zbalansowany 18.05.05, 03:50 vancouver.indymedia.org/print.php?id=156377 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbalansowany Re: Zastanawiajaca ksiazka 18.05.05, 03:58 www.rense.com/general65/aan.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajaca (nie)sprawiedliwosc 18.05.05, 03:59 www.rense.com/general65/hope.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 04:03 rzeczywiscie!! kolejny przyklad jak manipuluje sie historia II WS i liczbami. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back w tym momencie nalezy zapytac jaka 18.05.05, 05:12 jest prawdziwa liczba "bozych wybrancow", ktorzy padli ofiara hitlerowskiej polityki. Opiera sie ona przeciez, w dalszym ciagu, na tych "milionach o s w i e c i m s k i c h", hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
ale-jajaja Re: w tym momencie nalezy zapytac jaka 18.05.05, 05:33 kokosz_is_back napisała: > jest prawdziwa liczba "bozych wybrancow", ktorzy padli ofiara hitlerowskiej > polityki. Opiera sie ona przeciez, w dalszym ciagu, na tych "milionach o s w i > e > c i m s k i c h", hmm... Oj kokosz oj ... znowu się narażasz - jutro rano będzie rwetes. wojtek35 i dana33 będą bardzo niezadowoleni.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: w tym momencie nalezy zapytac jaka 18.05.05, 05:52 ale-jajaja napisał: > Oj kokosz oj ... znowu się narażasz - jutro rano będzie rwetes. wojtek35 i > dana33 będą bardzo niezadowoleni.;))) > Wiem, chlipp, chlipp, buuuuuuuu :-(( W zeszlym tygodniu 3 razy wycieli mi podobny watek, nie pozostawiajac zadnego sladu, chlipp, chlipp, buuuuuuuu... :-(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany ciekawy hutzpiarz z 30 letnim stazem 18.05.05, 06:19 www.rense.com/general65/30yr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: ciekawy hutzpiarz z 30 letnim stazem 18.05.05, 06:23 A wogole pozwole sobie w tym miejscu na postawienie antysemickiego pytania, ktore brzmi tak: Jezeli PREZES tego stowarzyszenia lgal jak pies (przepraszam psy) przez 30 lat, to co dopiero zwykli czlonkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: ciekawy hutzpiarz z 30 letnim stazem 18.05.05, 14:12 zbalansowany napisał: > ktore brzmi tak: Jezeli PREZES tego stowarzyszenia lgal jak pies (przepraszam > psy) przez 30 lat, to co dopiero zwykli czlonkowie? Proste, oczywiscie musieli isc za przykladem prezesa, gdyz, w przeciwnym wypadku, wylanoby ich z organizacji na zbity pysk... Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 08:05 Kazda osoba, dziecko, staruszek czy chlop w sile wieku, zagazowany w obozach smierci jest swiadectwem upadku naszej europejskiej moralnosci i godnosci. Szczegolnie te dzieci, ktore autor tego 'przesmiewczego' artykulu sobie przelicza na suche cyfry, powinny nas wszystkich scisnac za gardlo. Mnie scisnely jak przeczytalam te rubryke o ofiarach miedzy 0 a 10 rokiem zycia. Nawet jakby bylo to jedno dziecko to zasluguje to na oburzenie. Taka zabawa w cyfry, taki rewizjonizm i watpliwej naukowej jakosci 'statystyki' sa chore, nie na miejscu, sa przejawem tchorzostwa tych ktorzy nie sa w stanie spojrzec prawdzie w oczy - ze sa - ze my wszyscy jestemy - spadkobiercami moralnymi Holocaustu. Ten artykul, zbalansowany, przyjmuje ze duzym niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 10:18 Przepraszam, ale ja nie czuje sie wspolwinnym niczego. Nie widze "upadku naszej europejskiej moralnosci i godnosci" - mnie upadek nie grozi. To wcale nie jest "zabawa w cyfry" tylko szukanie zwyklej prawdy historycznej. Ostatecznie nie zaprzeczysz ze kiedys w Oswiecimiu mowiono iz zginelo tam 4 mil ofiar, dzisiaj te liczbe po zweryfikowaniu przez historykow znacznie zmniejszono. Dla mnie osobiscie liczba miliona zabitych jest rownie niwyobrazalna jak 4 mln - chodzi tylko o fakty, sama zbrodnie juz dawno osadzono i liczba ofiar naprawde niczego tu nie zmienia. Natomiast nie znosz zadnego tabu w sprawach historii i nie cierpie podobnych wypowiedzi do twojej zabraniajacej dyskusji nad jakimkolwiek tematem - to proba zwyklej cenzury z ktora nigdy sie nie pogodze. Twojego zdania iz my wszyscy jestesmy " spadkobiercami moralnymi holokaustu" nawet nie bede komentowal - ja do takiego spadku sie nie poczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 10:35 natomiast gdzie i jak mozesz rozsiewasz nienawisc do zydow. tu nie tylko jestes odpowiedzialny ale rowniez winny. najszczesliwszy bylbys, zafajdancu, jakby israel i zydzi przestali istniec. tylko wtedy przestalaby istniec rowniez twoja raison d'etre. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 03:25 Ciucka znamy sie z forum na tyle dlugo zebys wiedziala co naprawde mysle. Jakim prawem zarzucasz mi sianie nienawisci do Zydow???? Gdzie i kiedy napisalem cos nieprawdziwego o Zydach ????? Owszem, masz racje, uwazam ze wasze panstwo to nieszczescie nie tylko dla Arabow, ale dla calego swiata - nieudany eksperyment. W tym punkcie poglady moje ulegly ewolucji, gdyz kiedys uwazalem ze pol Palestyny wam sie nalezy - no coz zmienilem zdanie po dwoch latac przygladania sie waszej "pokojowej" dzialalnosci. Co do Zydow poza Izraelem to nienawidze tych waszych szowinistyczno faszystowskich organizacji (zwlaszcza w USA) wplatujacych reszte swiata w wojne z Muzulmanami w imie waszych interesow. I nie wrzeszcz od razu "antysemityzm" - gdyby taka dzialalnosc prowadzili np Szwajcarzy, to bylbym antyszwajcarski. A reasumujac: - swiat nie moze byc narazany na powazne wojny, tylko dlatego ze jakies gowniane pseudopanstewko na bliskim wschodzie usiluje ukrasc Palestynczykom reszte ich ojczyzny. A z mojego punktu widzenia - ja mam ochote siedziec na Bali popijajac pinakolade bez obawy ze za chwile wywali tu bomba podlozona przez wku..onego do ostatecznosci Araba - rozumiesz to? Jest zasadnicza roznica miedzy "sianiem nienawisci", a pokazywaniem waszego hutzpiarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 08:06 hahahaha, ales zabawny, zafajdancu.... wqrwiony arab, no nie moge. niech kazdy wqrwiony zacznie podkladac bomby, to bedziemy ladnie wygladac... i nie zaczynaj mi tutaj o ich walce o niepodleglosc, bo mieli taka sama okazje budowac kraj jak my, ale woleli sie bic. taka to natura ichnia... i te wojny co ciagle zaczynali, bo nikak nie kumajut, ze nie sa zdolni nas stad wysiudac.... nu, wlasnie mamy przyklad na ich dazenie do pokoju, juz juz wychodzimy, a oni zaczeli strzelac jak opetani... sami niszcza te domy, co mieli dostac... git... niech dostana ruiny. a jeszcze przed tem w dupe, za to strzelanie... no i niech dalej pokazuja swoja madrosc.... to i west bank nie dostana.... i niech kisza sie w tej gazie, ty nie zapomnij posylac im paczek z zywnoscia. albo z bronia. albo jedno i drugie, no i nie zapomnij ich bronic.... to tak jak z tymi ich wojnami: syzyfowa praca.... ale i tak ty nic innego nie umiesz robic.... ile ci terrorystyczne grupy placa za ta propagande??? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 08:34 Ciucka A ty myslisz ze co bylo powodem 7/11? Bin Laden sam opowiadal ze przyszedl mu ten pomysl do glowy gdy widzial izraelskie samoloty bombardujace Bejrut - tak, taki wq.iony Arab zorganizowal zniszczenie WTC. To jest rezultat waszej polityki na BW. A obecna wojna w Iraku? Kto ja zaaranzowal, jak nie wasze hutzpiarstwo z USA? Beda teraz Arabowie kochac bialych? A no jasne ze nie beda, bo nie maja za co. Gdybym byl Arabem walczylbym z wami i popierajaca was slepo ameryka. A ja nigdy, przenigdy nie bede popieral zlodziejskiej, bandyckiej polityki twojego hutzpalandu, to wy okupujecie ziemie palestynskie, a nie Palestynczycy izraelskie. To wy jestescie okupantem, nie oni i dopoki tak bedzie tylko oglupione wasza propaganda bezmozgowce moga was popierac, ja sie do nich nie zaliczam. I tylko dodam ci jedno ciucka, jak sie amerykanie obudza i zrozumieja ze banda geszefciarzy robi z nich od lat idiotow, to spuszcza wam taki wp..erdol ze o Adolfie bedziecie mowic jak o dobrym wujaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 10:34 slysze generalissimo.... czyzby abu amar nie umarl???? tak tak, zafajdancu, my okupanci, my hucpiarze, oni walcza.... ale k..wa, cholernie sie pra pracowac u nas, stoja na przejsciach godzinami, zeby ich wpuscic do kraju okupanta, pol zycia by oddali za obywatelstwo israelskie, przyjezdzaja do naszych sklepow..... tak, tak, zafajdancu, tak im dobrze w ich autonomii.... ty bys walczyl? nu, ty mozesz tylko podskakiwac i uprawiac z australii propagande terrorystow, to wszystko co mozesz. duzo to to nie jest. jak sie ameryka obudzi? hahahaha, poczekaj troszeczke, az sie europa zbudzi ostatecznie, bo juz teraz zaczynaja widziec, co sie u nich dzieje.... a jak jeszcze australia sie obudzi, to zafajdaniec, swiat ci bedzie za maly.... bedziesz mogl tylko do arabii jechac.... ale spoko, ja cie zarekomenduje u jakiegos szeika... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 10:49 tak was kochaja,ze cale zycie,nie tylko pol oddaja,zeby wam zapewnic troche rozrywki. Coraz lepsze sa twoje posty hucpiaro.Ale tego pisac nie musisz.Relacji z przejsc granicznych,ktorych ilosc na km kw. w Israelu bije wszelkie swiatowe rekordy,mamy pod dostatkiem w kazdym dzienniku Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 12:01 lubie twoje posty, krystek szmystek...nie ma to jak zdanie znawcy, ktory codziennie dokladnie czyta gazety i oglada wiadomosci w tv, czyli zna teren i sytuacje od deski. szczegolnie od tej deski krzesla, na ktorym siedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 20.05.05, 02:42 Cholernie chca pracowac u was? - ano moze i tak. Zydzi z getta tez by pracowali dodatkowe 8 godzin dla kawalka chleba - nie widzisz podobienstwa? Ukradliscie im 3/4 panstwa, wypedziliscie setki tysiecy ze swych domow, ci ludzie od 37 lat mieszkaja w obozach jak wedrowni cyganie, co jakis czas wjezdzaja tam wasi dzielni wojacy mordujac setki (Szatila, czy ostatnio jennin) i ty masz hutzpe mowic mi ze oni pragna pracowac u was i za wasze obywatelstwo oddali by pol swego zycia???!!! Ciekaw jestem co by oddali Zydzi z oswiecimia za wolnosc i obywatelstwo niemieckie. Oj zdziczalas w tym hutzpalandzie ciucka, oj zdziczalas jezeli tak prostych spraw nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back troche faktow z przeszlosci... 20.05.05, 03:05 thewebfairy.com/nerdcities/Palestine/jewish-terrorism.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 20.05.05, 09:14 wiesz, zafajdancu, ty jestes naprawde fizniety, i to mocno. sam koffi annan i onz przyznalo, ze w jeninie nie bylo zadnego masowego mordu, wszystkiego na wszystko zginelo tam 50 arabow, i to wiekszosc z nich byli uzbrojeni terrorysci. a ty jak ten osiol, co sie zaparl nogami w ziemie i nie idzie dalej, ciagle powtarzasz to klamstwo arabskie o masakrze w jeninie... twoj ulubieniec generalissimo sprawowal tam wladze przez ponad 10 lat, dostal miliardy od swiata, wiec dlaczego nie maja pracy u siebie? dlaczego szukaja jej u nas? setki tysiecy wypedzilismy??? taaaak, zafajdancu, tak zesmy wypedzili setki tysiecy, jak byla masakra w jeninie. ten sam rodzaj "informacji".... nu, zafajdanaiec byles, jestes i pozostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 20.05.05, 09:57 dana33 napisała: > wiesz, zafajdancu, ty jestes naprawde fizniety, i to mocno. sam koffi annan i > onz przyznalo, ze w jeninie nie bylo zadnego masowego mordu, wszystkiego na > wszystko zginelo tam 50 arabow, i to wiekszosc z nich byli uzbrojeni terrorysci. To naprawde interesujace i jakze wymowne dla was. Zginelo "tylko" 50 Arabow, wiec to zadna masakra. Natomiast w Hebronie w 29 zginelo AZ 67 ZYDOW wiec to oczywiscie wszystkie wasze pismidla nazywaja Masakra. Od ilu zabitych dane wydarzenie staje sie "masakra" ? Czy moze zalezy kogo tam zamordowano - jak zyda to masakra, jak goja, czy palestynczyka to o masakrze nie ma mowy. www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/hebron29.html "JAK ZYD UKRASC KROWE TO DOBRZE, JAK ZYDOWI UKRADNA TO ZLE" I to jest wasza Kalimoralnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 21.05.05, 00:25 zafajdancu, z ciebie g....o juz nawet nie zlazi. w hebronie wymordowano 29 zydow za to, ze byli zydami, cusik a la hitler, ktorego tak podziwiasz. natomiast w jeninie tych 50 zabitych to w wiekszsoci byli uzbrojeni terrorysci. ale co tam dla ciebie, najwazniejsze, ze zgineli twoi bohaterzy... nu spadaj, g....u Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 21.05.05, 01:31 dana33 napisała: > zafajdancu, z ciebie g....o juz nawet nie zlazi. w hebronie wymordowano 29 > zydow za to, ze byli zydami, cusik a la hitler, ktorego tak podziwiasz. > natomiast w jeninie tych 50 zabitych to w wiekszsoci byli uzbrojeni terrorysci. > ale co tam dla ciebie, najwazniejsze, ze zgineli twoi bohaterzy... nu spadaj, > g....u Wasza kalimoralnosc w pelnej krasie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zastanawiajace figury 21.05.05, 01:45 zbalansowany napisał: > dana33 napisała: > > > zafajdancu, z ciebie g....o juz nawet nie zlazi. w hebronie wymordowano 2 > 9 > > zydow za to, ze byli zydami, cusik a la hitler, ktorego tak podziwiasz. > > natomiast w jeninie tych 50 zabitych to w wiekszsoci byli uzbrojeni > terrorysci. > > ale co tam dla ciebie, najwazniejsze, ze zgineli twoi bohaterzy... nu spa > daj, > > g....u > > Wasza kalimoralnosc w pelnej krasie !!! no wlasnie abe tak mowi o wspolodpowiedzialnosci za zbrodnie,kto jest wspolodpowiedzialny za zabijanie niewinnych cywilow tutaj? ladne stwierdzenie w wiekszosci byli to terrorysci,a ta mniejszosc to nieistotna liczba,podludzie,druga kategoria-nu kogos nam to przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 03:49 dana33 napisała: >natomiast gdzie i jak mozesz rozsiewasz nienawisc do zydow. danuska, rusz ta swoja robaczywa mozgownica i zastanow sie przez chwile: co moze bardziej wzbudzac nienawisc do zydow, "rozsiewanie nienawisci do nich", czy moze raczej to, co sami wyprawiacie, a wiec wasz BANDYTYZM polityczny? Tak na marginesie, czy opisywanie waszych "wyczynow" uwazasz za "rozsiewanie nienawisci do zydow"? Wiesz, pisanie o obozach zaglady podczas WWII uwazane bylo przez "niektorych" za objawy zwierzecej antyniemieckosci... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 04:45 kokosz_is_back napisała: > dana33 napisała: > >natomiast gdzie i jak mozesz rozsiewasz nienawisc do zydow. > > danuska, rusz ta swoja robaczywa mozgownica i zastanow sie przez chwile: co moz > e > bardziej wzbudzac nienawisc do zydow, "rozsiewanie nienawisci do nich", czy moz > e > raczej to, co sami wyprawiacie, a wiec wasz BANDYTYZM polityczny? Tak na > marginesie, czy opisywanie waszych "wyczynow" uwazasz za "rozsiewanie nienawisc > i > do zydow"? Wiesz, pisanie o obozach zaglady podczas WWII uwazane bylo przez > "niektorych" za objawy zwierzecej antyniemieckosci... do kogo ta mowa?? dana ma wbite w leb i ciagle na nowo wzbijane ze cokolwiek powie sie zle o tym azjatyckim panstewku to antysemityzm. nawet powszechnie uznanego za zbrodniarza Sharona stara sie przedstawic jako niewiniatko a wine za masakre w Sabra na innych........antysemitow oczywiscie ps. link sie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 08:07 jak zwykle bambusiku, masz racje. pasuje do ciebie ten nik, bambus w srodku pusty, tak jak i twoja glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 14:21 Wlasciwie zastanawiaja mnie jedna rzecz: czy ma ona i reszta jej podobnego zydostwa, tak jak piszesz, "wyprane mozgi", czy moze raczej sa to pospolite szuje bez skrupulow? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 16:40 chyba i jedno i drugie , jak widac tu po tresci ich wszystkich wynurzen i historii tego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 20:38 krystian71 napisał: > chyba i jedno i drugie , jak widac tu po tresci ich wszystkich wynurzen i > historii tego panstwa. Czolem Krystianie! Niestety, masz racje. Polemizowac mozna tylko z osobami otwartymi na argumenty strony przeciwnej. Przeto moje "goscinne wystepy" ;-)) na FS ograniczam jedynie do uprzykrzania zycia tej koSShernej szaranczy! :-D Skonczylem z wywodami, ktore ta cholota gnoila prymitywnymi bluzgami... Pozdr., K Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 21:14 i to jest cala prawda.Duzo radosci , malo wysilku , bo jak sie sam przekonales, nie warto.Zawsze ci moga w konkluzji napisac,ze gen.Anders zdezerterowal spod Monte Cassino , a klasztor zdobyl tete Fredzia na merkawia. I jeszcze sie podepra linkiem na Grossa.:) Ten izraelski narodek calkiem sie wykoleil, i to nie jest tylko jego wina, ale i tych , ktorzy mu te jalmuzny bezkrytycznie wciskaja. A przeciez jak w zyciu , wszystko ma swoj poczatek i koniec i to tez sie musi kiedys skonczyc, jak w ten pamietny 29.X.1929 wielkim ekonomicznym Buuum. A wowczas nie bedzie trudno o znalezienie kozla ofiarnego....:((( :)))) pozdrawiam my sie trzymamy,kiepsko,bo kiepsko,biednie, czasami glodnie.Dlugi trzeba splacac, choc to nie nasze a komusze.Ale powolutku sie Polska rozwija i slepy nie widzi,ze zmienia sie nie do poznania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace figury 20.05.05, 01:49 Dokladnie! ;-( Uprzykrzyc zycie holocie [OK, przez samo "h" , tym razem sie poprawilem ;-))] ile sie da..., a dlatego, gdyz rzeczowa dyskusja z nimi nie ma zadnego sensu! Zreszta swietnie wyjasnia to artykul naszej pani konsul z NYC: "Byłabym najszczęśliwsza na świecie, gdyby głosicielami negatywnych stereotypów byli szaleńcy lub idioci… Jest jednak dużo gorzej — tymi stereotypami posługują się ludzie kulturalni, wykształceni..." kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1225406&KAT=239 Pozdr., K Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back PS... 19.05.05, 20:52 zyja w stanie "complete denial": www.geocities.com/realwojo/wojo_in_his_ass.jpg Przy czym, jak wiemy, strusie raczej chowaja glowe w piasek... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 04:50 No coz, to za co Ty sie czujesz wspolodpowiedzialny a za co ja to dwie odrebne sprawy naszych dwoch osobnych systemow wartosci moralnych. Ja czuje sie odpwiedzialna moralnie. Nie prawnie, nie finansowo ale moralnie. A to najciezszy kaliber bo nie mozna sie od tej odpowiedzialnosci wykupic czy poniesc kary i dostapic rozgrzeszenia. Co do prawdy - co Ty w tych statystykach uwazasz za prawde? 6mln? 4mln? 130000? Po co sie o to klocic skoro ten czy inny number jest wystarczajaco duzy aby mowic o ludobostwie, masowym morderstwie. Nie zabraniam Ci dyskusji ale co tu dyskutowac? Jak juz "statystyki" zejda do zera to co wtedy proponujesz? Zaprzeczyc ze sie to wogole stalo i przejsc do porzadku dziennego nad nastepna "prawda"? Bo jesli tak to co ci daje moralne prawo aby teraz osadzac tych samych Zydow za cywilne ofiary ich okupacji Gazy? Wedlug twojej teorii 'prawdy' nad nimi tez powinnismy przejsc do porzadku dziennego bo wkoncu one nawet nie ida w miliony tylko jakies tam marne tysiace..... No wiec jak to jest z ta prawda, zbalansowany? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko ABE 19.05.05, 05:07 ja calkowicie popieram w tej sprawie zbalansowanego. Nie poczuwam sie do zadnej odpowiedzialnosci moralnej!!!!! czy jakiejkolwiek innej. To nie moi rodzice,dziadkowie rozpetali ta straszlwa wojne-oni byli jej ofiarami Idac Twoim tokiem rozumowania powinnismy odpowiadac(moralnie) za cale 40 pare mln ludzi ktorzy stracili zycie w II WS. Czy rowniez mam sie czuc odpowiedzialny moralnie ze kiedys ludozercy na Hawajach zjedli Cooka?? Bez przesady , to NIEMCY rozpoczeli ta wojne,oni tworzyli obozy koncentracyjne ,oni tam mordowali ludzi i to do nich nalezy CALKOWITA odpowiedzialnosc. Masz prawo mniec swoje zdanie,jesli czujesz sie winna Twoja sprawa ale nie staraj sie nas przekonac ze MY wszyscy jestesmy winni,JA napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: ABE 19.05.05, 18:24 widzisz bam_buko, wyjatkowo sie z Toba zgodze. jest jednak pytanie dlaczego zbalansowany podaje te oszlomskie, bzdurne figury?? Moze on ma cos a sumieniu i czuje sie winny wiec chce ten mord troszke zrelatywizowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ABE 19.05.05, 18:31 co chcesz przez to powiedziec? zbalansowany tylko podaje , jak zmienialy sie te liczby w czasie. Sam to od swojej szkoly obserwowalem. Ty oczywiscie NIE. I wez mnie manny nie strasz.Dana tak za Szarikiem obstaje,ze jeszcze mi przyjdzie idac twoim tropem do glowy,ze sama badz ktos z jej rodziny po tych libanskich wioskach z nozem ganial Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: ABE 19.05.05, 18:33 a czym Cie to tak krystianie strasze?? Bo glupota to juz chyba nie ma po co:) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: ABE 19.05.05, 18:57 manny_ramirez napisał: > a czym Cie to tak krystianie strasze?? Bo glupota to juz chyba nie ma po co:) nu manny my wszyscy sie zaszczepilismy na twoja i innych wiernych glupote,tak,ze wijcie,wijcie towarzysze te wasze wizje ze snow pieknych. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: ABE 19.05.05, 23:10 No ale gdzie ja tu strasze????? Ja sie tylko grzecznie pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: ABE 20.05.05, 00:42 manny_ramirez napisał: > widzisz bam_buko, wyjatkowo sie z Toba zgodze. jest jednak pytanie dlaczego > zbalansowany podaje te oszlomskie, bzdurne figury?? Moze on ma cos a sumieniu i > > czuje sie winny wiec chce ten mord troszke zrelatywizowac??? Poparlem zabalansowanego ktory w swoim poscie do abe(wyzej) odzegnuje sie od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci moralnej Jesli chodzi o link ktory zamiescil,nie widze w tym nic zlego tym bardziej ze to nie on jest jego autorem i nawet nie sugeruje jakejkolwiek liczby tam zamieszczonej- sam link. Zapewne pamietasz jak nam w szkole wbijano do glowy,ze w Oswiecimiu-Brzezince zginelo 4 mln ludzi co bylo absurdem. Pozniej z biegiem lat ta liczbe zmniejszano i dzisiaj "zaakceptowano" ok 1 mln. W swietle powyzszego ten link podaje jak liczba ofiar manipulowano od extremalnej liczby bodajze 9 mln do rownie absurdalnie niskiej 100 kilkadziesiat tys. ps.duzo daje do myslenia link ktory zamiescil split(nizej) w swietle "statystyk" ilu polskich zydow naprawde zginelo.Zamieszczono go co prawda w szmatlawcu Washington Times ktory jednak jest bardziej prozydowski niz propolski. www.washtimes.com/world/20050418-123653-8760r.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 05:42 "Dla mnie osobiscie liczba miliona zabitych jest rownie niwyobrazalna jak 4 mln - chodzi tylko o fakty, sama zbrodnie juz dawno osadzono i liczba ofiar naprawde niczego tu nie zmienia." Udajesz, czy naprawde nie rozumiesz? Zbrodnie Niemcow sa znane, opisane, osadzone, przez wszystkich potepione - wyolbrzymianie ich nie prowadzi do niczego. Przez cale lata opluwano historykow ktorzy nie robili nic innego tylko szukali prawdy, przewaznie w uczciwych zamiarach - dorabiano im geby antysemitow i szykanowano. Gdy "oficjalna" liczbe 4mln zastapiono nowa (wiekszosc historykow mowi o 900,000 - 1100,000) nikt im nie powiedzial przepraszam. Statystyki do zera nie zejda, chodz o zwykla historyczna prawde, nie o podwazanie ludobojstwa ktore w Oswiecimiu mialo miejsce. Twoich rozwazan na temat "przejscia do porzadku dziennego" nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd SA LICZBY I SA FAKTY 20.05.05, 23:02 Gdzies tam sie zgadzamy, ze mamy do czynienia z lubojstwem a czy to bylo 6 czy 4 miliony jest raczej nieistotne in the greater scheme of things. Ale co jest niesmaczne sa insynuuacje, ktore zmierzaja w ostatecznosci do osmieszenia i zaprzeczenia holocaustu. I taki wlasnie jest ten artykul ktory zacytowalas ( a cytujac go utozsamiles sie z jego trescia). To przeciez jasne o co tam chodzi kiedy skaluje sie w dol liczby pomordowanych do ridiculous figures of 130 000, i jasny jest cel tego artykulu kiedy czyta sie insynuuacje ze wiekszosc pomordowanych to staruszkowie ktorzy zmarli smiercia naturalna (of old age). Czy cie to nie razi kiedy mowi sie o pomordowanych dzieciach z taka obojetnoscia, wrecz przesmieczoscia? Jak ty, czlowiek wyksztalcony, mozesz uwazac taki artykul za reprezentacje prawdy, kiedy czytasz tendencyjne zaklamania o ludziach w obozach smierci umierajacych glownie na starosc. Czy juz na tej postawie alone nie dochodzisz do wnioski ze ten artykul to zadne tam szukanie prawdy ale swiadome zaklamanie historii dla podatnych na skandal idiotow? A co do mojej odpowiedzialnosci. Rachelka gdzies tu ladnie napisala ze my nie powinnismy czuc sie odpowiedzialni za holocaust i ze jak ona byla w Oswiecimiu to 'tylko' przyszla jej do glowy ta mysl - ZE TO LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS. I to ma nas rozgrzeszac?!!! I to ma znaczyc ze to jacys "inni" ludzie to zrobili? Ludzie, ktorzy z Toba czy mna czy Rachelka nie maja nic wspolnego???? To dziwne ze do glowy wam nie przyjdzie jak powtarzacie to bolesne zdanie "ludzie ludziom zgotowali ten los" ze ci ludzie to ci sami Europejczycy co wy, wychowani na tych samych wartosciach moralnych, tej samej 2000-letniej kulturze, literaturze, muzyce i religii? Czy wydaje wam sie ze mozecie sie tak jednoznacznie od tamtych ludzi odciac i udawac ze nic z nimi nie macie wspolnego???? Ja sie nie czuje wspolodpowiedzialna za masakry Hutow czy ritualne mordy Aztekow, ale czuje sie wspolodopwiedzialna za system moralny i kulturowy ktory wychodowal nazistow bo to ten sam system w ktorym ja sie wychowalam. I wy tez. TO nie ma nic wspolnego z odpowiedzialnoscia realna (prawna i pieniezna). To rzecz jasna. ALe jezeli moralnie wy sie nie poczuwacie do wspolnoty kulturowej z oprawcami holocaustu, to nie jestescie wobec siebie samych uczciwi. I to wlasnie z tego tytulu musial zaistniec Izrael. Bo my sobie sami nie mozemy zaufac aby goscic obce rasy i kultury wsrod nas. Czy to Zydzi, czy teraz Arabowie. Nienawidzimy ich, boimy sie ich innosci, pogardzamy ich religia i brzydzimy sie ich mentalnoscia. Czy teraz jestesmy inni od Europejczykow z XX wieku? Watpie. Wystarczy popatrzec na takich crassusow czy guciow. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: SA LICZBY I SA FAKTY do abe 21.05.05, 01:37 jak najbardziej abe jeszcze raz powtarzam to ludzie ludziom zgotowali ten los i dlatego ani ja,ani moja rodzina,ktora rowniez byla mordowana przez niemcow,ukrywala zydow i innych od zaglady, nie czuje sie wspolwinna koszmarom wojny. wine za to ponosza ci,ktorzy ja rozpetali,a nie ci,ktorzy na niej ucierpieli. chcesz przez to powiedziec,ze jesli w twoj daleki kuzyn jest morderca,ty nigdy sie z nim nie widzialas ani nie mialas innej stycznosci ,to rowniez i ty i 10 twoje pokolenie powinno sie poczuwac do winy,ze mieliscie bambra w dalekiej rodzinie. abe co za logika,zeby poszkodowany byl wspolwinny,to juz chyba nawet przeskoczylo odpowiedzialnosc zbiorowa. jesli nawet moje dziecko pomimo wysilkow bedzie bandziorem to ja nie bede temu wspolwinna. tak chyba mowi nam prawo. a jesli juz tak wszystkich tu obwiniamy to czemu nie zapytasz naszych wybranych czy oni czuja sie wspolwinni za wszystko co sie tam u nich dzieje,to juz blizej. ja nie tylko nie czuje sie wspolwinna koszmarowi wojny ,ale rowniez nie czuje wdziecznosci do czerwonych za dalsza okupacje powojenna,tym rowniez kwiatkow nie posylam. a jesli juz tak o holocaustach mowimy to kto jest odpowiedzialny za gulagi? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: SA LICZBY I SA FAKTY 21.05.05, 11:36 > I to wlasnie z tego tytulu musial zaistniec Izrael. Bo my sobie sami nie mozemy > > zaufac aby goscic obce rasy i kultury wsrod nas. Czy to Zydzi, czy teraz > Arabowie. Nienawidzimy ich, boimy sie ich innosci, pogardzamy ich religia i > brzydzimy sie ich mentalnoscia. patrz mocno na rece obywatelom Israela, bo to co napisalas wlasnie ich dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 10:57 abe_ltd napisała: > Nawet jakby bylo to jedno dziecko to zasluguje to na oburzenie. A sciska cie tak za gardlo, gdy TERAZ NA NASZYCH OCZACH gina dzieci palestynskie a nasi zydowscy wspolforumowicze dwoja sie i troja, zeby udowodnic, ze to "terrorysci" czyli "bandyci"? > Taka zabawa w cyfry, taki rewizjonizm i watpliwej naukowej > jakosci 'statystyki'sa chore, nie na miejscu, A wiesz, ze WSZYSCY nasi zydowscy wspolforumowicze Z ZASADY nie przyjmuja do wiadomosci NICZEGO co podaja zrodla arabskie lub organizacje miedzynarodowe zatrudniajace Arabow? Takie informacje dla nich po prostu NIE ISTNIEJA. To wedlug nich moga byc tylko "klamstwa". Dlaczego tak jest? Bo podobnie jak w przypadku Holocaustu i wielu innych potwornosci informacje o nich czesto sa niescisle, bledne lub sfalszowane. I to juz naszym drogim wspolforumowiczom wystarcza, zeby nie przejmowac do wiadomosci jakichkolwiek informacji akurat z tego zrodla, ktore w olbrzymiej wiekszosci przypadkow zbrodni Izraelczykow jest jedynym zrodlem. To tak, jakby badajac Holocaust zrezygnowac w calosci z zeznan Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 12:21 widzisz drzewiecki, nie wierzymy zrodlom arabskim, bo klamia. ciagle i bez przerwy. tak w 99%. wiec nie wierzymy im. nawet jak wyciagnelismy z mukaty ICH dokumenty o korupcji i defraudacji pieniedzy, to zaprzeczali. bo jak raz jeden jedyny, jakas arabska gazeta na terenach zamiescila artykul, ktory mowil prawde, to po powrocie do redakcji zastal biuro kompletnie zdemolowane, wlacznie z faxami i computerami i juz wiedzieli dokladnie, jakie wiadomosci maja podac nastepnego dnia, zeby ujsc z zyciem. bo jak jakis wloski zurnalista napisal prawde o linczu w ramalli, to musial przeprosic arabow publicznie, or else. bo polityka arabska polega na oczernianiu israela i przekrecaniu faktow. bo jak to szla fama, nawet jak sie zapytales arafata o godzine, to tez klamal. nie wierzymy, bo wszystko, ale to wszystko jest u nich klamstwem. i to takim dosc nieudacznym. bo w koncu ta prawda wychodzi. niestety, zawsze za pozno, bo szkody jakie ich klamstwa robia sa zrobione. a taka organizacja jak onz, przesiaknieta arabami, nie rozni sie duzo od prasy arabskiej. kofi annan klamal miesiacami co do porwania 3 israelskich zolnierzy z terenow israela. klamal w zywe oczy naszemu rzadowi, rodzicom tych zolnierzy i calemu swiatu. ale w koncu musial przyznac, ze klamal. tak wlasnie wyglada twoja arabska prawda. nikt tutaj na forum nie twierdzil nigdy, ze wszystkie dzieci, ktore zginely, to terrorysci. ale jest ich dostatecznie duzo, zeby byc podejrzliwym w stosunku do kazdego dziecka, ktore znajduje sie w sytuacji, w ktorej normalnie dziecko nie powinno sie znajdowac. ty, drzewiecki, nie porownuj holocaustu do sytuacji arabow palestynskich. nie chodza z zielona gwiazda na piersi, nikt nie oglasza, ze sa podludzmi i trzeba ich zlikwidowac, nie ma obozow koncentracyjnych, nie ma komor gazowych, nie ma gett, nie ma lapanek. jest zwykla, najzwyklejsza wojna, wywolana wlasnie przez nich samych. na wojnie gina i zolnierze i cywile. tylko ze arabowie palestynscy zamiast zolnierzy maja terrorystow. takich, co z premedytacja zabijaja ludnosc cywilna. takich, co sobie ze strachu, ze ich sie rozpozna, zakrywaja twarze, takich, co ukrywaja sie za wlasnymi kobietami i dziecmi, skazujac ich tym samym na smierc. takich, dla ktorych zycie ludzkie, nawet zycie rodaka, jest nic nie warte. ty, drzewiecki, nie porownuj holocaustu do intifady arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 14:45 Alez my ci wierzymy danila bo to juz znamy! 60 lat po Holocauscie znow dorobilismy sie nacji, ktora jest calkiem inna niz wszystkie inne, wyjatkowo zla. Niekompatybilna. Straszna! "Bo klamia. ciagle i bez przerwy. tak w 99%" a ich dzieci juz w wieku 5 lat "morduja" i to "masowo". To oczywiste, ze tacy ludzie zasluguja jedynie na specjalne traktowanie. Jak to mawiali niemcy - "Sonderbehandlung". I fajnie, ze podbudowalas to tak wymownymi przykladami. To oczywiscie co innego niz wy! Wasz obecny premier, gdy wysadzal w powietrze domy w Qybiji (a bylo ich kilkadziesiat) to nie wiedzial, ze w srodku sa ludzie! No bo skad mogl wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
bielawicz dana z holza wystrugana drzewnianego :) 20.05.05, 09:14 dana33 napisała: > ty, drzewiecki, nie porownuj holocaustu do sytuacji arabow palestynskich. >nie chodza z zielona gwiazda na piersi... ty zydowka i nie wiesz jaki kolor mialy "wtedy gwiazdy"? cos ci sie po..ebalo? wstyd. zielone to irlandczyki ale nie gwiazdy lecz koniczynki. podszkol sie... history1900s.about.com/library/holocaust/aa031298.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Zastanawiajace figury- skadze ............. 18.05.05, 12:27 A wiesz, ze WSZYSCY nasi zydowscy wspolforumowicze Z ZASADY nie przyjmuja do > wiadomosci NICZEGO co podaja zrodla arabskie lub organizacje miedzynarodowe > zatrudniajace Arabow? Takie informacje dla nich po prostu NIE ISTNIEJA. To > wedlug nich moga byc tylko "klamstwa". ================================================================================ Alez nie : "The Jews are the cancer spreading all over the world...the Jews are a virus like AIDS hitting humankind...Jews are responsible for all wars and conflicts....Do not ask what Germany did to the Jews but what the Jews did to Germany. True, the Germans killed and burned Jews but the Jews exaggerate the numbers to gain propaganda advantages and sympathy…. " - Sheikh Ibrahim Mudairis, May 13, 2005, Gaza Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 05:02 A sciska cie tak za gardlo, gdy TERAZ NA NASZYCH OCZACH gina dzieci > palestynskie a nasi zydowscy wspolforumowicze dwoja sie i troja, zeby > udowodnic, ze to "terrorysci" czyli "bandyci"? SCISKA MNIE GOLDBAUM! KAZDE Z TYCH DZIECI,TA TRZYNASTOLETNIA DZIEWCZYNKA, TEN CHLOPIEC UKRYWAJACY SIE POD CIALEM OJCA POD GRADEM KULI KTORE OGLADALAM NA DOCUMENTARY W NZ - TO MNIE PO NOCACH STRASZY. Zastanawiam sie tylko, co ci dalo do myslenia ze mnie ich los jest obojetny. Czy to ze jestem w stanie dostrzec i przyznac cierpienie Zydow i dzieci zydowskich za czasow WWII? Dlaczego tobie to przeszkadza? A wiesz, ze WSZYSCY nasi zydowscy wspolforumowicze Z ZASADY nie przyjmuja do > wiadomosci NICZEGO co podaja zrodla arabskie lub organizacje miedzynarodowe > zatrudniajace Arabow? Takie informacje dla nich po prostu NIE ISTNIEJA. To > wedlug nich moga byc tylko "klamstwa". A czy to wazne co oni przyjmuja do wiadomosci? Wazne chyba co ty i ja uwazamy za wiarygodne zrodla informacji. Dla mnie zadne zrodlo o stronniczym profilu popierajacym jakas 'cause' raczej niz majace reputacje neutralnego raportu, z ktorego sama moge wyciagac wnioski, nie jest wiarygodne. Dla przykladu taki eurojihad krasuli bo ma zabarwienie tendencyjne. Wiec ja bylabym ostrozna ze zrodlami arabskimi o silnej dedykacji do cause wyzwolenia Palestyny na przyklad. Bo nie moga one poprzez wlasne emocjonalne zaangazowanie w temacie byc w pelni obiektywne. Natomiast mam pelne zaufanie do zrodle ogranizacji miedzynarodowych jak ONZ czy HUman Rights Watchdog niezaleznie od tego jakie rasy dominuja wsrod nich. Natomiast mylisz arabskie media z arabskimi swiadkami kiedy mowisz "To tak, jakby badajac Holocaust zrezygnowac w calosci z zeznan Zydow.' To ze nie zawsze biore za God's Gospel co mowia niektore arabskie media nie znaczy ze nie uznalabym prawdomownosci arabskiego swiadka. Mam nadzieje ze to rozroznienie rozumiesz. pozdrawiam panie Goldbaum-idealisto Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zastanawiajace figury 18.05.05, 13:29 to tylko figury stylistyczne abe, i zabawa slowami.Dosc niebezpieczna.Bo jesli wszyscy jestesmy winni , a juz w szczegolnosci tak nieokreslony byt jak "nasza europejska moralnosc i godnosc",to znaczy , ze tak naprawde nie ma winnych i kara nie moze byc wymierzona , ani zadne wnioski na przyszlosc wyciagniete. Mnie uczono o praesumptii niewinnosci i koniecznosci udowodnienia winy. Nikomu nie wolno tak mowic, mylic sprawcow z ofiarami i obciazac te ostatnie odpowiedzialnoscia za czyny zbrodnicze ich wlasnych oprawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 05:05 Przeczytaj moj post do zbalansowanego bo wlasnie zajmuje sie on twoimi uwagami. Moje moralne poczucie odpwiedzialnosci nie moze byc zrownane od odpwiedzialnoscia w sensie prawnym czy finansowym bo byloby to niedorzecznoscia. Wiec nie mowie tutaj o odpowiedzialnosci karnej i zwiazanych z tym presumption of innocence i innymi proceduralnymi zasadami. Mowie o odpowiedzialnosci moralnej mnie, dziedziczki Europejskiej kultury i mentalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wiri Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 05:11 abe_ltd napisała: > Przeczytaj moj post do zbalansowanego bo wlasnie zajmuje sie on twoimi uwagami. > > Moje moralne poczucie odpwiedzialnosci nie moze byc zrownane od > odpwiedzialnoscia w sensie prawnym czy finansowym bo byloby to > niedorzecznoscia. > Wiec nie mowie tutaj o odpowiedzialnosci karnej i zwiazanych z tym presumption > of innocence i innymi proceduralnymi zasadami. > Mowie o odpowiedzialnosci moralnej mnie,---" dziedziczki Europejskiej kultury i > mentalnosci." inapisz jak w SB pracowalas i dlaczego ucieklas .Czy nadal KGB kieruje toba? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 08:41 abe_ltd napisała: > Przeczytaj moj post do zbalansowanego bo wlasnie zajmuje sie on twoimi uwagami. > > Moje moralne poczucie odpwiedzialnosci nie moze byc zrownane od > odpwiedzialnoscia w sensie prawnym czy finansowym bo byloby to > niedorzecznoscia. > Wiec nie mowie tutaj o odpowiedzialnosci karnej i zwiazanych z tym presumption > of innocence i innymi proceduralnymi zasadami. > Mowie o odpowiedzialnosci moralnej mnie, dziedziczki Europejskiej kultury i > mentalnosci. Abe, ty cos jak Chrystus masz zamiar cierpiec (moralnie) za wszystkich??, za dwie wojny swiatowe, Stalina, Hitlera, Sw inkwizycje, wojny takie i owakie ? - przeciez to nonsens! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 08:51 musisz sie abe zdecydowac o czym piszesz,bo nie bardzo rozumiem to zdanie > Mowie o odpowiedzialnosci moralnej mnie, dziedziczki Europejskiej kultury i > mentalnosci. czy chodzi ci o TWOJE poczucie odpowiedzialnosci, czy ta wina (moralna) probujesz wszystkich Europejczykow obarczyc , rowniez tych , ktorzy za wiernosc swoim idealom cywilizacyjnym , np za odmowe wykonania rozkazow stracili swe zycie w tych samych obozach? Ja rozumiem twoj dyskomfort, nie ty pierwsza zastanawialas sie nad tym,jak moglo wogole do takich zbrodni dojsc. Ale dlaczego przy okazji twoj sprzeciw wywoluja proby faktycznego wyjasnienia wszelkich okolicznosci. Sam doskonale pamietam jak w szkole uczono mnie,ze w Oswiecimiu zginelo 6 milionow ludzi w tym 3 miliony Zydow.Pozniej z biegiem lat ta liczba malala. Sadze,ze liczba stu paru tysiecy,jest rownie malo wiarygodna jak ta pierwsza,ale mimo wszystko jest ogromna roznica miedzy wlelkoscia 6-ciu a 1 milionem.Osobom , ktore do takich wnioskow dochodzily juz dawno zamykano usta, pod roznymi pretekstami, rowniez takimi jak twoj,nawet jesli zaistnienia samej zbrodni nie negowaly. Czy to nie bylo zastanawiajace? Przeciez,na dobra sprawe,rzecz wymaga wyjasnienia. Bo jesli tych ofiar, Zydow naprawde jest duzo wiecej, to co sie z nimi stalo. Moze zgineli w innych okolicznosciach. Coz jest takiego tajnego w oswiecimskich papierach , ze leza pod kluczem w archwach KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 19.05.05, 05:18 W Europie w czasie II Wojny Swiatowej zginelo nieco powyzej 5.7 mln zydow. Te liczby sa niepodwazalne. Liczba zabitych w Auschwitz-Birkenau najprawdopodobniej byla zawyzona na poczatku na potrzeby procesu norymberskiego. Ale liczba 135 tys. wydaje sie byc nierealistyczna, wymyslona z pobudek czysto antysemickich i uragajaca logice. Im mniej Zydow w Polsce i dalej od wojny tym wiekszy antysemityzm. Oboz istnial od polowy 1940 do stycznia 1945 czyli okolo 1600 dni. Nawet kon nie uwierzylby ze zabijano jedynie 85 osob dziennie. Z drugiej strony, jesli Zydzi nie byli mordowani w Oswiecimiu to co sie do cholery z nimi stalo? Wyparowali na wlasna prosbe? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 19.05.05, 05:28 felusiak1 napisała: > W Europie w czasie II Wojny Swiatowej zginelo nieco powyzej 5.7 mln zydow. > Te liczby sa niepodwazalne. Liczba zabitych w Auschwitz-Birkenau > najprawdopodobniej byla zawyzona na poczatku na potrzeby procesu norymberskiego > . > Ale liczba 135 tys. wydaje sie byc nierealistyczna, wymyslona z pobudek czysto > antysemickich i uragajaca logice. Im mniej Zydow w Polsce i dalej od wojny tym > wiekszy antysemityzm. > Oboz istnial od polowy 1940 do stycznia 1945 czyli okolo 1600 dni. Nawet kon > nie uwierzylby ze zabijano jedynie 85 osob dziennie. Z drugiej strony, jesli > Zydzi nie byli mordowani w Oswiecimiu to co sie do cholery z nimi stalo? > Wyparowali na wlasna prosbe? > > Birkenau-Brzezinka bo tam dopiero dokonywano masowych zbrodni zostal wybudowany latem 1942r i dzialal prawie do konca roku 1944 Wiec dni jest troche mniej tak dla twojej statystyki co nie przeszkadza go nazwac obozem masowej zaglady Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 19.05.05, 19:09 Napisalem to juz komus , felusiak ,... Sami siejecie zamet w liczbach ofiar holocaustu , najpierw mowicie ze wymordowano was 6 milionow , w Polsce z ponad 3 milionow przezyla was garstka , z tej garstki wieksza czesc wyemigrowala po wojnie do Ameryki i do Canady , reszta w wiekszosci do Israela ,... Logiczny wniosek , zakladajac , ze sie nie starzejecie , nie umieracie , to ponad milion Zydow uprawnionych do polskiego obywatelstwa sugeruje , ze liczba wymordowanych to totalny przekret . Ktos tu klamie z grubej rury !!! Zrobcie porzadek w ksiazkach sami dojdzcie do tego , ktory i w czyim interesie ??? uklony ============================================================================= Polish Jewish immigrants streamed to Palestine before and after World War II, and more than 1 million Israelis could be eligible for Polish citizenship. www.washtimes.com/world/20050418-123653-8760r.htm ============================================================================== Nijaki wann na tym forum twierdzi bez zmrozenia oka , ze : cyt. "Zydow na terenie Polski ocalalo 3%. Rozumiesz dokladnie, co to znaczy? Rozumiesz?" Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 19.05.05, 20:29 Widze, biedny Splicie, ze nie masz zielonego pojecia o cyklu rozdrodczym prawdziwych zydow... :-(( Czyzbys sie w szkole nie uczyl, ze to towarzystwo rozmnaza sie w postepie geometrycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 20.05.05, 00:19 Te pytanie adresuj do felusiaka , (akurat zawsze znika jak w dupe parzy) , mnie interesuja logika takiej interpretacji i konsekwencje tego ,... uklony ============================================================================== Widze, biedny Splicie, ze nie masz zielonego pojecia o cyklu rozdrodczym prawdziwych zydow... :-(( Czyzbys sie w szkole nie uczyl, ze to towarzystwo rozmnaza sie w postepie geometrycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 20.05.05, 01:52 explicit napisał: > Te pytanie adresuj do felusiaka Czyzbys sugerowal, drogi Splicie, ze nasz guru forumowy, rebbe felusiak, zna sie rowniez na parazytologii? ;-)) Pozdr., K Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 20.05.05, 02:41 kokosz_is_back napisała: > explicit napisał: > > > Te pytanie adresuj do felusiaka > > Czyzbys sugerowal, drogi Splicie, ze nasz guru forumowy, rebbe felusiak, zna si > e > rowniez na parazytologii? ;-)) > Pozdr., > K e tam nasze guru nie tylko para siem parazytologia,coraz czesciej zahacza o mistycyzm jak rowniez uwielbia wszelkie dane ekonomiczne potwierdzajace teze,ze nasz prezydent krzak wie co robi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: Zastanawiajace rzeczywiscie 20.05.05, 02:48 Budowlancy za czasow Gierka tez wiedzieli, co robia myjac szyby mlotkami... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 [...] 19.05.05, 12:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Zastanawiajace figury 19.05.05, 14:31 zablo to jest gojska pig klamczuch jak caly katolicki koscial Hitler byl katolikiem tak samo jak Eichmann Niemiec mordowal polak wykozystal Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Zastanawiajace figury 20.05.05, 02:53 Hitler pochodzil z katolickiej rodziny, sam katolikiem nie byl. Do pokrewienstwa z toba sie nie przyznaje, wiec swinia nie jestem. Wykorzystujesz Frdziu to ty swoje wielblady, a historii z ksiedzem ktory cie oklamal nie znam - mam nadzieje ze nam o tym napiszesz, zwlaszcza jezeli to by mialo cos wspolnego ze zniknieciem twojej kordly. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder przychylam sie do glosu abe 19.05.05, 17:11 Czlowiek ma prawo wyznawac co mu sie zywnie podoba, ma prawo nalezec do takiej wspolnoty, z ktora czuje sie zwiazany. Nikt nie prawa nikogo karac w jakikolwiek sposob, li tylko za przynaleznosc etniczo-religijna. Jesli kogos sie skarzy o cokolwiek, trzeba mu wine udowodnic, przed niezaleznym sadem i indywidualnie...co do pogwalcenia tych zasad maja te lub inne liczby ofiar? Nawet istnienie tzw. holokast-biznesu nie ma nic do straszliwej, bezsensownej zaglady, jaka zgotowano tym ludziom. zbalansowany napisał: > > > > vancouver.indymedia.org/print.php?id=156377 Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: przychylam sie do glosu abe 19.05.05, 17:20 holokast-biznesu to wasz show biznez niemiec mordowal polak wykozystal nasze nie ruchomosci Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Wlasnie fredek, to wyscie z Holokaustu uczynili 19.05.05, 17:24 poczynajac od zarania lat 70-tych, cos na ksztalt szol-biznesu i taka wlasnie stategie przedstawiania Zagalady nazywa sie (rowniez Zydzi tak to nazywaja) holokaust-biznesem. Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian Do moderatora. 19.05.05, 17:43 W wypowiedzi rozpoczynającej wątek jest link. Po jego kliknieciu otwiera się strona o liczbie i wieku ofiar obozu w Oświęcimiu. Oto jakie są wnioski autora strony: "There were 10,681 deaths among those over the age of 50, and 3,225 among those below the age of 15. These 10,681 + 3,225 = 13,906 deaths imply a camp population of some 100,000 to 150,000 prisoners, either, over the age of 50 or below the age of 15. Few of these 100,000 to 150,000 prisoners could be considered "fit for work" and according to the holocaust myth, should have been immediately gassed. The existence of death certificates for those (among this huge group) that died, by itself, proves that the Auschwitz holocaust story is indeed a myth. Taken together with all the other evidence, it is clear that the holocaust myth is another deliberate Jewish deception that has been force fed to the public for the last 60 years." Moim zdaniem jest to KŁAMSTWO OŚWIĘCIMSKIE - jako takie jest zabronione przez nasze prawo. To co zacytowałem to nie są jakieś tam poboczne uwagi, jest to wyróżnione na czerwono podsumowanie artykułu. W związku z powyższym wnoszę o skasowanie postu. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Do moderatora. 19.05.05, 19:24 takich polaczkow co klamajw moim zdaniu czeba zastrelic w innym normalnym karju daje takich do sadu przesto ze polska nalezy narazie do III swiat nie mozna odczekac sprawodliwosc chetnie czeba podac polska do sady z to ze ukradli zydowskie nieruchomosci wartosc 99 Miliardow $ Zato co niemcyzaplacili wole polaka te 2500 $ zaplacic ale pozwalam sobie cala polske rodzine zastrzelic geszeft to geszeft Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Do moderatora. 19.05.05, 19:29 fredzio54 napisał: > takich polaczkow co klamajw moim zdaniu czeba zastrelic w innym normalnym karju > > daje takich do sadu przesto ze polska nalezy narazie do III swiat nie mozna > odczekac sprawodliwosc > chetnie czeba podac polska do sady z to ze ukradli zydowskie nieruchomosci > wartosc 99 Miliardow $ > Zato co niemcyzaplacili wole polaka te 2500 $ zaplacic ale pozwalam sobie cala > polske rodzine zastrzelic > geszeft to geszeft ta fredzi masz racje,dobrze,ze polska do III swiata nalezy,inaczej bysmy rarabow na nidlo jak ty przerabiali.gratulacje. Re: dlaczego ZYDZi mogli POLAKI nie???? Autor: fredzio54 Data: 18.05.2005 17:37 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz ja z arabmi chce tez nidlo zrobic ale niemozna takich spolnikow miedzy zydow znales.pozatym Krolwestwo Israel jest od wisly do jordanu i uwazaj my mozemy cie jeszcze aresztowac ? my wszytko wiemy narod wybrany a arbstwo to smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Do moderatora. 19.05.05, 19:30 tkuprian napisał: > W wypowiedzi rozpoczynającej wątek jest link. > > Po jego kliknieciu otwiera się strona o liczbie i wieku ofiar obozu w > Oświęcimiu. > > Oto jakie są wnioski autora strony: "There were 10,681 deaths among those over > the age of 50, and 3,225 among those below the age of 15. These 10,681 + 3,225 > = 13,906 deaths imply a camp population of some 100,000 to 150,000 prisoners, > either, over the age of 50 or below the age of 15. Few of these 100,000 to > 150,000 prisoners could be considered "fit for work" and according to the > holocaust myth, should have been immediately gassed. The existence of death > certificates for those (among this huge group) that died, by itself, proves > that the Auschwitz holocaust story is indeed a myth. Taken together with all > the other evidence, it is clear that the holocaust myth is another deliberate > Jewish deception that has been force fed to the public for the last 60 years." > > Moim zdaniem jest to KŁAMSTWO OŚWIĘCIMSKIE - jako takie jest zabronione przez > nasze prawo. To co zacytowałem to nie są jakieś tam poboczne uwagi, jest to > wyróżnione na czerwono podsumowanie artykułu. > > W związku z powyższym wnoszę o skasowanie postu. jesli juz o moderacji mowa,to moze i tobie serce zabije gwaaltowniej jak twoj wspolbratymca arabow che na mydlo przerobic i szuka partnera na forum,moze sie zglosisz,zapowiada dobry geszeft. Re: dlaczego ZYDZi mogli POLAKI nie???? Autor: fredzio54 Data: 18.05.2005 17:37 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz ja z arabmi chce tez nidlo zrobic ale niemozna takich spolnikow miedzy zydow znales.pozatym Krolwestwo Israel jest od wisly do jordanu i uwazaj my mozemy cie jeszcze aresztowac ? my wszytko wiemy narod wybrany a arbstwo to smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jak tak mozna i-love-2 bike 19.05.05, 20:34 podpierda..c biednego fredka fetyszyste kloderkowego? A biorac na powaznie jego awalki o "nidle", to chlopak ma jeszcze nerwice anankastyczna..jego jeszcze tam wykastruja w Izraelu, jak sie rozniesie to wszystko via korpus ochotniczy GW? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Do moderatora. 20.05.05, 03:00 Nie bardzo rozumiem co uwazasz za klamstwo - liczby, wniosek autora, strasznie nieprecyzyjny jestes - i co z ta twoja obsesja zabraniania, - byly milicjant jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Podpalacze swiata. 20.05.05, 08:01 judicial-inc.biz/Israel_in_Iraq.htm Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Podpalacze swiata i muzyka Szopena??? 20.05.05, 12:14 zbalansowany napisał: > judicial-inc.biz/Israel_in_Iraq.htm a ktoz to profanuje ta piekna muzyke w takim watku??? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Podpalacze swiata. 20.05.05, 12:23 dobrze ze niebyl polski general bo bylismy wszytkie bitwy przegrali jak polacy w 39 Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Podpalacze swiata. 20.05.05, 12:33 Dobrze, ze chociaz wy wygraliscie z Niemcami wszystkie bitwy 39-45. Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian Uważam, że wyraziłem się precyzyjnie. 20.05.05, 15:55 "The existence of death certificates for those (among this huge group) that died, by itself, proves that the Auschwitz holocaust story is indeed a myth. Taken together with all the other evidence, it is clear that the holocaust myth is another deliberate Jewish deception that has been force fed to the public for the last 60 years." - to jest właśnie kłamstwo oświęcimskie, zdania kończące artykuł, wnioski, jak napisałem wyróżnione przez autora na czerwono. Jest to zabronione przez prawo. A do tego zamieszczenie tego na polskim forum to woda na młyn dla wszelkiej maści polakożerców wśród Żydów. Naprawdę uważasz, że Holocaust nie miał miejsca i jest tylko li legendą i mitem, jak uważa autor zlinkoanego artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Uważam, że wyraziłem się precyzyjnie. 21.05.05, 01:40 tkurpian Moj post w ktory zawiera KOPIE artykulu odnosi sie do ewolucji liczb, nie do uwag autora. Wnioski ktore on wyciaga sa takie czy inne i to jego sprawa - liczby natomiast sa "ogolnodostepne" i jak zapewne zauwazyles nikt z naszego forumowego towazydostwa nawet nie probowal ich obalac. A jezeli chodzi o meritum, to szkoda iz zydowscy historycy sa raczej niechetni publikacji tych danych, gdyby bylo inaczej zamieszczalbym tu ich artykuly. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany przyzwoici Zydzi pisza otwarcie tak: 22.05.05, 06:26 Incredible Collusion Of Zionists And The Third Reich Commentary By Sam Feldman 5-21-5 Dear Mr. Rense, As I have heard you mention, Prof Finkelstein's book 'The Holocaust Industry' is must reading for anyone trying to honestly understand what has been done with the Holocaust as an instrument of profit. Furthermore, Zionists are NOT the best friends of most of us Jews. Look what they have done to Israel. Look what they are doing to the Palestinians. And if there is any doubt about their involvement in the Holocaust, I quote from Lenni Brenner in an article by Dr. Henry Makow, PhD, who is also a Jew: "According to Lenni Brenner's online book Zionism in the Age of Dictators (Ch.7), the Zionist party was the only other political party in Nazi Germany that enjoyed a measure of freedom, and could publish a newspaper. The reason: Zionists and Nazis had a common interest, making German Jews go to Palestine." See: www.marxists.de/middleast/brenner/ch07.htm History is not always what you'd expect. There are more shocking examples in Brenner's book (Chapters 24 & 25). "For instance, in November 1942, Rabbi Michael Dov-Ber Weismandel, a Jewish activist in Slovakia approached Adoph Eichmann's representative, Dieter Wisliceny: "How much money would be needed for all the European Jews to be saved?" Wisliceny went to Berlin and returned with an answer. For a mere $2 million they could have all the Jews in Western Europe and the Balkans. Weismandel sent a courier to the World Zionist Organization in Switzerland. His request was refused. The official, Nathan Schwalb, sent enough money to save only Weismandel and his cadre. He wrote: 'About the cries coming from your country, we should know that all the Allied nations are spilling much of their blood, and if we do not sacrifice any blood, by what right shall we merit coming before the bargaining table when they divide nations and lands at the war's end? ....for only with blood shall we get the land.'" (p.237) Brenner writes that Zionism had come full turn: "Instead of Zionism being the hope of the Jews, their blood was to be the political salvation of Zionism" (p.238). I urge your visitors to read the rest of the article by Dr. Makow: See: www.rense.com/general31/zionist.htm Further reading of great importance: www.rense.com/general53/aauz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zastanawiajace figury ,... Tu tez ! 22.05.05, 08:47 www.ety.com/HRP/booksonline/d6mrd/d6mrd01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany W 1965r 3,375000 zydow europejskich 23.05.05, 02:16 wystapilo o odszkodowania do Niemiec www.ety.com/HRP/booksonline/d6mrd/d6mrd13.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kokosz_is_back Re: W 1965r 3,375000 zydow europejskich 24.05.05, 01:45 business is business... "This is proved by the growing number of Jews claiming compensation from the West German Government for having allegedly suffered between 1939 and 1945. By 1965 the number of these claimants registered with the West German Government had tripled in ten years and reached 3,375,000..." Odpowiedz Link Zgłoś