Dodaj do ulubionych

Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Streiher

16.03.05, 09:52
Jesli nie to zapewne jest on Twoim duchowym przywódcą. Twoja retoryka, twoje
argumenty, twoje kłamliwe i pozbawione dobrego smaku paszkwile na to wskazuja.
I mam jeszcze jedno pytanie, skad sie biora u Ciebie te wszystkie uprzedzenia
do Zydów? Dlaczego jestes zydozercą? Założe się, ze gdyby ktokolwiek z
żydowskiego narodu, w ten sam sposób co ty naskakiwał na Polaków zaraz bys mu
dorobił drzewo genealogiczne wywodzace sie od Polaka Dzierzyńskieko, który wg
Cibie jest Żydem.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus powiem tylko jedno 16.03.05, 09:55
      jako Polakowi wstyd mi ze takie cos jak stranger zalicza sie genetycznie do mojego narodu.moge zrobic tylko tyle.mam nadzieje ze Zydzi beda na tyle sprawiedliwi ze w przypadku gdy miedzy nimi pojawi sie osobnik podobnie mierny zarowno intelektualnie jak i w kazdym innym wymiarze beda mogli zrobic to samo.

wstyd mi zarowno za taka holote jak tomson jak stranger.
      • gw_bush Re: powiem tylko jedno 16.03.05, 10:30
        marcus_crassus napisał:

> jako Polakowi wstyd mi ze takie cos jak stranger zalicza sie genetycznie do
        mojego narodu.

Nie uzywaj pojec, ktorych znaczenia nie rozumiesz, bo osmieszasz sie jeszcze
        bardziej.
        Zostan przy wulgaryzmach.
        To jest to co potrafisz.

>
        > wstyd mi zarowno za taka holote jak tomson jak stranger.

Wystarczyloby na poczatek, zeby sie takie zera jak ty zaczely wstydzic za
        siebie. Bylby jakis poczatek.
        • marcus_crassus jak wrocisz do Polski to sie bedziesz 16.03.05, 10:48
          mogl wypowiadac.kapisz?
          • gw_bush Re: jak wrocisz do Polski to sie bedziesz 16.03.05, 11:04
            marcus_crassus napisał:

> mogl wypowiadac.kapisz?

Ty rozdajesz zezwolenia na wypowiadanie sie "genetyczny Polaku" ale zupelnie
            pospolity durniu i nie pospolity chamie ?
            • marcus_crassus sadze ze w pewien sposob tak 16.03.05, 11:08
              jaka jest linia politycza Polski - taka jak ja tego chce czy taka jak ty??

wiec mam wrazenie ze cos z tym rozdawaniem zezwolen jest.panial baran?
              • gw_bush Re: sadze ze w pewien sposob tak 16.03.05, 11:12
                marcus_crassus napisał:

> jaka jest linia politycza Polski - taka jak ja tego chce czy taka jak ty??
                >
                > wiec mam wrazenie ze cos z tym rozdawaniem zezwolen jest.panial baran?
                >

Wiesz ile procent poparcia w spoleczenstwie maja ci, ktorzy te linie stworzyli
                durniu ?
                I kto to wie dlaczego trzesa dupami gdy przychodzi odpowiadac na proste
                pytania ?

• marcus_crassus nie mam pojecia - ale sadze ze mi wyjasnisz 16.03.05, 11:15
                  pewne bedzie o zydach albo ufo???

ps-znaczy sie ze jak widzisz moje zdanie nawet jak w mniejszosci i tak przewaza nad zdaniem takiej holoty jak ty...

to logiczne.osobniki intelektualnie mierne sa nieszkodliwe :)
                  • gw_bush Re: nie mam pojecia - ale sadze ze mi wyjasnisz 16.03.05, 11:19
                    marcus_crassus napisał:

> pewne bedzie o zydach albo ufo???
                    >
                    > ps-znaczy sie ze jak widzisz moje zdanie nawet jak w mniejszosci i tak
                    przewaza
                    > nad zdaniem takiej holoty jak ty...
                    >
                    > to logiczne.osobniki intelektualnie mierne sa nieszkodliwe :)

Jestes jeszcze bardziej ograniczony niz myslalem.

Dla ciebie durniu "linia politycza Polski" to wylacznie stosunek do zydow ?

Szkoda nafty na debila.
                    >
                    • marcus_crassus nie,do europy,USA i do polityki wschodniej 16.03.05, 11:21
                      a mowilismy o Zydach????

ups-przepraszam.niktorzy to zawsze tylko o dupie mysla
                      • krystian71 a jak myslisz, o czym jest ten watek , ktory 16.03.05, 11:25
                        zaszczyciles swa obecnoscia?
    • burdelini Stranger dobrych wzorów sie nie boi 16.03.05, 10:00
      I czerpie całymi garsciami z "Der Stürmer,a"
      • www.pkb.nrd Re: Stranger dobrych wzorów sie nie boi 16.03.05, 10:28
        Nio to prawda. Ta gazetka jest bardzo wiarygodnym źródłem dla takich oszołomów.
        • rattler Re: Stranger dobrych wzorów sie nie boi 16.03.05, 18:19
          O tej mowisz ? :)))

narazie

www.masada2000.org/
          ------------------------------------------------------

Nio to prawda. Ta gazetka jest bardzo wiarygodnym źródłem dla takich oszołomów.
    • krystian71 a dp Wiesenthala , ktore klamliwe zdjecia do swych 16.03.05, 10:02
      z gory zalozonych tez zalacza juz nie masz pretensji?
      • baltazar.pompka PRZECZYTAŁES WĄTEK? 16.03.05, 10:05
        Zrozumiałeś treść??????????? Cyba nie. Nie ów Szymon, architekt ze Lwowa jest
        tematem tego wątku.
      • baltazar.pompka To jak przeczytałes i zrozumiałeś? 16.03.05, 10:22
        Czy to za mało czasu na Twój nazistowski intelekt?
        • krystian71 Re: To jak przeczytałes i zrozumiałeś? 16.03.05, 10:43
          prawde mowiac zaczynam doceniac kazdy intelekt , nie tylko nazistowski , gdy
          sie z tak denna zydowska glupotom spotykam.
          Ktora to glupota nie pamieta co pare minut temu sama w bolach splodzila.

Założe się, ze gdyby ktokolwiek z
          > żydowskiego narodu, w ten sam sposób co ty naskakiwał na Polaków zaraz bys mu
          > dorobił drzewo genealogiczne wywodzace sie od Polaka Dzierzyńskieko, który wg
          > Cibie jest Żydem.

Sam to przyglupie napisales , czy ktos ci podyktowal?
          Bo jesli sam , to prosiles sie o przyklad Zyda naskakujacego na Polakow.
          Niemoralnie zaklamanego.Wiec go dostales na TACY.
          Jesli cos dalej bedzie niejasne , sluze dalsza pomoca.
          Rozumiem,ze nie kazdemu DANE , wiec nalezy byc milosiernym , a watek moze
          zalozyc KAZDY.
          • baltazar.pompka Cholera a jednak nie zrozumiales 16.03.05, 11:10
            Trudno.

=========

Zydem jest ten o kim sie mowi ze jest Zydem
        • marcus_crassus daj krystianowi spokoj.chyba mu odbilo i 16.03.05, 10:47
          zwariowal doszczetnie albo odstawil jakies pigulki ;)))...

wlasnie udowadnial tez ze galilea wziela sie od galow ;)))) jego trzeba leczyc a nie na niego krzyczec.
          • krystian71 Re: daj krystianowi spokoj.chyba mu odbilo i 16.03.05, 10:57
            nic nie udowadniam , bo to nie moja dzialka.
            Biore natomiast pod uwage , bo to mi wolno , zaden szef , ktorego nie mam , nie
            moze mi tego zabronic, a wszelkie zagadki uwielbiam.
            Z wyrazami wspolczucia , dla tych , ktorym nie wolno
            K71
            • marcus_crassus oczywiscie.mozesz nawet udowadniac ze 16.03.05, 10:59
              ufoludki laduja u ciebie w kuchni :))) o ile nie zaczniesz zaklocac spokoju nawet do tworek cie nie wezma :))))

demokracja daje mozliwosc bycia wariatem :)))
              • krystian71 Re: oczywiscie.mozesz nawet udowadniac ze 16.03.05, 11:06
                czyzbym ci juz pare razy nie napisal , ze JA NICZEGO NIE UDOWADNIAM.BRAK MI
                WIEDZY I WARSZTATU?
                A co z tym Wiesenthalem i strangera krewnymi.
                Nie wiem czy zauwazyles , ale jestem dogmatycznym wyznawca MOWIENIA NA
                TEMAT.Nawet glupot.I nie mieszania watkow.
          • krystian71 Re: daj krystianowi spokoj.chyba mu odbilo i 16.03.05, 11:01
            a tak miedzynami markuss, jak zrozum\iales post tego gabki ?
            Czy nie pisze cos takiego , ze gdyby Zyd oczernial Polakow zostalby natychmiast
            spostponowany.Wiec mu przytoczylem Wiesenthala z jego zdieciami .
            Bede wdzieczny za odpowiedz.Twoja .Coz moge od pompki oczekiwac , tylko tego ,
            ze i do moich dziadkow sie dobierze :))))
            Jak komus nie dano,
            trudno by sie spodziewano
            • marcus_crassus zrozum wreszcie 16.03.05, 11:06
              to ze moge uwazac faceta ktory to zrobil jesli zrobil to celowo za kawal swini nie oznacza ze mam cenic intelektualne zera z polskiej strony.

to ze uwazasz ze jeden twoj sasiad to kawal sku....na to nie oznacza ze masz lubic sasiada ktory go nie lubi a jest takim samym skur..nem.

dojdzie to wreszcie to twojej paly?
              • baltazar.pompka Nie dojdzie, swoj do swego ciagnie 16.03.05, 11:15
                Czyli skur...el do skur...ela.
              • krystian71 Re: zrozum wreszcie 16.03.05, 11:24
                ale ktoz ci kaze , przeslanie tego gabki bylo jasne...
                Nie rozumiem o czym piszesz.Wiec jeszcze raz gabke zacytuje:

Dlaczego jestes zydozercą? Założe się, ze gdyby ktokolwiek z
                > żydowskiego narodu, w ten sam sposób co ty naskakiwał na Polaków zaraz bys mu
                > dorobił drzewo genealogiczne wywodzace sie od Polaka Dzierzyńskieko

Nikt panu W takiej genealogii nie dorobil , to zydowska specjalnosc w brodach
                alkowy lapami gmerac, a mimo to , jak sam przyznales p.Wiesenthal to rzadka
                swolocz.Chyba nie sadzisz , ze robi to bezwiednie.Sprostowan i maili juz wiele
                bylo.

Poniewaz od paru dni masz zacmienie w logicznym mysleniu , uwazam , ze nie ma
                sensu zakonczyc pytaniem > dojdzie to wreszcie to twojej paly?
                • manny_ramirez powinienes to najlepiej sam wiedziec 16.03.05, 13:23
                  bo od dorabiania genealogii nie ma lepszego speca od Ciebie
            • baltazar.pompka Oj klamiesz i to jak!!!!!!! 16.03.05, 11:13
              "jak mnie juz nuuudzi ten temat zydowski"

A caly czas sie udzielasz dorzucasz swoje "trzy grosze", bo na iwecej Ciebie
              nie stac.

• manny_ramirez on nie lubi ciezko myslec 16.03.05, 13:21
            krystian znaczy
            woli bluzgac i pochodzenie dorabiac
    • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 11:41
      Ooo, stosujesz metodę przyłapanego na gorącym uczynku złodzieja - by odwrócic
      uwagę od siebie - woła, wskazując przed siebie lub na kogoś z otoczenia, łapcie
      złodzieja. Jakie to prymitywne i infantylne dzieciaku.

Co jest przyczyną twoich "argumentów" czyli chamskiego słownictwa (bo na więcej
      zapewne cię nie stać) w stylu cyt.: "twoje kłamliwe i pozbawione dobrego smaku
      paszkwile na to wskazuja..." etc.

Przypomnienie przeszłości - czy zaprzeczysz że Albert Einstein był posłem do
      pruskiego Landtagu? Czy zaprzeczysz że żadał w latach 20 jako poseł niemiecki
      przekreślenia traktatu wersalskiego (tak jak w latach 30. żądał tego Adolf
      Hitler)? Czy żądanie posła Alberta Einsteina zabrania Polsce Pomorza Gdańskiego
      to wyraz jego miłości do Polski, mnoże neutralności czy też jego nienawiści
      (Polakożercy) - duchowego spadkobiercy Hakaty mówicej, że Pomorze Gdańskie i
      Wielkopolska to... ziemie niemieckie. Tak ci się podoba taka koncepcja i
      bronisz tej apologetów (m.in. Alberta Einsteina) - to co tu jeszcze robisz?
      Dlaczego mówisz do mnie po polsku? Nie brzydzisz się tego? Nie brzydzisz się
      własnego języka - masz nożycki? Ciach i po języku mówiącego polską mową.

Ale ty nie masz odwagi polemizować z niekwestionowanym faktem - Albert Einstein
      dopóki Niemcy nie dobrały się do jego żydowkich ziomków był wielkoniemieckim
      szowinistą, marzącym o Wielkich Niemcach kosztem Polski.
      Więc co robisz? Zastępczy teamt - niczym zmyłka - i niczym Filip z konopi
      mówisz cyt.: "...zaraz bys mu dorobił drzewo genealogiczne wywodzace sie od
      Polaka Dzierzyńskieko, który wg Cibie jest Żydem."

Otóż to nie ja wymyśliłem korzenie Feliksa Edmuntowicza Dzierżyńskiego - o tym
      że był "polskim" żydem twierdzą sami Rosjanie już od dawna - zaczeło się
      Aleksjeja Chromowa w książce "Biografia Dzierżyńskiego", wydanej przez Progres
      w 1985 roku jeszcze w czasach ZSRR, gdzie twierdził, że prawdziwe nazwisko F.
      E. Dzierżyńskiego to było Rufin. Kupcy Rufinowie wykupili majątek Dzierżyńskich
      *) zesłanych na Sybir, gdzie ślad po nich zagninął. Rufinowie zawłaszczyli
      ziemię i nazwisko Dzierzyńskich. Od tego czasu ukazało się w Rosji multum
      pozycji bograficznych i różnych monografii (różnych autorów) rozwijających ten
      wątek. A otwarcie archiwów KGB potwierdziło tę tezę - tyle że ja mam dostęp do
      literatury rosyjskie a ty? Czytasz coś czy tylko plujesz?
      Dla ciebie temat śmieszny i kłamliwy - czy też cię śmieszą słowa np. Hannah
      Arendt, światowej sławy uczonej żydowskiej zawarte np. w artykule
      pt.: "Konferencja w Wannsee czyli Poncjusz PIłat (Literatura na świecie nr
      6/167/czerwiec 1985 r. str. 66-67) cyt.: "...sam Hitler znał trzydziestu-
      czterdziestu wspaniałych Żydów, których albo całkowicie zrównał z Niemcami,
      albo nadał im przywilej pół-Żydów. Tysiące pól-Żydów wyłączono spod wszelkich
      rygorów, co może wyjaśnić karierę Heydricha i Hansa Franca**) w SS oraz
      feldmarszałka Erharda Milcha w Luftwaffe H. Goeringa, wiadomo było bowiem, że
      Heydrich i Milch są pół-Żydami, a Generalny Gubernator Polski (Hans Frank) jest
      nawet pełnym Zydem. (Sposród głównych zbrodniarzy wojennychtylko dwóch wyraziło
      skruchę w obliczu śmierci: Heydrich w czasie tych dziewięciu dni, kiedy konał
      od ran zadanych mu przez czeskich patriotów, i Frank w celi śmierci w
      Norymberdz. Jest to trochę kłopotliwe, nie sposób bowiem oprzeć się wrażeniu,
      że wyrazili żal nie z powodu morderstwa, ale dlatego, że zdradzili swój naród?"

*) Współpraca Żydów z caratem w tłumieniu Powstania Styczniowego, a także w
      finansowym wspieraniu go - miała głębszy sens. Przed wybuchem powstania Żydzi
      otrzymali od Wielkopolskiego prawo nabywania dóbr ziemskich, czego przed 1862
      r. nie wolno im było czynić. Upadek powstania i konfiskata przez carat 4254
      majątków szlachty polskiej oraz grabież ziemi dokonana wysiedlonym na Sybir
      7000 rodzin z zaścianków szlacheckich stworzyły niebywałą okazję do wykupu
      przez Żydów polskiej ziemi. Władze carskie bowiem część zagrabionych majątków
      dały w nagrodę swoim "zasłużonym" urzędnikom, (podkr. moje - WK.) większość
      wystawiły na sprzedaż. Już w roku 1885 statystyki w Królestwie notują 2966
      Żydów, którzy byli właścicielami bądź dzierżawcami dużych majątków, w jakich
      pracownikami zostali Polacy. Nie garnęli się natomiast Żydzi do pracy na roli.
      Wszystkich zatrudnionych wówczas w rolnictwie - rolników, oficjalistów,
      księgowych i urzędników - było razem z rodzinami zaledwie 5000 (A.
      Eisenbach, "Lud ność żydowska w Królestwie Polskim w końcu XIXw.").

www.naszawitryna.pl/ksiazki_47.html
      **)Reinhard Heydrich (szef Głównego Urzędu Bezpieczeństwa Rzeszy, pół-Żyd,
      który wg. H. Himmlera "Żyda w sobie zdusił" był szykowany na następcę Adolfa
      Hitlera.
      Hans Frank (Generalny Gubernator w okupowanej Polsce, syn żydowskiego adwokata-
      hochsztaplera z Bambergu). Warto pamiętać że zgodnie paragrafem 5 dekretu
      Hitlera z 12 października 1939 roku , gubernator Hans Frank (Żyd) 15
      października 1941 roku wydał rozporządzenie, które nakładało karę śmierci na
      Polaków, którzy dawali schronienie Żydom, przewozili ich, dawali lub
      sprzedawali żywność, nie zgłosili miejsca ukrywania się Żydów dali im kromkę
      chleba lub szklankę wody itp. Zazwyczaj wyrok wykonywano przez rozstrzelanie
      lub powieszenie . Inną formą kary było palenie domów , w których ukrywali się
      Żydzi, wraz z całą rodziną gospodarzy, dziećmi, gośćmi i dobytkiem. Wśród
      karanych w ten sposób znaleźli się chłopi, robotnicy, księża, profesorowie i
      lekarze. W przypadku małżeństw polsko-żydowskich , zabijano zarówno męża jak i
      żonę, a ciała palono gdziekolwiek lub na żydowskich cmentarzach." Pomimo tego
      Polacy uratowali , według różnych danych od 200 000 do 300 000 osób
      pochodzenia żydowskiego, za co śmierć poniosło , jak się szacuje około 30 000
      osób narodowości polskiej.
      Warto tez pamiętać że istniał również w okupowanej Warszawie wydział
      żydowskiego Gestapo (Leszna 13 i 14) podległ bezpośrednio kierownikowi referatu
      żydowskiego w gestapo — Karlowi Brandtowi. Miała obserwować i zwalczać
      szczególnie akcję zorganizowanego szmuglu z strony aryjskiej do getta i pomoc
      Polaków w ukrywaniu Żydów, by w ten sposób rozpoznać źródła polskiej pomocy dla
      getta i tą drogą dojść do organizacji konspiracyjnych, wspierających getto.
      Żydowskie gestapo miało wiele Polaków (pomagającym Zydom) na sumieniu.

www.kki.pl/piojar/polemiki/jedwabne/getto_warsz2.html
      PS
      Wczoraj Dana proponowała pomiędzy nami rozejm - w zasadzi zgodziłem się ale ja
      oddaje na uderzenie w policzek, nie szukam zwady a jak ktoś kopie ma zwrócone,
      plus należny procent.
      • dana33 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 12:18
        ja proponowalam miedzy wami rozejm? czy masz na mysli galazke? to bylo nie
        miedzy toba a baltazarem, tylko miedzy nami a wami... :)))
        mam dla ciebie stranger dodatkowa propozycje: tak samo jak masz linki albo
        wiesz gdzie znalezc rozne niepochlebne opinie o zydach, tak jak znalazles o
        einsteinie, postaraj sie o linki i opinie bardziej zyczliwe einsteinowi.
        farsztejst, zeby byl jakis balans.... powodzenia.
        • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 12:41
          Sorry - źle cię zrozumiałem. Choć szczerze mówiąc ile można mówić ciągle to
          samo?
          Jak to jest, gdy przytaczam linki na poparcie swoich słów pojawiają się głosy -
          czy coś od siebie potrafię powiedzieć nie patrząc na to co inni powiedzieli i
          posiłkując się ich poglądem, a gdy nie podaje linku mówią "masz link" - "nie
          wierzę, podaj link". Myślisz że cała wiedza zawarta jest w necie (linkach) i to
          co zawarte w necie to prawda a to co nie zawarte to fałsz?

Na wiele rzeczy nie mam linku a nie kwestionuje je (dlatego nie podam ci linku
          przytaczającego mowę Alberta Einsteina w pruskim Landtagu (czyli żądanie
          zabrania Polsce Pomorza Gdańskiego) bo nie znam takiego, za to czytałem o tym w
          różnych publikacjach, po raz pierwszy chyba w "Słowie Polskim" i taka wiedzę
          przekazano mi na mojej uczelni). Czy to cię dziwi - Dana znasz może link
          przytaczający zgodę (potwierdzający istnienie jakikolwiek dokumentu z podpisem
          Adolfa Hitlera) na zagładę Żydów - podaj link. Przecież jako Żydówkę ta sprawa
          będzie ci zapewne znana? A zresztą nie trudz się – nie ma takiego linku bo nie
          ma żadnego dokumentu z podpisem Adolfa Hitlera dot. Zagłady Żydów – czy oznacza
          to że Żydzi nie byli mordowani podczas II w. ś. ??? Ty wiesz i ja wiem że byli
          mordowani więc jak to jest z tymi linkami?

PS
          Jesteś bardzo uważną czytelniczką forum - ja na ogół nie mam tyle czasu i
          szczerze mówiąc nie chce mi się na to tracić czasu:)
          Jak to jest że ty tradycyjnie z wielu spraw ustosunkowujesz się tylko do jakieś
          drobinki (czasami marginalnej sprawy) o reszcie milcząc? Co powiesz o Żydzie
          Hansie Franku?
          • nikodem_dyzma Re: Stranger to widac, nie musisz sie chwalic 16.03.05, 12:59
            > Jesteś bardzo uważną czytelniczką forum - ja na ogół nie mam tyle czasu i
            > szczerze mówiąc nie chce mi się na to tracić czasu:)

czasami odpowiadasz tak o paly ze az palkac i smiac sie chce. Plakac bo
            czlowiek ma wrazenie jakby do sciany gadal, smiac dlatego ze twoje odpowiedzi
            ni z gruchy ni z piertuchy, ktore pasuja jak siodlo do swini, sa smieszne.
          • dana33 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:04
            nie jestem specjalnie uwazna czytelniczka, tez nie mam i cierpliwosci jeszcze
            mniej do bzdur, ktore sie tutaj wypisuje. i zdarza sie, ze to co dla ciebie
            marginalne, dla mnie akurat nie. co ja mysle o zydzie hansie franku? a od kiedy
            on zyd?
            • www.pkb.nrd DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:08
              Przeciez starnger wyraznie napisal ze to byl pol-zyd. Ciekawe zreszta w ktorej
              polowie? Hihihi
              No i ten Protektor Czech i Moraw, rowniez byl pol-zydem. Kurde skad on czerpie
              te informacje?
              • stranger.pl Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:24
                Mam przyjemość wykazać że kłamiesz - mówisz cyt.: "Przeciez starnger wyraznie
                napisal ze to byl pol-zyd. Ciekawe zreszta w ktorej polowie? Hihihi No i ten
                Protektor Czech i Moraw, rowniez byl pol-zydem. Kurde skad on czerpie te
                informacje"
                1.Gdy w rzeczywiśtości powiedziałem, że Hans Frank był cyt.: "a Generalny
                Gubernator Polski (Hans Frank) jest nawet pełnym Zydem". A kontekst dłuższego
                cytatu jest taki: "czy też cię śmieszą słowa np. Hannah
                Arendt, światowej sławy uczonej żydowskiej zawarte np. w artykule
                pt.: "Konferencja w Wannsee czyli Poncjusz PIłat (Literatura na świecie nr
                6/167/czerwiec 1985 r. str. 66-67) cyt.: "...sam Hitler znał trzydziestu-
                czterdziestu wspaniałych Żydów, których albo całkowicie zrównał z Niemcami,
                albo nadał im przywilej pół-Żydów. Tysiące pól-Żydów wyłączono spod wszelkich
                rygorów, co może wyjaśnić karierę Heydricha i Hansa Franca w SS oraz
                feldmarszałka Erharda Milcha w Luftwaffe H. Goeringa, wiadomo było bowiem, że
                Heydrich i Milch są pół-Żydami, a Generalny Gubernator Polski (Hans Frank) jest
                nawet pełnym Zydem. (Sposród głównych zbrodniarzy wojennychtylko dwóch wyraziło
                skruchę w obliczu śmierci: Heydrich w czasie tych dziewięciu dni, kiedy konał
                od ran zadanych mu przez czeskich patriotów, i Frank w celi śmierci w
                Norymberdz. Jest to trochę kłopotliwe, nie sposób bowiem oprzeć się wrażeniu,
                że wyrazili żal nie z powodu morderstwa, ale dlatego, że zdradzili swój naród?"

2.Pojęcie pół-Żyd to pojęcie prawne w III Rzeszy - tak formułowano stan prawny
                wprowadzająjąc takie kategorie na podstawie ustaw norymberskich

3.Czy uważasz że mówiąć iż Hans Frank był (całym) Żydem światowej sławy
                żydowska uczona Hannah Arendt kłamie? Wiesz od niej lepiej?

4.Inny cytat "Hannah Arendt, Eichmann w Jerozolimie, Znak, Kraków 1987, str.
                228). Arendt zauważyła również: "Tysiace pół-Żydów zwolniono od wszelkich
                ograniczeń, czym można było wytłumaczyć rolę odgrywaną przez Heydricha i Hansa
                Franka w SS oraz rolę feldmarszałka Erharda Milcha w lotnictwie Goeringa,
                wiedziano bowiem powszechnie, że Heydrich i Milch byli pół-Żydami, natomiast
                generalny gubernator Polski był przypuszczalnie stuprocentowym Żydem." (Hannah
                Arendt "Eichmann w Jerozolimie", Wydawnictwo Znak, Kraków 1998, ISBN 83-7006-
                684-4, Wyd.II, poprawione, str. 173). Z jeszcze grubszej rury walnął niemiecko-
                żydowski wykładowca akademicki Dietrich Bronder, który w swej książce "Zanim
                przyszedł Hitler" z 1964 wymienia wśród osób pochodzenia żydowskiego lub
                mających z nimi związki rodzinne m.in. Alfreda Rosenberga, Hansa Franka,
                Globocnika, feldmarszałka Erharda Milcha. Nie ma jednak rozróżnienia między
                różnymi kategoriami osób, więc pozostanę tylko przy tych. Można na pewno
                powiedzieć, że tutaj wymienieni byli mieszańcami. Z kolei Amerykanin o
                niemiecko-żydowskich korzeniach, Bryan Mark Rigg w swojej książce " Hitler's
                Jewish Soldiers. The Untold Story of Nazi Racial Laws and Men of Jewish Descent
                in the German Military" zajął się osobami o żydowskich korzeniach i konotacjach
                służącymi w Wehrmachcie. Książka została wydana w 2002 przez Modern War
                Studies, ISBN 0-7006-1178-9, jakby ktoś miał wątpliwości co do mojej
                wiarygodności. Nasz autor już w 1996 odkrył, że w styczniu 1944 Wehrmacht
                sporządził listę 77 żydowskich albo mieszanych oficerów wysokiej rangi, z tego
                15 generałów i 2 feldmarszałków. Rigg sądzi, że można do nich dodać dalsze 60
                osób. Możemy tylko wyobrazić sobie popłoch oficjalnych żydowskich historyków!"

"Żydowskie tabu hitleryzmu"
                www.historianiebezpieczna.up.pl/
                • www.pkb.nrd I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 13:37
                  ktore sa zawarte na tej stronie? jak ty czerpiesz swoja wiedze tylko z takich
                  pozycji to nie mamy o czym juz wiecej rozmawiac. Ja jednak preferuje pozycje
                  firmowane znanymi nazwiskami i wydawnictwami z dobra bibliografia zrodlowa.
                  • stranger.pl Re: I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 13:43
                    A dlaczego nie mam wierzyć skoro sami Zydzi tak twierdzą - vide twierdzenie
                    Hannah Arendt iż np. Hans Frank był Żydem. Uważasz że kłamała - a kim ty jesteś
                    że tobie mam wierzyć a nie znanej na cały śwait żydowskiej filozof? Jak masz
                    dorobek naukowy?
                    Chcesz inny link? Proszę bardzo.

www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/odp_1.html
                    • dana33 Re: I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 14:08
                      taaaa, stranger, kazdy twoj link warty poprzedniego....
                      widzisz, zlotko, twierdzac ze frank czy eichmann byli zydami pokazuje nam
                      zydom, twoja kompletna nieznajomosc zydowskiej mentalnosci. ale nie przejmuj
                      sie, nie kazdemu dane nas zrozumiec, tobie nie dane. ale z tym mozesz zyc,
                      zlotko.
                      • stranger.pl Re: I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 14:19
                        Hans Frank miał matkę żydówkę więc według waszego Talmudu był Żydem. A ty mi
                        zarzucasz cyt.: "kompletna nieznajomosc zydowskiej mentalnosci" - a co ma
                        mentalność do prawa krwi i bycia Żydem według waszego prawa?

Rozumiem że być może wstyd tobie za takiego Żyda, który skazywał Polaków na
                        śmierć za podanie np. szklanki wody czy kromkę chleba ukrywającemu się Żydowi.
                        To ciężki balast żyć z takim "bagażem" - wasi oprawcy (i to nieraz główni) to
                        również Zydzi - zamykanie oczy i zasłanianie uszy nie zatupie tej prawdy.

Ciekawe tylko dlaczego Reinhard Heydrich, Hans Frank, Adolf Eichmann czy Joseph
                        Goebbels etc. zdradzili swój... żydowski naród? I dlaczego udajecie że sprawa
                        nie istnieje - Polakom równiez przytrafiali się ładacy - ale o "naszych"
                        zdrajacach pamięta się w Polsce (wide Targowiczanie czy Z. Berling, czy M.
                        Nowotko etc.) A wy robicie z tego temat (żydów mordujących żydów) "TABU".
                        Śmieszne gdyby nie prawdziwe.
                        • dana33 Re: I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 14:29
                          stranger, zlotko, daj mi tu prosze link do jakiejs biografii franka, zebym
                          sprawdzila, kto to jego rodzice, bo ja sprobowalam teraz cos znalezc i o jego
                          rodzicach nie ma slowa. a przeciesz nasza hanna arendt musiala oprzec na czymc
                          te sensacje, nie?
                          rowniez linki do biografii eichmanna, geobbelsa i calej reszty "czolowki"
                          hitlerowskiej.... a to kurcze intersujace, wszystko cholercia zydy naokolo
                          hitlera sie zgromadzili.... pewnie sie biedak skrecal z obrzydzenia, jak
                          sciskal im reke.... aaa, sorry, zapomnialam, ze ktos na forum twierdzil, ze i
                          hitler to jakas polowa czy cwierc zyda.... nu, cholercia, a to zesmy sie
                          swietnie sami zabijali.... a ten wymysl o endlösung to wlasciwie gdzies za
                          sciana abramowicz wymyslil, nie? a tu my cholercia od niemcow odszkodowania
                          bierzemy, zamiast zadac ich od sharona... ja cie prosze..... nu, ty mi przyslij
                          szybko te linki, bo boje sie, ze inaczej nie zasne dzisiaj wieczorem...
                      • grzegorz1948 Re: I ty dzieciaku wiezysz w te informacje? 16.03.05, 23:47
                        O TY NAJJASNIEJSZA DAMO IZRAELA- Danusiu 33.Juz cieszylem sie ze pozegnalas to
                        forum a Ty znowu pouczasz nas, nas tych obrzydlych gojow.Jezeli chcesz wtracac
                        sie do dyskusji to prosze Cie rzeczowo.Stranger podaje linki do swoich pogladow
                        a ty co............prozna dyskusje.To samo Ty i Tomek robiliscie z Gaalem a
                        wiec jak dyskutowac do z podaniem przeciw argumentow a my juz potrafimy osadzic
                        kto ma racje.
                        Z pozdrowieniami dla Moczarownej-polit
                    • juliusz.mieroszewski A Ty stranger 16.03.05, 14:23
                      czytales Eichmanna w Jerozolimie albo ten artykul, czy tylko wierzysz na slowa
                      swoim naszowitrynowym autorytetom
                      Bo jak nie czytales to Twoja "self-righteousness" jest calkiem nie na miejscu
                      • stranger.pl Re: A Ty stranger 16.03.05, 14:29
                        Owszem czytałem "Eichmanna w Jerozolimie" i czytałem rzeczony nr "Literatury na
                        świecie" - mało tego, te pozycje leżą pod ręką by mieć łatwy dostep do nich. Są
                        absolutna rewelacją - w końcu poruszają temat "tabu" - Żydzi uczestnikami
                        nazizmu.
              • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:29
                frank nie byl nawet pol zydem, byl czystej rasy niemcem. przeczytaj sobie te
                linki, ktore stranger podal, a zaraz bedziesz wiedzial, skad on ma te
                wiadomosci. najbardziej mi sie tam spodobalo, ze wsrod szmalcownikow byli tez
                zydzi. stranger wlasnie reprezentuje ta czesc polakow, ktorzy wszedzie znajda
                zyda, zeby mozna bylo zwalic na tego zyda wine. ja wlasciwie nie wiem, dlaczego
                sie wogole dyskutuje o zagladzie. tak jak tu nam wyjasniaja ci, co maja dobre
                linki i wszystko wiedza, mysmy sie po prostu umowili z hitlerem, ze nas
                wymorduje, dalismy sie wiec zamknac w gettach i potem szlismy do gazu jak te
                barany. nu, wszystko jasne.
                • www.pkb.nrd Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:31
                  Oj Dana a ja pilem do twojego poczucia humoru.
                  • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:39
                    a ja "uzylam" ciebie, zeby sprostowac biografie franka... :))))
                • stranger.pl Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:32
                  Dana nie rób sobie jaj - twoja rodaczka (światowej sławy żydowska uczona)
                  Hannah Arendt wywołała temat - Hans Frank (Generalny Gubernator okupowanej
                  POlski) wedłg niej był Żydem - ty mówisz że nie. Uważasz że Hannah Arendt
                  skłamała?
                  • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:42
                    jasne, stranger, swiatowej slawy uczona, stoja w kolejkach zeby kupowac
                    jej "dziela".... ja nie uwazam, ja wiem. ale kazdy z nas ma ulubionych
                    uczonych nie? ty masz ta idiotke lewicowa. a ze slynnych na swiat dziennikarzy
                    masz amire haas. nu, jestes w doskonalym towarzystwie, stranger.
                    • stranger.pl Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:48
                      To dla ciebie Hannah Aredt jest cyt. "idiotka lewicową"? Dlaczego ty Żydówka
                      nienawidzisz Żydówkę - czy dlatego, że poruszyła temat "tabu" - "żydowskie tabu
                      hiteryzmu" czy dlatego że nie trawisz jej pism filozoficznych?
                      Dlaczego "lewicowa" - ja tego tak nie klasyfikuję?
                      • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:10
                        stranger, ile ty masz lat? to ze ja uwazam, ze arendt jest lewicowa idiotka, to
                        dla ciebie rowna sie ze jej nienawidze? widzisz, nic takiego. jest mi
                        kompletnie objetna. a to ze ona zydowka to co? to polak polaka nie moze
                        nienawidziec? co ma piernik do wiatraka, stranger? cusik tu gadasz od rzeczy.
                        • stranger.pl Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:20
                          Dana - ona nie miał LEWICOWYCH poglądów - czy ty czytałaś jej dzieła?
                          • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:32
                            nu, jak ona nie miala lewicowych pogladow, to znaczy sie ze ja jestem skrajnie
                            prawicowa i naleze pewnie do kahane hai. musze to sprawdzic...
                            • stranger.pl Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:39
                              Bez urazy - Dana, wpuściłaś się w kanał. Ona nie miała lewicowych poglądów -
                              czy była za wolnym rynkiem (tak), czy była za nacjonalizacją czy sektorem
                              państwowym (nie), czy wielbiła państwo opiekuńcze (w zasadzie nie - poza
                              pewnymi wyjątkami), czy wypowiadała się pozytywnie o państwach realnego
                              socjalizmu (nie) etc.
                              Przyznaj się Dana, że nie znasz jej dorobku i dzieł. Ot co:(
                              • dana33 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:43
                                stranger, przyznaje, ze przeczytalam 1-2 z jej rzeczy, nie, nie przeczytalam
                                jej calego dorobku. ale to mi wystarczylo. nu, jeszcze do czego mam sie
                                przyznac?
                            • krystian71 Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 14:42
                              o jej , to ciekawe ( lubie ciekawe informacje)
                              Czy kahane haj w Israelu do prawicowego skrzydla sie zalicza?
                              Moze wrecz do KONSERWATYSTOW?
                    • kyle_broflovski Re: DANA JEDNAK NIE CZYTASZ UWAZNIE 16.03.05, 13:59
                      memory.loc.gov/ammem/arendthtml/arendthome.html
            • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:17
              Tę wiedzę zawdzięczam m.in. twojej ziomce (Żydówce) Hannah Arendt która
              napisała (co już nawet cytowałem w wcześniejszym liście) cyt.: "Tysiące pól-
              Żydów wyłączono spod wszelkich rygorów, co może wyjaśnić karierę Heydricha i
              Hansa Franca**) w SS oraz feldmarszałka Erharda Milcha w Luftwaffe H. Goeringa,
              wiadomo było bowiem, że Heydrich i Milch są pół-Żydami, a Generalny Gubernator
              Polski (Hans Frank) jest nawet pełnym Zydem." To słowa światowej sławy
              żydowskiej uczonej - uważasz że kłamała?

O "Żydowskim tabu hitleryzmu" (m.in. Obergruppenfuhrer SS Reinhardu Heydrichu
              także w

www.historianiebezpieczna.up.pl/
              • www.pkb.nrd Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:24
                Podaj zrodlo z ktorego czerpales ta wiedze. tak sie sklada, ze ta pani duzo
                artykulow w swoim zyciu popelnila. Oryginalne zrodlo.
              • marcus_crasuss Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:39
                stranger.pl napisał:

> Tę wiedzę zawdzięczam m.in. twojej ziomce (Żydówce)

Ale ty uparty jestes.

Tuwim byl zydem
                Korczak byl zydem
                Polanski byl (jest ????-hmmm) zydem
                No i Mickiewicz
                Komu potrzeba jeszcze wiecej zydow.

jakichs Frankow na dodatek.
                • www.pkb.nrd Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:41
                  To Mickiewicz rowniez? A co w takim razie ze Slowackim?
                  • dana33 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:45
                    hihihi, slowacki tez, mial wychrzczona mame :))) ale wg praw zydowskich, to to
                    nie mialo znaczenia. a wg strangera to frank mial tylko tate zyda, a to sie
                    zupelnie nie liczy wg praw starozakonnych... :)))
                    ale nie piszmy tu za duzo kto pol, kto cwierc a kto gur niszt, bo sie
                    strangerowi pokicka wszystko i straci orientacje... :))))
                  • marcus_crassus wyjasniam - na forum podszywa - sprawdzac 16.03.05, 13:45
                    literki s w nicku
                    • krystian71 co z tym Mickiewiczem , bo idiotke Dane o to nie 16.03.05, 13:57
                      spytam?
                      Pamietasz jego wiersze Pchla i rabin
                      Pamietasz , jak pisal o strzechach BRUDNYCH jak zydowska broda?
                      Pamietasz , z Pana Tadeusza , jak xsiadz Robak musial sie przed JARMULKAMI
                      ukrywac , zeby go nie wydali carskim urzednikom?
                      Markuss, trace cala dla ciebie sympatie.TO jest akurat temat na ktorym sie
                      znam, zachowanych do dzisiaj w Zalesiu k. Nowogrodka metrykach calej
                      Mickiewicza rodziny.
                      Ja wiem , ze on wieszcz , a Tuwim nie i o Tuwimie juz niedlugo wszyscy
                      zapomna , a Mickiewicz pozostanie.Ale takie glupie posty ?Dana sie kiedys
                      przyznala,ze ze sciagi niejakiego nomen omen Mariana Fuksa korzysta.Rozumiesz
                      FUKSA.Czy trzeba lepiej , by sie posmiac?
                      • juliusz.mieroszewski do krystiana71 16.03.05, 14:02
                        Dopiero skonczylem czytac jak to masz dosc chamstwa na forum i wygaszasz
                        niektore nicki z tego powodu
                        a teraz sa piszesz o "idiotce Danie". DOskonaly przyklad kultury. To Forum
                        jest chore. A chore przede wszystkim dlatego ze jedna strona boi sie myslec i
                        woli pomawiac niz dyskutowac
                        ten post to najwiekszy przejaw Twojej hipokryzji
                  • marcus_crasuss Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 14:23
                    www.pkb.nrd napisała:

> To Mickiewicz rowniez? A co w takim razie ze Slowackim?

Nic o tym nie slyszales ???

Zapytaj twojej kolezanki Dany. Donosila o tym kiedys.

Co tam Slowacki ?
                    Jak bedzie trzeba to sie udowodni, ze Kopernik, Kosciuszko a nawet Wojtylla
                    sa/byli zydami.

Trzeba tylko zlecenie Szymkowi wyslac.
                    • krystian71 po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za darmo nt 16.03.05, 14:27

• marcus_crasuss Re: po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za dar 16.03.05, 14:33
                        krystian71 napisała:

>
                        Dana to "instytucja" i kreci nie gorzej ale Szymka poki co lepiej znaja.

Chociaz za kilka miesiecy moze sie wszystko zmienic.
                        Instytucja na to pracuje.
                        • krystian71 ze co,ze teraz trzeba bedzie zaplacic za rozrywke? 16.03.05, 14:39
                          nigdy w to nie uwierze .
                          Instytucja pracuje na utrate wlasnej wiarygodnosci.I juz
                        • dana33 Re: po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za dar 16.03.05, 14:44
                          ty moze mi wyjasnisz co to jest instytucja i kto to szymek?
                          • marcus_crasuss Re: po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za dar 16.03.05, 14:47
                            dana33 napisała:

> ty moze mi wyjasnisz co to jest instytucja i kto to szymek?

Zydowce ??
                            Wyjasniac ??

Co ty sobie ze mnie zartujesz.

Ty wiesz wszystko najlepiej a jak nie to ci Fuchs wyjasni.
                            • dana33 Re: po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za dar 16.03.05, 14:52
                              aaa, widze, ze czytales zydowskie dowcipy o cadykach.... nu, dobrze ze sie
                              ksztalcisz, przyda ci sie.
                              • marcus_crasuss Re: po co szymkowi , Dana to rosmiesza sie za dar 16.03.05, 15:01
                                dana33 napisała:

dobrze ze sie ksztalcisz, przyda ci sie.

Do czego ?

Ty sie nie ksztalcilas a i tak jestes najmadrzejsza.

To chyba te geny, co ?
        • jarek-festweb Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 12:52
          dana33 napisała:

> ja proponowalam miedzy wami rozejm? czy masz na mysli galazke? to bylo nie
          > miedzy toba a baltazarem, tylko miedzy nami a wami... :)))
          > mam dla ciebie stranger dodatkowa propozycje: tak samo jak masz linki albo
          > wiesz gdzie znalezc rozne niepochlebne opinie o zydach, tak jak znalazles o
          > einsteinie, postaraj sie o linki i opinie bardziej zyczliwe einsteinowi.
          > farsztejst, zeby byl jakis balans.... powodzenia.

A ty (tak dla balansu) zjedziesz w koncu fredziow, palnickow, galtow i inne
          kanalie ?

Powodzenia
      • migselv Do Strangera 16.03.05, 15:58
        Twoim, stranger, problemem jest to, ze urodziles sie zbyt pozno! Mialbys ze
        swoimi pogladami zapewnione wysokie stanowisko wsrod elity hitlerowskiej!
        • manny_ramirez Re: Do Strangera 16.03.05, 16:03
          migselv, uwazaj, bo on jeszcze sklonny uznac ze mu pochodzenie dorabiasz:)
        • stranger.pl Re: Do Strangera 16.03.05, 16:25
          Myślisz że dobrze czuł bym się w takim gronie jak: Adolf Hitler
          (Schicklgruber), który po zajęciu w 1938 Austrii rozkazał Wehrmachtowi
          zbombardować w ramach ćwiczeń w strzelaniu do celu wioskę Dollersheim,
          oczywiście po uprzednim wysiedleniu mieszkańców. Wieś wraz z cmentarzem, co
          bardzo ważne, została zrównana z ziemią. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby
          na tym cmentarzu nie by pochowany... ojciec Hitlera, Alois, i babka ze strony
          ojca Anna Maria Schickelgruber która za sprawa związku (ona jako słuząca) z
          synem zamoznego Żyda Frankerberga (wiedeńskiego barona, członka rodziny
          Otteristein) powiła ojca Adolfka.
          Również nie odpowiada mi towarzystwo Josepha Goebbelsa (głównego propagandysty
          III Rzeszy, pochodził z hiszpańsko-holenderskich Żydów, w szkole koledzy wołali
          na niego "Rabbi".
          Ani towarzystwo Adolfa Eichmanna (realizatora "ostatecznego rozwiązania"
          urodził się w Palestynie (vide wątek "Ręka w rękę z Hitlerem"), w poźniejszym
          czasie stosowne papiery zostały sfałszowane i podawano przez długi czas za
          miejsce urodzenia Solingen.
          Ani towarzystwo wielu innych "honorowych aryjczyków". Czytałeś publikacje
          Marka Rigga "Żydowscy żołnierze Hitlera"..
          W armii hitlerowskiej służyli, choć to niewiarygodne, żydowscy Niemcy. Było ich
          blisko 150 tys. w tym ok 77 niemieckich Żydów pełniło najwyższe funkcje w
          hitlerowskich siłach zbrojnych (generałowie i marszałkowie) i w władzach III
          Rzeszy.

www.vho.org/tr/2003/1/Berger97f.html
          • migselv Re: Do Strangera 16.03.05, 16:48
            Tak, uwazam, ze czulbys sie doskonale w towarzystie elity nazistowskiej.
            Wymienieni dla mnie to hitlerowcy i nic poza tym!!! Nie bardzo tez interesuje
            mnie czyja babcia z kim sie przespala. Po prostu nie interesuja mnie plotki z
            TEGO towarzystwa!

Uwazam, ze Hitler majac ciebie pod reka mialby lepszy wybor. Z drugiej strony,
            ciarki mnie przechodza, gdybys mial okazje w owym czasie popisac sie
            znajomoscia "tematu".
            • stranger.pl Re: Do Strangera 16.03.05, 17:02
              Żal mi ciebie - wpisujesz się w nowomowę czasów współczesnych - to nie byli
              jacyś mityczni HITLEROWCY tylko NIEMCY (część z nich miała pochodzeni żydowskie
              i to czyste jak np. Hans Frank czy Julius Streicher).
              To Niemcy demokratycznie wyrali sobie Adolfa Hitlera na Kanclerza Rzeszy i dali
              w demokratycznych wyborach władzę NSDAP.
              Wiesz dlaczego ten kulturalny, cywilizowany, mądry naród to zrobił? I czy był
              to przypadek? To nie był przypadek - ale abstrahując już od tego A. Hitler był
              zagrozeniem dla Słowiań których uważał za podludzi a Polskę za
              teren "niemieckiej przestrzeni życiowej". Dlatego to był i jest moim wrogiem.
          • dana33 Re: Do Strangera 16.03.05, 17:03
            stranger, ty tak na serio???? nu, jak to mowi jedna z moich znaomych: szczeka
            mi opadla..... zglaszam ci jutro z samego rana do guiness book of records jako
            tego, ktrego fantazja przekroczyla wszelkie wyobrazenia...
          • mamzerek Re: Do Strangera 16.03.05, 18:01
            stranger.pl napisał:

> Myślisz że dobrze czuł bym się w takim gronie jak: Adolf Hitler
            > (Schicklgruber)

chce cos zrozumiec i ciagle wycieka mi przez palce
            1. antysemici nie lubia zydow
            2. hitler mordowal zydow
            3. hitler byl zydem
            ergo?
            antysemici lubia a jednoczenise nie lubia hitlera?

a moze poprostu hitler byl jednym z tych "dobrych" zydow, prawdziwych, nie
            jakis tam chazar, taki jak obecni czlonkowie naturei karta...

pojecia nie mam
            glupi jestem
            oj wej
    • fredzio54 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:24
      albo jakis SSman
      bo babcia kochala niemcow
      • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:29
        Nie, moja babcia nie kochała Niemców - za mówienie do swojej mamy (mojej
        prapabci) jako 9. letnia dziewczyka został ciężko pobita i skopana przez
        esesmana w okupowanej Polsce.

PS
        Inna sprawa że moja rodzina to po części potomkowie spolonizowanych imigrantów
        z innego kraju.
        • fredzio54 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:51
          to prepacja kochala niemckich polakow ssmanow prdziadek sprzedawal sznapas a
          pre pacja byla materac
          polacy sie cieczyli ze niemcy morduja zydow i wojoja sowjetow
          • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 13:57
            Rób tak dalej a kiedyś na świecie rzeczywiście antysemityzm (stworzony m.in.
            przez takich jak ty i twoje słowa - vide powyższe) będzie normą. Budujesz wrogi
            świat - by lepiej się czuć (i pluć) ale to zawsze wraca o czym już raz Zydzi
            przekonali się. A drwiąc z mojej matki i prabaki nie dajesz mi wyboru co sądzić
            o takich jak ty.
            • fredzio54 Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 14:00
              ja kocham polske ale bez takich palkow jak ty
              dobry polak jak ty znaczy ciemny katolik anytsemita i tchorz an bitwie
              Ja mam moj Erec Israel iDF IAF piekna Natanie i ukrainke
    • stranger.pl Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 16:42
      Julius Streicher (gaulaiter Frankonii, wydawca antysemickiego i
      antykatolickiego "Der Stuermer". Pismo to na swój sposób przypomina - chodzi o
      artykuły atakujące kościół kat. i propagujące pornografię - tygodnik "Nie"
      Jerzego Ubrana.) był z pochodzenia Żydem niemieckim tak jak inny "wydawca"
      pisemek nazistowskich ("Ostary") Lanz, który związał się z Żydówką nazwiskiem
      Liebenfels i nazywał się od tej pory Lanz von Liebenfels
      • negevmc stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 16:58
        Czy moglbys mi powiedziec na jakiej podstawie mozna okreslic narodowosc
        czlowieka.
        Widzisz, mam z tym pewne trudnosci. Nie chodzi mi tu o Zydow tylko wogole
        jak okresla sie narodowosc ?
        Z gory zaznaczam, ze odpowiedzi, ze na podstawie narodowosci rodzicow mnie nie
        satysfakcjonuja bo przeciez to samo pytanie mozna zadac wobec rodzicow.
        Czy da sie wogole powiedziec co determinuje narodowosc ?
        • stranger.pl Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 17:13
          Nie wiem - nie znam się na tym. Tzn. nie podam ci naukowego uzasadnienia które
          zapewne istnieje - poszukaj na necie może coś znajdziesz.

Mogę co najwyżej w tej sprawie zawrzeć swój "prywatny" pogląd - to tożsamość,
          tradycja, więzy krwi, mowy, zwyczajów a czasami tylko świadomość przynależności
          do czegoś z czym się identyfikuje (tradycja) - np. wielu Żydów nie znało
          hebrajskiego a mówiło o sobie jestem Żydem i tworzyli w latach 40. Izrael. To
          samo Polacy, czy możesz sobie wyobrazić, iż podczas powstania styczniowego (XIX
          w.) chłopi żmudzcy (dziś wybrzeże Litwy) śpiewali po żmudzku (bo nie znali
          polskiego) "Jeszcze Polska nie zginęła póki Żmudzini żyją" i z ręcznie robioną
          bronią palną (nawet działami - wydrążyli lufy z pni drzew) uderzali na
          rosyjskie kolumny.
          • negevmc Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 17:38
            stranger.pl napisał:

> Mogę co najwyżej w tej sprawie zawrzeć swój "prywatny" pogląd - to tożsamość,
            > tradycja, więzy krwi, mowy, zwyczajów

Wiezy krwi jak powiedzialem nie satysfakcjonuja mnie. Tradycja, jezyk i
            zwyczaje - zapewne ale jak sam dalej mowisz to jednak nie wszystko.

> a czasami tylko świadomość przynależności do czegoś z czym się identyfikuje
            > (tradycja) - np. wielu Żydów nie znało
            > hebrajskiego a mówiło o sobie jestem Żydem i tworzyli w latach 40. Izrael.

Jezyk oczywiscie tu nie ma nic do rzeczy jak i w przytoczonym przykladzie
            Zmudzinow.
            Pamietam jakis czas temu wyniknela sprawa Polakow w Kazahstanie - jak to sie
            skonczylo ? Oni nie mowili po polsku a jednak twierdzili, ze sa Polakami.

Nie, ja szukam czegos innego - wiem, ze to jest trudne.
            Obawiam, sie, ze wrecz niemozliwe jest "obiektywne" przyporzadkowanie czlowieka
            do narodowosci. Trzeba chyba sie oprzec na jego wlasnym odczuciu.
            Czy nie wydaje Ci sie, ze mozna po prostu delikwenta spytac za kogo sie uwaza
            i sprawa bedzie zalatwiona ?
            • awicenna Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 17:42
              calkowicie ale jest tez inny problem
              narodowosc definiuje najczesciej miejsce urodzenia i samookreslenie rodzicow,
              rzadko sie zdaza aby dziecko okreslilo sie inaczej niz rodzice
              • negevmc Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 17:51
                awicenna napisał:

> calkowicie ale jest tez inny problem
                > narodowosc definiuje najczesciej miejsce urodzenia i samookreslenie rodzicow,
                > rzadko sie zdaza aby dziecko okreslilo sie inaczej niz rodzice

Zapewne, choc znam przypadki.

Miejsce urodzenia oczywiscie nie ma znaczenia, bardziej samookreslenie sie
                rodzicow chociaz zaznaczylem, ze "link" do rodzicow nie bardoz jest
                satysfakcjonujacy bo to samo pytanie mozna zadac wobec rodzicow.
                Mozna powiedziec tak: jestem Polakiem bo moi rodzice byli Polakami.
                Skad wiem, ze byli Polakami ? Bo urodzili sie w Polsce ? bo mowili po polsku -
                jasne jest chyba dla Ciebie, ze to nie argumenty. A wiec moze czuli sie
                Polakami (cokolwiek mialoby to znaczyc). Ok rodzice czuli sie Polakami wiec
                nimi byli zatem i ja nim jestem. Ale ja sie nim nie czuje!
                Urodzilem sie w Belize, mowie po hiszpansku i najbardziej lubie tequille.
                Jestem Polakiem czy nie ?
                • awicenna Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 17:58
                  z tym Belize serio?
                  a do sedna
                  To sa argumenty. Bo kto jak sie identyfiukje wyplywa wlasnie z tych czynnikow,
                  miejsca urodzenia, miejsca wychowania, samookreslenia rodzicow, okreslenia
                  jakiego uzywa wobec Ciebie panstwo w ktorym zyjesz, religia. Te wszystkie
                  czynniki wplywaja na to jak sie ktos okresla. Zalezy zas od kazdej
                  indywidualnej osoby ktory z tych czynnikow jest najwazniajszy. W bardzo duzej
                  mierze ten wybor jest irracjonalny, oparty raczej na uczuciu niz rozsadku.

A jezyki nic do tego nie maja. Ja mowie w trzech i czytam blisko 10. Dziennie
                  uzywam dwoch. Na moje samokreslenie raczej mialo to dla mnie male znacznie
                  • negevmc Re: stranger ja calkiem powaznie sie pytam 16.03.05, 18:33
                    awicenna napisał:

> z tym Belize serio?
                    nie, - oczywiscie zartuje, chcialem podaac jakis "neutralny" przyklad.

> To sa argumenty. Bo kto jak sie identyfiukje wyplywa wlasnie z tych
                    > czynnikow, miejsca urodzenia, miejsca wychowania, samookreslenia rodzicow,
                    > okreslenia
                    > jakiego uzywa wobec Ciebie panstwo w ktorym zyjesz, religia. Te wszystkie
                    > czynniki wplywaja na to jak sie ktos okresla.

Eee z ta religia to malo przekonujace. Wiekszosc narodow europejskich jest
                    chrzescijanskich a sa przeciez roznymi narodami. Te pozostale czynniki, ktore
                    wymieniasz tylko wplywaja na samookreslenie sie - z tym sie zgadzam.
                    Ja jednak sie pytam czy samookreslenie determinuje narodowosc ?
                    Tzn gdy juz sie samookreslilem to wszyscy moga mnie uwazac za tego, ktorego sie
                    okreslilem ? I odwrotnie jesli sie kims nie okreslilem to nikt nie ma prawa
                    mnie za niego uwazac ?
                    Spytam sie inaczej - prosto ale bardzo powaznie. Przy czym nie interesuje mnie
                    tresc odpowiedzi tylko sposob jej znalezienia: Czy Michnik jest Zydem ?
                    Czy Swarzeneger jest Austriakiem ? Czy Dukakis Grekiem ?
                    Czy Polanski jest Polakiem ?!

• aaki czy wsród elity nazistowskiej byłi także i żydzi? 16.03.05, 17:18
          Nie wiem.Nie sprawdze w internecie-a do fachowej literatury nie mam dostępu. Prywatnie przypuszczam że byli. Ale właściwie co z tego wynika? Nic... Utożsamiali się zapewnie z narodowym socjalizmem a nie z judaizmem, torą talmudem-ich ziermią obiecaną miały byc wielkie niemcy
          • negevmc Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 17:42
            aaki napisała:

> Nie wiem.Nie sprawdze w internecie-a do fachowej literatury nie mam dostępu.
            P
            > rywatnie przypuszczam że byli. Ale właściwie co z tego wynika? Nic...
            Utożsamia
            > li się zapewnie z narodowym socjalizmem a nie z judaizmem, torą talmudem-ich
            z
            > iermią obiecaną miały byc wielkie niemcy

Do tego wlasciwie daze. Tyle, ze widzisz i aryjczycy i religijni Zydzi
            "wiedza" kto jest kim - zastanawaim sie skad.

Jeden z tworcow panstwa Izrael zwykl mawiac: Zydem jest ten kto sie za takiego
            uwaza.
            • mamzerek Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 18:17
              moj drogi negevmc

ja siebie uwazam za mozambikanczyka - a te czarne swinie nie chca mnie za niego
              uznac. Co jest, cholera?

a przedtem, jak mieszkalem w USA to sie uwazalem za amerykanina, a te swinie
              yankeskie nie przyznali mi obywatelstwa. Wymagali zebym zdal jakis egzamin
              (mowili ze bardzo prosty i podstawowy) o kulturze, konstytucji i historii USA
              Prosze panow, mowilem, "I was born on the fourth of July, noone more loyal than
              I. I am true red white and blue - yankee doodle to you" a oni: "we don't give
              a shit; get lost Polak"

co prowadzi mnie do poprzedniej fazy - kiedy sie uwazalem za Polaka, jakos
              Polacy mnie za Polaka ani uwazali ani uwazaja...

no wiec z judaizmem jest raczej podobnie.
              Nie wystarczy uwazac sie za Zyda, jezeli matka nie byla zydowka, to trzeba
              najpierw przejsc na judaizm. Po hebrajsku szwiergotac nie obowiazkowo, ale cos
              niecos o judaizmie dowiedzec sie najpierw trzeba, no i do mykwy sie zanurzyc, a
              jak sie jest mezczyzna, to, ranyboga!, kawalek kutasa trzeba obciac!

a tak w nawiasie i na marginesie, to nie wszystko co tutaj o sobie napisalem
              jest prawda,
              ... ale Ty o tym wiesz :-)
              • negevmc Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 18:52
                mamzerek napisał:

> Nie wystarczy uwazac sie za Zyda, jezeli matka nie byla zydowka, to trzeba
                > najpierw przejsc na judaizm. Po hebrajsku szwiergotac nie obowiazkowo, ale
                > cos niecos o judaizmie dowiedzec sie najpierw trzeba, no i do mykwy sie
                > zanurzyc, a jak sie jest mezczyzna, to, ranyboga!, kawalek kutasa trzeba
                > obciac!

Ha Mamzerku Moj Drogi - powiedz mi a ktoz przy zdrowych zmyslach za Zyda by sie
                uwazal gdyby nim nie byl he ? ha ? eee ?

A teraz powaznie:
                Ale jesli mataka jest Zydowka (na razie nie wnikam co to znaczy)to juz
                wystarczy i nie trzeba sie ani czuc ani obcicnac ani obmywac prawda ?

Teraz co to znaczy, ze matka jest Zydowka jesli sie nie czuje nie obcina
                (och cos mi to nie gra z tym obcicnaniem) ani nie obmywa ?
                Wystarczy, ze babcia sie czula ... itp ?

Tzn w koncu byc Zydem == miec zwiazek chocby po kadzieli z judaizmem czyli
                narodowosc zdeterminowana jest wyznawana religia chocby i przez pra-pra-pra
                babke ?
                Przy czym wisz Mamzerku, ze religijni Zydzi chocbys obcial 3 razy i obmywal sie
                10 razydziennie, ponadto recytowal z pamieci tanach, talmud, zohar to i tak
                jesli nie masz mamusi Zydowki to klops... tak naprawde Zydem nie jestes.
                A Ben-Gurion musial jakies rozsadne kryterium przyjac. Wydaje mi sie, ze to
                iscie nomen-omen salomonowe rozwiazanie.

> a tak w nawiasie i na marginesie, to nie wszystko co tutaj o sobie napisalem
                > jest prawda,
                > ... ale Ty o tym wiesz :-)
                No wiem, wiem, ze tak na prawde mamzerkiem nie jestes ;-)))))

A propos konia !
                Po 20 latach przyszlo mi znowu calki liczyc - wyobrazasz sobie ?
                I to gdzie ?! Wlasnie tam, w pracy! Kurcze, siedze i rozwalam przyklad za
                przykladem ;-)

• i-love-2-ski Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 18:56
                  A propos konia !
                  Po 20 latach przyszlo mi znowu calki liczyc - wyobrazasz sobie ?
                  I to gdzie ?! Wlasnie tam, w pracy! Kurcze, siedze i rozwalam przyklad za
                  przykladem ;-)
                  no to wal tego bernoulliego,czy fermata,to przynajmniej ma nogi jak kon:)
                  • mamzerek Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 19:25
                    ani Bernoulli ani Fermat o calkach nic nie wiedzieli. Z przyczyn
                    technicznych...maszyny czasu do tej pory nikt nie zbudowal!
                • mamzerek Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 19:23
                  co do calek:
                  "explicit solutions" czy "numerical methods"?
                  do you need help?
                  • negevmc Re: czy wsród elity nazistowskiej byłi także i ż 16.03.05, 22:12
                    mamzerek napisał:

> co do calek:
                    > "explicit solutions" masz na mysli funkcje pierwotną ? no wiesz , ze
                    S x = x**2/2 a potem podstawiasz granice. To sie nazywa explicit solutions ?
                    Tak, n apoczątku tak chciałem ale okzało sie, że za duzo różnych możliwości i
                    zrezygnowałem.

> czy "numerical methods"?
                    To jest dobrze opracowane w lit. i w sumie muszę tylko interface dorobić.
                    Problem może jedynie powstać w produkcji bo to będzie kilkadziesiąt tysięcy
                    różnych takich całek w ciągu godziny liczyć. Niestety wiesz jak to z tą
                    produkcją jest: nikt nic nie wie.

> do you need help?
                    You'll be the first to know if I do ;-)
    • rattler Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 18:25
      Moze stad - H I P O K R Y C I !!!
      ------------------------------------

Hate mail

Jewish activists opposing the Israeli government's policies face intimidation
      and harassment via email and on the internet. Brian Whitaker reports

www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,1126294,00.html
      --------------------------------------------------------

I mam jeszcze jedno pytanie, skad sie biora u Ciebie te wszystkie uprzedzenia
      do Zydów? Dlaczego jestes zydozercą?
      • i-love-2-ski Re: Stranger czy twoim dziadkiem był Julius Strei 16.03.05, 18:37
        rattler napisał:

> Moze stad - H I P O K R Y C I !!!
        > ------------------------------------
        >
        > Hate mail
        >
        > Jewish activists opposing the Israeli government's policies face intimidation
        > and harassment via email and on the internet. Brian Whitaker reports
        >
        > <a
        href="www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,1126294,00.html"
        target="_blank">www.guardian.co.uk/elsewhere/journalist/story/0,7792,1126294,00.html</a>
        > --------------------------------------------------------
        >
        > I mam jeszcze jedno pytanie, skad sie biora u Ciebie te wszystkie uprzedzenia
        > do Zydów? Dlaczego jestes zydozercą?

no no i co o tym myslec,to gorsze od antysemityzmu Polakow. ja tam bym sie
        oburzyla na miejscu wybranych,zeby takie slowa ladowac w e-maliu do swego.

One came from a rabbi in New York, informing her: "Your soul, my dear, is
        petrified and lost." Another said, menacingly: "Hitler killed the wrong Jews."
        • enedue2 Re: Stranger nie jest żydozercą ! 16.03.05, 21:22
          Jest prawdziwym patriotą i daje odpór wszystkim tym , którzy mówią nieprawdę
          historyczną o Polsce i Polakach. Ot i wszystko! Do swoich żydowskich adwersarzy
          odnosi się na tym forum kulturalnie bez uprzedzeń. Trzeba przyznać, że swoją
          wiedzą i elokwencją gnębi starszych braci w wierze. Ja się cieszę , że jest
          Ktoś taki, który przyciera nosy oszczercom, zwłaszcza jak czytam prasę. Przkład
          z dzisiejszych dosnosów prasowych; Szaron obraża Polaków . Podczas wczorajszego
          spotkania z prezydentem A.Kwaśniewskim premier Israela Arirl Szaron
          zasugerował, że Polacy kolaborowali z nazistami. "To prawda, że mamy berdzo
          gorzkie wspomienia o Polsce, o działaniach nazistów wraz z ich
          kolaborantami" .... .
          STRANGER zyczę wszystkiego dobrego! Jesteś mocny wojownik na tym forum, jak
          biblijny Dawid w walce z Goliatem.
          • fredzio54 Re: Stranger nie jest żydozercą ! 17.03.05, 12:50
            polacy wojowali na strone hitlera wedlug 500 hitlerowskiej dewyzi byli 50
            polakow z pommern schlessien galicien
            wszycy wojowali dal adolfa z nasza i wasza wolnosc
            Moj Nauczycie w szkole byl charaze u Rola Zemierskiego opwiadal mi ze rosjanini
            poslyli Polakow w Hitlerowskicj mandorach sluzyc u berlinga bo wielu polakow
            nie chcieli wojowac nazistwo przesto Anders wycofal sie do palesytny i zostawil
            2500 jwerjow co potem w 1948 wojowali dla erec Israel dla swoje prawdziwej
            ojczyzny
          • szpieg.z.krainy.dreszczowcow enedue2 - Wg WARTOSCI STRANGERA BLUŹNISZ 17.03.05, 13:18
            " Trzeba przyznać, że swoją
            > wiedzą i elokwencją gnębi starszych braci w wierze"

Wg tego ochydnego typka "kto mówi o Zydach, ze sa naszymi starszymi bracmi w
            ierze, ten bluźni" Nie wiem czy wiesz, ze tak mawia o Żydach tez Papież. Masz
            racje stranger dysponuje niesamowita wiedzą. Nawet biedny Papa nie wie że az
            tak bardzo bluźni.
        • szpieg.z.krainy.dreszczowcow i-love-2-ski - BREDZISZ I MYLISZ POJECIA 17.03.05, 13:14
          Demokracja na tym nie polega. Zobacz w słowniku czym jest demokracja.
          Wg mnie mylisz demokrację z wolnościa słowa. Jednak i wolność słowa ma swoje
          granice. Sianie nienawisci rasowej i etnicznej oraz opowiadane w tym celu
          kłamstwa wybiegaja poza granice wolnosci słowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka