Dodaj do ulubionych

Mit mitów

18.05.05, 16:34
Nowa seria 'gwiezdnych wojen' jest bezdennie glupia i nudna ! Stara, te z lat
70 i 80 do dzisiaj z przyjemnoscia ogladam.
Nie wiem czy ja sie starzeje..., czy jednak to wina filmu. Najnowszego nie
zamierzam ogladac w kinie, szkoda kasy, poczekam na DVD a i wtedy nie bede
sie za nim rozbijal
Obserwuj wątek
    • pablo63 Re: Mit mitów 18.05.05, 23:42
      Zgadzam się w pełni z Tobą!!!!!!!!!!!
      Dzisiejsze części są dzicinne i nie mają już tego klimatu co kiedyś :(
      Ja osobiście wybieram się jutro do kina, nie napalam się zbytnio jak przy
      epizodzie 1 ale chcę zobaczyć efekty w pełnej okazałości podobno niesamowite.
      Można ściągnąć już z netu ale wole pujsc na taki film do kina.

Pzdr pablo i niech moc bedzie z Toba
    • tornson Kolejne pie..nie amerykańskich marionetek z GW, 19.05.05, 00:06
      Holywood nagle stało się za mało Amerykańskie i wrogie polityce neoliberalnych
      zbrodniarzy, więc durne polskojęzyczne pachołki Ameryki mieszają z błotem nawet
      tak wielkie dzieła jak gwiezdne wojny. Niech się dupki z GW zajmą tępieniem
      kultury masowej w postaci McDonaldów i hipermarketów, które to złodziejskie
      organizacje trują ludzi i wyzyskują jak niewolników swych pracowników.
      • tornson Owszem każdy ma prawo do swojej opinii 19.05.05, 00:07
        i na jakimś forum filmowym nie napisałbym tego co powyżej, ale gdy pismak z GW
        rzuca swoją krytykę na polityczne FŚ to na odległość zalatuje to jakąś świńską
        propagandą.
        • mosiek.crappus Dlatego że imperium nawiazuje do USA 19.05.05, 02:14
          W Cannes to mówili, a nawet sam Lucas nie ukrywał podobieństw.
    • explicit Re: Mit mitów 19.05.05, 00:25
      Kiedys, kiedys w Polsce bylem z dziewczyna na filmie "Wspomnienia z przyszlosci"
      opartym na ksiazce Denikena , z inna na "Saga o judo" , Kurosawy i jak dobrze
      pamietam "Odysea kosmiczna 2001" , w polowie wszyscy wyszli , bylo ciemno i tego

uklony
    • mosiek.crappus Ten Szczerba to jakis wieśniak 19.05.05, 02:10
      "kłaniają się" mu gwarowe naleciałości.
    • blogmd Re: Mit mitów 19.05.05, 19:10
      Jak jechalem na seans 19.05, po drodze dostałem warszawskie Metro z wielkim
      tytułem "Gwiezdna chała".
      Ponieważ pokaz był zamknięty, z kolegami śmieliśmy się z tego tytułu, a jeden z
      organizatorów zauważył, że może chodziło o "Gwiezdna chWała".
      Pierwszy raz oglądałem "Nową nadzieję" 27 lat temu i mialem wtedy 21 lat.
      Więc przyznacie, że perspektywa dość odległa.
      Byłem juz po czytaniu pierwszych recenzji więc nastawiłem się na... gniota.
      Jednak widzę teraz, że akurat ta recenzja bardzo dobrze oddaje to, co dobre i
      sensownie gani to co złe lub nudnawe.
      Więc po prostu - trzeba obejrzeć żeby SOBIE ocenić.
      A obejrzeć trzeba, anyway :)
      M
    • mosiek.crappus Imperium i USA - analogia 23.05.05, 18:39
      www.antiwar.com/orig/horton.php?articleid=6041

Before the movie was even released, people began making the connection between the war on terror and Vader's declaration near the end of Revenge of the Sith, "You are either with me – or you are my enemy."

Lucas, however, when asked if this was a reference to the War on Terror, said at the Cannes film festival,

"When I wrote it, [the current war in] Iraq didn't exist. We were just funding Saddam Hussein, giving him weapons of mass destruction; we didn't think of him as an enemy at that point. We were going after Iran, using [Saddam] as our surrogate – just as we were doing in Vietnam. This really came out of the Vietnam era – and the parallels between what we did in Vietnam and what we're doing in Iraq now are unbelievable."
      • data1 Re: Imperium i USA - analogia 23.05.05, 18:52
        No tak te opowieści głoszono już 20 lat temu jak był początek GW wtedy że to
        nawiąznia do Wietnamu ale kogo to obchodzi. Facet zrobił film przygodowy, gdzie
        biegają z mieczykami, a poza ekranem może sobie bredzić co mu się chce
        • data1 Re: Imperium i USA - analogia 23.05.05, 18:54
          i jeszcze jedno jak ktoś naprawdę widzi tu analogie do USA to jest naprawdę
          nieźle p....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka