dana33 24.04.05, 20:41 siodmy prezydent israel, bratanek pierwszego prezydenta israela. byl swietnym strategiem, pilotem i zawsze mowil dokladnie to co myslal. szkoda, ze go juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki Re: Ezer Weizmann nie zyje 24.04.05, 20:48 www.izrael.badacz.org/historia/biografia_weizman.html tyle sie dowiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 24.04.05, 21:12 pamietam, jak zostal wybrany prezydentem. wszyscy oczekiwali dlugiej przemowy, jak to przy takich okolocznosciach. a on stal przez chwile przy mikrofonie, potem sie usmiechnal od ucha do ucha i powiedzial: duzo bym dal za to, zeby wiedziec, co moj wujek o mnie teraz mysli.... pamietam tez, ze wywolal skandal, nazywajac jedna z naszych czlonkin knessetu "mädele", co znaczy, dziewczynka po zydowsku... idiotka obrazila sie, zamiast posmiac sie razem z nim.... jutro pewnie bedzie piala na jego temat poematy.... jego syn zostal ciezko ranny w ktorejs z wojen a potem zginal razem ze swoja zona w wypadku samochodowym. ezer weizman ma jeszcze corke. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: No Danusiu prosze cie o uswiadomienie mi! 25.04.05, 00:18 Nie mam nic do osoby Weizmanna tylko do histori. Urodzil sie on w 1924 w Tel Awiwie w PALESTYNIE i w 1947 powrocil do PALESTYNY.Moze w koncu ojasnisz nam co to jest Palestyna a co Izrael.Czy chodzi to o ten sam Kraj tylko roznie nazywany czy tez o rubierze Izraela? Ja wierze to GOLEBICO NIEOMYLNA ze mozesz to nam wyjasnic Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: No Danusiu prosze cie o uswiadomienie mi! 25.04.05, 09:32 grzegorz1948 napisał: > Nie mam nic do osoby Weizmanna tylko do histori. Urodzil sie on w 1924 w Tel > Awiwie w PALESTYNIE i w 1947 powrocil do PALESTYNY.Moze w koncu ojasnisz nam > co to jest Palestyna a co Izrael.Czy chodzi to o ten sam Kraj tylko roznie > nazywany czy tez o rubierze Izraela? Nie znam zyciorysu Weizmanna ale jesli piszesz to pewnie wiesz, z reszta to dla mojej odpowiedzi nie ma zadnego znaczenia. Oto ona: Jesli urodzil sie w Tel-Avivie w 1924 roku to byl to protektorat brytyjski zwany Palestyna a nie Izraelem. Jesli powrocil tu w 1947 to wciaz byl to protektorat brytyjski Palestyna bo Izralel powstal dopiero w maju 1948 roku. Ostatni raz kiedy tereny dzisiejszego Izraela stanowily wzglednie niepodlegle panstwo to 67 rok p.n.e kiedy to Pompejusz zdobyl Jerozolime a i przedtem rzadzili tu dlugo Asyryjczycy, Persowie i Grecy i panstwo tez nazwywalo sie roznie byly nawet dwa Judea i Izrael (dluzej przetrwala tylko Judea). > Ja wierze to GOLEBICO NIEOMYLNA ze mozesz to nam wyjasnic Dlatego tez ze wzgledow hitorycznych Moj SOKOLE DOCIEKLIWY Izraelem nazywa sie to panstwo od polowy 1948 roku, co z reszta uwidocznione jest w kazdym atlasie geograficznym, historycznym i pierwszej lepszej encyklopedii. Jesli takowymi nie dysponujesz wystarczy wpisac w wyszukiwarce slowo Izrael wybrac jezyk polski i dostaniesz lekko liczac 300 tys linkow. Odrzucajac nawet polowe jako prowadzace do zespolu muzycznego o tej nazwie nastepnie polowe z reszty jako nie zawierajace tych prostych danych to i tak zostaje Ci jakies 75 tys takich, w ktorych znajdziesz odpowiedz i to po polsku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: No negevmc, bede dalej dociekliwy1 26.04.05, 00:34 Nie wez tego za zlosliwosc ale gdzie w tej calej histori podziali sie Palestynczycy z cala Palestyna.Mialem powojenne znaczki palestynskie a wiec poczta sadownictwo i wojsko a wiec pelne panstwo PALESTYNa.Troche przypomina mi ta cala historia historie Polski od 1939roku Niemcy, Generalna Gubernia no i tez calkowite rozebranie czesci za Bugiem.Tylko ten okres trwal troche krocej! www.izrael.badacz.org/historia/historia.html A zyciorys Weizmana masz na tym poscie. Negevmc- my mozemy dlugo dyskutowac ale przynajmniej nie probujmy przerabiac histori a szczegolnie tej OFICJALNEJ bo to przyniesie tyle tylko zaklamania co w PRLu. Z powazaniem Grzegorz Ps.Chodzi mi tylko o sprawy historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: No negevmc, bede dalej dociekliwy1 26.04.05, 01:48 www.izrael.badacz.org/historia/biografia_weizman.html Obojetnie jak obroce ta historie to w pewnym momencie gubi mi sie Palestyna. Moim skromnym zdaniem( co zawsze podkreslam) kazdy Narodv ma okresy z ktorych moze byc dumny i okresy za ktore musi sie wstydzic ale takie jest zycie ze to jest czas przeszly i co sie stalo to sie nie odstanie i musi czlowiek z tym zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No negevmc, bede dalej dociekliwy1 26.04.05, 12:39 nu, polit, negev juz zrozumial jak widac, z kiem diela, wiec ci nawet nie odpowiada. a ty oczywiscie bardzo chcesz dokopac, a tak chciales znac objektywnie wszystko o israelu, jak mi piasales nie? nu, wiec wbij w wyszukwarke slowo palestyna, albo historia palestyny i sie dowiesz. masz trudnosci w angielskim? taaak, wiec dla rozszerzenia twojej wiedzy, to nie bylo nigdy panstwa palestynskiego, nie bylo rzadu palestynskiego, byla dluga wladza ottomanska nad tym obszarem zwanym palestyna (a turcy mieli pare takich obszarow pod swoja wladza), potem brytyjczycy objeli tu wladze (mandat brytyjski), a dopiero w maj 1948 ogloszono niepodlegle panstwo zydowskie israel, na czesci terytorium zwanego palestyna. jest masa zydow, ktorzy maja w swoich dowodach osobistych napisane, jako miejsce urodzenia palestyna. ale palestyna nigdy nie byla zadnym panstwem, zebys sie wiem jak sie doszukiwal. teraz DOTARLO? git. Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: No negevmc, bede dalej -OK! 27.04.05, 00:54 OK! ok niebedziemy sie o to klucic Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: No negevmc, bede dalej -OK! 27.04.05, 02:17 I powiedz mi skad wzieli sie Palestynczycy ? lub palestynczycy moze tak wolisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No negevmc, bede dalej -OK! 27.04.05, 11:34 ludzie, ktorzy mieszkali na terenach obszaru zwanego palestyna, nazywani byli palestynczykami, tak arabowie jak i zydzi. natomiast narodu palestynskiego jako takiego nigdy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: No negevmc, bede dalej -OK! 27.04.05, 22:54 OK! To co zrobic z tymi Palestynczykami? tylko piasek dac im? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Do jasnie oswieconej Danusi 27.04.05, 02:00 Masz troche do poczytania Danusiu i nie rznij znowu glupka-GOLEBICO intelektualna.Komunisci tez mi nie potrafili wytlumaczyc dlaczego ZSRR mial byc moim bratnim krajem.Jak nie czujesz sie na silach to zrezygnuj z tej odslony tej tragedi i rob dalej kluski i pierozki ale nie probuj robic z innych ludzi glupkow OK? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do jasnie oswieconej Danusi 27.04.05, 11:35 ja probuje robic z ciebie glupka, polit? daje ci slowo, ze nie. nie musze. sam to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Do jasnie oswieconej Danusi 27.04.05, 22:07 no widzisz sprawa rozwiazana: Ty nie wiesz gdzie w zawierusze histori stracila sie Palestyna a ja wiem zes nie jest OSWIECONA tylko nawiedzona. Pozdrow tez twoje drugie JA Fredzia podstrzelona GOLEBICo Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do jasnie oswieconej Danusi 27.04.05, 22:19 nu, jak powiedzialam, nie musze z ciebie robic glupca, sam z siebie robisz i to ciagle od nowa... niezle, polit, niezle... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Do jasnie oswieconej Danusi 28.04.05, 01:34 I co dalej konkretnie nie potrafisz sie wyslawiac? Kiedys moj brat powiedzial: Z Lodzi to w Polsce byly najwieksze zakaly. Smacznego przy pierozkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywatnie, 24.04.05, 21:15 ale na arenie międzynarodowej dał się poznać jako uczciwy partner - a to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 24.04.05, 21:29 uczciwy partner, szanowal arabow (mowie tu o saddamie i krolu jordanskim przede wszystkim, nie o arafacie), z ktorymi rozmawial, znal dobrze arabski. byl osobistoscia, jak to sie mowi. coraz mniej mamy takich.... prawde mowiac w tym momencie nie widze nikogo na jego poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 24.04.05, 21:38 dana33 napisała: > w tym momencie nie widze nikogo na jego poziomie. Blyskotliwy wodz, najjasniejsze slonce judei, Arik Sharon, triumfalnie poprowadzi wasz lud uciemiezony do samego konca, niekoniecznie zwycieskiego... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 24.04.05, 21:42 Pozwolę sobie zwrócić Pani uwagę na fakt, że porównywanie Pana Arafata do Saddama jest nieuczciwe. Nie jestem zwolennikiem Yasira, ale Pani zagrała w najwyższym stopniy nie-fair. Ponieważ żywię do Pani głeboki szacunek, zastrzegan sobie pełne prawo domagania się obszernego wyjaśnienia. Jeśli sformułuje je Pani pod postacią e-maila, stwierdzę, że formom stało się zadość. W przeciwnym razie będę (z przykrością) zmuszony ignorować nastepne Pani posty. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 24.04.05, 22:42 ignoruj, ebenezu, ignoruj, to najlepsza droga i najwygodniejsza dla ciebie. domagac to ty sie moze mozesz od kogos, ale nie ode mnie. ode mnie to ty mozesz najwyzej poprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 24.04.05, 21:40 WIELU IZRAELCZYKOW BEDZIE UBOLEWAC SMIERC EZERA WEIZMANA, NAWET WSROD TYCH KTORZY SIE NIE MOGLI Z NIM IDENTYFIKOWAC POLITYCZNIE. CZLOWIEK O SZORSTKIM JEZYKU, ALE PELNY OSOBISTEGO CZARU. ODCHODZI POKOLENIE WALCZACYCH O ODRODZENIE IZRAELSKIEJ SAMODZIELNOSCI. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 27.04.05, 11:42 jak to jest z ta przyzwoitoscia Oskarku.Tam napisano,ze odszedl ze stanowiska zmuszony afera finansowa. To wam nie przeszkadza nazywac go przyzwoitym czlowiekiem? Nu,doprawdy,gdybym nie widzial czarno na bialym , pomyslalbym,ze was jakis ANTYSEMITA malpuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Przyzwoity człowiek. Nie wiem, jaki był prywa 27.04.05, 23:13 krystian71 napisała: > jak to jest z ta przyzwoitoscia Oskarku.Tam napisano,ze odszedl ze stanowiska > zmuszony afera finansowa. > To wam nie przeszkadza nazywac go przyzwoitym czlowiekiem? > Nu,doprawdy,gdybym nie widzial czarno na bialym , pomyslalbym,ze was jakis > ANTYSEMITA malpuje. TA NIBY "AFERA FINANSOWA" NIGDY NIE DOSZLA DO SADU. SKAD MOZEMY WIEDZIEC CZY BYLA PRAWDZIWA CZY UROJONA? A JEGO "DOWOD TOZSAMOSCI" BYL DOPRAWDY ZNAKOMITY. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to nie wystarczy? 28.04.05, 08:14 "Podał się do dymisji w związku ze skandalem finansowym. Nie wszczęto wtedy przeciw niemu śledztwa, choć nie zgłosił otrzymania znacznych dotacji, ale na urzędzie prezydenckim nie mógł pozostać." Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc ז"ל 24.04.05, 21:22 przed chwilą słyszałem w dzienniku :-( To był równy gość. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezum Pana opinia przesądza wszelkie wahania! Cieszę się 24.04.05, 21:36 że tak samo Go oceniamy; co więcej, zaszczyt jest tym większy; i tym większe poczucie straty. LACRIMOSA! Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: ז"ל 25.04.05, 06:56 sztuczna.perla 14.12.2004 09:00 + odpowiedz Na placówce wysuniętej, gdzies na Wschodnim Brzegu Przez lornetki się zmacało z Studium dwóch kolegów. Warszawiacy dwaj, cwaniacy, szkoła Omelana, Jeden słuzył u Waldheima, drugi u Weizmana. Odpowiedz Link Zgłoś
flondrowaty Re: ז"ל 25.04.05, 10:46 pypcinski napisał: > sztuczna.perla 14.12.2004 09:00 + odpowiedz > > > Na placówce wysuniętej, gdzies na Wschodnim Brzegu > Przez lornetki się zmacało z Studium dwóch kolegów. > Warszawiacy dwaj, cwaniacy, szkoła Omelana, > Jeden słuzył u Waldheima, drugi u Weizmana. Chyba powinno być: na Zachodnim Brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
quan-ti Ludzie przychodzą i odchodzą a świat się 24.04.05, 21:45 nie zmienia. Jest taki sam jak kiedyś tylko panowie u władzy się "zmieniają". Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Ezer Weizmann nie zyje 24.04.05, 23:56 ...i zawsze mowil dokladnie to co myslal. To jakis kuzyn Twoj w takim razie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 25.04.05, 00:03 1:0 dla ciebie, krolowo.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Ezer Weizmann nie zyje 25.04.05, 00:26 ten 2005 jakiś jest felerny , normalnie no ale głowa do góry danka , jeszcze paru porządnych ludzi plącze się po świecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Ezer Weizmann nie zyje 25.04.05, 00:02 Wyrazy współczucia. Mądrych ludzi zawsze będzie brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 podal sie do dymisji w zwiasku ze skandalem finans 25.04.05, 14:51 czesc jego pamieci,nie wszyscy maja tyle odwagi. I :przeciwstawil sie w Camp David zbyt wg niego znacznym ustepstwom strony israelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniczanka No co podobnego? Sami go zastrzelili? 26.04.05, 01:27 Jak Ichaka Rabina? NIesamowite, co za dziki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: No co podobnego? Sami go zastrzelili? 27.04.05, 00:00 iwoniczanka napisała: > Jak Ichaka Rabina? > > NIesamowite, co za dziki kraj! W TYM "DZIKIM KRAJU" ON ZMARL SMIERCIA NATURALNA. ROZCZAROWANA? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:20 Umarł człowiek ale zostaje pamięć kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:22 tak, i to na dlugo. takich jak on juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:23 Ludzi dobrej woli ciągle przybywa serdecznie pozdrawiam kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:33 Czy ty jesteś moim bratem w Chrystusie ? Czy Ty pamiętasz o ty co 2 kwietnia odszedł o 21,37? zasmucony ale i pełen nadziei kecaw - serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:50 Nie zaczepiaj mnie dzisiaj , bo wlasnie dowiedzielismy sie ze nasza pani gubernatorka podpisala uchwale , (mimo ze poltora roku temu 72 % spoleczenstwa glosowalo w referendum przeciw) , tlumaczac sie ze feds nie dorzuca oczekiwanej sumy z powodu deficytu i wydatkow na Bliskim Wschodzie . Mamy najwyzszy tax na paliwo w Stanach i bedzie wyzszy ,... Love ya my brother in Christ !!! uklony ============================================================================= Gas tax squeaks through ,... Legislature wraps up 2005 session with rare on-time finish ============================================================================= Czy ty jesteś moim bratem w Chrystusie ? Czy Ty pamiętasz o ty co 2 kwietnia odszedł o 21,37? Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 22:53 Przynajmniej doczekal sie zobaczyc pierwszego kosmonaute izraelskiego, tez swietnego pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 23:04 przede wszystkim doczekal sie, ze jego wnuk tez zostal pilotem.... to bardzo specjalna rodzina, weizmanowie, taka israelska arystokracja. nie ma zadnego waznego zdarzenia w historii israela, w ktorej on by nie mial swojego udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 23:09 Przeczytaj uwaznie moze kapniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 27.04.05, 23:11 ja zrozumialam, ale widze, ze ty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz I co z tego? 27.04.05, 23:57 Umarl czlowiek. Wszyscy umrzemy. Po co ten watek? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Ezer Weizmann nie zyje 28.04.05, 19:29 Wielki Izraelczyk symbole naszego panstwa pamietam go w 67 przyzed do szkoly i opowiadal jak skonczylismy arabstwo z 90 minut zrobilsmy z sowjeckich Migy zlam Brezniew i gomulka nie wypczyli nam i wypedzili nas do erec Israel Polacy nie maja takich Bochaterow on osobiscie lubial polakow bo pamietal ich z czasie II WS na bitwy nad Brytani Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 01:14 No Fredzio kto byl wiekszy ty czy Weizmann. Wydawalo mi sie ze wiekszego glupka jak ty nie moglismy Izraelowi podarowac.Za przyjecie takiego podarunku chcialem Narodowi Izraelskiemu podziekowac.Mysle o Narodzie ktory zyje na terenie izraelsko palestynskim z dziada- pradziada a nie z tych przybledow jak ty i iini Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 02:03 he ty, polit, cusik jak zawsze pokickalo ci sie... fredzio we wlasnym kraju, natomiast ty wlasnie przybleda w niemczech.... uciekles od bidy w polsce i przyblakales sie do niemiec. jezyka dobrze nie znasz, w glowie tez nie akurat wyzyny, tam to ty zawsze bedziesz obcy przybleda, tak ze polit, jak zawsze: patrz sie na swoje podworko, zanim zaczniesz ogladac fredziowe. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Oj Fredziowa? 29.04.05, 03:01 A skad ty golebico wiesz ,ze mieszkam w Niemczech? Nie przypominam sobie abym na forum to przedstawial. No wlasnie DZIEKUJEMY MY EUROPEJCZYCY NARODOWI IZRAELSKIEMU ZE I CIEBIE PRZYGARNAL. Obojetnie co o mnie myslisz wdzieczny potrafie byc! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 22:20 Cos tam pisalem ale pod Erichem a wiec Golebico jestes klachula, a popniekad Twoje informacje- PRYWATNE tez sa przestarzale. Proponuje Ci GOLEBICO jak wychodzisz na sloneczko ubrac kapelusik na glowke abys udaru nie dostala. Z troska o Twoje zdrowie polit Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 22:29 polit idioto.... jak pisales jako polit i sie nie logowales, to i adres twoj mowil wyraznie, skad piszesz... tak ze nie wrzeszcz duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:09 Mam prywatny server a wiec bredzisz zlotko. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:20 moze masz teraz, wtedy to wygladalo tak.... Re: No Danusiu Autor: Gość: polit IP: *.dialin.kamp-dsl.de Data: 24.10.2004 20:34 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz ---------------------------------------------------------------------------- Ale na zyznej europejskiej glebie. Zostalas poprostu za wczesnie przesadzona. ******** ja nie bredze, polit, to ty bredzisz. i to nie od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:34 Znowu trafilas kula w plot.Przeciez to prywatny server mojego pracodawcy i to juz na wyczucie powinnas wiedziec GOLEBICo, albo widzialas gdzies jeszcze ten IP? U nas mozesz kupic bez klopotu kapelusik chyba ze masz WODOGLOWIE ale sklepy z artykulaqmi dla dziabnietych tez juz mozna u nas spotkac. Przyjedz znow na odwiedziny to kupie ci na miare. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:39 sluchaj idioto. nie obchodzi mnie czyj to serwer, towj czy sasiada, przywatny czy nie. serwer ma adres niemiecki. pisales z niemiec. to wszystko. a teraz spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:43 A wiec idiotko masz racje, " TY masz racje ja mam swoj spokoj" Tak postepuje sie z notorycznymi krzykaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:44 nu, polit, jak sie mowi do mnie ze ja "klachula", to trzeba to ladnie odwolac. to wszystko. tak ja robie z notorycznymi klamcami. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Ze masz charakterek wredny to wiemy! 29.04.05, 23:56 DANA JEST NOTORYCZNA KLACHULA BEZ KREGOSLUPA!!!!!!!!! ZADOWOLONA? Bylem zawsze dla ciebie milosierny, ale twojeje glupie maniery naprawde juz trudno znosic. Juz wszyscy sie cieszyli zes pozegnala to forum a ty coreczko Moczara nie potrafisz sie gdzie indziej znalezc i znow dalej "trujesz ludziom dupe" i to bez sensu bo nigdy nie podajesz konkretnych linkow gdzie mozna by bylo wsprawdzic to co piszesz a wiec podstrzelona golebico spadaj w koncu z forum tak jak nam to obiecalas. Kusiola na pozegnanie dostalas juz na poczatku roku. Zawsze wyrozumialy politforum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=50&w=22135376&a=22175495 CZESC TWEJ PAMIECI Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 popieram w calej rozciaglosci 30.04.05, 09:33 kiedys wytykanie jej klamstw bylo zabawne, teraz robi sie nudne. Do wlasciwie kazdego jej postu mozna sie przyczepic. Niestety spokoj trwal tylko chwile,minal jak sen zloty. I taka klachula , co oglosila smierc Arafata na miesiac przed jego zejsciem,co napisala ,ze Arafat nakradl MILIARDY , ze w ambulansie ONZ przewozili rakiety,ze dzieci 5-cioletnie to NOTORYCZNI MASOWI mordercy ,jeszcze smie od kogos zadac sprostowania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Oj Fredziowa? 29.04.05, 09:52 W Europie sa 8 Mil Cyganow diskriminowani dlaczego unai anytsemicka gania z arabska dupe ? a by ich bronic od naszej zelzanej reki Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 09:50 arabstwo sa nie legani w Erec Israel tak samo jak niemcy na odziskana polskie ziemie i ukraincy na schodniej Polskiej granicy. tez mnie po 1000 lat pobytu wypedzilscie do erec Israel arabstwo ma 23 panstwo od Indi do Maroko niecha tam spliwaja Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 22:41 Dana napisala ,... siodmy prezydent israel, bratanek pierwszego prezydenta israela. byl swietnym strategiem, pilotem i zawsze mowil dokladnie to co myslal. szkoda, ze go juz nie ma. Odpisalem ,... So , jednego zebraka mniej , dwoch innych zajmie jego miejsce ,.. Jakis buc mi odpisal : Czy ty jesteś moim bratem w Chrystusie ? Czy Ty pamiętasz o ty co 2 kwietnia odszedł o 21,37? ============================================================================== Po tym wpisie , moj wpis zginal bez sladu :))) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 22:47 no i dobrze, ze zaginal. jak widac, byl warty zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Ezer Weizmann nie zyje 29.04.05, 23:49 Wiem ze ci sie to podoba a hasbarah bitch , twoje zyczenia umarly po twoim i fredzia wyjezdzie z Polski , kultywuj je u siebie ,... uklony ============================================================================== no i dobrze, ze zaginal. jak widac, byl warty zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Ezer Weizmann nie zyje 30.04.05, 00:16 W luznym tlumaczeniu , suko zio-nazistowskiej propagandy ,... Blisko ? Git !!! uklony Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Explicit 30.04.05, 00:21 Moje wychowanie nie pozwolilomiby na takie epitety! polit Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ezer Weizmann nie zyje 30.04.05, 20:02 nu, nu, rozlupaniec..... tracisz z wscieklosci kontrole nad soba i wylazi ten prostak z ciebie... zaczynasz powoli rozumiec, ze ty mi nie mozesz nic a nic? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Ezer Weizmann nie zyje 03.05.05, 01:06 Nic nie trace i nic nie stracilem , ja po miesiacu po jednej z najciezszych operacji zarabiam na zycie , ty dalej nie nasz nic przeciwko zyciu na koszt amerykanskiego podatnika , nawet koszten takiego jak ja , a bottom feeders nie odrozniaja ochlapow z kraweznika od uczczciwie zarobionych pieniedzy ,... uklony ============================================================================= nu, nu, rozlupaniec..... tracisz z wscieklosci kontrole nad soba i wylazi ten prostak z ciebie... zaczynasz powoli rozumiec, ze ty mi nie mozesz nic a nic? Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Ezer Weizmann nie zyje 03.05.05, 01:07 napisz lepiej ile pieniążków zdefraudował ten "bohater" i w jaki sposób zatuszowano całą sprawę .. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin złodziejstwo jest złodziejstwem .. 03.05.05, 01:14 nie relatywizuj prawdy .. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: złodziejstwo jest złodziejstwem .. 03.05.05, 07:15 nu, olewin, nie doszlo nawet do oskarzenia go, bo nie znalezli dostatecznie dowod na defraudacje..... mimo to zrezygnowal, bo uwazal ze tak powinien byl zrobic. ty sie martw o swoja kieszen, a nie o cudza. Odpowiedz Link Zgłoś
olewin szukajcie a znajdziecie ... 03.05.05, 21:42 ale wy ciągle nie wierzycie w te słowa .. PS: i inny cytat z Pisma: Znajdzcie najpierw belkę w swoim oku zamiast szukać drzazgi w oku bliźniego .. A prawda jest taka że podał się do dymisji a w zamian za to nie wszczęto postępowania (mit musi trwać ku pokrzepieniu serc ..) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 he,he jaka nacja taki i bohater 04.05.05, 13:25 nie znaleziono dowodow,ale musial ustapic. Jak to danus napisala: Stara , dobra izraelska rodzinA Z TRADYCJAMI. tU DANUS MA RACJE.Trudno o lepsze rekomendacje w Israelu , niz udzial w udanych przekretach finansowych. TO JEST WASZA SZLACHTA.Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: INNI ZYDZI POWINNI ISC W JEGO SLADY-DO GROBU 03.05.05, 07:56 lechu_1 napisał: ------------------ inni zydzi powinni isc w jego slady-do grobu. No pewnie ze do grobu. Ty masz jakis inny pomysl dla nie zydow? Niesmiertelnosc ci sie marzy misiu? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: INNI ZYDZI POWINNI ISC W JEGO SLADY-DO GROBU 03.05.05, 09:02 Panie misiu! Wiec.... i do tego....ale....sam Pan Misio rozumie, ze...tak bardzo.... PS. Trzeba wiedziec jak omijac cenzure... Burak pejsaty. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: INNI ZYDZI POWINNI ISC W JEGO SLADY-DO GROBU 03.05.05, 17:41 Wielki czlowiek wielkiego kraju umarl. Niech mu ziemia... Odpowiedz Link Zgłoś