mbulele 20.04.05, 21:28 Czy macie tam w większych miastach jakieś niedrogie hostelsy dla młodzieży albo studentów(10-20 dolców/dzień) bo wybieram się niedługo do Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-love-2-bike Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 21:30 mbulele napisał: > Czy macie tam w większych miastach jakieś niedrogie hostelsy dla młodzieży > albo studentów(10-20 dolców/dzień) bo wybieram się niedługo do Izraela? mbulele ty lepiej pojedz do niedrogiego hostelsu w soeto,tam sami swoi,latarnie wysokie wiec i zbic nie mozna a folklor zobaczysz pierwsza klasa,tez niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mbulele Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 21:34 ale mówie o hostelsach, wieloosobowe pokoje, pietrowe łóżka... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 do aki i mbulele 20.04.05, 21:38 aki, choc raz napisz cos a nie daj sie ciagnac za jezyk... mbulele, ja szukalam dla aki w jerozolimie jakies locum i najtansze co znalazlam, to bylo w polskim domu na starym miescie (jest tes polski dom w nowej jerozolimie, ale akurat w te dnie, kiedy aki byl, nie bylo miejsc) za 20$ dziennie ze sniadaniem. aki potem jak lazil po starym miescie to znalazl jeszze pare youth hostels arabskich, ktore podobno byly tansze albo w tej samej cenie. wiec niech aki dokladnie powie. w kazdym miescie israelskim sa schroniska mlodziezowe. wejdz w internet i znajdziesz. nie wiem kiedy chcesz przyjechac, ale nie zapominaj, ze teraz sa swieta i wszystko juz pelne. lepiej zawsze zamowic z gory.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: do aki i mbulele 20.04.05, 21:42 te hotele w arabskiej jesrozolimie to chyba tez ok 20 dolców.ogladalem jeden standart przyzwoity Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do aki i mbulele 20.04.05, 21:43 tak, ale ja szukalam pojedynczego pokoju, a nie kilkuosobowego. te moga byc tansze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki mbulele- miłej zabawy 20.04.05, 21:50 www.hostelz.com/view.php/Israel__Jerusalem_Hostels Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: mbulele- miłej zabawy 20.04.05, 21:58 ty masz lepsze linki ode mnie, aki... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: mbulele- miłej zabawy 20.04.05, 22:00 zbyt rzadko bywasz w muslim quarter hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 21:38 www.youth-hostels.org.il/youth-hostels/english.html Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 21:42 ale fajny link, aki, tego nie mialam... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wann Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 22:09 Kiedy ja bylem w Izraelu, w Jerozlimie w 1996 roku to nocowalem w wysokim hotelu nie tak daleko Starego Miasta. Nazwy juz nie pamietam. Standardem nie zachwycal, ale tez nie byl drogi. No ale czasy sie zmieniaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 22:14 w jakiej czesci miasta, wann? nie masz pojecia, jak sie od tego czasu zmienila okolica wokol murow starego miasta z obu stron.... doszlo mase hoteli w obu czesciach, szosa, a teraz tez rozkopane, bo robia tunel dla rozladowania ruchu... Odpowiedz Link Zgłoś
wann Re: Pytania do Dany33. 20.04.05, 22:36 Nie moga sobie przypomniec nazw ulic ani nazwy hotelu. Ale pamietam, ze do starego miasta szlo sie piechota lekko w dol. To bylo na prawde blisko. Sam hotel byl jedynym wysokim budynkiem w okolicy. Moze do jutra sobie cos wiecej przypomne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aldo59 przyjacielu! 20.04.05, 22:42 jakbym był w Jerozolimie to by mi bylo szkoda czasu na spanie. W dzień wędrówki po Starym Mieście a w nocy pogaduszki w zacisznych knajpkach. Na spanie przyjdzie czas na emeryturze. Chyba żeby się przespać na ławeczce bo tam pewnie teraz ciepło?! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przyjacielu! 20.04.05, 22:54 aldo, jakie zaciszne knajpki i do tego otwarte cala noc???? w jerozolimie???? jak cos jest otwarte (oprocz diskotek i pubow) do 12 to juz jestesmy szczesciarze, bo jakies 20 lat temu to jak o 19 zamykali sklepy, to o 19:15 zywej duszy na ulicach nie bylo.... :)))) w tel avivie, to owszem, ale jerozolima to miasto hmmm, spokojne, powiedzmy.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mbulele Re: Pytania do Dany33. 22.04.05, 00:38 Dzieki za informacje - Danie, Aaki i Aldo. Jak bede porobie troche zdjec i zapodam na F Turystycznym - Zdjecia z Podrozy. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś