Dodaj do ulubionych

Mozna i tak ,... No nie , ciucka ???

08.05.05, 15:11
A jednak , wyglada na to ze zburzycie chalupy ,... Zeby nie tanczyli na
dachach :)))

uklony

===========================================================================

The decision to tear down the houses was made a year ago, following Sharon's
defeat in the poll among Likud members. A demolition was intended to prevent
Palestinians from "dancing on the roofs" after the settlers' evacuation.

www.haaretz.com/hasen/spages/573378.html
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 17:14
      pewno, ze mozna i tak, rozlupaniec, do tego jeszcze, ze abbas sie prosi, zeby
      je zburzyc, to wlasciwie dlaczego nie pojsc mu na reke i pokazac, ze sie
      wypelnia prosby dowodcy???
      a ja sama zaczynam sie wlasnie zastanawiac, czy jednak nie trzeba zburzyc,
      chociaz bylam bardzo przeciw burzeniu.... a to dlatego, rozlupaniec, ze w gazie
      hamasowcy dostali w wyborach 60%, bo obiecali nam swiecie, ze nawet po
      opuszczeniu gazy nie przestana strzelac na nasze miasta, no i naz wywiad ma
      informacje, ze w te wille nie wprowadza sie ci palestynczycy, ktorzy nie maja
      wlasnych mieszkan, tylko wlasnie wierchuszka terrorystyczna i ich rodziny....
      nu, rozlupancu, ty spij spokojnie i sie nie denerwuj, co postanowimy, tak
      bedzie ok.
      • explicit Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 17:49
        Nu co chcesz , demokracja , wybieraja , kto dla nich dobry , a nie kto wam
        wygodny ,... Przestancie mordowac im dzieci to moze i oni przestana

uklony

==============================================================================

Palestinian teens killed in clash with soldiers
        By Mark Willacy and agencies

Palestinians say Israeli soldiers have shot and killed two teenagers in the
        West Bank.

The killings are likely to threaten the delicate cease-fire between the two
        sides.

Palestinian witnesses say the teenage boys were throwing rocks at troops
        guarding Israel's West Bank separation barrier.

The soldiers opened fire with rubber bullets and tear gas, and some reports say
        they then resorted to using live rounds.

The teenagers were taken from the scene by a Palestinian ambulance, which was
        then held up at Israeli Army checkpoints.

Palestinian medics say that by the time the ambulance reached the hospital in
        Ramallah, both teenagers were dead.

seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2002265207_israeli06.html
        uklony

a to dlatego, rozlupaniec, ze w gazie hamasowcy dostali w wyborach 60%, bo
        obiecali nam swiecie, ze nawet po opuszczeniu gazy nie przestana strzelac na
        nasze miasta,
        • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 17:52
          swieta racja, rozlupaniec, demokracja, wybieramy co dla nas dobrze, a nie co
          dla nich... :))))
      • manny_ramirez Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 18:15
        W takim razie niech poczekaja z rozwaleniem az po wprowadzeniu sie terrorystow

oops, zaraz mnie tu psy goncze opadna:(((
        • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 18:31
          hmm, niezly pomysl, zadzwonie do sharona... :))))
        • explicit Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 19:35
          Po przeczytaniu paru twoich postow wiedzialem zes farbowany lis , a nie jak
          probowales nas przekonac , ze chrzescijanin i katolik ,... Wolalem jednak
          poczekac , az sam puscisz farbe :)))

uklony

=============================================================================

W takim razie niech poczekaja z rozwaleniem az po wprowadzeniu sie terrorystow

oops, zaraz mnie tu psy goncze opadna:(((
          • migselv Czy ja tez farbowany lis ??? 08.05.05, 19:41
            Bo zgadzam sie z propozycja manny?

Terrorystow przeciez trzeba tepic, chyba sie z tym zgodzisz? Skoro maja burzyc
            swoje wlasne domy, wiec niech to bedzie z pozytkiem!
            • explicit Re: Czy ja tez farbowany lis ??? 08.05.05, 20:04
              Co do ciebie nie ma watpliwosci - Poznaj stachu po zapachu :))) Ty smierdzisz
              zioncem na odleglosc , ale wole takich jak ty , bo wiem czego sie spodziewac :)

uklony

Bo zgadzam sie z propozycja manny?
              • migselv Re: Czy ja tez farbowany lis ??? 08.05.05, 23:38
                Najwazniejsze, ze wiesz, co ty i tobie podobni, moga sie po mnie spodziewac:)
          • manny_ramirez Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:03
            tak jestem syjo-naziolem ok split??? i jak kazdy chrzescijanin-katolik jestem
            zwyklym grzesznikiem
            • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:06
              manny_ramirez napisał:
              ...i jak kazdy chrzescijanin-katolik jestem zwyklym grzesznikiem
              • manny_ramirez Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:10
                moja religia to moja sprawa, nawet gdybym byl faszysta(to tez religia) to co
                splitowi do tego?
                • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:16
                  manny_ramirez napisał:
                  .... nawet gdybym byl faszysta(to tez religia)
                  • manny_ramirez Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:30
                    Wojciechu kazdy w cos wierzy, ateista tez wierzy, wierzy w to ze nie ma Boga.
                    Wiara w racjonalnosc to tez wiara. Czlowiek wiary potrzebuje jak wody, choc
                    roznorodne ksztalty ta wiara przybiera
                    • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:38
                      manny_ramirez napisał:
                      > Wojciechu kazdy w cos wierzy, ateista tez wierzy, wierzy w to ze nie ma Boga.
                      > Wiara w racjonalnosc to tez wiara. Czlowiek wiary potrzebuje jak wody, choc
                      > roznorodne ksztalty ta wiara przybiera
                      ____________________________________________________________
                      Przeczytaj Biesy Dostojewskiego.
                      • rattler Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:47
                        A obrazki ma ? To za dlugie dla niego :)

narazie

----------------------------------------
                        Przeczytaj Biesy Dostojewskiego.
                        • manny_ramirez Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 23:37
                          moj drogi rattlerku. czytalem nie tylko biesy ale i wiele innych pouczajacych
                          lektur. czytales kiedys summe theologice sw.tomasza w calosci??? albo bergsona??
      • ale-jajaja Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:11
        Mam nadzieję, że gruz też ze sobą zabierzecie....
        • i-love-2-bike Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:32
          ale-jajaja napisał:

> Mam nadzieję, że gruz też ze sobą zabierzecie....

:))) cegielka na budowe nowego osiedla
        • explicit Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 20:35
          A czym beda ich zegnac jak tanczyc nie bedzie na czym ???

uklony

Mam nadzieję, że gruz też ze sobą zabierzecie....
    • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 19:53
      explicit napisał:
      Zeby nie tanczyli na dachach :)))

Kiedys pisalem tutaj. Cos w tym stylu.
      Oddac w idealnym stanie najlepiej z karteczkami na stole:
      Zyczymy wszystkiego najlepszego NOWYM mieszkancom.

Nadal mulla i rabin maja "dobra" wole,
      ale nie maja czasu by sie spotkac.
      • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 08.05.05, 23:15
        tak, tak, wojciechu, my im mamy zyczyc wszystkiego dobrego, a oni moga na nas
        dalej rzucac rakiety, z twoim cichym przyzwoleniem, bo o tym wy nie piszecie i
        tego wy nie krytykujecie... niech zyje hipokryzja, wojciechu.
        • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 09:49
          dana33 napisała:
          niech zyje hipokryzja, wojciechu.
          ale nie maja czasu by sie spotkac."

Moze jednak jak sie odpowiada adwersarzowi,
          to nalezaloby czytac co ow napisal?
          • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 10:18
            widzisz wojciechu, ja przeczytalam. tylko widzialam tam inne zdanie i dlatego
            pisalam o hipokryzji, a mianowicie:
            "Oddac w idealnym stanie najlepiej z karteczkami na stole: Zyczymy wszystkiego
            najlepszego NOWYM mieszkancom."
            do tego zdania tez nawiazalam. wiec jak sie odpowiada adwersarzowie, to
            nalezaloby czytac co ow napisal.
            • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 10:36
              Ja to widze tak.
              Nalezalo wykonac GEST.
              Jeszcze wyleci w powietrze 50 autobusow.
              Ten gest to o trzy mniej.

Pomysl moze w tych trzech ocalonych bedzie
              jechal ktos Ci bliski.

Znajdz mi teraz w moich wypowiedziach CIEN
              hipokryzji. Bo Wasz brak wyobrazni
              jest porazajacy.
              • krystian71 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 10:50
                to Polacy sa od gestow.
                Mam wrazenie , ze ona nie wie o czym ty mowisz i taki gest uwaza za slabosc.
                Pamietasz komentarze prasy na tzw list biskupow?
                To bylo jeszcze na dlugo przed 68.
                • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 10:57
                  Krystek
                  Explicit ladnie wyciagnal dziecinnosc
                  reakcji spolecznosci zydowskiej
                  "Zeby nie tanczyli na dachach :)))"

To jest reakcja typowa dla dzieci w przedszkolu.

Prose pani bo on mnie scypie.
                  A on mnie udezyl i sie smieje.
                  Jasiu nie smiej sie i nie szczyp Malgosi.
                  ...............
                  • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 11:33
                    drogi wojciechu, rozlupaniec ladnie odwrocil kota ogonem: my nigdy nie
                    tanczylismy na dachach: to wlasnie sopecjalnosc arabska, ktora po kazdym
                    scudzie na israel w 91 tanczyla na dachach, po kazdym "udanym" zamachu na
                    autobus czy kawiarnie israelska dziko tnczyla na ulicach ze szczescia. to ich
                    sposob okazywania radosci. my to robimy inaczej.
                    mielismy nawet fantastyczny skecz w czasie tej wojny w 91.... jak to w jakims
                    domu arabskim przygotowywano butelki molotowa i akurat spadl na nich iracki
                    scud.... i jak glowa rodZiny udala sie do israelskiego ubezpieczenia, zeby
                    dostac odszkodowanie za zniszczenia ktore spowodowal scud na dachu, ktorego
                    nie mogli uzywac wiecej do tancow i za odszkodowania do komorki, w ktorej
                    wybuchly im te butelko molotwa. smielismy sie niezle.
                    • explicit Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 16:02
                      Dana , czytac nie umiesz ? Moj wpis jest na temet waszego durnego tlumaczenia
                      dlaczego zburzycie te domy , na dole podalem kawalek artykulu na ktorym sie
                      oparlem piszac moj - Zburzycie zeby Palusy na dachach nie tanczyli jak
                      bedziecie sie wynosic ,... Swiat napewno w to uwierzy :))) Zburzycie bo wy
                      zionce jestescie msciwe sku..ele , bo taka macie nature ,... Got it ?

uklony

drogi wojciechu, rozlupaniec ladnie odwrocil kota ogonem: my nigdy nie
                      tanczylismy na dachach: to wlasnie sopecjalnosc arabska, ktora po kazdym
                      scudzie na israel w 91 tanczyla na dachach, po kazdym "udanym" zamachu na
                      autobus czy kawiarnie israelska dziko tnczyla na ulicach ze szczescia. to ich
                      sposob okazywania radosci.
                  • krystian71 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 11:44
                    split zacytowal haaretza-"zeby nie tanczyli na dachach"
                    Byc,moze, nie wiemy o tym , to zdanie ma dla nich jakis nie znany nam sens,
                    jakis ich wlasny kod czy symbol.
                    Dana rozumie tego pokazywanego w TV Zyda,ktory tanczyl na wiesc o smierci
                    Arafata.
                    Ty proponujesz im inny gest , a oni go nie rozumieja.
                    Nie widzisz tego rozmijania sie symboli?Cos ,co my rozumiemy w pol slowa im
                    trzeba calego artykulu , by probowali zrozumiec , a na koncu i tak ci
                    napisza,ze manipulujesz.
                    • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:32
                      Wlasnie teraz taki gest mialby unikalne
                      znaczenie. Przeciez kazdy myslacy Palestynczyk
                      wiedzialby, ze karteczki o ktorych ja pisze
                      nie sa gestem slabosci, ale czegos co ma
                      znaczenie na 50 a moze 100 lat.

Wiara, ze sie bedzie zawsze mialo miazdzaca przewage
                      jest glupota.
                      • krystian71 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:47
                        chyba nie watpisz,ze ja rozumiem znaczenie takiego symbolicznego gestu.
                        Jestem pewien,ze obecnie 60 lat po wojnie wielu Niemcow,zmuszonych opuscic
                        swoje domy w gruncie rzeczy jest zadowolonych,ze nie puscili ich z dymem , a
                        wrecz przeciwnie zostawiali nowym gospodarzom klucze na stole.Zeby nie trzeba
                        bylo niszczyc, wylamywac drzwi.
                        Pewnie,ze niektorzy byli przekonani , ze niedlugo wroca.Dla innych ten dom
                        musial miec i inne znaczenie.Moze symbolu,ktory kiedys zaswiadczy o
                        niemieckosci tych ziem.
                        PS czy dalej jestes pelen optymizmu co do naszej przyszlosci :)))?
                        • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 14:05
                          krystian71 napisała:
                          > PS czy dalej jestes pelen optymizmu co do naszej przyszlosci :)))?
                          _________________________________________________________
                          Tak.
                          Ostateczne znaczenie bedzie mialo
                          pojawienie sie pionierskiego entuzjazmu
                          u mlodziezy. Jesli tego nie bedzie, to
                          bedzie kiepsko.
                          Staniemy sie jakims zadupiem cywilizacyjnym.

Mysle, ze piec nastepnych lat da ostateczna
                          odpowiedz na to co nas czeka.
              • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 11:28
                my mamy dosc tego wykonywania gestow. dosyc ich zrobilismy otrzymuja w
                odpowiedzi nastepny zamach. w koncu zrobilismy gest we wlasnym kierunku:
                zbudowalismy mur. teraz jest wzgledny spokoj. nie, to nie byl gest w kierunku
                arabow. dla nich ten mur to tragedia. git. jak sobie posciela tak sie wyspia.
                niech ci normalni wsrod spoleczenstwa arabskiego zaczna w koncu cos robic w
                kierunku likwidacji terrorystow, zamiast im pomagac. wtedy moze sie cos
                zmienic. wysadzanie autobusow to nie jest walka. to jest morderstwo niewinnych
                ludzi. gestow mam nadzieje wiecej nie bedziemy robic, dopoki oni nie zaczna
                wypelniac pierwszego i najwazniejszego warunku: likwidowac terror. tymczasem
                terror u nich zwycieza.
                • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 11:33
                  Co mialem do powiedzenia, powiedzialem.
                  • krystian71 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 11:46
                    i chyba widzisz,ze mowicie nie o tym samym
                    • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:40
                      krystian71 napisała:
                      > i chyba widzisz,ze mowicie nie o tym samym

PS. Pamietasz taki termin "bron pokojowa".
                      • krystian71 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:50
                        jasne-i walka o pokoj i wojna o wysokie plony i braterska pomoc
                        To z tego samego slownika tych samych autorow

> PS. Pamietasz taki termin "bron pokojowa".

• wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 14:13
                          krystian71 napisała:
                          > PS. Pamietasz taki termin "bron pokojowa".
                          ______________________________________________________
                          "Bron pokojowa" to autentyk.
                          Na wlasne oczy i uszy slyszalem ten
                          termin z ust poprzedniego ambasadora Izraela
                          w Polsce.

Trzeba miec tengi leb by cos takiego
                          wymyslec
                  • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 12:10
                    nu, duzo nie powiedziales, a nowego to juz nic. auch git.
                    • wojcd Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:37
                      dana33 napisała:
                      a nowego to juz nic

To tylko kwestia czasu.
                      Sami sobie ten los gotujecie.
                      • dana33 Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 13:42
                        nu, chwali ci sie, ze sie tak naszym losem przejmujesz. ale wszystko bedzie ok.
    • mamzerek Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 14:17
      tylko dranie (szaron i jego klika) i terrorysci (abu mazen i jego klika) ciesza
      sie z etnicznej czystki zydow w gazie. normalni arabowie popieraja obecnosc
      zydow w gazie!

jewishworldreview.com/jeff/jacoby050905.php3
      • explicit Re: Mozna i tak ,... No nie , ciucka ??? 09.05.05, 16:35
        Jakim kosztem stary , racjonowania wody tym co tam byli przed wami ? Zreszta
        poziom wody w studniach artezyjaskich jest juz tak niski , ze tylko rurociag
        slodkiej wody moglby przedluzyc te oaze zieleni . Natury nie oszukasz .

uklony

When those founders arrived, Jewish Gaza was all yearning and no agriculture:
        These settlements were mostly built on barren sand dunes where no one lived and
        nothing grew. Today it is a horticultural powerhouse, supplying two-thirds of
        the organic vegetables and cherry tomatoes Israel exports,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka