Dodaj do ulubionych

Nu Polaki....

09.05.05, 00:57
Czapki z glow i na kolana.... dziekowac za wyzwolenie!!!!
Obserwuj wątek
    • manny_ramirez Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 01:03
      he, he moskowit
      padam do kolan:)
      • moskowit Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 01:26
        Nu Ty nie padaj do moich kolan, Ty naszym wyzwolicielom dziekuj:)))
        • manny_ramirez Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 01:54
          nu moskowit, tak szczerze powinienes chyba wiedziec ze mi predzej kaktus na
          rece wyrosnie
          • abe_ltd Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 02:24
            Nie wiem skad to wasze poczucie krzywdy, panowie. Ten post tutaj jest bardzo
            klarowny -
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23640226&a=23660089
            • manny_ramirez Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 02:32
              niech sobie swietuja ale dlaczego my musimy tez to robic??
              • abe_ltd Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 02:34
                A co, nie cieszysz sie ze wojna (ta druga, swiatowa) juz za nami?
                Jest chyba co swietowac.
                • manny_ramirez Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 02:35
                  no i swietuje, ale dlaczego koniecznie w Moskwie??
                  • abe_ltd Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 02:37
                    a gdzie tu mowa o Moskwie?
                    • goldbaum Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 09:55
                      a dlaczego niby nie w Moskwie? Nie musimy za nic dziekowac Salinowi ani
                      Putinowi. Milionom radzieckich zolnierzy podziekowac by jednak wypadalo.
                      To prosty gest i niewiele kosztuje.
                      • moskowit Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 20:03
                        Nu ze Stalinem to ty praw, co tam starika bedziemy odgrzebywac, prawda wied'?
                        Z Moskwa to tez masz racje.... Nu i z tymi milionami "radzieckich zolnierzy"
                        tez.... A taki prosty gest rzeczywiscie niewiele kosztuje, goldbaum:)
                        Nu ty prosto prawdziwy sowietskij czelowiek....

• manny_ramirez Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 12:25
                      moskowit pisal o "wyzwolicielach". Ale punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.
                      Ci "wyzwoliciele" nam przyniesli kolonizacje. Trzeba szanowac tych zolnierzy
                      radzieckich ltorzy dali zycie szczerze za pokonanie Niemcow ale dziekowa wladzy
                      rosyjsko-radziecko-sowieckiej nie ma za co. Swietowac polskie wladze mogly
                      sobie w Warszawie
                      • moskowit Do aby i manny.... 09.05.05, 20:09
                        Nu Ty praw manny.... "punkt siedzenia zmienia punkt widzenia" dlatego zabralem
                        swoiego pacana na Sibir, nu i tam umiescilismy swoj "punkt siedzenia" i
                        swietowalismy "wyzwolenie" dieda z obozu.... Nie ma juz ani dieda ani tego
                        obozu, nu z braku obozu to ja nie rozpaczam, a dieda wot mi brakuje....
                        Zapalilismy swieczki, posiedzielismy i pomilczeli troche.... nu a potem
                        opowiedzialem gowniarzowi, kak wsio eto bylo i kak nasza czortowa zhizn' w
                        etih czortowyh wremienah prohodila.... Ponial drug? Nu Ty molodiec!

Nu a Ty Abe masz racje, to nie sovietom trzeba dziekowac, a tym zwyklym
                        muzhykam, co to zycie swoje za nas durakow oddawali.... Wot!

• manny_ramirez Re: Do aby i manny.... 09.05.05, 20:42
                          ja ponial moskowit
                          ale ty toze znajesz poczemu ja sowietow luic nie mogo ha? Jak piszesz tych
                          zwyklych muzhykow da ja im dziekuje za krew ale wladzy moskiewskiej za co mam
                          dziekowac, za kolonizacje?
                          • moskowit Re: Do manny.... 09.05.05, 20:55
                            Manny Ty wied' nie durak:))) Nu sam podumaj, czy ja Cie prosze, bys sowietom
                            dziekowal? Nu ja tez nie mam powodu im dziekowac.... Ponial? Nu Ty molodiec!!!

Przyjdzie czas i bedziemy dziekowac za wyzwolenie z pod sowietskiej wlasti....
                            Wsio w swoio wremia.... Prawda wied'? Nu wot!

• mondry.lolo maladjec, ja Tiebia isuczat budu! 09.05.05, 22:49
                              moskowit napisał:

> Manny Ty wied' nie durak:))) Nu sam podumaj, czy ja Cie prosze, bys sowietom
                              > dziekowal? Nu ja tez nie mam powodu im dziekowac.... Ponial? Nu Ty molodiec!!!
                              >
                              > Przyjdzie czas i bedziemy dziekowac za wyzwolenie z pod sowietskiej
                              wlasti....
                              > Wsio w swoio wremia.... Prawda wied'? Nu wot!

Prawilna wot nushna byt tak:
                              >
                              > Manny Ty wied' nie durak:))) Nu sam podumaj, praszu ja Tiebia, sztoby Ty
                              savietam pablagadaril? No u mienia toze niet pricziny im blagadarit....
                              Ponial? Nu Ty maladjec!!!
                              >
                              > Prijdiot wremja i my budjem ich blagadarit za aswabazdjenije at savietskaj
                              wlasti....
                              > Wsio w swaju wremja.... Pravda wied'? Nu wot!

• dana33 ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 07:34
      moj tata zawsze swietowal ten dzien... mial w polsce 3 przyjaciol z obozu,
      wlasciwie 2 z polski i jednego czecha. spotykali sie w czworke kazdego 9 maja,
      bez zon, tylko tych 4 panow, i szli na cala noc wspominac, jesc i pic...
      ja dzisiaj tylko zapalam swieczke...
      • gini Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 12:57
        dana33 napisała:

> moj tata zawsze swietowal ten dzien... mial w polsce 3 przyjaciol z obozu,
        > wlasciwie 2 z polski i jednego czecha. spotykali sie w czworke kazdego 9
        maja,
        > bez zon, tylko tych 4 panow, i szli na cala noc wspominac, jesc i pic...
        > ja dzisiaj tylko zapalam swieczke...

Jak w przyszlym roku, zapalisz to pomysl przy okazji o tych Polakach, co
        zgineli w czasie wojny i po wojnie zapal swieczke za Nila i za Pileckiego.
        Oni nie mogli sie spotkac i poswietowac sobie jak twoj tata wykonano na nich
        wyroki smierci i na wielu, wielu innych.
        • gini Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 12:59
          Tragiczna historia rotmistrza Pileckiego
          Prokurator przed sąd

Czesław Ł., były prokurator wojskowy, który po wojnie oskarżał w procesie
          rotmistrza Witolda Pileckiego, odpowie za udział w tej zbrodni sądowej.
          Dzisiaj rozpocznie się jego proces przed Wojskowym Sądem Okręgowym w
          Warszawie.

Rotmistrz Witold Pilecki, jeden z największych bohaterów polskiego państwa
          podziemnego, został stracony 25 maja 1948 r. w więzieniu mokotowskim. W 1940
          r., wówczas już oficer ZWZ/AK, Pilecki z własnej woli, prawie na trzy lata
          trafił do obozu oświęcimskiego, by zbadać możliwości uwolnienia więźniów. To
          najbardziej bohaterska karta w jego życiorysie. Rotmistrza aresztowano w
          maju 1947 r., pod zarzutem szpiegostwa oraz próby zorganizowania zbrojnego
          podziemia. Szpiegostwa miał się dopuścić w Austrii. Prawda była natomiast
          taka, że Pilecki przygotował tam raport, który posłużył do ścigania
          zbrodniarzy wojennych. W 1991 r. Izba Wojskowa Sądu Najwyższego pośmiertnie
          zrehabilitowała rotmistrza. J.O.

A jak nie wiesz Dana kto to byl Pilecki to tutaj masz info.
          • gini Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 13:07
            www.zwoje-scrolls.com/zwoje19/text11.htm
            swietuj sobie dalej , my nie mamy czego swietowac.
            • dana33 Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 13:53
              ty mi gini nie mow kiedy i za kogo ja mam zapalac swieczke, dobrze?
              takich lub podobnych jak pilecki bylo wielu, wielu zginelo. 9 maja to nie
              swietowanie ofiar wojny, to swietowanie zwyciestwa nad chyba najwiekszym
              bydlakiem tego swiata. to swieto wyzwolenia calej europy. i nie tylko. nie
              chcesz swietowac to nie swietuj. jak nie masz nic do powiedzenia ciekawego, to
              nie pisz. durna jestes.
              • ukos Stalin to taki sam bydlak 09.05.05, 14:00
                Mordował całe klasy społeczne, dziesiątki milionów ludzi. Mordował ludzi za to
                kim byli, za to kim się urodzili, dokładnie tak samo jak Hitler Żydów. Jeszcze
                tylko Pol Pot dorównał tym dwu wściekłym psom.
                • dana33 Re: Stalin to taki sam bydlak 09.05.05, 14:25
                  zgadza sie, stalin byl takim samym bydlakiem jak hitler. tylko ze nie poszedl
                  na cala europe. i nawet jak komuna nie byla akurat marzeniem kazdego polaka, to
                  chyba lepsza komuna od okupacji hitlerowskiej, czy masz inne zdanie?
                  • q_vw Re: Stalin to taki sam bydlak 09.05.05, 22:57
                    Dana, oczywiscie, masz racje, lepsza juz byla sowiecka okupacja od
                    hitolerowskiej. Pod rzadami Moskwy nie grozila nam eksterminacja, Hitler by nas
                    wykonczyl, zaraz po Zydach. To oczywiste.
              • gini Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 14:01
                dana33 napisała:

> ty mi gini nie mow kiedy i za kogo ja mam zapalac swieczke, dobrze?
                > takich lub podobnych jak pilecki bylo wielu, wielu zginelo. 9 maja to nie
                > swietowanie ofiar wojny, to swietowanie zwyciestwa nad chyba najwiekszym
                > bydlakiem tego swiata. to swieto wyzwolenia calej europy.

Jakiej calej Europy?Przeciez my wcale nie zostalismy wyzwoleni, jak i wiele
                innych krajow Europy wschodniej, Stalin wcale nie byl mniejszym bydlakiem niz
                Hitler, wprost przeciwnie.
                Ja nie pisalam o ofiarach wojny pisalam o ofiarach powojennych, podobno juz po
                wyzwoleniu .

i nie tylko. nie
                > chcesz swietowac to nie swietuj. jak nie masz nic do powiedzenia ciekawego,
                to
                > nie pisz. durna jestes.

No naturalnie ty jestes strasznie mundra wg ciebie cala Europa zostala
                wyzwolona .
                Poczytaj troche chocby biezace informacje o stanowisku panstw baltyckich, a
                pozniej pisz o wyzwoleniu calej Europy.
              • moskowit Re: ja swietuje, moskowit.... 09.05.05, 20:20
                Nu Dannoczka dorogaja, czemu Ty sobie ta idiotka glowe zawracasz?
                Dura wied' ona, i nie czerta nie ponimaiet! Praw wied' ja? Nu wot widish!

• moskowit Dannoczka.... 09.05.05, 20:14
        Nu ja Cie rozumiem i Twojego Tate tez....

A ja z moim pacanom na moich przodkow miejscu bylem nu i ze starymi sibiriakami
        wodku pil:))) i stare parszywe czasy wspominali.... O swoich cierpieniach mi
        opowiadali.... Nu im nie duzo lepiej teraz, czort woz'mi!:(
        Wot takije to diela, dorogaja....

• dana33 Re: Dannoczka.... 09.05.05, 21:38
          nu, ty to zrozumiales, nie? moj tate swietowal swoja wolnosc, wyjscie z obozow,
          koniec bycia szczutym.... juz go nie ma, ale ja za niego, ty rozumiesz....
    • q_vw Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 09:45
      ... a kopa w d... nie chcesz ?! Za co mamy dziękować ?! I tak byście przeszli przez nasze ziemie, bo tędy najkrótsza droga na Berlin... Wyzwolenie... też coś... pamiętak o 23 sierpnia 1939, 17 września 1939, 30 września 1939, kwietniu 1940, lecie 1944, styczniu 1945... My pamiętamy...
      • manny_ramirez moskowita szanuj q;))) 09.05.05, 12:22
        on chlop do rzeczy:))
        jestem pewien ze ironizowal tutaj
        • krystian71 Re: moskowita szanuj q;))) 09.05.05, 12:51
          dzieki manny za wykladnie.
          Gdyby nie ty , bylbym pewien ,ze on zwyczajnie podjudza
        • q_vw Re: moskowita szanuj q;))) 09.05.05, 14:17
          :))) jeśli ironizował, to zły temat wybrał, w złym terminie ... A szanuje każdego, nawet przeciwnika na słowa z forum. tego kopa tobym mu "sprzedał" wirtualnie tylko ;)))
      • moskowit [...] 09.05.05, 20:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • krystian71 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 20:40
          ale jaja , ale z ciebie mosko durak.
          Jasne , ze byloby duzo radosci , gdyby sie na Bugu zatrzymal , a jeszcze lepiej
          na Dnieprze albo Obie z Irtyszem.
          Pomeczyli bysmy sie moze o rok dwa dluzej z Hitlerem , ale to nie to samo co
          pol wieku z Sowiecja.
          Patton juz szedl od poludnia , juz Swieradow wyzwalal.Nasze chlopaki pod Monte
          Cassino staly , ruletke Niemiaszkom zakrecily.
          A tak 50 lat smrod walonek trzeba bylo wachac i jeszcze do dzis wywietrzyc tego
          gowna nie mozna.Dwoch na chwile w Moskwe ujechalo , ale co z tego jak
          wytrzezwieja to jutro wroca
          • moskowit Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 22:22
            Nu ty jak zwykle masz racje.... Niemcy by ciebie przez dwa lata po glowce
            glaskali, cukierkami by czestowali.... A nigdy ci nie przeyszlo do twojej
            pustej glowy, ze moze alianci z Hitlerem by sie dogadali.... Potem bylaby moze
            druga "Jalta" i znowu o Polsce by "zapomniano"....

Jest takie POLSKIE przyslowie, ze od smrodu, jeszcze nikt nie umarl.... Dzieki
            temu smrodowi wielu przezylo.... nu ale co ci tam? Nie?

Tam gdzies 'aaki' zalozyl watek, co by bylo, gdyby.... nu idz poczytaj....

• krystian71 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 22:48
              a po co mi jeszcze jeden -co by bylo gdyby bylo.
              Na szczescie nie wszystko od Zydow zalezalo.
              W 41 Anglia walczyla o zycie.I nasi lotnicy przy niej i nasi marynarze.
              Ruskie byli wtedy najwiekszymi przyjacielami Hitlera.
              Pomoc mu materialna wysylali , do ostatniego dnia .Ostatni taki pociag granice
              przekroczyl 22.06.41.
              I po coz mi ich zalowac, uzalac sie nad stratami.
              Glupi wie , ze nasze i calej Europy zniszczenie bylo Stalinowi na reke.
              A jak Stalinowi , to wiadomo , kazdemu radzieckiemu czlowiekowi , nawet temu ,
              co go Stalin do tiurmy zeslal na Workute.
              Bo on dalej Stalina kochal i listy do niego z miloscia slal i wytlumaczeniem ,
              ze on to wcale nie wrog ludu , ze to pomylka , jego sasiad z pryczy , to pewnie
              tak , i owszem , ale dziadek moskowit , to przeciez szczery komunista , jak
              Ukraine rozkulaczal , to z sukcesem.Wlasne dzieci ukraince zjedli , ale komuna
              musiala byc zaprowadzona.I kolchozy.I niech mu tylko pozwola nagan wziac do
              reki , to on za rodinu,za Stalinu az do Atlantyku popruje.Brzuchy kobiet
              brzemiennych.
          • wlodek35 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 23:51

krystian71 napisała:

> ale jaja , ale z ciebie mosko durak.
            > Jasne , ze byloby duzo radosci , gdyby sie na Bugu zatrzymal , a jeszcze
            lepiej
            >
            > na Dnieprze albo Obie z Irtyszem.
            > Pomeczyli bysmy sie moze o rok dwa dluzej z Hitlerem , ale to nie to samo co
            > pol wieku z Sowiecja.

A to, ze tysiace ludzi zgineliby w obozacch smierci to dla"krystiana" nie jest
            wazne, W tych oboze bylo tez duzo Polakow.

Ato, ze po zalatwieniu sprawy zydowskiej wzieliby sie za Polakow, by zrobic z
            nich niewolnikow Trzeciej Rzeszy, tez jest jemu obojetne.
            • krystian71 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 23:56
              a to , ze setki tysiecy by nie poszlo do wywozki , to dla wlodka sie nie liczy.
              To byli zreszta tylko Polacy
              To, ze nie zakatowali by na smierc po sfingowanym procesie 16 czlonkow
              delegatury rzadu na kraj-to tez male piwo.
              Ze uszli by z zyciem AK-owcy , ktorzy stali sie pierw wiezniami Majdanka , a
              potem rozstrelani zostali w Lublinie ,to tez wlodzia nie obchodzi ,
              nie jego nacja
              wiec dalej smakuje kolacja
        • q_vw Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 22:47
          No i widzisz, Moskowit, a potem sie Ruskie dziwia, czemu o nich "durak" mowia...
          Nie nazywaj mnie "kretynkiem" bo nie obrazilem Ciebie, prosisz sie o
          zablokowanie IP tylko... Chyba,ze wyzywanie innych to twoj argument, jedyny
          zreszta. Stalin nikogo by na Bugu nie zatrzymal, bo 1/ czym byl Bug ? Na pewno
          nie polsko-sowiecka granica. 2/ Stalin az nozkami swych wojsk przebieral, by
          dojsc jak najperedzej do Berlina, by zagarnac jak najwieksza czescia Europy,
          wiec nie pitol glupot. Po prostu, wtedy dzisiejsza Polska bylaby inna, a Rosja
          rowniez... ale to fantastyka. Nie kaz nam byc wdziecznym, bo nie ma za co, ucz
          sie lepiej historii a nie czytaj agitpropow i tyle. jakbyscie w sierpniu 1939
          nie podpisali paktu z Hitlerem, wojny by nie bylo, bo Polska w przeciwienstwie
          do Rosji, atakowac sasiadow nie miala zamiaru. To Rosja zlamala wszelkie
          traktaty... tacy sami bandyci jak Niemcy....
          • moskowit Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 23:37
            Nu widze, ze musze Cie przeprosic....
            Z innym Cie pomylilem, czort wozmi:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22135376&a=22147176
            • q_vw Re: Nu Polaki.... 10.05.05, 00:28
              OK. uznajemy, ze sprawa wyjasniona. :))))
    • goldbaum Nie ma sie co podniecac 09.05.05, 09:52
      Zyd "moskowit" prowokuje i tyle. Nic go tak przeciez nie cieszy jak Polacy i
      Rosjanie skaczacy sobie do gardla.

Stalin podbil i zniewolil Polske ale z drugiej strony milionom prostych
      radzieckich zolnierzy i ich krwi zawdzieczamy wyzwolenie nas spod jarzma
      Hitlera. Ci ludzie stracili zycie, zebysmy my mogli zyc.
      • moskowit Re: Nie ma sie co podniecac 09.05.05, 20:33
        Nu czy ja Zyd.... Chcialaby dusza do raju, ale.... albo jak Dannoczka mowi -
        "nie wszystkim dano":)))) Mnie przyjdzie Ruskim Polakom juz do konca zycia
        pozostac....

Durak ty durak wied', wsiotaki a? Nu ni jak nie moge zrozumiec, ze "Polacy i
        Rosjanie skaczacy sobie do gardla" bo "milionom prostych radzieckich zolnierzy
        i ich krwi zawdzieczamy wyzwolenie nas spod jarzma Hitlera. Ci ludzie stracili
        zycie, zebysmy my mogli zyc."
        Eh, ty komsomolec, komsomolec.... Nu sam podumaj!!!

• wojcd Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 09:54
      moskowit napisał:
      > Czapki z glow i na kolana.... dziekowac za wyzwolenie!!!!
      • moskowit Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 20:35
        Nu ty siedz dalej pod stolem i nie wychylaj sie....
        Ponial? Nu wot i molodiec!

• arap1 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 13:58
      moskowit napisał:

> Czapki z glow i na kolana.... dziekowac za wyzwolenie!!!!
      > NIE WDZECZNY NAROD...PROSCI LUDZI Z.S.R.R (bez polityki) UMIERALI ZA
      NICH...ZA TYCH WOJAKOW POLSKICH WYZWOLAJAC POLSKE OD SZWABOW
    • fredzio54 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 14:04
      nie wiem dlaczego polacy maj pretesi
      Wania wzal ukriny i bialorosje zaden nie znosil tam polakow tak rowno Litwa i
      dostali 1/3 z Reichu
      chodniki ulicy domy ceglowe geszefty fabryky kopalni
      no to co ze wania sie pomilil i zabil 20 tys oficerow i an polske napadl w
      17.9.39
      ale poitem zaplacil idziskan ziemie przywiuz socjalizm zrobil w polske
      rewoluvje z agraru zacofany narod i panstwo na przymyslowy i polacy nauczyli
      sie czytac i pisac nie chodzili bosonogi
      am yjwreje dostalismy gowno !
    • 1ja Re: Nu Polaki....+ 09.05.05, 14:18
      <<<<<<<<< Nie ma sie co podniecac
      goldbaum 09.05.2005 09:52 + odpowiedz

Zyd "moskowit" prowokuje i tyle. Nic go tak przeciez nie cieszy jak Polacy i
      Rosjanie skaczacy sobie do gardla.

Stalin podbil i zniewolil Polske ale z drugiej strony milionom prostych
      radzieckich zolnierzy i ich krwi zawdzieczamy wyzwolenie nas spod jarzma
      Hitlera. Ci ludzie stracili zycie, zebysmy my mogli zyc.>>>>>>>>>>><

Goldbaum calkiem idiocieje.

• dana33 Re: Nu Polaki....+ 09.05.05, 14:29
        ty juz jestes drugi ktory to twierdzi na tym watku, a ja wlasnie wyjatkowo
        (musze to zapisac czerwonym olowkiem w kalendarzu) zgadzam sie z goldbaumem.
        czy jarzmo hitlera bylo lepsze niz jarzmo komuny?
        • tkuprian To zależy w jakim okresie. 09.05.05, 15:15
          W latach 1939 - 1941 dla przykładu los Polaków pod jarzmem Stalina był chyba
          gorszy niż tych pod jarzmem Hitlera.
          • moskowit Re: To zależy w jakim okresie. 09.05.05, 20:43
            Nu ciebie wyjatkowo, razem z gini, przeprosze w imieniu swoich za wyzwolenie od
            Hitlera....

Nie nalezhalo sie ani tobie ani jej.... Praw wied' ja? Nu wot!

• tkuprian W czasie, o którym tu mowa, 09.05.05, 22:31
              tak nas "drodzy towarzysze" intensywnie wyzwalaliscie, że aż wasze NKWD
              odbywało wspólne konferencje z Gestapo, których tematem było zwalczanie
              polskiej partyzantki.

Tarktowanej oczywiście, jako wyzwolenie narodu polskiego od opresji
              faszystowskich niedonitków sanacji.

P.S. A tak na serio, to może tego boją się oficjele z Kremla, którzy
              zadecydowali o utrzymaniu tajności znacznej części akt katyńskich, że wyjdzie
              jej powiązanie z hitlerowską akcją AB. Niemożliwe? Dlaczego nie?
              • krystian71 nie tylko niemozliwe , ale calkiem prawdopodobne 09.05.05, 22:53

• abe_ltd Z logika to chyba miales na bakier w szkole, Kryst 09.05.05, 23:30
                  azeby napisac cos takiego: "to nie tylko niemozliwe, ale i prawdopodobne" to
                  chyba nawet o logice nie slyszales.
        • abe_ltd WARTOSCI UNIVERSALNE 09.05.05, 23:27
          W imie takich universalnych wartosci ludzie szczerzy sie ze soba zgadzaja,
          nawet jak pod kazdym innym wzgledem sa smiertelnymi wrogami. Stad w oczywistej
          kwestii zakonczenia wojny swiatowej dla Polakow nawet Goldbaum, Dana i ABE sa w
          tym samym obozie.
          Ci ktorzy woleliby okupacje hitlerowska przed rezimem komunistycznym to rzecz
          jasna nazisci albo zaslepieni idioci, albo gowniarze.
          • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 09.05.05, 23:41
            abe_ltd napisała:

> W imie takich universalnych wartosci ludzie szczerzy sie ze soba zgadzaja,
            > nawet jak pod kazdym innym wzgledem sa smiertelnymi wrogami. Stad w oczywistej
            > kwestii zakonczenia wojny swiatowej dla Polakow nawet Goldbaum, Dana i ABE sa w
            >
            > tym samym obozie.
            > Ci ktorzy woleliby okupacje hitlerowska przed rezimem komunistycznym to rzecz
            > jasna nazisci albo zaslepieni idioci, albo gowniarze.

abe nie zapomnij o jednym stalin byl takim samym zbrodniarzem jak hitler,ba
            nawet go przerosl jesli chodzi o ofiary. dla wielu ludzi okupacja stalinowska
            byla nie mniej brutalna od hitlerowskiej, moze ty na to masz inna
            definicje,tomson rowniez,ale ofiary komuny z toba sie nie zgodza. poprostu byla
            to zmiana okupanta i nic wiecej. nie uzylabym slowa "gowniarze" w stosunku do
            osob ktore w ruskich kazamatach,na syberii,gulagach czy w stalinowskich
            wiezieniach zostaly w barbarzynski sposob zabici.
            • krystian71 Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 09.05.05, 23:48
              nie warto
              • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 09.05.05, 23:53
                krystian71 napisała:

> nie warto

cos mi sie widzi,ze nasza abe juz zupelnie komunistow broni jak tomson. dziwi
                mnie to,ze ludzie nie zdaja sobie sprawy czym byl komunizm,co zrobil Polsce i
                innym narodom i ile OFIAR pochlonal. to nie byli "gowniarze",ktorzy gineli
                zameczeni,zbici,zmaltretowani,zaglodzeni,zchorowani,znekani,upodleni w
                wiezieniach,czy obozach sowieckich,czy polskich, to byli patrioci i
                bohaterowie,ktorym swiat w tym dniu powinien tez oddac czesc. mnie osobiscie to
                boli,ze polacy nie dostrzegaja ofiar zbrodni stalinizmu i komunizmu a za
                zbrodnie uwazaja jedynie zbrodnie popelnione przez nazistow. to jest wypaczanie
                historii i nic innego tylko polityczna poprawnosc.
                • krystian71 Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:00
                  sorry rachelciu , tylko nie Polacy.
                  My swoich umeczonych znamy.Hold im oddajemy i mlodziez i dzieci odpowiednio
                  wychowujemy.Tym bardziej , ze przez polwiecze oficjalnie tego czynic nie bylo
                  wolno.
                  Tylko w zaciszu domowym , wsrod swoich , lub chylkiem na cmentarzu swieczke
                  zapalic.
                  • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:08
                    krystian71 napisała:

> sorry rachelciu , tylko nie Polacy.
                    > My swoich umeczonych znamy.Hold im oddajemy i mlodziez i dzieci odpowiednio
                    > wychowujemy.Tym bardziej , ze przez polwiecze oficjalnie tego czynic nie bylo
                    > wolno.
                    > Tylko w zaciszu domowym , wsrod swoich , lub chylkiem na cmentarzu swieczke
                    > zapalic.

no wlasnie,ciekawe dlaczego polacy musza chylkiem,po cichu,przepraszajac,ze zyja
                    oddawac czesc tym jawnie zamordowanym,zatluczonym jak psy ofiarom ludobojcow
                    typu stalina. nie wiem czemu swiat nie mowi na temat stalinizmu w takich slowach
                    jak o hitleryzmie,ba teraz sie jeszcze z jego potomkami calujemy i to
                    miedzynarodowo. to jest wstyd i hanba ,zeby wszystkim ofiarom wojny i
                    stalinowskiej okupacji nie oddac holdu, tak samo bolesne jak uwazanie,ze
                    holocaust dotyczy tylko ,eksluzywnie i wylacznie jednego narodu. jak widac
                    smierc smierci nierowna,trup trupowi nierowny,nacja nacji nierowna, a historie
                    dorabiamy na drutach aby pasowala pod jakis tam skrypt,a bron boze nie oddawala
                    prawdy. no niestety ciezko przekonac o tym czlowieka,takiego jak ja,gdyz moja
                    wlasna BABKA byla ofiara STALINIZMU i jego brutalnosci,wiec niech mi nikt JEJ
                    nie nazywa "gowniarzem",bo dosyc przecierpiala od ruskich bandytow.
                    • abe_ltd Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:21
                      Nikt twojej babki nie nazywa 'gowniarzem'. Nie unos sie Rachelko bez powodu.
                      Gowniarzem jest ten kto twierdzi ze nie powinnismy byli byc wyzwalani spod
                      morderczej okupacji hitlerowskiej ktorej celem byla nasza czesciowa
                      eksterminacji i zamiana pozostalych przy zyciu na niewolnikow, "bo to co
                      nastapilo po hitleryzmie, czyli komunizm, bylo od niego znacznie gorsze.'
                      Jak mozesz te dwa zbrodnicze systemu porownywac i licytowac sie w ktorym
                      wolabys zyc. Przeciez to nie na miejscu.
                • abe_ltd Gruba przesada 10.05.05, 00:00
                  mnie osobiscie to
                  > boli,ze polacy nie dostrzegaja ofiar zbrodni stalinizmu i komunizmu a za
                  > zbrodnie uwazaja jedynie zbrodnie popelnione przez nazistow. to jest
                  wypaczanie
                  > historii i nic innego tylko polityczna poprawnosc.
                  To jest totalna bzdura, Rachelko. Dostrzegamy ofiary zbrodni stalinizmu, i
                  uwazamy je za zbrodnie.
                  To ze ddostrzegamy zbrodnie nazistowskie jako to najwieksze i najbardziej
                  totalitarne wynaturzenie czlowieczenstwa, nie oznacza WCALE ze tym samym
                  rozgrzeszamy zbrodnie innych rezimow, w tym stalinizmu.
                  • i-love-2-bike Re: Gruba przesada 10.05.05, 00:13
                    abe_ltd napisała:

> mnie osobiscie to
                    > > boli,ze polacy nie dostrzegaja ofiar zbrodni stalinizmu i komunizmu a za
                    > > zbrodnie uwazaja jedynie zbrodnie popelnione przez nazistow. to jest
                    > wypaczanie
                    > > historii i nic innego tylko polityczna poprawnosc.
                    > To jest totalna bzdura, Rachelko. Dostrzegamy ofiary zbrodni stalinizmu, i
                    > uwazamy je za zbrodnie.

tak,gdzie,i kiedy w takim razie jest ich dzien pamieci,kto to obchodzi na swiecie?

> To ze ddostrzegamy zbrodnie nazistowskie jako to najwieksze i najbardziej
                    > totalitarne wynaturzenie czlowieczenstwa, nie oznacza WCALE ze tym samym
                    > rozgrzeszamy zbrodnie innych rezimow, w tym stalinizmu.

no tutaj sie z toba zgadzam,ale jesli kazdy na swiecie zna hitlera jako
                    naziste,bo operowal w polskich obozach koncenrtacyjnych jak wiadomo,o tyle
                    stalin nie jest absolutnie przekazywany swiatu jako bandyta,zwyrodnialec i
                    przestepca.
                • migselv Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:43
                  Kazdy narod ma w zwyczaju czcic swoich poleglych. Wiele panstw obchodzi dmie
                  pamieci. Wowczas jest okazja porozmawiac i powspominac swoich blizkich, ktorzy
                  stracili zycie w czasach okupacji hitlerowskie i komunistycznej.
                  Obecnie mowimy o zakonczeniu wojny z Niemcami hitlerowskimi. Wedlug mnie nie
                  powinno sie odbierac prawa ludziom, ktorzy chca czcic ten dzien.

Powinno sie takze pamietac, ze zakonczenie wojny, to byl
                  koniec "zameczeni,zbici,zmaltretowani,zaglodzeni,zchorowani,znekani,upodleni w
                  wiezieniach,czy obozach" niemieckich.
                  • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 01:00
                    migselv napisał:

> Kazdy narod ma w zwyczaju czcic swoich poleglych. Wiele panstw obchodzi dmie
                    > pamieci. Wowczas jest okazja porozmawiac i powspominac swoich blizkich, ktorzy
                    > stracili zycie w czasach okupacji hitlerowskie i komunistycznej.
                    > Obecnie mowimy o zakonczeniu wojny z Niemcami hitlerowskimi. Wedlug mnie nie
                    > powinno sie odbierac prawa ludziom, ktorzy chca czcic ten dzien.
                    >
                    > Powinno sie takze pamietac, ze zakonczenie wojny, to byl
                    > koniec "zameczeni,zbici,zmaltretowani,zaglodzeni,zchorowani,znekani,upodleni w
                    > wiezieniach,czy obozach" niemieckich.

no fajnie kolego to kiedy obchodzimy dzien pamieci ofiar pomordowanych przez
                    stalinizm i komunizm? prosze o date? chyba,ze im sie to nie nalezy,bo jak
                    wiadomo komunisci wybawili nas od nazistow,to ich morderstwa sa tylko wyobraznia
                    paru chorych niedobitkow. tos humanitarny kolego bardzo widze. ciekawe,czy gdyby
                    wiekszosc ofiar stalinowskiego rezimu byla zydowska to tez bys tak do porzadku
                    dziennego nad nimi przeszedl?
                    • migselv Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 01:12
                      Ja nie ustalam dni pamieci, nie do mnie to nalezy!
                      Wedlug mnie taki"dzien pamieci ofiar pomordowanych przez stalinizm i komunizm"
                      powinien byc, a jesli nie ma, to miej zal do tych, co nie ustalili daty!

Powtarzam, obecnie wielu, rowniez na Zachodzie, obchodzi zakonczenie wojny z
                      nazistami. Przykro mi, ze nie potrafisz tego uznac:(
                      Nie ma to nic wspolnego z Zydami. Czy Zydzi, to jakas mania u ciebie?
                      • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 01:24
                        migselv napisał:

> Ja nie ustalam dni pamieci, nie do mnie to nalezy!
                        > Wedlug mnie taki"dzien pamieci ofiar pomordowanych przez stalinizm i komunizm"
                        > powinien byc, a jesli nie ma, to miej zal do tych, co nie ustalili daty!
                        >
                        > Powtarzam, obecnie wielu, rowniez na Zachodzie, obchodzi zakonczenie wojny z
                        > nazistami. Przykro mi, ze nie potrafisz tego uznac:(
                        > Nie ma to nic wspolnego z Zydami. Czy Zydzi, to jakas mania u ciebie?

nie nie mania kolego tylko mowie o jednym,ze zmarlym nalezy sie jednakowy
                        szacunek, dla ciebie to obsesja a dla mnie przyklad tego,ze niezaleznie kim
                        jestes szanujesz ofiary przemocy,gwaltu,ludobujstwa i wojen tak samo. ja to
                        robie czekam na ciebie,abys to tez uczynil. swieczki mozna palic za wszytskich
                        bez wyjatku.
                    • moskowit Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 01:24
                      Nu ja wiedzialem, ze ty pojecia o niczym nie masz:)))

Zapytaj Dane, kiedy dzien pamieci sie obchodzi.... Tu masz adres:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?=50&w=23705213&a=23705213&t=1115680922364
                      • moskowit Nowa proba.... 10.05.05, 01:29
                        Nu tu masz wlasciwy link do Dany:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23705213
                        Zapytaj ja, kiedy sie obchodzi dzien pamieci, bys na przyszlosc wiedziala i
                        niekopromitowala sie.... Tak jak z tymi 3 republikami:)))))))

• i-love-2-bike Re: Nowa proba.... 10.05.05, 01:58
                          moskowit napisał:

> Nu tu masz wlasciwy link do Dany:
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23705213
                          > Zapytaj ja, kiedy sie obchodzi dzien pamieci, bys na przyszlosc wiedziala i
                          > niekopromitowala sie.... Tak jak z tymi 3 republikami:)))))))
                          >

a co o republikach nie slyszales,u nas trabili non stop,czyzby jakas pomylka? a
                          kiedy obchodzimy dzien ofiar stalinizmu,bo te dni zolnierza to nie to .
                          • moskowit Re: Nowa proba.... 10.05.05, 02:05
                            Nu pewnie, ze slyszalem, ale co nie mozesz wymienic tych trzech republik, co
                            nie chcieli przyjechac do Moskwy???? Bo ty pojecia o tym nie masz, nieuku:)))

Nu to musisz skorzystac z rady miga (czy jak mu tam) i zgosic sie do wladz
                            Polski!!!

• i-love-2-bike Re: Nowa proba.... 10.05.05, 03:15
                              moskowit napisał:

> Nu pewnie, ze slyszalem, ale co nie mozesz wymienic tych trzech republik, co
                              > nie chcieli przyjechac do Moskwy???? Bo ty pojecia o tym nie masz, nieuku:)))
                              >
                              > Nu to musisz skorzystac z rady miga (czy jak mu tam) i zgosic sie do wladz
                              > Polski!!!
                              >

w polsce nieuku to ty siedzisz to rusz tylkiem, w koncu jestes taki patriota od
                              7 bolesci to dzialaj.jak mowie te baltyckie kraje (pewnie,ze nie wiem nieuku
                              jakie) maja wiecej poczucia odpowiedzialnosci i rzetelnosci historycznej niz my.
                          • abe_ltd Wszystko prawda, tylko Gruzja NIE jest republika 10.05.05, 02:05
                            baltycka. Drobne przeoczenie (ja to wiem), ale nasi panowie tutaj sa bardzo
                            wrazliwi na takie sprawy.
                            • moskowit Re: Wszystko prawda, tylko Gruzja NIE jest republ 10.05.05, 02:16
                              Nu a skad ona ma o tym wiedziec???

Gruzini maja Morze Czarne pod nosem, nu a do Baltyku samolotami albo pociagami
                              dojezdzaja:)))

• abe_ltd Re: Wszystko prawda, tylko Gruzja NIE jest republ 10.05.05, 02:30
                                Jestem pewna, ze ona to wie, tylko my kobiety jestesmy bardziej roztrzepane i
                                czasami nie zwracamy uwagi na detale - jak wrzucamy kartofle do worka i sie
                                nam tam burak zawieruszy, co nie znaczy ze nie wiemy ze burak to burak a
                                kartofel to kartofel.
                                :DDDD
                                • moskowit Re: Wszystko prawda, tylko Gruzja NIE jest republ 10.05.05, 02:37
                                  Wiesz co znaczy 'sympatiaga'? To jest takie przyjacielskie poklepanie kogos po
                                  ramieniu. Ty taka wlasnie jestes:))) Przytym sprawiedliwa sympatiaga....
                                  Ja by tak nie umial:( Nu ale ja wiele rzeczy nie potrafie, np. zrozumiec
                                  glupote i zatrzewienie(dobrze to napisalem?).

Pozdrawiam Cie
                                  m
                                • i-love-2-bike Re: Wszystko prawda, tylko Gruzja NIE jest republ 10.05.05, 03:19
                                  abe_ltd napisała:

> Jestem pewna, ze ona to wie, tylko my kobiety jestesmy bardziej roztrzepane i
                                  > czasami nie zwracamy uwagi na detale - jak wrzucamy kartofle do worka i sie
                                  > nam tam burak zawieruszy, co nie znaczy ze nie wiemy ze burak to burak a
                                  > kartofel to kartofel.
                                  > :DDDD

abe chyba nie myslisz,ze jestem idiotka. caly dzien ci pantoflarze chodza za mna
                                  z komplementami wiec nie ma zamiaru im dawac tej satysfakcji. w koncu nie
                                  chodzi o nazwy L, L, E,ale o fakt,ze te republiki rozumieja czym wyzwolenie jest
                                  a czym nie jest i nie bylo. zamiana hitlera na stalina (nota bene sojusznikow na
                                  poczatku wojny) dla mnie nie jest usprawiedliwieniem do nazwania tego
                                  zwyciestwem. stalin jakby nie bylo ma na swoim sumieniu wiecej ofiar niz hitler,
                                  a komunizm to byla zbrodnia przeciwko ludzkosci i tak nalezy ten system rozumiec.
              • abe_ltd Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 09.05.05, 23:57
                Rzeczywsice nie warto, Rachelko. Ta kwestia nie podlega dyskusji. Po tym jak
                Walus w RPA uzyl obrony ze 'komunizm byl gorszy od hitleryzmu' zostal skazany
                na kare smierci (potem zmienione na dozywocie). W jakimkolwiek zdrowym
                systemie wartosci moralnych taka teza jest nie do przyjecia.
                Komunism = kolonialism TAK
                Komunism = hitleryzm NIE
                Komunism >>>> niz hiteryzm TOTALNY IDIOTYZM
                • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:02
                  abe_ltd napisała:

> Rzeczywsice nie warto, Rachelko. Ta kwestia nie podlega dyskusji. Po tym jak
                  > Walus w RPA uzyl obrony ze 'komunizm byl gorszy od hitleryzmu' zostal skazany
                  > na kare smierci (potem zmienione na dozywocie). W jakimkolwiek zdrowym
                  > systemie wartosci moralnych taka teza jest nie do przyjecia.
                  > Komunism = kolonialism TAK
                  > Komunism = hitleryzm NIE
                  > Komunism >>>> niz hiteryzm TOTALNY IDIOTYZM

a co ma glupi walus do ofiar zbrodni stalinowskich abe,co tobie dolega. ten kto
                  byl zapalowany,zastrzelony czy zatluczony w wiezieniu to "gowniarz"? chyba z tym
                  przesadzilas. czy ty masz zlota kule dla specyficznych ofiar a inni sie nie
                  licza,bo nie w tym czasie,czy nie w tym miejscu. zbrodnie sa zbrodniami,a
                  komunizm nie byl lepszy jesli chodzi o ofiary. w koncu sa ludzie,ktorzy jeszcze
                  tych mordercow pamietaja im powiedz to w twazr,ze byli "gowniarzami" bo pan
                  walus sie z nich wywodzil.o ile pamietasz pan walus utlukl pana hani i za to
                  siedzie,nie za komunizm.
                  • abe_ltd Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 00:17
                    Nie, jesli ktos tu ma jakas obsesje to Ty, Rachelko. Watek jest o zakonczeniu
                    Drugiej Wojny Swiatowej, dla twojej informacji, a nie o obaleniu Muru
                    Berlinskiego. A zatem mowa o wojnie, o hiteryzmie, o zakonczeniu wojny i o
                    wyzwoleniu od okupacji hitlerowskiej. Ja tylko mowie: docenmy to, docenmy krew
                    przelana przez Ruskich Janow Nowakow na naszej polskiej ziemi. O tym jest ten
                    watek. A ty wprost nie mozesz sie oprzec aby wciagnac w to zupelnie inna pare
                    kaloszy: powojenny komunizm, i jego ofiary. Owszem tez byl okrutny, tez byl
                    morderczy, ale to nie oznacza ze bron Boze nie powinnismy byli byc wyzwoleni
                    spod okupacji hitlerowskiej.
                    No i jest to osobna debata.
                    • i-love-2-bike Re: WARTOSCI UNIVERSALNE 10.05.05, 01:06
                      abe_ltd napisała:

> Nie, jesli ktos tu ma jakas obsesje to Ty, Rachelko. Watek jest o zakonczeniu
                      > Drugiej Wojny Swiatowej, dla twojej informacji, a nie o obaleniu Muru
                      > Berlinskiego. A zatem mowa o wojnie, o hiteryzmie, o zakonczeniu wojny i o
                      > wyzwoleniu od okupacji hitlerowskiej. Ja tylko mowie: docenmy to, docenmy krew
                      > przelana przez Ruskich Janow Nowakow na naszej polskiej ziemi. O tym jest ten
                      > watek. A ty wprost nie mozesz sie oprzec aby wciagnac w to zupelnie inna pare
                      > kaloszy: powojenny komunizm, i jego ofiary. Owszem tez byl okrutny, tez byl
                      > morderczy, ale to nie oznacza ze bron Boze nie powinnismy byli byc wyzwoleni
                      > spod okupacji hitlerowskiej.
                      > No i jest to osobna debata.

no nie wiem kto ma obsesje abe, a kto uwaza,ze stalinizm nas wyzwolil i kazdy
                      kto tego nie widzi to gowniarz? jak mowie spytaj ofiary stalinowskich kazamatow
                      co woleli,czy oboz niemiecki czy wykanczanie sowieckie,bo jak wiadomo ci dwaj
                      mordercy to nie to samo,jeden nazi to sie go wyklelo, a drugi stalin to jakos
                      takos sie nam przedarl przez te karty historii jako "oswobodziciel". spytaj
                      rodziny poleglych w komunistycznych wiezieniach AKowcow,co sadza na temat
                      "wyzwolenia",chyba tez sie z twoja definicja nie zgodza,ale jak mowie,ja jestem
                      "skazona",bo chcialabym wszystkich rowno uczcic,a to niemozliwe,gdyz my mamy
                      hierachie poleglych.

W imie takich universalnych wartosci ludzie szczerzy sie ze soba zgadzaja,
                      nawet jak pod kazdym innym wzgledem sa smiertelnymi wrogami. Stad w oczywistej
                      kwestii zakonczenia wojny swiatowej dla Polakow nawet Goldbaum, Dana i ABE sa w
                      tym samym obozie.
                      Ci ktorzy woleliby okupacje hitlerowska przed rezimem komunistycznym to rzecz
                      jasna nazisci albo zaslepieni idioci, albo gowniarze.
        • abe_ltd Przypomina mi sie ktos kto tez glosil ze woli 09.05.05, 23:29
          okupacje hitlerowska przed rezimem komunistycznym. Nazywal sie Janusz Walus i
          dokonal zamachu z zimna krwia na jednego z liderow ruchu wyzwolenczego z
          tendencjami komunistycznymi, Chrisa Hani. Teraz toby sie to nazywalo atakiem
          terorystycznym.
          Czy w tym obozie sa gini i Krystian?
      • fredzio54 Re: Nu Polaki....+ 09.05.05, 14:41
        Amen Polska
      • moskowit Re: Nu Polaki....+ 09.05.05, 20:38
        1ja napisał:

> Goldbaum calkiem idiocieje.
        >

Wot mi nowina:))))))))
        Ameryki nie musisz juz odkrywac:))))

• arap1 Re: Nu Polaki.... 09.05.05, 14:26
      JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA PUKI MY ZYJEMY .....?????????
    • krystian71 niesamowity zlot polskich patriotow,w skrocie ZPP 09.05.05, 14:47
      na tym watku
      • fredzio54 Re: niesamowity zlot polskich patriotow,w skrocie 09.05.05, 14:57
        Bierut Moczar Gomulka polskie patrioci dobre katolicy
        • tkuprian Wiesz o czym piszesz baranie? 09.05.05, 15:04
          Czy też może wykształciłeś już taki odruch - ręce przy klawiaturze same
          zaczynają pisać, nie zajmując przy tym specjalnie mózgu? Krytyczna analiza
          swoich wypowiedzi - na co to komu, od tego przeca tylko głowa może rozboleć.

Bierut, Moczar i Gomułka - jak to napisałeś dobrzy katolicy, nie tylko nie
          uczestniczyli we mszach świętych, ale i ów kośćiół, którego tak dobrymi, jak
          piszesz synami byli, poddali prześladowaniom.

Jeżeli czyta to ktoś, kto ma moc decydować o dostępie fredzia do netu, apeluję -
          niech go odetnie. No chyba, że za podtrzymaniem dostepu przemawiają względy
          terapeutyczne - dobro pacjenta.
          • krystian71 Re: Wiesz o czym piszesz baranie? 09.05.05, 15:10
            jest jeszcze jeden bardzo wazny powod aby tu pozostal i pisal jak najdluzej.
            Warto aby wszyscy poznali poglady tego zasluzonego czlonka ZPP i wiedzieli z
            jakim typem ludzi mamy do czynienia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23676160&a=23680347
            Zarz wroclaw wroci do reichu

No i dana mowi,ze to nie zwykly glupek
            • tkuprian Do Krystian71 09.05.05, 18:11
              Masz jakiś link, gdzie Dana tak mówi?
              Podaj mi proszę.
              Z gory dzięki.
              • krystian71 Re: Do Krystian71 09.05.05, 19:33
                oh , w wielu miejscach .Chwali jego poczucie humoru , przytacza perelki
                dowcipu , zadowolona , ze tak "dowala"polskim antysemitom.
                Postaram ci sie cos znalesc , a najlepiej byloby ja sama o zdanie spytac.
                Ona taka "plodna".Zajmie mi troche czasu wyszukiwanie linku
                Ale sie postaram
                Pozdrawiam
                • dana33 Re: Do Krystian71 09.05.05, 21:45
                  nu, krystinaku, chory jestes? napisales tutaj prawde, ze dobrze robi ze dowala
                  polskim antysemitom. mogles napisac oczywiscie ze uwazam ze robi dobrze, ze
                  dowala wszystkim polakom, co by sie nie zgadzalo z prawda. wiec w nagrode
                  pozwalam ci opuscic jedna nozke.
              • dana33 Re: Do Krystian71 09.05.05, 21:43
                nie musisz zadawac krystiankowi takiej ciezkiej roboty, chociaz pewna jestem,
                ze wlasnie to zrobilby z przyjemnoscia. sama ci poswiadcze. fredzio wcale nie
                glupi, tu i tam letko przesadza plujac na wszystkich polakow, bo powinien pluc
                tylko na jakas czesc a nie na wszystkich, ale on nie glupi i lubie jego dowcip
                i jego polamany polski jest przesmieszny.
      • i-love-2-bike Re: niesamowity zlot polskich patriotow,w skrocie 09.05.05, 17:44
        krystian71 napisała:

> na tym watku

tiaa sami weseli i zasluzeni,ze swoimi pieskami wesolo merdajacymi ogonkami dla
        pana.
        • moskowit Re: niesamowity zlot polskich patriotow,w skrocie 09.05.05, 20:47
          A co tobie tez przykro, ze wyzwolili?

Nu ty duroj byla i nia zostaniesz....

• moskowit Re: niesamowity zlot polskich patriotow,w skrocie 09.05.05, 20:46
        Nu ty praw z tymi patriotami.... Rozumiem, ze ty nie mozesz byc!

• z_daleka Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 20:50
      to mianowicie, ze gdyby nas Rosjanie nie wyzwolili to zaden krystan, zaden z
      daleka, zadna gini ani rachelcia nawet nie smarowali by dzisiaj na tym
      przeuroczym fs.
      • manny_ramirez Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 20:53
        Rosjanie nikogo nie wyzwalali, podbijali, i to ze ich system byl ciut mniej
        morderczy niz Hitlera nie znaczy ze mamy sie z tego cieszyc, jak pisalem abe ,
        punkt siedzenia zmienia punkt widzenia
        • z_daleka Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 20:56
          manny_ramirez napisał:

> Rosjanie nikogo nie wyzwalali, podbijali, i to ze ich system byl ciut mniej
          > morderczy niz Hitlera nie znaczy ze mamy sie z tego cieszyc, jak pisalem
          abe ,
          > punkt siedzenia zmienia punkt widzenia
          --------------------------
          no wiec powiem inaczej. Gdyby nas Rosjanie nie "podbili" to Germanie by nas
          wybili i koniec koncow nikt z nas poza malymi wyjatkami(sic) nie mialby szansy
          pojawic sie na tym padole.
          • manny_ramirez Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 20:58
            roznica tylko taka ze sowieci wybijali "klasowo" a nie "rasowo"
            • z_daleka Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 21:03
              manny_ramirez napisał:

> roznica tylko taka ze sowieci wybijali "klasowo" a nie "rasowo"
              ---------------------
              Manius. Nie byloby nas fizycznie. Po prostu by nas nie bylo...
          • abe_ltd Bardzo zgrabnie ujete 09.05.05, 23:40
            Gdyby nas Rosjanie nie "podbili" to Germanie by nas
            > wybili
      • i-love-2-bike Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 20:59
        z_daleka napisał:

> to mianowicie, ze gdyby nas Rosjanie nie wyzwolili to zaden krystan, zaden z
        > daleka, zadna gini ani rachelcia nawet nie smarowali by dzisiaj na tym
        > przeuroczym fs.

no pewnie wiadomo tylko,ze taki kaprawy z-daleka i moskowit by sie nam ostali
        jeno,jeden jako pan smieszny a drugi jako chlop robiacy za babe. nu molodcy na
        zdorowie,bo jak wy zdorowi budiet to jest szansa,ze i poszycie lesne utrzymamy w
        jako takim balansie ekologicznym.
        • z_daleka Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 21:05
          i-love-2-bike napisała:

> z_daleka napisał:
          >
          > > to mianowicie, ze gdyby nas Rosjanie nie wyzwolili to zaden krystan, zade
          > n z
          > > daleka, zadna gini ani rachelcia nawet nie smarowali by dzisiaj na tym
          > > przeuroczym fs.
          >
          > no pewnie wiadomo tylko,ze taki kaprawy z-daleka i moskowit by sie nam ostali
          > jeno,jeden jako pan smieszny a drugi jako chlop robiacy za babe. nu molodcy na
          > zdorowie,bo jak wy zdorowi budiet to jest szansa,ze i poszycie lesne
          utrzymamy
          > w
          > jako takim balansie ekologicznym.
          -------------------
          kopiesz, a wlasciwie wierzgasz jak stara kobyla...
          • dana33 Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 21:54
            pisze o innych, ktorych nie zna "kaprawy", ale potem nie rozumie, dlaczego sie
            mowi, ze bluzga bez przerwy. dla rachelci-szmatelci to nie jest jak widac
            obraza.
          • i-love-2-bike Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 23:36
            z_daleka napisał:

> i-love-2-bike napisała:
            >
            > > z_daleka napisał:
            > >
            > > > to mianowicie, ze gdyby nas Rosjanie nie wyzwolili to zaden krystan
            > , zade
            > > n z
            > > > daleka, zadna gini ani rachelcia nawet nie smarowali by dzisiaj na
            > tym
            > > > przeuroczym fs.
            > >
            > > no pewnie wiadomo tylko,ze taki kaprawy z-daleka i moskowit by sie nam os
            > tali
            > > jeno,jeden jako pan smieszny a drugi jako chlop robiacy za babe. nu molod
            > cy na
            > > zdorowie,bo jak wy zdorowi budiet to jest szansa,ze i poszycie lesne
            > utrzymamy
            > > w
            > > jako takim balansie ekologicznym.
            > -------------------
            > kopiesz, a wlasciwie wierzgasz jak stara kobyla...

e tam stara kolezanko w tym samym wieku jestesmy.
        • moskowit Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 09.05.05, 22:31
          i-love-2-bike napisała:

> z-daleka i moskowit by sie nam ostali

Nu przynajmniej o dwoch porzadnych ludzi by bylo wiecej:)))

Skad w tobie tyle chamstwa rachelka, nu ni kak nie pojmu????

• ixion5 Re: Nu Polaki....ja tem wiem jedno 10.05.05, 01:19
        Ruscy nas nie wyzwolili idioto. Oni zaanektowali nasz kraj. Zainstalowali marionetkowy rząd i do lat 90-tych w Polsce stacjonowała ruska armia. Co jakiś czas marionetkowy rząd dokonywał masakr bezbronnej ludności. Jaruzelski dostał właśnie medal za te masakry oraz za współudział w ataku na Czechosłowację. Ten medal to nie tylko policzek dla Polaków ale również dla Czechów i Słowaków. Jaruzelski powinien za to beknąć i to zdrowo.
    • mamzerek Re: Nu Polaki....+ 09.05.05, 23:33
      moskowit napisał:

> Poshol Ty....

Kuda, toczno? :-)
    • ixion5 Teraz dla ciebie to zagranica, rabie 10.05.05, 01:15
      Od czasu jak wy poszli won z tej ziemii zrobiło się tu znacznie lepiej. Szkoda tylko, że swoich psów ze sobą nie zabraliście.
      • karmin-cynober Re: Wyzwolenie ? 10.05.05, 03:58
        Po prostu przeszli przez Polske bo akurat bylo im po drodze do Berlina.
        • fredzio54 Re: Wyzwolenie ? 10.05.05, 09:33
          tak ale 55 polskich dewizij sluzyli w ramach SS i Whermachtu dla hitlera
          1 Polak sluzyl u sojuznikow a innych 5 Polakow sluzyli u Hitlera
          Jak zydy wrocili z obozy to polacy ich hetnie zamordowali na pryzklad Kielece i
          ine male pogromy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka