Dodaj do ulubionych

Chusty: rasiści z Flandrii wygrali

04.03.05, 17:45
Schizofrenia GW staje się maniakalna. We Francji jak lewica zabrania nosić
symboli religijnych w szkołach, to jest to nowoczesność. To samo we Flandri,
ale przez Front Narodowy - to jest rasizm.
Obserwuj wątek
    • patrycja21 Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 17:56
      To prosze dostrzec pewne róznice; we Francji rzecz dotyczyła szkół, urzędów,
      etc. Generalnie miejsc które reprezentują Państwo. I nie dotyczyła tylko chust,
      ale też krzyzyków i innych akcesorii wszelakiego kultu. We Flandrii zaś,
      grożono kobiecie śmiercią za noszenie chusty. Prawda, że widać róznice?
      • fafik_wielki Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 18:06
        widzisz, Patrycjo21, ulegasz za bardzo wpływowi tego co się pisze w GW
        faktycznie, co do szczegółów, jest różnica
        co do zasady ogólnej, że ktoś przekonany o słuszności swoich racji, zakazuje Ci
        się jakoś ubierać, obie sytuacje się nie różnią
        lewicy nie jest tak daleko do "skrajnej prawicy"...
      • onlyania Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 18:10
        ciekawe co pan szacowny Soltyk mial na mysli piszac o szacownej Antwerpii???
        I dlaczego laczy Vlaams Belang z tymi co wysylali te listy???
        CZy pan Soltyk ma jakies szczegolne przecieki w tej sprawie, bo tu raczej sa
        skapi w laczeniu VB z ta sprawa.....
      • jedrzejtrabalski Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 20:17
        Niektórym wydaje się, że do komentowania nie trzeba ani umieć czytać, ani rozumieć, że pewne zjawiska róznią się ostrością, lub że określone działania są kompletnie rózne jakościowo. Mogą również uważać, że wszystko umieją i wszystko z nimi w porządku oraz, że przeczytali, gdy nie przeczytali.
    • bszafran Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 18:08
      1/3 mieszkańców antwerpii głosuje na tych faszystów
      bo im ludzie z Magrebu i Turcji przerabiają centrum
      miasta i najbliższe okolice (borgerhout, berchem,
      hoboken) w slams. Mam nadzieje ze wyjadę z miasta zanim sie
      zabiorą za Polaków

• marcus_crassus ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z prasy 04.03.05, 18:10
      duza czesc muzulmanow otwarcie glosi ze system zachodu (mimo ze tutaj mieszkaja) jest systemem zgnilym a oni maja za wszelka cene dazyc do budowy kalifatu w ktorym bedzie obowiazywal szariat.

trudno sie wypowiadac cos o ludziach nie znajac ich.moze ta osoba byla zupelnie niewinna i byla ofiara przypadkowa nasilajacego sie przerazenia europejczykow tym co widza u muzulmanow ktorzy mieszkaja obok.

a moze ta osoba jak duza czesc muzulmanow np jeszcze niedawno usprawiedliwiala zabojstwo van gogha i tak jak reszta fanatykow marzy o budowie wielkiego kalifatu???

w przypadku tego drugiego wariantu ktos naprawde by jej zalowal???bo ja nie
      • midwesterner Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 04.03.05, 18:21
        A moze to wlasnie ci flamandcy faszysci stoja za zabojstwem VanGogha?
        • marcus_crassus a mi sie wydawalo ze ujeto sprawce i jest arabem 04.03.05, 18:27
          i muzulmaninem a nie flamandzkim faszysta
          • paw_dady tak to jest jak sie slucha GW ;P 04.03.05, 22:17
            Vlaams Belang to nie jest partia faszystowska jest partia dzialajaca legalnie i
            nie jest prawicowa co do malych mozdzkow GW nie moze dojsc. Hasla ekonomiczne
            sa lewicowe jak najbardziej. Blizej im do narodowych socjalistow ( jesli ktos
            nie widzi roznicy miedzy narodowym socjalizme ma faszyzmem jego strata ;o)

Poza VB tym cieszy sie poparciem disapory zydowskiej w Antwerpii - wiec zanim
            cos powiecie zapraszam do zazanjomienia sie z faktami a nie GW ;P
            • b.wyborowa Re: tak to jest jak sie slucha GW ;P 05.03.05, 10:23
              paw_dady napisała:

> Vlaams Belang to nie jest partia faszystowska jest partia dzialajaca legalnie
              i
              >
              > nie jest prawicowa co do malych mozdzkow GW nie moze dojsc. Hasla ekonomiczne
              > sa lewicowe jak najbardziej. Blizej im do narodowych socjalistow ( jesli ktos
              > nie widzi roznicy miedzy narodowym socjalizme ma faszyzmem jego strata ;o)
              >
              > Poza VB tym cieszy sie poparciem disapory zydowskiej w Antwerpii - wiec zanim
              > cos powiecie zapraszam do zazanjomienia sie z faktami a nie GW ;P

To tacy Radiomaryjni z Antwerpii. Niby nie faszysci, a jednak tak. :(
              BTW dziwie sie tobie, jako mieszkajacemu w Belgii, ze masz taka dobra opinie o
              tych Wszechbelgach. :((
              • paw_dady Re: tak to jest jak sie slucha GW ;P 05.03.05, 13:09
                b.wyborowa napisała:

> paw_dady napisała:
                >
                > To tacy Radiomaryjni z Antwerpii.

ja tam do radia Maryja nic nie wam to GW ma z nimi na pienku. Pewn ochodzi o
                rzetelnosc informacji na porownywalnych poziomach ;o)

> Niby nie faszysci, a jednak tak. :(

nie faszyscie tylko narodowi socjalisci - w skrocie NAZI ;o)

> BTW dziwie sie tobie, jako mieszkajacemu w Belgii, ze masz taka dobra opinie
                o tych Wszechbelgach. :((
                >

a zastanawiales sie nad przyczynami ich poparcia? nic sie nie dziejie bez
                przyczyny. Szczegolnie kiedy rzady nie widza czy nie chca widziec pewnych
                spraw...
            • marcus_crassus paw daddy:to byla IRONIA. 05.03.05, 11:31
              odpowiedzialem tylko slowami ktorych uzyl ten debil.kapisz?? :)
              • b.wyborowa Re: paw daddy:to byla IRONIA. 05.03.05, 12:54
                marcus_crassus napisał:

> odpowiedzialem tylko slowami ktorych uzyl ten debil.kapisz?? :)

Znaczit ironiu nie ponial :)
              • paw_dady jaka ironia toz to ZYCIE 05.03.05, 13:05
                ehm ironia to byla ale niezamierzona przez PD tylko zycie. Choc z drugiej
                strony np. diaspora zydowska popierajaca partie narodowo socjalistyczna... o
                tak onie nie sa faszystami sa narodowymi socjalistami. Roznica jest choc ludzie
                czesto mieszaja.

Czy ja VB popieram? moze inaczej zadam pytanie - czy mam interes by ich
                popierac? wtedy sobie odpowiecie na to czy ich lubie czy nie.

BTW Osobiscie nie ma nic od Arabow czy Islamu jako religii. Np. moj kumpel
                Halil bardzo lubi zubrowke wiec po co to halo z zagrozeniem ze WSZYSTKIMI
                Arabami? Halil zagraza jedynie zapasom zubrowki ;o)
                • marcus_crassus Re: jaka ironia toz to ZYCIE 05.03.05, 13:37
                  a)ja tez mam kumpla powiedzmy "halila" ktory tez lubi wódzie

problem w tym ze czesc kumpli "mojego" halila juz wódzi nie lubi ale bardzo lubi inne rzeczy...

b)nie uwazam VB za faszystow.w czesci pogladow ktore sa medialnie znane sie nawet z nimi zgadzam.blizej nie bede sie wypowiadal bo po prostu nie znam ich za dobrze.inne sa problemy w Belgii,inna polityka.nie wypowiadam sie o rzeczach na ktorych sie nie znam bo to glupota.

czesciowo ich darze sympatia ale czesciowo - z tych urywkow jakie o nich slyszalem.czy moja sympatia jest sluszna???

tego nie wiem.bylem w belgii 2 razy i gowno wiem o tym kraju :)
        • onlyania Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 04.03.05, 18:28
          a potem sie okaze ze to jakis flamak przeszedl na islam i po stwierdzeniu ze
          kobieta muzulmanska powinna siedziec w domu i bawic dzieci oraz gotowac kuskus
          dla meza a nie w jakies firmie mrozonki rybne pakowac zaczal wysylac pogrozki
          do wlasciciela firmy.....
      • b.wyborowa Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 04.03.05, 18:32
        marcus_crassus napisał:

> a moze ta osoba jak duza czesc muzulmanow np jeszcze niedawno
        > zabojstwo van gogha i tak jak reszta fanatykow marzy o budowie wielkiego
        kalifa
        > tu???
        >
        > w przypadku tego drugiego wariantu ktos naprawde by jej zalowal???bo ja nie
        >

Moze tak, moze nie :)
        Jezeli chodzi o ta kobiete to z cala pewnoscia NIE.
        Ta cala sprawa ciagnie sie juz dosyc dlugo i swiadczy o nieudolnosci
        belgijskiej policji i sluzb bezpieczenstwa kraju. Z reszta nie tylko ta sprawa.

Moim skromnym zdaniem jest to typowa sprawa kryminalna, a nie polityczna. O
        Wolnej Flandrii nikt tutaj wczesniej nie slyszal i jest to jedyny przypadek
        nazwijmy to jej "dzialalnosci".
        Moze teraz sledztwo ruszy z "kopyta", poniewaz sprawca grozi zatruciem
        produktow tej firmy rtecia. Produkty tej firmy sa sprzedawane w najwiekszych
        supermarketach belgijskich.
        P.S.
        Ta kobieta zlozyla wymowienie, ale nadal jest placona przez pracodawce. Ma
        mozliwosc wrocenia do pracy kiedy tylko chce (skonczyla uniwersytet w Maroko,
        pracuje jako robotnica przy produkcji).
        Jednoczesnie juz wczoraj otrzymala wiele nowych propozycji pracy, rowniez od
        czolowych politykow.

• onlyania Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 04.03.05, 18:39
          wlasnie, wlasnie, troche przerazilo mnie to jak gazeta przedstawila sprawe po
          tym co slysze tutaj w wiadomosciach. Chyba lepiej bylo nic nie pisac anizeli
          przedstawic ta sprawe w ten sposob.
        • co.ty.powiesz Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 04.03.05, 20:17
          b.wyborowa napisała:

> skonczyla uniwersytet w Maroko,
          > pracuje jako robotnica przy produkcji.

Czy wiesz może, jaki uniwersytet "w Maroko" przygotowuje do pracy jako
          robotnica w produkcji? Szukam takiego pracownika dyplomowanego, ale nasi
          magistrzy kręcą nosem, gdy mają stanąć przy taśmie. Może u nas nie ma takich
          wyższych uczelni???

> Jednoczesnie juz wczoraj otrzymala wiele nowych propozycji pracy, rowniez od
          > czolowych politykow.

Hmmm, to belgijscy politycy zaczęli interesować się także dorosłymi kobietami?
          Do tej pory składali propozycje młodym chłopcom i jeszcze młodszym
          dziewczynkom, co jak wiadomo jest ostatnio trendy, jak wszystkie zboczenia.
          Czyżby w "elitach" belgijskich zaczęła rządzić obyczajowa reakcja???
          • onlyania Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 05.03.05, 00:22
            Znalam profesora z uniwersytetu w Kijowie, ukrainca, ktory w sprzedawal na
            stadionie dziesieciolecia pierdulki...ciekawe czy u siebie na uczelni rowniez
            prowadzil wyklady ze sprzedazy bazarowej.....
          • b.wyborowa Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 05.03.05, 10:18
            co.ty.powiesz napisała:

> b.wyborowa napisała:
            >
            > > skonczyla uniwersytet w Maroko,
            > > pracuje jako robotnica przy produkcji.
            >
            > Czy wiesz może, jaki uniwersytet "w Maroko" przygotowuje do pracy jako
            > robotnica w produkcji?

Wszystkie polskie uniwersytety spelniaja takie warunki, nie musisz szukac w
            Maroko.
            Wyslij tych swoich magistrow za granice, gwarantuje ci, ze tutaj zaden z nich
            nie bedzie krecil nosem. Podejma nawet gorsza prace niz ta Marokanka.
            • paw_dady Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 05.03.05, 13:12
              b.wyborowa napisała:

> Wyslij tych swoich magistrow za granice, gwarantuje ci, ze tutaj zaden z nich
              > nie bedzie krecil nosem. Podejma nawet gorsza prace niz ta Marokanka.

zdziwisz sie ale nie wszyscy. Powiem wiecje na Zachod dosc trudno jest wyslac
              mzoe na pare dni ale nie na zycie ...
              • b.wyborowa Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 05.03.05, 13:46
                paw_dady napisała:
                > zdziwisz sie ale nie wszyscy.

Nie zdziwie sie. Nie musisz tego brac doslownie.
                Jezeli ktos chce prace to ja znajdzie i nie bedzie patrzyl na swoje dyplomy. Ja
                sam zaczynalem tak samo jak ta Marokanka. Inna firma, ale STANOWISKO :)
                identyczne.
                • co.ty.powiesz Re: ciezko powiedziec znajac tylko szczegoly z pr 05.03.05, 22:10
                  b.wyborowa napisała:

> Ja sam zaczynalem tak samo jak ta Marokanka. Inna firma, ale STANOWISKO :)
                  > identyczne.

To trzeba było się uczyć, ale nie na uniwersytecie "w Maroko", tylko na
                  normalnej uczelni. Albo, w ostateczności, na uniwersytecie w MarokU.
                  No, chyba że Ci AŻ takie stanowisko odpowiada.
          • paw_dady intencje politykow 05.03.05, 13:13
            nie wierzysz w intencje i szczerosc politykow? !!!
            • marcus_crassus do pawa daddego :))) 05.03.05, 15:28
              mam mala prosbe.mozesz mi w skrocie opisac swoje spojrzenie na te partie oraz jej dzialalnosc a takze o tej calej sprawie mailem???

i jaki jest twoj stosunek do dzialan tej partii w zakresie polityki imigracyjnej

prosilbym jednak na maila.potem odpisze i wyjasnie o co chodzilo.

tutaj ciezko jest mi ocenic Twoje poglady a interesuje mnie z jednego wzgledu ta kwestia
    • pantera01 Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 18:23
      I o czym tu dyskutowac? W Arabii Saudyjskiej nikt by nawet nie wysylal zadnych
      pogrozek. Po prostu policja religijna zwinela by tam goscia ktory osmielilby sie
      afiszowac z krzyzykiem i nikt by go wiecej nie zobaczyl.
      • arahat1 Wrociłem z londynu: już wiem dlczego miejscowi 04.03.05, 18:28
        patrz biali: zostają rasistami.
    • diabel.tasmanski Takie są konsekwencje 04.03.05, 18:28
      działalności islamskich terrorystów
    • wiedmak Ja rozumie ze kaszub polskiego znac nie musi 04.03.05, 18:42
      ale gdzies ty wyczytal to "to samo", to ja naprawde nie wiem. Jesli dla ciebie
      zastrasznanie a zakaz noszenia symboli religijnych, to wspolczuje twojemu
      pracodawcy takiego bystrzaka. A moze ci mozdzek sie od nienawisci przezarl?
      Tylko czemu zamiast sluchac radia ma ryja, czytujesz GW, pojecia nie mam.
      "To samo we Flandri, ale przez Front Narodowy - to jest rasizm."
      • antykagan Re: Ja rozumie ze kaszub polskiego znac nie musi 04.03.05, 18:56
        wiedmak napisał:

>
        > Tylko czemu zamiast sluchac radia ma ryja, czytujesz GW, pojecia nie mam.

Dlaczego LEWACKI BYDLAKU przekręcasz nazwe Radia? Jesteś śmieciem. Nie stac cie
        na wiecej, pólmózgu?

A tak swoją drogą mam nadzieję, że kiedys bedziesz miał do czynienia z
        tolerancyjnymi muzułmanami. Wtedy juz na pewno nie zanieczyscisz więcej tego
        forum.
        • kobusowaty Re: Ja rozumie ze kaszub polskiego znac nie musi 04.03.05, 21:41
          antykagan napisał> Dlaczego LEWACKI BYDLAKU przekręcasz nazwe Radia? Jesteś
          śmieciem. Nie stac cie na wiecej, pólmózgu?

> Ot i mamy przykład chrześcijańskiej zasady tolerancji i miłości
          blizniego.Oraz oszołomstwa i fanatyzmu.
        • mayim Re: Ja rozumie ze kaszub polskiego znac nie musi 04.03.05, 22:06
          > wiedmak napisał:
          >
          > A tak swoją drogą mam nadzieję, że kiedys bedziesz miał do czynienia z
          > tolerancyjnymi muzułmanami.

"tolerancyjni muzulmanie", ciekawe, niestety mieszkajac w Holandii przekonuje
          sie kazdego dnia, ze to oksymoron
      • credo59 a weFRANCJI nie trzeba chusty nosic-sam rasizm !! 04.03.05, 19:00
        Szczegolnie rasistowskie sa PANIE NA POCZCIE WE FRANCJI.
        Sprobujcie odezwac sie we Francji na zwyklej POCZCIE w innym jezyku niz
        francuski na . TUTAJ SAM RASIZM. CI FRANCUZI POWARIOWALI ! NAJPIERW
        ZAFUNDOWALI SOBIE KOLONIE NA SWIECIE A TERAZ NARZEKAJA NA CUDZOZIEMCOW.
        nie wiedzialam, ze Belgowie tez tacy sami.....
        No coz : nikt jescze nie wymyslil lekarstwa na te chorobe : na rasizm
    • dolenicz Gdzie jest mr. homofobe & racist? 04.03.05, 19:00
      • homophob_and_racist Gdzie jest mr. homofobe & racist? TU JEST !!! 05.03.05, 05:19
        Tutaj !!! Mahmuty precz na pustynie ! Chcecie zyc na Zachodzie ? OK !
        Kopftuchy, korany meczety, immamy zostaja na granicy ! W Europie XXI wieku NIE
        MA MIEJSCA dla ideologi pustynnych koczownikow i kozoyebow z VII wieku !
    • rozbojnik_rumcajs Krzyze w Iranie 04.03.05, 19:01
      ciekawe czy w Iranie ktos odwazy sie obwiesic krzyzem i wyjsc na ulice Teheranu
    • ona27c To wszystko jest tu zle przedstawione i wypaczone 04.03.05, 19:05
      Nie opisuje sie zupełnie dlaczego tak się dzieje a dzieje sie poniewaz
      muzułmanie ządają obecnie prawa do autonomi jakie przysługuje mniejszoscią
      historycznym!, przywodca ligi arabow europejskich głosi ze historia sie jeszcze
      nie skonczyła wiec im sie nalezy . Dochodzi jeszcze cos takiego jak uznanie
      arabskiego za 4 jezyk urzedowy Belgii mimo iz pierwsi arabowie pojawili sie w
      tam góra 20 lat temu a to ze wiekszosc z nich nielegalni imigranci jakos mało
      kogo interesuje a powinno.
      Ludzie bedą sie burzyć coraz bardziej i wcale sie temu nie dziwie bo wystarczy
      sobie wyobrazic sytuacje taką ze w polsce np. Wietnamczycy otrzymują mase
      przywilejow a polacy sie mają na to godzić.
      Lewicowi politycy Belgijscy którzy są bardziej antyamerykanscy niz francuzi
      oczywiscie bedą proponowac prace tej kobiecie i znowu głaskac po głowkach
      muzułamanow ale na niewiele sie to zda bo pewnie po wyborach przepadną z
      kretesem jak to obecnie ma miejsce w wielu krajach starej UE.

A na zakonczenie trzeba by wiedziec ze chusta to nie zaden obyczaj czy tez
      nakaz religiny tylko fanatyzm i fundamentalizm w czystej postaci ,kobiety noszą
      lub sa zmuszane do tych chust po to tylko aby manifestować i pokazywac ze nie
      godzą sie na zadną integracje z innowiercami i ze wszystko co islamskie jest
      lepsze a kazde inne jest szatanskie ,złe i trzeba to unicestwic . Tu jest
      europa i jesli komuś nie podobają sie tutejsze obyczaje to powinen sie pakowac
      i wracac tam skąd przyjechał.
      • magdooha Re: To wszystko jest tu zle przedstawione i wypac 04.03.05, 19:33
        Islam zrobi porządek ze zgnilizną lewacką w Europie.

W 100% popieram Islamską Republikę Iranu, niech żyje Rewolucja Irańska 1979 r.!
        • minimax5 Re: To wszystko jest tu zle przedstawione i wypac 05.03.05, 15:07
          Magdo, wyjedź do tych tolerancyjnych muzułman, przynajmniej jednej "mądrej" już
          nie będzie. Moim zdaniem wszelkie wypowiedzi wynikają z nieznajomości tematu.
          Bo któż zna żywioł arabski nie bardziej niż oni sami?
    • piemeltje a tak poza tym 04.03.05, 19:30
      Tak poza tym to ten news jest tak daleko od tego, jak naprawde toczyla sie we
      Flandrii ta sprawa (znam ja z mediow belgijskich) i tak dziwnie rozklada
      akcenty, ze apeluje do redakcji GW: droga redakcjo, pan R. Soltyk to chyba nie
      mieszka w Brukseli, albo nie wychodzi z domu, a i prad wylaczyl. Jak mozna
      popisywac sie w prasie taka indolencja? Ja potrafie napisac do gazety lepsze
      newsy za 2/3 pieniedzy, ktore wyciaga od was Soltyk. Pomyslcie o tym.

> list podpisany jak wiele poprzednich przez bliżej nieznaną Nową Wolną Flandrię

Niech bedzie. To byl dziewiaty list. Ta nowa wolna flandria nawet nie musi byc
      ugrupowaniem, wystarczy maniak. Wiec po co to gadanie o "rasistach"?

> Rika Remmery'ego, który w Legedem

LEDEGEM. Nawet przepisac poprawnie pan nie umie, panie Soltyk.

> głosuje co trzeci mieszkaniec szacownej Antwerpii

Przy czym Antwerpia i Ledegem leza na przeciwnych koncach Flandrii, ale to juz
      drobiazg, no nie?

> a belgijska policja we Flandrii dziwnym trafem była bezradna

O, nauki politrukow nie poszly w las. CIA dziwnym trafem nie moze aresztowac Bin
      Ladena. Policja polska dziwnym trafem znajduje tylko te samochody, o ktorych
      wlasciciel powie, ze w srodku byly materialy radioaktywne. Panie Soltyk, doprawdy...
      • piemeltje i jeszcze jedno 04.03.05, 19:56
        Nie ma w tej sprawie zadnego Rika Remmery'ego. Jest przedsiebiorstwo Remmery, a
        jego wlasciciel nazywa sie Rik Van Nieuwenhuyse.

Siadaj, Soltyk, dwoja.
        • onlyania Re: i jeszcze jedno 04.03.05, 20:04
          no artykul piemeltje jest super, po prostu suuuuuuper w calej swojej
          okazalosci....
    • mayim Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 19:32
      No i co z tego? Jak moze niektorzy wiedza Brytyjka pochodząca z Bangladeszu
      wywalczyła sobie prawo do noszenia w szkole islamskiego dżilbabu, szaty
      zakrywającej całe ciało oprócz twarzy i rąk. Sąd Apelacyjny w Londynie orzekł w
      środę, że sąd pierwszej instancji, który w ubiegłym roku odrzucił skargę 15-
      letniej Szabiny Begum na zakaz noszenia dżilbabu, ze strony szkoły naruszył jej
      niezbywalne prawo do manifestowania przekonań religijnych. Wyrok stoi w
      sprzeczności z polityką Francji, która rok temu zakazała uczennicom
      muzułmańskim noszenia chust na głowach oraz niektórych niemieckich landów.

Dopoki Europa nie wypracuje wspolnej polityki wobec ludnosci naplywowej
      wyznania muzulmanskiego, dopoty bede sie bala rodzic dzieci, bo nie ma zadnej
      pewnosci, ze nie kaza im sie za 50 lat owijac w takie szmaty.
    • cinek_cms o czym wy mowicie bezmozgi? 04.03.05, 19:39
      jakby was spotkało cos takiego za brak mozgu a nie za chuste? czlowieku piszesz
      ze to jest to samo jak we francji socjalisci zakazuja nosic krzyzyki i ze
      gazeta jest schizofreniczna a jaki typ schizofrenii miales na mysli? otoz to
      nie jest to samo popatrz jakie motywy dzialania wystepuja w obu sytuacjach,
      jesli mowisz ze to jest to samo to uwazam ze jestes sympatykiem rasistow albo
      flandryjskiego frontu narodowego i manipulujesz prawda.
      • barbara44 Re: o czym wy mowicie bezmozgi? 04.03.05, 19:41
        Z Zydami jakos moga we Flandrii wspolrzyc ale z muzulmanami to nie.

Mysle ze to pozytytwna wiadomosc dla Flandrii.
    • gordonshumway Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 20:14
      Dla mnie cala sprawa jest dosc prosta, fakt ze cel nie uswieca srodkow, ale
      jesli ktos emigruje to powinien do pewnego chociaz stopnia zintegrowac sie ze
      swoja nowa ojczyzna. Ci ludzie na zachodzie akceptuja tylko i wylacznie
      pieniadze, wszystko inne - wiara, kultura, obyczaje, ubior, etc jest dla nich
      zle. To prosze bardzo niech wracaja do swojego Maroko czy innych Indii. Nie ma
      przymusu. Ta cala sieczka pod tytulem 'politycznej poprawnosci' doprowadzila do
      tego ze nowoprzyjezdni oczekuja zeby Europa sie dostosowala do nich a nie odwrotnie.

A jak gleboko "tolerancyjna" religia jest islam to mozna zobaczyc prawie
      codziennie w telewizji albo przeczytac w gazetach. Znajoma jak pojechala na
      pare miesiecy do Arabii Saudyjskiej to nikt sie o zdanie nie pytal tylko musiala
      chodzic zawinieta po oczy. Jesli obcokrajowiec w krajach islamskich musi sie
      dostosowac do ich obyczajow, to jedynym sprawiedliwym rozwiazaniem jest takie
      same wymagania dla przyjezdzajacych do Europy.

• talking_head Re: CHIRAC RASISTĄ ? ? ? 04.03.05, 20:38
      CZYŻBY PREZYDENT FRANCJI J.CHIRAC, CZOŁOWY MASON I EUROFEDERALISTA
      BYŁ ZDANIEM WYBORCZEJ RASISTĄ ? PRZECIEŻ ROBI DOKŁADNIE TO SAMO CO BELGIJSCY
      TZW "RASIŚCI", ZWALCZA, PRZY UŻYCIU APARATU PAŃSTWOWEGO, NOSZENIE STROJÓW
      I TRADYCYJNYCH NAKRYĆ GŁOWY PRZEZ WYZNAWCÓW ISLAMU
      • b.wyborowa Re: CHIRAC RASISTĄ ? ? ? 05.03.05, 10:38
        talking_head napisał:

> CZYŻBY PREZYDENT FRANCJI J.CHIRAC,

We Francji wszyscy traktowani sa jednakowo. Krzyzowi, chustkowi na jednym
        poziomie.
    • grzespelc Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 20:50
      We Francji rządzi PRAWICA.
    • izmail Przyganial kociol garnkowi 04.03.05, 21:08
      Potega Islamu tak was boli, niewierne slugusy wuja sama. Kobiety w chustach was
      draznia, a mnie pedofilia katolickich ksiezy, brak prawa do rozwodu, kult
      swietych i inne katolickie specjalnosci
      • prezenterka te!! potega jak ci sie cos nie podoba to do arabii 04.03.05, 21:33
        to są ziemie od wieków nalezące do ludzi zblizonych do wuja Sama i do jego
        swiatopogladu. Tak drazną nas chusty bo u nas nie trzeba sie przed burzami
        pisakowymi chronić scierką na głowie oraz pocić sie i utrudniac sobie zycia bo
        komus sie tak umyslało. Chrzesciajnstwo na tych ziemiach było na długo zanim
        sie ta twoja niby potega narodziła i jesli draznią cie ksieza to raz dwa za
        zasiłek kupić bilet i gdzies do w kierunku Sahary sie skierowac.

ps. U nas rozwód jest cywilizowany a nie polegajacy na celowaniu kamieniami w
        kobiete przez zgraje analfabetów.
      • prezenterka ps. jeszcze dodam ze ta zgraja przepoconych 04.03.05, 21:39
        analfabetów przeważnie pochodzi ze zwiazków kazirodczych miedzy kuzynostwem
        ponieważ tak sobie życzli rodzice a szczególnie ojcowie.
        A nie potrzeba miec duzego IQ aby wiedzieć ze zwiazków z krewnymi mało kiedy
        potomstwo jest w pełni normalne na umysle.
        Polecam tez strony o IQ poszczegołnych narodow tam kraje arabskie gdybyc zytac
        od konca są w czołówce.
      • b.wyborowa Re: Przyganial kociol garnkowi 05.03.05, 10:41
        izmail napisał:

> Potega Islamu tak was boli, niewierne slugusy wuja sama. Kobiety w chustach
        was
        > draznia, a mnie pedofilia katolickich ksiezy, brak prawa do rozwodu, kult
        > swietych i inne katolickie specjalnosci

Jestem ciekaw, czy oni rowniez atakuja polskie babinki zakutane w chusty :))
    • gieroy_asfalta Sołtyk to nieuk! 04.03.05, 21:19
      bo gdzie tu rasizm???przeciez nikt jej nie prześladował za kolor skóry, tylko
      za związany z jej religią wygląd, ubiór!
    • trampolina4 Hipokryzja Gazety 04.03.05, 21:19
      Gazeta dostaje histerii bo biedactwu nie pozwolili nosic chusty.
      O tym, ze codziennie ludzie cierpia duzo bardziej nawet sie nie zajaknie.
      W Wielkiej Brytanii co roku notuje sie kilkanascie zabojstw i ponad
      100 "zaginiec" na tle religijnym. Ale informacji o tym na wyborczej nie
      znalazlem. Ale to mniej poprawne politycznie.

www.fatwa.republika.pl/20502002.html
    • nikola_paris Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 21:31
      Schizofrenia GW staje się maniakalna. We Francji jak lewica zabrania nosić
      symboli religijnych w szkołach, to jest to nowoczesność. To samo we Flandri,
      ale przez Front Narodowy - to jest rasizm-pisze kaszub11,jestes staruszku
      kaszub zero.., bo to wcale nie lewica zabronila i chodzi tutaj o zupelnie cos
      innego
      • kaszub11 Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 23:08
        Wszyscy na prawo od centrum wygineli w I Wojnie światowej. Teraz pozostały
        tylko cioty i robiące karierę lesbijki. Ponieważ nie ma z tego dzieci, kolorowi
        nadrabiają. Za 50 lat zapomnimy o Francji.
    • grali1 Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 21:39
      Jeśli Flandryjscy rasiści, to jak nazwać Żydów z Izraela, którzy nie pozwalają
      Palestyńczykom u nich mieszkać - nawet "mury berlińsko- Chińskie" budują.
      • jabez Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 21:51

Ot twoja grali1 nie wiedza .
        Po pierwsze palestynczycy mieszkajacy w Izraelu maja sie lepiej
        jak ich ziomkowie w Palestynie .
        Po drugie palestynczycy sa niegdzie nie sa mile widziani , nawet w krajach
        arabskich , a moze lepiej przede wszystkim w tych krajach , przypomnij
        sobie "czarny wrzesnien " w Jordani , a poza tym piszesz nie na temat .
        Mowa jest o Flandrii ,to tak gwoli przypomnienia .
      • 3eti Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 05.03.05, 02:11
        Jezeli juz to flamandzki,nie istnieje cos takiego jak flandryjski!Ludzie skad Wy te nazwy bierzecie??
        • paw_dady Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 05.03.05, 13:13
          3eti napisała:

> Jezeli juz to flamandzki,nie istnieje cos takiego jak flandryjski!Ludzie skad
          W
          > y te nazwy bierzecie??

z wyborczej z wyborczej ;P
    • roomzeiss A gdzie tu rasizm ? 04.03.05, 22:05
      czy islam to rasa ?

lewactwo przypina etykietke rasistow swoim przeciwnikom, zeby ich
      zdyskredytowac. Gdzie tu jest rasizm ? Jesli nawet wyjdziemy poza ciasna
      definicje doslowna definicje rasizmu:

rasizm - zespół poglądów o rzekomo nierównej wartości biologicznej, a zatem
      intelektualnej i społecznej, ras ludzkich (poglądów połączonych zazw. z wiarą
      we wrodzoną wyższość jakiejś określonej rasy i w jej prawo do panowania nad
      innymi).

i rozszerzymy ten poglad na inne cechy wrodzone, to i tak nie pasuje.
      Islam nie jest cecha biologiczna. Jest mieszanka barbarzynskiej religii i
      prymitywnej, odrazajacej doktryny politycznej. Tepienie muzulmanina mozemy
      porownac z np. tepieniem komunisty, lub faszysty, ale juz nie murzyna czy zyda.
      Czyli Flandryjczycy zwalczaja po prostu przedstawicielke wrogiej doktryny
      politycznej, nie kryjacej swoich zamiarow podbicia swiata i narzucenia swoich
      gownianych praw reszcie ludzkosci. Zalozyc chuste islamska, to tak jak przypiac
      sobie swastyke. Delikwent to czyniacy staje sie uzasadnionym celem ataku.
    • qwardian Re: Chusty: rasiści z Flandrii wygrali 04.03.05, 23:20
      Przede wszystkim nie żadni rasiści, ponieważ do rasy kobiety nikt nie robi
      żadnych aluzji. Co do religii to najbardziej szowinistycznym krajem jest Izrael
      i niech tam Wyborcza szuka "rasistów". Europa jest chrześcijańska i pozostanie.
      • onlyania Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 00:00
        moje wrazenie o panu Soltyku jest takie:
        1. zostal wyslany do brukseli w celu pisania o brukseli jako stolicy UE, a nie
        Belgii - niech przy tym zostanie i nie pisze na temat Belgii
        2. niemalze dam glowe ze nie posluguje sie jezykiem flamandzkim - niech wiec
        nie pisze o Flandrii, Interesie Flandryjskim, i innych tego typu wynalazkach,
        bo gdyby znal ten jezyk to praktycznie automatycznie przyszedl by mu do glowy
        Interes Flamandzki, nie Flandryjski, jesli juz tak bardzo chce spolszczac nazwy
        partii
        3. pan Soltyk z tego co gdzies zauwazylam posluguje sie chyba francuskim -
        belgia jest krajem federalnym, podzielonym na Flandrie, Wallonie i Bruksele
        (Brusela jako stolica Belgii i Bruksela jako stolica UE dodatkowo), wiadomosci
        w telewizji flamandzkiej odbiegaja zupelnie od tego co jest nadawane w
        telewizji walonskiej, juz nie mowiac o tym ze sa w dwoch jezykach - francuskim
        i flamandzkim, a dodajac do tego fakt ze walonia i flandria nie kochaja sie za
        bardzo, wiec zeby pisac cos o belgii trzeba pisac o belgii jako calosci, a nie
        opierajac sie na tym co podaje jedna ze stron. A jak dodac do tego fakt, ze w
        brukseli czesto nie za bardzo dobrze mowi sie o "Flamakach", to mam wrazenie ze
        pan Soltyk w ten wlasnie sposob podchodzi do sprawy i od razu jak ma pisac o
        Flandrii to od razu rasisci i tego typu rzeczy.

Jak mozna komentowac cos co sie dzieje w jakims kraju, jesli nawet nie jest sie
        w stanie przeczytac samodzielnie tego, co jest pisane w gazecie tego kraju, w
        tym wypadku czesci kraju ktora niestety ma swoje gazety w swoim jezyku,
        zwlaszcza ze sprawa rowniez dotyczy tej czesci kraju....
        Przeciez tu tez mieszkaja Polacy znajacy jezyk flamandzki i doskonale wiedzacy
        co i jak wyglada, a czytanie tego co przedstawia pan Soltyk jest naprawde
        zenujace
        • b.wyborowa Re: Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 10:32
          onlyania napisała:

> moje wrazenie o panu Soltyku jest takie:
          > 1. zostal wyslany do brukseli w celu pisania o brukseli jako stolicy UE, a
          nie
          > Belgii - niech przy tym zostanie i nie pisze na temat Belgii
          > 2. niemalze dam glowe ze nie posluguje sie jezykiem flamandzkim - niech wiec
          > nie pisze o Flandrii, Interesie Flandryjskim,

Nie "Interes Flandryjski" tylko "Znaczenie Flandrii". Takie slowo
          jak "flandryjski" nie istnieje.
          • onlyania Re: Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 11:20
            belang - interes, znaczenie.
            • onlyania Re: Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 11:26
              poza tym "vlaams" to jest przymiotnik, i gdyby to tlumaczyc na "znaczenie
              flandrii" to partia bardziej by musiala sie nazywac "Belang van Vlanderen"...
              • b.wyborowa Re: Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 12:58
                onlyania napisała:

> poza tym "vlaams" to jest przymiotnik, i gdyby to tlumaczyc na "znaczenie
                > flandrii" to partia bardziej by musiala sie nazywac "Belang van Vlanderen"...
                >

Zwroc raczej uwage na brzmienie "Interes" jakos mi to nie pasuje. Znaczenie
                jest bardziej adekwatne.
                "Interes Flandryjski" :))-Ten pismak, to ma chyba maly interes :)
                • paw_dady jest jeszcze jeden region w Eupen ;P 05.03.05, 13:18
                  ma swoj parlament i jezyk niemiecki jest oficjalnym jezykiem Belgii a jakze ;o)
                  Pan GW jako faknkofon popisal sie po prostu frankofonska kompetencja ;o)

> Zwroc raczej uwage na brzmienie "Interes" jakos mi to nie pasuje. Znaczenie
                  > jest bardziej adekwatne.
                  > "Interes Flandryjski" :))-Ten pismak, to ma chyba maly interes :)

niewazny wymiar wazna technika pisania oczywiscie ;P
                  • onlyania Re: jest jeszcze jeden region w Eupen ;P 05.03.05, 15:15
                    paw, nie rozszerzaj Gw do tego stopnia horyzontow o ten niemiecki parlament, bo
                    pan soltyk sie za bardzo rozwinie w wiedzy o belgii....
                • onlyania Re: Niech Soltyk odczepi sie od Flandrii 05.03.05, 17:12
                  chyba na tym polega problem tlumaczen pewnych nazw...jakbys np przetlumaczyl
                  Samoobrona na flamandzki?? Zelfverdediging??? Zelfbescherming??
                  Autoverdegiging??
                  moze jeszcze warto by bylo przetlumaczyc nazwiska: premier pan Guy (jak to na
                  polski bedzie???) Dalekostoliczny i pani minister Krystyna Mostowiak....
    • tornson Pozostałości buSShyzmu w Europie! 04.03.05, 23:56
    • b.wyborowa Re: Chusta jest jak swastyka 05.03.05, 10:39
      patman napisał:

> Skoro swastyka jest zakazana jako symbol zła, dlaczego chusta - oznaka
      przynale
      > żność do największej obecnie ideologii nienawiści - islamu, nie ma być
      potępian
      > a?

Dozuc krzyzyk do tego!
      • paw_dady Re: Chusta jest jak swastyka 05.03.05, 13:19
        b.wyborowa napisała:

> patman napisał:
        >
        > > Skoro swastyka jest zakazana jako symbol zła, dlaczego chusta - oznaka
        > przynale
        > > żność do największej obecnie ideologii nienawiści - islamu, nie ma być
        > potępian
        > > a?
        >
        > Dozuc krzyzyk do tego!

masz problem religijny bo jest jeszcze symbol 3 religii z 'Ksiegi' nie
        wspomniales dlaczego?
        • b.wyborowa Re: Chusta jest jak swastyka 05.03.05, 13:50
          paw_dady napisała:

> b.wyborowa napisała:
          >
          > > patman napisał:
          > >
          > > > Skoro swastyka jest zakazana jako symbol zła, dlaczego chusta - ozn
          > aka
          > > przynale
          > > > żność do największej obecnie ideologii nienawiści - islamu, nie ma
          > być
          > > potępian
          > > > a?
          > >
          > > Dozuc krzyzyk do tego!
          >
          > masz problem religijny bo jest jeszcze symbol 3 religii z 'Ksiegi' nie
          > wspomniales dlaczego?

Nie jestem pewien, czy to bylo do mnie.
          Ja problemu religijnego nie mam. Uwazam, ze jak wszyscy to wszyscy, "babcia
          tez".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka