Dodaj do ulubionych

Straszne...

11.05.05, 22:44
Dzisiaj ogladalem film dokumentalny o Albercie Speerze, architekcie Hitlera.
Pokazywano fragmenty z procesu norymberskiego i zeznania zydowki francuskiej. Opowiadala ze jak jednego dnia zabraklo cyklonu B, wkladano dzieci zydowskie zywcem do piecow.

Niby codziennie mordowani sa ludzie na swiecie ale ten obraz przechodzi doslownie wszystko. Jak mozna zrobic cos takiego? Wepchnac male bezbronne rozpaczliwie krzyczace dziecko do pieca?

Rozumiecie to?
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 22:47
      nie tego nikt nie zrozumie nigdy,podobnie jak nie zrozumiemy jak mozna strzalem
      w plecy,czy w glowe zabijac dzieci rzucajace kamienie ,ze nie wspomne o
      rozjezdzaniu kobiet czolgiem w bialy dzien i innych zboczeniach trudnych do
      pojecia dla normalnego czlowieka.
      • genom3 JAKA TY RACHELKA JESTEŚ JEDNAK SIUPNIĘTA ZDROWO 11.05.05, 22:53
        a co ofiary holokaustu mają wspólnego z dziećmi rzucajacymi kamieniami w kogoś
        tam
        weź ty sie durnoto przez moment zastanów

ością ci w gardle te mordy rachelka
        kac to kac
        idź się napij
        może ktoś skorzysta:)

• patriota Re: Straszne... 11.05.05, 22:57
        To co opisujesz jest tez straszne i niepojete, zwlaszcza jesli pomysli sie, ze dzieje dzisiaj i czesto robia to ci, ktorzy chyba najlepiej powinni wiedziec co to znaczy.

Ale mimo to ten obraz dzieci wrzucanych zywcem do pieca przechodzi w moich wyobrazeniach doslownie wszystko. Troche to moze irracjonalne. Nie wiem...
        • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 23:04
          patriota napisał:

> To co opisujesz jest tez straszne i niepojete, zwlaszcza jesli pomysli sie, ze
          > dzieje dzisiaj i czesto robia to ci, ktorzy chyba najlepiej powinni wiedziec co
          > to znaczy.
          >
          > Ale mimo to ten obraz dzieci wrzucanych zywcem do pieca przechodzi w moich wyob
          > razeniach doslownie wszystko. Troche to moze irracjonalne. Nie wiem...

chcesz powiedziez,ze dzieci musza byc dorosle a kobiety nie stac przy
          domach,fajnie myslisz.
    • wojcd Re: Straszne... 11.05.05, 22:48
      Dzisiaj Rosjanie karmia psy
      rozcinajac brzuchy dxieciom Czeczenskim.
      • genom3 NASTEPNY MADRY........ 11.05.05, 22:54
    • mosiek.crappus Jak najbardziej rozumiem takie konfabulacje 11.05.05, 22:48
      Wygglada jeszcze nonsensowniej niz konfabulacje FInkelsteina z jedwabnego.
      Czasem sie tacy świadkowie przyznają do kłamania, ale najczesciej idą w zaparte.

Czy to nie interesujące?...

www.thecouriermail.news.com.au/common/story_page/0,5936,15256776%255E1702,00.html

Nazi 'survivor' admits fiction
      From correspondents in Madrid
      11may05

A SPANISH citizen who was chairman of an association of Spanish Republicans deported from France to Nazi concentration camps during World War II has admitted his tale of surviving the Flossenbuerg camp was a lie.

Enric Marco, 84, chaired the survivors' association right through to the eve of this week's 60th anniversary of the liberation of the Mauthausen camp in Austria, but now says he never set foot in a Nazi camp.

A historian researching the Mauthausen anniversary used the opportunity to look into events at Flossenbuerg – and failed to find any trace of Mr Marco ever having been there.

"I admit I never was interned in the Flossenbuerg camp, though I was in preventative detention accused of plotting against the Third Reich," he said.

He said he was freed and sent back to Spain in 1943.
    • mosiek.crappus Re: Straszne... 11.05.05, 22:51
      > powiadala ze jak jednego dnia zabraklo cyklonu B, wkladano dzieci zydowskie zyw
      > cem do piecow.

Człowieku... Jak ty mozesz w ogóle wierzyć w takie historie?
      Przecież to przechodzi ludzkie pojęcie jak mozna tak kłamać?
      A kto niby miał wrzucać do pieca? Zydowscy kapo, którzy obsługiwali piece krematoryjne?
      • patriota Re: Straszne... 11.05.05, 22:53
        Przeciez gdyby tego nie zrobili to sami wyladowaliby w piecu.
        Co bys zrobil gdybys byl na ich miejscu?
        • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 22:55
          patriota napisał:

> Przeciez gdyby tego nie zrobili to sami wyladowaliby w piecu.
          > Co bys zrobil gdybys byl na ich miejscu?

przepraszam a czy tobie starczy lez na oplakiwanie wszystkich ofiar wojen i
          konfliktow,czy to za duzo jak na ciebie?
          • patriota Re: Straszne... 11.05.05, 23:01
            Pewnie nie starczy. Nie mam nawet takiego zamiaru. Opisuje tylko to, co czulem podczas ogladania tego programu.
            • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 23:03
              patriota napisał:

> Pewnie nie starczy. Nie mam nawet takiego zamiaru. Opisuje tylko to, co czulem
              > podczas ogladania tego programu.

warto wiedziec jak wrazliwy jestes na cierpienia. dlaczego uwazasz,ze ktos inny
              musi byc innymi rzeczami wstrzasniety,skoro ty sam odrzucasz cierpienia innych.
              co za obluda i faryzeuszostwo.
              • patriota Re: Straszne... 11.05.05, 23:06
                Gdzie uwazam, ze ktos inny musi byc wstrzasniety innymi rzeczami?
                Gdzie odrzucam cierpienia innych?

Bzdury wypisujesz.
        • mosiek.crappus Re: Straszne... 11.05.05, 22:57
          Ja pytam na jakiej podstawie wierzysz w takie brednie? To był taki proces, gdzie oskarżano Niemców ... za Katyń. Chodziło tam o skazanie nazistów za zbrodnie wojenne(i słusznie), ale za co nie było ważne. Stąd te księżycowe opowieści.
          Pokazałem ci jeden z wielu przykładów konfabulacji żydowskich "Swiadków".
          • patriota Re: Straszne... 11.05.05, 22:59
            Dopoki nie zobacze dowodow, ze to nieprawda nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc.
            • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 23:01
              patriota napisał:

> Dopoki nie zobacze dowodow, ze to nieprawda nie pozostaje mi nic innego jak wie
              > rzyc.

jak widze nie tylko kazesz nam w to wierzyc,ale i nie masz sam najmniejszej
              ochoty na wspolczucie dla innych cierpiacych. fajny z ciebie facio,a jaki wrazliwy.
              • patriota Re: Straszne... 11.05.05, 23:04
                Bzdury pleciesz. Nigdzie nikomu niczego nie kaze a wymaganie ode mnie, zebym przy okazji opisywania jednego konkretnego straszliwego przypadku deklarowal moje wspolczucie dla wszystkich cierpiacych na swiecie to idiotyzm.
                • i-love-2-bike Re: Straszne... 11.05.05, 23:05
                  patriota napisał:

> Bzdury pleciesz. Nigdzie nikomu niczego nie kaze a wymaganie ode mnie, zebym pr
                  > zy okazji opisywania jednego konkretnego straszliwego przypadku deklarowal moje
                  > wspolczucie dla wszystkich cierpiacych na swiecie to idiotyzm.

odpowiem tak samo, nie pchaj sie ze swoimi idiotyzmami skoro nie masz
                  wspolczucia dla ludzi.
            • mosiek.crappus Re: Straszne... 11.05.05, 23:05
              > Dopoki nie zobacze dowodow, ze to nieprawda nie pozostaje mi nic innego jak wie
              > rzyc.

A jak ci pokaże zeznania świadka, który mówi, że Jankesi jedzą żywcem irackie dzieci, to też to powtórzysz?

Ostatnio mielismy przykład w Kosowie, gdzie Albańczycy opowiadali kłamstwa o tym, że Serbowie grali odcietymi glowami w piłkę. I potem przyznali, że kłamstwo. (opisał to Łysiak)
      • genom3 EEE TO ZLOCIK DLA RACHELKI I JEJ ZAŁOGI, BYE:) 11.05.05, 22:56
    • wojcd dzisiaj takze 11.05.05, 22:58
      w Afryce bogaci muzulmanie wsiadaja
      do helikopterow i poluja karabinami
      maszynowymi na chrzescijan.
      • i-love-2-bike Re: dzisiaj takze 11.05.05, 22:59
        wojcd napisał:

> w Afryce bogaci muzulmanie wsiadaja
        > do helikopterow i poluja karabinami
        > maszynowymi na chrzescijan.

a nie na zydow,aby bylo poprawnie politycznie:))
        • wojcd Re: dzisiaj takze 11.05.05, 23:04
          Rachelko
          jest duzo obludy. Pisze sie
          duzo na temat zla minionego
          a polgebkiem mowi sie o tym co teraz.

Nie chcemy o tym wiedziec.
          A przeciez na to mozemy miec wplyw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka