Dodaj do ulubionych

kim sa "legionisci Chrystusa"???

18.03.05, 07:56
info.onet.pl/1069871,11,item.html
jak ktos ma ochote na male sledztwo to niech przedstawi wyniki :)
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 09:37
      www.kolbudy.gd.pl/news/?dz=archiwum&poz=2002&a=na_prosbe_papieza
      Legioniści Chrystusa w Bielkowie

Na prośbę Papieża

W okolicach Bielkowa powstaje spore miasteczko - centrum edukacji od
      przedszkola do liceum.

Na 30 ha podarowanych Zgromadzeniu Rzymsko-Katolickiemu Legionistów Chrystusa
      przez Polikarpa Maciejczyka ma uczyć się i pracować ponad 2 tysiące osób.
      Rozpoczęcie budowy przewidziano wiosną 2004 r.
      Pomysł budowy ekskluzywnej szkoły, stosującej dużą dyscyplinę, zrodził się
      kilka lat temu, podczas audiencji u papieża ojca Marciala Maciela, założyciela
      i dyrektora zgromadzenia Legionistów Chrystusa. Papież zapytał czy taka szkoła
      mogłaby istnieć w Polsce. Zdaniem Ojca Świętego w Polsce brakuje szkół, które
      kształciłyby elity. Nie ma miejsca, w którym uczy się młodych ludzi kultury.

Legioniści pytanie Papieża potraktowali jak prośbę. Przyjechali do Krakowa i
      Gdańska. Początkowo zamierzali budować szkołę w Osowej, ale grunt był zbyt
      drogi (na szkołę potrzeba kilkudziesięciu hektarów, gdyż takie centrum składa
      się nie tylko z budynków. Są również parki, amfiteatr, przystań) Właśnie wtedy
      Polikarp Maciejczyk, mieszkaniec Gdańska Wrzeszcza ofiarował Legionistom ziemię
      w Bielkowie.
      • marcus_crassus a moze blizej??? 18.03.05, 09:40
        to nietrudno znalezc :)
    • biedronka24 Marcus male pytanko- ponoc nie komuch jestes 18.03.05, 12:42
      denerwuja cie czyjes inwestycje? Czy ta szkola czy co tam - nie ma byc aby
      prywatna? co ci do tego?
      Zajmij sie swoja Sroda ktora zapomina o tym, ze zeby byc dobrym czlowiekiem, nie
      trzeba byc wyksztalconym, a klamstwo i brak skromnosci to akurat cechy potepiane
      przez wiele roznych systemow etycznych- nie tylko chrzescijanstwo...
      Powiedz jej jeszcze o tym, ze gdyby wybrala te biologie, to wiedzialaby, ze
      kobiety roznia sie jednak od mezczyzn. M. innymi - np tolerancja na alkohol i
      wynika to jak najbardziej z fizjologii...Nie ma w tym zadnych czarow.
      Powiedz jej jeszcze o tym, ze geje w Polsce mieliby swiety spokoj, i pewno te
      potrzebne im prawa- bo przeciez nie parady slubne sa im tak naprawde potrzebne a
      mozliwosc funkcjonowania w spoleczenstwie gdyby nie takie glupie feministki jak ona.
      • marcus_crassus jak zwykle biedrona wyskoczyla nie na temat. 18.03.05, 12:49
        biedrona znow z serduszka piszesz???

to przestan i poszukaj gdzie mnie cos w tej inwestycji denerwuje.a jak nie znajdziesz prosze cie bardzo - jesli nie chcesz zebym bluzgal na ciebie nie odpowiadaj mi bo czytanie ciebie jest ciezkie i pozbawione sensu.nie wiem jak z inwestycji doszlas do fizjologii..

i sie w to wglebiac nie bede.

end.
        • biedronka24 inwestycje prywatne to zdaje sie na temat 18.03.05, 12:54
          SKARBIE. Wiec jak. Bedziesz krecil dalej ten Kogel Mogel?
          • flondrowaty Nieraz się mówi i pisze 18.03.05, 12:56
            kogiel mogiel. Ale to nie zmienia istoty rzeczy. Że ładnie powiedziane.
          • marcus_crassus ???? 18.03.05, 13:00
            co ma do mojego pytania kim oni sa (bo nie wiem) sugerowanie ze czegos nie lubie i kogiel mogiel???

biedrona??znow z serduszka bylo i mozdzek wylaczylo?
            • biedronka24 Alez nie. Bo widzisz wlasnie to dotyczy kraju 18.03.05, 13:05
              i niestety ´mozdzek´ a raczej babskie wyczucie jest na swoim miejscu. To ty
              robisz cos nierichtig- ja- jak najbardziej. O Srodzie glosno na swiecie.
              O tym przedsiewzieciu, o ktorym tu piszesz- raczej nie...
              I co?
              • marcus_crassus a co to ma do legionistow chrystusa??? 18.03.05, 13:07
                oni sa jakos zwiazani ze sroda???biedrona.co bierzesz???powiedz to tez lykne.dobry towar.totalny odjazd jak widze :)
                • biedronka24 jak najbardziej. Bo dzieki takim jak ona 18.03.05, 13:12
                  opinie w kraju slicznie sie polaryzuja. I odwracaja uwage od tego, co naprawde
                  interesuje komuchow...
                  Marcus- tylko nie mow mi, ze masz problemy z tak prostymi skojarzeniami..
                  Zapewniam- tu nawet dziecko by sobie poradzilo.
                  Jezeli nie potrafisz posluz sie elektronika- wkliknij swojego Google´a i zobacz
                  jakie linki zwiazane z ta pania ci wyskocza.. I nie mow potem ze komputer jest
                  antyfeminista, antysemita, antyhomoseksualista i antykomunista i katolikiem-dobrze?
                  • marcus_crassus kvrwa mac.chce sie dowiedziec czym jest 18.03.05, 13:19
                    ten zakon!!!bo kvrwa mac nie wiem

dotarlo do ciebie to proste pytanie biedrona???

juz kvrwa prosciej nie moge.juz wiesz o co mi chodzi jak sie pytam kim sa legionisci chrystusa???
                    • biedronka24 i nie odpowiedzieli ci ? Bo Krystian chyba tak 18.03.05, 13:24
                      a to ciekawe- zapytaj p. Srody- ona wie na pewno. I doznasz oczekiwanego
                      ukojenia- twojej rzadzy wiedzy..
                      Bo widzisz madrzy ludzie dowiaduja sie naogol faktow gdy te maja szanse
                      zaistniec- a nie snuja spekulacje przed...
                      Czy mozesz sie przeniesc ze swym pytaniem na watek kraj? Tam na pewno wielu Cie
                      oczekuje...
                      • marcus_crassus to pierwsza rzecz w googlach jaka wyskakuje 18.03.05, 13:29
                        mozna sie domyslec ze nie o to mi chodzilo.

biedrona.wez sie odpied0l ode mnie z ta sroda.jestes nienormalna???jak bede chcial pogadac o srodzie to pogadam na twoim watku???

mialem nie bluzgac ale twoj bezsens wyprowadzil mnie juz z rownowagi.

interesuje mnie ten zakon a nie twoja sroda!!!!!!!!!!!!!!!11

biedrona zrozumiala lopatologicznie czy powtorzyc?
                        • biedronka24 nie tlumacz, ze jestes niezrownowazony 18.03.05, 13:36
                          to mozna przeczytac. Chcialam sie tylko upewnic- i juz mnie nie ma.
                          Zdaje sie ze w tym samym watku w onecie ktos tez juz odpowiedzial. Nudny jestes
                          jak flaki z olejem i niewdzieczny za to ze ci podbilam watek- ale gnij tu-
                          napewno cale stado innych ´prawnikow i autorytetow´ juz czeka by ten wazki watek
                          kontynuowac...Jak mowili stazy okrutni w swej bezposredniosci celtowie- chamstwa
                          nie da sie uleczyc. Jego albo nie ma dzieki wychowaniu- albo jest. I dodam od
                          siebie- ze jak najbardziej sie z tym zgadzam..
                        • migselv marcus nie denerwuj sie... 18.03.05, 14:02
                          Z biedronkami jak to z biedronkami...
                          Ale dziewczyna rzeczywiscie uczepila sie "srody", jak... Moze chciala po prostu
                          podyskutowac z Toba w piatek?

Tajemniczy zakon, no coz, moze to jest to:)
                          www.racjonalista.pl/kk.php/s,1476
                          Ceny rzeczywiscie nie dla mieszkancow okolicznych... rolnikow:)))
                          • biedronka24 Ja nie uczepiam sie jakichs Srod 18.03.05, 14:08
                            tylko tej konkretnej- a wlasciwie nie jej osoby tylko jej pogladow i dzialan
                            politycznych. A niestety nie jest wyjatkowa.
                            Co do tematu Marcusa- to tak z pewnoscia to mafia- tylko dodam ze kluby
                            rotarianskie - oficjalne sa w takiej nazwie i jest ich pelno- rowniez w
                            Niemczech. Poza organizowaniem szkol, zajmuja sie szeroko pojeta pomoca, wymiana
                            i porozumieniem miedzy religiami i takie tam..
                            Co zas sie tyczy cen- to owszem - moga w oczy kolec. Ale z drugiej strony jesli
                            cos jest tanie- to tego sie nie ceni.. Mozna tez uczyc za darmo jak silaczka-
                            tyle ze takowe sa w literaturze. Dotad szkoly prywatne katolickie w Polsce byly
                            raczej niezbyt drogie- czy to tez bylo takie godne potepienia?
                            • krystian71 Re: Ja nie uczepiam sie jakichs Srod 18.03.05, 17:55
                              wracam na forum , biedroneczko , po wielu dniach intensywnej pracy , ale to
                              jest sol zycia wiec sie nie skarze.
                              Szkola , jak sie mozna zorientowac w poblizu mego zasiedlenia.Jestem
                              zainteresowany , tym bardziej , ze mozliwe sa czesciowe stypendia na poczet
                              kosztow czesnego.
                              Chyba sie domyslam o co chodzi , przy tak zaporowo ustawionej cenie :))))
                              Zeby roznym spadochroniarzom typu Marcus nie przyszlo do glowy swoje dziecko
                              tam umiescic.
                              A szkola fajna , z dyscyplina i internatem , cos w duchu dobrych szkol
                              brytyjskich , lub cieszacych sie powazaniem w USA szkol katolickich
                              • biedronka24 Czas pokaze 18.03.05, 18:06
                                ja tam znowu nie upieram sie przy szkolach z internatami. Tylko aby cena nie
                                czynila mozliwym iz trafia tam glownie potomkowie Urbanow i tatusiow z SLD z
                                takowa kultura i tradycja. W kazdym razie w szkolach ewangelickich i
                                katolickich w Niemczech bynajmniej nie cena jest zapora ale rozmowa wstepna z
                                dzieckiem i rodzicami. Oni w tych szkolach chca miec kulturalnych rodzicow -
                                otwartych na innych ludzi a nie z predyspozycjami do rasizmu w dowolnej formie..
                                • biedronka24 ale co mi sie podoba z linku 18.03.05, 18:17
                                  tego migs- cos tam- to ten autor tekstu m. Agnosiewicz- wychodzi na to ze
                                  agnostyka jest dziedziczna ;). Bo juz przodkowie tego pana - przybierajac takowe
                                  nazwisko musieli najwyrazniej miec jasno okreslone poglady w kwestiach
                                  religijnych...
                                  Hi, hi. ;)
                                • krystian71 Re: Czas pokaze 18.03.05, 18:25
                                  biedroneczko , sa rozne szkoly , mowie o moim otoczeniu , bo przelecialem temat
                                  dokladnie w zeszlym roku.Dobierasz do dziecka , jego potrzeb szeroko
                                  rozumianych , bo to ty jako rodzic podpowiedzialny jestes za jego wychowanie,
                                  Czemu , w GB nikogo nie bulwersuja szkoly o takim samym modelu edukacji .
                                  Z duzymi wymaganiami i duza dyscyplina
                                  Od co najmniej 15 lat dzoala w mojej okolicy tzw szkola amerykanska , z czesnym
                                  jeszcze wyzszym.Umknela uwadze Markussa
                                  • biedronka24 A to fakt 18.03.05, 18:44
                                    i w wielu poziom w dodatku do tego czesnego byl marnawy. Moze sie teraz cos
                                    poprawilo, ale bylo kiepsko. Ja tylko mowie ze nie przepadam za internatami. A
                                    za roznymi szkolami- jak najbardziej. Na tym polega rynek. Szkoly panstwowe na
                                    wsi niewiele maja do zaoferowania.
                                    Sluchaj- musze uciec bo glowa mi po prostu peka- nie dlatego, ze nie chce
                                    kontynuowac. No i musze do dzieciakow- zeby nie bylo jak w internacie.
                          • marcus_crassus no wlasnie o to mi chodzi-tyle ze do racjonalisty 18.03.05, 14:42
                            mam stosunek dosc sceptyczny.oni tez przeginaja w druga strone.wiec ich opinia to dla mnie taka odwrotnosc tego co mowi opus dei.jednak to co znalazlem w necie rzeczywiscie raczej jest swietnym materialem o sekretach kosciola

bbs.babycenter.com/board/baby/babyfamily/5714/thread/1774147
                            www.protestantedigital.com/hemeroteca/006/spain.htm
                            p206.ezboard.com/fsnapsurvivorsnetworkfrm21.showMessage?topicID=6.topic
                            www.geocities.com/whorlegionairesofchrist/
      • manny_ramirez biedronko 18.03.05, 13:39
        czy Ty wszystkich niewierzacych automatycznie uwazasz za komuchow????
        • biedronka24 Maniek - zapraszam na watek o Srodzie 18.03.05, 13:42
          tam zdaje sie mowilam o niej- i o tym co wyskakuje z kompa.. To tak na dzien
          dobry Ci powiem - zebys nie mogl mi tych skojarzen zarzucic. Nic nie poradze na
          to- ze komputer tak brzydka te ´szlachetna osobe´ oskarza...
          • manny_ramirez biedronko przepraszam 18.03.05, 13:44
            ale ja naprawde nie mam za bardzo pojecia w tej chwili co chesz mi powiedziec:
            ((((
            • biedronka24 W takim razie nie rozumiesz tez 18.03.05, 13:46
              tego - co piszesz pod spodem w swoich wlasnych tekstach-
              czyli:
              ´zapraszam do mojego watku´ ;)
              • manny_ramirez Re: W takim razie nie rozumiesz tez 18.03.05, 13:48
                chodzi mi o reszte biedronko, nie o zaproszenie do watku
                • biedronka24 a mozemy porozmawiac na tamtym watku? 18.03.05, 14:03
                  Bo to tego pytania dotyczy- zawsze uroczy Marcus mnie wykopal stad- wiec po co
                  mam sie tu krecic?
                  Robisz to swiadomie?
                  • manny_ramirez Re: a mozemy porozmawiac na tamtym watku? 18.03.05, 14:10
                    nie wiem co masz na mysli ze robie swiadomie, mysliesz ze mi zalezy abys tu
                    byla?
                    nie, wcale nie, moge sie przeniesc na Twoj watek:)))
    • wujcio44 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 13:08
      Legioniści Chrystusa są oczywiście Celtami. Tak jak Apostołowie Chrystusa.
    • losiu4 Re: kim sa "legionisci Chrystusa"??? 18.03.05, 13:56
      nie wiem i prawdę mówiąc mało mnie to interesuje

Pozdrawiam

Losiu
    • kowal04 JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 13:59
      JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA.
      Pod Gdańskiem powstaje największy w Polsce kompleks
      edukacyjny. Teren podarował zagadkowy biznesmen,
      a szkołę stawia równie tajemniczy
      zakon - Legioniści Chrystusa.

• krystian71 Re: JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 17:57
        a ty nie jestes zagadkowy , jestes latwym do rozszyfrowania idiota
      • maxxo Re: JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA. 18.03.05, 18:00
        no straszne - coraz wieksza konkurencja na rynku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka