zuzanna6 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:44 chciałam napisać wiersz PAPIEŻOWI nie mogłam..... łza za łzą leci wielkiemu człowiekowi niech piszą wielcy poeci Ojcze Świety choć wiem, że nadal jesteś z nami to nie potrafie sobie poradzić ze smutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
marc261 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:47 ...Spotkał już Swojego Mistrza i Jego Matkę... Żegnaj Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.marczak Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:47 Dziękuję Bogu, za to, że Ciebie nam dał. Dziękuje, dziękuję, dziękuję... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
moon21 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:47 Śpieszmy sie kochac ludzi tak szybko ochoodza...Nadal nie wierze w to co sie stalo...kiedy uwieze?Nie wiem...bol... Odpowiedz Link Zgłoś
angelika_w Spoczywaj w pokoju! [*] 03.04.05, 12:55 Ojcze! Pozostaniesz na zawsze w moim sercu i umyśle! Jak my teraz będziemy żyć bez Ciebie??? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
fugazi11 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:55 Ojcze Swiety, Ty byles inspiracja naszego narodu i na pewno przez bardzo dlugi czas nia pozostaniesz. To Tobie Polski narod zawdziecza odzyskanie wolnosci, Twojej odwadze, intelektowi, bystrosci umyslu. Jestes najwiekszym Polakiem ostatnich lat, ktory wywarl swoje pietno na swoim pokoleniu, pokoleniu po nim nastepujacym i ktory bedzie mial wplyw na wszystkie kolejne pokolenia Polakow. Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach. Odpoczywaj w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:51 Odszedl wielki Polak, czesc jego pamieci. Zmienil styl sprawowania wladzy papiezy, to jego zasluga dla Kosciola. Przyczynil sie do upadku komunizmu i ostro krytykowal niedociagniecia ustroju kapitalistycznego, to jego zasluga dla Swiata. Juz niedlugo habemus papam. Zyczylbym sobie odwaznego reformatora Kosciola. Pax Domini sit semper vobiscum. Odpowiedz Link Zgłoś
gawelek Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:56 Duzo dobrego zrobil i wspanialym byl czlowiekiem. Gawel Odpowiedz Link Zgłoś
loquin Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:08 Zanim jednak nastapi okres reform Koscielnych, zycze kard. Ratzingerowi wladze papieska. Jest on wlasciwym kontynuatorem misji Jana Pawla II i godnym nastepca. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia_k Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:53 przede wszystkim Człowiek, Wielki Człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
yasza Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:01 ['][']['][']['] Nigdy nie myślałam, że to nastapi.. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Żegnaj 03.04.05, 12:58 Ojcze Święty - uczyniłeś me życie godnym człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
elzum Re: Żegnaj, Ojcze 03.04.05, 13:10 Odszedłeś, ale nie z mojego serca.. Byłeś Wielkim Człowiekiem i dzięki Tobie nauczyłem się lepiej żyć. Żegnaj, Ojcze Święty [*] Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkair Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:03 Długo się zastanowiałam co napisać. Żadne słowa nieokreślą tego co czujemy. Wiem jednak napewno, że łzy które są wylewane - to nie nad NIM czy za NIM, lecz za nas, bo pozostaliśmy z "pustką"! Odpowiedz Link Zgłoś
wlazarczyk Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:04 Żegnam i dziękuję za wszystko. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_khorda Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:28 Nie jestem godny cokolwiek pisac. Cześć pamięci Prawdziwego Człowieka.[*] Odpowiedz Link Zgłoś
ludolfina12 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:06 Żadne słowa nie wystarczą... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
happygirl32 Wierzę w życie 03.04.05, 13:07 Karol Wojtyła, Jan Paweł II, Wielki Człowiek, Papież, Syn Maryi - miał wiele imion, różnie go nazywano, teraz pewnie dojdzie do nich wszyskich przymiotnik WIELKI. Ale bez względu na to kim w danym momencie był, bez względu na cierpienie po śmierci bliskich, na świadczenie o wielkim festiwalu śmierci w czasie II wojny światowej, własny ból umierania - ten Człowiek zawsze wierzył w Życie! Wierzył w Miłość, Dobro, Nadzieję. To wszystko znalazł w Bogu, ale potrafił to też przekazać niewierzącym. A razem z tym wszystkim Pokój. Pogodny młody wysportowany, inteligentny, mądry, głęboko wierzący, cierpiący, godny, pokorny, otwarty... Takim go znaliśmy. Takim był. I takim w nas pozostanie. W pamięci, modlitwach, czynach... Ale ja dalej czuję jego obecność w Rzymie i w Polsce. On jeszcze i tam i tu jest. Wierzę, że żyje i będzie żył wiecznie. A moze TAM jeszcze więcej moze zrobić jak na ziemi? Przeciez jest jeszcze bliżej Tej i Tego, dla których poświecił swe życie i swą śmierć. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Totus Tuss Mój Ojcze [*] 03.04.05, 13:10 Drogi Ojcze Św,to taki mój list do Ciebie...Jest tu tylko kropla Twoich zasług w Oceanie Dokonań i w Kosmosie Twojego autorytetu... "Wzniosłeś Sobie pomnik trwalszy niź ze spichżu.." Drogi Ojcze Św. Jesteś największym autorytetem świata, Jesteś Wielkim Polakiem i Człowiekiem Czynu. To co w tej chwili się dzieję to jest Twoja Najwiekszą Pielgrzymka, Tylko Ty potrafiłeś i potrafisz jednoczyć narody i to nie siła walki, siłą pięści, a siłą woli, słowa i przekonania. Twój Hart Ducha jest dla wszystkich przykładem, drogą postępowania na przyszłość. Byłem dziś w Kościele Św. Anny na warszawskiej starówce,tam gdzie i Ty byłeś ,pomodliłem się jak chyba wszyscy ludzie na tym świecie, wierzący, niewierzący, muzułmanie, chrześcijanie, buddyści i hindusi..Nie ma takiej osoby na świecie, która By Cie nie znała, nie ma takiej osoby na świecie, która niedoceniała by to co Uczyniłeś dla pokoju. Spójrz na to co zrobiłeś z ludźmi, czy ktokowlwiek inny na świecie potrafił tak mocno, tak solidarnie zjednoczyć wszystkich ludzi w jednej sprawie? Nie da się zatrzymać łez, gdybym nawet chciał, ale nie potrafie..nie umiem..Ja miałem zaledwie kilka miesięcy, gdy zostałeś wybrany na Papieża, nie wiedziałem nic wtedy o całym świecie, nie wiedziałem co sie działo wtedy w Polsce czy na świecie. Teraz wiem, że jestem jednym z wielu świadków Twojej choroby, Twojego męczeństwa za nasz lud. Teraz wiem, jak wiele dałeś w życie czlowieka, jak potrafiłeś wskrzesić dusze by się nie poddawała w walce, by potrafiła przezwyciężyć zło nie czyniąc nic złego..Ty jesteś jedyny i jedyny pozostaniesz, nie ma nikogo innego takiego jak TY. Ty jesteś jak Mojżesz, który swój lud wiedzie do Swojej Ziemi, to krainą u Ciebie Drogi Ojcze Św. był pokój, pokój wszystkich narodów na Ziemi, pokój wszystkich ludzi. Spójrz teraz co Uczyniłeś..Spójrz ile ludzi idzie za Tobą i do Ciebie..Kto jak nie Ty jest największym autorytetem, który potrafi dać tyle ciepła z siebie,tyle dobroci, nie chcąc nic w zamian.. Smutek i żal w nasze serca się wkradł, wszystko ucichło, nie ma gwaru, nie ma śmiechu, radości..dlaczego? Odpowiedź już znasz.. Jesteś Największy z Największych...dlatego.. Kochamy Cię..Następco Piotra.... Odpowiedz Link Zgłoś
bo23 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 13:11 NAWET SWOJĄ ŚMIERCIĄ JEDNOCZY ŚWIAT, KTÓRY WTEJ CHWILI TRWA W MODLITWIE. DZIĘKUJĘ CI ZA WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
s108 Dalajlama opłakuje odejście Jana Pawła II 03.04.05, 13:11 ratujtybet.org/news.php?id=159 Odpowiedz Link Zgłoś
ospf110 Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach. 03.04.05, 13:13 Bedzie nam Ciebie bardzo brakowalo. Byles Wielki i jako taki pozostaniesz w naszej pamieci. Dziekujemy Ci Ojcze Swiety. Odpowiedz Link Zgłoś