas II wojny swiatowej? I nawet wtedy wiekszosc tych zolnierzy nie strzelala do 13-letnich dziewczynek! Dla twojej informacji, to dziecko zostalo bez ostrzezenia postrzeolone w noge z bunkra z "niewiarygodnej" odleglosci 70 metrow. Nastepnie dzielni zoldacy izraelscy - widac jak bezkarnie sie czujacy - po rozstrzelaniu jej tornistra trafili ja w ramie po to, by w chwile pozniej to dziecko zabic celnym strzalem w glowe. To jeszcze nie koniec. Dzielny dowodca podszedl do zwlok dzieciaka i wpakowal wen dla pewnosci caly magazynek. Uzywanie w obliczu piekla, ktore przeszlo to dziecko okreslenia "usmiechnieta nastolatka" i proby tlumaczenia mordu na niej kwalifikuja do powazniejszego epitetu niz "kozi syn". Powstrzymam sie jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abu amar zapisz się na żywą bombę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:46 pomścisz tę biedną dziewczynkę i jej tornister a przy okazji wyślesz w zaświaty ze 20 żydów podwójna przyjemność i podwójna zasługa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl a ty do kolejki po mozg IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:50 :) Choc i tak jest juz za pozno maly nazistowski gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abu amar zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:59 myślałem,ze chcesz poprzeć sluszną sprawę wyzwolenia narodu paletyny a tobie po prostu sprawiają przyjemność sadystyczne opisy żydowskich zbrodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:09 nie podoba mi się łatwośc z jaką Karl rzuca inwektywami wobec ludzi, których nie zna, a mają inne poglądy niż on. Twój komentarz (poprzedni) był drwiący i prześmiewczy, ale trafiał w sedno. A aktualnym komentarzu też ujmujesz sedno. Zginęły tysiące ludzi. Ale to już się stało. Ważniejsze jest to, aby spowodowac, by nie ginęli kolejni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:30 Oczywiscie nabijanie sie ze smierci dziecka jest "drwiace" i "przesmiewcze" i co najwazniejsze "trafia w sedno". To nie to co "latwosc w rzucaniou inwektywami"... Gosć portalu: braad napisał(a): > Ważniejsze jest to, aby spowodowac, by nie ginęli kolejni. I oczywiscie jestes przekonany, ze brutalny odwet i odpowiedzialnosc zbiorowa to najbardziej wlasciwe metody. No tak, byly tak skuteczne w okupowanej Polsce i ZSRR. Zarowno polacy i Rosjanie z czasem nauczyli sie szacunku i pokojowej koegzystencji z Niemcami....z III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:47 Łatwo porównujesz Izrael do Stalinowskiego ZSRR czy III Rzeszy. Czy na prawdę nie widzisz różnic innych niż geograficzne i etniczne?? Powiedz mi dlateczego arabskie wioski leżące na terytorium Izraela, tuż nad samą granicą, nie chcą byc w niepoglym, w przyszłości, państwie palestyńczyków, tylko wolą mieszkac w Izraelu, w ktaju, gdzie są "obywatelami drugiej kategorii". Czy uważasz, że Żydom po prostu "odbiło" i zaczęli nienawidzic, prześladwac, tak sami z siebie, swoich sąsiadów, pokojowo nastawionych, Palestyńczyków. Powiedz szczerze, jak sądzisz, czy Palestyńczykom bardziej zależy na niepodległym (nawet niekoniecznie demokratycznym) państwie, czy wymordowaniu Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 15:04 Gość portalu: braad napisał(a): > Powiedz mi dlateczego arabskie wioski leżące na terytorium Izraela, tuż nad > samą granicą, nie chcą byc w niepoglym, w przyszłości, państwie > palestyńczyków, tylko wolą mieszkac w Izraelu, w ktaju, gdzie są "obywatelami > drugiej kategorii". A te "wioski" tego rzeczywiscie chca? Bo ja wcale tego tak nie wiem ale jesli by tak rzeczywiscie bylo i te "wioski" tego chcialy, to pewnie nie jest inaczej jak w przypadku polskich wiosek na Slasku lub Pomorzu, ktore chcialy byc niemieckie albo bialoruskich i ukraisnkich, ktore chcialy byc polskie w okresie odradzania sie II Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: zawiodłem się na tobie,bracie karlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:18 już zapomniałem, gdzie to przeczytałem, to było dośc dawno. O ile pamiętam chodziło o 2 wioski. Problem leży w tym, że w Izraelu są "obywatelami drugiej kategorii". Przejawia się to tym, że maja własnych przedstawicieli w Knesecie, wolna pracę, bezpieczeńswo i nieskorumpowaną władzę. Jeżeli chcesz to porównywac do Pomorza (Śląsk jest złym przykładem - powstania, i to w trakcie i po bolszewickim najeździe) to porównanie jaet takie: czy chcesz życ w niedemokratycznym pańswie z wszechwłądnymi tajnymi służbami (jak w Rosji Radzieckiej, z tym, że to państwo byłoby żądzone przez rodaków, bardziej przywiązanych do swojej ojczyzny niż F. Dzierżyński), czy w obcym, ale demokratycznym kraju. Przecież państwo palestyńskie powstanie. I to w miarę szybko (góra kilkanaście lat). I to państwo będzie w pełni niepodległe, z własną armią, dostępem do morza, granicami, etc. Przecież to dla Izraela będzie wygodne rozwiązanie (dla tzw osadników nie). Zamkną granicę przed Palestyńczykami i będzie spokój. Najwyżej będzie nieco strzelania przez granice. Tylko, czy wtedy życie bez wroga będzie miało dla Palestyńczyków jakiś sens. Wtedy nikt nie będzie popierał chęci mordu Żydów. Świat się odwróci od Palestyńczyków. Będzie to palestyńskie państwo, bez Żydów. Nie będą tam obywatelami drugiej kategorii, bo będą tam sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:56 Widzę, że nie mamy o czym rozmawiac. Epatujesz ciągle tą 13 letnią dziewczynka, bestialsko zamordowaną. Ale dlaczego nie widzisz cierpienia Żydów? A powiedz mi dlaczego giną Żydzi?? Sami siebie zabijają? Przecież bezbronni Palestyńczycy nie mają materiałów wybuchowych, kałachów, moździerzy, rakiet. Ta ziemia jest tak samo Żydów, jak Palestyńczków. Dlaczego na swojej ziemi mają umierac Żydzi?? Bardzo wybiórczo trkatujesz problem. Nie zależy Ci w ogóle na roziązaniu tego problemu, tylko, aby potępic morderców tej niewinnej dziewczynki. Czy prasa izraelska pochwala takie zachowania?? A czy Palestyńczycy odcinają się od aktów terroru?? W ogóle mnie starasz się zrozumiec moich argumentów. Kto myśli inaczej jak Ty jest "kozim synem". Wybaczacz mi, ale uważam, że kto nie pozwala drugiej osobie miec własnych poglądów jest faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:09 Gość portalu: braad napisał(a): > Widzę, że nie mamy o czym rozmawiac. Epatujesz ciągle tą 13 letnią > dziewczynka,bestialsko zamordowaną. Bo to tylko jeden z wielu przykladow jak bestialski jest ten "demokratyczny" kraj, skoro jego zolnierze czuja sie tak bezkarni. > Ale dlaczego nie widzisz cierpienia Żydów? Widze je jak najbardziej. Ofiary cywilne po stronie Izraela dotykaja mnie tak samo, jak po stronie Palestynczykow ale to Izrael ma w reku wszystkie atuty i to Izrael kontroluje calkowicie przebieg tego konfliktu a nie sponiewierani Palestynczycy przyparci calkowicie do sciany! Oni w swojej bezsilnosci moga (i beda) kopac i gryzc tak jak moga i tak dlugo jak moga. W takich sytuacjach glowna odpowiedzialnosc ZAWSZE spoczywa na silniejszej stronie. Czy naprawde myslisz, ze prymitywny i brutalny odwet moze usmierzyc ten ten konflikt, tyle nienawisci? Nawet ow izraelski ekspert militarny przyznaje, ze podtrzymywanie nienawisci a tym samym zamachow Palestynczykow jest SRODKIEM jakim posluguje sie Szaron w celu usankcjonowania kiedys czystki etnicznej, ktora ma byc kiedys "ostatecznie" dokonana na palestynczykach. Ten izraelski ekspert grozacy Europie NAM!!!!! izraelska bronia jadrowa przyznaje sam bez ogrodek, ze podtrzymywanie konfliktu i nienawisci jest swiadomym srodkiem polityki Szarona! > A powiedz mi dlaczego giną Żydzi?? Sami siebie zabijają? Przecież bezbronni > Palestyńczycy nie mają materiałów wybuchowych, kałachów, moździerzy, rakiet. Gina bo wybrali przywodcow, ktorzy obrali droge nienawisci a nie pojednania i dialogu. kto jest bardziej "bezbronny": setka zydow prowadzona na rzez przez dwoch policjantow uzbrojonych w archaiczne karabiny czy Palestynczyk z "kalachem" na przeciw helikoptera ktorego nawet nie widzi i ktory wlasnie odpala w jego strone rakiete? > Ta ziemia jest tak samo Żydów, jak Palestyńczków. Dlaczego zatem na tej ziemi utworzono panstwo "Izrael" i uczyniono na niej z Palestynczykow ludzi drugiej kategorii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:25 Wreszcie piszesz do rzeczy. Ale dlaczego Palestyńczycy wybierają takich przywódców?? Podkreślam swłowo "wybierają". Tylko ten koflikt nie powstał ani dziś, ani wczoraj. Zauważ, że Arabowie nigdy nie zgodzili się na powstanie i istnienie Izraela. Sadat za tą zgodę przyłacił życiem. Zobacz na historię wojen. Były konflikty w 1948, 67, 73. Tylko w 1967 Izrael zaatakował pierwszy, stosując wojnę prewencyjną. Największą "winą" Żydów jest to, że wszsytkie te wojny wygrali. Śmiertelnie urazili dumę wszystkich Arabów. Dlaczego, skoro wszyscy Arabowie popierają Palestyńczyków tak mało im pomagają. Dlaczego przeznaczają pieniądze na broń, na zamachy, dla rodzin samobójców, a nie dla poprawienia doli Palestyńczyków? Masz rację pisząc, że więcej należy wymagac od Żydów. Ale to nie znaczy, że od Palestyńczyków nie można wymagac niczego. A co do eksterminacji Palestyńczyków przez Żydów to chyba nie sam wierzysz w to co piszesz. Jak sobie to wyobrażasz? Po co? Kto na to pozwoli? I wreszcie dlaczego w takim razie tego jeszcze nie dokonali (mieli wszak okazje, w czasie wojen można wiele). Zobacz jakim problemem są sami Palestyńczycy w innych, arabskich krajach. Jordania pierwsza zaatakowała Izrael, udzieliła pomocy Palestyńczyków przyjmując ich na własnej ziemi. I jak oni się odwdzięczyli ?? Jak się zachowywali w Libanie, jak się zachowywali w Kuwejcie po wejściu wojsk Sadama? Może jakby Palestyńczycy bardziej zajęli się sobą i pracą, a nie przemocą i rozdrapywaniem ran problem byłby mniejszy. Dlaczego mamy nie wymagac niczego wobec Palestyńczyków?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:43 ość portalu: braad napisał(a): > Wreszcie piszesz do rzeczy. ty za to bredzisz nadal > Ale dlaczego Palestyńczycy wybierają takich przywódców?? Podkreślam > swłowo "wybierają". Co i jak ma wybierac narod zyjacy od lat pod brutalna okupacja? Jak w ogole ma sie organizowac narod wegetujacy w obozach uchodzcow, ktore regularnie napadane sa przez zoldakow izraelskich burzacych domy, niszczacych szkoly, szpitale, kanalizacje, drogi a nawet roslinjosc! Tylko nie pisz, ze o tym znow nic nie wiesz.... > A co do eksterminacji Palestyńczyków przez Żydów to chyba nie sam wierzysz w > to co piszesz. Jak sobie to wyobrażasz? Po co? Kto na to pozwoli? Nikt. Dlatego Zydzi konsekwentnie i od lat robia to na raty, zeby nie przekroczyc pewnego krytycznego pulapu. Piszac o czystce etnicznej nie mielem tez na mysli jednorazowej eksterminacji narodu palestynskiego ale wysiedlenie jej z terenu Izraela. O tym wlasnie pisze ow ekspert. Zeby jednak dokonac tej zbrodni konieczne jest stworzenie odpoiedniego podloza, uzasadniajacego ten krok jako ostateczna koniecznosc. Podstawa ta moze byc tylko jeszcze wiecej krwi i nienawisci po obu stronach. O tej kalkulacji politycznej stosowanej przez Szarona pisze wlasnie ten ekspert! Tak samo otawrcie, jak otwarcie grozi stolicom europejskim zaglada nuklearna! > I wreszcie dlaczego w takim razie tego jeszcze nie dokonali (mieli wszak > okazje, w czasie wojen można wiele). Dlatego tego nie zrobili, bo zrobiono by wtedy z nimi to, co zrobiono z Hitlerem. Do 39 roku byl mezem stanu podejmowanym w calej Europie i w USA z najwiekszymi honorami. W 39 roku w USA przyznano mu nawet tytul czlowieka roku! Byl bialy, byl wodzem bialego narodu w sercu Europy, stal na czele przeciwnikow najwiekszego zagrozenia swiata zachodniego jakim wtedy byl bolszewizm! I co? Napadem na Polske (tylko) podpisal na siebie wyrok tych, ktorzy wczesniej go podejmowali z honorami, podziwiali i uwazali za sojusznika. jak myslisz, co staloby sie z ciemnoskorymi Izraelczykami, gdyby chcieli powtorzyc "numer" Hitlera? > Może jakby Palestyńczycy bardziej zajęli się sobą i pracą, a nie przemocą i > rozdrapywaniem ran problem byłby mniejszy. Moj ty Boze... co za wspaniale recepty. Funkcjonowalyby juz podczas podboju Ameryki przez bialych osadnikow nie mowiac o podboju Polski przez Hitlera. Gdyby tylko ci indianie i Polacy "bardziej zajęli się sobą i pracą, a nie przemocą i rozdrapywaniem ran" :) Milego dnia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:05 bredzisz, "kozi synu" ..... Miej człowieku trochę szacunku do rozmówcy. Nie wszycy mają takie jak Ty poglądy, i cała wspaniałośc wyrasta z róznorodności. Piszesz, że "ostateczne rozwiazanie kwestii palestyńskiej" to nie elimicja, a wysiedlenie. Kto ich przyjmie?? Zapytaj Jordańczyków, co sądzą o Palestyńskich uchodźcach. Zawsze popieramy i to bezkrytycznie słabszych. Silnieszych nie trzeba popierac, ale i nie można byc bezkrytycznym. Zrzucasz mi pisanie bzdur. a powiedz co myślisz o takiej sprawie. Autonomia ma swoje dochody, np z kasyna (w Izraelu hazard jest zabroniony) w wysokości prawie 400 mln dolarów rocznie. Dlaczego przeznacza się te pieniądze na zakup broni (Izrael ją przechwycił), a nie budowę wspomnianych szkół i szpitali (ew. jak chcesz odbudowę). Palestyńczycy mentalnie są jak gdańscy stoczniowcy. Im "się należy", są (byli) prześladowani, nie muszą pracowac. Innych już głowa, aby mieli co jesc. Żydzi stosowali terror w I w ne (zeloci przeciw Rzymianom) w czasach między wojenami, przeciw Brytyjczykom. Ale nie mordowali kobiet i dzieci. Nie stosowali terroru kiedy byli wypędzani, ofiarami pogromów, eksterminacji. W czasie swojej historii niemal cały czas byli prześladowani i częstokroc bardziej niż Palestyńczycy obecnie. I nie stosowali bezlitosnego terroru. Ile jest narodów prześladowanych, upakarzanych, a niestosujących terroru. Częśc ataków Palestyńczyków jest skierowanych przeciw wojsku i policji, a powiedz ile jest skierowanych w jakiegokolwiek Żyda?? Dlaczego nie wymagasz niczego wobec Palestyńczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czyzby? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 15:19 ość portalu: braad napisał(a): > Piszesz, że "ostateczne rozwiazanie kwestii palestyńskiej" to nie elimicja, a > wysiedlenie. Kto ich przyjmie?? Czy ty rozumiesz to co czytasz? To nie ja pisze o takiej formie "rozwiazania kwestii palestynskiej" tylko ow ekspert izraelski, ktory jako ekspert militarny (!) przedstawil opcje wypracowane przez swoich kolegow - zdrzcenie bomb atomowych na stolice europejskie - Rzym w pierwszej kolejnosci. Rozmowa z toba coraz bardziej traci na tresci. Dziekuje i milej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz proboszcz w oparach absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:29 a dlaczego "Rzym w pierwszej kolejnosci" ?! mógłby pan podać jakieś źródło tych rewelacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: w oparach niewiedzy IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 15:48 www.de.indymedia.org/2003/01/39170.shtml Martin van Creveld to znany izraelsko-holenderski ekspert i historyk militarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf na und? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:34 Nie wiem,czy do końca zrozumiałeś ten tekst.. M. van Creveld jest profesorem,historykiem wojskowości,a nie izraelskim ekspertem militarnym = nie reprezentuje opinii izraelskiego rządu,czy armii - zresztą sam twierdzi o sobie,że jest w swoim kraju "szkalowany,lżony" (geschmäht) to co opisuje to pewien,według niego,prawdopodobny scenariusz wydarzeń, a raczej pewne przypuszczenia co gróźb A.Sharona,gdyby świat miał się sprzeciwiać jego planom deportacji Palestyńczyków - kluczowy fragment tych dywagacji brzmi : "Wir haben einige Hundert von Atomsprengkörpern und Raketen und können sie auf Ziele überall werfen, vielleicht selbst auf Rom. Mit Flugzeugen sind die meisten europäischen Hauptstädte ein Ziel" czyli : "Posiadamy kilkaset głowic atomowych i rakiet i możemy zrzucić je na cele wszędzie,byc może nawet na Rzym.Dzieki samolotom większość stolic europejskich jest celem" Ale czy można te rozważania w ogóle traktować poważnie,skoro w tym samym wywiadzie ten wybitny znawca wojskowości twierdzi,że armia izraelska jest 2-3 siłą militarną świata? Może to raczej dowód na tolerancję żydowskiego społeczeństwa,które pozwala nawet takim fantastom na wykładanie na uniwersytecie w Jerozolimie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl myslisz adolfku, ze nazywanie "fantasta" IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 16:49 nieglupiego czlowieka nazywajcego po imieniu to, co dzieje sie w Izraelu i za to "lzonego i szykanowanego" tam przez nazi-syjonistow jak ty to cos nowego? Kazdy Zyd, ktory krytycznie wyraza sie o stosunkach panujacych w izraelu jest tam "szkalowany i lzony" przez duza czesc spoleczenstwa tego sfanatyzowanego kraju. Nie jestes az tak oryginalny maly adolfku. Nie bez powodu metody stosowane przez SS wobec bezbronnej ludnosci cywilnej uwazasz za przejaw "bohaterstwa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf żydowskie "szykany" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:07 M. van Creveld,ur. 1946 w Holandii jest od 1971 profesorem historii na Uniwerytecie Hebrajskim w Jerozolimie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: żydowskie "szykany" IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 17:15 Gość portalu: adolf napisał(a): > M. van Creveld,ur. 1946 w Holandii jest od 1971 profesorem > historii na Uniwerytecie Hebrajskim w Jerozolimie A male zydowskie adolfki nazywaja go "fantasta" "nie reprezentujacym opinii rzadu izraelskiego czy armii". Male zydowskie adolfki pytaja same siebie "czy można" jego "rozważania w ogóle traktować poważnie"? i odpowiadaja sobie, ze zatrudnianie go na uniwersytecie hebrajskim jest tylko dowodem "tolerancji spoleczenstwa zydowskiego" wobec tego "fantasty".... P.S. To nie on twierzi, ze jest "lzony i szkalowany" w swoim kraju przez adolfkow. Tak mowi sie o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf chcesz,to mu wierz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:25 możesz już jutro po pracy zacząć kopanie schronu antyatomowo-antyżydowskiego a na dziś : schalom,bracie karlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl wierze, ze wie co mowi IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 17:27 bo nie jest glupim czlowiekiem, za jakiego uwazaja go zydowskie adolfki. Spadaj adolfku. Nie jestes moim "bratem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:32 "Rozmowa z toba coraz bardziej traci na tresci. Dziekuje i milej niedzieli" Z powyższym się zgodzę. A nie uważasz, że przytaczaniem słow takiego "eksperta" narażasz się na śmiesznośc (Czy ty rozumiesz to co czytasz? To nie ja pisze o takiej formie "rozwiazania kwestii palestynskiej" tylko ow ekspert izraelski, ktory jako ekspert militarny (!) przedstawil opcje wypracowane przez swoich kolegow - zdrzcenie bomb atomowych na stolice europejskie - Rzym w pierwszej kolejnosci. ). Może za chwile zaczniesz cytowac inne poważne rzeczy, np "Protokoły Mędrców Syjonu"??? Miłej niedzieli A tak przy okazji nie zauważyłeś pewnej subtelnej róznicy pomiędzy wysiedleniem (jak chce przynajmniej ten "ekspert") a wymordowanie (jak chce palestyńska ulica). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: czyzby? IP: *.bb.netvision.net.il 02.01.05, 18:20 Karl, odniose sie tylko do jednej twojej uwagi kiedy odpowiadasz Braadowi, ze roznica (miedzy Izraelem a nazistami) jest "tylko i wylacznie ilosciowa". Alez to, na litosc boska, (prawie) CALA roznica. W ciagu ostatnich dwoch lat, najkrwawszych od 1948 roku, konfliktu izraelsko-palestynskiego zginelo w dzialaniach bojowych okolo 3000 Palestynczykow. Podzcas hitlerowskiego genocidu w latach II Wojny 3000 Zydow bylo mordowanych w ciagu niespelna dwoch godzin!!! Mowa tu o ilosci ktora przerodzila sie w jakosc. Sa jeszcze inne istotne roznice miedzy polityka Izraela w stosunku do Palestynczykow a polityka III Rzeszy w stosunku do Zydow, ktore kazdy w miare inteligentny czlowiek, o ile tylko kieruje sie dobra wola, musi widziec, ale jak obiecalem - odnise sie tylko do jednego tylko aspektu twojej wypwiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izraelczyk Re: czyzby? IP: 212.117.142.* 02.01.05, 16:00 Wielka to radosc znalezc rozumny komentarz(Gosc:braad)w morzu bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: czyzby? IP: *.brk.biu.ac.il 02.01.05, 12:39 Pacyfikacja?Interpretacja gebelsowska.Na obstrzaly mozdzierzami odpowiadac calunkiem?Interpretator nie mysli ze ta jego interpretacja stwarza atmosfere teroru. Odpowiedz Link Zgłoś
surfini Re: czyzby? 02.01.05, 12:41 Z przyjemnoscia przeczytalam Twoja wypowiedz, braad, milo, ze istnieja jeszcze ludzie niezaslepieni antysemityzmem. A co do Izraela, ktory tak latwo podobno zniszczyc - proponuje poczytac o atakach panstw arabskich na Izrael i o ich oplakanych skutkach dla agresorow, np. wojna Jom Kipur, wojna szesciodniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:58 Akurat wojnie Jom Kippur to Izrael został zaatakowany przez Egipcjan. Co powiesz o jeszcze o roku 1948, czy też Żydzi byli agresorami (a to była pierwsza wojna izraelsko - arabska). Lepiej dobieraj argumenty, albo poczytaj sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: czyzby? - wojna sześciodniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:06 działania wojenne rozpoczęły się 5 czerwca 1967 roku. W przeddzień walk Izrael był otoczony przez Zjednoczoną Republikę Arabską. O jej zamiarach wobec Izraela świadczy casus beli. 18 maja Naser zarządał wycofania sił oNZ z Synaju i Strefy Gazy. 23 maja zamknął dla statków izraelskich cieśniny Tiran i odciął port Eilat od Morza Czerwonego. Dlatego Izrael zdecydował się na wojnę prewencyjną w myśl zasady, że najlepszą obroną jest atak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baby fox Nie robcie z Karolka wala - to dobry chlopak jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:04 troche przytepy czasami ale poza tym sie stara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollie Głupio piszesz, czytałem wypowiedź Szarona, ze IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 02.01.05, 12:22 gdyby zabicie 10 000 Palestyńczyków coś dało, to robiłby to raz za razem, ale nie robi, bo nic to by mu nie przyniosło. Musisz zrozumieć, młodzieńcze, że Zydzi nie moga sobie na wszystko pozwolić, ponieważ istnienie Izraela zależy tak naprawdę od woli wyborcy amerykańskiego. Natomiast poważanie dla Palestyńczyków maja mniej więcej takie, jakie było poważanie Niemców dla Zydów. Nieprzypadkowo zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braad Re: Głupio piszesz, czytałem wypowiedź Szarona, z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:32 ja piszę tylko, że powrónywanie działań Hitlera do działań Żydów jest nieuprawnione. dlatego napisałem GDYBY, DUŻYMI LITERAMI. Ani słowem nie wspomniałem o masowym mordowaniu Palestyńczyków. Ten, kto tak myśli, nie zrozumiał mojej wypowiedzi. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Pierdoly! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:37 Gość portalu: ollie napisał(a): > gdyby zabicie 10 000 Palestyńczyków coś dało, to robiłby to raz za razem, ale n > ie robi, bo nic to by mu nie przyniosło zabicei 10000 ludzi zawsze cos da - nie wiem czy skutki bylyby takie jak zamierzone pierwotnie ale na pewno cos by to dalo! Pierwsze 10000 wkurzylo by wszytkich, drugie jeszcze bardziej ale po ktorejs takiej 'paczce' nie bylo danego narodu... aha, to nie znaczy, ze popieram takie ruchy!!! w zadnym wypadku! tylko stwierdzam, ze wypowiedz Szarona to pierdoly! a co do samego konfliktu - przywolywanie Hitlera aby 'ostatecznie rozwiazal kwestie zydowska' jest co najmniej niesmaczne i podejrzewam, ze czlowiek ktory to napisal (bodajze pierwszy na liscie) to jakis palant nie czytajacy ksiazek - taka zapluta nienawiscia marionetka! a co do Arabow - no, niezbyt fair sie bawia ale ten brak jakis konkretnych rozwiazan mozna zrzucic na karb zdecentralizowanej wladzy - w koncu nie maja panstwa, nie? przypomne, ze na terenach Generalnej Guberni tez dzialalo AL (a potem Gl - albo na odwrot) ktore robilo wiecej zlego niz dobrego a cele, przynajmniej pozornie, mialo podobne do AK. Tak wiec Palestynczycy najpierw sami ze soba sie powinni dogadac a potem jakies rozmowy, dzialania prowadzic...tylko nie wiem czy sa na to jakies szanse...:( niemniej licze na to, ze w koncu zapanuje tam pokoj! 'fanom' Hitlera proponuje osobisty kontakt z guru - mysle, ze nie musze tlumaczyc o co chodzi (aha, tlumokom przypominam,ze AH nie zyje wiec trzeba by sie przejsc takim tunelem szerokosci np. 9mm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl ha ha ha noname-adolf :) IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:43 Poczytajcie. Mozna niezle sie usmiac. Gość portalu: NoName napisał(a): > zabicei 10000 ludzi zawsze cos da - nie wiem czy skutki bylyby takie jak > zamierzone pierwotnie ale na pewno cos by to dalo! Pierwsze 10000 wkurzylo by > wszytkich, drugie jeszcze bardziej ale po ktorejs takiej 'paczce' nie bylo > danego narodu... I teraz jeszcze.... > a co do samego konfliktu - przywolywanie Hitlera aby 'ostatecznie rozwiazal > kwestie zydowska' jest co najmniej niesmaczne Caly nasz zydowski noname-adolf: "zabicie 1000 ludzi" (a potem jeszcze wiecej) "zawsze cos da" bo "po takiej paczce" "nie byloby narodu" ale..... "przywolywanie Hitlera aby 'ostatecznie rozwiazal kwestie zydowska' jest co najmniej niesmaczne" :) tak wiec po dobrych i zlych masakrach mamy dobre i zle holocausty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName !!! Re: ha ha ha noname-adolf :) !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:49 przeczytaj jeszcze z 10 razy moze zrozumiesz o co chodzi! jakie dobre i zle holocausty??? gdzie ja cos takiego napisalem?! powalilo Cie?! po prostu nie generalizuje - nie mam zamiaru stawiac tez "wszyscy Zydzi to faszysci" lub "wszystkie Araby do gazu"!!! a 10000 tysiecy ludzi zawsze cos da - i nie pieprz, ze by tak nie bylo - tylko, ja kur** nie napisalem, ze to jest ok!!! to jest bardzo "nie ok"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl !!! Re: ha ha ha noname-adolf :) !!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:58 Oczywiscie... Powiedz, co "dalo" zabicie 6 milionow Zydow? Dlaczego uwazasz przywolywanie Hitlera za niesmaczne, skoro twierdzisz, ze zabijanie ludzi "paczkami" po 10000 "zawsze cos daje"? A moze zabijanie ludzi "cos daje" z wyjatkiem zabijania Zydow? Ech ty maly zydowski noname-adolfie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName !!! Re: ha ha ha noname-adolf :) !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:14 Jak to co "dalo" zabicie 6mln Zydow? 1.) nie ma ich - to chyba oczywiste-inna sprawa, ze polskie (i pewnie nie tylko polskie) antysemickie baranki i tak wszedzie widza Zydow 2.) Zydzi stali sie jeszcze bardziej "narodem wybranym" - jest to normalne zjawisko dla ucisnionego narodu vide "polskie twory panstwowe" po rozbiorach lub po IIWS 3.) gdy ginie 6mln ludzi to cos chyba nie jest "halo",nie? skoro mozna praktycznie bezkarnie zabic 6mln ludzi to jest to niejakie zniszczenie kultury humanitaryzmu a teraz przywolywanie Hitlera - smiesza mnie cwoki z tepym wyrazem twarzy, ogolonymi glowami i powolujacymi sie na Hitlera jak gdyby niewiedzieli co wyzej wymieniony robil z Polakami!!! a zabicie 10000 ludzi "ot tak" rozpieprza wszelkie strukury w spoleczenstwie - tu chyba sie zgodzisz...a czym takie cos grozi to widzielismy 60lat temu - wiesz, Polacy okazujacy sie volksdeutchami, kapujacy Zydzi i inne tego typu "ludzkie zachowania"- ogolnie totalny rozpidziel!!! ale moze byc tez tak, ze narod sie zbuntuje i zgotuje oprawcy jeszcze bardziej krwawa rzeznie - malo prawdopodobne ale teoretycznie mozliwe. aha, juz nie mowiac o tym - i tu mas racje - ze faktycznie opinia publiczna (czyt. USA lub inne takie) by sie wkurzyla i zastosoala takie czy inne sankcje. i dlatego niech Szaron nie opowiada glupot,ze to by nic nie dalo - on tego nie moze zrobic i cale szczescie!!! dlatego nie porownuje go do Hitlera - Hitler jakos nie za bardzo przejmowac sie czymkolwiek ostatni raz pisze, smierc 10000 ludzi zawsze cos zmienia - niewazne, czy bedzie to ludnosc arabska, zydowska, brazylijska czy wysp BoraBora! to zawsze cos zmieni - w danym spoleczenstwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl !!! Re: ha ha ha noname-adolf :) !!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:21 Oooo... nasz noname-adolf modyfikuje powolutku swoj jezyk. Juz sie nie nazywa "zabicie 10000 ludzi" tylko "smierc 10000 ludzi" I ta "smierc" (brzmi o wiele bardziej bezosobowo np. cos na ksztalt kataklizmu) a nie "zabicie" "cos zmienia" a nie "daje".... :) "smierc 10000 ludzi zawsze cos zmienia" brzmi oczywiscie duzo lepiej niz "zabicie 10000 ludzi zawsze cos daje". Ale ty jestes neutralny i humanityrny noname-adolfie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName !!! Re: ha ha ha noname-adolf :) !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:29 a ty za to jestes cwokiem i sie nie dogadamy!!! jasne, ze to co robi Izrael jest ponizej pasa - ale to samo mozna powiedziec o Palestynczykach!!! a "ZABICIE 10000 ludzi" (skoro juz sie czepiasz slowek) zawsze cos daje (czyt. zmienia!!!) jestes zaslepiony nienawiscia do Zydow - nie wiem co oni ci zrobili - gdyby to byl inny konflikt np. indyjsko-pakistanski (tam jest zupelnie inny rozklad sil, wiem o tym - chodzi mi o jedynie neutralnosc/odleglosc konfliktow) to by ci to zwisalo! prawda jest taka, ze przeszkadzaja ci Zydzi i czegokolwiek by nie zrobili (chocby polecieli na Ksiezyc) i tak bedzie to zle! koncze ten topic bo rozmowa i tak nie ma sensu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: nie wiesz o czym piszesz IP: 5.6R1D8DEBUG* / *.red.bezeqint.net 02.01.05, 13:10 mysle ze sa wsrod palestynczykow ludzie ktorzy chc pokoju, chca chodzic do Izraelskich szkol, leczyc sie w Izraelskich szpitalach, jezdzic nad morze i prowadzic normalne zycie! problem ze jest grupa dobrze oplacanych i dobrze uzbrojonych bandytow, chowajacych sie za kobietami i dziecmi ktorzy jesli nastapi pokoj - straca swoje pieniadze, wladze i wplywy. Pewnie maja tez swiadomosc ze wtedy w pewnym momencie ich spoleczenstwo spyta sie - gdzie sa pieniadze z miliardowych pozyczek udzielonych nam przez UE i USA? gdzie ta gigantyczna pomoc humanitarna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf zaraz wracam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:57 za każdego zabitego niemca każę rozstrzelać stu głupich polaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Marzenie Zyda. IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:03 Gość portalu: adolf napisał(a): > za każdego zabitego niemca > każę rozstrzelać stu głupich polaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf siedź cicho,volksdeutschu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:27 bo ci sozial zabiorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl nie podskakuj zydzie IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:33 bo miotla pogonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf miotłę zostaw na jutro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:39 bo od jutra "schaffe,schaffe,dummer Polacke!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: miotłę zostaw na jutro... IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:45 Gość portalu: adolf napisał(a): > bo od jutra "schaffe,schaffe,dummer Polacke!!" A zalozymy sie glupi zydku, ze tu jutro bede? Ciebie nie bedzie, bo bedziesz zamiatal :))) No dobra baw sie dalej sam maly zydowski czubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf gratuluję udanego poniedziałku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:50 a ja rzeczywiście od jutra do roboty od 9-tej rusza giełda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: gratuluję udanego poniedziałku... IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:55 "gesiefciki, gesiefciki" :))) "zarobic ale sie nie narobic" :))) Uwazaj tylko, zebys nie przewrocil wiadra z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Re: gratuluję udanego poniedziałku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:05 > "zarobic ale sie nie narobic" :))) a co ty robisz w reichu ? na papierach dziadka z wehrmachtu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: gratuluję udanego poniedziałku... IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:15 Pracuje, zyje i mam sie bardzo dobrze zydzie. Wiesz, ze wiekszosc zolnierzy Wehrmachtu nie splamila sie zbrodniami? A premier waszego kraju jest nedznym tchorzliwym zbrodniarzem, dzieciobojca a wiec takim samym smieciem, jakie ochotniczo zapisywaly sie do SS, zeby moc mordowac bezbronnych. I ty takiego czlowieka nazywasz "bohaterem" Zydzie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf czy ty masz jakieś problemy z Żydami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:27 pewnie widziałeś wystawę o zbrodniach Wehrmachtu (i pewnie zaraz mi napiszesz,że to żydowska propaganda...) ale dziadek oczywiście służył w łączności,a całą wojnę spędził w Belgii to przez takich dekowników Niemcy przegrały wojnę... PS.volksdeutschu Karlu:tak się składa,że nie jestem Żydem,lecz Polakiem a premier mojego kraju nie musiał rozpętywać antyamerykańskiej histerii, żeby wygrać wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: czy ty masz jakieś problemy z Żydami? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:48 Widzialem wystawe o zbrodniach Wehrmachtu i wcale ich nie kwestionuje. tyle tylko, ze w niczym nie zmienia to faktow, ktore tutaj nazwalem: 1. Wiekszosc zolnierzy Wehrmachtu nie popelnila zbrodni podczas wojny 2. Premier Izraela Szaron jest zbrodniarzem, ktory BEZPOSREDNIO wydal rozkaz zamordowania bezbronnych cywili, glownie kobiet i dzieci. 3. Takie icki jak ty uwazaja przestepce-Szarona za "bohatera" 4. ergo; icki jak ty uwazaja za "bohaterow" ludzi, ktorzy popelniali zbrodnie identyczne z tymi jakie popelnialo SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf co to jest "icki"? czy to po niemiecku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl "icki" to takie zdegenerowane matoly IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:09 jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf opowiedz to jutro w pracy swoim niemieckim kolegom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:20 żal mi cię... pewnie w kręgach,w których się obracasz(o ile nie są to niedobitki RAF,lub bojówkarze z NPD)zadeklarowanie skrajnej niechęci do Żydów spowodowałoby podobną reakcję jak publiczne przyznanie się do pedofilii no to musisz się odreagowywać na polskojęzycznym,anonimowym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl a opowiem IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:26 Opowiem nie po raz pierwszy jakich ludzi wspolczesni Zydzi uwazaja za "bohaterow", jakie normy postepowania i metody pochwalaja, te mianowicie, ktore wobec nich stosowalo kiedys SS. Tyle tylko, ze to dla moich rozmowcow nic nowego... I to jest fakt w calej Europie powszechnie znany. Chyba wiesz, kogo wdlug sondazy Europejczycy uwazaja za "najwieksze zagrozenie dla pokoju swiatowego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf trzeba było zaraz pisać,że sprzątasz u Araba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:30 alles klar !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Pracuje w biurze konstrukcyjnym :) IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 14:47 W ktorym pracuja wylacznie Niemcy. Sila rzeczy mam dostep do komputera przez caly dzien - w przeciwienstwie do ciebie. Ale jak bedziesz dobrze pucowal ta "gielde" to moze kiedys kupisz sobie laptopa i bedziesz mogl go miec tez w pracy w wozku razem z wiadrem i miotla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf ładne biuro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:59 nie gadajcie tam tyle o wolnej Palestynie, bo stracicie zlecenia na rzecz Hindusów,albo Żydów ;) PS.na giełdzie gra się teraz przez internet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl a bardzo ładne nawet :) IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 15:16 I tak jak wszedzie mowi sie tam nie tyle o wolnej palestynie co o zydowskich lajdactwach i zbrodniach. P.S. Szoruj dalej, to kiedys na tej "gieldzie" i ty dorobisz sie komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + IZRAEL SWOJA POLITYKA ROZPETUJE III WOJNE SWIATOWA IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 12:10 Izrael jest postrzegany jako przedstawiciel kultury Zachodu, chociaz z ta kultura nie ma nic wspolnego. Europejczycy odcinaja sie od tej morderczej polityki, ale predzej czy pozniej rezim w Jerozolimie, wciagnie nas do wojny z islamem. I jeszcze powiedza bezczelnie ,nie mowilismy ,ze Araby to bydlo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Rozgniesc te wszy arabskie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:20 ...zaraza swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: Rozgniesc te wszy arabskie... IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 02.01.05, 14:31 akurat sie mocno mylisz! sa wspanialymi ludzmi! uwielbiam z nimi przebywac, handlowac, byc ich gosciem!!! a oszolomow na swiecie nigdzie nie brakuje! najgorzej jak sie do kupy zbierze kasa, polityka i wladza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf Pacyfikacja w Gettcie warszawskim IP: 213.17.181.* 02.01.05, 12:48 A czy to co Hitler robił w Gettcie Warszawskim też było pacyfikacją??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: Pacyfikacja w Strefie Gazy IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 13:03 mysle kolego ze Twoj post podpada pod Kodeks Karny! gdyby byl w tej chwili w Polsce to bym to zglosil na policje! ale mam nadzieje ze sie ktos znajdzie kto to zrobi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tool Re: Pacyfikacja w Strefie Gazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:15 Masz racje ale nie pod KK tylko pod Konstytucje!!! art13 rozdz I konkrentnie. Ale zadne zgloszenia w tym kraju nic dadza - skoro Giertych moze lamac sobie na lewo i prawo ten artykul to jakis pionek z forum tez...:/ Ale ciesze sie, ze ktos to zauwazyl! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: mógłbym napisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:03 (gdybym był Żydem lub Palestyńczykiem) że los tych dwóch narodów mi zwisa. Od zarania dziejów sa przez Boga skazani na siebie i związani Jego przekleństwem. Dobrze znam mentalność obu tych nacji - pełni pychy, egoizmu i pogardy dla bólu innych. Uważam, że jedni sa warci drugich. Na szczęście nie jestem ani Żydem, ani Arabem i kierując się miłosierdziem bliżniego (dla obu tak obcym uczuciem) chciałbym im w Nowym Roku życzyć, aby się opamiętali, i ich przestrzec, że zmierzają.....donikąd. Uważam, że roblem Palestyny jest zbyt skomplikowany, i za dużo jest sprzecznych interesów, aby został pokojowo rozwiązany. W długim okresie Żydzi zwyciężą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: mógłbym napisać IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 15:09 dla jasnosci sytuacji ! to nie jest problem 2 narodow - zydowskiego i palestynskiego! jesli juz to jest to bardziej konflikt - izraelsko - plestynski - przeciwnikami palestynczykow sa zarowno zydzi jak i arabi - izraelczycy. Wiele atakow jest wlasnie wymierzonych przeciw arabom izraelskim. Panstwo izraelskie tworza zydzi, arabi, beduini, druzowie. Wiec to nie takie proste ze zydzi kontra arabi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb sadze ze nie znasz IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 15:12 > Dobrze znam mentalność obu tych nacji - pełni pychy, egoizmu i pogardy dla bólu > > innych. sadze ze znasz jedynie z antysemickich (obu semickich nacji) broszur, ale warto poznac osobiscie coby sie przekonac jak jest w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Olak Re: Pacyfikacja w Strefie Gazy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.01.05, 13:08 "Powodem pacyfikacji był ostrzał osiedli żydowskich." Zrób sobie prosty eksperyment myślowy - jak zareagowałyby polskie władze, gdyby Wietnamczycy zrobili ostrzał polskich osiedli ze Stadionu Dziesięciolecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: p.Olkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:18 Zrób prosty eksperyment myślowy. Jakby zareagował świat, gdyby Żydzi przed wojną żądali utworzenia autonomii w Polsce, a polski rząd zaczałby Ich pacyfikować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: p.Olkowi IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 13:41 to juz trza miec zajebiste klapy na oczach zeby takie rzeczy wypisywac, poza tym to ciekawa ta pacyfikacja skoro ginie w niej 1 kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: mamy real wojska najemne w iraku,czego zada IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 14:29 zadaja polacy ? natychmiastowego wycofania polskich najemnikow z tej zbrodniczej wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: p.Olkowi IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 02.01.05, 13:50 juz pozostawiajac na boku nawet historie, to nie zastanawia cie skoro palestynczycy chca miec niepodeglosc, to czemu ciagle prowadza ostrzal skoro Izrael sie wycofuje ze strefy Gazy?? to raczej nie ma sensu, raczej powinni sie z tego cieszyc i zaprzestac chocby na pare miesiecy wszelkich akcji - oni natomiast przeciwnie - nasilaja. Przeciez nasilenie akcji zbrojnych - szczegolnie przeciw izraelskiej ludnosci cywilnej - moze ew doprowadzic do zalamania sie opcji wycofania wojska ze sterfy Gazy. A moze wlasnie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: rdb'mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:07 Dokładnie: o to Arabom chodzi. Natomiast gdyby była wola pokoju po obu stronach konfliktu, to już dawno by go mieli. Tym niemniej wydaje mi się, że nie można rozpatrywac zdarzeń tak skomplikowanych, jak i tragicznych, bez odniesień do historii. Czym się różni arabski terrorysta od ortodoksyjnego osadnika ? Niczym: Obaj bronią swojej ziemi. Z tym, że jeden ma czołgi, a drugi swoje ciało no, może jeszcze kałasza. Obaj są ślepi z nienawiści, i obaj uważają, że (Allah, Yahve) jest po ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Re: rdb'mu IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 14:18 mysle ze obaj maja w dupie ta ziemie a chorzy sa z nienawisci! ci ktorzy maja ziemie i chca ja uprawiac - ci chca zeby byl pokoj, zeby mogli ta ziemie uprawiac a swoje plony sprzedawac. Na szczescie ani zydowscy ultraortodox ani palestynski terrorysta nie maja czolgow. maja jak napisales swoje ciala i karabiny. Obaj sa zwalczani przez wojska izraelskie tyle ze o jesli do pudla trafi palestynczyk - to sie o niego swoi upomna i wyjdzie wczesniej czy pozniej, a o ultraortodoxsa zydowskiego nikt sie nie upomni. I w sumie b. dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: rdb'mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:28 Sympatyczny kolego. Mysle, ze nie rozwiaqzemy tej kwestii, ani teraz, ani pozniej. Szkoda mi tej przepieknej ziemii Israela. Ale jest Nowy Rok badz szczesliwy, czego Tobie i Twoim bliskim goraco zycze. Mazel Tow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Szana Towa! IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 02.01.05, 14:39 Szana Towa! Szczesliwego Nowego Roku! mysle ze wszystko bedzie dobrze! w sumie sporo spotykam ludzi po obu stronach ktorzy z tesknota wspominaja czasy gdy sie wzajemnie odwiedzali, byli zarzyjaznieni. Tak naprawde zamieszanie nikomu nie sluzy a juz na pewno nie mieszkancom tej ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMEN NASTEPNY HOLOCAUST SPROWOKUJA SAMI IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 13:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Pacyfikacja vs. pacification IP: *.winn.dial.virgin.net 02.01.05, 13:16 Zachodzi ciekawe pomieszanie definicji - pacyfikacja po polsku to co innego niz "pacification" po angielsku. Slownik PWN pisze: "tłumienie, uśmierzanie buntów, powstań narodowych itp. siłą zbrojną, terror wobec ludności okupowanego terytorium" Pacification to m. in. "state of pacifying", a "pacifying" to: to restore to a tranquil state : SETTLE <made an attempt to pacify the commotion> or to reduce to a submissive state (wedlug Merriam - Webster) Zauwazcie, ze to slowo duzo slabsze i pozbawione negatywnego zabarwienia. Co w tym ciekawego? To, ze Izraelskie media pisza o "pacification", a dziennikarz GW tlumaczy to na "pacyfikacja", nieswiadomie (chcialbym sie mylic) mowiac prawde o tym, co sie w strefie Gazy naprawde dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Ukraincy zaczeli ostrzeliwac rakietami Przemysl!! IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 02.01.05, 13:35 >Jest to reakcja na ostrzelanie rakietami izraelskiego miasta Sderot. TO juz chamstwo ze zydzi nie pozwola sie po prostu zabijac rakietami, nie tylko ze nie pozwola sie zabijac, to jeszcze jada zeby wystrzelac tych biednych palestynczykow ktorzy te rakiety wystrzeliwuja, a oni przeciez maja dzieci, rodziny, i wogule sa bardzo sympatyczni. Przeciez gdyby np Ukraincy zaczeli ostrzeliwac rakietami dajmy na to Przemsl, to kochajace pokoj spoleczenstwo polskie nigdy nie zgodziloby sie na akcje zbrojna nawet jeli celem mialoby byc jedyie zniszczenie tych wurzutni rakietowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małyjan no tak,uniwersytet łodzki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:42 a takie były protesty jak policja odstrzeliła paru łódzkich dresów, czy też studentów... - jak widać nie ma róznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: dla zydokomuny z lodzi zapewne-polak palestync IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 14:37 masa ludzka do przehandlowania i szabrowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Pacyfikacja w Strefie Gazy IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:56 Na pohybel judaszom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zuzki zuzia jak chcesz do haremu to powiedz po ludzku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj spalic zydow, zabic zydow,wszystkich IP: *.uni.lodz.pl 02.01.05, 14:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator synku,jeszcze jeden taki tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:24 a jutro wylatujesz ze studiów wystarczy jeden mail do dziekanatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: moze tak zastosujesz to do swoich kumpli z IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 14:46 synagogi i z wladz panstwowych niejakiego belki mordercy mordercy kwacha by wymienic glownych zbrodniarzy wojennych w wojnie irackiej ze nie wspomne morela agenta maleszke majacego zdaje sie krew pyjasa na rekach czy zbrodniarzy stanu wojennego poczynajac od jaruzelskiego kiszczaka a nie konczac na sekretarzach oleksym kwasniewskim mullerze borowskim 14 lat gmatwania i propagowanie zlodziejstwa i lajdactwa chyba starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: miop'owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:55 Szanowny Kolego, czytam od dawna twoje posty (te i inne) i widzę, że jest w Tobie jakies tragiczne napięcie i ogromny smutek. Nie chciałbym naruszać prywatności, ale Twoje posty nie daja mi spokoju. Przyjmij ode mnie szczere życzenia pomyślności w Nowym Roku i - przede wszystkim - spokoju ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nie bede ocenial ocen innych na moj temat :-) IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 15:31 traktuj te posty jako niezgode na zaklamanie oswieceniowej tradycji europy, zaklamanie pojecia liberalizmu uformowanego w kregach encyklopedystow i tworcy kubusia fatalisty sprzeciw wobec propagandy z kregow gazety wyborczej gdzie racje etczne i rozumowe argumenty przegrywaja z interesem "zydokomuny" a drogowskazem postepowania jest makiawelizm i cyniczne zawolanie agentow wszelkiej masci ze cel uswieca srodki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis d. na kaca najlepszy klin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:pijany narod to nie jest dobry pomysl :-[ IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 16:05 wszystkim ludziom uczciwym zycze w nowym roku odwagi w zyciu prywatnym i publicznym zycze wszystkim i sobie :-) aby przyczynili sie do przerwania odbijania pileczki interesu narodowego i publicznego miedzy starymi i nowymi-starymi sitwami politycznymi zycze wszystkim zamkniecia haniebnego udzialu polski w zbrodniczej wojnie w iraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:daje wyraz swoim uczuciom, lepiej niech mowi IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 15:36 co ma na watrobie prawda nie zabija tylko tlumienie wypowiedzi rodzi nienawisc dialog nigdy nie prowadzi do zabijania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:moge zrozumiec wstret dopewnych zydowskich cech IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 14:19 charakteru , nawet do typu do brody do chalata moge zrozumiec niechec do etyki talmudu to sa odruchy instynkty kwestie biegunowo przeciwnych kultur.......... a wlasnie antysemityzm na gruncie na ktorym to haslo wznowiono tego poprostu nie rozumie przeciez w dziedzinie gospodarczej panuje liberalizm , wolnosc poczynan indywidualnych no wiec jak nienawidzic zydow za to ze korzystaja ze swietej zasady niech kazdy czyni co chce w zwiazku z koleja przewidziany jest wielki rozwoj miasta otwiera sie dla kazdego sposobnosc dojscia do dobrobytu o ile nie bedziemy patrzec bezczynnie jak obcy zagarniaja nam wszystko sprzed nosa arkuszowa odparla z uciecha gdyby zydki nie wiedzialy , toby nie mogly handlowac moje dzieci od tego chleb jedza , ze ja wiem jak widac od czasu nocy i dni dabrowskiej natura narodu zydowskiego niezmienna to co sie nie udalo w polsce udalo sie swietnie na bliskim wschodzie dzieki pomocy zydow amerykanskich i angoli w polsce i na ukrainie jak widac po 14 latach grunt zostal przygotowany przez propagande medialna znajdujaca sie w zydowskich rekach wystarczylo 14 lat szerzenia rozbioru narodowego panstwa polskiego by w europie stalo europejska palestyna, europejskim bantustanem Odpowiedz Link Zgłoś
patman Naród terrorystów nie zasługuje na współczucie 02.01.05, 14:32 Głupi palestyńczycy ciągle prowokują silniejszego - dostają w mordę, i od razu na cały świat krzyczą, że ich Żydzi gnębią. Wielokrotnie zmarnowali swoją szansę na pokój i niepodległość. Dodatkowo naród, w którym jest tylu ludzi gotowych wysadzić się w powietrze, musi być bardzo mocno chory na głowę. Na to jest jedno lekarstwo - całkowita eksterminacja tych dzikusów. Dobry palestyńczyk to martwy palestyńczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: patmanowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:41 Masz rację. Zacznijmy od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
patman Dziękuję za słowa uznania 02.01.05, 15:00 Przeczytaj, co napisałem. Nie napisałem, że jestem palestyńczykiem. Jestem człowiekiem, więc na mnie eksterminacja nie przekłada się. Człowiek od palestyńczyka się różni. Człowiek ma mózg, palestyńczyk detonator. Człowiek ma serce - palestyńczyk bombę. Człowiek myśli - palestyńczyk naciska przycisk dotonujący bombę. Czego chce naród palestyńkski? Mają gigantyczny syf na terenach przez siebie kontrolowanych, co jest wynikiem wyłącznie ich nieudolności. Kombinują, że jeśli wypędzą Żydów, dostanie im się bogate państwo Izrael. Czy jest o czym dalej dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: Dziękuję za słowa uznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:08 Jesteś człowiekiem !? masz serce !? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Och, to takie wzruszające, że się przejmujesz mną 02.01.05, 15:29 Gość portalu: kosoń napisał(a): > Jesteś człowiekiem !? masz serce !? Może mam pokazać EKG? Nie znam osoby, która ma lepsze serce ode mnie. Codziennie biegam 5 km. Propozycja: może arabofile się przeprowadzą do krainych ich marzeń? Może pojadą do Palestyny zobaczyć, jak od małego stada robocików są programowane do wysadzenia się w powietrze? Do Arabii Saudyjskiej, gdzie bezmózgi marionetki przygotowują się do porwania samolotów, które później ustawiają na kursie kolizyjnym? Do Iraku, gdzie bezduszne maszyny do zabijania bez mrugnięcia okiem podżynają ludziom gardła? Mam jeszcze przypomnieć, co robią wasi ukochani arabsko-islamscy idole? Darfur, Indonezja, Tajlandia, Filipiny, Pakistan, Afganistan, wszędzie gdzie są wasi bożkowie trwa krwawa jatka. Czy to przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:bredzisz, to ziemia palestynczykow tak jak IP: *.broker.com.pl 02.01.05, 15:55 pod rozbiorami polska ziemia byla nadawana carskim i pruskim urzednikom tak zydzi europejscy dostawali ja od despotycznej wladzy w uzytkowanie zydzi europejscy mogli sie osiedlac w palestynie gdyz nie istnialo tam pojecie panstwa narodowego despoci nie uznawali narodowosci wazne bylo poddanstwo i skladana danina wladcy Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re:bredzisz, to ziemia palestynczykow tak jak 02.01.05, 16:28 Czyżbyś insynuował, że Żydzi zabrali biednym palestyńczykom ziemię? Musisz mieć bardzo duże braki w wykształceniu. Żydzi zajmowali te tereny już parę tysięcy lat temu, nim ktokolwiek zaczął wspominać o narodzie palestyńskim. Druga sprawa: po co palestyńczykom państwo, skoro nawet nie potrafią się rządzić? Ich autonomia to jeden wielki chlew przeżarty przez korupcję. Ich miasta przypominają slamsy, nie dlatego, że Żydzi ich nękają, ale dlatego, że są nieudacznikami. Za co tak uwielbiacie te ofiary własnej głupoty? Proszę tylko o odpowiedź na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misko1974 Re: Pacyfikacja w Strefie Gazy 02.01.05, 14:39 Niech żyje waleczna armia Izraelska!!!hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb Palestynczycy ostrzeliwuja Gusz Katif IP: 5.5R* / 212.25.109.* 02.01.05, 15:33 Zabici i ranni po ataku rakietowym, ktory palestynczycy prowwadza po wycofaniu wojsk izraelskich. Palestynczycy ostrzeliwuja Gusz Katif po wycofaniu sie wosjska z Khan Yunis 1 dziewczynka zabita, 6 rannych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS Strefa Gazy=5kmX40km=1,5ml mieszkancow!!! IP: *.dynamic.mts.net 02.01.05, 16:00 Kto ich ubierze i wyzywi, kto im zapewni opieke lekarska? To miejsce juz wkrotce przestanie nadawac sie do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semita baryłka ropy kosztuje 40 dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:42 przy kosztach wydobycia 10 dolarów ale arabskie reżimy wolą wypłacać premie rodzinom samobójców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU da wiecej !!! A gdzie podzialy sie pieniadze Arafatopsa,wyparowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 17:50 Dopuki glupie rzady w EU beda pomagac terrorystom palestynedzarskim doputy bedzie Izrael wybijal to scierwo.Moze oto wlasnie chodzi EU by pozbyc sie tego wrzoda na ziemi to trzeba go wyciac.A do tej wypowiedzi semita to trzeba tez dodac ze nie tylko dzikusy wspomagaja parszywych terrorystow islamskich,robia to tez rzady europejskie i EU bo interes ze sprzedazy broni kwitnie a to kto ja dostanie to wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak z palestyny Ratujcie nas!! Przeczytajcie PRAWDE o pacyfikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś