marcus_crassus 18.03.05, 07:56 info.onet.pl/1069871,11,item.html jak ktos ma ochote na male sledztwo to niech przedstawi wyniki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 09:37 www.kolbudy.gd.pl/news/?dz=archiwum&poz=2002&a=na_prosbe_papieza Legioniści Chrystusa w Bielkowie Na prośbę Papieża W okolicach Bielkowa powstaje spore miasteczko - centrum edukacji od przedszkola do liceum. Na 30 ha podarowanych Zgromadzeniu Rzymsko-Katolickiemu Legionistów Chrystusa przez Polikarpa Maciejczyka ma uczyć się i pracować ponad 2 tysiące osób. Rozpoczęcie budowy przewidziano wiosną 2004 r. Pomysł budowy ekskluzywnej szkoły, stosującej dużą dyscyplinę, zrodził się kilka lat temu, podczas audiencji u papieża ojca Marciala Maciela, założyciela i dyrektora zgromadzenia Legionistów Chrystusa. Papież zapytał czy taka szkoła mogłaby istnieć w Polsce. Zdaniem Ojca Świętego w Polsce brakuje szkół, które kształciłyby elity. Nie ma miejsca, w którym uczy się młodych ludzi kultury. Legioniści pytanie Papieża potraktowali jak prośbę. Przyjechali do Krakowa i Gdańska. Początkowo zamierzali budować szkołę w Osowej, ale grunt był zbyt drogi (na szkołę potrzeba kilkudziesięciu hektarów, gdyż takie centrum składa się nie tylko z budynków. Są również parki, amfiteatr, przystań) Właśnie wtedy Polikarp Maciejczyk, mieszkaniec Gdańska Wrzeszcza ofiarował Legionistom ziemię w Bielkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Marcus male pytanko- ponoc nie komuch jestes 18.03.05, 12:42 denerwuja cie czyjes inwestycje? Czy ta szkola czy co tam - nie ma byc aby prywatna? co ci do tego? Zajmij sie swoja Sroda ktora zapomina o tym, ze zeby byc dobrym czlowiekiem, nie trzeba byc wyksztalconym, a klamstwo i brak skromnosci to akurat cechy potepiane przez wiele roznych systemow etycznych- nie tylko chrzescijanstwo... Powiedz jej jeszcze o tym, ze gdyby wybrala te biologie, to wiedzialaby, ze kobiety roznia sie jednak od mezczyzn. M. innymi - np tolerancja na alkohol i wynika to jak najbardziej z fizjologii...Nie ma w tym zadnych czarow. Powiedz jej jeszcze o tym, ze geje w Polsce mieliby swiety spokoj, i pewno te potrzebne im prawa- bo przeciez nie parady slubne sa im tak naprawde potrzebne a mozliwosc funkcjonowania w spoleczenstwie gdyby nie takie glupie feministki jak ona. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jak zwykle biedrona wyskoczyla nie na temat. 18.03.05, 12:49 biedrona znow z serduszka piszesz??? to przestan i poszukaj gdzie mnie cos w tej inwestycji denerwuje.a jak nie znajdziesz prosze cie bardzo - jesli nie chcesz zebym bluzgal na ciebie nie odpowiadaj mi bo czytanie ciebie jest ciezkie i pozbawione sensu.nie wiem jak z inwestycji doszlas do fizjologii.. i sie w to wglebiac nie bede. end. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 inwestycje prywatne to zdaje sie na temat 18.03.05, 12:54 SKARBIE. Wiec jak. Bedziesz krecil dalej ten Kogel Mogel? Odpowiedz Link Zgłoś
flondrowaty Nieraz się mówi i pisze 18.03.05, 12:56 kogiel mogiel. Ale to nie zmienia istoty rzeczy. Że ładnie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ???? 18.03.05, 13:00 co ma do mojego pytania kim oni sa (bo nie wiem) sugerowanie ze czegos nie lubie i kogiel mogiel??? biedrona??znow z serduszka bylo i mozdzek wylaczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Alez nie. Bo widzisz wlasnie to dotyczy kraju 18.03.05, 13:05 i niestety ´mozdzek´ a raczej babskie wyczucie jest na swoim miejscu. To ty robisz cos nierichtig- ja- jak najbardziej. O Srodzie glosno na swiecie. O tym przedsiewzieciu, o ktorym tu piszesz- raczej nie... I co? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a co to ma do legionistow chrystusa??? 18.03.05, 13:07 oni sa jakos zwiazani ze sroda???biedrona.co bierzesz???powiedz to tez lykne.dobry towar.totalny odjazd jak widze :) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 jak najbardziej. Bo dzieki takim jak ona 18.03.05, 13:12 opinie w kraju slicznie sie polaryzuja. I odwracaja uwage od tego, co naprawde interesuje komuchow... Marcus- tylko nie mow mi, ze masz problemy z tak prostymi skojarzeniami.. Zapewniam- tu nawet dziecko by sobie poradzilo. Jezeli nie potrafisz posluz sie elektronika- wkliknij swojego Google´a i zobacz jakie linki zwiazane z ta pania ci wyskocza.. I nie mow potem ze komputer jest antyfeminista, antysemita, antyhomoseksualista i antykomunista i katolikiem-dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus kvrwa mac.chce sie dowiedziec czym jest 18.03.05, 13:19 ten zakon!!!bo kvrwa mac nie wiem dotarlo do ciebie to proste pytanie biedrona??? juz kvrwa prosciej nie moge.juz wiesz o co mi chodzi jak sie pytam kim sa legionisci chrystusa??? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 i nie odpowiedzieli ci ? Bo Krystian chyba tak 18.03.05, 13:24 a to ciekawe- zapytaj p. Srody- ona wie na pewno. I doznasz oczekiwanego ukojenia- twojej rzadzy wiedzy.. Bo widzisz madrzy ludzie dowiaduja sie naogol faktow gdy te maja szanse zaistniec- a nie snuja spekulacje przed... Czy mozesz sie przeniesc ze swym pytaniem na watek kraj? Tam na pewno wielu Cie oczekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to pierwsza rzecz w googlach jaka wyskakuje 18.03.05, 13:29 mozna sie domyslec ze nie o to mi chodzilo. biedrona.wez sie odpied0l ode mnie z ta sroda.jestes nienormalna???jak bede chcial pogadac o srodzie to pogadam na twoim watku??? mialem nie bluzgac ale twoj bezsens wyprowadzil mnie juz z rownowagi. interesuje mnie ten zakon a nie twoja sroda!!!!!!!!!!!!!!!11 biedrona zrozumiala lopatologicznie czy powtorzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 nie tlumacz, ze jestes niezrownowazony 18.03.05, 13:36 to mozna przeczytac. Chcialam sie tylko upewnic- i juz mnie nie ma. Zdaje sie ze w tym samym watku w onecie ktos tez juz odpowiedzial. Nudny jestes jak flaki z olejem i niewdzieczny za to ze ci podbilam watek- ale gnij tu- napewno cale stado innych ´prawnikow i autorytetow´ juz czeka by ten wazki watek kontynuowac...Jak mowili stazy okrutni w swej bezposredniosci celtowie- chamstwa nie da sie uleczyc. Jego albo nie ma dzieki wychowaniu- albo jest. I dodam od siebie- ze jak najbardziej sie z tym zgadzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
migselv marcus nie denerwuj sie... 18.03.05, 14:02 Z biedronkami jak to z biedronkami... Ale dziewczyna rzeczywiscie uczepila sie "srody", jak... Moze chciala po prostu podyskutowac z Toba w piatek? Tajemniczy zakon, no coz, moze to jest to:) www.racjonalista.pl/kk.php/s,1476 Ceny rzeczywiscie nie dla mieszkancow okolicznych... rolnikow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Ja nie uczepiam sie jakichs Srod 18.03.05, 14:08 tylko tej konkretnej- a wlasciwie nie jej osoby tylko jej pogladow i dzialan politycznych. A niestety nie jest wyjatkowa. Co do tematu Marcusa- to tak z pewnoscia to mafia- tylko dodam ze kluby rotarianskie - oficjalne sa w takiej nazwie i jest ich pelno- rowniez w Niemczech. Poza organizowaniem szkol, zajmuja sie szeroko pojeta pomoca, wymiana i porozumieniem miedzy religiami i takie tam.. Co zas sie tyczy cen- to owszem - moga w oczy kolec. Ale z drugiej strony jesli cos jest tanie- to tego sie nie ceni.. Mozna tez uczyc za darmo jak silaczka- tyle ze takowe sa w literaturze. Dotad szkoly prywatne katolickie w Polsce byly raczej niezbyt drogie- czy to tez bylo takie godne potepienia? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Ja nie uczepiam sie jakichs Srod 18.03.05, 17:55 wracam na forum , biedroneczko , po wielu dniach intensywnej pracy , ale to jest sol zycia wiec sie nie skarze. Szkola , jak sie mozna zorientowac w poblizu mego zasiedlenia.Jestem zainteresowany , tym bardziej , ze mozliwe sa czesciowe stypendia na poczet kosztow czesnego. Chyba sie domyslam o co chodzi , przy tak zaporowo ustawionej cenie :)))) Zeby roznym spadochroniarzom typu Marcus nie przyszlo do glowy swoje dziecko tam umiescic. A szkola fajna , z dyscyplina i internatem , cos w duchu dobrych szkol brytyjskich , lub cieszacych sie powazaniem w USA szkol katolickich Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Czas pokaze 18.03.05, 18:06 ja tam znowu nie upieram sie przy szkolach z internatami. Tylko aby cena nie czynila mozliwym iz trafia tam glownie potomkowie Urbanow i tatusiow z SLD z takowa kultura i tradycja. W kazdym razie w szkolach ewangelickich i katolickich w Niemczech bynajmniej nie cena jest zapora ale rozmowa wstepna z dzieckiem i rodzicami. Oni w tych szkolach chca miec kulturalnych rodzicow - otwartych na innych ludzi a nie z predyspozycjami do rasizmu w dowolnej formie.. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 ale co mi sie podoba z linku 18.03.05, 18:17 tego migs- cos tam- to ten autor tekstu m. Agnosiewicz- wychodzi na to ze agnostyka jest dziedziczna ;). Bo juz przodkowie tego pana - przybierajac takowe nazwisko musieli najwyrazniej miec jasno okreslone poglady w kwestiach religijnych... Hi, hi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Czas pokaze 18.03.05, 18:25 biedroneczko , sa rozne szkoly , mowie o moim otoczeniu , bo przelecialem temat dokladnie w zeszlym roku.Dobierasz do dziecka , jego potrzeb szeroko rozumianych , bo to ty jako rodzic podpowiedzialny jestes za jego wychowanie, Czemu , w GB nikogo nie bulwersuja szkoly o takim samym modelu edukacji . Z duzymi wymaganiami i duza dyscyplina Od co najmniej 15 lat dzoala w mojej okolicy tzw szkola amerykanska , z czesnym jeszcze wyzszym.Umknela uwadze Markussa Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 A to fakt 18.03.05, 18:44 i w wielu poziom w dodatku do tego czesnego byl marnawy. Moze sie teraz cos poprawilo, ale bylo kiepsko. Ja tylko mowie ze nie przepadam za internatami. A za roznymi szkolami- jak najbardziej. Na tym polega rynek. Szkoly panstwowe na wsi niewiele maja do zaoferowania. Sluchaj- musze uciec bo glowa mi po prostu peka- nie dlatego, ze nie chce kontynuowac. No i musze do dzieciakow- zeby nie bylo jak w internacie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus no wlasnie o to mi chodzi-tyle ze do racjonalisty 18.03.05, 14:42 mam stosunek dosc sceptyczny.oni tez przeginaja w druga strone.wiec ich opinia to dla mnie taka odwrotnosc tego co mowi opus dei.jednak to co znalazlem w necie rzeczywiscie raczej jest swietnym materialem o sekretach kosciola bbs.babycenter.com/board/baby/babyfamily/5714/thread/1774147 www.protestantedigital.com/hemeroteca/006/spain.htm p206.ezboard.com/fsnapsurvivorsnetworkfrm21.showMessage?topicID=6.topic www.geocities.com/whorlegionairesofchrist/ Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez biedronko 18.03.05, 13:39 czy Ty wszystkich niewierzacych automatycznie uwazasz za komuchow???? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Maniek - zapraszam na watek o Srodzie 18.03.05, 13:42 tam zdaje sie mowilam o niej- i o tym co wyskakuje z kompa.. To tak na dzien dobry Ci powiem - zebys nie mogl mi tych skojarzen zarzucic. Nic nie poradze na to- ze komputer tak brzydka te ´szlachetna osobe´ oskarza... Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez biedronko przepraszam 18.03.05, 13:44 ale ja naprawde nie mam za bardzo pojecia w tej chwili co chesz mi powiedziec: (((( Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 W takim razie nie rozumiesz tez 18.03.05, 13:46 tego - co piszesz pod spodem w swoich wlasnych tekstach- czyli: ´zapraszam do mojego watku´ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: W takim razie nie rozumiesz tez 18.03.05, 13:48 chodzi mi o reszte biedronko, nie o zaproszenie do watku Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a mozemy porozmawiac na tamtym watku? 18.03.05, 14:03 Bo to tego pytania dotyczy- zawsze uroczy Marcus mnie wykopal stad- wiec po co mam sie tu krecic? Robisz to swiadomie? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: a mozemy porozmawiac na tamtym watku? 18.03.05, 14:10 nie wiem co masz na mysli ze robie swiadomie, mysliesz ze mi zalezy abys tu byla? nie, wcale nie, moge sie przeniesc na Twoj watek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 13:08 Legioniści Chrystusa są oczywiście Celtami. Tak jak Apostołowie Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 13:56 nie wiem i prawdę mówiąc mało mnie to interesuje Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kowal04 JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 13:59 JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. Pod Gdańskiem powstaje największy w Polsce kompleks edukacyjny. Teren podarował zagadkowy biznesmen, a szkołę stawia równie tajemniczy zakon - Legioniści Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 17:57 a ty nie jestes zagadkowy , jestes latwym do rozszyfrowania idiota Odpowiedz Link Zgłoś
maxxo Re: JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 18:00 no straszne - coraz wieksza konkurencja na rynku :) Odpowiedz Link Zgłoś