Dodaj do ulubionych

rozejm na godzine

10.02.05, 15:49
No wczoraj sie zastanawialam, ile czasu ten historyczny rozejm moze
trwac,gdzie uscisk dloni przypominal nam wszystkim jakby inny podobny
scenariusz sprzed lat.
Dzisiaj juz w pierwszych doniesieniach dowiadujemy sie,ze Ci wstretni
bojowkarze palestynscy znowu zaatakowali spokojnych zydow i pewnie wszystko
znowu runie.
A wiec nic w przyrodzie nie ginie tylko zamienia sie w inne rodzaje energii,
tak i tu bedziemy sluchac jeszcze dlugo o tych historycznych momentach,gdzie
dlon zostala wyciagnieta,ale...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2544958.html
Obserwuj wątek
    • manny_ramirez Re: rozejm na godzine 10.02.05, 16:42
      A jak myslisz rachelko czy rozejm miedzy mna i krystianem potrawa dluzej?:))))
      I Tobie tez wyciagam reke na zgode jako postanowienie wielkopostne,
      przyjmujesz??
      • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:01
        manny_ramirez napisał:

> A jak myslisz rachelko czy rozejm miedzy mna i krystianem potrawa dluzej?:))))
        > I Tobie tez wyciagam reke na zgode jako postanowienie wielkopostne,
        > przyjmujesz??

manny my to juz przerabialismy. jak ci pisalam nie lubie jak ktos mi mowi co mam
        robic,jak myslec i rozdziela mi etykietki. jesli dasz komus byc soba w
        rozmowie,a nie bedziesz latal nad nim jak samolot, to bedziemy koegzystowac,a
        jesli to to rozmowa nie ma sensu. jak widzisz forum ci dzisiaj dalo prztyka w
        nos,bo za bardzo namolnie latasz za ludzmi. wyciagnij z tego odpowiednie wnioski
        i zejdz z tego wysokiego konia, a bedziesz fajnym partnerem do rozmow.
        • manny_ramirez Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:04
          och rachelko, kto mi dal przytyka w nos?
          mozebys tu mi wytlumaczyla prosze
          a ja sie z toba klocic sie nie mam dzis zamiaru, tylko sobie tak przypomni kto
          komu tak zaczal etykietki przyklejac
          • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:08
            manny_ramirez napisał:

> och rachelko, kto mi dal przytyka w nos?
            > mozebys tu mi wytlumaczyla prosze
            > a ja sie z toba klocic sie nie mam dzis zamiaru, tylko sobie tak przypomni kto
            > komu tak zaczal etykietki przyklejac

prosze nie zaczynaj,bo to juz przerobilismy i ja nie mam wiecej ochoty na tego
            typu rozmowy,ani paplania o niczym. jesli masz temat do rozmow to ok, ale prania
            bielizny co dzien robic tu nie bedziemy. lets move on manny.
            • manny_ramirez Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:12
              A ja myslalem ze to ja wszystkich pouczam i na wysokim koniu siedze. Chyba cos
              mi sie w oczach przywidzialo bo I-love-2-ski to chyba nie moj nick jednak
              • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:14
                manny_ramirez napisał:

> A ja myslalem ze to ja wszystkich pouczam i na wysokim koniu siedze. Chyba cos
                > mi sie w oczach przywidzialo bo I-love-2-ski to chyba nie moj nick jednak

manius jeszcze jeden post nie na temat i konczymy,bo ty nie mozesz zejsc z tego
                konia. to jest jakas mania przesladowcza u ciebie. wiec sie decyduja albo albo.
    • negevmc Re: rozejm na godzine 10.02.05, 16:48
      i-love-2-ski napisał:

> Dzisiaj juz w pierwszych doniesieniach dowiadujemy sie,ze Ci wstretni
      > bojowkarze palestynscy znowu zaatakowali spokojnych zydow i pewnie wszystko
      > znowu runie.

Rozumiem, ze nie bylo to glownym przeslaniem Twej wypowiedzi.
      Wyrazasz raczej refleksje nad kruchoscia porozumien izraelsko-palestynskich
      Ja tez nad nia boleje choc wciaz jestem pelen nadziei.

Chcialbym jednak dowiedziec sie skad u Ciebie ta ironia.
      Znasz inna wersje wypadkow ?
      Jestem szczerze zainteresowany bo dzisiaj rano w izraelskim radiu nie podawali
      szczegolow o tym kim byli "ci wstretni bojowkarze" .
      • moskowit Re: rozejm na godzine 10.02.05, 16:54
        Nu Ty MC z negev nic nie rozumiesz.... Ona po prostu chce INNEGO rozwiazania
        niz Ty....
        Ty mienia drug ponial? Nu wot i molodiec!

• i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 16:57
          moskowit napisał:

> Nu Ty MC z negev nic nie rozumiesz.... Ona po prostu chce INNEGO rozwiazania
          > niz Ty....
          > Ty mienia drug ponial? Nu wot i molodiec!
          >

panie komik, to nie dla ciebie watek,ty po ruski,a my tewo nie panimaju
          szutniczku. pisz o swoich wesolych wizjach, a od moich to wiesz co.
      • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 16:56
        negevmc napisał:

> i-love-2-ski napisał:
        >
        > > Dzisiaj juz w pierwszych doniesieniach dowiadujemy sie,ze Ci wstretni
        > > bojowkarze palestynscy znowu zaatakowali spokojnych zydow i pewnie wszyst
        > ko
        > > znowu runie.
        >
        > Rozumiem, ze nie bylo to glownym przeslaniem Twej wypowiedzi.
        > Wyrazasz raczej refleksje nad kruchoscia porozumien izraelsko-palestynskich
        > Ja tez nad nia boleje choc wciaz jestem pelen nadziei.
        >
        > Chcialbym jednak dowiedziec sie skad u Ciebie ta ironia.
        > Znasz inna wersje wypadkow ?
        > Jestem szczerze zainteresowany bo dzisiaj rano w izraelskim radiu nie podawali
        > szczegolow o tym kim byli "ci wstretni bojowkarze" .

pisze z cynizmem negev bo jak juz poprzednio nadmienialam,chcialoby sie w cos
        wierzyc,ale jest to trudne. w tej sytuacji,gdzie 2 strony maja takie a nie inne
        nastawienie do siebie,a jedna jest zdecydowanie bardziej silna i trzyma
        wszystkie karty w reku,ciezko o kompromis. jak sam pisales jest spore
        niezadowolenie duzej czesci spoleczenstwa izraelskiego,ktore nie chce
        zaakceptowac wyjscia z okupowanych terenow,bo uwazaja je za swoje. w tej
        sytuacji cala wizja tego pokojowego rozwiazania konfliktu przypomina skrypt
        filmu,ktory dawno temu juz ogladalismy,ale nie mial niestety dobrego
        zakonczenia. wczoraj pisalam do Ciebie obym sie mylila,ale juz dzisiaj w
        doniesieniach prasowych mozna przeczytac,ze dwie strony naruszyly ten kruchy
        rozejm. a wiec trudno o optymizm. nawet na tym forum,grupa twardoglowych ma
        jedno rozwiazanie,a wiec....zycze powodzenia.
        • negevmc Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:02
          i-love-2-ski napisał:

> a jedna jest zdecydowanie bardziej silna i trzyma
          > wszystkie karty w reku

Gdyby tak bylo to by nie bylo ;-)
          • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:07
            negevmc napisał:

> i-love-2-ski napisał:
            >
            > > a jedna jest zdecydowanie bardziej silna i trzyma
            > > wszystkie karty w reku
            >
            > Gdyby tak bylo to by nie bylo ;-)

a nie jest tak? w koncu nie powiesz,ze dwie strony maja takie same karty w reku
            negev. izrael,choc troche musi liczyc sie z opinia publiczna,ale sam wiesz,ze
            nie jestescie najlepszym przykladem dla innych,jesli chodzi o miedzynarodowe
            prawa. ja mysle,ze w samym waszym narodzie jest wystarczajaco duzo ludzi,ktorym
            taki pakt nie odpowiada,sam mi to wczoraj podkreslales. dla mnie jest to
            jasne,ze w takim ukladzie progres bedzie minimalny,jesli wogole
            zaistnieje.pozyjemy,zobaczymy ale w koncu tyle lat juz minelo a nic nie zostalo
            zalatwione.
            • manny_ramirez Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:09
              ok i tylko tak dla stwierdzenia pewnego faktu, ktoz to dzisiaj od rana znowu
              wstrzyna dyskusje o Zydach?
              Wydaje mi sie ze ta sama osoboa co wczoraj tak strasznie sie od tego odzegnywala
              No ale ja dostalem dzis prztyczka w nosek wiec siedze cicho
              • i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:11
                manny_ramirez napisał:

> ok i tylko tak dla stwierdzenia pewnego faktu, ktoz to dzisiaj od rana znowu
                > wstrzyna dyskusje o Zydach?
                > Wydaje mi sie ze ta sama osoboa co wczoraj tak strasznie sie od tego odzegnywal
                > a
                > No ale ja dostalem dzis prztyczka w nosek wiec siedze cicho

czy masz cos do dodania jesli chodzi o temat poruszany?jesli nie to jak
                powiedzialam pranie bielizny skonczone.
                • manny_ramirez Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:13
                  dobrze pranie bedzie skonczone jak Ty przestaniesz mnie pouczac o rzeczy ktore
                  sama nagminnie robisz, wiesz chyba jak sie to nazywa

NO ale masz w jednym absolutna racje, pisac w kolko to samo to bez sensu
            • negevmc Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:15
              i-love-2-ski napisał:

> a nie jest tak? w koncu nie powiesz,ze dwie strony maja takie same karty w
              > reku.

Nie znam sie na kartach. Kidys mialem psa - bardzo inteligentny : umial grac w
              pokera. Byl jednak zlym graczem, jak dostal dobra karte machal ogonem.

Wiem, ze to mala pociecha ale jeszcze miesiac temu, za te 30 pociskow
              cahal wszedlby do Gazy. Dzis Szaron tylko ostrzega.

Przed chwila dostalem wiadomosc, ze "zlotousty" Nataniahu sie wypowiedzial.
              Ostrzega Abu Mazena, ze jesli nie wezmie sie za Hamas powaznie to jego dni sa
              policzone.

c'est la vie

• i-love-2-ski Re: rozejm na godzine 10.02.05, 17:19
                negevmc napisał:

> i-love-2-ski napisał:
                >
                > > a nie jest tak? w koncu nie powiesz,ze dwie strony maja takie same karty
                > w
                > > reku.
                >
                > Nie znam sie na kartach. Kidys mialem psa - bardzo inteligentny : umial grac w
                > pokera. Byl jednak zlym graczem, jak dostal dobra karte machal ogonem.
                >
                > Wiem, ze to mala pociecha ale jeszcze miesiac temu, za te 30 pociskow
                > cahal wszedlby do Gazy. Dzis Szaron tylko ostrzega.
                >
                > Przed chwila dostalem wiadomosc, ze "zlotousty" Nataniahu sie wypowiedzial.
                > Ostrzega Abu Mazena, ze jesli nie wezmie sie za Hamas powaznie to jego dni sa
                > policzone.
                >
                > c'est la vie
                >

no to cos jak na naszym forum,ludzie chca,ale im nie wychodzi a o nastroje
                zapalne latwo. gorzej o tych,ktorzy potrafia te dwie tak zalienowane strony
                przyprowadzic do stolu na negocjacje. dwie strony musza cos oddac i trzeba od
                czegos zaczac,ale jak mowie szanse moim zdaniem sa minimalne,aby to sie
                powiodlo. znajac zycie to wlasnie pewnie teraz zaczna sie rozgrywki w waszym
                knesecie o wladze,bo to dobry moment.
    • aaki od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:17
      palestyńczycy wystrzelili kilkadziesiąt pocisków w kierunku osiedli żydowskich,a żydzi zastrzelili kilku palestyńczyków
      • manny_ramirez Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:17
        link prosze
        • i-love-2-ski Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:22
          manny_ramirez napisał:

> link prosze

jest w moim pierwszym wpisie,mialam nadzieje,ze czytales go ,gdyz wlasnie na ten
          temat tu dyskutujemy
          • manny_ramirez Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:39
            W kierunku dwu osiedli żydowskich w Strefie - Newe Dekalim i Gedid -
            wystrzelono w sumie 36 pocisków moździerzowych i 20 pocisków rakietowych.
            Ostrzał nie spowodował ofiar w ludziach ani też większych zniszczeń. Do ataku
            przyznała się - na swej stronie internetowej - organizacja Hamas. Wyjaśniła, że
            był to odwet za zabicie przez Izraelczyków w środę dwu Palestyńczyków. Jeden z
            nich - działacz Hamasu - zginął podczas przygotowywania ładunku wybuchowego,
            drugi został zastrzelony przez izraelskich żołnierzy

Ja w Twoim linku widze tylko to, nic na temat o ktorym pisal aaki
            • i-love-2-ski Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:44
              manny_ramirez napisał:

> W kierunku dwu osiedli żydowskich w Strefie - Newe Dekalim i Gedid -
              > wystrzelono w sumie 36 pocisków moździerzowych i 20 pocisków rakietowych.
              > Ostrzał nie spowodował ofiar w ludziach ani też większych zniszczeń. Do ataku
              > przyznała się - na swej stronie internetowej - organizacja Hamas. Wyjaśniła, że
              >
              > był to odwet za zabicie przez Izraelczyków w środę dwu Palestyńczyków. Jeden z
              > nich - działacz Hamasu - zginął podczas przygotowywania ładunku wybuchowego,
              > drugi został zastrzelony przez izraelskich żołnierzy
              >
              > Ja w Twoim linku widze tylko to, nic na temat o ktorym pisal aaki

aaki napisała:

> palestyńczycy wystrzelili kilkadziesiąt pocisków w kierunku osiedli żydowskich,
              > a żydzi zastrzelili kilku palestyńczyków

a ja widze,wiec jesli mamy tak skrajnie rozne punkty widzenia, to czy myslisz,ze
              mozemy dyskutowac wogole na jakis temat,czy bedziemy bez konca pytac jeden
              drugiego, o najdrobniejsze szczegoly? niestety nikt na to nie ma ochoty, ani
              czasu, gdyz lepiej wymieniac mysli,niz kopiowac bez ustanku linki,abys ty w
              koncu zobaczyl co chcesz zobaczyc, a gwarancji i tak na to nie ma ,ze tak sie
              stanie. pozdr bo uciekam.
              • manny_ramirez Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:55
                no ja widze tylko wiadomosc o jednym , ale byc moze zle czytam
              • manny_ramirez Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:56
                a jezeli chodz o te najdrobniejsze szczegoly, akurat w sprawach zycie i smierci
                to zaden szczegol nie jest chyba drobny
        • aaki proszę -tekst "wycięty" z dzisiejszego haaretza 10.02.05, 19:11
          09:23 Two Palestinians killed by IDF fire in seperate incidents in West Bank, Gaza
          • manny_ramirez Re: proszę -tekst "wycięty" z dzisiejszego haaret 10.02.05, 19:13
            oki aaki, dzieki ale 2 to nie kilka, jakos nie napisales ze Palestynczycy
            wystrzelili "kilkaset" rakiet na osiedla zydowskie
            • aaki głowy nie dam ale był (chyba)jeszcze jeden 10.02.05, 19:17
              spoko-trochę trzeba sie jeszcze popstrykać-nie od razu kraków zbudowano
      • i-love-2-ski Re: od czasu "ućisku "dłoni abbas/sharon 10.02.05, 17:20
        aaki napisała:

> palestyńczycy wystrzelili kilkadziesiąt pocisków w kierunku osiedli żydowskich,
        > a żydzi zastrzelili kilku palestyńczyków

nie on winien ona winna bo mu dawac nie powinna,nie ja winna a on winien bo mi
        dawac nie powinien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka